Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rita! Fel a fejjel!!! Másnak is volt már alacsony az AFP-je, és mégis tökéletesen egészséges a babája! Én rettentöen szorítok neked, hogy rendben legyen minden!

Az Rh(-)-ság meg egyáltalán nem vészes. Ma ez már nem jelent gondot az orvostudományban. Én is negatív vagyok, a férjem pozitív, és a kisfiam is pozitív lett. Így szülés után kaptam anti-d-t, és most még a 32 hetes vérvizsgálaton is negatív lett az ellenanyagtermelésem. Szóval ez végképp ne idegesítsen. Fogják neked még kétszer ellenörizni az ellenanyag termelést, 28 és 32 hetesen. Fel a fejjel!

Lányok! Akik tapasztaltabbak vagytok már az ügyben!
Szerintetek az nem baj, hogy bár az én Picurkám mocorog szépen, de a helyéröl már nem mozdul el. Ezt úgy értem, hogy egy helyben fekszik, nem mozdul el, csak a kezét-lábát járatja, és sokat csuklik. Kicsit aggódok, nem baj-e ez. Igaz, jó nagy baba! 36 hetesen volt a bpd-je 100-as, ez közel 40 hetes méretnek felel meg. Lehet, hogy ez a gond?

Sziasztok!
Gabi (37 hét + 4 nap)
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Most vettem eszre, hogy nekem meg ma kell mennem a vedonohoz, ez csak azert kellemetlen, mert vasarolni akartam, amugy meg kibirom masfel havonta azt a fel orat. Mondja kis mondokajat, en meg szepen mosolygok es bologatok, utanna pedig hazamegyek.
Viki!
Ha meg egyben vagy es erre jarsz megirnad, hogy hol vetted 12 ert a mellszivot, mert en csak 15 ert lattam.
Menta!
Megyek ma tornara, a cuccom se felejtettem otthon, bar ma reggel is sikerult elkesnem, es ilyenkor olyan ciki koran lelepni.

Tiduj(32)
Tiduj

Rita!

Tudom tényleg nem könnyû ilyenkor nyugodtnak maradni, de ez még tényleg nem ok az aggódásra, olyan sok rossz AFP-rõl hallani. Az UH lesz a döntõ.
Szorítunk Neked!!!

Azt írtad eljöttél táppénzre. Hogyan kell ezt csinálni? Mi 3 hét mulva költözünk, és úgy érzem nagyon sok lesz együtt a munka és a költözés, de fogalmam sincs hogyan jöhetnék el táppénzre. A nõgyógyász nem igazán hajlik rá, igaz a költözést még nem mondtam. Az elején akartam eljönni pár hétre, mert szerintem az, hogy 15-20 monitor között dolgozom, az nem igazán tesz jót a babának az elsõ idõben, de hallani sem akart róla.
Mások lazábban veszik a tápénzt?

(Ti adtok pénzt a körzeti nõgyogyinak? Szokás ilyenkor?)

any
any

sziasztok!

Norci, és akik az eljén olyan vacakul vbírjátok mint én is... Azthiszem hamarosan ti is túl lesztek rajta!!
Pénteken átléptem azt a bizonyos 12-öt és tegnap óa úgy érzem magam, mint akit kicseréltek!!!
Kicsit még érzékeny a gyomrom, de vidám vagyok, reggel is csak vigyorogtam a buszon, ahogy ültem :-))
Kitartás lányok, vége lesz :-))

Dojika (12 h. + 3.n)
dojika (dojika)

Szia Gabi!

Köszi a bíztató soraidat. Majd holnap kiderül minden. Remélem Évával (megint megjöttbõl) is sikerül találkoznom a kórházban, ha megyek be, mindig lelóg hozzám. Hát holnap elkél a bátorítás, az biztos.

Akkor ezek szerint, hogy Rh- nagtív vagyok, tényleg nem lehet nagy gond. Pedig a védõnõ olyan gyászosan adta elõ, hogy nagyon megijedtem. Nekem az a furcsa, hogy azt nem nézik meg, hogy az apukának milyen a vércsoportja. Nem értem, hogy miért. Csak minket nézegetnek, vajon azt gondolják, hogy az apuka nem egyértelmû? Kép Biztos van rá logikus magyarázat, de egyenlõre még nem jöttem rá.

Az hogy a kislányod nem ficánkol, nem lehet, hogy már nincs elég helye? A koléganõm is errõl panaszkodott, hogy már nem mozog annyit a picur, mint korábban, noha õ még csak a 32. héten tart.
Szerintem közeleg az idõ! Kép

Rita
Krita

Dojika!

Ez nagyon jó hír! Már számolom a napokat, de van még elég sok. Az elõbb megettem egy szendvicset...(de minek?)...

any(9/1)
any

Any!
Tappenzre a haziorvosod irhat ki. Bar szoktak mondani, hogy jo ha a nogyogyasz ir valami papirt, de kulonben meg indokolnod sem kell, eleg az a teny hogy terhes vagy, es ki kell hogy irjon.
Tiduj
Tiduj

Tiduj!

Én ezt a multkor megpróbáltam, mert mindenképpen szükségem volt egy hétre. Ki is írt a háziorvos, de valami betegséget kellett kitalálnia. Azt hiszem valami idegbecsípõdést talált ki. Õ meg azt mondta, hogyha késõbb gond van, akkor a nõgyógyásznak kell kiírnia.
Nem tudom mitévõ legyek. Próbálkozzak újra?
any

Rita!

Kár, hogy én meg pont szerdán megyek be a kórházba, fél 8-ra, a 8-as szobába. Akkor találkozhattunk is volna. Ott csinálják az nst-t. Egyébként Éva hozzám is mindig lelóg, ha nem tud, akkor én megyek fel hozzá. Olyan aranyos Kép

Én tudtam az elsö terhességem elött, hogy negatív vagyok, és azt is,hogy a párom pozitiv. Ennek ellenére majdnem hogy sírva mentem az orvosomhoz, amikor elöször terhes lettem, hogy mi lesz, ha a baba pozitív. És megnyugtatott, hogy mi lenne, hát semmi Kép
Egyébként meg azért figyelnek oda még akkor is, ha a férfi is negatív, mert hát Te tudod, hogy Ti becsületesek vagytok, de sokszor van olyan is, hogy valaki nem a férjétöl terhes, csak nem vallja be se a párjának, se a rendelésen. És abból meg baj lehet, így inkább kivétel nélkül mindenkit folyamatosan vizsgálnak. Azt hiszem, jobb is ez így, legalább biztosra tudja az ember, hogy minden rendben.

