Sziasztok!
Rég nem jöttem erre, de mindig olvaslak titeket, remélem van aki még emlékszik rám.
Eljött a 36. hét nálunk is, és eljött megint a vérnyomás ingadozás. Fenyeget a toxémia, és a jövő héten kiderül, kapok-e 24 órás vérnyomásmérőt. Vizesedem, és néha rámtör a fejfájás/hányinger. Párszor sikerült elkapni barátnőm által ezt a fejfájós dolgot és bizony olyankor 150/90 fölött van a vérnyomim. Ja, a barátnőm szakápoló és csak prá utcára van a vérnyomásmérővel, de persze nem vehetem mindig igénybe.
Alvási gondok jelentem nálam is vannak, bár egészen másfajták. Jósló fájások a 33. hét óta nem jelentekztek és keményedni sem keményedem, viszont ez annál sokkal rosszabb. Zsibbadok. Olyan vizes vagyok, hogy ha fekszem és sokáig ... haha, éjjel meddig feküdne az ember?... elzsibbad a kézfejem a tenyerem közepétől az ujjaim végéig. ez így nem hangzik vészesen, de fájdalmas is ám ahogy szurkálnak a tűk
És amíg fel nem kelek el se múlik. Háton feküdni nem tudok mert a derekam bekrepál, hason imádok, de már nem tudok, oldalt meg... ehh. A 3-4 pisitúráról már ne is beszéljünk.
Szóval mi is jól vagyunk.
Már én se bánnám, ha jönne, pedig ugye dec 28-ra vagyok kiírva, de a baba a súlya alapján már fejlett, bőven meghaladta a 2,5 kg-ot. Na jó, két hét múlva
De fel vagyok készülve a januári szülésre is
Dia!
Kérlek ne lény türelmetlen!
Az ember a saját kárán tanul, tudom, de én már átéltem az elsővel ugyanazt amit te! Otthon "unatkoztam" szinte végig és már alig vártam, hogy jöjjön a baba. Már 3 héttel előbb mindenórásnak gondoltam magam, a sok 10 perces jósló keményedés, derékfájás és egyéb apróságokból. Ráhúztam 5 kőkemény napot. Az az 5 nap rosszab volt, mint az előtte lévő 2 hét, mert naponta kellett mennem CTG-re, 2 naponta be az istvánba Flowmetriára (köldökzsinór véráramlás ell.) És persze a fenyegető toxémia akkor is... 2 naponta kellett pisit leadnom. De azt már 2 héttel a terminus előtt. Félek, most is ez lesz.
Ja, azt még nem is említettem, nekem is milyen nagy erőfeszítésembe kerül türelemre intenem magam, mert szerintem múlt héten távozott a nyákdugó. És a nyákdugó távozása után 2 hét...
Na meg az első jóslófájástól számított 6 héten belül megindul a szülés. Ez az utóbbi valami tévhit lehet, de azért csak ott motoszkál az agyamban
Szóval 2 hét múlva elvileg szülhetnék
Jövő hetem:
- hétfő reggel éhgyomri vérvétel a 2 évessel... ilyenkor mindig ezren vannak...
- kedd bőrgyógyászat, mert mikor legyen gombás a mellem alatti bőrfelület, ha nem ilyenkor?
- szerda ctg
Persze közben naponta 3x vérnyomásmérés, ellenőrzés céljából, de ezt a barátnőm bevállalta.
Nem tudom ismered-e a Fő utcánál lévő Idősek otthonát, mert ott dolgozik és ott is lakik szemben, szóval sokat nem kell mennem, meg neki sem, szóval ez sem gond, csak idő...
Reggelente szoktam tejes kávét inni, másképp nem bírom a szemem sem kinyitni, de ma fejfájással ébredtem, a kávémat sem bírtam meginni... 155/95. Szuper.
Az orvos ugyan mondta, hogy az a kávémennyiség nem okoz magas vérnyomást, hiszen addig sem volt ilyen, de ez még alá is támasztotta.
azt hiszem sok lett a duma
kényelmes és pihentető éjszakát mindenkinek!!!
sasha