Új privát üzeneted érkezett!

Évi: igen, válaszoltam is ;)
bettinyo

Évi én sem járok sokat mert max 3x jutok el egy héten. Nem tudom mindig lepasszolni a gyerekeket. Gábornak most van maszekja, ha haza is ér időben akkor is fáradt, nem terhelem még ezzel is őt. Most úgy néz ki, hogy együttállnak a csillagok :) És hiába járok ennyit, egy megveszekedett kiló sem megy le, pedig figyelek a kajára is, bár közel sem annyira szigorúan, mint Te. Viszont ma megjött 31 napra, azt hiszem haladok a jó irányba (38 naphoz képest)

:lol:

királylány

Dia,az is jó hír.,
Nekem meg,hát muszáj nagy úr,nem maradhattam 20 kg túlsúllyal...áhh..(ma gyümölcsnap,de direkt élvezet,dinnye,barack...)
Ti mentek vmerre nyaralni amúgy?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

ja igen,hűtő: (még a múltkorihoz)
jött a hűtőgépszerelő,na nem jó hír(3 ezer forintért..) kilukadt a hűtő vhol,(valamelyik cső,lehet mikroszkópikus lyuk is)ezért jegesedik felül és megy folyamatosan,a villanyóra meg pörög.A kellő -15 fok helyett -1 fok van benne,ezért nem áll le. Azt mondja,javítható de náluk vagy 30 ezer ft lenne(a hűtő volt 55) menjünk be a forgalmazóhoz.Mondom,de csak 1 év garancia volt rá.(olyan a garancialevelet kaptunk hozzá) azt mondja,az kizárt dolog,mert ez tartós fogyasztói cikk amire törvény szerint min.2 év kell legyen(2009 novemberben vettük!) Megkerestem,tényleg van ilyen a fogy.védelem honlapon:
http://www.nfh.hu/hasznos/szavatossag/h ... ridok.html
ezzel megpróbálok érvelni az Elektrowordnél...áhhhh. Azért nehogymár másfél évente kombinált hűtőt kelljen venni....

Tanácsadás:Tomi 8880 gramm,azaz alig 200 gr-ot hízott másfél hónap alatt.(de hát,fogak,mászás...) próbáljak plusz egy étkezést beiktatni.És inkább tejpépet adni,azt ízesíteni gyümölccsel,a tápérték miatt,mint fordítva.
Jah,de Tomi mennyisége,örülök ha 1 bébitelt betol,vagy 1 joghurtot,túrókrémet,annál többet ritkán eszik.Tejpépból max 120.Na mindegy,ezen azért nem agyalok sokat,etetem ha éhes,de amíg nem fogy,hanem hízik hacsak kicsit is,sztem rendben van.
Legközelebb 15 hónaposan kell menni. (érdekes,másoktól mindenféle 1 éves státuszról hallottam...na mindegy)
És azt mondták Tomira,"nem baj,nem lehet mindenki olyan formás kis baba" hééé,mondom ő nem formás?? Hát hogy nem olyan kis gödröcskés meg ilyesmi...könyörgöm,tök kis vasgyúró küllem sztem,nincs térde,nincs csuklója...ááá na mindegy

Woody,még neked,örülök h.sikerült elutazni!Az ajándék meg nagyon jól néz ki.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Érdekes.... :D
Rékámra (akinek kilóg a bordája,) azt mondják, milyen formás :D
Asszem már elérte a 7 kg-t.
Amúgy mostanában nem nagyon van étvágya.....
pl a mai ebédet 2órától ette, több részletbe, mert csak 5-6 kanállal fogadott el... most fejezte be :D
Emellett szépen szétszedte a lakást :D

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi
Haladsz a fogyással :lol: :lol: :lol: :lol:
Tanácsadás: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ha nem éhes, nem tudsz bele többet tölteni!
Szerintem, képek alapján, nagyon formás baba :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan kis keménykötésű...

Woody
Biztosan jó volt a nyaralás!
Képek? :wink:

Clarika
Te szegény :cry: :cry: :cry: :cry:
Rékus :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Betti
Túrókrém: túró+tejszín+gyümölcs teljesen simára keverve...Van egésen pici luku szitám, azon szokta ilyenhez átpasszírozni a túrót... és egy egészen pici cukrot tettem bele... és zselatin ment bele...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

1 éves vizsgálat még nálunk is van... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi itt van 1 éves státusz... érdekes hogy ott nincs :?
Oltás lesz 15 hósan, nem arra gondoltak?
Szerintem Tomikával semmi gond, szerintem igen is formás "masszív" baba. És a súlya teljesen rendben van.
Máté 7 és 9 hós kora közt nem hizott "könyv szerint", paráztattak... de úgy voltam, hogy amíg nem fogy, nem beteges, és jókedvű addig nincs gond. Amúgy enni is jól evett, csak már lemozogta.

majd írd meg mi lett a hűtővel.

Mai doki: Minden ok, de nem láttuk "mije" van. Talán majd a jövő héten. Akkor megyek a 18 hetes genetikaira.

Most mára csak ennyi, csak az utolsó oldalt olvastam el. Megyek aludni, mert fáradt vok.
Jó éjt!!!

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Sziasztok!

Na ma sem jutok el az edzőterembe. Felvigyázó van a gyerekekre, de annyira fáj a hasam meg a fejem, hogy inkább nem kísérletezem. Viszont a szomszéd csajszit beszerveztem, így ketten járunk már 8)

Évi felesleg rajtam is van bőven és muszáj lesz lemennie de azt vettem észre míg a ciklusom normálatlan addig nem indul meg a fogyás :roll:

Hűtő :twisted:

Tanácsadás: :shock: Még, hogy nem formás! Az se normális akkor :!:
Ilyen korban már nem híznak annyira, nekünk a drnő mondta még akkor mikor Bence volt kicsi. És tömni nem lehet őket ha nem kell nekik. Szerintem semmi baj nincs Tomival. Nem beteg, nem kórosan sovány, sőőőőt, szerintem nagyon jól néz ki. :D

Szamóca szégyenlős ez a gyerek :lol: Születéskor úgyis kiderül :lol:

királylány

Dia, tök jó, hogy együtt jártok edzeni, én sose tudtam egyedül rászánni magam, ha barátnőmmel mentünk akkor megvolt a késztetés, egyedül lusta voltam. :)

Ma is pangás van. :(

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Rendszeres edzést irigylem :oops: . Akkor megyek futni, amikor összejön, tornázni is jó lenne, de azt végleg nem lehet így össze-vissza.