Majd értesíts az uh eredményröl

Sziasztok
Gabi
BGabi (bgabi)

Kata007!

Csak a táblában találtam egy kis hibát.
Erika2-nek, ha ö azonos a "ma megjött.."-böl jövövel (márpedig minden stimmel) már legalább 25 hetesnek kell lennie. De valószínü az történt, hogy egyszer bejelentkezett, utána meg nem jött, és nem frissiteték az adatait a táblában.
Szerintem följebb kéne raknod, aztán ha esetleg jön, akkor majd módosít.
(Csak azért emlékszem rá, mert Macá-zott, és már korábban is érdekelt, hogy hogy van, milyen idös babás, és ezért megpróbáltam ráakadni. És már az augusztusi "Friss"-ben is 8-9 hetesként szerepel.)

Beszti (6+4)
Beszti

Szia Any!

Köszi a szorítást, most nagyon rámfér. Megpróbálom addig elfoglalni magam, hogy ne is rágódjak a hogyan is lesz problámájával.

Én kb 12 hetes lehettem, mikor a nõgyógyásztól (magán) rákérdeztem a táppénz kérdésére. Azt mondta, hogy akkor megyek el táppénzre, amikor akarok, csak szóljak, hogy mikor gondolom, s õ olyan papírt ír. Aztán a sors úgy hozta, hogy a hasam görcsölt nagyon úgy 14 hét környékén, s egybõl zavart pihenni. Nos volt mikor éltem ezzel a lehetõséggel, de utána csak visszamentem dolgozni. (erre kaptam is a fejcsóválásokat) Azzal a papírral, amit a nõgyógyász ad, el kell menni a körzeti orvoshoz (háziorvos), s õ ír ki táppénzre. Nekem mondta a körzeti doki is, hogy bármikor kiír szívesen, ha úgy érzem, pihenni akarok. Szerintem ez nagyon fontos, s én úgy tapasztaltam, hogy mindenki támogatja manapság a kismamát, a baba érdekében. Nem értem, Veled miért viselkedik így a dokid. Lehet, hogy csak a boríték láttán nyílna meg a szíve? S ha csak a körzeti dokidat keresnéd fel? Hátha az nem olyan szõrösszívû.

Rita
Krita

Gabi!

Egy igazi nagypocakos kismama kedvéért szívesen elsétálhatok szerdán is a kórházba... Kép Jó lenne egy hármas találka, nem?
Éva tényleg tündéri, olyan jó lenne már átrángatni ide! A kezem állandóan görcsben van miatta!

Rita
Krita

Sziasztok!
Rita! NAgyon-nagyon drukkolok nektek!Kép

Viki!
Ahogy tudlak hívlak! DRUKKKKKK!

Kérdés a piszkos anyagiakkal kapcsolatban:
Én úgy tudom, hogy a betöltött 91. naptól JÁR az adókedvezmény. Erre ma a bérszámfejtönk, vagy minkKép azt mondta a telefonban, hogy mivel csak a 10. hónapban jelentettem be "igényemet", így csak októbertõl fiizetik az adókedvezményt (3E Ft), visszamenõleg nem fizetnek.

Puszi mindeniknek!
Chris
Chris

Chris!

Hogy van ez? A terhesség 91. napjától kezdve jár?
Én még errõl nem hallottam...
Vagy nagyon félreértettelek?
any

Chris!
A kedvezmény tényleg jár... Nekem szóltak is elõre, hogy kérjek majd a dokitól igazolást és onnantól már úgy számolják a fizumat... De ált. az orvosok is tudják, hogy kell ilyen igazolást adni, szólhattak volna neked...

Dojika (12+3)
dojika (dojika)

Any,
a gyerekek után járó családi adókedvményt (havi 3 ezer Ft) kiterjesztették a várandós kismamákra is, a betöltött 91. naptól. Kell egy orvosi igazolás, és ez alapján ennyivel kevesebb adóelõleget vonnak a béredbõl.

Dojika
dojika (dojika)

Köszi, ezt igazán jó tudni.

any(9/1)
any

Chris!

Igen, de majd az adóbevallásban év végén érvényesítheted visszamenöleg is, tudtommal.

Any!
Nem értetted félre. A magzat 91 napos korától jár adókedvezmény, havi 3e Ft. Neked, hogy második baba, így a havi 3e helyett a kettö után összesen 8e jár, ha betöltöd a 91 napot. Erröl kell kérned majd az orvosodtól egy igazolást, és azt leadni a béreseknek. Nem feltétlen Te veheted igénybe, hanem a párod is. Bár gondolom az elsö gyerek miatt ezt már tudod.

Rita!
Én benne lennék szívesen. Éva 1/2 8-ra jár, én meg nem tudom, mikor végzek ott. És azt sem tudom még, hogy utána kell-e mennem uh-ra, vagy sem.
De összehozhatjuk, csak idöpontot nem tudok mondani, sajnos Kép

Üdv.
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Ha az adóbevallásomban éérvényesíthetem, az is jó megoldás, csak ne vesszen el ez a pénz!

Már túl vagyok a felháborodásomon. Nem is az összeg miatt, hanem a hozzáállás háborított fel. Bár havi 3.eFt is pénz.Kép
És azóta egy okoska ügyvédke, ki nem olvassa el a jogszabályt, volt ki adrenalim-szintem emelkedésén újfent dolgozott.Kép

Pusszz. Chris
Chris

Chris!
Nem akarlak idegesiteni, de igazabol meg arra sem vagy kotelezheto, hogy az orvosodtol igazolast hozz. Ez teljesen a Te felelosseged, hogy kered ezt a csaladi adokedvezmenyt(ugyanis igy hivjak).
Es az ev vegi adobevallasnal is vissza tudod ,majd kerni, ez tenyleg igy van.
Tiduj(32)
Tiduj

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat babakocsi ügyben, és hízás ügyben is nagyon megnyugtattatok. KÖSZI!

Norci, úgy tudom UH ügyben a dokikat különbözö kategóriába sorolják, ezekhez különbözö vizsgák társulnak, tehát nem minden nögyógyász végezhet genetikei UH-t, mert ahhoz speciális vizsgát kell letenniük. Lehet, hogy a te dokid végezhet mindenféle UH vizsgálatot, de a többségnél nem ez a helyzet, így a fontosabb uh-nál (pl. genetikai, vagy ha valami rendellenesség gyanúja merül fel) spéci dokihoz kell menni.

