Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mica!

Én nem tudtam (vagy nem figyeltem Kép ), de én is nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Szilvi!

Mindig csak egy dolognál tudok kijukadni: hihetetlen ez az egész pénz dolog! Mintha mindent ez mozgatna. Na és milyen véleménye lesz a drága bírócskának, ha nem fizettek?! Hogy "csórók" vagytok?! Hát ő biztos egy "kicsivel" többet keres, mint ti! Nekem meg róla + az összes ilyen emberről van meg a véleményem!
Hogy lehet valakit megítélni a pénzéről?! Azért mert én egy ócska warthburggal járok kevesebb vagyok, mint a mercisek? Sajna sokszor találkoztam már ilyen véleménnyel. Sőt, képesek kinézni az embert 1-1 üzletből, ha meglátják, hogy miből szállsz ki. Pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy bizonyos dolgok fontosabbak nekünk, mint az autó. Először másra költünk.
És sajna abban is igazad van, hogy az egészségügyben is sok minden a pénzről szól (tisztelet a kivételeknek!!!).
Amikor műtöttek volt egy nővér, akit nagyon nem szerettek, de velem nagyon kedves volt. Mondtam a páromnak, hogy "köszönje" meg ezt neki.Hát mondanom se kell, hogy valószínű szegényes volt a köszönet, mert utána mégcsak hozzám se szólt...

A munkád + amit most tanulsz (tényleg hol?) nagyon érdekes lehet. Bár az az igazság, hogy nem sok mindent tudok ezekről a dolgokról, hogy mit is takarnak.

A sétáltatással kapcsolatban: mostanság nem sok idő jut rá, de a közeli erdő felé szoktunk elvinni őket.De főleg itthon szoktak rohangálni.

Nem tudom mikor megyek UH-ra, elfelejtettem megkérdezni most a védőnőm. De annyira nem is vagyok kíváncsi. Ez monjuk elég érdekes nálam, de most igazán az izgatott, hogy egészséges legyen.
Az Apukám még kiskoromban meghalt, de Anyu nagyon örül neki, már nagyon várja. Ha el tudok majd helyezkedni valahol a szülés után, sokat fog rá vigyázni.

Kata nem jelentkezett, remélem nincs semmi baj!!!

Puci!

Marika
marica

Sziaszok!

Jajj, lányok, mit olvasok? Kata bennt van a kórházban? Remélem nincs nagy gáz!
Heppi is bennt van még a babócákkal, én tegnap este besurrantam hozzá néhány percre. Megnéztem az egyik fiút, ég az arcom rettentően, de nem emlékszem melyikük voltKépKép . Azért csak az egyiket, mert a másikuk felkerült a hetedikre, mert picit besárgult. Heppi viszont nagyon jól néz ki, igazán fitt, és szerintem érzelmileg is jól van, legalábbis nem látszott depisnek, még mikor Orsiék is megérkeztek akkor sem. Kicsit aggódik amiért a fiúk nem haspókok egyelőre, ugyanis ébresztgetni kell őket háromóránként, és akkor is keveset esznek. Bár szerintem a 20-40grammok elég szépek ahhoz képest hogy egy hónappal korábban érkeztek a bébik. Mondtam is neki, hogy ilyenkor úgyis sokkal táplálóbb a tejcsije, meg lesz olyan, hogy fel sem kel az ágyból mert felváltva esznek a picik.
Orsi is sokat nőtt mióta láttam, igazi hölgy lett!
Szóval jól vannak.
Remélem Katával sem lesz semmi..

Mica!
Boldog szülinapot!

Mindenkinek köszi a bókokat a bébik nevében!
Gyermekmentes napról sajna álmodni sem merek, míg KEvin szopizik. Bár valamelyik nap Atitól megkaptam, hogy este tíztől kettőig ráérek, lemehetek a Dréherbe a barátnőmmel.. mondom, és aludni ki fog? Válasz: "áldozatot is kell hozni néha".. na, mit szóltok milyen rendes uram van? Arról nem is szólva, hogy ha már eljutnék bárhová, nem kakaót szeretnék inni, inkább egy korsó sört, amiről ugye szintén nem lehet szó egyelőre..
Hogy kire hasonlítanak a bébik? Mendiről ilyet is, olyat is hallok, bár most találtam egy olyan kiskori képemet, amire Mendi azt mondta: Mendi fogja a babát. Kevinről sem tudom kire hasonlít.. Ati szerint ő is inkább rám, bár szerintem ő nem ilyen gnóm, mint énKépKép. Meg még kicsi is ahhoz hogy hasonlítsonKép.

Remélem hogy rendben vagytok mindnyájan, bár ahogy így átfutottam az írásokat, mindenkinek vannak gondjaiKép.

Momo!
Gyönyörűrek a csajok!

No, mostmár lépek, mert már így is sokat késtünk a fürdetéssel.. Jó kis család vagyunk, miKép?

pusszancs,
Betti

Ui. Rólunk annyit csak, hogy Kevin szerdán kapta az oltást, és azóta iszonyú nyűgös. Ismét cicifüggő lett, pedig már kezdett valami rendszert mutatni.. hát ilyen az én szerencsémKép

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

Tegnap és ma estére eltávozást kaptam,jók a ctg-k,de Habony doktor nagyon alapos,ezért csak hétfőn jöhetek haza végleg,ha minden rendben lesz.

Szilvi!
Nagyon boldog névnapot!!!KépKépKép

Betti!
Köszönöm mégegyszer az sms-t és az infót Heppiékről.
Nem tudom miből gondoltam,hogy már otthon vannak.
Lehet,hogy holnap megpróbálok Vele összefutni.

Marika!
Most csak annyit írok Nkeld gyorsan,hogy puszillak!Kép

Mica!
Köszi,hogy ma is hívtál!Kép
Vannak infóim hálapénz-ügyben!
Majd mesélek!
Pusz.Kép

Momo!
Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Kata!

Örülök, hogy minden rendben! Habony dokinak igaza van: fő a biztonság!!!
Vigyázzatok magatokra!
Kép

Betti!

Tök jó, hogy jelentkeztél! + hogy írtál infókat Hepppiékről!
Átérzem a problémáidat, de vigasztaljon az, hogy édes terheid vannak!!! Kép

Szilvi!

Ha most ünnepled a névnapod, akkor sok boldogságot (persze, ha nem, akkor is Kép )!

Momo merre vagy?

Puszi!
Marika
marica

Sziasztok,

Tegnap este nekiestem vegre irni ide nehany sort, hat a szellel nalunk pillanatnyi aramkimaradasok is jottek, es kilottek alolam a gepet. Miutan a nap soran ez az x-edik volt, igy mergemben nem kapcsoltam be ujra (kiderult, hogy meg lett volna utana 10 percen belul 5 leallas...)

Szoval, koszonom a koszontest, akinel lehagytam volnaKép
Szilvi, boldog nevnapot utolag, a bent naptaramban bejeloltem a napot, csakhat mar nem vagyok bent..Kép
Marika,
Szerintem most mar jobb, ha Kata ir neked levelet anyagi dolgokban (meg emberileg is), az elmult napokban eleg sokszor volt Habonnyal talalkajaKép
Betti,
Koszi az infokatKép Lurkoid gyonyoruek, es tenyleg legyen az az orom, hogy azert edes teher, tenylegKép Tudom, majd megtapasztalomKép Es akkor mondjamKép Oltas? Jajj, igy elrohant mar az ido azota?KépKép

Lanyok, Momo egesz jol van, mint lattam, csakhat a 3 csajszi tenyleg nem egyszeru temaKép Multheten, azt hiszem csutortokon, beugrottam hozzajukKép Emese tunderpocok, csakhat vele se egyszeru, ahogy hallottam, a csecsemok alvasigenyet o sem ismeri (akar az en fiam anno), igy azert eleg nehez egy nap.. a nagy csajszik meg igazi tesokKép

Gyors puszi, majd leszek meg ma talanKép
Mica
mica

Szia Mica!

Lehet, hogy a Kata tényleg több infóval rendelkezik, bár gondolom kisebb gondja is nagyobb most. Amúgy olyan hülye vagyok, hogy rosszul adtam meg a címem. A helyes:nagymelykuti@prímposta.com

Marika
marica

Szia Marika,

Ha minden igaz, akkor ma este mar lesz Katacsaj, azt irta sms-ben, hogy delutan kapja a zarojat es este mar otthon leszKép bizom benne, hogy lesz annyi ideje, hogy megosszon velunk nehany infot, amit igy a napokban osszeszedett a korhazrol/Habonyrol/penzekrol Kép
Annyit mar tudok, hogy eleg sok szulesznovel talalkozott a ctg-k alatt, es mindegyik szimpatikus es kedvesKép Meg azt, hogy Habony doki eleg alaposKép

A cimet jegyzemKép

Mica
mica

Sziasztok!

Tegnap este lett,mire hazaértem,holnap újra be kell mennem,de már csak Patrikkal együtt jöhetek haza.
Az egy bent töltött hét alatt szinte csak jó tapasztalatokat szereztem,a szülésznők nagyon rendesek,kivétel nélkül!!!
Arról is meggyőződhettem,hogy Habony doktor a legjobb választás volt.
Bár semmi kedvem bent lenni,Raul is nagyon hiányzik,de Habony doktor aléapossága nekem nagyon nagy biztonságérzetet ad.
Semmire nem legyint és odafigyel arra,amit mondassz!Kép
Marika!
Neked is csak ajánlani tudom!
További infókat Micának személyesen mondok,gondolom majd tájékoztat.

Most csak ennyit tudok írni,még sok dolgot szeretnék elintézni.
Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok Kép
Köszi a névnapit Kép bedöglött a gépem sajnos úgyhogy kicsit meg voltam lőve a napokban...
Szóval próbálom folytatni ahol abbahagytam

Marika!

Hát igen, ezekszerint igaza csak annak lehet akinek (sok) pénze van.? ! ? Kép Elég szomorú, hogy tényleg itt tartunk, EU földön kis hazánkban. Az orvosok 90% meg tényleg olyan, hogy ha nem fizetsz le vagy ejtve. De hát mindig a fejétől bűzlik a hal ... Az " anarchisztikus punkos-rockos " lázadó éveimben gyűlöltem a " rendszert " Kép, akkor még sok közöm nem volt ugye hozzá, (az iskolán kívül Kép) most viszont asszem több okom lenne a dalszövegeket " dúdolni " Kép Kép csak már nagy vagyok hozzá ?!!??? Kép
Ha csak sima emberek néznek le, az nem érdekel, régebben kimondottam szerettem a polgárpukkasztást és a megbotránkoztatást, Kép mindig is utáltam a sznobokat és igazából nem okozott lelki törést, hogy sose volt sok pénzem, mert jól tudtam érezni magam és a társaság volt a lényeg. Ma meg már a társaság sajnos nincs meg, mindenki felnőtt Kép a körülmények is megváltoztak, és fel kell ébrednem, hogy tényleg ' tőkekorszak ' van, ahol a pénz akar lenni a legfőbb értékmérő. Próbálom a lehető legjobban függetleníteni magam ettől, csak a társadalmi nyomás az tényleg erős Kép sokszor valahogy nem is találom a helyem.
Na nézzünk valami vidámabb témát is, mert kezdek aggódni, hogy a kritikai látásmódom túlburjánzik és az azért tényleg nem jó...

Jonathán egyre jobb fej, te tudtad, hogy nagyon jó fejek a gyerekek? Én nem, pedig volt (vagyishogy van) egy csomó kisebb tesóm Kép. 1,5 év a legjobb kor Kép

Ti mikor költöztetek, vagy mindig is a községbe laktatok? Jövendőbeli anyósékkal milyen a kapcsolat? Magzatkád kezd már rugdalózni?

