Új privát üzeneted érkezett!

Babus!
Ezt olyan jó hallani,hogy 4 cm a kis talpa,ma biztos egész nap ezen fogok vigyorogni.Olyan cuki lehet.Alig várom,hogy én is alaposan megnézzem a pindurimat.Dec 7.-én lesz 2 d genetikai uh,persze izgulok is mint az állat.És még itt az AFP,én felhívom őket ma max. azt monják nincs még meg az eredmény.

Elkezdtelek az elejétől olvasni benneteket.Volt amikor beszéltétek kinek meddig ér a méhe.Nekem az ,hogy lehet hogy majd 17 hetesen a köldökömig ér?én nem tudom kitapizni ezt a dokim mondta,de mindenhol azt olvasom , hogy olyan 20 hetesen ér köldökig.Ilyen nagy a baba,vagy ?? nem értem.

Tamesz
ha minimál béres vagy ,hogy lesz 83 ezer ft a gyeded?A gyed a minimálbér valahány %a nem?

Timurr 16+6
Vendég

Szilvi (Patri) Kép

Olvastam, hogy a Schöpfiben fogsz szülni, én is ott fogok (szeretnék) és én május 12-re vagyok kiirva. Ha van kedved, irj a mailcimemre (a profilomban megtalálod)

Pusz
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Timurr!

a gyed maximum 83 eFt, ha nem jön ki a bejelentett bruttó béredből ennyi, akkor értelemszerűen kevesebb.
A 83 eFt csak egy (szerintem rendkívül igazságtalan) felső határ.

Lir
lirian

Timurr!

Pont azt írtam, hogy nem vagyok minimálbéres, és annál többet kerestem, mint, hogy a max 83 ezer forintot tartsam jogosnak. Most a táppénzem 117 ezer, ami ugye 70%-a a béremnek, de ez csak a GYÁS idején lesz még ennyi, azaz 6 hónapig, utána csak a max 83 ezer GYED-et kaphatom, hiába fizettem sokkal több járulékot több mint 10 éven át.

SZóval ez az igazságtalanság, a harmadik évre járó GYES pedig nevetségesen kevés (idén 23 ezer??)!
De államunk így akar ösztönözni, hogy vállaljunk minél több gyereket!? Nem csoda, hogy a barátnőm a 8 hónapos fiát bölcsibe adta és visszament 8 órába dolgozni, mert nem bírták kifizetni a lakáshitelt, meg rezsit és egyebeket.

Na a lényeg, hogy ma süt a nap, megyek be egy kicsit a munkahelyemre, segítek az utódomnak a jövő éves költségvetési tervet összerakni, mert szegényke még nem csinált ilyet.

Este repül haza apjuk, hétvégén felzavarom a padlásra szegényt az adventi cuccokért, azt hiszem ideje lesz kicsit kipofozni őket, mielőtt kirakjuk!

Délután majd benézek, addig termeljetek olvasnivalót!!!
Üdv
tamesz
28+0??

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Kép

Hát... ekkora. Kép
Borbolya
22+3

KépKép

Kép
borbolya

Franciska!

Régebben írtad, hogy ég a gyomrod a savtól. Még mindig megvan ez? most olvastam a Kismama magazinban néhány trükköt a csökkentésére:
- Jó hatású az étkezések után kortyolgatott édesköménytea
- Segít a magnézium bevitel is (szelídgesztenye, málna, szeder, szamóca, meggy, őszibarack, sárgabarack, paprika)
- Hatásos a nyers krumpli leve is. ( a krumplit apróra vágjuk, majd kendő segítségével kinyomjuk a levét)
- És ami érdekes, hogy ha semmi sem válik be, akkor épp savas ételeket kell enni. (paradicsom, narancs, ananász, esetleg bátrabbak étkezés után kis kanál mustárt)

Mindezen tanácsok kívül egy hírdetést is találtam.
Gyomorégésre segít: Bükkszéki SALVUS természetes gyógyvíz. Max. napi 2 dl iható, és azért az orvossal konzultálni kell (pl. veseműködési zavarok esetén nem szabad) Kapható gyógyszertárakban és nagyobb élelmiszerüzletekben.

Egyébként reggel még mindig azonnal enned kell, hogy elkerüld a komolyabb rosszulléteket? Vagy már jobban vagy?

Akiren
(14+2)
akiren

Sziasztok!