Hadd osszam meg veletek az örömhírt: pénteken voltunk 4D-s UH-n, és kiderült végre, hogy kislányunk lesz!!! KépKépKép Olyan boldog vagyok, most már csak a nevében kellene megegyeznünk Kép
A részleteket leírom a megfelelö topicban.

Any, az én nögyogyim is azt mondta, hogy csak a háziorvos írhat ki (kivéve, ha a kerületileg illetékes nödokihoz jársz vizsgálatra, mert asszem ö kiírhat), és elméletileg csak annyi kell hozzá, hogy szólsz, szeretnél táppénzre menni. Ha kekecebb a háziorvos, akkor kérhet egy javaslatot a nögyogyidtól, és az alapján ír ki, de szerintem ilyen papírt bármelyik nögyogyi szívesen ír. Én decembertöl szeretném magam kiíratni, de még nem tudom, hogy kell-e vinnem papírt a nögyógyásztól, remélem nem, mert elég rendesnek látszott a házidoki (nemrég költöztünk, így nem ismerem).

Rita, szorítok neked! Próbálj meg nem idegeskedni.

A hányósoknak kitartást! Elöbb-utóbbb mindenkinél elmúlik Kép és ha ez nem is a 12. héten történik meg, akkor biztosan javulni fog a helyzet utána! (én a 19. hétig szenvedtem, de az utolsó pár hétben már csak nagyon ritkán!!) Szóval van remény.

Zsuzs (28h/1n) hú de gyorsan megy az idö!!
Zsuzs

Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat, és Kanga neked külön örülök, hogy majdnem egyidôsek vagyunk. Melyik kórházba fogsz szülni?
Chris!
Ha jól emlékszem, te a Kelemen Csabához jársz, én is ôt választottam. Ha jól emlékeztem, akkor írjál pár sort róla, jó? Én még csak kétszer voltam nála.
Margaréta

Sziasztok!

Dojika örülök hogy jobban vagy, remélem nem kiabáltad el. E-mail ment.

Rita! Nagyon drukkolok, meglátod nem lesz smmi baj!

Any! Táppénz a leleted alapján amint ott van hogy babát vársz kiir a háziorvos csak vigyél egy másolatot. Amugy ha terhesgondozásba vettek, akkor a terhesgondozóban is bármikor kiírnak és nem kell a betegranedelést végigvárnod.

Képzeljétek ma hazaküldtek a munkahelyerõl, mert alattunk furtak-faragtak a pincébentelefont nem lehetett hallai, rezgetta székem az iróasztalom, a számítógép, és betojtak, hogy ha történik velem v.mi akkor beperelhetem õket, mert nem biztosítják a megfelelõ munkakörülményeket. Állítólag a héten végig ez lesz, így lehet hogy egész héten itthon pihizek megint. Azért ez rendes dolog volt tõlük, hogy igy idefigyeltek rám.

Norci
Norci

Sziasztok!
Viki!
Még egyben vagytok???? Nagyon szurkolok, gondolom, azért már bementél a kórházba. Várjuk a hireketKép

Rita!
AFP-vel kapcsolatban kérlek ne izgulj!!!! Tényleg, minden a genetikai UH-tól függ. Nagyon szoritunk, hogy minden rendben legyenKép
Az Rh- miatt se keseredj el, nem is értem, hogy az a hülye védönö, miért tragédiaként adta elö. Én is Rh-vagyok, a férjem tuti Rh+, és ezt már Nyuszimanó elött is tudtuk. A védönö meg fülig érö mosollyal közölte (megjegyzem itt Finno.-ban mindig ilyenKép), hogy dehát ez ma már nem létezö probléma, ezen nehogy már idegeskedjünk. Való igaz, hogy annyi plusszal jár ez az összeférhetetlenség, hogy 3x megnézik, nem termelsz-e ellenanyagot a baba vérével szemben. A szülés után pedig 72 órán belül beadnak egy anti-D szérumot, hogy a következö terhességeknél se legyen gond.
Szóval ennyi, nyugodj megKép Én már rég nem foglalkozom a kérdéssel.

BGabi!
Pont te kérsz tanácsot magzatmozgással kapcsolatban, akinek már ott van egy édes fiúcskája?????? Én csak annyit tudok erröl, hogy az utolsó hónapban már annyira nincsen helye a babóknak, hogy csak a végtagjaikat tudják mozgatni, nagyobb mozgásra képtelenek helyszüke miatt, szóval nyugodj megKép

Lányok hosszú leszek nagyon!!!!!!! Mert igazából panaszkodni jöttemKép Tudjátok, nem szokásom, de most mégis....
Tegnap este átjött Adri barátnöm a kisfiával, és úgy döntöttünk, hogy mégis kicsomagoljuk a babakocsinkat a védöfóliából (tudjátok, amit Ferihegyen plussz biztositás fejében rátesznek), és megnézzük, mit szól hozzá Leevi, a kisfia.
Hát még jó, hogy kicsomagoltuk (pedig én igy akartam hagyni februárig), mert kiderült, hogy mégse utazott ki épenKép Tönkrement mindkét elülsö bolygósitható kerék, a tengelyen 8-as alakban forgott, ide-oda ment a kocsiKépKép Teljesen kiborultam.
Irány reptér, még pont nyitva volt. Annyira rendesek voltak, egyböl felvették a jegyzökönyvet, pedig immár egy hete utaztunk. Mondták, hogy dehát persze, hogy felveszik a kárt, nyugodjunk meg, hiszen tényleg milyen szörnyü lenne, ha nem tudnánk használni a babakocsinkat.
Most az van, hogy felküldik Helsinkibe, ahol megpróbálják megcsinálni, ha nem sikerül -ami elég valószinü-, akkor persze egyböl visszafizetik a teljes vételi árat + a külön biztositásra is a kártéritést.
Ja, nem mondtam még, de Ferihegyen a Check-innél meg tönkretették a böröndünket, annak is a kerekeit. Beszorult a futószalag meg a mérleg közé, uis 20cm-es rés van a kettö között. Nem értem, miért nem lehetett szintbe hozni??? Szóval úgy kellett kitépni a futószalag meg a mérleg közül a böröndöt, persze, hogy a kerekeinek a tengelyei teljesen elgörbültek, nem lehetett húzni öket.... Még szerencse, hogy nem egyedül utaztam, hanem a párom emelt mindent.
Na ezt még Helsinkiben felvetettük a jegyzökönybe. Tegnap meg ott sajnálkozott a reptéren a csaj, hogy milyen pechesen utaztunk hazafelé, reméli, legközelebb kényelmesebb utunk lesz.

