Új privát üzeneted érkezett!

Ilke, Manó! Naptár elküldve!
A tisztesség kedvéért elárulom, hogy nem én csináltam, hanem egy lány az ikres topicból. Kép

Ilke! Hidd el később egyre könnyebb lesz Kép
DokiKép érthetetlen, felháborító és nagyon szomorú

Itt van a tesóm, megyek pletyizni, majd jövök még
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Gumicukor! KépMost láttam! Naptár ment!

Magdi
mléna

Sziasztok!

Még nem hoztam be a lemaradásomat ezért nem tudok még hozzászólni igy csak magunkról.

A Petrával van egy kis alvásgondunk. Már ott tartottunk, hogy este 23.15-kor aludt el. Már annyira elegem volt abból, hogy apával nem tudunk két szót beszélni vagy netán egy filmet megnézni. Pedig a délutáni alvásból mindig felkeltettem 16-kor. Már arra is gondoltam, hogy nem engedem ebéd után aludni, hogy este normális időbe le tudjon feküdni de az azért nem jó mert kaja után már rögtön megy az ágyba és fekszik le és kb 5 per múlva el is alszik. Ma felkeltettem 15-kor és igy most egy órával hamarabb sikerült elaludnia. Szóval haladunk csak mikor alszik annyira nincs szivem felkelteni.

Az Olivér meg mióta áll egyre többet esik, hétvégén is felrepedt szegénynek a szája. Vasárnap volt az első névnapja. Kapott egy autót de azt vettem észre, hogy a Petra sokkal jobban örül neki és oda sem akarta adni az Olivérnek. Azóta is azzal játszik.

Nyuszi
Ez már biztos nem aktuális de mikor az Olivér kicsi volt neki is vérzett valamije. Én is a lepedőjén vettem észre a vérfoltot. Kb 2-3 szor fordult elő de a mai napig nem tudom, hogy honnan. Néztem az innyét, az orrát de sehol nem találtam semmit.

Forti
Ti hogy mentek a mikulás ünnepségre busszal vagy kocsival? Az a baj, hogy a párom nem tud annyival hamarabb eljönni, hogy még hazajöjjön értünk is. Ha 16-re szeretnénk odaérni akkor neki el kellene indulni 14-kor.

Ági
petra2

Kataa,
Köszi az infót, akkor viszek majd ezt-azt... Muffint, bevallom, én sem fogok sütniKép)))
Alex nagyon kis komoly!!!!

Magdi,
Nekem is elküldenéd a naptárt? Köszi!eszter.hoppan@pfizer.com

Manó,
Nálunk épp ellenkező a helyzet: "cubicle" rendszer van, tehát egy légtérben ülünk tizenketten... Hát, ennek is megvannak a maga hátulütői.

Sasha,
Nem irigyellek a CTG-re járásért, de az jó, hogy már hamarosan meglátod a picit. Biztos már írtad, de én sokat kihagytam: kukachuszár, vagy kislány?

Zita
parazita

Sziasztok
Nyuszika
nem tul kicsi ehez még a fiad ? mert ezeket körbekel rajzolni és kiszinezni .

Mléna
inkább jo husban van Kép és hány cm a kicsi fiad ? .

ILke
imike is imádta ,imádja ha valaki cipeli öt dajkálja jol elis lett kapatva Kép és ha itthon vanak hétvégén vagy mikor betegek akor vagy dajkálni kell vagy a szobába lenni mert ha egyedül hagyuk sokáig akor elkezd nyafogni hogy vigyük ki magunkal vagy menjünk vissza hozá utál egyedül lenni még akor is ha körülöte játékok hevernek + megy a mese a tvben .Fiad Nagyon aranyos Kép.

Mano
ez nem alakitás ö ezt szokta meg hogy a saját csopotszobájukba megy be az hogy átlehet vagy kell menni az melékes ez a megszokás . Kép .Amugy mi bölcsinkbe is ilyen van mi csoportunk is ilyen 2 csoportszoba van 2-2 gondozonénivel és szintén 1 elötérböl nyilik a 2 ajto de bent is a csoportszobák közt van 1 ajto .