A sulimat szeretem (amikor nem kell vizsgázni Kép ) tulajdonképpen pszichológia, szociológia, jog, és pedagógia köré csoportosulnak a tantárgyak, célzottan a gyerekekkel kapcsolatos dolgokhoz. Eddig nagyon érdekes, (bár még nagyon az elején vagyok) én igazából a pszichológia miatt jöttem, a másik 3 tárgy, pedig csak megerősítette a döntésemet, mert ez a vonal érdekel igazából.
A ' színi ' pályán milyenek az elhelyezkedési lehetőségek? Hogy lehet felkéréseket kapni kezdőként? A suli kapcsán kell ápolni a kapcsolatokat? (bocs ha kicsit hülyén fogalmaztam meg a kérdéseket)

Kutyákhoz még: ha nyaralni mentek vagy csak el valahova pár napra, akkor azt hogy tudjátok megoldani? (nekem sokszor ez a fő gondom, pedig csak 2 van).

Mica!
Na hogy telt szülinap? Buli? Hanyadik is? Miket kaptál? Kép

Kata!
Akkor mostmár bennt is vagy a kórházban, szóval ezt már csak otthonról tudod majd megnézni Patrikkal együtt Kép ? Várjuk nagyon az sms-t : )
Aztán én nem akarlak majd " zaklatni " úgyhogy majd te szólj ha gondolod Kép mert szívesen meglátogatnálak majd, meg vinnék neked valami finomságot, vagy ha kell segítenék meg ilyenek, szóval bátran szólj majd ha lecsengtek az első hetek és társaságra vágysz Kép

Momo!
Neked hogy megy a három gyerekes felállás? Kép Kíváncsi vagyok hogy szervezel össze egy napot Kép Mesi "éjszakás" baba? Legnagyobb csajszid ovis már?

Betti!
Szerintem azért kis kikapcs mindenképp jó lenne én erre használtam a fejőgépet Kép meg anyukámat mondjuk én sem sűrűn mert elég messze laknak, de egy "szabad délután" + egy apukától átvállalt éjszakai műszak...csodákat tesz Kép Kép Kép
sylva

Sziasztok,

Kicsit eltuntunk, Kata korhazban, en meg osszevisszaKép Tegnap UHn voltam, hat szeduletes eredmenyem van: 92mm-es a BPDje, ami 37-38 hetnek felel meg Kép Meg jo, hogy en csak 33-nal vagyok.. szoval nem kicsi a lurko, lassan mar 3 kg, a vegere 4-4.5kg alatt ne varjam a doki szerintKép Viszont amit csodalok, miutan ekkora a lurko es a 2. gyerek, hogy a mehszajam meg mindig tutira zartKép December 8-an megyek az elso ctg-reKép

Kata jol van, csak hat nem a legjobb korhazban lenni. Eddig meg ingazhatott, tegnap fektette be a doki "vegleg". Azert a macskakorom, mert Katacsaj ki szeretne dumalni maganak meg egy ejszakat otthonKépKép Ma jol kibeszeltuk a leanyzot a dokivalKép

Ma Momoval is sms-ztem egy csomot, nincs ideje gephez ulni. Mesi epp most egy olyan idoszakban van, hogy bukik sugarban, ugyhogy nem egyszeru az eletuk.

Szilvi,
Ven medveanyo lettem, 29 evesKép Bulizas nam volt, egy balna mar orul, ha nyugton vanKépKépKép
Ajandekok? foleg anyagi tamogatasKépKép Batyusektol kaptunk (mert parom szulinapjat is hozzacsaptak, igaz, egy kis lemaradassal..) poharkeszletet kancsoval, 2 bogret (kekeslila es okkersarga) es karacsonyi teritot, ha mar kulon unnepelunk a csaladtol, legalabb ez legyenKép
Tavaly kijelentettem, hogy elegem van a 2 csalad (anyukamek es anyosomek) kozotti ingazasbol (4 eve csinaljuk, hogy ittis, meg ottis legyunk, es figyelni, hogy tavaly epp hol kezdtunk..), es jovore (vagyis most) mindenki nalunk unnepelKép Hat osszehozom a vegereKépKép Parom mar "meggyanusitott" Kép, hogy ezert varom ekkorra a lurkot, hogy igazam legyenKépKépKép

Puszi,
Mica
mica

Üdv Mindenkinek,

Először is köszönöm a türelmet, hogy ennyit vártatok a válaszomra. Még most
sem érzem magam teljesen a topon, mármint a net még nem érdekel, de már ég a
pofám, szal válaszolgatok lassanként.

A szülésről most csak tényleg pár szóban, majd később lesz egy bővebb verzió
is Kép csak idő kérdése. Szal vmi májenzimem nem volt rendben, 3 napig vettek
tőlem vért, majd a dokim úgy döntött, hogy meg kell császározni. Ez szombat
reggeli vérvétel után olyan 11 körül lett világos. Délután 2 után vmivel
mentem le szülőszobára, ahol leborotváltak, vért vettek, adatokat
egyeztettek stb., kaptam beöntést, feltették a katétert. Nagyjából ekkorra
megérkezett a dokim meg az orvosi team (anesztes, műtős, még egy doki stb).
Gerinc közeli érzéstelenítést kaptam (totál be voltam szarva az egésztől) és
már műtöttek is. Így visszagondolva nem fájt semmim, nem is éreztem az
egészből semmit, és az anesztes srác végig szóval tartott, dumáltunk
mindenféle hülyeségekről. Aztán úgy 15 perc múlva már mutatták is Viktort,
aztán rá pár pillanatra Gábort. Gyorsan vitték fürdetni, mérni őket, ahol
gyerekdoki is megvizsgálta a srácokat. Engem szépen összevarrtak, és vittek
megfigyelésre. Az egész műtét nem tartott tovább egy óránál. A megfigyelőben
elég sok ideig voltam, hogy az érzéstelenítés kimenjen annyira a lábamból,
hogy át tudjak mászni a gurulós ágyra. Vagy fél 10 is volt, mire felkerültem
osztályra. Aznap éjjel egész jót pihentem, bár aludni azt nem nagyon tudtam.
Reggel a nővérke jött, kivette a katétert, lemosdatott, és elvileg tennem
kellett volna néhány lépést is, de akkor nem bírtam. Aztán hozták a srácokat
szopizni, és persze nekem pont akkor kellett pisilnem, szóval kértem a
csecsemős nővérkét, hogy vigyázzon rájuk, mert nekem ki kell mennem. És láss
csodát, egyedül el bírtam menni a WC-re, bár mire visszaértem a végső erő is
kiszállt belőlem. Az az első nap végtelen hosszúnak tűnt. Nagy fájdalmaim
voltak, erőm semmi, és utáltam, hogy "rokkant" vagyok. Még a második nap sem
volt könnyű, de minden felkelés könnyebb lett, és harmadik nap már nap
közben nálam voltak a srácok.
Végül is 8 napra engedtek haza minket. Már jól vagyunk, fájdalmaim
sincsenek, kivéve szopi alatt a méhösszehúzódásokat, de az ugye mindenkinél
van, és végül is úgy bele lehet szokni, mint a menstruációs fájdalmakba.

Mindent összevetve azért senki ne válassza a császárt, mert szerintem a
szülés sokkal szebb, élménydúsabb is. Amikor a srácokat behozták megmutatni
(varrás közben), nem éreztem úgy, hogy az én fiaim. Akármelyik másik babát
mutathatták volna. Orsinál meg ugye megvolt a "jól megérdemelt munka
gyümölcse" érzés, és azonnal kialakult a kötődés is. Ráadásul a műtét miatt
nem jáccódhattak le azok a hormonális folyamatok, ami természetes szülés
folyamán történik, így a tejem is lassabban indult be, a srácok is később
kaptak rá a cicire. 8 naposan szopinként 30g-ot ettek fejenként (azóta nem
mérem, mióta itthon vagyunk, nem áll szándékomban belegolyózni a számokba).

Úgy tűnik gyermekeim ennyi időt hagytak nekem Kép szal mennem kell
vigasztalni őket. Ja, még annyit hogy nagyon jó gyerekek, szépen alszanak,
Peti is mindent megtesz, hogy minél többet pihenhessek. Azt gondoltam, majd
nagyon nehéz lesz, de eddig még semmi különösebb nem adódott. Vhogy talán
még könnyebb is, mint Orsival volt. Na jó, mongyuk nála minden nyikkanásra
ugrottunk, most a fiúk azért pár percig sírnak, mielőtt bemegyek hozzájuk.
Éjjel egyszer ébrednek szopizni

Télleg mentem...

Kép

Betti,
Ne égjen a pofád Kép Gábort láttad Kép Én három napig csak a karszalag alapján tudtam őket megkülönböztetni Kép pedig elvileg én szültem őket Kép Aztán szombatra ő is felkerült a 7-re velem együtt, így igény szerint tudtam szoptatni, nem időre jártam. Vasárnap délben jöttünk haza.

puszi mindenkinek: heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok,

most kaptam az sms-t:
"Szia, 11.20-an, 23.20kor megszuletett Patrik, csaszarmetszessel. 4kg, 53cm es hatalmas hangja van. Jol vagyunk mindketten. Kata"

KépKépKépKép
Lehet, hogy ezert nem aludtam jol ejfelig, mert ereztem, hogy van vmiKép
Gratula nekikKép

Puszi,
Mica
mica

Sziasztok!

Én is gratulálok Katáéknak!!

Mica, lehet hogy a fiam is megérezte, mert ő sem aludt egész éjjel aznap.. Meg azóta sem nagyonKép.
Ha tudsz majd részleteket róluk, írj!
Tyú, jó nagy baba lesz! Az én fiam 35 hetesen volt 94mm, mármint a bpd-jeKép. Úgyhogy lehet hogy lesz öt kiló isKép.
Veled minden ok? HOgy birod így a végén?

Szilvi!
Igen, tudom jó lenne egy szabad este, vagy délután.. de még meg kell dolgoznom érte apukát.. ugyanis ő egy külön jelenség ebben a témában. Nemsokára kénytelen lesz átvállalni tőlem az etetéseket, mert ha minden igaz, és beérek, akkor bemehetek egy barátnőmmel szülniKép. Oda meg csak nem vihetem KEvintKép.

Heppi!
Köszi a feloldozástKép. Még mindig gyönyörűek a fiaid!

