Sziasztok Kismamak!
Sajna meg egyben. TEgnap reggel ota folyamatosan folydogal a nyakdugo, de fajasom nem igazan van. MA voltam reggel dokinal, mondta, hogy legalabb mar teljesen erett a mehszajam, es barmikor elkezdodhetnek a fajasok. Talaln ma ejszaka lesz a nagy nap??
Laura!
NE aggodj a baba merete miatt. Egyreszt azt irjak a szakkonyvek, hogy a 2,5 - 4,2 kilo koze esok teljesen normalisak es eatlagosak, a sulok mereteitol foggoen, es persze a genetikai oroklodes. En annno 2,5 kiloval szulettem, most meg 172 cm vagyok, es 58 kilo (marmint pocak nelkul).
Nezd meg a tablazatot, ott is a 2800 tol van 4200-ig.
A masik, meg hogy nagyon el tudjak szamolni a meretet, hisz biztos te is olvastad itt korabban azt a storyt, hogy a dokik az adatok alapjan vissza akartak tartani a babat, hogy meg tul pici, csak o nem hagyta magat, es neki lett igaza, mert 3,6 kilos, szep nagy baba volt.
NOrci!
En ugy tudom, hogy a rosszulleteknek biztosan a baba megmozdulasa vet veget, ha hamarabb ez nem kovetkezik be. Nekem a 14. het korul lett vege, de sok baratnomnek akkor, mikor megmozdult a pici. TUrelem
. EMlekszem, en nem hanytam, de allandoan egett a gyomrorm, savam volt, es emelyegtem, es ejjel a kisparnam alatt haztartasai kekszet tartottam, amibol orankent kellett egyek.De a masodik trimeszter tenyleg csodalatos volt, sot, nekem a harmadik is, mert szerencsesen megusztam a hatfajast, vizesedest, visszereket stb.
Egyebkent nekem a Mavban a 6 hetes es 12 hetes ultrahangot a sajat dokim csinalta, de a 20. heti nagy genetikait, es a 32. heti "lepeny, es babavizsgalo" uh-t egy erre is specializalodott doki csinalta egy komolyabb gepen. Sok helyen igy van.
Andys!
Ha most vagytok tul a felidon, nagyon elvezni fogod ezt az idoszakot. Ahogy a pici egyre tobbet mozog, fantasztikus erzes!! En imadtam azokat a honapokat, foleg, mert meg sportolni es mozogni is eleg jol tudtam. Ugy elerepul majd, meglatod!
Nekem meg az utolso idoszak sem telt lassan, csak ez az utolso 1-2 het!
KRita!
Biztos hallottal rola, hogy el akarjak torolni az AFP-t, mert tul sok hamis eredmeny szuletik. Ne foglalkozz vele, mert SEMMIT nem jelent. Ahhjoz kepest, hogy hany rossz eredmeny szuletik, szerencsere, meg egyszer sem hallottam, hogy a babaval valami nem stimmelt volna.....
BGabi!
Teljesen normalis, hogy a babucid kevesebbet mozog. Nekem kb. a 33.-34. heten fejjel lefordult, es azota inkabb csak nyujtogatja vegtagjait, meg a popsijat, de ez mar teljesen mas mozgas, mint ami elotte volt.
Tiduj!!
En a DM-ben vettem 11.990,- Ft-ert, de lehet, hogy azert volt olcsobb, mert ketfajta csomag van, az egyikben kisebb az uveg - ezt vettem en, a masikban meg nagyobb, es ahhot meg adnak is valamit. Szerintem mndjuk eleg a kis uveg a fejeshez, mert a cumistatashoz majd barmilyen mas, olcsobb marka is megteszi.
Margareta!
En is a Kelemenhez jarok, remelem lassan szulok is nala. Nekem nagyom megfelel, egyebkent oa Mavban az osztalyvezeto forvos, es egy roppant higgadt, nyugodt emberke. Ram mindig megnyigtato hatassal van, de nem az az "aggodos" tipus.
MErt van olyan doki, aki ezer vizsgalatot megcsinal, es megismetel, hat o nem olyan. Nekem uh-t csinalt vagy csinaltatott a 6. , 12., 20. es 32. heten, es a 12. hettol manualisan is vizsgalt.
AZota nem volt Uh, mert szerinte nem jo a tul sok belole. Szakmailag csak jot hallottam rola, emberileg kicsit fanyar humora van, es nem az a "kedves, bubajos, baratsagos" tipus, ami esetleg bar lanynak jobban fekszik, vagy jobban szuksege van ra.
Tariffa: annyir szoktak neki adni, amennyit gondolnak a kismamak, a vegen is, nincs nala megszabva, nem is tema altalaban. MEg olyan lanyt is ismertem, aki csak szuleskor adott neki. En 2.000,- Ft-okat adtam neki havonta, mot a legvegen, mikor jarok hetente meg naponta, mar nem adok, majd csak szuleskor.
Ennyi jutott eszembe, de barmi kerdesed van, szivesen valaszolok, amig meg egyben vagyok, meg majd persze utana is
.
MIndenkinek kellemes kozerzetet, es sok boldog napot
U.I: ezt a levelet masfel oraja irtam, es csak most tudom elkuldeni, azota lehet, hogy nem aktualis minden....
Vikoca (+ 5 nap)