Új privát üzeneted érkezett!

Szilcsi!

Akkor, ha jól értem ha negatív az EEG akkor kizárásos alapon migrén?
Nem kell rá gyógyszer, vagy valami?

Durva ez a magas káliumszint...Azóta helyreállt? Mi okozta?
Te hogyan diétázol?

Majd írd meg légyszi mi volt a kuksi vizsgálaton...

Én csak Oravecz Gábort ismerek.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Megtaláltam a Gellért Gábort. Az Dél-Alföldi Úszóegyletnél edző, mint látom.
Nem tudom milyen, de ha versenyre készít fel, akkor csaj jó lehet szerintem..

szilde
Szeged

Szilcsi, szerintem nálunk is műtét lesz a nóta vége, a kenőcs nekünk is csak akkor jó, ha használjuk.
Terveim szerint 20-án viszi el a férjem Petit kontrollra, holnaptól nem kencézünk, aztán meglátjuk.

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi! Exi!

Hát, amit írtatok abból az derül ki, hogy akkor a műtétet nem lehet megúszni, csak elodázni...???:(
Vagy van akinek aztán mégse kellett?

Lenne kérdésem is. Hátha tud valamelyikőtök segíteni.
Felnőtt orvosi ellátásokhoz melyikhez kell ill. nem kell beutaló..
Szemészet, fülészet, bőrgyógyászat érdekelne.

E.

szilde
Szeged

Bea!
De jó újra olvasni téged :D
Dolgozol te is? Teljesen megértelek, nekem sincs időm soha semmire :cry:
Nehéz az embernek beosztani úgy a hétköznapjait, hogy közben ne legyen lelkiismeretfurdalása, hogy a saját gyerekére kevés ideje marad.
Költöztök? De jó, amit mondtál annak idején, végül valóra vált? :wink:

Szilcsi!
Nagyon örülök, hogy Lalinak ennél nem komolyabb a baja, igazán aggódtam. Azért remélem el fog múlni neki idővel...

Zsuzsu!
De rég olvastalak téged is, jó, hogy írtál! :lol:
Minden oké veletek?

Valaki tud valamit a béker cisztáról?
Állítólag az van Zsoltika lábán, jó lenne tudni mit lehet vele csinálni, mert igazából az okát sem tudják mitől jön ki a térdhajlatban felgyülemlett folyadék :cry:

Anikó
Kép
zsivicz

Szilde, az általad írt rendelésekre szerintem egyikre se kell beutaló. Legalábbis az első kettőre tuti nem, és 90%, hogy a bőrgyógyászatra sem. Csak kérj mindenhova időpontot.

Ági és
KépKép
exdeus

Edit! Ezekre nem kell beutaló. Kenöcsöt a kukacra irtam, és ua. a doki adta, akit itt irtak, a Bérkertben.
Fülével azért hagytam ott mert a korházban ugy éreztem, hogy félvállról veszik. Mondták mütét után kicsit javult a hallásra, és amikor kérdeztem oké késöbb mikor akarják ellenörizni ök nem akarták, jo lesz ez igy már látszik. A klinikán meg addig hivták vissza amig ugy volt hogy v még egyszer megnézik és jo lesz v kap tubust egy időre. Szerencsére akkor végre jo lett kb 1 évvel a mandulamütét után amugy.

Szilcsi! én tudom az egyletben ö a vezető most. Nekem nagyon szimpi, kisgyerekeket is tanit. Szerintem 3 évesen még nagyon kicsi Lali! Norbit most nézettem meg, a viz most pont jo magasságu neki, de azt mondta Dávid hogy nagyon lassan fog haladni, ebben a korban az igy van. Amugy nagyon ügyes volt nála, nem is gondoltam ilyen fegyelmezett lesz és bátran teszi majd a fejét a viz alá. Én erre nem tudtam eddig rávenni, csak ö:)
Norbi is régóta vágyik rá hogy usszon, mert ugye Orsi úszik, de megmondtuk akkor hogy még kicsi hozzá.

Enikö! Veletek mi van?

Lányok, kellene tesire majd Orsinak babzsák. Na én varrni biztosan nem tudok, még a gombvarrás sem egyszerü nekem.
Szoval Szegeden hol lehetne venni? Neten van, de drága postával ill jobb lenne olyan amit meg tudok nézni mert felhivták a figyelmet ne legyen tömörre tömve, csak ugy 3/4-ig.
Tipp merre kereshetek?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, én úgy emlékszem, hogy anno iskola előtt a Printker reklámozta. (De nem tuti.) Iskolában nem adtak tippet, hogy merre induljanak az újdonsült iskolások szülei?