Lányok, én kezdek besokallni ezzel a szoptatással.. lehet hogy meglincselnek érte, de én mostanra már ott tartok hogy semmit sem tudok benne élvezni. Lassan három hónapja nem aludtam négy óránál többet egyhuzamban, hajnalban óránként fent vagyok vele. Nappal is örülök ha kibír három órát cici nélkül, és annak is ha fél óránál hamarabb lecsatlakozik a mellemről. Eleinte azzal bíztattam magam hogy majd egyre rövidülnek a szopik, és több idő telik el köztük, de semmi jelét nem látom hogy valaha is változni fog. MÉg mindig 10-12 alkalommal cicizik naponta átlag fél órákat. NÉha már nem bírom rávenni magam a szopira.. csak nézek magam elé, mint egy gyogyós, hallgatom hogy sír szegény.. de nem bírok megmozdulni, és engem is a sírás folytogat. Ehhez jön még hogy utál aludni, vagy én nem tudom, de nagyon keveset alszik. Mostmár éjszaka is fent van vagy ötször, eddig legalább visszaaludt, és bírta három órát, de most 10-1/2 2-ig alszik, aztán óránként kel.. Nappal is csak akkor alszik el, mikor már totál kifáradt. Komolyan mondom már kezdek megőrülni lassan.. aztán ha elaludt nagy nehezen, akkor Mendire jön rá az ötperc, és hangoskodik, mintha direkt csinálná.. De őt legalább le lehet szerelni valami mesével. Most is épp a shrek2-őt nézi. A kisebbik meg csodával határos módon már lassan egy órája alszik.
Na, jól kipanaszkodtam magam, igaz? Bocsi, csak nem jutok emberek közé, és néha muszáj kifakadni valakinek.
Megyek, mert a lányom rákezdte: " megy a boltba a Mendi" . Ez a nő, állandóan vásárolna.. persze csak ha valaki fogja a popóját, mert sétálni nem hajlandó még mindig.. így hát itthon ülünk a nap 24 órájában..

pusszancs,
Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Raktam fel néhány képet, ha van kedvetek nézzétek meg:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=283&post=400624#POST400624

KépKép
KépKép
szabobetti

Szia Betti,

Orulunk, hogy hallunk rolatok is, meg akkor is, ha sajnos ilyeneket. De nekem ez ismeros, jajj, de sokszor eltem at ezt az elsonel.. kicsit tartok tole, hogy elojon a masodiknal is, bar most kicsit jobban felkeszulve indulok neki a dolognak, mint anno.
A szoptatasrol meg mindenki csak zengedezik, a negativ reszet sosem emlitik.. kiveve most olvastam egy konyvet a szoptatasrol, ott meglepo modon megemlitettek a "sotetebbik" reszet is a dolognak.
Nekem ez 4 hetig ment anno, aztan, miutan a gyerkoc szetszedte a cicimet darabokra, atalltunk a tapszerre (mar a vedono se birt fejni a mellembol, azt mondta kesz, mindent megprobaltunk, ez itt a vege). Ott lett egy kis konnyebbseg, mertugye nem csak en etethettem (bar nem nagyon adtam at..).
Szoval nem tudok mast mondani, hogy kitartas, es tenyleg ki kell szabadulni a korbol, foleg azzal, hogy legyen idod a szunetekben mast is csinalni.
Tudom, mondani konnyu..Kép
A kepek tunderiek, igazi jo pofis Kevin, a lanyod meg igazi csintalannak kinezo csajsziKép

Katahoz holnap benezek, atadom az udvozleteketKép

Koszi, en egesz jol megvagyok, bar ma delutan-estefele mar nagyon beindultak a kemenyedesek, es a keresztcsontom is elegge eg, ugyhogy megyek is pihenni mindjartKép Ezen kivul kutya bajom, szinte eszre se veszem a dolgot, amig nem kell mozogniKépKép Baboca mar nem tud rugdosni, igaz, eleg, ha csak helyezkedik, ugy is nyujtja a pocimatKép A mozgas mar eleg erdekes, reggel meg friss vagyok, de estefele a viziloval erzem magam rokonsagbanKép Mondjuk van haskorfogat, 123 cm es ez meg noni fog...Kép
A baboca mereten mar nem aggodom, majdcsak lesz valahogy, gyerek bent meg nem maradt a pociban egy anyanal semKép Ezert orulok, hogy erzem a medence-keresztcsont atalakulast, hadd taguljon csakKép

Holnap jovok informacioval es talan kepekkel KataekrolKép

Puszi,
Mica
mica

Sziaszotok!

Nagy örömmel hallom hogy megérkezett Patrik Kép

Kata!
Nagyon gratula Patrikhoz remélem lesz majd időd bekukkantani hozzánk alig várom már a beszámolód Kép

Mica!
Hát nem semmik Zoltán méretei, igazi bálnabébi Kép? Karácsony? Hát akkor lehet hogy a párodnak kell készíteni a karácsonyi menüt Kép ki tudja meddig vagy kényelmes egy ekkora srácnak Kép

Heppi!

Nagyon édesek a fiaid Kép sok örömöt és boldogságot kívánok neketek Kép jó hallani, hogy jól bírod a skacokat, pedig azért biztos nem lehet olyan könnyű.

Betti!
Megnéztem a képeket Kép nagyon helyesek rajta. Már régebben is akartam kérdezni, hogy a lányod Mendi így simán, vagy ez csak becenév?
Tanácsokat osztogatni sajnos nem tudok szoptatás ügyben, nekem szerencsére sikerült valahogy rátalálnom az optimumra. Az biztos hogy valahogy ki kéne talánod egy "rendszert" márminthogy napirendet, nem törvénykezés szintjén, csak azért mégis. Mindíg kb ugyanakkor etetni, letenni, fürdetni stb és fokozatosan megpróbálni tartani az időket szerintem ez kialakít egy "biztosnágérzetet" a gyerkőcben és nem fog majrézni annyit, és te is tudsz pihenni. Sajnos elég gázos idő van, nekünk régen a séta mindíg bejött, eléggé kiütötte magát tőle Kép meg szerintem a társaság is sokat kivesz, a gyerkőcők tényleg nagyon nyűgik tudnak lennia négy fal között, el kell menni szomszédolni, barátnőzni? Kép
Tudod kívülállónak mindíg könnyű leírni mit kéne csinálni...Kép de tényleg nem okoskodni akarok, csak kimerültnek tűnsz és ha sikerüne kicsit tényleg regenerálódnod biztos hogy felülkerekednél a problémákon. Remélem sikerül kitaláni valamit Kép

Pussz:
Szilvi
sylva

Sziasztok!

Azt hittem már nem lehet rosszabb.. tévedtem. Mendi beteg lett reggelreKép. Viszont Kevin "csak" kétszer kelt fel éjszaka, ezt lekopogom.. -kopp kopp-Kép
Tegnap beszéltem két szomszédasszonyommal, az egyiknek ikrei vannak, neki fél nyolctól ötig alszanak a babák. Ők két héttel idősebbek KEvinnél. A másik csajnak most múlt egy hónapos a fia, és kéthetes kora óta este 10-reggel hétig alszik.. Na, és ilyen környezetben ne idegesítsen hogy mindig én szívom meg?? Mendivel anno vezettem egy füzetet, hogy mikor mennyit eszik. Most elolvastam hogy uennyi idősen ő is többet aludt, pedig ő is kegyetlenül rossz alvó volt. Mondtam is tegnap az uramnak, hogy soha többé nem szülök neki, csak akkor ha hibernáltat az első fél évreKép. Meg ha megígéri hogy ikerlányok lesznek, mert mi négy gyereket szeretnénk, de én még kétszer nem csinálom ezt végig!
Na, de nem akarok elijeszteni senkit semmitől, ez csak Szabó genetikai adottság, mármint a nemalvó és evési zavarokkal küzdő nyűgös gyerekKépKép. Nem is nyavajgok tovább..
Köszönöm a bíztatást, aranyosak vagytok, hogy tartjátok bennem a lelketKép.

Mica!
Ezekszerint te is befürödtél a szopival elsőre? Valóban idegesítő, hogy az a csapból is folyik, hogy a szopi mennyire jó mindenkinek, mik az előnyei...stb.. de arról szinte sehol sem hallani hogy mennyire kimerítő, és milyen hátrányai vannak.
Mostmár tudom hogy anno Mendit is rá lehetett volna venni a szopira, de akkor is feladtam. Most is csak azért nem , mert tudom hogy ez a legjobb Kevinnek. Én meg majd kitombolom magam azután hogy abbahagyja a szopit. Már előre elterveztem hogy hová megyünk a barátnőmmel nyaralni vagy inkább telelni két hétre 2006banKép.
Örülök hogy viszonylag jól viseled azt a hatalmas pocit! -123?? te jó égKép- Tegnap volt itt a barátnőm, ő is hasonló idős várandós mint te. Ő panaszkodott hogy már nagyon útban van a hasa, és kinevetett, mikor felajánlottam hogy cseréljünk arra a néhány hétre ami még hátra vanKép. Na nem egy nagy történet, csak tényleg fura hogy az embernek semmi sem elég jó. A nagy pocit is untam a végén, már könyörögtem hogy szülhessek, most meg úgy gondolom jobb volt akkor.. hát, ilyen vagyok.. Kép.

Szilvi!
Köszi a bókot a srácok nevébenKép. A lányom becses neve Szabó Amanda Cintia, a Mendi csak az Amanda becézése.
Ez a napirend jó ötlet, már kezdetektől igyekszem megvalósítani, de eddig nem sok sikerrel. Mivel sétálni nem járunk, csak a fürdetést tudom azonos időben csinálni. Az etetésekkel meg azért vagyok bajban, mert most ugye az a nézet van hogy igény szerint kell etetni a babákat, az én fiam meg véletlenül sem rendszerető típus, össze-vissza eszik. Most azt találtam ki, hogy akármikor is eszik, dél és egy óra között megetetem és lerakom aludni, Mendi is ilyenkor alszik általában, én meg tudok netezni, vagy aludni velük. De az is baj, hogy hamarosan oltás, és megint borul az egész. Ez volt két hónaposan is.. Igazából azt várom hogy legyen fél éves, és akkor elkezdhetem a pépezést, azt tudom mindig uakkor adni, és kicsit rendszeresebb lesz az élet. Meg akkor már sokkal könnyebb minden.. alig várom hogy tudjon valamit csinálni már, ezt a babaságot nem nekem találták ki. Sokan azt mondják, hogy addig jó amíg kicsi, mert mikor nagy, mindent szétszed, szétpakol... hát én inkább az ellenkezőjét tapasztaltam. Nekem sokkal könnyebb Mendivel mióta "érzi a külvilágot" saját akarata szerint tud mozogni, jobban értem hogy mit szeretne, és szerintem könnyebb úgy szeretni valakit hogy saját személyisége van. Úgy értem, hogy ha nagyobb, akkor már tudod hogy miket szeret csinálni, mi tetszik neki mi nem, tudod milyen tulajdonságai vannak, egyéni. Amíg kisbaba és csak fekszik meg mosolyog, szinte minden gyerek egyforma, csak a szélsőséges viselkedésű babák térnek el egymástól..
Na de már így is belemerültem..
Séta az ugye nem megy, de Kevin amúgy sem egy babakocsis típus. Mendi sem volt az , ő üvölteni szeretett a babakocsiban, nem aludniKép. Kevin csak simán nem alszik egy ideig, aztán visít. Látod, meg vagyok áldva a kicsit sem egyszerű gyerekeimmelKép.
Nekem már az is sokat segít hogy megértetek, és le tudom írni a hülyeségeimet valakinekKép.
No, megyek, mert sírás van..

pusszancs,
Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

SziasztokKép

Megjottem Kata-Asszonysagtol Kép Tunderi fia van, hatalmas meretekkel es hatalmas etvaggyal. Amikor odaertem, epp szopizni kezdtek, a fiatalember 60-70 ml-t kajalt be KépKépKép Nagyon jol eszik, nem csak etvagya van, hanem ugyes isKép
Szuletesi info roviden, majd Kata elmeseli: szombaton hazamehetett eltavra a csaladhoz, este 1/29re kellett visszamennie a korhazba. Akkor elkuldtek ctg-re, ami nagyon rossz lett, azt hittek, hogy technikai hibas a gep. Viszont amikor a masodik gepen is ilyen lett az eredmeny, akkor mondtak, nincs mese, csaszar. Amig beert a dokija, addig elokeszitettek Katat, igy az altatast meguszta. Patrik baba biztos fazott, mert a draga 2x vette korbe a nyakat a koldokzsinorral, ami raadasul hosszu is volt, igy tekerhette. Szoval ezert voltak gondok. A reszleteket majd Kata elmeseli, nagyon varja, hogy hazamehessen, ami csutortokon varhato. Mindenkit puszil! Kép

Es ime par kep a legenyrol, mar ahogy sikerult uvegajto mogott lekapni.. na igen, a csecsemosok se raerosek..

Kép

Kép

Kép

Puszi,
Mica

Ui: majd este meg talan irok, most allok neki a melonak, sok van..
mica

Mica!