Szamóca! Fő, hogy minden OK, a töi előbb-utóbb úgyis kiderül :lol:.

Évi! Tomi tök jól néz ki!!! Egyébként írtam is, hogy enyémek sem nagyon híznak. Joni9,47, Nonó 7,37 most, 11 hósan.
Ja, enyémek néha együtt esznek meg egy üveg bébi kaját, (máskor bőven többet) , főként, ha én főzöm :lol: . :shock: honnan ismerik meg?
Mosás: arra gondoltál már, hogy esetleg túl sok a mosőszer, attól is szürkülhet a ruha. :?:
C
claire

Szamóca
A kis szégyenlős :oops: :wink:

Csomagolunk... vasárnap utazunk :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mennyi időre is? C
claire

Sziasztok!

Beeee, elveszett bárányka itten van :)
Most már Keszthelyről jelentkezek be, már ha ide jutok a géphez...

Évi: buták ezek, Tomi úgy szép, ahogy van! Hűtő... fúú, bassszus, nem kevés a javítás!

Szamoca: :) és te mit tippelsz? kukis lesz a drága?

Claire: Én Gergő mellett nem jutok el edzeni, pedig belőle csak 1 van! :shock: szóval neked a 6 csemete maga az edzés !!

ma Gergő 4 - kéz-láb volt egy ideig :) aztán parton felfedezte hogy belép kapaszkodva fel tud térdelni ( biztos a balcsis levegő vagy víz tette :shock: ) majd utána egyedül kezdte enni a piskóta tallért ! :) környezetváltozás talán "megindítja" a mozgását!

Ő még mindig "husika", nem kicsit! :)

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi, hogy Tomi nem elég formás, ez tiszta vicc! :lol:
Nálam meg ma mi volt, gasztros doki, meglátja Lilit, erre: mekkora ez a gyerek, tuti 9 kg is megvan, és többet eszik mint 200ml. :shock: :? Megmérjük pelus nélkül 8410g. Erre tovább mondja, hogy vissza kellene fogni a gyereket, ne egyen annyit, mert látszik rajta, hogy sokat eszik. :twisted: :twisted: :twisted:
Szerintem nem normális aki ezt mondja 1 éves lesz és fogyózzon.

Mares, gratula Gergőnek ügyes fiú. :D Nekem a dévényen mondták, hogy a babáknál a környezetváltozás (utazás) nagyon jót tesz a mozgásfejlődésnek. Nem tudják miért, de minden baba ügyesebb lett mire visszamentek kezelésre.
A kép meg szuper, Gergő kishusi, te meg kis vékonyka vagy.

Ircsi, utazás irigy vagyok egy kicsit. (na jó a hosszú repülő útra nem)
De már 3 hét és itt vannak nővéremék. :D

Szamóca, szégyenlős a drága, lehet hogy kislány….

Látom mindenki kihasználja a jó időt. Mi is megyünk hétvégére Balatonra. Remélem meleg lesz a víz és bele tudunk menni Lilivel.

És két ausztriai kép:
Kép
Lili a hegyen

Kép
Lili és a bocik

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok,

Woody,
nagyon szép helyen voltatok. Milyen cuki fejet vág Lili az első képen. :lol: Ezek a védőnők, dokik tiszta hülyék, már bocsi a kifejezésért. :oops: Diétáztatás. :twisted: Mit szólnának Botihoz, aki már 10 kg! :lol:

Mares,
szépek vagytok! A balatoni levegő biztos jót tesz.

Ircsi,
jó útat nektek!

na, később még jövök, nyűglődik a gyermek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Nem is értem, hiszen ezt nem nehéz eldönteni, azért van nekik az a percentilis tábla. Nálunk tegnap volt védőnő, és mivel ő is elmegy szabira, megcsinálta az 1 éves státuszt, bár még majd 1 hónap van addig, no sebaj. Na, hát Joni majdnem 9,5kg, és kb 76 cm, és ez éppúgy normális, mint Nonó, aki kb 7,4kg, és 69 cm!Persze a percentilis táblán látszik, h Nonó a picikhez tartozik. Viszont beírnak a lapra egy olyat, h testhosszra vonatkoztatott testtömeg percentilis, amiben mindkét gyerek kb ugyanoda esik, mert ugye Joni nagyobb súlyú, de jóval hosszabb is! Tehát tök felesleges egy testsúly alapján szivatni a gyereket. Nekem anno Dávid fiam 10,6 volt 1 évesen, aztán most meg a bordái kilógnak! Ha vki, én tényleg háklis vagyok a gyerek elhízásra, ha már ebből doktoráltam, de nem kelll átesni a ló másik oldalára. Ezt kicsit hosszadalmasan írtam, de sztem értitek!
Nézzétek kritikusan a gyerkőt, hiszen az ő érdeke, egészségének része, h ne legyen szélsőségers testmérete, de ésszel, hiszen bébikről van szó!

Mares! Csinik vagytok, Geri jó pasis, egyébként amikor begyorsul a mozgása, valszeg kevésbé fog hízni, vagy még fogy is!

Woody!
Szép helyen voltatok!

Mozgás: néha a két gyereket cipelem egyszerre, meg ugye babakocsistul tolom föl itt a hegyen őket, az felér egy step géppel, nem is kell fitness bérlet :lol:De ez csak poén, mert azért lenne min dolgozni, no meg az erőnlétnek a nem alvás nem használ! :( :wink:

Claire
claire

Halika!