Koszonom mindenkinek a valaszokat a (dokinal)varakozassal kapcsolatban Kép Azert kerdeztem,mert en most valtottam dokit. Az uj doki nagyon szimpi (igaz meg csak 1x jutottam be hozza),de tobbszor probalkoztam, csak nem birtam kivarni azt a +1 orat ami meg az eredeti idopontra rajott...na majd hetfon! Kép

Borbolya
Nagyon csini a pocakod Kép

Franciska
En az elozo terhessegem alatt, foleg a vegen piszkosul szenvedtem a savtol! Nekem eleinte a haztartasi kex valt be, kesobb a Ham-Lett...probald ki, hatha? Kép

Sziasztok
Norka
15+2
norkini

Sziasztok!

Babus! Tökjó, hogy ilyen alaposan megnéztétek a picúrt, de lehet, hogy talpméretben nemigen lesz összehasonlítási alapod a többiekkel... Kép

Mi jövő héten szerdán megyünk a 18 hetes UH-ra, kiváncsi vagyok, kiderül -e, hogy Beni (Benedek), vagy Bogi (Boglárka) lapul odabent.

Akiren!
Az édesköménytea szimpatikus, azt ki fogom próbálni, a nyers krumplilé valahogy nem csigázott fel... Vettem a múlt héten egy doboz Rennie-szopogatós tablettát, rá is van írva, hogy terhesek is használható, azóta két-három este kellett használnom és szerintem frankón hatásos.
A reggelire bizony rászoktatott a picúr, de a rosszullét már nincs, csak fogmosáskor kezdek el "ökölődni".
És veled mi a helyzet? Mert ha van rosszulléted, lassan el kell, hogy múljon... Kép

Mivel hétvégén nem hiszem, hogy felnézek (nagyon szar a netünk otthon), jó hétvégét minden kismaminak! És írjatok sokat, hogy legyen mit olvasgatni hétfőn.Kép

Franciska
17+6

Kép
Kép
pfranciska

Borbolya
Aranyos a pocidKép Csak beindult végre!Kép

Zsuzsa
Örülök, hogy nálatok is minden rendben.
Nekem is nehéz tudomásul venni, hogy nem vagyok már a régi és lassítani kell a tempón. Főleg, hogy mindigis olyan kis aktív voltam. Dehát ez van. Mindent a pocaklakókértKép

Azért még aggódok. Nem is kicsit. Számolom a napokat, hogy mennyi telt el az esés óta, ez már a 6 nap. Mindig reménykedem, csak megúsztuk már, de félek is, mi van, ha még utólag történik valami. Időnként szúrkál itt-ott a pocim vagy a gyomrom, én már nem is tudom hol, és ilyenkor különösen megijedek. Persze lehet, hogy az esés előtt is volt ilyen, csak akkor nem figyeltem rá ennyire oda.
Ráadásul iszonyú bűntudatom van, azóta se emésztettem meg, hogy mi lett volna, ha akkor nem megyünk el az automatához, ha nem arra megyünk, ha nem fordulok vissza, ha figyelmes vagyok, (hisz már előtte egyszer elestem), jobban kellett volna vigyáznom. De ha még át is estem az oszlopon, miért nem tettem le a kezeimet, miért hagytam, hogy a hasamra essem. Szörnyű ez a lelkiismeretfurdalás.
Ugyanakkor meg örülök, mert mi van, ha a pocimmal pont ráesek magára az oszlopra, vagy mondjuk lépcsőn gurulok le. Még a hideg is kiráz tőle.
Na mindegy, illetve nem mindegy, de nem terhelek ezzel senkit. Elég ha magamra haragszom. Többször nem eshetek el, és azóta úgy közlekedek, mint egy rokkant, állandóan belekarolok valakibe, a lépcsőn a korlátot fogom, az utcán meg a földet nézem folyton. És csak oda megyek el, ahová feltétlenül szükséges.

