Új privát üzeneted érkezett!

Andi: ez baromság... A baba szerintem pontosan tudja,mennyi az annyi,miért kéne megvonni tőle?! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ne is foglalkozz vele szerintem... Ilyen harcok biztosan várhatók még,de nekem ne akarják megmondani,hogy egy 2300 grammal született babának és egy 5200 grammal születettnek (vagy akár 4250) ugyanannyi kaját kell adni...
ez eleve abszurd...
Vendég

Nem, persze hogy nem ... azt aláírta, hogy nagy súlyú baba, többet is kell ennie az átlagnál ....csak számolta, hogy mennyi a napi bevitele, azt arányította a súlyával .. Meg arra hivatkozott, hogy a sok kajától jól kitágul majd a kis gyomra, megváltozik az emésztése, túl sok lesz a kaka.... meg sokat fog bukni..... oké bukik is a drágám, alkalmanként de szeritem ez még nem kórosan sok.... meglátjuk.... amíg nem nyűglődik napjában x-szer, hogy fájan a hasa... meg nem kakál túl sokszor.... addig marad ez a felállás..... max. a nőcinek legközelebb kevesebbet fogok mondani a bevitt mennyiségről.... mert Izánkat éheztetni biztosan nem fogom... meg hát nem is hagyná..... eladná az egész utcát, úgy üvöltene kb.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: Amúgy anyu mindig nevet, mert állítólag én pont ilyen voltam... az akkoriban előírt mennyiség pont a dupláját zabáltam be.... aztán mondjuk anyu szerint én a felét kb. ki is csandáztam... Mindig meséli milyen mohó kisbaba voltam.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Béku!
Ancsi NST-t írt...szerintem Neked CTG-re kell menni úgy ahogy írtad...nem? :roll: :roll: :roll:

eszter82
Budapest

Akkor meg ne is törődj velük! ;)
Mondasz valamit,ami jól hangzik,és amíg Izácska pocakja nem árulkodik,ne aggódj a lebukás miatt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Andikám!
Megpróbáltátok, de már az elméleti résznél elakadt a kísérlet! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: adjál is enni a kis babaillatúnak :D

eszter82
Budapest

Eszter: nekem is NST-re kell menni 12-én,de a papírom szerint meg CTG van attól a héttől kezdve,ezért írok össze-vissza.

A kis könyvembe NST-t írtak,és az lesz hetente,CTG-t nem említettek,de a terhesgondozási lapom szerint a 36. héttől,azaz épp akkortól hetente CTG-re kell menni...

Doki annyit mondott,hogy ilyenkor 20 percet ott fekszem a hasamon azzal az izével...
Nekem fogalmam sincs,hogy akkor mit fognak végül csinálni,komolyan! :roll:
Vendég

Béku!Mi is erre megyünk:kb.20 perc 2 érzékelővel a pocimon,gyereket valahogy fel kell kelteni ha akkor épp szundizik és amikor érzem,hogy mozog-rúg akkor nyomni kell egy gombot! :wink:

Kép
Kép
missancsi

Ancsi: még gombot is kell nyomogatni?

de akkor mikor megyünk CTG-re? Vagy olyan akkor nem is lesz?
furi... :roll: azt hittem szentírás az a papír,amit az elején adtak,hogy
őrizzem meg,eddig tényleg minden úgy is volt,ahogy ott írták.

Nekem mondjuk Maja felkeltése már rutinosan megy,elég a kezemet az oldalamra helyezni,és máris felébred,és elkezd mocorogni,tündéri!!! :)
Ez persze egyedül a 4D-sen nem vált be,no meg semmi más sem,pedig csokival meg szőlőcukorral tömtek,és még tornáznom is kellett,de kis édike ébren volt,de DIREKT csukott szemmel üldögélt tovább,és ahogy a fotókon látszott is,legtöbbször még a kis arcát is eltakarta :D

Nagy franc a kis csajszi már most :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hihi,most olvasom,hogy a nonstressz (NST) vizsgálat tök ugyanaz,mint a CTG..... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

akkor megnyugodtam 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ctg-nst: Tényleg ugyanaz, csak az egyiknél kell gombot nyomogatni, a másiknál nem. Nekem nem volt túl sokszor, de gombos akkor sem volt.

Andi: Azért a tápot lehet, hogy csökkenteni kellene, nehogy tényleg hányós legyen. Nekem Barbus sok tejcsit nyomott be és állandóan bukott. Persze te érzed, de a tej a kereslet függvényében áll be.