Dög meleg van... kéééééééééééstz vagyok pedig a lakás ahol vagyunk ugye elvileg tégla... szegény Gergő is többször felébredt....

Woody: hát remélem h használ a változás Gergőnek és beindul... tehát nem csak kúszni fog! mondjuk egy a rajtam kapaszkodva feltérdelés nálam már extrának mondható! Másnál ez alap, én meg el vagyok ájulva, hogy ilyeneket csinál :) Lili jól néz ki a bocikkal a háttérben!

Claire: hát igen, azért neked az egész napod egy fittness ! Hogy fogy-e Gergő... na erre kíváncsi leszek! Mindjárt teszek egy tegnapi képet! Visított, mint a kismalac, ha elvettem tőle a percet amit csak tömött befelé a szájába! Mert olyan kis soványka! :) sokat nem alszol?

Nklari: igen,igen, a jó levegőben bízok! Bár a víz kicsit olyan fura itt Keszthelyen.. mármint a csapvíz

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hello!

Nincs ezekkel a gyerekekkel semmi, de semmi baj! Gergő is olyana aranyos! Majd ha már menni fog akkor ledolgozza a pocakját. Egyébként szerintem egyáltalán nincs vele gond. Áron is húsosabb, mint anno Bence (bár ő most is vékony).

Ircsi remélem minden rendben lesz az út során. Jó pihenést nektek.

Woody az a doki sem normális :shock: :? Lili nagyon jól néz ki. Pihenés :D

Évi miért nem ír????

Meg persze a többiek Clarika, Tünde, Limo, Betti, Barbcsi, stb.....

Itt dögmeleg van (gondolom máshol is) és bár klíma ellenes vagyok, tegnap és ma bekapcsoltuk egy kicsit.
Kipróbáltuk a családi medencét is (végre), mondanom sem kell, hogy Bence ki sem akart szállni belőle és Áron is élvezte annak ellenére, hogy látványosan vacogott, pedig nem volt hideg a víz. Ha felébred a legkisebb akkor ma is megyünk, megmártózunk benne.

királylány

Sziasztok!
Mi itthon vagyunk, Dávid pénteken jött meg a biciklizésből, Ábel holnap megy, kicsit aggódok a meleg miatt! Zsolt kirándulni vitte a középsőket, ők is holnap jönnek, szombaton mentek.
A két picúr végre bemászott a medencéjébe, úgy, hogy beültem és becsalogattam őket :D , még szopiztak is :lol: . A kertben van nagy medence is, a nagyobbak ott hűsölnek, néha én is :wink: , de a kicsiknek az még mindig elég hideg.

Mares!
Jót mosolyogtam a képen, aszambe jutott, h a nővérem fiáról van egy nagyon hasonló kép, szőke kis pocis gyerek, most meg egy magas, vékony, barna, frissen érettségizett fiatalember :D !

Többiek?

Claire
claire

Claire: hát a barna hajra még van esélyünk.... de a kék szem már ugrott, abból barna mint nekem nem lesz... zajlik rendesen nálatok is az élet.... jönnek-mennek a gyerekek:)

Dia: szerintem mindenki vm vízbe menekül!!!! Én itt Keszthelyen, amíg Törpém fel nem ébred ki se merészkedünk, mert drágám ezzel a plusz súllyal igen izzadós, 5kor megyünk le a partra, ezért van időm írni ... ja és nem utolsó sorban itt a mobil internet nem 5 Kbps-el megy hanem volt hogy majdnem 700 Kbps volt!!!!! nem kell várni az oldal betöltésére, nem okoz neki gondot a Gmail, ami otthon volt, hogy napokig nem töltött be!.... ja, és a Balcsiba ültem az emberek....mármint a térdig érő vízben, mert még a parton is baromi meleg volt az árnyékban 5 után!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Elveszett jelentkezik. Minden rendben van nálunk, csak nincsen nagyon mit írnom. Hétvégén megyünk Balcsira ismerősökkel, már várom :)
Korinna beteg lett, folyik az orra és köhög, most már felszakadt neki, de éjszaka így is többször ébred. Doktor nénink nézte, nincsen komoly gond, valószínűleg a rekkenő hőség és a klimatizált hipermarket tette meg a hatását (de nem tudtam nem magammal vinni, nem volt kire hagynom :( ). De túléljük ezt a kis náthát és köhögést :)

Ircsi: kellemes pihenést Nektek!

mares: csinik vagytok, Gergő jó husiban van :D És ez a frizura :) Nagyon édi :)

Évi: súllyal ne parázz, Korinnám 8 kg és 76 cm, védőnő mindig mondja, hogy a percentilis görbén alul van és hogy eszik-e rendesen. Már rinocérosz bőrt növesztettem az ilyen beszólások ellen, nem kell ezzel foglalkozni és kész.

woody: Neked detto ugyanezt tudom mondani, nem normális a doki, hogy ilyeneket mond. Miért enne már sokat Lili? Ugyan, pfff, tök jól néz. Nagyon helyes a babakocsiban.

claire: én is háklis vagyok az elhízásra mióta tudom, hogy IR-em van és közölték az orvosok, hogy a hajlam örökölhető. A védőnő mondogatja is, hogy ne adjak cukortartalmú kaját a gyereknek, bár szerintem ez túlzás, mindentől nem lehet őket megóvni. Ha kicsit bővebben leírnád hogy mit bojkottáltok a gyerekek étrendjéből azt megköszönném.
Cukrot nem használunk, fruktózzal főzök-sütök, de csínján bánok minden ilyesmivel (édesítők). Azon filózgatok, hogy jobb volna-e a fruktóz helyett barna cukrot venni :?
bettinyo

Sziasztok,

Betti, nyírfacukrot nem próbáltad? MOndjuk aranyárban van :cry: (dm-ben kapható), de amibe kevesebb cukor kell, megéri ezt használni. Jobbulást Korinnának!