Amúgy végül a bébihordozó mellett döntöttünk. Leginkább azért, mert bementünk a Brumi-Maci Bababoltba és találtunk egy pont ugyanolyan Pierre Cardin márkájú, pont ugyanolyan kék kockás színű hordozó+autósülést, mint amilyen a babakocsi, 13900Ft-ért. Rögtön tudtuk, ez nekünk kell, pláne ennyi pénzért.
Amit viszont bántunk, hogy mi ugye a Bababörzén megvettük a babakocsit 25oooft-ért. Na ebben a boltban ugyanazt a babakocsit, pont ugyanannyi pénzért láttuk, csak bónuszba volt hozzá mózeskosár. Hát nagyon sajnáltuk. De most már mindegy. Szerintem azért így is nagyon jól jártunk, mind a babakocsit, mind a hordozót nagyon jó áron vettükKép
Vettünk még egy pár ruhácskát, meg egy lámpácskát a babaszobába(olyan fényerőszabályozósat, hogy ne kelljen pl. hajnalban óriási fényben szopiznunk majd)
Hétfőn pedig érkezik a kiságyKép, a bútorról sajna még semmi hír, de ma lehet, hogy megérdeklődöm telefonon, hogy mi a helyzet vele, mert 18.-a volt a határidő.

Babus+Kristóf (28+6)

Kép
babus2005

Most telefonáltam: megvan a szekrénysor isKépMég ma hazahozzák apuciékKép Úgy örülök!!!
Végre valami, ami eltereli majd a figyelmemet a balesetrőlKép Most egész hétvégén csak rendezgetni fogom a szekrényecskéjétKép Persze csak a szigorúan előírt pihenések utánKép
Erre a jó hírre még Kristóf is belémrúgott egyet a 4cm-esévelKép

Babus

Kép
babus2005

Szia Minyu!

Hogy érted, hogy csak szeretnéd, nincs dokid vagy reménykedsz, hogy Te nem fogsz szülni, este lefekszel és reggelre melletted lesz a baba, viccet félretéve kinél fogsz, voltál már a kórházba?
Szilvi
A dátum nálam is még úgye változhat, de a dokim szerint május 15, ha persze nem jön egy front.
patri

Sziasztok,

Zsuzsa, Babus
Örülök, hogy minden rendben nálatok.

Borbolya,
A végén nagyobb lesz a hasad, mint az enyém Kép bár a dokim azt modta, hogy nagy gyerekre készüljek.

Tamesz,
Írtad, hogy a barátnőd 8 hónapsos gyereke bölcsis lett. Úgy néz ki, hogy én is max. 10 hónapot leszek otthon, hogy bírja a gyerek? Tetszik neki?

Angéla
angéla

Hali Angéla!

A 8 hónapos, vagyis azóta már l0 szereti a társaságot, élvezi a többi babát, de a járókában tartást nehezen viseli. Addig szabadon mászkálgathatott a házban, csak ő volt fontos, és már nagyon ügyesen járt. Na ott azért nincs idő minden gyerekkel kézen fogva vagy nagyon felügyelve sétálgatni.
Mivel nem volt más lehetőségük, így ez van, sajnos nálunk is majd kiedrül, hogy hogyan győzzük anyagilag, nekem július 31-ig el kell döntenem, hogy visszamegyek-e vagy maradok otthon, de akkor elveszik a vezetői kinevezésemet, mert azt max. 6 hónapig tarthatják, és kiírnak rá új pályázatot.

Babus, ha ven kedved esetleg majd fotózd le lécci a babaszobád, kíváncsi vagyok rá milyen lesz!!! Mi is haladgatunk vele, de a fúrós munkákhoz kell a párom is, így az csak hétvégén lehetséges nálunk.

Na megyek vasalni!!! Írjatok addig sokat!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Tamesz,már értem,hát hiába mondtam kerge vagyok.Hát én minimálos vagyok úgyhogy lesz vagy 35.000 ft-om nem rossz összeg ügye?Valóban igazságtalan ,ez az egész .Az még szerintem felháborító,hogy a gyes 23.000 ft.Abból annak kéne felnevelnie a gyerekét aki ezt a kemény összeget meghatározta.

Egy kis ismétlés:
-Hogy ennyi idősen a köldökömnél van a méhem az ok?

És felhívtam a terhesgondozót,és azt mondták jó lett AFP!Olyan boldog vagyok!Kép

Timurr
Vendég

Timurr

Én is azt olvastam, hogy 20 hetesen ér kb. köldökig a méh. De egyéni eltérések biztos vannakKép

És gratula a jó AFP-hez!!!Kép

Tamesz
Feltétlenül csinálok majd képet, de most már meg akarom várni a kiságyat is, az hétfő este érkezik majd. És akkor a bútort, ágyikót, tapétát egyben lefotózomKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Borbolya,
nekem is kb ekkora pocakom van (bár attól függ, hogy domborítunk-e vagy sem) és rajtam is kb 6 kiló. Azért néha kicsit elgondolkozom, hogy mi lesz ebből a végén...