Estrella: Espumisan, infacol jó. Mi is emeltük az ágyat, de az a sok bukásra jó. Antireflux tápszert csak doki írhat fel és csak akkor kapsz, ha stagnál a baba súlya, vagy fogy.
vicky79
Budapest III. kerület

Hahó!
Még mindig egyben, itthon... :roll:

Anyukák,
ez a nyákdugós cucc meddig jön az ember lányából? Kicsit már unom...nameg ugye azt mondta az előkészítőn a néni, hogy utána 1-2 nappal szülünk...mééég 1-2 nap??? :shock:

Andikám,
ha már a pofi apukára hasonlít, legalább a lábujja legyen az anyjáé :lol: :lol: :lol:
Kajcsi visszafogás: kicsit trükközni vízzel néha? Vagy ennél azért rafkósabb?

Dorka,
lesz ott petike hétfőre, egy vagy kettő, bármelyikből lehetnek ikercsajok :wink:
Magnólia híreket köszi!!!
Drukkok még mindig mindkettőtöknek!

Breki,
hát ennyit arról hogy most már észreveszik a pocakod 8)
Deee, az azért jó érzés lehet, hogy csini vékony kismami vagy :)

Ancsi,
hát nem lesz Dorka sem egy pici lány...bár ahogy nézem, itt a fórumon mostanában a csajok simán lenyomják a kissrácokat méretben :roll:

Kép
judit0713

Hát nálunk a jól látható meglevő keresletre se lett elegendő mennyiségű tejci... legalábbis egész napra biztosan nem.... Úgy van, hogy ha átalussza az éjszakákat (szerencsére egyre többször), akkor jó esetben reggel biztosan és utána még kb. 2 kajálásra elég a tej teljes egészében, de du-ra már tápot is kell hozzáadi, este pedig már van hogy szinte csak az van... Először mindig a cicit kapja... és utána ha kivégezte és még látjuk, hogy reklamál, akkor kap tápot... És délutántól már reklamál (sajna)....... Próbáltam már midnenfélét az ügy érdekében (homeo,sör, sok folyadék az az alap, olyan kaják.. stb.stb.stb .....szóval hogy minden evésre legyen elegendő mennyiség csak tejci ..... de ez a max. amit ki tudtam hozni magamból... :oops: :oops: :oops: :oops: és ennek is örülök, mert az elején kínszenvedés volt, ott minden kaja után még őrjöngött, mikor leszívta a 2 cicit... :shock: :shock: :shock: ...
Persze azért figyelünk a hányásokra, mert bajt semmiképp nem szeretnénk ...de ami most van még bukás tényleg nem vészes (már amennyire én értek ezekhez)... De anyu is mondja, hogy ennél én jóval többet buktam, a tesómnál meg nem volt túl sok bukás, az volt kb. ennyi... :roll:

andrea-1

Juditkám: Vízzel ezt nem lehet átverni...!!!!!!!!!!!!!!!!! Sőt, a trükközéssel próbálkoztunk úgy is, hogy adott szokásos x mennyiség vízbe kevesebb tápszer... Bakker, nem tudom milyen szenzora van ennek a gyereknek, de sokkal hamarabb reklamált a következő kajáltatásért, mint amikor rendes adagot kap..... :wink: :wink: :wink: :wink:
Nyákdugó: hát nálam az amnioszkópia után kezdett el jönni az volt péntek.. és jött aznap-szombat-vasárnap-hétfőn...... részletekben ... kedden szültünk... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Judit: húúú,én azért drukkolok!! :)
a nyákdugó nem ad sok támpontot,az csak előjel,de azt se zárja ki,hogy nincs meg szinte azonnal a baba :)

Ha jól emlékszem Oroszlán tapasztalta az étteremben egyik este,másnap is távozgatott,és el is kezdődött nála aztán...

Szerintem nem feltétlenül tart az napokig ;)
(olyannyira,hogy legtöbben észre se veszik,ahogy a csaj is mondta a felkészítőn)

köszi a bókot,vékonynak mondjuk vékony maradtam,hogy csinos-e,azt nem tudom :D :D :D
De Te sem panaszkodhatsz ám!!! ;)
nagyon csinos vagy,jól áll a kismamaság!!
Vendég

Andi!Iza baba ahogy látom elég talpraesett lesz,nem fogja magát hagyni!