Lányok
na tegnap voltam a szülöin ahol kiderült hogy petike le-és fel tudja venni a szandálját Kép ezt nekem is megmutata délután mielöt elmentem volna a szülöire csak kicsit lusta mert itthon nem veszi egyedül föl Kép szépen ottmarad az ágyban akor is ha korában kell fel délután mint a többiek viszont mindenre felmászik azt mondják a göndozonénik és rámol mindent le és a kendvencei a könyv és a hirdetési ujságok az utobi elvetele esetén mérges lesz Kép tudja ha koszos a keze meg kell mosni vagy toroni a kezünket kidobja szemetet viszont ugynézki ö még marad egy 1 évet bölcsibe valoszinü hogy ö 3és fél 4évesen megy oviba negyed évente van a bölcsibe egy jelemzés a gyerekekröl most decemerbe fogjuk megkapni a gyerekek jelemzését kiváncsi leszek rá Kép.Imikéröl meg azt mondták hogy öt minden érdekli minden játék amit még nem látot és nem rágot meg Kép és hogy sokat kuszon hogy megerösödjön kuszásban nincs hiány szerencsére Kép fotozás nálunk is lesz jövöhéten ugyhogy lesz roluk bölcsis kép is én majd kérek többet is belölük ezt kapják a nagyszülök töbek közt meg a tesom is +magunknak is lesz ilyen kép csoport kép is lesz ha összetudják terelni egyhelyre a gyerekeket és ot tudják tartani öket .

pusz csics
csics

Csics!

téynleg, mi már meg si kaptuk az első jellemzést Emmáról.

Azt írták hogy jól beilleszkedett, szint emár mindne játékot kipróbált, de sokáig nem köti le. Megfigyeli társai játékát és utána leutánozza. Ha valaki sír odamegy, vígasztalja. 11 körül nyűgös lezs, ekkor a felkínált teát elfogadja, megnyugszik (ezt én úgy fogalmaznám hogy 11 körül szomjas lesz, d emindegyKép) A verekedésről leszkott (na ezen jót nevettünk, hogy iylet írtak). Szereti az éneklős, mondókás játékokat, bekapcsolódik, játékosan mutogat, próbál énekelni. Keveset eszik, alvása nyugodt. Az első ittalvás óta nem hisztizett. Csoporttársai nevét, sőt jelüket is tudja, felsorolja. Mosolygós, nyugodt, de távolságtartó kislány, nem engedi magát ölelgetni.

Kb ennyi volt, Emmának úgy tetszett hogy többször is felolvastuk neki és jókat nevetett rajta, látszott hoyg tök büszke.

Megjött a naptár, köszönömKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Én is szeretnék naptárt! Kép Lehet?

Műanyag poharat akkor még én is viszek. Van otthon elfekvőben pár db.

Kataa, Magdi
Köszönjük a dicséretet. Pancsi is közel annyit nyomhatott egy évesen mint Nóri. Azóta se hízott meg túlságosan.

Ilke
Olyan aranyos Bálint!
Küldök neked jókedvet és virtuális segítséget, jó? KépKépKép

Manó
Nagyon komoly jellemzést kaptatok!

Conti
Mi dec. elején készülünk ki a sógorokhoz. Pls. feltétlen írd meg a tapasztalatokat! köszi.
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Magdi
Kernek szepen en is egy naptartKép

Agi
hu az tenyleg ne megyszeru ha ennyire keso fekszik.LEhet hogy azert va mert ugye nnics mar annyit levegon es nem tud ugy kifaradni.
En amikor itthon van mindi meg aludni mar fel1-kor es legkesobb3-ig felebresztem,mert kulonben lottek az estenknekKépTudom hogy nehez de mindig egy kcisit korabban keltsd fe ldelutan,es este meg kovetkezetesnek kell lenni.Alex mar megszokta hogy akarhogy is rekalmal(bar ritkan teszi)de este alvas van legkesobb 8-korKép

Parazita
Nektek van mar neve a tesonak?