Mi jól vagyunk, héderelünk a Minivel, eszünk-iszunk-mulatunk 8)

Kép Kép
kriszti0921

Kriszti: nem még nem, bár már láttam, de mindig borzongok előre újdonságot venni, mert félek a mellékízektől. Ha van tapasztalatod ezzel kapcsolatban szívesen veszem, aztán kipróbáljuk hátha beválik.
Már próbáltam a steaviát (borzasztó mellékíze van akármilyen higításban, nem bírom megenni, s bár legalább 4 féle terméket próbáltam nem vált be), vettem xilit-et, különféle édesítőket de a legjobb még mindig a jó öreg fruktóz volt. Ha a nyírfacukornak nincsen különösebb mellékíze akkor szívesen megpróbálom ;)
bettinyo

Betti, a nyírfacukor az ugyanolyan, mint a xilit - az íze

ha nem ízlett... :( nekem ez az összes közül azért jön be, mert egészséges. A stevia is az, de a keserű mellékízt ki nem állom. Nekem mondjuk a fruktóz se jött be, ha neked az ízlik, akkor probléma megoldva.. :wink:

Ja, és nyírfacukor Rossmanban, xilit dm-ben kapható, keverem.

Kép Kép
kriszti0921

Lehet hogy kipróbálom, még nem tudom. Azért köszi a tippet.
bettinyo

Tina: eszünk-iszunk-mulatunk---> ez nagyon édes volt :)))

CSibucom: Gergő is mintha szürcsizne, de itt , Keszthelyen, ha én megyek, jön Ő is, hiszen itt senkire nem hagyhatom... bolton kívül meg nem hagyom... még elviszik a sérója miatt :))))

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Felebredtem korabban mint Boti, ilyen is ezer eve volt, vagy talan soha... :wink: Kb egy hete kedte, hogyha ideulok a gephez, akkor elkezd hisztizni, eloszor csak azt hittem hogy a laptopot akarja o is, de nem, engem illetve a figyelmemet. Szoval nincs netezes, csak ha mar este elalszik es meg nyitva birom tartani a szemem...

Bettyino,
jobbulast Korinnanak, akkor erre az orrfolyas-kohogesre otthon se irnak fel semmit? Mert mar mi is szenvedunk vele egy ideje es nem akar elmulni. Jo pihit nektek a Balcsin!

Tina, jo hogy jol vagytok. :D Neztem blogodat, gyonyoru a gyermek. :D Ilyen szukitore nekunk is szuksegunk volt anno.

Mares, bar en tenyleg nem ertek hozza, de szerintem nem baj ha van egy kis babahaj, pocak, majd lemegy, ha beindul, szoval ne aggodj. Nagyon edes a kis manod, es ez a sero. :lol:

Ircsiek megerkeztek, vannak kepek a blogjaba. :D

Rolunk, haaat, mindig van valami, most egy kis gyomorrontas. :( Apanal nagyon durvan, nalam enyhebb lefolyasu, huhh, car volt. 2 napig csak vizet es teat ittunk, szerencsere Botikamnak semmi baja. Ugy nez ki a csirkepaprikas a ludas, vagyis talan inkabb a galuska, amit nem igazan ertek, mert csutortok du csinaltam, penteken ettunk es szombaton ebedre.
Viszont gyermekem egy kis angyal volt, nem hisztizett szinte semmiert, latta hogy valami nem stimmel Anyaekkal, jott ment maszott ketton kozott. (Mar egyre tobbet lepked egyedul)

Kozben felebredt az emlegetett, megyek is, csinalom a reggelijet.

Ja, meg egy kerdes, gyorsan, hatha valakinek van valami otlete, volt ez a hasmenese Botinak, eleg sokaig, de mar megszunt, viszont reggeli utan mindig az van! Ugye este es reggel tapszert kap, de ugyanazt a fajtat, amit 4 hos kora ota, nem ertem mi lehet a baj? Probaljak ki egy masikat vagy ez csak meg annak a hasmeneses dolognak az utorezgese?

Klári
nklari80

Sziasztok!
Elhízás: én nem vonok meg tőlük semmit, egyelőre cukrosat nem nagyon kapnak, csak szemmel tartom őket, nagyobbik lányomat volt, h visszafogtam ilyen kicsi korában, mert elég dundinak tűnt, és nagyon jól eszik, de csak úgy, h kisebb sütit kapott, meg szerencsére volt, h nem is kért, nem olyan édesszájú, mint az ikertesója, és ha a főziből, fő kajából jól lakott, beérte azzal. Na, mostmár messze van a duciság, szerencsére rengeteget mozog, szép nyúlánk 7 éves, így belefér a finomság is. :)
Piciknek én allergia veszély miatt tejet, tojást nem adok még.
Édesíteni nekik inkább xilit, nekem az ízlik, pont azért, mert annak nem érzek utóízt, és az állaga is olyan, mint a krcukoré, fruktózt is szoktam. De sajna a nagyobbaknak már iszonyú összeg lenne xilitet használni :( . De ha vmiben van egy ksi cukor, nem csinálok gondot belőle.
Ami nincs nálunk (a nagyobbaknak) chips, kóla és társai. Cukorka minden szökőévben, csoki időnként. Egyéb édesség van, sajna én is édesszájú vagyok, tehát süti, nápolyi, méz, lekvár, keksz az van. Szerintem nem mértéktelenül, meg persze igyekszem minőségit adni. Egyelőre nem tűnnek hízékonynak, szerencsére a családban sem nagyon jellemző, és igyekszem sokat sportoltatni őket!
Azt hiszem a családi örökségekről mindiig érdemes tudni, és arra fokozottan ügyelni, nálunk ilyen az allergia, de lekopogom, eddig jól állunk ez ügyben!