Béku!Nálatok a hassimi,nálunk meg a Magnum jégrém válik be,ha fel akarjuk ébreszteni!...szerintem nálunk az ovis jele is pálcikás jégkrém lesz! :lol:

Kép
Kép
missancsi

Ancsi: hát pár napja azért nálam is játszik a pálcikás jégkrém,de én egyszerűbbel tömöm magam.... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Andi: A súlyához viszonyítva vajon mennyit ehet? Hízni hízik szépen. Sajnos mi is így jártunk a szopival. Egyre többször kellett táp.
vicky79
Budapest III. kerület

Ancsi... hát nem az a a 6,20-assal jött fajta lesz remélem is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jajj gyerekek, annyira szeretem a kis szarost..... :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :lol: :lol:

andrea-1

Andikám,ne is mondd,olyan jó volt vele látni Téged! :D
csak úgy sugárzott Rólad a boldogság! :D :D :D
de szeretném már én is átélni! ;) :) Ahogy a doki mondta hétfőn,nagyon közeledik már a vége,de én mégsem tudom felfogni,hogy már csak pár hét,és abban a szépséges kis ágyikóban ott szuszog majd a pici lánykánk.... :roll: :D már belegondolni is földöntúli boldogság......!!! :oops: :oops: :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

Béku: köszi.... figyu, 1 hónap, max. 6 hét és átéled!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
De hát már amúgyi is átéled, csak még "nem tudod"..... de ott van minden rezdülésedben ez a boldogság azt Rajtad is csak a vak nem látja!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

bocs, csak nagyon gyorsra van időm

Estrella,
Oroszlán próbálta az espumisant, picit jobb lett tőle azt írta.
mi az infacolt próbáltuk, túl nagy változást nem tapasztalok. pénteken megyünk dokinénihez, ha ad valami jó tanácsot, írok.
ti dokitok egyébként mit mondott?
anyóst nem kérdezted, hogy nekik egyáltalán volt-e anno légzésfigyelőjük???

Judit,
nagyon drukkolok, úgy mennék már Móci-nézőbe! :-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Andi, köszi, várjuk „barátodat” benne vagyunk egypetéjű megoldásban is:) Egy pete már azért péntekre is tutira lenne, de ha doki azt mondja, gyúrunk a kettőre, én benne vagyok, sőt! :) csak nehogy idő előtt kipukkadjanak…
Hogy lehet egyébként egy ilyen pici babát túl etetni?!!? nem csak annyit eszik, ami jólesik neki?

picibaba.hu vonalzó
dorkabab

Dorka: Hát Barbus nekem addig evett, amíg csak jött az üvegből. Én meg örültem, mert pici volt, 2360-nal jöttünk haza. Erre állandóan bukott vissza, volt hogy még 2 órával evés után is jött vissza belőle. Nálunk meg kellett emelni az ágyat és bevezettük a cumit. Kiderült, hogy inkább csak cumizott az üvegen. Nehéz ez a gyereknevelés az biztos.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: Nálunk Iza ráalszik a cicire is, meg a cumisüvegre is ha elég Neki.... szóval "jelez" ugyanúgy ha kevés is, meg ha sok is már.... mi legalábbis így értelmezzük a józanparasztival :oops: :oops: :oops: :oops: .... ezért is nem aggódtunk eddig még nagyon, mert az üvegnél is hiába jön jobban, ha elég Neki, otthagy belőle simán... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

andrea-1

Nekünk is mindig bealudt Barbus, akkor már tényleg nem éhes. Ne aggódj, ha táp hát táp. Barbus is felnőtt rajta, beteg sem nagyon volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Nem aggódok :) dokinéni aggódik csak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Andi
Én tudtam volna ma a képedet überelni, kipróbáltuk a szélcsövet, és kb 2 méterre lövellt ki a kissrác, szép volt a padló utána :)
Férj számolt be anyóséknak mindenről…
Én sem rajongok a közös ágyban alvásért, de muszáj volt.
Köszi a fórumos linket!
Az ágyat már megemeltük régen :(
Anti-reflux tápszert mondta a védőnő is, hogy biztos fognak felírni, hát nem.
Gyerekorvossal ne foglalkozz!

Eszter
Na igen, mi is felnőttünk légzésfigyelő nélkül…
Persze engem is megnyugtat, de ha 3 órát anélkül alszik, nem fogok pánikba esni.
Már egy hetes :)

Béku
Durva, hogy lassan 100 cm a hasad…
Én sem értem, hogy fért el Zsombor odabent :)
Gratulálok a 34. héthez!
A melegítőpárnát még nem hallottam, azt hiszem, van a DM-ben, majd veszek.
Cumisüveggel nem megyek sokra, mert már csak cicizik.
Az NST ugyanaz, mint a CTG :)
36. héttől hetente, 40.-től naponta kell menni.