Mano,Csics
Nalnuk is ugyanilyen a bolcsi,biztos regen ez volt a sablonKépAlex mindg elmondja hogy aznap ki volt delelottes delutan a gondozono mindket szobaban.Akkor bizi nalunk is lesz jellemzes,mar alig varomKépNektek is 20-tol van a szunet jan03-ig?

Mano
Tenyleg jokat irtak Emmarol,nem is csoda hogy szomjas lesz,nalunk is olyan meleg van mindig.
Tenyleg,te mint szakertoKépszerinted vigyek ajandekot karira a gondozoneniknek?Nem ciki?En gondoltam,sot meg a masik kettonek is aki a masik szobaba van,de ha keves gyerek van akkor ok is foglalkoznak veluk.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Én viszek. Sőt, msotvittünk be nekik csak úgy egy kiló kávét, elfogadták. Névnapjukra is viszünk valami apróságot. Anyukám szerint ez régen si így volt.

Manó

KépKép
manó

Parazita, Halacska, Kataa! Elküldtem!

Csics! Most mértem meg, ahogy ugye otthoni centivel lehet Kép 71 cm a Márk.
Cipőfel- és levétel Nórinak is megy, ha tépőzáras a cipő. A fűzős cipőket imádja kifűzni, amikor nekiáll, akkor válogatás nélkül (apáét, anyáét, sajátját) az összes cipőt kifűzi. Kép Szoktam neki örülni, pláne, ha sietünk valahová!Kép

Ági! Márk is hatalmasakat esik, sokkal bátrabb, mint Nóri volt anno. Napjában 10x tuti, hogy koppan a földön. Még szerencse, hogy padlószőnyegünk vanKép

Most ment el a tesóm Kép, jót dumcsiztunk. Őneki nincs barátja, és mesélte, hogy az elmúlt 1 hónapban csupa olyan hapsi próbált neki udvarolni, akiknek már volt barátnőjük, feleségük.(!) Persze mindegyiket elküldte melegebb éghajlatra, de ez annyira durva! Hát hol vannak a normális, egyedülálló pasik???? Szegény tesóm már ott tart, hogy nem is akar ismerkedni. Mondta, hogy ha lenne pénze, akkor szülne egy gyereket és egyedül felnevelné. Úgy sajnálom, jó lenne, ha neki is lenne családja.
Bocsi a nem ideillő témához!!!!!!!!

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Miért baj az, hogy már volt barátnőjük, feleségük? Az a gond, ha van és közben csapják a szelet! Én azt vettem észre, hogy amikor volt pasim, akkor mindig jobban zsongtak körülöttem a jelentkezők, bezzeg, amikor facér voltam, akkor nem nagyon.
majd megtalálja a párját, ne izgulj! mindig amikor a legjobban keresi valaki, akkor nem jön senki, aztán amikor nem is gondol rá, akkor üt be a ménkű. nekem is így volt a párommal, aztán mi lett belőle Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Hoppá!!!!!!Nem jól írtam: Szóval mindegyiknek VAN!!!!!! Tehát a tesóm lenne a harmadik!
Kép Az nem lenne baj, hogy VOLT

Magdi
mléna

HaliKép

Sajna elment az anyukám, kezdődik megint a bolondokházaKépKép
Voltunk csipőszűrésen, szerencsére minden oké. Én is voltam a hathetesen, velem is minden rendben. Volt rákszűrés is, hát kihagytam volna én is az érzést. Dokibácsi megdícsért, hogy nem tésasszonyosodtam el a két gyerkőc utánKép Pedig én sajna úgy érzem.
Ma vásárolni voltunk Gergővel és apával, Gellértre az anyum vigyázott. Vettünk Gergőnek új szandit itthonra, meg pár ajándékot. Gellért nem fogadta el itthon a lefejt tejcsit, inkább megvártKépKép Mondjuk hamar hazaértem.

Ilke
Nagyon csini a fiatalúr. Látom ő sem éhezikKép: Kitartás a mindennapokhozKépKép Meg tudlak érteni. Gellért is szeret kézben lenniKépKép nekem az a furcsa, hogy őt altatni kell, Gergőt sosem kellett. Azért remélem nem rontom el.

Zsuzsa
Ti hogy boldogultok?