Köszi az infotKép. Nagyon szép bébi Patrik. Te jó ég, már ennyit eszik?? huhh! Ezek szerint van elég tejcsi is neki, ez jóKép!
Örülök hogy jól vannakKép.

pusszancs,
Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

Betti!
Ha nem lenne ilyen gedva idő, (magyarán tél) akkor javasolnám hogy menjünk játszóterezni vagy valahova. Már lassan én is kezdek megőrülni idebenn (mármint a lakásban). A szabolcs most 12 órázik heti 3x reggel 10-től este 10-ig szóval mivel vonattal jár ezért nem is látom. Ez a három nap szörnyű komolyan..ha nem lenne a szomszédom akkor már rég magamba fordultam volna. Cegléden nincs baba kör, vagy valami "fedett" játszóház féle?
Szopcsi: hát az igény szerinti szoptatás szerintem okés az első 2 hónapban, de aztán azért szerintem nem hülyeség valami tudatos rendszert belvinni, mert kisbabónak lehet nincs más dolga de anyájának néha akad...Kép
Persze nem mintha én olyan példás "programanyuka" lettem volna, de erősen próbálkoztam mert azért a nem tudom leszerelni a ciciről kicsit ismerős Kép
Remélem Mendi hamar túlvészeli a betegsége és ti sem kapjátok el.
Én sosem voltam túl gyerekcentrikus, és nem is értettem mit lehet élvezni egy kisbabába. A Jonathán után viszont abszolút beindultam Kép amikor még picuri és kis elesett szegény még egyedül megfordulni sem tud meg semmi, akkor azért mert tényleg ő úgy egyedül van a világban, nincsenek még kapcsolatai, nem ismer senkit, nem fordulhat senkihez, alig lát, egyszerűen foglalkozni kell vele mert...na lehet ez az "anyai" érzés amit csak így útólag tudtam megfogalmazni. Egy kis időnek el kell telnie hogy úgy megismerje az ember (az első két hónap az nekem elég fura volt) és utánna már pont az a jó ahogy látom benne a személyiségét, szóval úgy érzem hogy milyen, és én értem meg a legjobban (na persze nem mindíg Kép) meg nézni, ahogy fokozatosan fejlődik...én is mindíg azt vártam jaj legyen már nagyobb, de aztán tudatosan ráhangoltam magam, hogy annyira annyira gyorsan eltellik az idő és ki kell élvezni, mert olyan rövid és soha nem hozhatom már vissza és minden időszaknak tényleg meg van a maga szépsége nem maradhatok le róla azért mert a következőt várom mert akkor sose tudok örülni. Persze szerintem is a legjobb kor amikor már tényleg "gondolkodik" tesz, vesz, megy egyedül, halandzsázik...Kép iyenkor már tényleg igazi társaság Kép

Mica!
Köszi az infókat meg a képeket Kép Kép nagyon nagyon tetszik Patrik, és ha tényleg ilyen jó baba anyájának piszkos jó lehet lenni Kép remélem Kata is örömmámorban úszik és nem viselte meg nagyon a császár.
Tudod ám hogy te leszel a következő Kép Kép

Pussz: szilvi
sylva

Sziasztok,

Betti,
Persze, hogy tudja az ember, hogy a szopi a legjobb a babanak, nade nem mindenaron! En orulok, hogy legalabb azt a 4 hetet vegigcsinaltam, es mind a mai napig nem erzem azt, hogy a fiam annyi mindent veszitett volna a tapszerezessel. Azt is lehet ugy adni, hogy a legkor, a melegseg, az osszebujas meglegyen.
Kevin eleg jolfejlett lurkonak latszik, nem lehet az ejszakai szopizast csokkenteni nala? Bar gondolom probaltad..

Kata eleg jol van, bar a sebe az elegge fajdalmas, engem is megkert, hogy inkabb delelott menjek hozza, mert akkor meg egesz jol birja. A sok tejcsi meg kettojuk kozos munkaja, mert Patrik nagyon jol szopizo baba, es igy hatnak egymasra. Katanak mar fejnie is kellett, mert jol beindult.Kép Mondjuk mondta, hogy Raulnal se volt gond, volt teje boven. Nembaj, hadd noljon a nagylegenyKép A kepen is latszik, hogy nem zavarta, hogy teli pocakkal kihoztakKép
Kata boldog, de foleg a hazamenetelt varjaKép Ezt megertem. Jah, es a talpara allt, mert a csecsemosok kozul nem mindegyik olyan "pozitiv", mint a felkesziton hallottak alapjan elkepzeltek..
Betti, kerdezni is akartuk, hogy nalad ilyen szempontbol minden rendben volt odabent? Kata szerint nagyon kihasznaljak, hogy a kismamak elesettek szules/csaszar utan, es nagyon folenyesek tudnak lenni...
Meselj, ha van idod, mert errol meg nem is kerdeztunk.

Szilvi,
Latod, a lenyeget itt leirtam elobbKép
Jajj, a kovetkezosegKép Hajajj, mar alig varomKép Szep karacsonyi ajandek lenne, ha akkor szuletneKép Most neztem, hogy dec. 26-an van telihold, es a nagyfiam is teliholdkor szuletettKép HathaKép

Puszi,
Mica
mica

Sziasztok,

Nos, akkor én is csatlakozom, mert ma reggel voltam Katánál pár percre. A doki visszarendelt vérvételre, és közben rákérdeztem Katára, ő meg becsempészett Kép Tök rendi volt. A lényeg: Patrik tényleg nagylegény (legalábbis az enyémekhez képest), Kata nagyon jól néz ki, a többit meg úgy is tudjátok Micától.

Nálam a csecsemősökkel nem volt semmi gond. Egyetlen pici negatívum talán az volt, hogy amikor egyszerre akartam szoptatni a srácokat, majdnem le akartak róla beszélni, de aztán csak meggyőztem a nővérkét, hogy legalább meg szeretném próbálni. Aztán persze meg a csodámra jártak, hogy milyen ügyes-okos megoldást választottam. Nekem mongyuk nagy szerencsém volt, mert az első reggelen a gyermekágyas nővérke szépen lemosdatott, amit egyébként egyetlen másik nővérke sem tett meg a szobatársaimmal, hanem elzavarták zuhizni őket. Egész éjjel kb félóránként rámnézett, hogy van-e tea a bögrémben, ha ébren voltam, szólt pár kedves szót stb. Szal télleg egy szavam sem lehet. A csecsemősök is jófejek voltak, persze lehet, hogy csak jó nappali turnust fogtam ki. Ugyanis én éjjelre leadtam a srácokat a napközben gyűjtögetett tejjel, és aludtam, mert az a pár éjszaka jár nekem - akárki akármit mond. Tehát az éjszakásokkal szinte nem is találkoztam.
Egyébként a gyermekágyasok többsége télleg elég "bunkó", de szerencsémre akkorra már lábra tudtam állni, meg az sem utolsó szempont, hogy az egyik szülésznő ismerősöm beajánlott az osztályon Kép és a gyógytornász is kb naponta kéccer jött hozzám, szal szem előtt voltam. Tudom, hogy sokaknak ez nem adatik meg.

A srácok jól vannak, már túl a 3 kg-on. Éjjel nagyokat alszanak, napközben is olyan 4 óránként esznek. Viktor kicsit anyásabb, neki több testkontaktusra van szüksége, jobban elvan velem, néha velem is alszik. Ez mongyuk nem zavar, mondván: a 3-ból egy igazán lehet anyás Kép

No, apa elindult a Tesco-ba, egyedül maradtam a 3 lurkóval, úgyhogy inkább abbahagyom.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Ez a második levelem, mert kedvenc lányom az előbb kitörölte az egészet.. ilyenkor...

Szilvi,
Igen, rossz egyedül lenni egész nap..Én is csak két órát látom az uramat naponta.
Nincs babakör itt, legalábbis én nem tudok róla.
Szomszédban sok baba van, de most oda sem mehetek, majd csak ha meggyógyultunk..
Az előbb itt levezettem részletesen, hogy felnyitottad a szemem, mostmár tudom hogy én pont azért nem szeretem ezt az első korszakot, mert túlzottan rám van utalva a baba. NEm mintha le akarnám adni bárkinekKép. Mendi akkor volt először mással, mikor szülni mentem, anyósék ezért haragszanak rám.. De mégis megvan a lehetősége, hogy na, mostmár ha nem bírom tovább leadhatom néhány órára, vagy egy fél napra. De így még nem lehet. Túl kicsi még, ráadásul csak én szoptathatom meg.
Az idősiettetés meg tényleg azzal jár hogy sose elégedett az emberKép.

Mica,
Szerintem sem veszítenek sokat a tápszeres babák. Én egyedül azt utáltam hogy minden etetésnél ott virított a szemembe a tápszeresdobozról hogy "az anyatej a legjobb táplálék a babának" .. na bumm, mintha direkt nem adnék neki..
Próbáltam cumival kiváltani az egyik éjszakai szopit, de nem igazán sikerül. Kevin ugyanis nem tud cumizni , 10másodpercenként kiesik a szájából, így volt hogy két-három órán keresztül pakolgattam vissza neki. Hát akkor már inkább szopizzon, aztán aludjon két órátKép. Meg az is baj, hogy ha sír akkor Mendi is felkel, akkor meg inkább már a fele család aludjonKép.

Örülök hogy Katáékkal minden rendbenKép.
Nekem nincs rossz véleményem a csecsemősökről. De tény hogy ha akarsz valamit akkor menned kell utána, mert maguktól nem jut eszükbe segíteni. -egy-két kivétellel-. Én kértem első nap hogy segítsenek mellre tenni, mert KEvin iszonyú nehezen harapott rá a cicire.- bár ez egészen öt hetes koráig megmaradtKép- Aztán második nap kikértem, akkor megkérdezte a nővér hogy el tudom e látni -elég érdekes hangsúllyal..-. Megmutatták hogy kell pelusozni meg mérni őket, és utána már nem is foglalkoztak velünk.
az utolsó éjszaka kérdezte meg az egyik nővér, hogy biztos azt akarom e hogy kint legyen. Mert hogy kihasználhatom hogy utoljára nem kell felkelnem hozzá éjjel, ők vigyáznak rá. Szóval rendes volt, már bánom hogy nem fogadtam elKép.
A gyerekágyas nővér is tündéri volt, mindenben segített, és kedves volt.
Marika nénit meg nem kell fényeznem, hisz tudjátok milyen Kép.