Adri
23+0
hadri

Sziasztok!

Most, hogy így rendezgetem a babacuccokat, felmerült egy kérdésem: szerintetek hány babaruhára lesz szükség? Mennyi 56-os és mennyi 62-es kell?
Nekünk eddig 5db 56-os rugdalózónk és 4db 62-es rucink van, meg egy rakás megörökölt kisbodynk. Apuci szerint ez bőven elég, szerintem viszont egyáltalán nem. Azt az 5db kisruhát szerintem 2 naponta moshatom majd, hisz naponta akár többször is át kell majd öltöztetni, ha úgy adódik.
Jól gondolom vagy pusztán csak babaruhavásárolhatnékom van?!Kép

Babus+Kristóf (28+7)

Kép
babus2005

Babus
Eléggé kiszámíthatatlan dolgok ezek. Én is úgy hallottam hogy 5-6 váltás ruha elég egy méretből. Persze mindenki eldöntheti magának, hogy mi éri meg jobban: venni sokat, és lesz olyan, amit rá sem tudunk adni, mert már kinövi addigra, vagy kevesebbet venni és gyakrabban mosni.

Ha már a mosásnál tartunk, nekem is lenne kérdésem. Szerintetek hány fokon kell mosni? Én úgy tudtam, hogy magas hőfokon, de az összes ruhán, amit eddig vettünk, az szerepel, hogy max 40 fok.

50-es ruhákat vettetek? Nem tudom, fog-e kelleni, mert van akire már az 56-os is kicsi, de ha mégis pici lesz a baba... Kép

Zsana (24+6)
zsana75

Zsana
Én 40foknál többel biztos nem fogom mosni a rucikat.
50-es rucit mi biztos nem fogunk venni, az már koraszülött méret. Egy 2500gr körüli babára is kell már az 56-os. Ezt kivételesen én is tapasztalatból tudom. Annál kisebb pedig azért reméljük nem leszKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok!

Babus!
Örülök, hogy minden rendben van, ne aggódj, biztosan így is maradKép

Jimbone!
Neked is örülök,hogy nincs baj. Meglepődtem, hogy írod, hogy a Pici reagál Apa hangjára, ha jól emlékszem 27 hetes vagy. Na már csak azért is mondom ezt, mert mi holnap leszünk 20 hetesek és a Pici Lányom már kb 1 hete mutat megzakkanást az Apjáért. Ha a párom beszél hozzá, akkor rögtön rugdosni kezd, ha meg a hasamra teszi a kezét, akkor szinte brutál rugiba megy át az előzőekhez képest, és úgy nyomula kezéhez az egész kis testével,hogy majd kijön a hasfalamon átKép Imádom a kis PuncistKép

AFP: Nekem is jó az eredményem. Nem is tudom ki írta, hogy a jó határ 17-75-ig van, képzeljétek az én papíromon a jó határérték 8-80-ig van feltüntetve. Az enyém 71-es, de valszeg az akkor még mélyen fekvő méhlepény emelte egy kicsit jobban az eredményt. Szerintem a MOM az ugyanaz lehet, csak más mértékegységben.

Borbolya!
Látod, csak beindul az a pociKép

Fogorvos: Én voltam, mert nem akartam, hogy nagyon elromoljanak a fogaim. Én úgy vagyok vele, hogy jobb kicsi lyukat tömetni, mint nagyot. Nekem 2 fog volt, amit tömni kellett, most rendben van a protkó, de a dokival azt beszéltük, hogy még februárban a biztonság kedvéért meglátogatom.

Ja, tegnap előtt voltunk újra Kecskeméten és minden rendben, a menzeszemen kellett kicsit variálni(ugyanis az utolsó kicsit izés volt, mert 4 nap pötyögéssel indított és nem tudtam, hogy akkor most az első napot diktáljam elsőnek, vagy az 5-ödiket,amikor is már rendes vérzésem volt). És sikerül a Pindur Lizi arcáról egy képet csináltatni. Ha meg tudjuk oldani, lehet, hogy hétvégén felrakom.

Hízás: Gyerekek, én állandóan éhes vagyok, most 4 kg plusznál tartok, attól félek, hogy ha marad ez az állandó éhség, akkor.......

Szülőszoba: Szerintem a kiscsajszi nagyon hősiesen szült. Semmi ordibálás egyebek.

Fogalmam sincs, hogy mit akartam még írni, így most ráhagyom.