És még nincs végeKép. Beletettük Leevit a babakocsiba, hogy megnézzük, mit szól hozzá.
Hát a hiper-szuper babakocsi sportkocsiként egy totál csödtömegKép Uis, ha bekötve elöl ül a baba, a háttámla kb 20cm-re mögötte van, nem támasztja meg, szerintünk óriásbébire tervezték. A probléma, hogy túl nagy az ülökerésze, kb. egy 5 éves gyerek popsijához illik. A háttámla meg csak 3 pozicióban állitható, nem jön föl, teljesen függölegesbe. Teljesen elkeseredtemKép. Persze mélykocsiként remekül müködik majd (feltéve ha meg tudják csinálni), de nyáron tuti kell majd vennünk egy másik babakocsit, valószinüleg a már sokat dicsért Graco Ultimát.

Szóval lányok, 3 jó tanácsot fogadjatok meg:
1. ha tudtok, menjetek el egy kisgyerekes anyukával babakocsit venni, és a babával próbáljátok ki az összes babakocsit, akkor egyböl látszik, melyik tipus jó.
2.Az is fontos, hogy hány fokozatban állitható a háttámla, a 2 fokozatú szerintünk nem elég, ja és hogy mekkora popsira van kitalálva az ülökerész!!!
3. És még egy öszinte dolog: HAUCK babakocsit ne vegyetek, mert én nagyon megbántam!!!!!!!!!!!!!!

"Csak" ennyi. Azért nem dölt össze a világ, tényleg ez legyen a legnagyobb problémám. Csak gondoltam, végre én is kipanaszkodom magam.
Pusszantás, szerdán védönénihez meg dokihoz megyünk. Szurkoljatok, jó?Kép
Nyuszimanó 25hét4nap
Nyuszimanó26.

Nyuszimanó!
ez elég elkeserítö amit írtál...
Most akkor végül is milyen a jó babakocsi?
van egy tuti jó márka, egy tuti tipus?

Dojika 12hét3nap
dojika (dojika)

Sziasztok!
Nem birom követni sem, hogy kivel mi van, annyit irtatok! :-) Nálam csak annyi esemény van, hogy sikerült találnom egy munkahelyet, ami se nem strapás se nem semmi. Tudják, hogy terhes vagyok, ezért most a könyvelõ azt vizsgálgatja, hogyan vegyenek fel, hogy több GYED-et kapjak majd. Úgyhogy szép az élet. Nekem továbbra sincs semmi bajom. Megkaptam az elsõ kör beutalómat (vérvétel, EKG ilyenek) szól egy a védõnõhöz, akit nem tudom hol kell keresnem. A gyerekorvosi rendelõben, vagy hol? Gondoltam elõbb úgyis a körzetihez megyek, tõle majd megtudom, hol van a védõnõ. Tiszta kalandjáték. Mindenki csak a minimális infót adja meg, amivel a következõ pontig eljutok. De én ettõl olyan butának érzem magam. A körzeti rendelõben viszont nagyon kedves volt mindenki (Maros utcai rendelõ, Bp, I ker) hogy már arra kezdtem gyanakodni, hogy rossz helyen vagyok. A vérvétel pedig olyan profin ment, hogy ha nem nézek oda észre sem veszem, hogy elkezdte. Hát igy.

Én a körzeti nõgyógyásznál vagyok, és nem fizetek egy fillért sem. Ez gáz? De szerintem nála nem lehet szülni. Akkor velem az lesz, hogy beesek a korházba egyszercsak, és szülök annál aki éppen ügyel?

Legyen jó kedvetek, pocakosok, még ha ilyen trutymó idõ is van!

Puszi
Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Elõször is Rebinek: jó egészséget és sok tejecskét kívánok! Kislányodnak meg igazán gyönyörû ( és részben manapság ritka!) neve van! Kép

Kanga! Gratulálok a topikban való megjelenésetekhez!!!

Védõnõ: szerintetek hány éves korig kell kijárnia (ellenõriznie stb) a védõnõnek? NÁlunk a régi kijött egyszer, mikor ideköltöztünk (16 hónaposak voltak a kicsik), aztán többet sose. Késõbb lecserélõdött a védõnõ,d e az újnak a nevét se tudom, ki sincs írva... Ennyit a gyerekvédelemrõl meg egyebekrõl.
Egyébként mellettük: azért vannak jó védõnõk is, nekem szerencsém is volt, mert a kisbabás kori védõnõm egy szuper (akkor 2 gyerekes, fiatal) védõnõ volt, aki alapból mindig nekem adott igazat, de azért sok használható ötlete is volt. És mindig meg tudott nyugtatni is. Erre kellenének a védõnõk!

Ildi
PIldi (pildi)

Lányok!

Tudtok valami jó Kismama bolt címet Pesten?
Kéne néhány vastagabb nadrág, meg ilyesmi, amibe már a pocakom is nöhet...
Nem kell hog yúj legyen, jó a használt is...
Elöre is köszi.
Dojika (12+3)
dojika (dojika)

Sziasztok!
Margaréta!
Jól emlékszel Kép, én is a Kelemen Csabához járok a MÁV-ba.
Nem egy agyon ajnározós tips, de gondolom ezt te is észrevetted már.Kép
Én jól megvagyok vele. Nem Uh-zik feleslegesen, a kötelezõ UH-k voltak: 12. hét 21. hét(genetikai, részletes UH), majd jön a 33. héti.
Egyébként manuálisan vizsgált meg minden alkalommal, ami havi 1 alkalom eddig.
Ahogy én tapasztalom és Viki is - Õ is nála fog szülni hamarosan.(NAP(ok) kérdéseKép) - ahogy elõrehaladsz az idõben úgy foglalkozik veled egy kicsit alaposabban. Én normális dokinak tartom.
KÉrdezz még és én szívesen válaszolok. Nézd meg a "MÁV kórházban szültem" topicot.
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Ha pár napig nem tudok bekukkantani ide, akkor már úgy érzem mintha hetek teltek volna el, annyi az új hozzászólás.

ANY! Én is monitorok közt ülök és hááát..nekem is megfordult a fejemben, hogy milyen hatással van ez Ránk, de senki nem válaszolt. Ezt a gondomat aztán hamar lekörözte az az õrült hátfájásom az egész napos üléstõl.