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! Azt mondták varrjunk. És akinek mégsem sikerülne az majd jelezze (köv. találkozó aug. 30 akkor már szerintem kissé késő lenne észbekapni, na meg fogadok mindenki megoldja valahogy és akkor égés ha csak én nem) és akkor talán lenne másik anyuka itt aki segitene. Printkerre nem is gondoltam ilyesmit is árulna, köszi.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, esetleg egy leendő osztálytárs szülője? Még az sem kizárt, hogy senki sem tud ilyet varrni (simán el tudom képzelni, már nem azokat az időket éljük), és hátha kijönne olcsón postával, ha itt Szegeden nem lehet kapni.

Még talán a játékboltok is forgalmaznak ilyet.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Karmen: Majd szólj ha szereztél babzsákot, nekünk is kell majd :)
Egyébként azokban hungarocell golyók vannak? Én is amatőr vagyok....

Szilcsi: 2 antibiotikum kúra után talán most már meggyógyult Gréti :( A hócipőm kivan ezektől a mostanában hódító baromi makacs betegségektől! Ilyen sokáig még soha nem húztunk betegséget. Szegény csajszikám 3 hét leforgása alatt több antibiotikumot kapott mint eddigi élete során összesen :(

Zsivicz: Költözünk, igen. 2 hét múlva már elvileg nem itt lakunk :shock:
Nem, nem Újszegeden vettünk lakást. :)

Nyáron fussunk majd össze egy csajos bulira!

Zituskáékkal mi van? Kerestem telefonon többször is, és semmi. SMS-t is írtam, arra sem reagált. Nyaralnak?!?!?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Exi!
Bocsi!!!!!!! Boldog szülinapot Petinek! :shock:

Bibi!
boldog névnapot Barnusnak!!!!!!

Anett!
Isten éltessen!!!!!!

Hogy van Málna??? Ovi????

Kármen, Bea!

nekünk van babzsákunk, Ábel fejlesztéséhez kell. (egyensúlyozás)

Nem csináltam ügyet belőle, egy megunt kispárnahuzatot feldaraboltam, megkértem a szomszéd nénit, h varrógéppel varrja össze , egy másik szomszédtól kukoricát kértem és azzal töltöttem meg, a nyílást meg kézzel összevarrtam.
Ez persze elég házilagos, nem tudom a suliba milyen kell.

Zsivic (Anikó)
Köszi a kérdést megvagyunk. Ábel ovizik ameddig lehet, augusztusban itthon lesz, aztán ősztől Konsti is ovis...

Ti hogy vagytok?????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!
Petinek szemgyulladása van. Most voltunk az ügyeleten, szemcsepp.
Kiváltása után felháborodásomban írtam a Délmagyarnak, eddig még sose számoltak fel ügyeleti díjat, na a mostani ügyeletes igen. Nem is ezzel van a baj, de tájékoztatás sehol, én meg fizethettem 46%-kal többet. Utánanéztem, az nem elég alapos indok, hogy elmentünk az ügyeletre és az ügyeletes receptet váltottam ki...

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! ez tényleg felháborító!! boldog szülinapot Petinek!

Bea! szólok ha lesz zsák. Mondom csak ezt nem szeretném hogy majd valaki itt a csoportban anyuka akkor biztosan segit. Mintha amugy is olyan sok anyukát ismernék már... Töltet szokott lenni bab, felezett borsó, de szerintem a legjobb a kis polisztorol golyo, akkor tuti nem lesz benne zsizsik v nem kezd el csirázni késöbb.

Postával 1e ft lenne, szerintem az nagyon sok egy pár gramm golyóért meg egy kis anyagért. Én nem tudok varrni még keresgélek, na. Printker jónak tünik, majd egyszer eljutok oda is.

Barnának boldog névnapot, Anettnek pedig boldog szülinapot!

ja és egyszinü pamut fehér polót hol lehet kapni? Emlékszem amikor 2 éve karira kerestem (matricát vasaltam rá) tesom fél Szegedet bejárta és akkor is gyenge minöséget kapott.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, szerintem most sem lesz jobb minőség. Kínai... Jobb ötletem nincs. Talán még sportboltok, de gyanítom, az kisebb vagyon.

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!

Fehér pólót angol bálásban találtam. Egész jó.