vicky
Sétálni még nem viszem Zsombort, a védőnő jövő hetet mondott.
Legközelebb szólok, ha arra járunk, csak most sűrű volt a program.
Na akkor ti sem aludtatok :(
Remélem nem komoly a megfázás…
Köszi, sebem javulgat, egyre jobb.
Tejem is van elég, 60 gr-okat eszik.
Lelkem csak azért rossz, mert nem tudok neki segíteni.
Infacolt vettem ma.
Na akkor ezért nem kaptunk antireflux tápszert, a súlya nő.

kubu
Szóval Liza lesz az úr a háznál :)
Örülök, hogy egy hét alatt már csalódást okoztam anyósnak :)
Köszi a képeket, mutattam férjnek is.
Haskötőm van, de azt mondták a szülésznők, hogy árt. Mindegy, a hasam legyen a legnagyobb bajom!
Ó, a tejem nem bánja a családot, nem húzom fel magam annyira.
Apám szerint is hagynom kéne üvölteni a gyereket, na persze…

Zsuzska
Az új háznál dolgoztatok már?
Köszönöm a gratulációt!

Judit
Na akkor nem lett évfordulós meglepi-baba :(
Nekem is a vizsgálat után jött ez a véres cucc, én nem voltam benne biztos, hogy a nyákdugó, és még napokig nem volt semmi.
Ja, a pólyát én is megkaptam! Meg hogy hogy fogom a gyereket… Kérdeztem a védőnőtől, hogy jól tartom-e, azt mondta, tökéletes.

Ancsi
Jó fejek anyósodék…
Na meg sógornőd is…
Nekem azt hiszem 94 mm volt a feje az utolsó UH-on.
Legalább befordult Dorka!

Dorka
Köszi a magnolia infokat!
Drukkolok hétfőre!

Zsuzsó
Köszi a gyors bejelentkezést….
Infacolt vettem, nagyon bízom benne.
Hátha a ti dokitok tud valami okosat…
Dokink semmit nem mond, majd beáll a ritmusa, na persze…

Voltam gyógyszertárban, hát, ekkora babának nem lehet semmit adni. Kérdeztem, hogy az Infacolt? Ja, azt lehet.És szélcső nincs? De, van az is. Na kösz… Még jó, hogy van internet.
Gyerekorvos semmit nem mondott, rendezzük át a szobát, hátha máshol jobban érzi magát. Mondtam, hogy csak éjjel van gond. Fektessük máshogy, de bal oldalra nem szabad a szíve miatt (???), próbáljuk hason. Mondom éjszaka??? Ja, akkor ne.
Szerinte már mehetünk ki korlátlan időre, védőnő azt mondta, jövő héttől 15 percre naponta.
Neki is mondtam, hogy augusztusban mennénk Balatonra. Védőnő szerint OK, ha a házban leszünk, nyilván ott lennénk, mindegy, hol ülünk, gyerekorvos szerint nem kéne, még nem lesznek meg az oltásai. De hát nem vinném emberek közé…
És menjünk szeptemberben. Na persze, az isteni lenne, meg augusztusra van nekünk és sógornőéknek lefoglalva a ház….
Remélem fogunk ma picit aludni…

Kép Kép
estrella22

Sziasztok!

gyors kérdés fejfájásra mit vehetek be?

holnap olvasok!

köszönöm
vikus82

Estrella: Szerintem nem gond az augusztusi nyaralás. Az antireflux tápért már én is könyörögtem, de nem kaptam. Akkor lett csak jobb, mikor elkezdtük a hozzátáplálást. Addig állandóan bukott és 4-5 naponta kakilt csak. Úgyhogy mi saját felelősségünkre elkezdünk hozzátáplálni.
vicky79
Budapest III. kerület

Vikus!Éndokim-védőnő fejfájásra Algopyrint mondott!
Miért nem látom a vonalzódat?? :roll:

Kép
Kép
missancsi

Hát évfordulós baba már nem lesz...deee, legalább lemehettünk a kedvenc pisztrángos helyünkre egy ünnepi vacsira :D
Aztán hátha elindul éjszaka...megmondom őszintén, nincs sok kedvem naponta autózni 2-3 órát egy 20 perces ctg miatt :roll:
Remélem neki se!!!