Mares! Nonó a maga alig 7,5 kilójával iszonyú izzadós, főként alvás közben. Cseppekben áll rajta az izzadság. Tegnap kis vászonkalapban aludt el a kocsiban, borogatásban ébredt :shock:
Joni is izzad, de nem ennyire. Állítólag aki izzadós, annak intenzívebb az anyagcseréje, és gyorsabb a méregtelenítés :D .

Claire
claire

Még egy elveszett jelentkezik :wink: Néha voltam olvasó módban, de mire írtam volna, mindig közbejött valami...illetve valaki :arrow: Bercibó! Babanet allergiája van :wink:

Mares!....Hétvégén éppen a keszthelyi strandot mutatták a tévében, irigy-irigy, hogy csak leugrotok. Berci is oldalkocsi, azaz viszem magammal mindenhová.

Évi!....Aki ezt mondta Tomira az egy barom! Egy éves státusz...lehet ezt szánta annak, nem írta be a kiskönyvbe? Nekünk most nyáron nem kell menni tanácsadásra, csak az egy évesre aug-ba.

bettinyo!....Mióta mi is összeszedtünk egy klímanáthát, azóta zsilipes rendszerbe megyünk be. Megállok a két ajtó között (általában mindenhol kettő van) pár percre, aztán kicsit beljebb merészkedünk, és viszek magammal egy pelust betakarni, amíg nem szokja teljesen meg. Lekopogom, ez most bevállni látszik.
limo73

Sziasztok,

bejelentkezem, mint elveszett bárányka :oops: :oops: .

Sajnos nem sok időm van/volt netezni, de azért amint van benézek és írok.

Ircsi,
tudom, hogy nagyon megkésve, de Isten éltesse Chloét első születésnapján! Nagyon sok boldogságot, egészséget neki, na és hosszú életet!!! :) :) :) Jó utat!!

Mares,
nagyon cuki Gergőd és sztem nem dundi, láttad Olivért Ő se egy nádszál! Ne viccelj nincs harag, ilyen pici babáknál az ilyen simán előfordul! Hogy tetszik a keszthelyi élet? Nagyon pici az albi?

Claire,
csak csodállak az energiád miatt! :wink: :wink: Nagyon jól pörgeted, pörgetitek! Mentek 8-asban nyaralni? Ja még neked akartam, hogy nem Joni a topic utolsó mászó babája, mert Olivér még mindig csak kúszik, pedig már régóta négykézlábazik és kutyázik, de mászni még mindig nem kezdett el, ellenben, mindenhol ahol csak lehet föláll és tegnap óta lépked. Kicsit furán néz ki, hogy kúszik, majd négykézláb áll, majd kiül, föltárdel és feláll, majd vissza ugyanez. Nem értem miért nem mászik, egy hajszálnyira van tőle és mégsem.... vagy csak még nem jött rá?

Klári,
szegények, jól kifogtátok a hasmenést, de a lényeg, hogy már jobban vagytok! Tápszerre sajna nincs ötletem, Olivér nem itta soha. Gratila a lépésekhez!

Babaimi,
nagyon szép a nagylány, igazi huncut! Jó, hogy jöttél, jöhetnél sűrűbben!

Clárika,
azta, azért nem semmi, hogy a Nagyiddal mik vannak. Nagyon együtt érzek, én a nagypapámmal csináltam végig hasonlót 2 éven keresztül, rettenetes volt. Szegénynek agyvérzése volt (egy nagyobb) és utána szellemileg már nem volt tiszta. Sajnos nem tudtuk gyámság alá helyeztetni, de amiket csinált az hajmeresztő volt. Sokat sírtam és idegeskedtem miatta. 2 éve halt meg :cry: :cry: . Az agyvérzése előtt tündéri öreg volt, de sajnos utána.....

Évi,
még, hogy Tomi nem formás???? Ki volt ez a látássérült??? Sztem nagyon szép kis formás baba, ott van rajta husi, ahol kell. Teljesen jó a súlya! Ne is foglalkozz vele! AMi pedig téged illet, igaz, hogy nem ismertelek a pocakosság előtt, de sztem nagyon csinos voltál amikor láttalak, meglátszanak a ledobott kilók! Irigyellek a kitartásodért! :) :)

Dia,
ezek szerint Áron is beindult a járással? Olivér is föláll kapaszkodva és araszolgat, pl. a kiságyban, de mászni még mindig nem mászik :( :( . Medencét mi is fölavattuk vasárnap Olivérrel, a nagymedence jött be neki a bébimedencéből kb. 5 perc után kimászott a fűre :lol: :lol: .

Voltunk időközben nyaralni (azaz telelni :evil: :evil: ), 3-án vasárnap indultunk, aznap reggel Olivér 38,5 ös lázzal ébredt. Indulás előtt ügyelet, majd mivel minden ok volt (tiszta tüdő, szép torok) elindultunk. 3 napig volt lázas, nekem megjött, car volt az idő, így az első 3-4 nap, meglehetősen eseménymentesen telt, Apa legalább kialudta magát. Ilang lebratyizott a szomszéd gyerekekkel, így Ő is elvolt. Csüt.-péntekre jobb idő lett, így pénteken hazafelé a Balaton is megnéztük, fürödtünk is, bár délutánra Apa lett lázas, halleluja! Egész 7végén pihent, én, mostam, vásároltam, füvet nyírtam, mire tegnapra úgy ébredtem, hogy begyulladt az egyik cicim, ami pokolian fájt és piros lett egy részen, így hívtam a szopis tanácsadót, mit csináljak. Hellyel közzel pihentem, próbáltam szoptatni ahogy mondták, de egy 11 hós gyerek azért nem úgy szopik mint egy 2 hónapos..., na és nem is annyit. MÁra már jobb, de a fájdalom azért megmaradt, kell még pár nap, mire helyrejön, szerencsére lázam nem lett (eddig). Szombaton Apa szülinapja lesz, még ajándékot kell neki vennem, Ilang egész héten táborozik (napközis jelleggel), szóval nem unatkozom.

