Lányok, én anno 2 éve írtam a Délmagyarba olvasói levelet, tojtak rá nagy ívben, pedig elég durva ügy volt. Tévedésből kivágták az ablakunk alatt álló nagy meggyfát, reggel fél hétkor jöttek oda láncfűrésszel a munkások, Lali sikítva-remegve ébredt fel a zajra. A szomszédaink azt hitték, mi vágattuk ki, mert pont a mi ablakunkba lógott bele, de jó volt, mert árnyékolt. Kiderült, a szomszéd tömb előtt álló piros bogyós, mérgező termésű fát kellett volna kivágniuk, nem a mi meggyfánkat. Másnap kivágták a jó fát is, és ígéretet kaptunk egy új fára, amit húznak-halogatnak már két éve. Most meg közölték, hogy nincs pénzük új fára (a ludas a közterületfelügyelet vagy mi a csuda). Hiába délmagyaroztam, senkit nem érdekelt és semmit nem tudunk tenni azóta sem.
Kuki-ügy: mi túlvagyunk rajta. Múlt héten visszavittük Lalkót, a kenőcs szépen feloldotta a szűkületet, helyileg elérzéstelenítette neki a doki és egy kis kanálszerű szerszámmal a letapadást is megszüntette. Csak a végén sírt, meg amikor kiment az érzéstelenítő. 2-3 napig nagyon fájt neki, pénteken haza kellett vinnünk az oviból is, mert sorozatosan bepisilt. Annyira fájt neki a pisilés, hogy nem mert elmenni, tartogatta-szorította vissza, aztán csak becsurrant. Úgyhogy délben elhoztuk. Szombaton már ügyesen pisilt, azóta csak esténként kell visszahúzni, kenőcsözni egy AB-s kenőccsel, meg kamillás ülőfürdőt csináltunk neki pár napig. Még picit piros és dagadt is, de már gyógyul szépen.
Nálunk lehet tali a Sárgán, mondtam már sokszor. Tessék időpontot kitalálni!!!
Bea, sajnálom a betegeskedéseket.
Fura, mi meg pont mióta tart a jó idő, azóta nem voltunk betegek. Már 4 hónapja nem hiányzott Lalkó betegség miatt.
(koppkopp) Talán meg is erősödött az immunrendszere.
Viszont megfogadtam, hogy októberben beadatom legalább magamnak az influ elleni oltást, engem iszonyúan megviselt most télen, azt hittem, megpusztulok, brutális volt. Két hétig tartott, utána még jó 10 napig maradt a köhögés és iszonyú fejfájás folyamatosan, de az a két hét is brutál volt, lázas voltam, mindenem fájt, az első napokban csak levest meg teát ittam, nem bírtam nyelni sem...
Zitáról én sem tudok semmit, néha a gyerekeket látom a Sárgán, de Zitával rég találkoztam. Szerintem már kint laknak, péntek éjjel még világított a szobájuk ablaka (tévé?).
Enikőről sem tudok sokat, nemrég beszéltünk telefonon, jól vannak, dolgoznak, szeretik a melót.
Indul a nyelviskola! Jövő hónapban, pont amikor elmegyek szabira, de megoldom, egyelőre nem utazunk sehova. Számításaim szerint márciusra meglesz a nyelvvizsga.