Heppi,
Örülök hogy ti is jól vagytok! Szerencséd van a fiúkkalKép, bár ahogy emlékszem azt mondtad, Orsi is jó baba volt -vagyis még mindig azKép-.
Ő mit szól a fiúkhoz? Babázik velük?

pusszancs,
Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok,

Heppi,
Orulunk, hogy hallunk rolatok, es annak meg plane, hogy a szavaidbol azt veszem ki, hogy nagyon jol birjatokKép En elgondolkodtam, hogy mihez kezdenek 2 babaval egyszerre+a nagyobbik lurkoKép Minden tiszteletem a tietekKép Mondjuk az se elhanyagolhato szempont, hogy a babak milyenek. Tenyleg orulok, hogy nalatok minden rendbenKép
A csecsemos novereket meg majd megtapasztalom, lehet, hogy enis szerencsevel jarokKép

Betti,
Na igen, a feliratok.. en nem foglalkoztam vele, igaz, hogy a vedonom is olyan volt itt Irsan, hogy megmondta: amit tehettel, megtetted, keszKép A szolnoki vedono meg azt hangoztatta, hogy jajj, nincs olyan serult cici, amit az anyatej meg ne gyogyitana.. persze, a felig leszakadt mellbimbot es a masik felig darabokra szedettet is helyrehozza.. hat ez a mai napig nem jott helyre, de egyenlore bizom magunkban, mert az elotej szepen megjott, es ugy nez ki, hogy kijut a "napvilagra", tehat van eselyem, hogy a nagyfiam nem tett mindent tonkreKép Megprobaljuk, en orulnek, ha sikerulneKép
Nekem anno azt javasoltak, hogy probaljam meg, hogy nem edes teat adok neki az egyik ejszakai ebredeskor, mert akkor rajon, hogy nem eri meg felkelni. Mondjuk o cumisuveges volt, igy nem volt gond, hogy megzavarja a szopizasat. Vegul nem kinlodtam en se vele, atallt magatol, de hogy mikor, arra mar nem emlekszemKépKép
Lehet, hogy a gyerekagyon csak Kata fogott ki egy rossz passzban levo novert? Merthogy uvoltoztek egymassal.. ahogy Kata elmeselte.. mondjuk tan ettol helyrejott a no, mert masnap mindenki csodalkozott, hogy rendesebb es segitokeszebb lett az anyukakkal..Kép
Marika neni mar most a szivembe lopta magat, eleg volt 2 felkeszito eloadasKép Es az a jo, hogy meg emlekezett is ram, igy talan van pirospontomKép

Puszi,
Mica

Ui: beszeltem telefonon Kataval, Patrik egy haspokKép

Ui2: Jajj, a lenyeges dolgot el is felejtettem, az Irsai vedonok (tanacsadas), nyert vmi palyazaton egy ctg keszuleket, igy nem kell Cegleden varakoznom majdKépKépKép
A laborom miatt fel kellett hivni foorvos urat, es utana elmeseltem neki eztKép Igy most nem dec. 8an kell mennem ctg-re, hanem 6-an reggel itt megcsinaljak es delutan beviszem nekiKép Nem mindegy, hogy ott ulok-e Cegleden x orat a rendeloben, vagy itt leegyeztetem es mehetekKép
mica

Sziasztok!

Vagyok, csak nagy a csatazaj itthon egész napKép

Mica,
akkor áll az ajánlatom, gyere a pólyáért, amikor jólesikKép
Szuper, hogy neked ilyen mázlid van a ctg-velKép

Kata,
neked meg nagy gratulaKép Remélem, nemsoká már olvashatod a gépedenKép

Betti,
tényleg be tud az ember csavarodni, ha ennyi minden összejön...én is tudnék mesélni. A nagyobb gyerek raplijai megspékelve a saját kialvatlanságunkkal, plusz a kicsi hurcolászása álló nap nem kis próbatételKép De - bármennyire közhely - el fog múlniKép
És most lehet megkövezni több dologért isKép
Én biza minden lyányomat hagytam kicsit sivalkodni éjjel, így elég gyorsan kialakult az éjszakai alvásritmus. Zsebi kicsit kilógott a sorból, de azért 1 hajnali ébredést nem bántam. Tudom, nem minden gyerek bírható így jobb belátásra, de nekem bevált és ez már fél siker. Ja, és azt sem bántam, ha a nagyobb(ak)at felsírta a kicsi, ő(ke)t viszonylag könnyű volt rábeszélni a visszatentére.
Én a kicsi másra hagyásából se csináltam nagy ügyet - persze, ha nagy ritkán a férjem, vagy anyukám elvállalta - ilyenkor lefejt tejcsi és cumisüveg társaságában leadtam a bébit, hadd kényeztessékKép És persze mindenki azt mondta utána, áldott jó kölkeim vannak, eszik-alszik és vigyorog...idegenben, na jaKép Egyébként egy pár órás kiruccanás is remekül feltölt, utána sokkal béketűrőbb vagyok a csajokkal isKép Sajna, a sokgyerekes létnek van egy hátulütője, ilyenkor már a nagyszülőket sem könnyű rádumálni a sok fergeteg típusú gyerek megőrzésére, szóval jól gondoljátok meg a további elszaporodástKép
A babakocsiban üvöltésre nincs tanácsom, nekem dettó ilyen mindhárom ebadta kölkeKép A dolog onnantól oldódik meg, ha már ülni tud a gyerek és kilát...legalábbis nálunk.
Majd igyekszem még összeszedni a gondolataimat, hogyan éltem én túl a kétgyerekes létformát...de az már olllyan távol van, két gyerek mellett már egy komlett házibulit is levezényelnékKép Viccet félretéve, amennyit most szívok, már többször eszembe jutott, miért is voltunk ilyen nagy hazárdőrökKép...aztán rámvigyorog Mesi, és el is felejtem a töprengéstKép

Heppi,
fiúk tündériekKép És már megint sárgulok az irígységtől, hogy ilyen jó gyerekeid vannak. az én macáimnak már csak ilyen silány raplis genetika jutottKépKépKép
Orsi hogy viszonyul a trónfosztókhoz? Bár ez később derül ki igazán, legalábbis saját tapasztalat szerint.
Mi lett a vérvétel eredménye? Most már rendben van az a májenzimed, amelyik vacakolt?

Nálunk is zajlik az élet, csajok pörögnek reggeltől estig, sajna Zsebi is kezd leszokni a délutáni alvásról, így nincs egy percem seKép
Mesivel tegnap voltunk 2 hós oltáson és ellenőrzésen. Hízni nem nagyon akar, ahhoz képest, hogy 3,5 kg-mal jöttünk haza, most is épp csak 5...ja és összement egy centitKép Úgy tűnik, ő is ekcémás, mint Timi volt, remélem, a nővéréhez hasonlóan kinövi. Most olyan sz.. a helyzet, hogy még a dokinéni által felírt patikai testápolótól is tiszta pötty lett szegénykém reggelreKép Bukással még mindíg kűzdünk, időnként javulni látszik a helyzet, aztán megint visszaesünk, ma is kétszer váltottunk ruhát...gyerekdoki egyelőre jegelte a kérdést a lyány hurkáira hivatkozvaKép
Más: ma megkaptam a régi autómat kikalapálva és lefújva, téli gumikkal, no és némi belső extrával. Mit mondjak, nem tűnik 14 éves verdának, nekem nagyon teccKép A férjem igazán jól megkűzdött a szakikkal, hogy ilyen klassz lett. Állítólag, amikor szétszedték, nem hitték, hogy ezt mégegyszer össze lehet rakniKép Belerohadt csavarok, rozsdamarta alváz és egyéb nyalánkságok riasztottak el mindenkit, de csak megoldották.

Végül néhány friss kép:
Kép
Kép
Kép

Most muszáj mennem, mert a férjem már nem bírja a visítást.

Momo

Momo
momo

Hali Mindenkinek,

Hú, de jó, hogy mindenkinek volt néhány szava Kép Tiszta olyan, mintha élne a topik Kép

Szal: gyerkőceim igazán mintagyerekek, de erről nem én tehetek. Higgyétek el, ha tudnám hogy csináltuk, szabadalmaztatnám Kép Orsi egyelőre nagyon jó nagytestvér. Állandóan simizgeti, ha ébren vannak, még az imádott dudóját is megosztaná velük. Amikor alszanak és be kell menjek vmiért a szobájukba, természetesen árnyékként követ. Közben mondom neki, hogy halkan, mert alszank. Egészen az ajtóig suttog, majd benyit, és teli torokból elordítja magát:
- Hát sziasztok, mi újság? Kép
Ilyenkor olyan zabálnivaló. Hála istennek a fiúk még nem reklamáltak Orsi miatt, bár az is igaz, hogy csak a kiabálásért van Orsira szólva (na, jól kimagyar fejeztem magam), egyébként birniuk kell a kiképzést. Éjjel kicsit másabb, mert már jóval a sírás előtt felébredek a nyüszögésükre, és gyorsan cicire teszem őket. Gábor majdnem végigalussza az éjszakát, Viktor is max két alkalommal ébred, ebből egy inkább csak anyahiány, mint éhség.

Momo,
Lányaid még mindig gyönyörűek. Sapkában az ott Zsebi? Már meg sem ismernélek benneteket Kép

Betti,
Nem tudok mit szólni. Nálunk a fiúk sincsenek elkapatva, csak ha legalább két percig sírnak, akkor megyek be hozzájuk (általában Viktor harcolja ki magának Kép ) Szerintem egy kis sírásba még senki nem halt bele. Persze ehhez az is kell, hogy Orsit ne zavarja. Mongyuk ő egyébként is jóalvó, még mai napig kéccer alszik nap közben (délelőtt egy órát, délután 1,5-2 órát) ha semmi nem zavarja meg. De azt örömmel láttam, hogy minden lelkifurdalás nélkül elmégy egyedül is a barátnőddel néhány percre-órára, és ebből igazán csinálhatnál "rendszert" is Kép
Szopis témában abszolút meg tudlak érteni. Én vhogy egyik gyerekemet "sem szeretem szoptatni". Úgy értem, hogy nem olvadok el a gyönyörűségtől, inkább csak tudom, hogy enniük kell, hát cicire rakom őket. A fiúkkal azért könnyebb, mert közben Orsival foglalkozom (mesét olvasunk, rajzolunk stb), így nem annyira rájuk figyelek, és vhogy gyorsabban elröpül az a 20-30 perc. Orsinál (emléxem) néha már azt hittem, megállt az óra, és soha nem vehetem le magamról Kép Szal csak annyit akartam mondani, hogy nyugi, nem vagy egyedül Kép

Hú, nagyon elszaladt az idő, anyósom van itt vasalni, muszáj mennem.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Heppi!
Jó hallani hogy nálatok minden oké, az ikreseket az elején "sajnálni" (?) szokták, épp ezért jó végre olyan esetet is hallani ahol klasszul mennek a dolgok és kevés probléma párosul a dupla örömmel. Kép A srácok összehangolása akkor ezekszerint sikeres? Kép (egyszerre etetés, altatás)Hány kg-vel is születtek? A terhesség mennyiben volt más mint szimplán?

Betti!
Mendit hogyhogy nem adod néha "kölcsönbe"? Én a suli miatt szoktam igénybevenni az ilyen szolgáltatásokat Kép (egy napra) és szerintem a Jonathánra is jó hatással van hogy néha máshol is van, más is vigyáz rá, és tök jól elvan nélkülem is. Anyósékkal nem vagy túl jóba? A te szüleid?

Mica!
Jaj én egyre irígyebb leszek Kép dupla (tripla?) játszótér, bölcsi, most a ctg...Kép tiszta rózsadomb Kép
Hát pedig ekkora méretekkel ha én lennék Zoltán lehet nem húznám Januárig hanem már ott ülnék a karácsonyfa alatt Kép.
Otthoni meló? Házikótokon minden elkélszült amit szerettetek volna? Kiságy már a helyén?

Kata!
Azt hallottam holnap már jösz haza Kép írj majd minél előbb, bár gondolom egy darabig te is le leszel kötve Kép
sylva

Momó!
Lányaid továbbra is jól tartják magukat Kép

Nekünk egy Flucinar kenőcsöt írt fel a doki, és tök szépen rendbejöttek a pöttyök.

Oviba mikor megy Timi?