Kép
judit0713

Estrella: húúú,imádom én is a gyógyszertárosokat.... :roll: :? :? :? :?
még jó,hogy az a dolguk,hogy tudjanak ajánlani valamit szükség esetére,és hát ez a leggyakoribb ok,amiért szerintem baba miatt bemennek érdeklődni...

mikor még lehetett használnom,én is alkalmaztam a melegítőpárnát (menstruációkor) a lombik felé közeledve ;)
épp amiatt,amiért most nem lehet,akkor gondolom azokat a folyamatokat is felgyorsította!

elég kellemes volt,aztán már elég sokszor használtam,mert nagyon jó érzés volt a hasi-derék résznek :)

köszi a gratulát,durva hogy már a 34. hetet is betöltöttem... :shock:

Az viszont nagyon klassz,hogy Zsombor csak cicizik!! :D
majd kérünk valahová képet anyával!!!!! :)
Vendég

Judit: nem baj,ez a nap megmarad kettőtöknek,Mócié majd a holnap lesz,hisz pontos fiúcska,látta a vonalzódat,hogy még nem ma kell jönnie :) :D :D :D

Pihenj egy nagyot,hátha tényleg a holnap a nagy nap!!!! :D
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Vendég

Ancsi!
köszönöm!
Nem tom miért nem látod???? :shock: :shock:
vikus82

Andi!
Izát meg kell zabálni......gyönyörűség!

Zsomborhoz is nagy gratula,szép baba!!!
vikus82

Estrella: Az tényleg jó, hogy Zsombi csak cicizik. Nálunk a tápokkal volt a gond. Sok félét kipróbáltunk, hátha kakilna tőle rendesen. Az egyik olyan sűrű volt, hogy nem bírta inni, a másikat meg nemrég vonták vissza, mert valami gond voét vele és a hasfájós csecsemőknél még inkább hasfájást okozott. Faca, nem? De túl lettünk rajta, most már mások a gondok.
vicky79
Budapest III. kerület

Lefekvés előtt a napi fárasztó....... :-P

- Ki találta fel a triatlont?
- A cigány...... Egyszer lefutott a tóra úszni és biciklivel jött vissza.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

SZIASZTOK LÁNYOK!
Gratulálok Estrella a pici fiatokhoz!
Juditkám!Nagyon szorítok neked!Picit szomorú vagyok,mert ha velünk maradt volna a mi picink épp mára lettem volna kiírva. :oops: :cry: Szép,gyors szülést neked.szorítok nagyon! :wink:
Képzeljétek,ma voltam a Mávban,és egy baba a taxiban született meg az utca közepén,mint a filmekben.Nagyon helyes volt,csak pislogott a világra nagy szemekkel.A dokik meg csak ugráltak,szegény taxis biztos dobhatja ki a hátsó ülés kárpitot.De a vége a lényeg,mindenki jól van.
A mi ügyünk nem halad,mert az Oep visszavonta a támogatást a gyógyszerünkre,mert drága.Fülöp dr. örjöng,próbálja meggyőzni őket.Hétfőn újabb kört futok. :roll: :roll: :roll:
ritabmc

Sziasztok!

Összekanalaztam magam végre, talán a hűvösebb idő is jót tett.
Annyit írtatok, atyavilág....
Jelentem a mi sorszámunk 4-jegyű és 9-essel kezdődik. :?
Hétvégén egész nap a létrán álltam, meggyet szedtem, utána még késő este meggydzsemet főztem belőle, lett vagy 20 üveggel. Anyukám jobb, mint egy meggymagozó-gép, ő maga az! Két kézzel egyszerre nyomja ki a magokat, pláne amióta bedobtam a tudatába, hogy a meggymagból párnát is szoktak készíteni, azóta arra hajt! :lol:

Zsuzsó:
Balázska hasa még fájdogál? Sikerült vmi trükköt, vagy gyógymódot bevetni? Olyan csudaszép baba! :)

Kubu:
Ikresanyu nekem gyanús, hogy ki. :lol: :wink:
Régi fotók - ahh, de cukor volt a picid! :)

Andrea:
Nekem óbégatva, bekakkantva is tecc Iza! :)

Andrea és Estrella:
Én biztos bevinném az ágyunkba, ha máshogy nem lehetne megnyugtatni. Még sosem volt gyerekem, de szerintem ilyen pici babát nem lehet rossz értelemben elkapatni, ez még nem erről szól. Inkább úgy gondolom, hogy azt kell éreznie, hogy számíthat az anyjára (szüleire), bármi történjen és ezt nem lehet elég korán éreztetni vele. Egy picinek a sírása az ő számára valós probléma, pláne, ha még beszélni nem tud, hát hogy kommunikálna másképp?! Nekem fura, hogy van olyan felnőtt, aki ezt elbagatelizálja. Estrella csináld úgy, ahogy jónak érzed, senki mással ne törődj, hogy mit mond. :)

Judit:
Mostmár tényleg Ti jöttök, nagyon izgulok, már legszívesebben a szüléstörténeted olvasnám, hozzá a drágátok fényképét nézegetve! :) Nemsokára meglesz a babátok!!!

Oroszlán:
Nóri annyira aranyos a fotókon, gondolom mennyire tündéri élőben!