Megyek is, mert teregetnem kell, aztán menni a csajsziért!
Pussz és szép napot, igyekszem jönni!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Limo,
babanet allergia, ez jó :lol: :lol: :lol: . MÉg mindig rámolós üzemmódban nyomja Bercibó? Olivér is rákapott, neki is a konyha a kedvenc terepe, azután jön a router, és többi nyalánkság.... jajajajaj :roll: :roll:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer!
Joni is jobban szeret kúszni, de azért mostmár mászik is Lehet, h hipp-hopp rájön, h azt is lehet, jó lenne, ha nem kapna rá a járásra addig, és nem hagyná ki a kúszást. Én a helyedben megnutatnám egy Dévényes gyógytornásznak, de ze csak egy javaslat.

Energia: köszi :D ma épp jókor mondod, mert kicsit magam alatt vagyok, semmivel sem haladok úgy, ahogy kéne, két napja hajnali fejfájással nyitok, ááá, mindegy, majd "kinövöm".

Nyaralás: megyünk 2 hétre Balcsira, egyik hétre jön a párom is, Amúgy meg ez a nővéremékkel és anyámékkal közös nyaralás, így szoktuk.

Ja, és készülünk Pécsre! Csajok, az aug 14 áll még? Már keresem a szállást!!! :D
Két gyerek alszik az ölemben, de leállt a mosógép, és a málnával is el kéne bánni.....no comment.

Mellgyulladás: :(
Amúgy most neklem is volt, a meleg miatt sokat kéredzkedtek meller, aztán volt, h hosszan nem, szóval megborult egy kicsit a rend, fájdalmas csomó... kiszoptattam, meg kigyúrta, melegvíz alatt, éreztem még utána egy darabig.
Claire
claire

Üdv Hamptonból!

Claire
Majd július 29-én megyünk innen Budapestre (Debrecenbe)

Mares
Nagyon édes Gergő :lol: :lol: :lol: :lol:

Woody
Hogyan lehet egy 1 évest visszafogni az evéssel?
Én azt vettem észre Chloén, hogy eszik amennyi neki jólesik... aztán ha már kész, akkor erőszakkal se lehet beletölteni többet...de ha kell még neki, akkor viszont kéri...
Persze, ne szoktassuk rá a nassolásra, lehetőleg normális ételeket adjunk...
Szép helyen voltatok :lol:

Betti
Jobbulást Korinnának!

Kriszti
:lol: :lol: :lol:

Klári
Boti kiharcolja, hogy vele foglalkozz! :lol: :wink:

Limo
És Berci allergiájának nincs ellenszere? :lol: :wink:

Sucer
Te sem unatkozol! Mellgyulladás :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Ircsi, utólag is boldog születésnapot Katusnak! Evésről ugyanazt gondolom: ilyen kis korban nem lehet és nem szabad visszafogni, vagy tömni. Kristóf pl. nyáron mérhetően kevesebbet eszik a meleg miatt. Bálintnál ez nem tapasztalható ilyen egyértelműen.

Mares, Gergő hajszerkezete nagyon cuki! Husis, de aggodalomra semmi ok, én is az voltam kicsinek (most meg átestem a ló túlsó oldalára, már nem is merek mérlegre állni :oops: )

Limo, zsilipes rendszer... megint okosodtam...

Claire, Kristóf is ilyen izzadós, a takaró télen is csak dísznek van az ágyán, magamat megnyugtatni, hogy én megtettem, ami tőlem telik :roll: :) Ja, és Mares, Kristófon egy deka túlsúly sincs, inkább vékonynak mondanám.

Klári, a hasmenés alatt nagyon-nagyon híg székletre gondolsz? Ugyanazzal a vízzel készíted a tápszert, mint régebben?

Évilány, gratula a fogyáshoz! Nagyon ügyes vagy! Tomi pedig igazán formás baba, azt hiszem, ez ízlések és pofonok...

Bettinyo, Korinnának jobbulást!

Sucer, azt mondják, kússzon vagy másszon, bármelyiket csinálja, az jó. Mondjuk, emlékszem, hogy én tűkön ültem, mert anno Kristóf korábban kezdett mászni. De nagyon úgy tűnik, hogy más típus a két gyerkőc, más testalkat, picit más energiaszint... Nekünk a megfelelő motiválás és a feladat "elmagyarázása" és "aktív szemléltetése" segített :lol:

Hú, de késő van, és a kukorica még fő :roll: Rólunk majd írok legközelebb, bocs... :oops:

bekri

Woody, ez a doki :shock: hogy mondhat ekkora blődséget? :shock: Csatlakozom: jó rinocérosz-bőr növesztést az ilyen idióta beszólásokhoz! (És még mennyi lesz belőlük... :roll:)

bekri

Ircsi!
:( július 23-aug 6 nyaralunk Balcsin.

Bekri!
Nem tudom ki mondja, h vagy vagy a kúszás-mászás. Elvileg nem jó, ha mozgásfejlődési fázist kihagy a gyerek. Nem akarom ezt túl nyomatni, de amellett vagyok, h jobb ilyenkor megnézetni, esetleg belenyúlni.

Claire
claire

Nklári: nekünk mikor volt hasmars, akkor egy ideig a Pregomin vagy milyen Milupa tapszert kellett inni, mert reggel este a sima táptól jobban összefosizta magát Gergő! Aztán mikor már csak a hörghurut volt, akkor szépen visszatértem az eredeti tápra! Azóta sincs gond. Gondolom a hasmars szétszedte a kis bélflóráját ( na remélem nem írtam hülyeséget) és a tejes cucc még nem fekszik neki....

Limo: cija! zsilipes sztori tettttcccik :)

Claire: Balcsira hova mentek?

Sucer: jaja, Olivér és Gergő kb azonos súlycsoport... de hát úgy szeret enni! :) cicit sajnálom :(

Ircsi: jaj, de édes Chloé!