Exi!

Ügyeleti díj? Ezt most hallom először...
És mennyit kellett fizetned?
Igaz mikor Hanna 2000Ft-os szemcseppjét kiváltottam akkor is majd hanyatt estem..és persze csak akkor mondta meg a gyógyszerésznő az árat mikor már mindegy volt...
Megjegyzem ez a szemcsepp tavaly sem ért semmit.., most meg ráadásul még jól el is vesztettük...

E.

szilde
Szeged

Nagyon szépen köszönöm Barni nevében a köszöntéseket!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Valami talit csak össze kéne hozni!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :wink:

Kép
bibi226

375 Ft-ot pluszban a 820 Ft-os szemcseppre. Jó kör volt. De talán hamarosan benne lesz a Délmagyarban.

Ági és
KépKép
exdeus

Bea! találtam babzsákot 10*15, gyöngyökkel töltve (irtam én miért nem akarok babot v borsót) 300ft+195ft posta. Érdekel, küldjem a linket?
Esetleg másvalakit még? Ez most a legjobb ár szerintem. Annyi hogy nekem nem kell teletöltve legyen, direkt kérte ezt a tanitónéni de nyilván nem gond neki ilyet varrni (söt örülhet ha sporol a tölteten :lol: )

Kép

Kép

Karmen
karmen

Exi!

Írtál a Csörögbe, vagy kapcsolat?
Nekem is lenne pár témám visszamenőleg...:(

E.

szilde
Szeged

Lányok, én anno 2 éve írtam a Délmagyarba olvasói levelet, tojtak rá nagy ívben, pedig elég durva ügy volt. Tévedésből kivágták az ablakunk alatt álló nagy meggyfát, reggel fél hétkor jöttek oda láncfűrésszel a munkások, Lali sikítva-remegve ébredt fel a zajra. A szomszédaink azt hitték, mi vágattuk ki, mert pont a mi ablakunkba lógott bele, de jó volt, mert árnyékolt. Kiderült, a szomszéd tömb előtt álló piros bogyós, mérgező termésű fát kellett volna kivágniuk, nem a mi meggyfánkat. Másnap kivágták a jó fát is, és ígéretet kaptunk egy új fára, amit húznak-halogatnak már két éve. Most meg közölték, hogy nincs pénzük új fára (a ludas a közterületfelügyelet vagy mi a csuda). Hiába délmagyaroztam, senkit nem érdekelt és semmit nem tudunk tenni azóta sem. :twisted:

Kuki-ügy: mi túlvagyunk rajta. Múlt héten visszavittük Lalkót, a kenőcs szépen feloldotta a szűkületet, helyileg elérzéstelenítette neki a doki és egy kis kanálszerű szerszámmal a letapadást is megszüntette. Csak a végén sírt, meg amikor kiment az érzéstelenítő. 2-3 napig nagyon fájt neki, pénteken haza kellett vinnünk az oviból is, mert sorozatosan bepisilt. Annyira fájt neki a pisilés, hogy nem mert elmenni, tartogatta-szorította vissza, aztán csak becsurrant. Úgyhogy délben elhoztuk. Szombaton már ügyesen pisilt, azóta csak esténként kell visszahúzni, kenőcsözni egy AB-s kenőccsel, meg kamillás ülőfürdőt csináltunk neki pár napig. Még picit piros és dagadt is, de már gyógyul szépen.

Nálunk lehet tali a Sárgán, mondtam már sokszor. Tessék időpontot kitalálni!!!

Bea, sajnálom a betegeskedéseket. :( Fura, mi meg pont mióta tart a jó idő, azóta nem voltunk betegek. Már 4 hónapja nem hiányzott Lalkó betegség miatt. :lol: (koppkopp) Talán meg is erősödött az immunrendszere.

Viszont megfogadtam, hogy októberben beadatom legalább magamnak az influ elleni oltást, engem iszonyúan megviselt most télen, azt hittem, megpusztulok, brutális volt. Két hétig tartott, utána még jó 10 napig maradt a köhögés és iszonyú fejfájás folyamatosan, de az a két hét is brutál volt, lázas voltam, mindenem fájt, az első napokban csak levest meg teát ittam, nem bírtam nyelni sem... :(

Zitáról én sem tudok semmit, néha a gyerekeket látom a Sárgán, de Zitával rég találkoztam. Szerintem már kint laknak, péntek éjjel még világított a szobájuk ablaka (tévé?).
Enikőről sem tudok sokat, nemrég beszéltünk telefonon, jól vannak, dolgoznak, szeretik a melót. :D

Indul a nyelviskola! Jövő hónapban, pont amikor elmegyek szabira, de megoldom, egyelőre nem utazunk sehova. Számításaim szerint márciusra meglesz a nyelvvizsga.