Estrella:
Zsombi nagyon szééép!!! :)
Gyönyörűen írtál a szülésedről, szinte kedvet kaptam hozzá! Apuci igazán kitett magáért, nagyon jó ezt hallani, hogy mennyit segített és segít neked.

Heni:
Anyóca :shock: -36 iszonyat sok, le a kalappal előtted! Tényleg jó lenne egy mostani kép rólad, legalább Fb-on. BMC-ben amikor taliztunk, szerintem nem voltál vészesen sok és akkor még nem is voltál asszony. Azóta bombázóan nézel ki, tuti!

Ann:
Anyósodat nagyon sajnálom, borzasztó lehet neki, no meg nektek is... A melóhelyeden is van tennivaló és mégsem úgy sülnek el a szállítások, ahogy kéne, kicsit káoszosnak tűnik. Rendeződjenek a dolgaid - ezt kívánom - minden téren, értelemben. :)

Vicky:
Barbus mindig alakít vmit. :? Száját sajnálom, meg a betegségét is, örülök, hogy már jobban van picit.

Laciknak utólag is nagyon boldog névnapot!

Csucsu:
Még most is olyan hihetetlen, hogy kismami vagy, de nagyon jó érzés kimondani!

Carla:
Nagyon gyönyörű a babátok, szép formás. Remélem nemsokára tesó is vagányabb lesz és "bemutatkozik"! :)

Woody:
Lili egyre nagyobb, no és az a haj! Tündéri abban a pizsiben!

KPN:
Itt már nem is merek Milost dicsérni :oops: :D , FB-on már úgyis veréb-háború dúl a kegyeiért!!! :lol: :lol: :lol:

Lukácsné:
Nem is Te lennél, ha nem lenne vmi sokgyerekes, vagy nagycsaládos buli nálatok! :) Te sosem vagy fáradt? Hogy a csudába bírod ilyen jól a strapát?

Béku:
Ez a fotózás nagyon jól hangzik, várom a gyönyörű végeredményt! :)

Eszter:
Na, jól beijesztettél először ezzel az AMH-val, gondolom benned is megállt az ütű, amikor a doki ecsetelte az inkábbikresedést. Még jó, hogy van egy csomó ellenpélda és nem kell kétségbe esni! :)

Zsuzska:
Ha már tudsz jönni, mesélj, miket csináltatok!

Agyam eddig bírta, bocs, ha vkit betűkkel nem örvendeztettem meg - gondolatban megtörtént, kisdobos becsszóra! :)

Pá Drágáim!
sajt@

Vicky:
Tápos mizéria - no comment! :evil:

Andrea:
:lol: :lol: :lol:

Rita:
A kutyafáját! Remélem F elintézi nektek mégis vhogyan. Szorítok!

Pá Drágáim!
sajt@

sajtikám
köszi soraidat, jelentem de rohadtul el birok fáradni és jelentem egész héten 8 után keltem ki az ágyból, addig gyerekek játszottak, bár 2szer is hajnali 3kor feküdtem le, én is szintén meggy miatt.
és még most jön a fekete leves mert a mi nagy fánkat a kertben pénteken szedem le és vagy megcsinálom még akkor vagy szombaton este ,mert napközben mogyoródra megyünk a forma 1 pályára , renault nap lesz tesómék meghívtak rá....

estrella
ha leesett a köldökcsonkja akkor pocakfürdő mindenképpen segít mert felhúzza a lábait benne és megindul a szél meg a kaka is.... és még meg is nyugszik a kis drága....
írj privit tel számmal ha segítsek benne.

bocs de megyek aludni mert itt alszok el mindjárt a gép előtt....
ma már kicsit sem volt könnyű az 5 gyerekkel , 2 büntiben volt és nem mehettek el a bohócot megnézni a játszótérre :( muszály bünti mert nagyon durván agresszívkodnak egymással :(

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Szolgálati közlemény!!!!!!!!!!!! :)))))))))

Most jött a sömös Drága Juditkámtól: "Elindultunk"

Juditkám: Szép-gyors-könnyű szülést kívánok Nektek, lélekben mindenképp ott vagyok/vagyunk Veletek!!!!!!!!!

andrea-1

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Judit,
összes ujjam csuriban értetek :-)))))))))))))))

kubuspace

na morgen,

gyerkőcöknek volt egy kollektív 01.10-kor ébredése, ennek köszönhetően már le se feküdtem, huh annyi mindent megcsináltam :-) csomó levél, utalások stb. stb. nagyon áktív vagyok kérem szépen :-)
most meg jó kis adrenalinbomba Judit infó úgyhogy kávét se kell innom :-)

Vicky,
köszi képdicsit.
orrkidugulást kicsi lánynak, hogy van ? orrspray, orrszívó ?

