Sziasztok!
Vagyok én is, olvasok, de írni nem sok időm marad.
Babus
, örülök, hogy otthon vagy és minden oké Veletek.
Úgy látszik kicsi Kristóf nagyon vigyáz Anyukájára.
Remélem, a pakolással nem fárasztottad magad nagyon.
És most már tessék nagyon odafigyelni, hogy hova lépsz!
Zsuzsa
, örülök, hogy Nálad is minden oké, most már tényleg lassítani kell a tempón.
Persze néha muszáj "túrázni" az embernek, főleg, hogy annyi minden vásárolni való van és nem mindegy mit, hol, mennyiért veszünk meg. Azért vigyázz Magatokra nagyon!
Fogorvos: Én is voltam, bár mintha nem is lettem volna, egyszerűen nem tudom elviselni, ha a számba nyúl valaki. A fogmosás is állandó öklendezéssel telik. Így azt mondta a fogorvosom, hogy végülis volna mit csinálni, de halsztható szülés utánra. Így én majd akkor csináltatom meg a fogamat. Egyébként az első terhességem alatt volt egy eléggé rossz fogam, azt szülés után 3 hónappal húzattam ki. Azt mondta az akkori fogdoki, hogy azért kellene terhesség alatt ellenőriztetni és megcsináltatni a rosszabb fogakat, mert ha begyullad, akkor olyan bacik indulhatnak el a szervezetben, amik a babára is rossz hatással lehetnek. Nem tudom, hogy ez igaz-e, ő mindenesetre ezzel indokolt.
A terhesség végén nálunk még a tüdőszűrést akarják nagyon a tanácsadóban, de én Csabival sem, és most sem vagyok hajlandó terhesen szűretni magam. Nagyon forszírozták, de kerek-perec megmondtam, hogy nem. Lehet, hogy nem árt, de hasznlni főleg nem használ, az tuti.
Kisruhák: szerintem is elég az 56-os mérettel indítani. Tesómnak mindkét babája kicsi volt, olyan "50-es" méretű. Gyorsan vettünk is pár kicsi ruhát, de alig 2 hétig voltak jók, mert olyan gyorsan nőttek a babák. Vagyis tök fölösleges volt, legfeljebb az 56-os kicsit bő egy ideig. És szerintem 5-6 váltás ruci elég méretenként, persze akkor, ha naponta mos az ember. Én így csináltam. Bár a második babánál már nem lesz muszáj, mert annyi ruhánk lett, hogy lehet, hogy vennem sem kell.
Muki! Örülök, hogy az UH-on minden rendben a babával.
Én is kíváncsi vagyok a kcsi Lizi fotójára.
Hízás: a 4 kg egyáltalán nem sok! Ne aggódj!
Inkább egyél többször keveset és akkor a savad sem marja a gyomrod, nem érzel majd annyiszor éhséget. Nálam legalábbis bevált. Szerintem sokszor nem is éhes voltam, csak a gyomrom jelzett, hogy sok a sav. Mióta többször eszem, azóta nncs ilyen érzésem.
Amúgy meg, hacsak nem 30 kg-ot hízik az ember, akkor szülés után majd lemegy!
Ruhák mosása: elég 40 fokon mosni, úgyis mindent vasalni "kell", az fertőtleníti a pici ruhácskákat. Én egyedül a pelusokat (feje alá, büfizéshez, stb)és a "törölközőit" mostam 60 fokon, persze utána vasaltam is.
Borbolya
. nagyon aranyos a pocakod. Ne aggódj a mérete miatt, ez is genetikailag "kódolt", nem mindenki bálnásodik el.
Én igen, az biztos, nem hiszik el, hogy még "csak" 27 hetes vagyok. Barátnőmnek akkora hasa volt szüléskor, mint nekem most és 3100 gramm lett a baba, tehát nem ezen múlik.
Babus
, nekünk a 22. héten sikerült "talpméretet venni", akkor 3 cm volt.
Lányok, bocs, de mennem kell, pedig szerettem volna még írni. Majd jelentkezem.
Beatrix (27+2)