Kép
szilcsi

Ja és Lalkó egyre sűrűbben emlegeti a kistesó témát. Fiút szeretne, lehetőleg karácsonyra, és lakhat az ő szobájában, és a játékait is kölcsönadná neki, de csak ha nem viszi haza magával a kistesó. :lol: Lány nem kell, azt nem visszük haza, mert azok nyafogósak. És persze nem lehetek a kistesó anyukája, mert csak neki lehetek az anyukája, másnak nem. :lol:
Gondolkozhatok a megoldáson, hogy ezt hogyan oldjam meg, szerintetek??? :lol: Jól feladta a leckét a kölök... :lol: :lol: :lol:

Kép
szilcsi

Szilcsi!
:lol: :lol: :lol: :lol:

szilde
Szeged

Szilde, van egy rovat, a legyen ön is tudósítónk, vagy mifene, annak a mélcímére írtam. Egy SMS-be nem fért volna bele a sztori. 8)

Ági és
KépKép
exdeus

Zsivicz! (Anikó)

Ezt találtam.
Baker-ciszták

A térdhajlati cisztákat nevezik Baker-cisztának. Ezek kis, ízületi folyadékkal teli tömlők, melyek az ízületi tok kitüremkedései a térd mögött. A felgyülemlett, kizáródott ízületi folyadék következménye, mely a térd mögé kis tömlőként boltosul ki az ízületből. A folyadék felszaporodását okozhatja reumatoid arthritisz vagy a térd túlterhelése. A Baker-ciszták keletkezését a térd mögötti területen jelentkező fájdalom jelzi. Nem szabad elhanyagolni a problémát, mert a ciszta megnövekedhet, leterjedhet a lábszárizmok közé, és a folyadék mennyiségének vagy nyomásának megnövekedése a ciszta megrepedését eredményezheti. A kiszabaduló nedvek pedig a környező szövetek gyulladását, trombózishoz hasonló panaszok megjelenését okozzák, ráadásul egy nagyobb vagy megrepedt Baker-ciszta valóban előidézhet mélyvénás trombózist a térdhajlati vénában az arra ható nyomás miatt.
A diagnózis általában a beteg panaszainak célirányos kikérdezésével és a térd mögött vagy a lábszáron tapintott duzzanattal állít
ható fel. Ultrahang, MRI vagy érfestés segíthet a kórismézésben, illetve a ciszta kiterjedésének megítélésében. Ha duzzanatot okoz a térdnél a ciszta, az orvosnak tűvel kell leszívnia a folyadékot. Ám ha a kezelés eredménytelen, a ciszta kiújul, műtéti úton kell eltávolítani.

Exi!
Jó tudni, hogy ilyen is van!:) :wink:

szilde
Szeged

Szilcsi! jaj ne mondd, akkor már előre félek én is ettől a kuki kontrolltól! ezért ha napokig annyira fájt neki semmivel sem lehetett különb mintha vágott volna rajta kicsit :(
Tesora jól megmondta :lol:

Info állás érdekelne :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!

Ezt én is akartam írni, hogy csodálkozom, hogy ilyen sokáig így fájt a beavatkozás után...
A lényeg, hogy túl vagytok rajta...

Rémlik olyasvalami, hogy kisebb műtéteket megcsinálnak helyi érzéstelenítéssel, ambulánsan is valami okból.
Olyat amit egyébként altatásban szoktak inkább.
A régi védőnőmtől hallottam..

Úgyhogy ez lehet, hogy kisebb műtét volt azért fájt ennyire sokáig..
Valószínű, hogy a kenőcs lazított rajta, de nem sikerült már teljesen.

Meglepő, de fültanúja voltam kb. fél éve, hogy egy szülő ordibált a fül-orr-gégésszel, hogy ő bizony a mandula műtétet helyi érzéstelenítéssel kéri. Az ő gyerekét( pedig kb. óvodás lehetett) ugyan ne altassák.
Vagy 5 percig ordibáltak felváltva mire lenyugodtak...
Gondolom féltek a szülők, hogy nem ébred fel többet a gyerek...
Előtte volt is talán nem sokkal ilyen eset.