Kocsidhoz gratula, miénknek sem ártan már egy kis tunning. Kép
sylva

Sziasztok,

Dejo, vegre majdnem mindenki elokerultKép Marika, hol vagy? Mar csak te hianyzol, Kata igazoltan tavolKép

Momo,
Amint lehet, ugrokKép Neha az egesz napos csend utan olyan jo kimozdulni valahova, ugyhogy engem nem riaszt a 3 lyany csatazajaKép Polyat kosziKép Az autod meg tenyleg szuper lett, nem mondanam meg rola a korat.. pedig en csak kivulrol lattamKép
Ma epp a mienk van egy kis olajgeneralon, igy pihizek, remelem delutanra kesz lesz, nincs kedvem a vilagvege ovihoz bicajjal menniKép Ugy latszik ellustultamKép

Heppi,
A szabadalom jol jonne, en meg remenykedem, hogy a masodik lurko kevesbe lesz oruletes, mint Gyuszika voltKép A remeny hal meg utoljaraKépKépKép Orom hallani, hogy jol osszeallt a nagycsaladKép A nagytestver kiabalasa alvas kozben ismeros, nem Momo? Az o lanya szokta kozolni eleg hangosan, hogy Csendben, mert alszik a babaKép

Szilvi,
Hajajj, rozsadomb? Ott is vannak tovisek, nem?Kép Amugy a jatszoterrol annyit, hogy telire bezarjak.. legalabbis ami itt van a kozelunkbe (ahol voltunk egyutt), azt igen, Momo mondta, hogy sajnos koppantak a kapun.. marc. 15ig nincs tan.
Lassan enis elkezdek meselni pocaklako Zoltanomnak a karacsonyfa szepsegeirol, hatha kivancsi alkat, es meg szeretne nezniKépKép Most tenyleg nem bannam, ha akkor szuletneKép
Melo koszi, jol halad, eddig ugy tunik, hogy jol bevalt a rendszerKép A haziko meg sose lesz kesz teljesen, nade ez a csaladi haz "elonye", mindig van mi javitani, csinalni rajtaKép Lassan erot kell vennem magamon, es egy hatalmas rendrakast kell veghezvinnem idebent, mert mindjart a nyakamon a december, es utana nezhetek, ha tenyleg hamarabb jon ZolisKép
Jah, es persze a kisagy is darabokba, de ez nem izgat, anno se volt kesz elore. Helye megvan, szivacsokat kimostam, szoval csak ossze kell rakni es atmosni, ezt meg azert parom is meg tudja csinalniKép Ha meg nem, akkor ugyis jon a csaladKépKép (de ahogy magamat ismerem a hetvegen osszerakjukKép)

Puszi,
Mica
mica

Sziasztok!

Tényleg jó, hogy beindult a topikKép.

Mica,
Én még egyelőre nem akarom leszoktatni az esti szopiról, állítólag féléves kor előtt hiábavaló próbálkozás. De ki tudja, egyszer besokallok..
Viszont ma visszaludt, vagyis felébredt 1-kor, de nem kezdett el virnyákolni, hanem csak nyöszögött kicsit, és visszaaludt.
Bár az az igazság, hogy szerintem fel sem kelt volna ha nem lenne megfázva. - persze hogy elkapta Menditől.. nehogy unatkozzak..-

Momo,
Tündériek a csajok!
Nappal én sem ugrok első "szóra", de éjszaka más. Én is hamarabb megvagyok így. Bár lehet hogy rosszul csinálom. Lehet hogy csak kényelmesebb odafordulni, és megszoptatni. Én is úgy vagyok, mint Heppi, csak én nem tudtam olyan értelmesen leírni a helyzetet mint őKép. Szóval este már én is fent vagyok ha nyöszög, aztán várok hogy visszaalszik e, vagy nem, és csak akkor etetem meg, ha elkezd sírni. Éjszaka egyébként nem szokott olyan sokáig szopizni mint nappal -30-40 perc- , ilyenkor elég neki 10-15 perc, de sokszor nem tudom, mert én is elalszom közbenKép.
Hagynám én másra néha, de senki nem vállalkozik rájukKép.. Meg az is probléma, hogy Kevin egyszerűen képtelen cumisüvegből inni. De próbáltuk már pohárból meg kanállal is, de egyik sem vált be. Úgyhogy még ki kell bírnom néhány hónapot, hogy legyen legalább egy etetés szilárd, akkor végre ellóghatok két óránál többet isKép.
Erőt ad, hogy ilyen derűsen látod a dolgokatKép!
Remélem hamar kinövi Mesi a problémákat!

Heppi,
Ahogy olvastam amit írsz, magam előtt láttam OrsitKép, adj neki egy nagy cuppanóst a nevembenKép.
Mendi is ezt szokta, kiabál hogy "csendben, alszik a baba".
KösziKép, már azt hittem én vagyok selejtesKép. Csak olyan kiábrándító, hogy mindenki zengi, hogy milyen csodás érzés szoptatni, hogy a baba néz közben meg simiz.. hát én akkor sem élvezem. Detto uúgy vok mint te, hogy csak megetetem őt -majdnem azt írtam hogy őketKép- és kész. Semmi különbséget nem látok érzésben a két táplálásmód között.

Szilvi,
Ahogy írtam, adnám én csak nincs kinekKép. Anyu néha elviszi pár napra, de mostanában nagyon sok melójuk van, így nem ér rá unokázni.
Anyósomékkal nem is nagyon vagyunk jóban, vagyis inkább apóssal. Meg az az igazság, hogy nem bízom meg bennük, és szerintem ez kell ahhoz hogy rájuk bízzam a gyereket. Persze nem hiszem hogy valami rosszat tesznek vele vagy nem tudják ellátni, egyszerűen csak olyan dolgokat engednek meg neki amiket én nem, és nem veszik figyelembe amit mondok.
De egyébként sem döngetik az ajtót hogy vigyáznának rá..
Meg hát az az igazság, hogy Mendivel kevesebb gond van, mint a picivel.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Lányok, muszáj felraknom két képet a bébikrőlKép.
Kép

KépKép
KépKép
szabobetti

Kép

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti,
nagyon édesekKép És Kevin igencsak jó husiban van. Adhatna az étvágyából Mesinek isKép
Az éjszakai nyöszi engem is azonnal ébreszt, ezért nem szeretek egy szobában aludni a kicsivel. Talán a csajok azért aludták át viszonylag hamar az éjszakákat, mert én átmenekültem két hét után a szomszédos hálószobánkba, mivel gyakorlatilag egész éjjel alig aludtam a baba folytonos motoszkálásától, röfögésétől, cuppogásától és stbKép
Hát ha más nem vállalja a skacokat, akkor még egy kis kitartásKép Ahogy nőnek, kapósabbak lesznek nagyszülői körben is, és már könnyebb lesz őket pár órára elpasszolni. Pedig ha tudnák, hogy addig jó egy gyerek, amíg csak pelenkázni, etetni meg büfiztetni kell...és ott marad, ahová teszikKépKépKép

Heppi,
sokszor én se ismerek középső lányomra, mert olllyan makrancos Kata lett, hogy csak nnnnaKépKép
Azt már én is tudom Timitől, hogy még egy Pssssszt-öt is lehet ordítva mondaniKép

Mennem kell, mert kicsi buksimat kell törni a karácsonyi ajándékokon, no meg a könnyű megvalósításon...

Momo

Momo
momo

Hali,

2 percem van, szal távirati stílusban:

Elfelejtettem Micának írni, hogy a vérvétellel minden rendben volt. Az egyik enzim totál normális, a másik egy pivikét már magas, de már nincs szükség további vérvételre Kép

Ikerterhesség: annyiban más, hogy sokkal hamarabb kezd nőni a pocak (12 hetesen már semmimbe nem fértem bele, 16 hetesen már kismama rucikat kellett hordanom, 30 hetesen már rossz volt rámnézni - anyukám szerint) Mozgásukat is sokkal hamarabb éreztem, és 35 hetesen mindenáron szülni akartam, olyan nehezen mozogtam. Zuhanyzáskor pl már alud tudtam megmosakodni alulról, így a kórházban szükségem volt egy székre, amire felraktam a lábam, így vmelyest sikerült, de erről inkább Habonyt kellene megkérdezni Kép

Ja, és akkor a pontos paramétereek:
2004. november 06-án 17.48-kor született Viktor 2800g-mal és 48 cm-rel, majd 17.50-kor Gábor 2910g-mal és szintén 48cm-rel.

mennem kell
heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok,

Betti,
En mar tenyleg nem emlekszem, hogy mikor hagyta abba a fiam az ejszakai kajalasokatKép Annyi minden kiment mar a fejembolKép Azt tudom, hogy amikor elment minden segiteseg, es mar csak mi maradtunk parommal, akkor megegyeztunk, hogy megy a baboca a masik szobaba aludni, mert a nyoszorges/szorcsoges es egyeb megszokott ejszakai gyerkochangoktol egyikunk se aludt jol. A kulon szoba egy dupla ajtoval van elvalasztva a halotol, ajto nyitva volt, igy ha gond volt, hallottuk, csak az aprobb alvos-neszek nem jottek atKép
A felkomas etetesek meg azert remlenek..Kép Csak nekem fel kellett hozza jobban ebrednem, mert melegiteni kellett a tapszertKép

Momo,
Holnap megnezem mar a csajszijaidat, ujra van automKép potom 9e Ft-ert..Kép es ami a durva, hogy ebbol az anyagar 3e Ft... miert nem lettem autoszerelo?KépKép

Heppi,
Ha ilyenek az eredmenyeid, akkor az mar jo majfunciot takar, gondolomKép
A mosakodas mar nekem is nehez, pedig en szimplat hordokKép Neha megkerem paromat, hogy meselje el nekem, mi van odalentKépKépKép
A fiuk meretei a mai napig dobbentenek, hatalmasak voltakKép Mondjuk lattalak a vege fele, es hajajj..Kép

Puszi,
Mica
mica

Sziasztok!

Íme az első egykezes levelem...Kép
Most csak annyit:köszönöm,hogy gondoltatok rám és a gratulákat.
Mica,Heppi!
Nagyon köszönöm,hogy meglátogattatok.KépKépKép

Patrik igazi haspók,szerencsére van tejcsim.
Raul egész jól fogadta a tesót.

Igyekszem majd visszaolvasni és jelentkezni,de még kicsit furcsa kétgyerekes anyának lenni.Kép

Puszilok mindenkit!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,

Ujra udv Katanak kozottunkKép Remeljuk, hogy a tovabbiakban is minden jol megy nalatok, es eleg hamar belejossz a ketgyerekes csaladanya szerepbeKép Nem feltelekKép

Momo,
Megegyszer es itt is megkoszonom a polyat, hatalmas ajandek nekemKép Remelem, hogy a belevalo is olyan szep lesz, mint a huzatKép

Penteken bementem volna a dokimhoz, mert hajnalban aranyosan josloztam 15 percenkent (akkor nem fogalmaztam ilyen szepen), aztan meg delelott vegig kemenyedeseim voltak. Hat Habony mar nem volt bent, de ha mar bementem, akkor nem akartam vizsgalat nelkul hazakerulni, igy Bihal doktornot elcsiptem. Vizsgalat eredmenye c3111, szoval hatott az ejszaka.. ctg-re kuldott, az jo lett, fekve nem jott elo a kemenyedes. Erre reagalta a dokino azt, hogy tudja, hogy akkor mi van: fekves. Probalta Habonyt elerni telefonon, de nem lehetett. Vegul azt mondta, hogy o hazaenged, nyugodt szivvel, mert szerinte a fekves es a 2x2 magnezium segit, ha barmi van, sicc vissza a korhazba.
Ugyhogy pihi van, egesz jol betartva. Ma mar nem kemenyedtem, max. csak 3-4-et egesz nap, fekudtem is (sot aludtam is delutan a gyerkoccel), igaz, hogy fekve is nyilallgat a mehszaj kornyeke, nade ne varjak csodakat..
A szuleszno a hasam merete alapjan azt hitte, hogy szulni megyekKép Azt mondta, hogy meg 1-2 hetet huzzak ki, aztan mar a baba tudeje oke, es akkor mar johetek isKép

Puszi,
Mica
mica

Sziasztok Csajok!

Élek, csak behavazódtam!
Gyönyörűek a képek, amiket felraktatok!!!!!

Kata!

Nagyon örülök, hogy jól vagy és gratulálok!

Mica!

Kitartás!

Szilvi! Betti! Momo!

Rátok is gondolok, de most rohannom kell!

Ja, voltam az előkészítőn, eddig tök szimpi volt minden és mindenki.