Kataa
Nagyon jó ez a kép AlexrólKépKép

Magdi
Én is kérhetnék naptárat? fodroczy@axelero.hu. Köszi előre isKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali!

Mléna
Megkaptam a naptársablont, köszönöm!
Hát az tényleg gáz, hogy nem volt!

de jó, 3kor húzok el. gyorsan megveszem az ikeába, amit kell aztán haza. a férjemék is már elindultak hazafelé ausztriából.

dani is sokat volt kézben, amikor pici baba volt, valahogy nem volt szívem sírni hagyni. ennek ellenére nem egy állandóan bújós gyerek, csak amikor ő akarja, na de akkor nagyon.
éjjel együtt aludtunk, ő apa helyén bevackolva. 1 óra felé jött fel hozzám, hozta az összes dögöt az ágyából Kép aztán hajnalban visszakérte magát az ágyába, fél 9kor még aludt, pedig 9kor a megasztár szünetében fektettem le (az első felét mindig megnézheti, tátott szájjal nézi, közben énekelget is és mondogatja, zene, zene). anyósom hívott vissza a lépcsőházból, hogy most ébredt, jöjjek gyorsan, mert még akar a dani nekem puszit adni. nagy puszizkodás és mondja nekem: "Este jön haza apa".

nyuszi
akkor veszek 2 db muffin sütőt, ha jók.

na, megyek
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Mano
Ok en is igy gondoltamKépOlyan rendesek,megerdemlikKép

MAgdi
Koszi en is megkaptamKépAlex mindiga kocsiban veszi le a cipojet ha hosszu utra megyunk,sot a zoknijat is,na akkor a legjobb foleg igy telenKép
Hat a pasizas mar 20 felett nem egyszeru,az en 25 eves unokahugom is allandoan panaszkodik,pont erre,hogya nos meg baratnos pasik talajak meg.Hat ez nagyon durva,neke msosem jutott volna eszembe hogy egy hazassal kezdjek.Viszont hidd el ido kerdese es talal egy kedves ember,csak nam szabad nagyon akarni,ahogy Gumicukor is irjaKép
En egyre tobb egyedul nevelo anyat ismerek,jatszorol,baba kulbbol,es ne mirigylem oket.Valahogy az arcukon van a szomorusagKépEgy gyerek nem karpotol mindent.

Judy
Hat tenyleg nem vagy tesaszonyKépSzupi hogy minden doki fronton okKép
Hat az elso honapokban en is altattam Alexet,emlekszem mi minden praktikat bevetettunk,mire elaludtKép

Anyukamek megerkeztek a tesomhoz,fel meteres ho van nalukKépA fiuk total extazisaban voltak az ajandekoktolKép
Hetvegen igy itt leszunk,viszont barinom pasija ugy megkedvelte Alexet hogy szombat delelottre megint egyutt szervezunk valamit velukKépAllitolag azota mindenkinek aradozik ,baratnom szerintez mar jo jel egy kozos gyerkco fele.
Es itt megint elojon a MAgda altal emlitett problema,hogyha megis van valakinek egy jo pasi,az altalaban miert nem akar gyereketKépNa de most befuzzukKép

Alex elhivta MArikat villamosozni ugyhogy megyek is muffint sutni,holnap beviszem a bolcsibeKép

Ma kaptam egy csokrot viragkuldo szolgalat hozta,ferjecske rendelte nekemKépUgy imadom hogyi lyen figyelmesKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

No nem azért de boldog névnapot! Kép Kép Most esett le, hogy hogy is hívnak! Kép
Anna is leveszi a cipőjét menet közben.

Én meg el se hiszem de megyek haza kicsi családomhoz. Nincs munkám! Mindenki prezentál!

Csákó Mamcik! Pusz,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Ez a bölcsis szünet komoly???? Én azt hittem csak a két ünnep között van!! Nekem összesen 5 nap szabim van csak!!!

Csics, Gumicukor
Nem, még gőzöm sincs, hogy hova megyünk, most kellene ezerrel lakást néznem, de egyenlőre két tendert is ki kell írnom, ha karácsony előtt már dönteni is akarok, úgyhogy talán jövő héten elkezdek nézelődni. Úgy néz ki maradunk a belvárosban, mivel mi 1-2 éven belül megint költözni akarunk és az itteni lakások jobban eladhatók.