Ha nem muszáj, én sem szeretném, ha Kevint sokat altatnák...de ezt a kuki-ügyet valahogy még csak le kellene rendezni...

És egy kérdés.
Szerintetek normális dolog az, hogy orrmandula műtét után egy hónappal zöldes váladék jön a gyerek orrából, és híg a széklete.
Nem lázas, eszik, iszik...de a popsija nagyon piros...,
Azt hittem a műtét után az orra sem fog folyni jó darabig... :shock:
Először csak tüsszögött, meg vízszerű váladék jött, aztán fehéres, most meg már kezd szinesedni... :shock: :roll:

E.

szilde
Szeged

Karmen, nekem az a véleményem, hogy jobban jártunk így az ambuláns beavatkozással, mintha műtötték volna. Befekvés, altatás, több napra kiesek a melóból, szabadság, táppénz, a gyereknek is nagyobb trauma szerintem napokig a kórházban lenni, hiába vagy ott mellette. Nem beszélve a tényleges vágásról, ami nehezebben gyógyul és jobban fáj. Nekem nagyon bejött ez a módszer és a doki is.

Edit, szerintem egy mandulaműtéttől azért ne várj csodát! Lali a műtét után két héttel már beteg volt, belázasodott, taknyozott-köhögött. Doki azt mondta erre, hogy kiszabadultak a gócból (a mandulából, az arcüregből) az eddig benne rekedt vírusok-bacik, azok most ürülnek kifelé. Írt fel AB-t, pár nap alatt rendbejött és azóta egy komolyabb tüszős mandulát leszámítva nem volt beteg, a taknyolós őszi-téli időszakot is sokkal könnyebben átvészeltük, mint az orrmandula műtét előtt. Nem mutatod meg a dokinak? Ki műtötte?
Ordibálós szülő: én tuti beszóltam volna neki a doki helyében, hogy feküdjön ő altatás nélkül a műtőasztalra. :roll: Én sem szeretem, ha altatják a gyerekemet, persze mindenkiben ott van a félsz, mert mi van ha... Na de akkor is! Ez már paranoia...

Apropó, a mai Délmagyarban van egy cikk egy családról, akik semmilyen kötelező oltást nem hajlandóak beadatni a lányuknak (akit egyébként Csermelynek hívnak). :roll: Az apuka arra a kérdésre, hogy mit fog mondani a lányának, ha felnőtt korában elkap valamilyen fertőző betegséget, ami kivédhető lett volna, vállait vonogatta és azt mondta: Sajnálom kislányom, én vállaltam érted a felelősséget. Azt hiszem, komment nélkül hagyom, mert nem lenne szép, amit most szívem szerint ide írnék... Ja és újra fellángolóban vannak az ilyen okostojások miatt azok a fertőző betegségek, amelyek ellen van kötelező védőoltás, mert egyre többen vannak, akik nem hajlandóak oltatni. :x És hogy nem hete így közösségbe? Hát majd jár magántanárhoz. :roll: :evil: :twisted:

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Jó, hogy túl vagytok rajta. Minden szempontból jobb akkor, hogy nem altatták Lalit.

Ja, akkor jó. reméltem, hogy csak ürül..Érdekes, hogy most meg már jól van, megszűnt az orrfolyás...
A popsija is szebb sokkal.
Igaz elkezdtem neki adni a Normaflore-t

Orrdibálós szülő barna bőrű volt.
Én sem engedtem volna altatás nélkül mandulaműtétet soha..

Ezek a nem oltatósok nagyon idealisták lehetnek...,de attól még a világ olyan amilyen..Nem fog a kedvükért megváltozni..
A Csermely olyan indián névnek hangzik..:)
Vissza a Természethez..:):)

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!
Én is olvastam a cikket. Én csak egy dolgot nem értek: ők nem olvasnak olyat, hogy x helyen pont az oltások meg nem léte miatt nő az elhalálozások száma??? Meg hogy a kötelező is ajánlott legyen, na köszi, az unokáink meg diftéria miatt költöznek feljebb. És milyen finoman tudok fogalmazni?!

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi! Azt hittem vágni is tud ambulánsan, érzéstelenités mellett. Én arra számitottam hogy rendelőben fogják megoldani. Hiszen a körülmetéléshez nem kell korház, a filmekben legalábbis, amugy nem tudok róla többet. Akkor meg a szükülethez sem gondolnám hogy be kellene feküdnie, egy kis metszéshez.
De amugy örülök hogy tul vagyok ti már rajta! Remélem nekünk elég lesz a kenöcs, nagyon sokat javult azt látom. De hátra nem huzhatom, mert megtiltotta igy csak ahogy bekenem látom hogy kis mozdulatra is milyen jol hátracsuszik, lehet mondom menne tovább is.