Puszi:Marika
marica

Marika,

Orulok, hogy legalabb bejelentkeztel, mar kezdtem aggodni, hogy vmi gond van. Legalabb 2-3 naponta, ha tudsz, ennyit irj, abbol tudjuk, hogy meg minden okeKép

En kitartok, lurko is tartson ki meg 2 hetigKép (En itt szurkolok, es a vegen az lesz, hogy tulhordom..Kép)

Puszi,
Mica
mica

Sziasztok,

Mica,
Lehet, hogy lemaradtam vmiről... Kép Most akkor mi van? Mikorra is vagy kiírva? Izguljunk mert baj van? Vagy csak sietős a manónak?

Mi továbbra is jól vagyunk. Fiúk néha nyűgösebbek néha nagyon jók. Tegnap pl mesébe illően ettek és aludtak, éjjel két szopi, anya nyugisan aludt. Mongyuk ma sincs rájuk panaszom Kép Orsi viszont igényel minden mennyiségben. Már ott járunk, hogy velük alszom, és vacsizni is csak mellettem. Ezért aztán az esti programot sakkozni kell, hogy mindenki jól érezze magát Kép

Betti,
Mindig elfelejtem írni Kép Én azért annyit különbséget látok a szopi és a tápi között, hogy éjjel lényegesen kényelmesebb a szopi Kép Mongyuk nap közben is Kép És továbbra is szeretném legalább 6 hónapig szoptatni a fiúkat, annak ellenére amiket írtam.

Kata,
Végül is milyen a benyomásod így utólag a Habonyról? És jól vagy(tok)?

mennem kell
heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Momo!
Szivesen adnék Kevin étvágyából Mesinek!! Napi két-három szopit simánKép.

Heppi!
Örülök hogy rendbejöttél "vérképileg".Kép
Írigylem az energiádat! De azért nagyon örülök, hogy ilyen jól veszed az "akadályokat"!
Igen, éjszaka csak kényelmesebb szoptatni, mint tápszert kavarni, melegíteni..
Persze én is szeretném min.6hónapig szoptatni Kevint! Bár a véleményem annyiban változott, hogy már nem tervezem két évnél tovább húzni a dolgot..De ki tudja, talán ha eljutunk addig hogy már csak két-három alkalommal szopizik majd, lehet hogy meggondolom magam. Bár már ott tartanánkKép..

Mica!
Huhh, tarts ki még néhány hétig! Pihenj sokat, bár gondolom ezt már nem tőlem hallod előszörKép, úgyhogy le is állítom magamKép..
Az jutott eszembe, hogy csak nem hülye ez a természet, csak nem fogja hagyni hogy egy ötkilós bébit szülj. Szerintem a karácsonyfa alatt már ott lesz Zoli babaKép.
Más: Mendi fél éves volt mikor stabilan átaludta az éjszakát. Három hónaposan már volt hogy néha-néha, de ritkán. Engem már az is boldoggá tesz, ha három előtt nem ébred fel a szentemKép. És ha visszaalszikKép.
Próbáltam KEvint rászoktatni hogy este is a kiságyban aludjon, de nem díjazta.. Úgyhogy kitartokKép.
tápi annyiban jobb volt, hogy akkor egyszer a párom is átvállalta az etetést, így esténként csak egy éjszakai kaja várt rámKép.

Kata!
Örülök hogy rendben vagytok! És várom a további egykezes leveleidet isKépKép.

Marica!
Jó, hogy írtál, csak kár hogy nem sokatKép.

No, lassan lépek, mert anyósom itt van épp. Kicsit hülyén néz ki, hogy én meg irogatok nagy lazánKép.
Lehet hogy elszáll a vinyónk is, ha esetleg nem leszek , akkor ezért.
Mendi ma eszméletlen hisztirohamot produkált, még engem is meglepett vele! Majdnem egy órán keresztül üvöltött, nem tudtam lerakni -szó szerint!- mert kapaszkodott a nyakamba, így Kevint úgy szoptattam hogy közben fogtam Mendit is.. Épp itt volt a barátném, azt mondta jól nézünk ki.. kár hogy nem csináltunk fényképet rólaKép.
Apropó fénykép! Kevin elkezdte használni a játszószőnyegünket, érdekes módon ő is a lábait használja inkább a macik mozgatására, mint a lánykám anno. Tudom hogy hülyeség hasonlítgatni a két gyereket, nem is akarom én "versenyeztetni" őket, csak érdekességképpen foglalkoztat a dologKép. Mendi hamarabb rájött a dologra, viszont Kevin ügyesebben használja a kezét.
Ja, és még egy. Néhány napja mindenáron fel akar ülni. Na nem vízszintesből, csak ha a térdemen fekszik félig ülve, megfeszíti a hasizmait, és felül. Szerintetek hagyjam? Nem árt a gerincének?
Na, jól kidicsekedtem magam, most megyek és imádkozom hogy ne szálljon el a gép..

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

Heppi,
Annyi a story lenyege, hogy oriasbebim nekiallt utat torni maganakKép Kiirasi datumom meg a tavolban (jan. 3.), de multheten, talan a telihold hatasara 1 hajnal alatt kitagultam 1 ujjnyira, igy most egy kis magnezium- es pihenokuran vagyok. A meretei miatt mar nem aggodnak a babanak, csak a tudeje fejlodjon meg, es a szopitudasa, mert az is ilyenkor alakul ki, de elvileg mar egyik dolog sem veszes..
holnap megnezetem magam a dokival, mert ma se volt egy kutya napom, remelem nincs valtozas.. este majd irokKép

A mai nap nem tudom, hogy mi van a levegoben, de a fiam is, es a baratnoim fiai is "orultek" voltak. Kesz, kifaradtam.. ovi utan szoktak egyutt jatszani 4esben, mi meg elnyulunk es kartyazunk (2 naponta kikapcsolodomKép), de ma az oruletbe kergettek minket. Mind tombolt. Meg is latszik a fiam arcan, van egy szep monokli a szeme alatt, mert osszefejelt a masik kissraccal (2 kisebb es 2 nagyobb lurko van).
Szoval valami ilyen lehetett Orsival is es Mendivel is..

Betti,
A termeszetben enis bizomKép Nameg abban, hogy ha hagyja, hogy kihuzzam a vegeig a terhesseget, akkor adott olyan medence-izuletet, hogy meg is tudjam szulniKépKép
Amugy nem tudom miert, de en azt erzem, hogy legkesobb a kovetkezo teliholdkor (26-an) meglesz a lurko. Tudom, telihold manias vagyok, nade Gyuszko is akkor szuletett..Kép
A hasonlitgatas meg nem hulyeseg, hiszen valamihez mindig viszonyit az ember, ha nem a konyvekben leirtakhoz, akkor a megtapasztalthozKép
Viszont szerintem hagyd meg Kevint, ne uljon, korai lenne a gerincenek, barmilyen ugyes is. Enis emlekszem, hogy mit harcoltam, hogy ne uljon Gyuszko, pedig o tornazott nagyon.. megtartani meg nem tudjak magukat, es ebbol lesznak a gondok, balesetek.. de amugy ez jot jelent, mert tenyleg nagyon fejlodik, ugyesedikKépKép

Nah, rohanok agybatenni a fiam, mert az orulet hataran vagyok tole.

Mica
mica

Sziasztok csajok!

Most sem fogok túl sokat írni...A sürgős színjátszós munkámat (karácsonyi színdarab írás) ugyan befejeztem, de most meg rámjött, hogy görcsöl a petefészkem(vagy mim?). Remélem nem fáztam fel...

Kata!
Tudom, hogy most nagyon fáradt vagy, meg van épp elég gondod, de egyszer írhatnál majd a "szülés költségeiről", persze magánban. És nem is most kell, márciusig ráér. Kép
Vigyázz magatokra!

Betti!

Jó kis műsor lehetett a két gyerek a nyakban Kép
Én ezt még elképzelni sem tudom. Volt egyébként valami konkrét oka a hisztinek? Vagy egyáltalán kiderül az ilyesmi?
Az Anyós meg csak várjon szépen, eza legkevesebb amit megtehet. Kép Bocs, most gonosz voltam, mert a sajátomra gondoltam.

Szilvi!

Válaszolnom kellene már a kérdéseidre, de most nincs erőm visszalapozni. Remélem nem haragszol!!!
Mi a helyzet a bírósággal? Vannak újabb fejlemények?
Mi most elvagyunk a hülyével, szerencsére nagyon ritkán látom!

Heppi!

Bevallom egy kicsit irigyellek az ikrek miatt. Titokban mindig szerttem volna én is két egyforma gyereket. Bár azt hiszem ezzel az egyel is elég lesz megbírkóznom. Tényleg te hogy bírod? Nem sírnak egyszerre? Van aki segít? Na, ezek voltak a tipikus hülye kérdések. Kép

Mica!

Én is nagyon szurkolok nektek! Remélem mindketten kitartotok! Szerintem ez lesz alegszebb karácsonyi ajándék, akármikor is következik be a szülés!

Momo!

Hogy állsz már a karácsonyi ajándékokkal? Magad készíted vagy veszed őket? Egyáltalán van időd az ilyesmire?

Puszi: Marika
marica

Hali,

Na, akkor úgy látom, nem csak nálunk állt a bál tegnap egész nap. Mongyuk én idegileg elég jól bírtam, mivel apájukkal felváltva próbáltuk megnyugtatni Orsit (nem sok sikerrel). Viszont estére már nagyon a kezünkben volt egy rácsapás. De ezexerint csak vmi front van (talán jön a hó?) és nem romlottak el végleg csemetéink Kép

Mica,
Nagyon szurkolok, hogy semmi gond ne legyen. Én is kaptam a kórházban méhlazítókat: magnéziumot 3x2-t, meg egy spéci gyogyit is, ami mellé meg szívgyogyit kaptam, hogy ki ne ugorjon a szívem Kép Ez elég rázós volt az első két napban, mert a szívgyógyszer ellenére nagyon magas volt a pulzusszámom, de aztán rááll a szervezet. Állítólag ez nem árt a babának - mármint a magas pulzusszám.

Marika,
Tehát minden valószínűség szerint az első babádat várod Kép Csak onnan gondolom, mert aki már eggyel végigcsinálta az első hónapokat, az inkább sajnálni szokott Kép Mindent egybevetve azért tényleg nem olyan vészes. Először is Orsin edzőttem, ma már a sírás sem feszélyez annyira (nem ugrok ki a kádból samponos fejjel, hogy megnyugtassam, sőt a kajámat sem feltétlenül hagyom félbe stb) Ezeket csak egy nem-először-szülő képes megtenni, mert az elsőnél még minden sírás olyan tragikus, muszáj azonnal reagálni Kép Szóval azért örülök, hogy nem "elsők" az ikrek, van már némi tapasztalatom, egy kevés rutinom, jobban kézreáll megfogni őket (akár egyszerre is fel tudom őket venni, fél kézzel tartani büfizés közben stb). Viszont sok hátránya is van. Amíg az egyiket fürdetem, öltöztetem stb és a másik üvölt, nekem meg patakokban folyik a tejem, az pl kimondottan kellemetlen, hiszen kéccer annyi ideig kell állnom a sarat. Viszont a szopizás egyszerre megy, szal az nem gond. A férjem nagyon sokat segít, majd csak az új évben fog dolgozni, addig itthon van. Persze egy-egy napra el kell mennie, de ilyenkor anyósom veszi át a szerepét (aki egyébként rendelésre jön vasalni, takarítani, ellát minket kajával, gyümölccsel - tehát egy kincs).