Legyetek jók!
Vigyázzatok magatokra és a Pindurkákra!

Muki(19+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki
Nagyon várjuk a kicsi Lizi képétKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Októberben született az egyik ismerősünknek (nem koraszülött) gyermeke 48 centisen, kicsivel 3 kg alatt. Neki bizony még nagy volt az 56-os ruha. Kép

De igazad van, legyünk optimisták, ha meg mégis koraszülés lesz a vége, majd ugrasztom apucit, hogy gyorsan-gyorsan vásároljon be. Kép
zsana75

Zsana
De azért a 48cm-es születési hossz egy átlag alatti testhossz. Nagy általánosságban az újszülöttek 54-58cm között vannak. Nálunk a munkában csupa 56-os rucik vannak. Ezekbe egyaránt beleférnek 2500gr-os és 3800gr-os babák is. Kire kicsit bővebben, kire kicsit passzosabban, de minden újszülöttre jók.
De ezek a ruhaszámozások se mindig pontosak. Némelyik 56-os ruci olyan óriási, sőt, most mikor voltunk a bababoltokban, elszörnyűlködtem egy 62-es kertésznacin, mert akkora volt, hogy az már szerintem egy totyogó babára lett volna jó. Viszont amit mi vettünk plüss rugit, 62-est, az meg olyan pici.

De szerintem majd kitapasztaljuk, aztán a tesónál már okosabbak leszünkKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Vagyok én is, olvasok, de írni nem sok időm marad.

Babus Kép, örülök, hogy otthon vagy és minden oké Veletek. Kép Úgy látszik kicsi Kristóf nagyon vigyáz Anyukájára. Kép Remélem, a pakolással nem fárasztottad magad nagyon.
És most már tessék nagyon odafigyelni, hogy hova lépsz! Kép

Zsuzsa Kép, örülök, hogy Nálad is minden oké, most már tényleg lassítani kell a tempón. Kép Persze néha muszáj "túrázni" az embernek, főleg, hogy annyi minden vásárolni való van és nem mindegy mit, hol, mennyiért veszünk meg. Azért vigyázz Magatokra nagyon! Kép

Fogorvos: Én is voltam, bár mintha nem is lettem volna, egyszerűen nem tudom elviselni, ha a számba nyúl valaki. A fogmosás is állandó öklendezéssel telik. Így azt mondta a fogorvosom, hogy végülis volna mit csinálni, de halsztható szülés utánra. Így én majd akkor csináltatom meg a fogamat. Egyébként az első terhességem alatt volt egy eléggé rossz fogam, azt szülés után 3 hónappal húzattam ki. Azt mondta az akkori fogdoki, hogy azért kellene terhesség alatt ellenőriztetni és megcsináltatni a rosszabb fogakat, mert ha begyullad, akkor olyan bacik indulhatnak el a szervezetben, amik a babára is rossz hatással lehetnek. Nem tudom, hogy ez igaz-e, ő mindenesetre ezzel indokolt.
A terhesség végén nálunk még a tüdőszűrést akarják nagyon a tanácsadóban, de én Csabival sem, és most sem vagyok hajlandó terhesen szűretni magam. Nagyon forszírozták, de kerek-perec megmondtam, hogy nem. Lehet, hogy nem árt, de hasznlni főleg nem használ, az tuti.

Kisruhák: szerintem is elég az 56-os mérettel indítani. Tesómnak mindkét babája kicsi volt, olyan "50-es" méretű. Gyorsan vettünk is pár kicsi ruhát, de alig 2 hétig voltak jók, mert olyan gyorsan nőttek a babák. Vagyis tök fölösleges volt, legfeljebb az 56-os kicsit bő egy ideig. És szerintem 5-6 váltás ruci elég méretenként, persze akkor, ha naponta mos az ember. Én így csináltam. Bár a második babánál már nem lesz muszáj, mert annyi ruhánk lett, hogy lehet, hogy vennem sem kell.