Mandula mütét után nekünk nem volt semmi betegségünk, orrfolyás sem.
Nekem 14 évesen volt a mütétem, akkor nem altattak pedig én örültem volna neki, nagyon féltem. Tényleg nem fájt, de ugye ehhez akkor már nekem viselkednem kellett, söt én tartottam az államnál a vesetálat (torokmandula volt). Elképzelném akár Orsinak kellene igy türnie, kizárt hogy hagyná!
Én sem örülök az altatásnak, de megvallom örültem hogy Norbit 4x altatták mégha ijesztően is hangzik mintha ébren, 3an lefogva tudták volna az arcüregét kimosni 1 évesen. Utána még 1 altatás volt amugy még az orrmandula miatt, szoval én is aggodtam persze de a gyerek gyogyulása volt előttem.

Babzsákot megvettem, már nem keresek. Köszi aki esetleg észben tartotta.

Kép

Kép

Karmen
karmen

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ol ... n/2225723/

Érdekes az első hsz. Most vagy még nincs gyereke, vagy már nincs - úgy értem, hogy kirepült a házból.

Csak azért nem írok rá választ, mert akkor felfedném magam, de szívesen megmutatnám neki az ügyeleti ambuláns naplót, amire ráírta a doki, hogy "akut betegség miatt".

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! Nekem tavaly kellett Orsinak azonnal gyogyszert vennem és rákérdeztem hogy nem számoltak ügyeleti dijat, azt mondták ök nem szokták elkérni. Ezek szerint patika függő.
Tesom kislányának fájt a füle, elvitte ügyeletre korházba, ott kiakadtak hogy ez nem ügyeleti eset, ezzel várnia kellett volna egy kisgyermekkel hétfőig, mert ki van irva, csak sürgös eset az ügyelet, vagyis lázas, fülébe ment valami stb. Egy biztos a fülfájás amitöl a gyerek szenvedett az nem sürgös eset egy fülészeten. Az eszem megállt!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, a fülészet külön téma, de biztosan ki kell fogni ott is a jókat. Van ott egy nő, na azt háromszor is akasztanám, ha rajtam múlna, de pl. most szerdán Berényi látott el bennünket reggel hétkor, és szinte letolt, hogy miért nem mentünk, mert hétközben van ügyelet.

Ági és
KépKép
exdeus

Berényi volt az aki vas. este fogadott minket amikor Norbinak aznap reggel átszakadt a dobhártyája és másnaptól már a korházban kezelte Norbit, nem a maszek rendelésre jártunk vissza hónapokig. A viccei nekem kissé sértőek voltak néha, de tény hogy olyan alapos és figyelmes volt Norbival hogy én hálás vagyok nagyon. Mütétre is azonnal betette nem kellett heteket, honapokat várni a betegsége miatt.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Valószínűleg a kettő üti egymást. A kiírás és a kórházi kezelés.

Szörnyű, hogy nem kezelnek egy fülfájós gyereket..Lehet, hogy úgy voltak vele, hogy adjanak neki addig fájdalomcsillapítót??
:roll:

E.

szilde
Szeged

Akit érdekel priviben megírom, honnan veszem..

szilde
Szeged

Edit! nekünk nem merült fel hogy ütközés legyen, mert nem feküdt bent Norbi csak pár napot, de közben hivhatta volna Norbit maszek rendelésére is. Más kérdés hogy végig a korházba jártunk, akkor is amikor nem feküdt bent. VOlt hogy naponta 2x kellett vinnem mert vénába kapott gyogyszert, de szerintem akkor sem feküdt bent. Csak a mütétek napján.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Egy kis hír Zituskáékról:
Hétfőn találkoztunk lent a Sárgán, már kint laknak. Sajnos nem engedi fel a babanet már hónapok óta, már szerelőnél is volt a gépe, de semmi bajt nem találtak, hiába írt itt a moderátornak is, nem tud belépni. Jól vannak, nagyon-nagyon sokat fogyott, tök jól néz ki, rövid a haja, a gyerekek is jól vannak, most csak Noémit láttam, járnak vele úszni, szóval minden rendben velük. :D