Béka,
köszi képdicsit.
apudnak tegnapra boldog névnapot.
sajnálom széthullást, bárcsak mindenhol, minden családban béke lenne, megértés, elfogadás, szeretet......
milyen homeós cucc ?
naná hogy kinyomod, gyerek nem marad bent :-)
cumisüveg jó, de ez inkább csak marketing :-) ha gyermek hasfájós akkor alapból az, nem a cumisüveg milyenségétől :-)
"A baba szerintem pontosan tudja,mennyi az annyi,miért kéne megvonni tőle?!" - öööö erről vitatkozhatok ? mert nem igazán van így, van olyan gyerek aki tudja, de hugi Barnija fulladásig képes zabbantani, aztán utána fél óra nonstop bukás van, én még ilyet életemben nem láttam. aztán ha nem kap enni üvölt.... ha kap akkor meg előbbi helyzet áll elő... hugim hulla volt az első 3 hónapban....
nst-ctg egykutya :-)
"leggyakoribb ok,amiért szerintem baba miatt bemennek érdeklődni..." - mondod ezt most, aztán majd jön a náthás, megfázós időszak, nyák, orrszívás, megint köhög, hörög :-)

Andi,
jáj nem volt időben ápdéjt, de igen, a szőke fonott hajú kiccsaj Onur lánya. Tulképp tudta hogy van a kiccsaj, vagyis amikor szakított a barinőjével akkor volt szó arról hogy a csaj terhes, ő nem akarta, de a csaj nem vetette el...... ekkor pont valamelyik gyerek után rohantam épp, azért nem annyira tiszta.
nana biztos hogy anyudnak kell az infó ? a végén kiderül hogy Te is ott csápolsz a tv előtt :-)
banyek Iza fotón behalok, az a lábtartás :-)))))))))))))) imádom.
milyen tápit eszik Iza ?
mennyi a napi kajamennyisége ?
triatlon :-)

Zsuzska,
örülök hogy jelentkeztél, azért pihire is van idő ?

Judit,
tegnap akartam írni, de kimaradt, utólag is boldog évfordulót Nektek.
Móci azért rendi volt, hiszen biztos arra gyúrt hogy az évfordulótokat még "kettesben" tudjátok megünnepelni :-) és ő a kiírás napján akar érkezni.
pólya, tényleg :-)
jelentem nagytakkerolás készen van, karácsonyig semmi dolgom :-)

Eszter,
köszi képdicsit.
mostanában egy csomót gondolok Rád :-)
talpszimatolás ? :-)
mondhatom azt hogy irigy vagyok Anyukádért ? :-)

Ancsi,
azt hittem anyósék csak téged tüntetnek ki ennyi szeretettel, nem gondoltam hogy a saját fiúk irányába is ennyire "nyitottak".
miért ilyen az a család ?
fejátmérőt nem tudok, de Liza fejbőség 39 cm volt :-) de no para, eleve 4 ujjnál indul a mandula az meg már 8-9 cm alapból :-)
méretek szupik, drukk hogy ne jövő héten jöjjön a kisasszony !
na gyerek neve: anyám 1 hete már megint alakított, így köszöntötte Marcit (Marcell), szia Márton, na ekkor kb. egy teherautónyi szar önti el az agyamat, aztán megkérdeztem hogy 3 év alatt nem sikerült megtanulnia a gyerek nevét ? jó alapozás volt....
miért mész heti 2x nst-re ?
gombnyomogatásról nem tudok, de Jancsiban ctg-n alvódednél van egy szerkezet amit hasfalhoz tesznek, és azzal olyan hullámokat gerjesztenek odabent hogy bébike felébred. (és ezt most miért is írtam le ? :-)
ovis jel: de dinka vagy :-) pálcikás jégkrémről jut eszembe, tegnap gyártottam Marcinak egy jó adag gyümis jégkrémet, ma megízlelheti majd.

Dorka,
köszönjük Magnolia híreket.
hajrá hétfő.

Magnolia,
pihizzetek ! és milliónyi babaragacs !