DOJIKA! Üdvözöllek a középidõsök "paradicsomában" - ami legtöbbször tényleg csodálatos, de itt is elég izgalomban lesz Részetek a babával együtt! Kép

Saját példámból is: Voltam a várvavárt doki-látogatáson és tök jó lett az AFP-m szerencsére, de rettenetesen vérszegény vagyok. Az orvosom a "vészes" és a "katasztrofális" jelzõket használta Velem kapcsolatban és most járnom kell vas-injekciókra. Állítólag a babci elszívja az oxigént -és én ettõl fújtatok néha (megjegyzem: CSAK TEGYE!!! Még csak az hiányozna, ha neki nem jutna elég - ez volt az elsõ kérdésem) - szóval a LÉNYEG::: a BABA jól van és össze-vissza rúgdosott és "integetett" a képernyõrõl, mialatt az orvos vizsgálgatta a kis porcikáit. Én meg bármit kibírok, csak Vele minden ok. legyen!!!!
Próbálom kihozni ebbõl is a pozitívumot: így legalább hetente többször megyek orvoshoz és kontroll alatt érezhetem magunkat.
(azért bevallom zárójelben: picurit megijesztett)

RITA! Elküldtem a mailt. Közben elolvastam az AFP eredményed - a fõ, hogy: NE AGGÓDJ!

Velem a rutinosabbja kapásból közölte korábban, hogy NEHOGY megijedjek, ha eltér a normál értéktõl az AFP, -szinte 50%-ban visszahívják a kismamámat (a közvetlen köreimben is) és persze nincs aztán semmi de semmi gond!! Persze, hogy mindig bántó az ilyesmi, de hidd el, hogy ettõl még minden rendben van!!

Én is gratulálok a friss mamáknak és remélem egyre többen leszünk itt!

Az "öregebbjét" kérdezem, szerintetek étkezés elõtt vagy után mocorog többet a baba? Vagy ez teljesen változó?

Gyors szülést Mindenkinek A FINISH-ben! Drukkolunk!

MUMMY
Mummy

Mummy!
Köszönöm a köszöntést a "középidösök" között Kép)
Már vártam hogy itt legyünk... Legalább az elsö harmadott letudtuk gond nélkül (leszámitva a rosszulléteket).
És már sokkal másként érzem magam vagy 2 napja, valóban.
Most beszéltem telefonon a Dokimmal, szerdán megyek UH-ra, úgy várom hogy lássam a manócskánkat Kép))
Viszünk videókazit, megörökítjük a nagy eseményt Kép)

Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!
Kata007!
Nekem az utolsó mensim augusztus 18-án volt, ezt most azért írom, hogy megnézd, hogy én számoltam-e el a napomat. De az biztos, hogy május 25-re vagyok kiírva.

Chris!
Tényleg elég komoly a doki, bár akihez jártam elôtte hasonló típus volt. Ôbenne teljesen megbíztam, mert évekkel ezelôtt volt egy betegségem, amivel orvostól orvoshoz jártam, mert mindegyik mást mondott, de abban egyetértettek, hogy várni kell. Na ez az orvos (Budai Honvédkórház) rám, illetve hát belém nézett, rögtön mondta, mi a baj, azonnali mìtétet javasolt, és a szövettan is ôt igazolta. Szóval feltétlen bizalmam van benne, de mégse szeretnék szülni nála, mert az a kórház nem szimpi. Úgyhogy a MÁV mellet voksoltam le. Az általad javasolt topicot már végigolvastam, de egyes orvosokhoz képest igen keveset írnak a Kelemenrôl. Én kétszer voltam nála, de nem vizsgált meg kézzel, csak ultrahangot csinált . Igaz korán voltam, elôször 3 hetesen, majd 8 hetesen. Azt mondta kézzel még nem érezné, olyan picike ez még, viszont másodjára belenagyított a képernyôn, és mutatta, hogy hogyan ver az a kis szív. Felejthetetlen volt! Az ultrahangra beengedi az kispapát? Eddig nem kérdeztem, mert hüvelyit csinált, de gondolom, legközelebb hasi lesz, vagy tévedek?
Margaréta 12
margaréta (margar&

Sziasztok Kismamak!

Sajna meg egyben. TEgnap reggel ota folyamatosan folydogal a nyakdugo, de fajasom nem igazan van. MA voltam reggel dokinal, mondta, hogy legalabb mar teljesen erett a mehszajam, es barmikor elkezdodhetnek a fajasok. Talaln ma ejszaka lesz a nagy nap??Kép

Laura!
NE aggodj a baba merete miatt. Egyreszt azt irjak a szakkonyvek, hogy a 2,5 - 4,2 kilo koze esok teljesen normalisak es eatlagosak, a sulok mereteitol foggoen, es persze a genetikai oroklodes. En annno 2,5 kiloval szulettem, most meg 172 cm vagyok, es 58 kilo (marmint pocak nelkul).
Nezd meg a tablazatot, ott is a 2800 tol van 4200-ig.
A masik, meg hogy nagyon el tudjak szamolni a meretet, hisz biztos te is olvastad itt korabban azt a storyt, hogy a dokik az adatok alapjan vissza akartak tartani a babat, hogy meg tul pici, csak o nem hagyta magat, es neki lett igaza, mert 3,6 kilos, szep nagy baba volt.

NOrci!
En ugy tudom, hogy a rosszulleteknek biztosan a baba megmozdulasa vet veget, ha hamarabb ez nem kovetkezik be. Nekem a 14. het korul lett vege, de sok baratnomnek akkor, mikor megmozdult a pici. TUrelemKép. EMlekszem, en nem hanytam, de allandoan egett a gyomrorm, savam volt, es emelyegtem, es ejjel a kisparnam alatt haztartasai kekszet tartottam, amibol orankent kellett egyek.De a masodik trimeszter tenyleg csodalatos volt, sot, nekem a harmadik is, mert szerencsesen megusztam a hatfajast, vizesedest, visszereket stb.

Egyebkent nekem a Mavban a 6 hetes es 12 hetes ultrahangot a sajat dokim csinalta, de a 20. heti nagy genetikait, es a 32. heti "lepeny, es babavizsgalo" uh-t egy erre is specializalodott doki csinalta egy komolyabb gepen. Sok helyen igy van.

Andys!

Ha most vagytok tul a felidon, nagyon elvezni fogod ezt az idoszakot. Ahogy a pici egyre tobbet mozog, fantasztikus erzes!! En imadtam azokat a honapokat, foleg, mert meg sportolni es mozogni is eleg jol tudtam. Ugy elerepul majd, meglatod!
Nekem meg az utolso idoszak sem telt lassan, csak ez az utolso 1-2 het!Kép

KRita!