Lalkónak még másfél hét ovi, aztán 6 hét szünet! Már alig várom, szerencsére sikerült úgy intézni, hogy jó hosszú szünete legyen, a hat hétből egy-egy anyuéké meg páromé, a többit velem tölti, illetve talán nyaralni is eljutunk hármasban valamikor. Július első hete lesz nehéz, mert nem lesz itthon Lalkó, anyuéknál lesz egész héten, ráadásul párom is elutazik azon a héten, jól rámszakad az egyedüllét, kicsit parázok tőle. :shock: 8) De asszem, beiktatok egy nagytakarítást, úgyis csak 4 órában fogok dolgozni, legalább kisuvickolom a lakást, mire megjönnek a fiúk. És pihenni fogok és filmeket nézni és csavarogni... 8)

Karmen, hát van egy fura stílusa a Berényinek, de ezt leszámítva szerintem iszonyú jó orvos és ő tényleg figyel a kis betegeire. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak vele - például ő volt az egyetlen 4 fülész közül, aki észrevette, mekkora a baj tavaly nyáron, hogy már nem hall rendesen Lali és műteni kell azonnal. Kicsit húzósra sikerült, az államvizsgám előtt két héttel műtötte meg, de anyuék sokat segítettek a műtét után, hogy tudjak tanulni.

Kép
szilcsi

Kármen, én nem lennék olyan biztos abban, de elvben a záróján rajta kell lennie, hogy mettől meddig volt kórházban.
Petinél az orrmandula műtét 31-én volt, 1-jén jöttünk haza, de a záróján 2.-a van! Tehát a férjem 1-jén még szabin kellett, hogy legyen, mert papíron még bent volt a gyerek...

Szilcsi, nálunk most per pill még a három hét szünetet is nehéz lesz megoldani, de még jó, hogy van egy öcsém. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! Orsi amikor hányással bent volt nemrég 3 napot nekünk is ugy volt hogy anyunál helyeztük el Orsit. Igen, nehéz ahol nincs nagyi v nem tudnak/akarnak segíteni. De ezek szerintem még csak ritka esetek, én a nyári iskolaszünettöl rettegtem mindig és fogok. Szegény szüleim kilesznek ha végig náluk lesz a gyerek, mert nagyon fáraszto az már nekik. De ki tud fizetni több hét tábort is?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést!

Mi jól vagyunk, én vizsgáztam már másfél hónapja,ezért nem nagyon olvastam a fórumot.
Mindenkinek boldog szülinapot és névnapot kívánok így utólag is!!!
Nálunk 6 hét lesz az oviszünet,hát nem egyszerű megoldani az biztos. Bár én szerencsés vagyok, 2 nagyszülő is van, nyaralni is megyünk 2 x , így gyorsan elmegy a nyár. Málna megy középsőbe szeptembertől,nagyon várja,hogy ő már középsős nagylány lesz.

Ha lesz tali a nyáron és itthon leszünk én is szívesen elmegyek.
20140113113746

Sziasztok!

Akit érdekel, találtam a Nagyáruház papír-írószer osztályán babzsákot. Felső polcon, kosárban...400Ft

Anett!
Üdv újra itt.:)

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Egy jó hírt jöttem veletek megosztani, úton van a 3. gyerkőc! :)

7 hetes vagyok, február közepére várjuk a babót. A srácoknak már elmondtuk (nem lehet titkolni, 7 hetesen már komoly pocim van, majd lefényképezem, de ez volt Matyival is és a végére óriási volt), Dini nagyon örül, még egy öcsit szeretne. Azt is közölte, hogy csak Marcinak hívhatják. :) Matyika nem nagyon érti, vagyis inkább nem nagyon foglalkozik vele.

Kérdésem is lenne, Matyival veszélyeztetett terhes voltam, és ajánlották, hogy menjek el táppénzre, mégis több, mint a Gyes. Meg is csináltuk, csak a Gyest kellett lemondanom. Tudtok valamit erről, ez változott valamit, vagy most is elmehetek táppénzre Gyes helyett, ha veszélyeztetett leszek?
Köszi a választ előre is!

A srácokról majd teszek fel képet, ha eljutok odáig.