Betti,
Két évig szeretnél szoptatni? Hát én úgy tervezem (remélem menni fog), hogy 6 hóig csak anyatej, de egyéves korukra már max az esti szopi maradjon meg. Asszem ennél többre képtelen lennék. Persze lehet, hogy idő közben én is meggondolom magam, és még 6 évesen is szopi után indulnak suliba Kép

huh, hirtelen ennyi jutott eszembe
heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Ismét egy gyors bejelentkezés.Kép

Betti!
Tudom,nem vigasztal,de amiket írtál Kevinről(szopi-alvás)olyan,mintha Patrikról írtad volna!
Viszont örülök,hogy tudom szoptatni,mert ha még üvegeket,cumikat kellene mosni-fertőtleníteni,tápszert készíteni -és mindezt éjszaka -jajjj...
Szóval nem vagy egyedül,Patrik,bár nagy mennyiségeket eszik,mégis sokat van cicin.
Ja,és ő is nagyon keveset alszik.
Aranyosak a gyerekeid!!!Kép
Kevin jó nagy már,nem semmi,hogy a felüléssel próbálkozik!
Kicsit ledöbbentem én is:Patrik hason átfordítja a fejét egyik oldalról a másikra.
Úgy emlékeztem,ez később szokott sikerülni.
Kitartás!(Ezt magamnak is írtam Kép ).

Heppi,Momo!
Nagyon szépek a gyerkőcök!!!Kép

Mica!
Most aztán tessék tényleg pihenni és rendszeresen jelentkezni,nem szeretném,ha miattad apadna el a tejem!Kép
Tényleg vigyázz magatokra!

Marika,Szilvi!
Nektek is sok puszi!

Nem tudok most mindenkinek külön írni,légyszi nézzétek el nekem!

A gyermekágyas osztály számomra tényleg rémálom volt.Kép
Eléggé alkalmazkodó természetem van,a terhespatológián mindenkivel baráti viszonyban voltam.
Habony doktorról csak a legjobbakat mondhatom,örülök,hogy Őt választottam,szerencse,hogy így vigyázott ránk.
Írok majd részletesebben is valamikor.

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,

Most csak roviden, mert rohanok, egesz nap alig csinaltam a munkamat, igy most bepotolni-valom van ezer..

Szoval Habony foorvos szerint hagyjam beken a magneziumot, nem kell az mar nekem, johet barmikor a baboca, szerinte nincs, es nem lesz gond, de karacsony elott nem hinne, hogy jon a lurko. Ha meg hamarabb, akkor "nem esunk ketsegbe, hogy nem lett 4.4kg, csak 3.95kg" Kép

Jovoheten szerdan megyek egy pp-s vercukorra, meg uh+flowmetriara a korhazba.

Most ennyi, puszi mindenkinekKép
Mica
mica

Sziasztok!

Épp az idegbaj határán vagyok szokás szerint.. Mendi még mindig hisztirohamokat produkál. Most épp fogalmam sincs mit csináljak vele.. közel áll a hideg zuhanyhozKép.

Mica!
Na tessék, a te fiad is most őrül meg, mikor pont pihenned kéne??Kép Ezek a kölkök igazán rossz időzítéssel rendelkeznek..Kép
Nem rossz dolog a teliholdKép. Remélem bejön. Nálam is bevált a vasárnap, mindketten akkor születtek, csak Mendi este 18:00-kor, KEvin meg reggel 07:24-kor..

Marika!
Jajj, a felfázás nem lenne jó, remélem kihagyod!Kép
Hát a hiszti oka... jó kérdés.. lehet bármi. Most épp az volt szerintem hogy mikor felébredt nem engem látott meg először, hanem a barátnőmet. Ennyi épp elég. De van amikor azért hisztizik, mert ki akar menni a tescoba, vagy mert az erkélyre akar kimenni 2fokban egy szál bodyban, vagy mert ő nem a csíkos pólót akarja felvenni,hanem a macisat.. stb.. stb.. néha olyan dolgok, hogy az agyam eldobom! De állítólag három éves korra elmúlik, úgyhogy még 11.5 hónap, és végeKépKép.
Egyébként, szerintem ne aggódj ez miatt, ha benne van az ember, akkor az a fura, ha valamiért nem hisztizik a gyerekKép. Meg hát nem minden gyerek ilyen. LEgalábbis állítólagKép. Én még mindig jobban viselem ezeket a hisztiket, mint mikor kicsi volt, vagy mint most Kevinnél, mert most tudom mi baja- vagyis hogy semmi baja, csak rájött az ötperc- .
Na, ezt most jól elmagyaráztam, igazKépKép?
De a lényeg, hogy meg lehet szokni a sírást, és a hisztiket is akármilyen fura is. Minden gyerek sír, még a legeslegjobb anyuka gyereke is! Ezt sose feledd! Én az elején nagyon kiborultam, mert Mendi elég sírós gyerek volt, minden fáradozásom ellenére. Én meg úgy éreztem, mindenki azt gondolja milyen béna anyuka vagyok, nem tudom megvígasztalni. Mostmár tudom hogy ilyeneket senki sem gondol, főleg az nem aki szeret.
Anyós valóban megtehet ennyit.. én is ezt gondolom. Erről még írok heppinek is..

Heppi!
Hó? Bárcsak az lenne! Úgy mennék már szánkózniKép! Én azt hallottam csak az eső fog esni egyelőreKép.
Anyós: jajj, ilyen tüdéri anyós nekem is elkelne! Irigy vagyokKép.
Szopi: Nem, nem ragaszkodom hozzá hogy két éven keresztül szopizzon! Dehogy! Csak eddig mindenhol azt olvastam, hogy milyen jó a babáknak ha minél tovább szopiznak, ezért persze elhatároztam, hogy én is addig szoptatom amíg ő szeretné. De mostmár korlátoztam, hogy a maximum idő két év, annál tovább nem csinálom! Én is úgy tervezem hogy 6 hónapig csak anyatej, aztán lassanként leszoktatom, és egy éves korra csak egy-két szopi legyen. Ezért félek hogy mi a franc lesz velem, mert az én fiam olyan cicifüggő, hogy szerintem én leszek az aki szopi után ereszti útnak a fiát sulibaKépKép -nagyon tetszett az elképzelésKép-
Tényleg, ti hogy álltok cumiügyben? Fiúk használják, vagy egyelőre elvannak nélküle?

Jajj, mennem kell, mert mostmár Kevin is üvölt, apa meg sehol ..
Ja, nem is írtam hogy benyögték nekik a melóhelyen, hogy 15-e előtt ne is álmodjanak fizetésről.. milyen jó hogy karácsony előtt vagyunk..
na, tényleg megyek, mert a szomszédok lassan kihívják a gyámügyetKépKépKépKép.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!
Most én is nagyon gyors leszek, iszonyat betegek vagyunk soha de soha ennyire szerintem még nem voltam és most már Jonathán is elkapta szóval no comment.

Mindenkit csak futólag olvasok, de látom szépen összegyültetek Kép mindenki hallat magáról.
Ha túléltem a kórt majd újra jelenkezem Kép

Pussz mindenkinek
szilvi
sylva

Sziasztok,

Szilvi,
Jobbulast az egesz csaladnak!!
Sajnos most megint ilyen idoszak van, a hetvegen azt hittem, hogy a fiam is itthon lesz egesz heten, de egyenlore meguszta.. a keresztlanyom viszont
elkapta jol, lazas, es elegge elesett..

Betti,
Na, ha a gyamugyesek erre jarnanak, igencsak kerdon neznenek ram is, mert jol nez ki a fiam arca.. hetfon a nagy rumlis napban sikerult egypar "bibit" begyujtenie: arca egyik oldalan egy kis karmolas (amit persze majdnem mindig kivakar utolag..), a masik oldalon meg egy lilulo monokli, mert osszefejelt az egyik csoporttarsaval. Tegnap meg a honlokanal lett vmi karmolas, igy mondtam, hogy most igazi akciohos kinezete van, ott szoktak a jok igy kinezni a film vegere..KépKép
Amugy egyenlore jol birom a strapat, foleg igy, hogy Habony megnyugtatottKép En mar nem izgulok rajta, hogy mikor jon, vegre december van, johet barmikorKép Tegnap a lenyeges karacsonyi ajandekokat beszereztem (gyerekeknek a csaladban), a tobbiek meg kapjak a bebitKép Najo, nem csak ot, de ha nem jutok el mashova, akkor marad ajandeknakKép
Van egy rossz hirem Betti, a fiam 3.5 eves, es meg mindig van hisztiKép Igaz, hogy kezelhetobb, de hajajj, most akaratosabb a fiam, mint 2 eves koraban..

Puszi,
Mica
mica

Hello lányokKép

Tegnap nem is láttam hogy írtatok, miközben pötyögtem a hozzászólásomat, így lemaradt ez a rész:

Kata!
Nem örülök hogy Patrik is ilyen nehéz eset, mint a fiamKép. Remélem ő kinövi. Te adsz neki cumit? -úgy látszik, most mindenkitől ezt kérdemKép-
Igen, valóban időigényes a tápszerkészítés, cumisüveg mosogatás-fertőtlenítgetés. De nekem most az a véleményem, hogy Mendinél akkor sem vett annyi időt igénybe az etetés -mindennel együtt- mint KEvinnél így simán. De azért még reménykedek, hogy egyszer csak azon kapom magam , hogy nem szoptatással telik el a fél napom.-Én az örök optimista szerepébenKépKép-
Köszi a bókokat!
Patrik is nagyon ügyi! Én is mindenhol azt olvastam hogy nem is emelik a fejüket két-három hónapos korukig, ennek ellenére Kevin is simán emelgette mikor hazahoztuk. Szerintem sokkal erősebbek mostanság a gyerekek. Persze ez adódhat abból is, hogy egyre nagyobb súllyal születnek. Szinte már nem is hallok olyan babát aki 3 kiló alatt született. -persze az időre született babákról van szó- Szóval nem is csoda ha ilyen kis erőművészek! Főleg hogy így tömik a bendőjüket a fincsi tejecskével, van miből meríteni az energiákat, no!Kép
Majd ha több időd lesz, leírod mi volt a gyerekágyas osztályon?

Szilvi!
Huhh , mindenki beteg? Jobbulást nektek!!! És kitartást neked, tudom milyen rossz betegen beteg gyereket ápolgatni. -mi most jövünk ki belőle. úgy látszik minden hónapra jut egy betegségKép-

Mica!
Örülök hogy Habony doki megnyugtatott.
Igazi harcos srác ez a GyuszkóKép.
A hisztikorszak ezek szerint csak a könyvekben ér véget három éves korbanKép. Sebaj, addigra már úgy hozzászokok, hogy élni sem tudnék nélküle.. ja, akkor majd négyévesen hagyja abba talán.. addigra meg a fiam kezdi el majd. Vagy egyszerre csinálják, bánja a fene, ez után a pár hónap után én már mindent kibírok!
Ajándékozással én úgy vagyok, hogy veszek a páromnak valamit -nem írom le, hátha kukkolKép- meg a gyerekeknek. Na, jó, anyuék meg anyósék is kapnak valami szépet, és kész. Én nem vagyok hajlandó mindenkinek ajándékot venni. Szerintem a karácsony lényege hogy a gyerekek kapnak ajándékot, a felnőttek meg annak örülnek hogy együtt vagyunk. Totál kiakaszt hogy karácsonyi ajándék gyanánt olyan cuccokat is megveszünk, amit amúgy soha, és semmi értelme sincs, csak jól mutat, vagy olyat amit magamnak sem vennék szivesen. Ha meg véletlen tudom ki mit szeretne igazán, tuti hogy nem jön ki a költségvetésből. És hát vessen meg aki akar, de én sokkal szivesebben költök a gyerekeimre, mint másra, még ha rokonról is van szó. Nem szivesen veszek silányabb játékot, csak mert a juliska néninek nem futja ki akkor a zenélő télapó.. na, szóval értitek..

Na, mire befejeztem az eszmefuttatást a lányom az egész játékdobozát kirámolta, úgyhogy mostmár nem csak a gyámügy elől menekülök, hanem a városszépítők elől isKépKép.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?