Biztos hallottal rola, hogy el akarjak torolni az AFP-t, mert tul sok hamis eredmeny szuletik. Ne foglalkozz vele, mert SEMMIT nem jelent. Ahhjoz kepest, hogy hany rossz eredmeny szuletik, szerencsere, meg egyszer sem hallottam, hogy a babaval valami nem stimmelt volna.....

BGabi!

Teljesen normalis, hogy a babucid kevesebbet mozog. Nekem kb. a 33.-34. heten fejjel lefordult, es azota inkabb csak nyujtogatja vegtagjait, meg a popsijat, de ez mar teljesen mas mozgas, mint ami elotte volt.

Tiduj!!

En a DM-ben vettem 11.990,- Ft-ert, de lehet, hogy azert volt olcsobb, mert ketfajta csomag van, az egyikben kisebb az uveg - ezt vettem en, a masikban meg nagyobb, es ahhot meg adnak is valamit. Szerintem mndjuk eleg a kis uveg a fejeshez, mert a cumistatashoz majd barmilyen mas, olcsobb marka is megteszi.

Margareta!

En is a Kelemenhez jarok, remelem lassan szulok is nala. Nekem nagyom megfelel, egyebkent oa Mavban az osztalyvezeto forvos, es egy roppant higgadt, nyugodt emberke. Ram mindig megnyigtato hatassal van, de nem az az "aggodos" tipus.
MErt van olyan doki, aki ezer vizsgalatot megcsinal, es megismetel, hat o nem olyan. Nekem uh-t csinalt vagy csinaltatott a 6. , 12., 20. es 32. heten, es a 12. hettol manualisan is vizsgalt.
AZota nem volt Uh, mert szerinte nem jo a tul sok belole. Szakmailag csak jot hallottam rola, emberileg kicsit fanyar humora van, es nem az a "kedves, bubajos, baratsagos" tipus, ami esetleg bar lanynak jobban fekszik, vagy jobban szuksege van ra.
Tariffa: annyir szoktak neki adni, amennyit gondolnak a kismamak, a vegen is, nincs nala megszabva, nem is tema altalaban. MEg olyan lanyt is ismertem, aki csak szuleskor adott neki. En 2.000,- Ft-okat adtam neki havonta, mot a legvegen, mikor jarok hetente meg naponta, mar nem adok, majd csak szuleskor.

Ennyi jutott eszembe, de barmi kerdesed van, szivesen valaszolok, amig meg egyben vagyok, meg majd persze utana isKép.

MIndenkinek kellemes kozerzetet, es sok boldog napot

U.I: ezt a levelet masfel oraja irtam, es csak most tudom elkuldeni, azota lehet, hogy nem aktualis minden....

Vikoca (+ 5 nap)
Viki

Margaréta!

Persze, hogy bemehet, hogy is lehetne kihagyni. Egyébként szerintem a hüvelyire is nyugodtan bemehetne.
Ugyan nálam ezek korábbi tapasztalatok (a fiamnál), de a helyzet azóta csak javulhatott!
Én ugyan nem a Kelemenhez járok (bár a MÁV-ba), de elképzelhetetlennek tartom, hogy a párom ne jöhessen velem. (Mi olyat láthatna, amit korábban már nem látott??? KépKépKépKép)
Nagyon nagy élmény nekik is, söt az én párom általában még jobban élvezte, mint én, mert a doki neki külön is magyarázott.

Dojika!
Hol Pesten?
A soroksári Megatoysban (Soroksári út 160.) láttam egy jónak tünö kismamaboltot.
Meg Újpesten is ismerek egyet (Pocak Kuckó).
És a Budai Skálában (a Móricz Zs. körtérnél) is lehet kapni kismamaruhát.
De mindegyik újat árul (a Pocak Kuckóban ugy tudom, lehet kölcsönözni is, de nem tudom mennyi idöre, milyen feltételekkel). És nem is olcsó.

Lehet, hogy még több boltot is találsz a Keres-kínál/kismamaruha topicban.

Beszti
Beszti

Sziasztok Kismamák!

Ma délelött elmentem az egyik barátnömhöz, tök jót beszélgettünk, kicsit elterelte a gondolataimat "amikormegyünkmárszülni" gondolattól! Hát, gyözlek benneteket olvasni, olyan jó hosszú a ma délelötti termés!

Dojika,
igyekszem még ma írni neked, de hétvégén, mikor ráértem volna, szétkapta a kedvesem a gépet. Annak viszont nagyon örülök, hogy jobban vagy Sokat gondoltam rád, hogy vajon bejön-e hétvégén a 12-s!:-)

Mummy!
A számítógép elvileg nem árthat a babának, de azért minden elektromágneses dologgal vigyázni kell! Nos, kérdem én, megoldható-e ez a mai világban? A hátfájásoddal kapcsolatban írtam neked a múlt héten, lehet, hogy elsiklottál felette. A novemberi Kismamában van egy kétoldalas cikk, torna ezzel kapcsolatosan. Ha nincs meg, szívesen elküldöm neked. (Csak kérlek add meg az emil címedet.)

Holnap megyek a 2. CTG-re, nagyon kíváncsi vagyok, hogy van a picur!
Ágci
Ágci

Beszti,
köszi a tippeket, majd megnézem, sajnos a kismamaruhás topikba föként tavalyi írások vannak...

Ágci
remélem minden ok!
Én teljesen ki vagyok cserélödve, és nagyon várom a szerdát, hogy lássam ezt a kismanót Kép))
Várom a leveled!
dojika (dojika)

Szia Mummy!
Mint öregebbje: Az én manóm akkor mozog nagy intenzitással, amikor én ettem. Munkamegosztás: Én eszek, õ pedig megrugdos utána.Kép

Dojika!
A Váci utcai kismama bolt kirakata a Blahán a chicago étterem mellett látható. (OTT a pontos cím is)
A Corvin Áruház bal oldalán ( ha szembe állsz az áruházzal ott van egy utca) bemész - már mint az utcán mész beKép - az utca jobb oldalán maradsz, keresztezõdés után kismama, kisbaba boltocska. Szerintem aranyos és elérhetõ árai vannak.

Adó kedvezmény ügyében: Ügyintézõnk tájékoztatott, hogy majd az adóbevallásnál tudom visszamenõlegesen visszaigényelni. tud.véve. No, comment.

Sok pusszzz. Chris
Chris

Kedves Kismamák!

Kérlek írjátok le,hogy a minimális rózsaszínü szivárgás a babásság elején (6. hét)mit jelenthet. köszönöm szépen. Aggódó
Aggódó

Sziasztok lányok!