Üdv: Zsuzsi
klzsuzsi

Kicsit visszaolvastalak titeket, 1-2 oldal erejéig... :oops:

Szilcsi, Szilde, Exi!
Kuki téma: Nekünk nagyon bejött Dénesnél a kenőcsözés. Kb. 1 évig kentük neki minden másnap egy Ftorocort nevű kenőccsel (bocs, de talán elkerülte a figyelmemet, h ti mivel kenitek, vagy nem ezen az oldalon volt), és teljesen rendbe jött neki, pedig egészen le volt tapadva, egyáltalán nem lehetett hátrahúzni. Nem tapadt le újra.

Az unokatesójának nem sikerült ilyen jól a kúra, alakult neki is, de csak félig lehetett felhúzni. Na most jön a durva rész (nem emlékszem rá, lehet h már egyszer leírtam ezt ide, de jobb kétszer, mint egyszer sem): visszavitték unokatesót kontrollra, a doki, akihez elvileg jöttek nem volt benn, helyettes fogadta őket. Mondta, hogy szerinte vissza kéne rántani. Tesómék gondolták, hogy akkor majd érzéstelenítés jön vagy valami, épp kérdezni akarták h mit kap, a doki meg csak fogta, és néhányszor jó erősen megrántotta (4 éves volt az unokatesó). Szegényke üvöltött, a doki meg hümmögött, hogy ez nagyon le van tapadva, így nem fog feljönni, tesómék próbálták a gyereket vigasztalni, a doki meg fogott egy fém spatulát, benyúlt vele a bőr alá és körbe feszegette. Gondolhatjátok... :cry: :shock:
Tesómék totál kiakadtak, mondták köpni-nyelni nem volt idejük, nem engedték volna meg, ha megkérdezi, megvárták volna, még visszajön a doki, aki a kenőcsöt írta fel.
Szóval érdemes előre megkérdezni őket, mit is akarnak csinálni.
Amúgy uncsitesó még kb. 1 órán keresztül sírt, nagyon fájt neki, piros volt, bedagadt, napokig alig lehetett rávenni, h vécére menjen. Oviba se tudott menni. :(

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi!!
GRATULÁLOK!!!!
Sok boldogságot kívánok a pocakos hónapokra !!
Remélem minél hamarabb felrakod a 7 hetes pocakfotót!!
:P
Kinga

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Zsuzsi, gratula!
Mi is ezt a kencét használjuk, ha minden igaz, Feri 1-jén visszaviszi Petit kontrollra, minden este mondom neki, hogy húzza hátra a bőrt, egyelőre megy, de majd kiderül, mint mond az orvos.

Ági és
KépKép
exdeus

szilde: elsején rendeltük a füldugót, 20-án még nem volt kész, azóta nem volt időm elmenni rákérdezni. 3300 Ft, csak a jobb fülébe, szerintem ha jól zár, akkor bizony a hangot is kizárja, de majd hall a ballal :)

zsivicz: nem írtál, hogy mi lett a fülvizsgálat eredménye, eltűnt a folyadék?

klzsuzsi: gratula!

:lol:
http://www.bonuszbrigad.hu/Talald-meg-a ... kedvezmeny

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus!

Kíváncsi vagyok mennyi idő alatt készül el a füldugó majd.
Szerencsére Hannának nem szokott a víztől fájni a füle.
A kicsinek inkább. Ha majd ő is megy úszni akkor lesz érdekes jobban.

Mi szerdán nem voltunk úszni, mert valaki a medencébe végezte a nagydolgát, így elmaradt..le kellett ereszteni a medencét, tisztítani...
Pénteken majdnem nem mentünk, mert de. 15 fok volt, aztán esett az eső.....de délután már elviselhető volt az idő. Ettől hidegebb ne legyen!

Zsuzsi!
Gratulálok!
E.

szilde
Szeged

Sziasztok!

Bocsi ha már kérdeztem volna, de a minikliniken mennyibe kerül egy alkalom a Vass Noémi drnőnél? És elég egy alkalom.
Merthogy mi a kórházban jártunk hozzá, és oda is szeretnénk majd, de lecsúsztuk a kontroll időpotját, és ami vizsgálat akkorra volt ütemezve megcsinálja ott rögtön, egy alkalommal, és utána újra kórház..vagy többször kell menni.
Mire számítsak?
És a tartósan beteg papírokat kitölti ott, vagy azt csak a kórházban csinálja..
Elég sürgős lenne.
Köszi, ha valaki gyorsan válaszol.

Klzsuzsi!
Jó ilyet hallani, hogy van akinek használt a kenőcs véglegesen.
Jó pocakosodást! Jól vagy?

Üdv.:Edit

szilde
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?