Bekri: akkor megnyugszom, nem csak én vagyok gebe... család már nyúz, h egyek... de meleg is van meg minden....

Dejmek még alszik este óta... néha felsírt, egyszer teázott, talán végre kijött a 4. fog! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok,

Claire,
voltunk már korábban Dévényesnél, akkor mindent rendben találtak, pár tornagyakorlatot kaptunk, de szerencsére nem kellett járnunk. Beszéltem már a konduktorral, aki mondott tippeket, hogyan bírhatom mászásra, azokat most kezdtük. Azt mondta pár hét és be fog indulni, ha nem akkor hívjam az alapítványt. De mivel minden adott a mászáshoz, ülés, 4kézláb állás, kúszás, biztos, hogy nagy gond nincs, szerinte nem bízik magában Olivér, illetve lehet, hogy a karját kell picit erősíteni. Most ez a feladatunk. Nyaralás biztos jó lesz! Mellgyulladás: mára már jobb, de 2 nap nagyon rossz volt. Gondolom nekem is az tett be, hogy beteg volt a múlthéten, nagyon sokat szopizott, a betegsége első napján szinte nem is evett-ivott mást. aztán rendbe jött és már nem kellett annyi cici neki, nekem meg termelődött. Amúgy inni nem nagyon iszik, csak cici, remélem az elég neki....

Bekri,
írj majd magatokról is, hogy hogy vagytok! Nekem is tök más a 2 gyerek, mondjuk alapban, fiú és lány tök más, de fizikumban és fejlődésben is tök mások. Mozgásban Olivér 2-3 hónapos lemaradásban van Ilanghoz képest, súlyban hosszban viszont ennyi előnyben a nővéréhez képest.

Woody,
lemaradt, hogy nagyon drága Lili, azok a nagy kék szemek! Gyönyörű helyen voltatok! Melyik részen jártatok? Alsó Ausztria?

Ircsi,
látom jól érzitek magatokat, de jó! Chloé fürdőruhája nagyon édes! Ez alá adtál pelust?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Mares,
helló! :)
Olivér nem egy nagy zabagép és most kezdenek elfogyni a hurkák, mintha nyúlna. Gondolom a sok mozgás is "farag" belőle! Ilangom is kis husika volt picinek, most meg láttad, hogy egy csupa izom kis csajszi. Ne aggódj! Édes pici baba Gergő! Hajrá 4. fogacska!
Engem is piszkálnak amúgy, hogy így egyek, meg úgy, nem hiszik el, hogy eszem rendesen. Amúgy sem voltam sohasem nagy darab, meg én látom magamon a változást ám, nem vagyok már olyan feszes sajna... :( Viszont van 2 gyönyörű, egészséges gyerekem, ez a lényeg, nem igaz?

Na megyek, mert a porszívó, vasaló és a tsai nem működnek maguktól, a bejárónőmnek meg kimenőt adtam, így nincs más hátra mint a melóóóóó! (ja a bejárónő csak vicc, nincs nekem olyanom) :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Halika!

Ircsi!....Sajna nem találták még fel a babanet allergia ellenszerét, de ha valaki tud valami jót, nyitott vagyok. Egyáltalán nem hagy netezni.

Sucer!....Még mindig pakol, de már nem annyira, most a tévére kattant rá (pedig egyszer már leszoktattuk róla - ezek szerint nem elég jól sikerült) odaáll elé és üti, ill. ütné....próbáljuk terelni, el is jön, de fordul és megy vissza.

A zsilipezést a Penny miatt kellett bevezetni, ott van a leghidegebb :)

Vajon megint miért mondja a magáét....???
limo73

sziasztok!
Nyaralás: Balatonmárián bérelünk egy nyaralót!

Vékonyság! Örüljetek neki. szülés után engem is nyúztak, h híznom kell, de sajna sikerült :lol: Feszesség: nem panaszkodom, de lenne min dolgozni :( :( Vigasz: ahogy elnézem a klorosztályomat, az sem különb, akinek nincs 6 gyereke :lol:

Mászás: remélem rákap, ha ennyire ok minden elem, akkor biztos menni fog neki! Jonit pl az is késztette a mászásra, h az erkélyre a medencéjük mellé egy gyékényt tettem, ez elég érdes (nem volt szándékos), erre úgy döntött, h ott mégis jobb 4kézláb, mint hason, :lol: :lol: .

Claire
claire

Claire: BAlatonmária :) átugorhatunk hozzátok ? ..jól van, lesz ott nálatok elég gyerek, ... csak most, így távol mindentől-mindenkitől... minden egyes alkalmat megragadok hogy találkozzak valakivel, főleg ahol gyerek van! ... igazad van, volt nekem suliban tanítványka, és 15 évesen úgy szét volt repedve a bőre két oldalt a csípőnél, hogy csak na!!!! Szóval 6 babika után te tökéletes vagy!!!!

Sucer: karra mit gyúrtok?? Mármint Olivérrel??? mert lehet Gergőnél csak zsiri van nem izmi :)))) nálunk is van kúszás, főleg ha a távkapcsoló vagy a falból kilógó zsinór a cél... a 4kézlábra teszem elvan, nem csuklik össze, tanulunk úgy mászni, ( egyik kéz ellentétes láb, másik kéz, ellentétes láb...majd kiülés egyik-másik oldalra ahogy kijön)... tegnap óta próbál hasról felülni.. és a vízben, balcsiban áll!... valahogy neki a víz jót tesz, meg gondolom a fellhajtóerő :) :D ... örülök h cici jobb....

Limo: TV ütögetés , erről Zoé jut eszembe amikor nálunk a TV-t csapkodta mert a dvd ikonok mentek rajta és el akarta kapni :)

Tényleg, írtam, hogy Gergő fel akar ülni hasról, oldalra kezd fordulni, majd mintha hasizmozna oldalra emeli magát, kicsit segítek neki, mutatom hogy támassza meg magát a másik oldalt... de így kell nekik felülni??? vagy hogy???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hello!