Gumicukor
Képzeld tegnap az usziban azt mondta az István, hogy tisztára belejött a kiscsaj és nagyon ügyi lett, úgyhogy januártól tutti az úszócsoportba járunk. Azok akik szeptemberben kezdték most kezdtek el önállóan úszni, úgyhogy van esély, hogy nyár előtt Dodi is egyedül úszó lesz KépKép mondjuk ő dönti el, nem erőszak, majd meglátjuk, hogy alakul

Sasha
Légyszi rakj fel egy képet Gabiról!!! Nekem úgy tetszenek a szőke göndör gyerkőcök, őt is meg szeretném nézni

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

KataaKép
Boldog névnapotKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

MagdiKép
Köszike a naptárt,
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa
Nagyon boldog névnapotKép!

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Magdi
Én is szeretnék naptárt, ha lehet: bcilcsi@freemail.hu

Kataa
Nagyon boldog névnapot!!!!!!!!!!

Sasha
Kitartás, már nincs sok hátra KépKép

Most rohanok, Tomi felébredt, már követeli is a cicit. Éhenkórász ez a gyerek.
Csak tudnám, nappal miért alszik jókat a kiságyban, ha éjszaka csak anyán a jó...........

Szilcsike
szilcsike

Rit!
Gratulálok a lakáseladáshoz! A bölcsiszünet abszolút komoly. Ádáméknak dec. 22-től jan. 2-ig lesz szünet, az oviszünetet még nem tudom, de holnap rákérdezek. Mi is bezárunk 20-án, szóval szerintem minden bölcsi és ovi is.

Kataa!
Boldog névnapot Kép!
Leírnád pontosan, hol is van az a Récsei? Tömegközlekedéssel hogy lehet oda eljutni? Mondjuk a Borárosról.

Ilke!
Gyerekdoki Kép. Én akartam adni a mienknek, mikor kijött Noémihez még 13 hónapos korában, mert valami hányós vírust összeszedett, és nem fogadta el. Pedig még autója sincs, gyalogol mindenhová, mégis kijön, ha hívják, és el sem fogadja a pénzt. Ilyen is van.

Bölcsisek!
Nekünk is volt szülői a múlt héten, és kérték, hogy adjunk pénzt (ki mennyit tud) vagy vegyünk játékokat a gyerekeknek karácsonyra, mert nagyon kevés pénzből gazdálkodnak, és alig jut valamire. Nálatok volt ilyen? Igaz, év elején nem kértek semmit, csak a havi tisztasági csomagot kell bevinni (wc-papír, 100-as zsepi, szalvéta, szappan). Noémiéknél havi 500 Ftr-ot kell befizetni, de abból az óvónők veszik meg a tisztaságit, festékeket, rajzlapot, ollókat, stb., és kiírják, hogy mire mennyit költöttek, és mennyi maradt. Ez jobb megoldásnak tűnik...

Holnap viszi vissza a férjem Ádámot a dokihoz, remélem, hétfőn már mehet, és kihúzza azt a 3 hetet, ami még a szünetig hátravan.

Panda

panda
Halásztelek

Lanyok
Koszi szepen,jolesettKépMa egesz nap a telcsiken meg emilben ezert hivtak a baratokKépOlyan furi,mert miota Alex megvan,valahogy ez mar nem unnepKép

Halacska
Altalaban meddig dolgozol egy nap?

Rit
En is furcsallottam,mert kiiras szerint 24-tol,de rakerdeztem es akkor mondtak hogy 20-tol.Persze nekem mindegy,az bizots hogy csomot kell majd jatszohazanunkKép
Akkor maradtok ebben a keruletben?
A hazunkban is van eladoKép

Banyoci
Tessek tobbet irniKép,hogy vagy?Elmult mar a rosszullet?