Muki! Örülök, hogy az UH-on minden rendben a babával. Kép Én is kíváncsi vagyok a kcsi Lizi fotójára. Kép
Hízás: a 4 kg egyáltalán nem sok! Ne aggódj! Kép Inkább egyél többször keveset és akkor a savad sem marja a gyomrod, nem érzel majd annyiszor éhséget. Nálam legalábbis bevált. Szerintem sokszor nem is éhes voltam, csak a gyomrom jelzett, hogy sok a sav. Mióta többször eszem, azóta nncs ilyen érzésem.
Amúgy meg, hacsak nem 30 kg-ot hízik az ember, akkor szülés után majd lemegy! Kép

Ruhák mosása: elég 40 fokon mosni, úgyis mindent vasalni "kell", az fertőtleníti a pici ruhácskákat. Én egyedül a pelusokat (feje alá, büfizéshez, stb)és a "törölközőit" mostam 60 fokon, persze utána vasaltam is.

Borbolya Kép. nagyon aranyos a pocakod. Ne aggódj a mérete miatt, ez is genetikailag "kódolt", nem mindenki bálnásodik el. Kép Én igen, az biztos, nem hiszik el, hogy még "csak" 27 hetes vagyok. Barátnőmnek akkora hasa volt szüléskor, mint nekem most és 3100 gramm lett a baba, tehát nem ezen múlik. Kép

Babus Kép, nekünk a 22. héten sikerült "talpméretet venni", akkor 3 cm volt. Kép

Lányok, bocs, de mennem kell, pedig szerettem volna még írni. Majd jelentkezem.

Beatrix (27+2)
beatrix28

Zsuzsa
Nekem szimpi a kiságyatokKép
A miénk holnapután érkezik, már úgy be vagyok zsongva én is.
Olyan furi látni, ahogy egyre csak rendeződik be a kisszobánk. Eddig csak lomtárként funkcionált, most meg már van benne szép világoskék tapéta macis és világítós tapétacsíkokkal, egy (kihúzhatós) heverő szopizáshoz, vagy ha ott akarunk majd aludni. Szekrénysor, belepakolva a ruhácskák(már amennyi eddig van), teli plüsskabalákkal. Beparkoltunk a szobába a babakocsival, megvan a bébihordozó. Holnapután kiságyKép Még kell majd bele egy szép szőnyeg, valami gyerekfigurás és függöny, szintén valami gyerekesKép Aztán már csak az "apróságok" vannak hátraKép
Na most én is lelkendendeztem egy nagyot!Kép

Babus

Kép
babus2005

30 perce megkezdtük a 30.hetet!!!Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok!
Rakjatok ám fel képkeket a készülő babaszobákról.Én még nem tudom biztosra milyennek képzelem,főleg a színeket.
Borbolya
Tök ari a pocid, a terhesgondozóba volt egy csajszi kb. akkora pocakja volt ,mint neked majd lepetéztem amikor mondta,hogy 32 hetes.Nekem már most nagy (legalábbis annak látom).

Néha mocorog ám a kisember,tegnap leguggoltam és jöttek a kis buborékok,nem tetszett neki biztos.

Timurr 17+1
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat mindenkinek, ilyenkor mindig úgy megnyugtattok ám! Timurr, az a 32 hetes komoly?! Na nem is kicsi akkor az enyém!!! Kép

Angéla! Kép Simán lehet...! Kép Neked mi alapján mondták, hogy nagy babára készülj? A mostani méretei és a kora alapján?

Adri, azért megnyugtató, hogy nálad is hasonló a helyzet! Azt hogy érted, hogy néha kicsit elgondolkodsz, hogy mi lesz ebből a végén?

Norkini, én magánrendelôbe járok, de még ott is kb 1 órát kell várni minden egyes alkalommal. Amúgy jó a rendelô meg az orvos is, minden mással meg vagyok elégedve, de a várakozást nagyon nehezen viselem. Azt a mai napig nem tudom megérteni, hogy miért kell több kismamának ugyanazt az idôpontot adni, és miért nem lehet mondjuk 20 perces különbségeket tenni, vagy kinél mennyi idôre van szükség. Az más, ha ilyenkor is van csúszás, ez kiszámíthatatlan, de ha 5 ember megy ugyanarra az idôpontra, akkor teljesen kiszámíthatóan 4-nek várakoznia kell.

Zsuzsa, nekem nagyon tetszik a kiságy! Kép Meg az egész szoba is, már én is úgy nekiállnék dekorálni...

Babus, naaaagy gratula a 30-hoz!!!!! KépKépKép Emlékeztek, nemrég még mindenki csak tizenvalahánynál tartott... Repül az idô!