Elõször is: üdvözlet az újaknakKép

Másodszor: üdvözlet a régi motorosoknakKép

Rebiiiiiiii, gratulaaaaaKépKépKép Kívánok Nektek soksok boldogságot és soksok tejcsit!

Olyan jó hosszú már a friss anyukás táblázat is, Kata007, ezer köszönet a klassz vezetésértKép

Most éppen ismét beugrottam a melóhelyemre, és gyorsan pötyögök pár sort. Jól vagyok, megvagyok, a pocakom már kezd rendes belevaló kismamás méreteket ölteni, a "tolatás" abszolut jellemzõ lett rám az utóbbi 2 hétbenKép
Otthon lenni szuper, aludni még szuperebbKép A nap bármely szakában, bármely testhelyzetben képes vagyok elaludni, de teszem is ezt, amíg ugye lehetKép
Csíkjaim hála Istennek még mindig nincsenek, talán nem is lesznek, reménykedni ugye szabadKép Kilóilag +10-11-nél tartok, de ezt csak infóként írtam le, nem igazán érdekel. És nagyon sokat iszom... folyton, megállás nélkül... aminek folytonos wc-re járás az eredménye, éjjelente kb. 5-ször.
Csütörtökön megyünk dokihozKépKépKép Lesz UH, CTG, NST, meg amit szem-száj kíván... már iszonyatosan várom, 6 hete voltam utoljára...
No, megyek, elég belõlem, legyetek szép és jó kismamák, puszilok mindenkit,

Beja (37dik)
Beja

Kedves Aggódó!

Kb. a 6. hét fele, kétszer nekem is volt ilyesmi, felhívta, az orvost, mentem, megvizsgált - de csak annyit tudott mondani, hogy NEM vérzés...
És azóta sincs semmi gondom...

Chris!
Köszia címeket, majd meglesem ezeket a boltokat Kép
remélem jól vagy!

Dojika (12 hét + 3 nap)
dojika (dojika)

Kedves Dojika!

Köszönöm szépen a választ, én is megyek holnap dokibácsihoz de az még (ilyenkor) messze van. szia, Aggódó
Aggódó

Sziasztok!

Viki! B.Marti! Koszi a megnyugtatast, tudom, hogy hamar el fog telni a hatralevo ido, de neha meg is olyan hosszunak tunik. Foleg, ha az ember korul egy csomo picike van es mar alig varom hogy az enyemet a kezemben tarthassam.

Norci! Az UH-s doki azt jelenti, hogy itt nalunk (USA) nem a szuleszorvos csinalja az ultrahangot, hanem erre kikepzett orvos, aki csak ezzel foglalkozik. Az orvosom elkuld hozza, es o csinalja, majd minden adatot egy csomo kepet stb.-t elkuld az en orvosomnak. Azt mondjak ok erre vannak specializalodva. Mindent behatoan megneznek, az elozo ultrahangos vizsgalat is fel oraig tartott. Kicsit megijedtem, kerdeztem baj van, hogy ilyen sokaig nezi a babot. Erre kozolte nem, de szeretne mindent jol megnezni, mindenrol fenykepet nyomtatni. En is kaptam negyet. Tehat itt nem a szulesz-nogyogyasz csinalja, hanem ugynevezett sonogrammos orvos. Ezert irtam azt hogy UH-s doki.

Viki! Remelhetoleg hamarosan meg lesz a te kis babad is. Szoritok, hogy mihamarabb es konnyen szulessen meg.

Andysj
Andysj

Aggodo!

A 8-ik heten nekem is volt ilyen problemam, ket napig otthon maradtam, kimeltem magam, azota semmi gaz. Ne ijedj meg, elofordul, de csak ritkan okoz galibat.

Szanti (18+0)
szanti

Sziasztok, bocs, hogy csak most tudok jelentkezni.

Norci!

Örülök, hogy jobban vagy már!KépKép

Viki!

Szoritok, hogy könnyen és minél hamarabb szüljél!Kép

Lányok a 9. hétben mitöl lehet derékfájásom? Igaz ülömunkát végzek. A másik kérdésem, hogy mit lehet ilyenkor tornázni? Lehet-e egyáltalán az elsö harmadban? Az elsö babám 11 hetesen elment, azután a hormonjaimat rakták rendbe (hormontartalmu gyogyikkal) és azalatt az idö alatt felszedtem 3 kg-t. Elötte is volt rajtam kb 3. Miota terhes vagyok nem hiztam, de a ruhák már szoritanak, a terhesnacik meg oriásiak. Tegnap a Mamutban voltam ruhát nézni. 3 elado a boltban, egy vevö elöttem, aki éppen fizetett. 10 perc elteltével még senki nem kérdezte meg, hogy mit akarok. Elkérem a nacit, felveszem, a hasa a mellemig ér. a fenekemen meg szük. Adnak másikat, a férjem hoz egy harmadikat. Persze egyik sem jo. És mindez 23.000.- Ft-tol felfelé. Hát nem tudom, hogy mi lesz ruhaügyileg velem. És a popsimrol is szeretnék legalább egy kicsit leadni. Szeencsére nem a hasamra hiztam.

Bocs, hogy panaszkodomKép!

A Sotén is vannak kifejezetten UH-s orvosok. Mindig más van beosztva, holnap mi is megyünk és megnézzük a KisPucurt. Remélem minden oké. Apuci is megprobál ellogni a munkahelyéröl, hogy megnézze!KépKép

Pucur 8h/4n
Pucúr

Sziasztok!

Emlékeztek még rám? Kép Ezer éve nem írtam, elég macerás modemmel itthonról olvasni a társalgót sajnos. Rengeteg lemaradásomat igyekeztem bepótolni, mert nagyon hiányoztok ám!
Látom, van sok új kismamánk, gratulálok nekik! Kép
Gratulálok az új anyukáknak is! De jó nekik, akinek már megszületett a babájuk!
BMárti, füstölögtem azon, amit a védönöd mondott, föleg azon, hogy a férjed majd megcsal. Én bizotsan már ennél a pontnál megmutattam volna a védönönek merre is van az ajtó.
Vikóca, szorítok ám, hogy hamarosan kibújjon az a pici baba! Kép
Nagyon nehéz követni a topicot így, hogy ilyen ritkán tudok csak jönni. Kép
Nyuszimanó, sajnálom, hogy így jártatok a babakocsival. Nekem Hauck van, bár nem az tipus amit te írtál. Remélem nem járok rosszul vele azért...
Mi jól vagyunk, pici fiam nagyon élénk, rengeteget rúgdos, forgolódik, hol az egyik, hogy a másik oldalon van a popsija. Kép Most kezdem megvenni neki az apróságokat, mint orrszívó, fürdõlepedö, hajkefe, lepedö stb...
Nem akarok nagyon hosszúra nyúlni, mindenkit puszilok, ahogy tudom jelentkezem, vigyázzatok magatokra és a picikre!!

