Lehet, h közben egy csomót írtatok, de csak reggel töltöttem le az oldalt, és már mindjárt 11, és most válaszolok. Hát, nemtom ki-hogy fogzott, de Szaffi azóta nyűgösebb, amióta kint vannak a kis rizsszemkéi a szájában. Nehezen eszik vele, ami érthető, meg néha fogdossa őket tiszta pánikban, mintha azt mondaná „Ezek most akkor már örökre ott maradnak?!” Kis cukiság
Bazsa
Hatalmas gratula!
Jaj de jó, ott a babóca
1 gyerekkel biztosabb a végighordás, én egyáltalán nem bántam, hogy csak egy tapadt meg
Egyetem: pedagógus szakvizsgát „akarok” csinálni, ez két éve, másoddiploma (msc), elvileg fizetési kategóriát ugranék tőle, de mire elvégzem, tuti megváltoztatják a rendszert
Én pont fordítva vagyok, fiatal koromban még tettem, amit mondtam, most, hogy már a saját motivációm kéne... bevallom, tényleg nem szeretek tanulni. Ha valamit első hallásra megértek, az okés, de hogy leüljek és tanuljak... nem is tudom, hogy kell
Zita
Kitartást a füledhez! Lemaradásaid közül egyedül az alvást érdemes pótolni, gyűrött ruhában is felnőnek már a babák, ráadásul a mai mosószerekkel már a fertőtlenítő funkciónak sincs értelme. Azért én is csak most hagytam abba a vasalást
Pocakfájás nekünk egyik napról a másikra múlt el 3,5 hónapos korban, de mondjuk nekünk éjjel nem volt, csak délután 1,5-2 órán át (akkor viszont szakadatlanul).
Edii
Balatongyörökön van a családi vályogház
az nincs is messze Ábrahámhegytől! Én Balatonfüggő vagyok, mondjuk gyerekkoromban évi 3 hónapot lent éltem, mert nálunk minden nő tanár volt, szóval nagyszülők, anyám, nagynéném és a gyerekek, unokatesó mind lent voltunk egész nyáron, imádtam. Az apukák meg hétvégenként jöttek.
Dike
Nézd meg a tápi dobozát! A miénken jól elrejtve ott van, hogy a tápszer előemésztett, ezért lehet zöld a gyerek kakija. Persze én is halálra izgultam magam, ráadásul a védőnéni is mondta, hogy ez nem jó így
De tényleg rajta van, csak jól meg kellett nézni!
Szélcsövezésről épp most olvastam valamelyik magazinban (talán a baba-patika magazinban?), hogy csak és kizárólag orvosi ajánlásra, és az orvos által előírt mennyiségben szabad, mert nagyon árt a piciknek, ha nem tanulják meg (néha kínok közt sajnos) szabályozni, hogy mikor telik meg a bélrendszerük. Szaffi, mint már sokszor írtam, világ életében 3naponta kakilt. Anyám szerint én is meg nővérem is, aztán felnőtt korunkra egész más lett az emésztési ütemünk. Ez egy tanulási folyamat a babáknak, ha drasztikusan beleavatkozol, azzal csak elhúzod. Hagyd, hogy legalább a kakilásról a babád döntsön! Idővel egyre több ilyen lesz
Hasfájás meg általában nem a kaki-gondok miatt van. Majd ha belejönnek az izmok a működésbe, ez is javul.
Nekünk most, hogy bejött a hideg, így már csak 28 fok van a gyerekszobában
Ármin okos baba, hamar megtanulta, hogy felesleges strapálnia magát a cicin, amikor utána úgyis kap tápit
Játszik, szopogat, mert igénye van a közelségedre, amikor meg már éhes, szól, hogy oké, jöhet a „könnyű kaja”
Persze, hogy görcsöl evés közben, a kajálás indítja be a bélmozgását. Akkor emészt a legtöbbet, amikor cicin van. Szaffi mindig olyankor pukizott meg rottyantott
Igen, a melegben utálnak enni. Ez engem is idegesít, mert tudom, hogy a meleg miatt több folyadékra lenne szüksége, de nem hajlandó enni, mert meleg van
ördögi kör
Melinda
Én spec imádtam szoptatni, pedig sose volt 10-20 ml-nél több
Szerettem azt a meghitt viszonyt, ahogy a karomban tartom, és szuszog rám hálásan. Mindig odakészítettem a tápit, és rögtön jött is a cumisüveg, hogy megmaradjon a hangulat az evéshez. Persze nem könnyű elfogadni, hogy az embernek nincs elég teje
de tényleg nem ezen múlik az anyaság. A babámnak jobban kell egy kiegyensúlyozott anya, mint az anyatej.