Egy kis közvéleménykutatás: nálatok mennyit mocorog a baba? Nekem sokáig csak reggel és este volt érezhetô a mozgása, aztán szépen lassan napközben is rúgott párat, most meg van, hogy nappal is tök aktív, és van, hogy éjszaka is akkorát rúg, hogy felébredek rá. Szóval csak érdekelne, hogy nálatok hogy van ez.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Lányok!
Remélem sikerrel járok, és láthatjátok LizikétKép

Muki(20+0)Kép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Borbolya!
Komoly én nem is tudom abba a pociba hol fért el a bébi,a tied szerintem pont jó, és még csak most fog beindulni a növekedés.Egy ismerősöm most 27-28 hetes eddig alig látszott ,nem is hízott ,és most 4 hét alatt 7 kg hízott,és most akkora pocakja van ,hogy csak na,szép kislányos pocak.Jó nektek,hogy már így mocorog,sőt ilyen kis aktívak,én egy nap 2-3 bugyborékolást érzek.

Timurr
Vendég

Muki, ez a leányzó gyönyöru!!!! Nagyon-nagyon helyes bébi! Kép Húúú, megint akarok én is 4D-re meeeeenniiiii..!!!! Kép

Timurr, az lehet a baj, hogy a környezetemben nincs egy pocakos nôci sem, így semmi összehasonlítási alapom nincs, még akkor sem, ha tudom, hogy vannak eltérések. Csak abból tudok kiindulni, hogy az emberek általában meglepôdnek, hogy jé, már annyi, nem is látszik, és ez egy idô után picit idegesítô, de próbálom mondogatni magamnak, hogy alkati kérdés és egyébként is, csak néha nehéz. De nagyon jó, hogy itt vagytok, és megnyugtattok idôrôl idôre!! A 2-3 bugyborékolás meg pikk-pakk egyre erôsebb mocorgássá fog válni, én is a 17. hét körül kezdtem el érezni, de onnantól aztán egy napot sem hagyott ki a Manó! Kép

Borbolya
22+6

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

Köszönjük szépenKépKép

Muki és Lizi baba(20+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Helló Pocakosok!

Nekem még a 20 héten sem volt egyértelmű, hogy mikor mozog a baba, vagyis nem igazán éreztem, inkább csak a 22 hét után, akkor is ritkán. Most pedig egyre jobban érezni és egyre többszor már néha a papa is érzi ha odateszi a kezét. Kép

Nekem elég nagy a pocim, bár igazából nem híztam sokat, és az mind a pocimra ment. Most tartok olyan 4 kilónál. Lehet, hogy azért is éreztem csak később a mozgást, mert jól elfér a nagy hasamban. Kép

r
24+3
ruzicsky

Sziasztok!

Az AFP vérvételre éhgyomorral kell menni, vagy lehet evés utén is? Biztos tudtok segteni, mert ti már mind túl vagytok rajta Kép

Akiren
(14+4)
akiren

Sziasztok,

Zsuzsa,
Nagyon szép a kiságy.

Borbolya,
Valér már most egy héttel nagyobb a koránál. Eddig ugyan azt az időpontot dobta ki az UH, de most már nagyobb. o)
Visszanéztem, 15 hetesen kérdeztem Tőletek, hogy érezhetem-e a baba mozgását. És azóta is érzem, Gondoom ez is alkati dolog lehet.

Angéla
angéla

Egy kép a hasamról Kép

Kép

Angéla
angéla

Akiren!
Nem kell éhgyomorra menni ,én most voltam,bár mindenhol másképp csinálják,ha nem mondták külön akkor nyugodtan reggelizz.Én alig tudtam enni reggel (mert izgultam) és annyit kellett várni,hogy majdnem éhen haltam.

Timurr 17+1
Vendég

Muki
Gyönyörű ez a Liza babaKép
Remélem 11.-én a mi Kristófunkról is sikerül egy pofi-fotóKép Olyan kíváncsi vagyok már az arcocskájáraKép

Akiren
Én se éhgyomorra mentem AFP-reKép

Angéla
Aranyos a pocidKép

Én a 17.hét körültől éreztem nagy ritkán pici pukkanásokat a pocimban, akkor még nem tudtam biztosra, hogy ez Ő. De utólag már tudom.
Aztán a 20.héttől egyre gyanúsabbá váltak ezek a pukkanások, de a 22.héttől(pontosan emlékszem, egy vasárnap este volt) olyanokat rugdosott, hogy már apuci is érezte. De volt, hogy 1-2 napig(főleg hidegfrontkor) lustább volt, máskor aktívabb volt. Sőt, megfigyeltem, hogy délelőtt többet mocorgott, délután lustizott és estére ismét jól belehúzott a mocorgásbaKép
Mostanra viszont változni látszik a helyzet. Most már szinte egész nap érzem, viszont egyre kevesebbszer érzem rúgni (de ha rúg, akkor olyat, hogy kívülről, ruhában is simán látni lehet), helyette inkább odasimul a kezemhez, ha simizem a pocimat, vagy pedig hullámoztatja a pocimat. A nagytudású könyvek szerint ez azért van, mert egyre kevesebb már a helyeKép