Panda
A 4/6 vilivel a Balhaig,onnan a 7-es busszal a Thokoli es Dozsa Gyorgy utca keresztezodesig jottok(Keleti utani megallo).Onnan meg kb 4 perc gyalog,ki van tablazva,de azt hiszem Istvanmezei az utca neve.Kicsit el van dugva de ha a buszrol leszalltok kovetni kell a busz iranyat es az elso utca jobbra odaviszKép
Gumicukor,Parazita Ti mint kozel lakok,ha valamit rosszul mondtam,javitsatokKép
Nalunk minden honapban van 500 Ft csoport penz,a tisztasagi csomagon felul,elvileg ebbol lesz a Mikulas meg a karacsony is.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Először is nagyon boldog névnapot!
Másodszor, én átutalom neked a báb árát ha így jó. Köszi hogy intézed a bábot (ha lesz még akkor egy tigris jöhet) Kép
A télapóval mi van?

megyek, mert kezdődik a szülőszoba
Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Egy hete írtam, azóta jó sok minden történt.
Fülbevalós képet majd csinálok (úgy tűnik nem okoz semmi gondot nekiKépKép), egyenlőre elemhiányban szenvedek, kéne a digigépbe venni, meg fel is kellene tölteni a tölthetőeket.
Voltunk pénteken Ausztiában, csak Hannát vittük. Vettünk ruhákat meg játékokat. Hanna jól viselte, bár azért sajnáltam, hogy ilyen dolgokat csinálunk. Igaz viszont, hogy egész nap anyján lóghatottKépKép, szerintem ezt mindig így szeretné.
Játék: nekünk a két nagyobb kap közösen Legot, külön-külön meg még autót, társasjátékot, könyvet, DVD-t. Ha a párom belemegy, akkor csinálunk nekik egy bábszínházat (párom a farészt én meg a függönyrészt) és kapnak még kesztyűbábot. Befejezem végre az ágyfüggönyüket és Beninek az óráját (már üvegfestéssel ki van kontúrozva csak ki kell tölteni). Sajnos ez utóbbiakat még Hanna születése előtt keztem el, de még nem készültek el. Most mindenképpen meg akarom karácsonyra csinálni nekik. Hanna meg egy bébitoráztatót kap (ilyen:http://www.fisher-price.com/us/infanttoys/demo.asp?s=buplayzone&id=28538&index=0 &pos=0&DemoID=C1454), szerintem nagyon aranyos, bár nem volt célom ilyet venni, csak véletleül sikerült (ezt is kint vettük, és itthon néztem csak meg, milyen is pontosan.)
Egyébként jó sok kreatív dolgom lenne, mert nagyszülőknek, testvéremnek is azt akarok adni (maratott üveget, Beni által készített üvegfestett mécsest, batikolt hátizsákot). Meg az ablakaimat is téliesíteni szeretném. Szóval lenne dolgom, csak még nem tudom, hogyan.
Hanna megkapta a 2 hónapos oltását, 59,5 cm és 6020 g.Kép

Ági!

3 gyerek bírható.KépKép Ami engem most még egyenlőre zavar, hogy nagyon sok mindent nem tudok megcsinálni. Pl. ma halomban áll a vasalnivaló, de nem akarok nekiállni, mert ha Hanna felébred, akkor hagyhatom az egészet (ráadásul mivel a nagyszobában vasalok, még tiszta rendetlenség is marad). A dolgok egy részét úgy csinálom meg, ha a párom itthon van. Pl.valamelyik nap direkt mondtam neki, hogy jöjjön haza valamivel hamarabb, mert egyszerűen nem tudok fürdőszobát takarítani ha nincs itthon. Azt még félbehagyni sem nagyon lehet. Viszont fogalmam sincs, mikor ébred Hanna, van hogy órákat alszik egyben, de van, hogy 1/2 óra múlva már újra ébren van, és ugye nincs el egyedül. Jó lenne egy takarítónéni (mégha lusta dögnek is gondolnánakKépKép), de azt meg utálom, ha a cuccaimat más rakodja. Sajnos még mindig nem sikerült elérnünk, hogy a mosogatógépemet végre beüzemelhessük, az asztalos nem csinálta meg a dobozát. Állítólag holnap megcsinálja.KépKép Pedig az is sokat segítene rajtam.
Az nagyon jó, hogy Hannával együtt egy jó adag türelmet is kaptam. Sokkal könnyedebben tudom venni a dolgokat, a nagyobbakra sem vagyok bizonyos dolgokért mérges. Igaz, hogy Hanna is nagyon jó gyerek, egész jókat alszom éjszakánként, bár még többször szopizik (de csak eszik, aztán alszik vissza).