Mamacica(31hét1nap)
Mamacica

Kedves Aggódó!
Elöször is ne aggódj! Holnap reméljük a dokibácsi is megnyugtató dolgokat fog mondani! Várjuk a jelenkezésedet!

Dojika,
küldtem levelet, a többit majd holnap!

Mamacica,
örülök hogy jól vagy! Már az a 9 hét nem sok!

Pucur,
szerintem ne nagyon tornázz az elsõ 12 hétben! Utána is lesz még elég idöd! Ha gondolod, neked is szívesen elküldöm a fenntebb említed novemberi Kismamából a cikket!
A fogyókúrának pedig nem most van itt az ideje... Remélem ezzel a többiek is egyetértenek!
A 23000,- azért igen magas ár! Ha ajánlhatnék (bár ezt a pestiek jobban tudják), a soroksári Megatoys-ban lehet kishasra meg nagyobbra is gatyót venni. Nézd meg ott is! Én különben a mai napig tudok hordani egy nadrágot, ami 68 kilósan is jó volt, széles gumis a dereka, bár vékony anyagból van, velem együtt nõtt:-))) (és én elég sokat magamra szedtem)
Ágci(38+2)
Ágci

Sziasztok!

Szegény Nyuszimanó jól megjártátok a babakocsival. Mi öröklünk nõvéremtõl mindent így babakocsit is, igaz a babakocsi egy kétfunkciós kínai piacon vett darab, viszont két gyereket már remekül, minden gond nélkül kiszolgált. Elõször azt gondoltam, hogy mi majd veszünk egy jobbat, hát lehet hogy jobban járunk ha csak egy babaülést veszünk az autóba és megtartjuk a kocsit.

Dojika, Pucur!

Én a XVII. kerületben tudoik egy kismama ruha készítõt, akinál már 3500Ft-tól lehet kismama ruhákat kapni ráadás nagyon ravasz centinként állítható megoldásokkal. Ha megigéritek, hogy hétvégéig nem happoljátok el a készletet akkor megadom a nevét, tudakozó megadja a számát és bármikor egyeztethettek idõpontot amikor elmehettek hozzá.
Nos Buriusz Zsuzsa 1174 Bp. Bélavár u. 125.

Pucur!

Engem már a 6. héttõl szorított minden, pedig egy dekát nem szedtem fel, csak minden irritálta a gyomromat, hasamat, erre az idõszakra a Kõbányai piacon vettem 1800Ft-ért egy hátul gumis szövetnadrágot, ami csinos pulcsikkal még jól is néz ki.
Derékfájás nyugi nekem is szokott, a hátm meg a derekam, sõt a fenekem is zsibbad de a 14. hétig még nem nagyon akarok tornázni menni, uátna járhatnák v.hova együtt is. Mindegy ha a babaegészséges akkor minden kibírunk. Nem igaz?

Norci (11 hét 1 nap)
Norci

Sziasztok!

Dojika:
Voltam csütörtökön a táncterápián, te nem voltál ott, de írtad is, hogy nem mentél aznap sehová.

A ruha kérdésben nekem is gondjaim vannak. Kép
Sok helyen jártam, pl. Váci u, Baross utcai Mama Mia, Megatoys, Mammut, de nem találtam nekem való ruhákat.
Az összes ruha, amit kínálnak barna és árnyalatai, fekete, szürke, néha egy piros ( ami szintén nem áll jól.), valamint a szabásuk is szörnyû. Szeretnék vidám színekbe öltözni, mint ahogy szoktam, miért nem lehet?
Egy jó szabású farmert (nem kertész) sikerült vennem a West Endben lévõ kismama boltban. Lehet, hogy csak ezt fogom felvenni színesebb felsõkkel?
Azért még keresek, kutatok... Mi a véleményetek?
Ötleteket én is szívesen várok.

Csilla1 13h4n
Csilla1

Sziasztok!

Kismama-ruha ügyben tényleg az elsö néhány hónap a legnehezebb. A 6.-8. hét környékén már nekem is nyomta a hasam minden nadrág. Ugyanakkor erre az idöszakra igazi kismamacuccokat még nem nagyon lehet kapni. Illetve pl. a Formes-ban (Mammut) lett volna akkor is jó naci, 30.000 Ft-ért... Kép Szerencsére nálam ez az idöszak nyárra esett, így végül bö nyári ruhákkal vészeltem át, de igazán nem tudom, mit csinálnék most pici-pocival. Szóval részvétem az ebben a cipöben járóknak. A Váci utcai kismamabolt nagyon jó, ott még elegáns dolgok is vannak, olyan kiskosztümös stílus, az eladó hölgy végtelenül kedves és türelmes, és az árai egészen normálisak. A legnagyobb kínálatot talán a Soroksári úti MegaToys-ban láttam.

Lányok, akik mostanában jártatok kismamaboltban, nem láttatok véletlenül valahol kismama-body-t? Nem a fehérnemü változatra gondolok, hanem egy olyan puha, meleg, pamut anyagú blúzra, amit össze lehet kapcsolni alul, és nem gyüri fel a kertésznadrág. Ilyet keresek hiába egy ideje, mert örökké fázik a hasam.

Mamacica! Örülök, hogy jól vagy, és jelentkeztél! Ha nem is érkezel minden lemaradást bepótolni, azért adj néha életjelet magatokról!

BMárti
BMárti

Aki szereti a nõies stílust, annak ajánlom az AVARRO-t. Nem kismama bolt, de sok olyan szabású ruha van, ami erre is megfelel. Én a terhesség elõtt is szívesen vásároltam tõlük (sõt! ha Pesten járok, mindig igyekszek benézni).Most, hogy kismama lettem, találtam pl. egy olyan kötényruhát, amit akkor is felvennék, ha nem lennék terhes, de így is nagyon kényelmes és szép. Árak: kb. 10000-15000-ig.
Cím: Erzsébet körút 13,16. (?) Két boltjuk is van ott, majdnem egymással szemben, minkettõ egy-egy kapualjban, de kint is van kirakat.

any(9/2)
any

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?