Babus+Kristóf(29+1)

Kép
babus2005

Angéla, szépen növekszik a pocid! Kép Az, hogy 1 héttel nagyobbnak tunik a koránál, nem lehet mérési pontatlanság is? Vagy ennyit azért nem tévednek?

Babus, amikor hullámoztatja a pocid, olyankor mit csinál? Én is érzek néha ilyet, és nem tudom eldönteni, hogyan mozoghat olyankor.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Fogalmam sincs, mit csinál olyankor. Talán végighúzza a talpikóját a pocimon. Nem tudomKép

Babus

Kép
babus2005

Borbolya,

Nem lehet mérési pontatlanság, mert az előző összes ultrahang március 10-ét adott ki, szerintem pedig március 17 Kép. Tehát ahhoz képest 2 héttel nagyobb Kép Aztán lehet, hogy később nem nő ilyen ütemben Kép

Angéla
angéla

Patri Kép

Nem, nem erre értettem Kép
Csak az unokatesom tavaly ugy járt, hogy vidéken voltak a szüleinél (1 honappal a kiirás elött) és olyan gyorsan jött a bébi, hogy Szolnokra alig értek be, nemhogy Pestre, ami onnan még 100 km. Kép
Persze ez gondolom, extrém eset, föleg elsö babánál.

Van dokim egyébként, Dr Szabari Erika, de még csak 1szer voltam a korházban, mert magánrendelésre járok hozzá.

Pusz Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

SziasztokKép

Voltunk ma védőnéninél. Hallgattunk Kristóf szívecskétKép, szegényke megint menekült. Nagyon nem szereti ezt. Miközben a védőnéni üldözte a készülékkel, addig Ő fönt a talpikójával jókat rúgott belémKép
És 1 cm híján 1 méteres a pocikörfogatomKép
Teljesen megdöbbentem, én azt hittem, hogy a méhem teteje most kb.a köldököm és a rekeszizmom között félúton van. Erre most kitapintotta a védőnő, és már szinte a rekeszizmomig érKép Így megvan a magyarázat, hogy miért fájdogál meg szúrkál időnként fönt a pocim. Én azt hittem a gyomrom az, de a védőnő mondta, hogy már rugdossa a gyomorszájamat meg a rekeszizmomatKép A kis huncut!Kép

Babus+Kristóf(29+2)

Kép
babus2005

Kép Sziasztok Kismamik!

Szeretnék csatlakozni hozzátok! Kép

"Az első babámat várom..." topik lassan lejár!Képígy hát jobb később,mint soha!?

Mindenkinek jó pocakosodást kívánok!Kép

Ilona(29+1)
Vendég

Ilona Kép)

Üdv a klubban :D

Lir
lirian

Ilona
Üdv itt!!!Kép

Többiek:
Kép

Babus

Kép
babus2005

Picit hadd dicsekedjek.. Kép
tudom, hogy minden mama teljesen kész van, hogy mennyire szép, édes, és tökéletes kis magzata...
de nézzétek meg az arcocskát a profilomban Kép

Lir
lirian

Sziasztok,
én is új vagyok ebben a topicban. Május 3-ra várjuk a bébit (a második lesz).

Laga 17+5
laga

Lirian
Először nem tudtam, hogy nézzem a képet, aztán rájöttemKép Fekszik és úgy látszik a pofijaKép Tényleg nagyon édiKép
Remélem 11.-én a 4D UH-on Kristóf is megmutatja a pofijátKép Már úúúgy váromKép

Laga
Üdv neked is itt!Kép

Kéne már egy új táblicsku...Kép

Babus

Kép
babus2005

Babus, úgyúgy Kép
és pénteken voltam UH-n, ott is annyira bájos volt a gyermek Kép

Alig várom a következőt...
Jól tudom, hogy 28.-ik héten is van egy 'menetrendszerű' UH?
Ott mit néznek?
lirian

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?