Estrella,
akartam még mondani hogy nekem anyósom védőnő, én mindig meghallgatom, bólogatok aztán csinálom úgy ahogy én jónak látom :-)
éjszakát sajnálom, ha sír a ded check hogy 1., éhes, 2., pelus, 3., has... na ekkor jöhet infacol, szélcső, meggymagpárna, esetleg szopipárna átölelős hasonalvás....
hihi levegőbe kakkantás, 1x M is megörvendeztetett ilyennel, szélcső nélkül :-)
haskötő: dokkerom nekem sem ajánlotta M szülés után (nem tudom miért), Lizánál használtam, asszem icikét segített :-)
"Apám szerint is hagynom kéne üvölteni a gyereket, na persze…" - persze, ilyenkor kell apukát áthívni és odaültetni ded mellé 1-2-3 órára, fogadok hogy 10 perc után fül kettéállna....
bal oldal, szív: ez miért ?
hasonfektetés miért ne legyen ? M csak hanyatt feküdt, Liza csak hason tudott :-)
nyugodtan menjetek Balcsira, és sétálni is :-) legyen egy nagy tetra pelusod, olyan kifogó jellegű és azzal a kupolát és a babakocsi rést is le tudod takarni :-)
remélem hogy jó éjszakátok van.

Vikus,
algot nyugodtan ! jobbulj.
megjegyzés, extra migrénes vagyok Lizával 2. trimesztertől szinte szülés napjáig nyomtam az algot.... naponta, max kétnaponta....

Rita,
húúú autóban szülés.
drukkolok nektek, szemét OEP.

Sajti,
még kiderül hogy Ti a meggymagért csináltok mindent :-)
ikres anyuka, na mesélj :-)
köszi képdicsit.

Lukácsné,
"boldog békeidőkben" családban volt vagy 1200 meggyfánk :-)))))
bünti :-)

4.22 pici Liza úgy felsírt, így még nem hallottam soha sírni, rosszat álmodhatott.

kubuspace

Juditnak mennek a drukkok.

Kubu: Persze megy az orrszívás és az orrcsepp is. Ma főztem hársfateát a torkára. Nem tudom mi lesz ma, esik az eső, nem fogunk tudni sétálni. És ezeken a napokon szét tudnám cincálni.

Estrella: Nekem pont hogy az oldalán kellett altatnom Barbust a sok bukás miatt. Kitámasztottuk párnával és forgattuk, hogy ne legyen nyomott a feje.
vicky79
Budapest III. kerület

Juditkám: nagyon nagyon drukkolunk apával!!!!
talán már túl is vagy rajta...?! :roll: :D :D :D :D :D
Vendég

Hú csajok az éjjel alig bírtam visszaaludni..... :wink: :wink: :wink:

Kubukám: Iza beviteli mennyisége elég változatos.... van hogy elég neki a 80-90 körüli cici, de az a jellemzőbb, hogy vissza kell tenni a másikra is és a vége olyan 120-130 lesz (néha teszt jelleggel mérem, de nem mindennapos a check...).... Ha nem cici, illletve kiegészítős, akkor is olyan 120 körüli a vége tokkal-vonóval...de volt már hogy többet is behúzott, mert reklamált és adtunk neki még egy 20-30-ast fél óra múlva, hogy csönd legyen... lett is :)...
Amúgy egy nap 5-ször biztos megeszi ezt a 120 körüli mennyiséget (én nem jegyzetelem mikor mennyit pontosan).... és van hogy még 1-1 evésnél kevesebbet (pl. éjjel elvan a 80-akkal és visszaalszik)... Összességében azt nézem, hogy testsúlykg-onként 150 a napi limit.. az a mi esetünkben közel 5 kilós a gyerek 750-re jön ki... nagyjából ennyit be is húz simán.
Most az előbb behúzott 90-et ciciből... itt vinnyog, kevesli (Juditkám hírekor evett 80-at éjjel... így a 2 egymást követő kajálásnál úgy látszik kevés... éhes... megyek is vissza, kapja a másik csárdáskirálynőt.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja ha nem csárdabárt nyomat akkor a Milimul HA Start Optima amit kap... :wink:
Na majd jövök,csak megkapja a reggelije 2 felvonását... :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Gyönyörűen kisütött a nap!!! :D
Csak nem tán jel lenne? ;) :roll: :D :D :D :D
Vendég

Na Dalbirka beevett még egy 50-et, világbéke van... gügyörészik az egyik plüssének... megzabálom..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Béku: Nálunk még nem süt... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Hú de kiváncsi lennék hol tarthat most Juditkám.... Ha azt nézem, hogy kb. úgy mentek be, mint mi.... és ahhoz viszonyítok (bár tudom nincs 2 egyforma szülés).... akkor már benne vannak rendesen a dologban... én pl. ilyenkor kb. már aludtam az első adag edától...de ment szépen a tágulás :wink: :wink: :wink: :wink: Bár Juditkám amilyen profi már a témában, lehe hogy ott puszilgatja már a Kis Drága Mócit :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?