Gyors bekukk. Megyünk anyósomékhoz, mert ezt a meleget csak a medencében lehet elviselni. Délután kinéz egy konditerem is végre. Most viszont mindjárt megcsapkodom a gyerekeimet, mert az egyik visít (mondjuk beszélni még nem tud) csak azt nem tudom mi baja van neki, mert semmi nem tetszik. a másik meg édességet enne édességgel. Az is igaz, hogy eszik rendesen rendes kaját, de a világ összes édessége nem lenne elég ezeknek....... :twisted: Mármint a nagyobbnak meg az apjának.

Limo jó. hogy jöttél, nekem nagyon hiányzik az írásod. Persze megértem, mert az én gyerekeim is allergiásak a netre.....

Sucer átérzem a helyzetedet a két gyerekkel, takarítással kapcsolatban :)

Claire nagyon jól nézel ki. Én azzal vígasztalom magam, hogy sok tinitől különbül nézek ki két gyerek és némi súlyfelesleg után is. Utóbbitól remlem sikerül megszabadulnom ha lassan is.

Na léptem, mert már fáj a fejem.....

királylány

Dia!....Megértem az édességezős pasijaidat....én: kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lyukas csokoládé. töltött csokoládé.....nem tudom mennyi lenne az a mennyiség, ami már nem kellene, ha "büntetlenül" ehetném.

Mares!....Berci is hasból kezdett felülni, aztán rájött, hogy segítsen magán :arrow: támaszkodás, kiságy rács, most van, ha nem sikerül, hasra fordul és négykézláb, majd leül......ki így, ki úgy. Azt is olvastam, hogy valamelyik gyerek előbb áll fel, és onnan ül le önállóan.
Tv: éppen délelőtt kergette a dvd ikont :)
Örülnék ha lekattanna róla, az apja irtó mérges érte, de alig tudom a figyelmét elterelni róla. Mondjuk szerintem, ha nem kerítene ekkora feneket a dolognak, Bercinek sem lenne olyan érdekes. A távirányító is addig volt mániája, míg Apuka "sikoltozott" hogy ne
bántsa. Mióta én kint hagyom előtte, és ha megfogja nem rohanok felé, akkor magától simán leteszi, amúgy meg úgy hajította el, hogy darabjaira hullott.

Soványság-kövérség: tegnap találkoztam egy rég látott ismerőssel, aki mondta, hogy végre jól nézek ki, mert anno nagyon vékony voltam. Basszus....mondom neki, de mennyi felesleg van rajtam, erre szerinte nincs sok, és egészségesebb kinézetem van most, mint akkor. (50 körüli, átlagos nő) Én akkor úgy éreztem, hogy jól nézek ki, de 10 emberből 9 megkérdezte, hogy ugye nem vagyok beteg....most abszolút kövérnek érzem magam, nem is érzem jól magam a bőrömben, erre tessék...szóval bizonyos keretek közt, ez talán a gondolatokon is múlik.
limo73

Sziasztok,

csak gyors bekukk, gyermek csicsikál, Anya főz(ne). :wink:

Éviről tudtok valamit, jól vannak, már több mint egy hete nem írt, vagy elutaztak csak lemaradtam?! :?

Hasmenés még mindig van, de már nem olyan híg. Bea te kérdezted, hogy nagyon nagyon híg e. Az volt, kifolyt a pelusból. :( Most vettem éjszakára olyan tápit, amibe van egy kis plusz sűrítő cucc, na ez most jó értelmesen hangzik, de biztos tudjátok mire gondolok, azóta jobb. Kopp-kopp.

Limo, detto, pár éve,miután kijöttem angliába, rengeteget dolgoztam, én is nagyon lefogytam, 60 kg alatt voltam, ami nekem a min rekord, mindenki ájuldozott, hogy milyen sovány vagyok és hogy minden ok e? Én meg azt hittem hogy jól nézek ki (bár nem volt se cicim, se fenekem) Mondjuk a mostani 80 tutira nem az álomsúlyom, de nem megy le. :cry:

Dia, jó pancsizást nektek.

Na, tényleg megyek... További szép napot mindenkinek. ja és küldhetnétek ide egy kis meleget.

Klári
nklari80

Kép Kép

Klári
nklari80

Mares! gyertek nyugodtan!!! :DMajd küldök priviben telszámot, és akkor rám tudsz csörögni! Mi júli23-aug 6 vagyunk ott.

Súly: no, még nekem sem ajánlottak fogyókúrát, de azt nem is szeretném megvárni :D :D hülye hiú tyúk :D :D

Bókokat köszönöm! :D

Claire
claire

sziasztok
mai tali jó volt,csak folyt rólunk a víz,itt 30 fok van sajna :( mármint a lakásban,.gyerekek édesek.

Claire,neked nem kell fogyózni :)

Dia,iagz bizony!(amivel vigasztalod magad)remélem kiállt a fejfájásod,medence,azt elviselném én is.

Mares furi hogy nem jöttök a talikra,hiányoztok

Fogyás,nekem most megint áll,igaz tornára se jutottam el és bűnöztem is,eddig 8 kg(ma -7.5 :) de pár vacsi kihagyással visszamegy)majd jövő héttől újult erővel torna,most sajna csak heti 2 nap van :(itthon,a 30 fokban egyedül nem visz rá a lélek.
De terhesség előtti nadrágokat hordok :)

Kép

Kölesgolyósok(Berci segített kipakolni)

Kép

vigyorim
Kép

asztalnál
Kép
Tomi mostanában alig eszik,de sokat iszik,ma vagy 4 pohárnyit(eddig adagja volt 1 pohár/nap..)ma evett 2 görög joghurtot,pár kanál cukorborsófőzeléket,pár falat klflit parizerrel...Új mániája,hogy őt ne etessük,ő eszik egyedül,de persze nem megy neki,akkor balhé..inni is egyedül akar,de nem dönti a poharat még és mérges mert nem
megy,,,

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?