Juti!

OrvosKép. Én nem értem a kérdés, az apa nem is elég? Ő nem ugyanolyan értékű ilyen esetekben? Nálunk is biztos, hogy a párom telefonált volna, ő a gyerekeim APJA, nem egy idegen. Vagy nem?

Aja!

Fodrász: Nátánnal épp kedden voltunk, ő is először sírni akart, de először is mondtam, hogy ne géppel vágják (bár lehet, hogy úgy gyorsabb), ill. lecsokiztukKép. Kapott pár kockát, amíg vágták a haját. Ez ugye különleges eset, és így jó emléke maradt, legközelebb már biztos nem lesz gond.

Magdi!

Köszi!Kép Van pár kedvenc topikom... Az üvegfestés szuper dolog, feltétlenül próbáld ki!

Nyuszi!

A gobelined nagyon szép.

Ilke!

Szerintem inkább rohanjon a lakás. Nem azért vagy lelkileg ki, mert fáradt vagy?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Na túl estem a rém gagyi Meseautó című alkotáson.Bocsi,ha valakinek tetszett!!!

Manó
Látom ott is működik a női fifika Kép
Lázgörcsre nem tudom,hogy hajlamos e,eddig még nem volt.Attól félek lekinkább,hogy ha esetleg lenne,este jön rá,amikor ugye nem tudom folyamatosan figyelni hogy mennyire lázasodik be.Én alszom nyugodtan,Ő meg lázasan ki tudja mit csinál.Bár mindig adok kúpot,ha esetleg hőemelkedése van estére,de volt már,hogy e mellett is éjfél körül adhattam mégegyet,mert annyira lázas volt.Akkor nyöszörgött,meg sírdogált,de mi van ha nem...?!
Na jó,nem akarok másokat is paráztatni...!

Lányok
Ki vagyok akadva!A második olyan esetet hallom mostanában,hogy kisfiúknak meg kell műteni a pisilőjét,mert "szorul".Nekünk a dokinéni azzal kezdte,hogy minden rürdésnél mozgassam meg a bőrt rajta,hogy később ne legyen ilyen gondunk.Amikor meg Ő jött,szakszerűen is megcsinálta.Komolyan ennyire nem foglalkoznak vele más dokik?A szívem szakad meg egy-két éves gyerkőcökért,hogy rögtön ilyen műtéttel kezdik az életüket pasi szemmel Kép

Beszti
Ma hasonlóképpen fodrászoltam meg végül Mátét itthon,az etetőszékben Kép
Szerintem jó lett,bár a szőke göndör fürtök/amitől lánynak nézték)eltűntek Kép
Így aztán délután én is gyorsan levágattam az enyémeket Kép

Kataa
Mára lehet,hogy én utoljára:Boldog névnapot!

Ja,naptár!
Ha adhatok tippet.Én ezelőtti karira csináltattam Apunak,de úgy hogy össze szedtem régi képeket még Anyuval fiatal korukról,aztán esküvő,aztán mi(nővérem+én),egészen napjainkig.Nagyon szívmelengető lett Kép

Jó éjt
Aja
aja

Sziasztok!

Rit!

Nálunk a két ünnep között lesz zárva a bölcsi, dec 18, 22, 23-ra pedig igény felmérést végeznek és ügyelet lesz, összevont csoportokkal, igénynek megfelelően. 18-án tuti nem viszem Emmát, de a 22, 23 még nálunk is kétséges. Csak félek ha másik csoportba kell bemenni az nem tetszik majd neki.

Panda!

Nálunk havi 100 Ft-ot kell beadni, így beszéltük meg . De én magamtól gondolkozram azon hogy veszek a csoportnak valmi játékot, ha marad rá keret.

Hajvágás: Nekem Emma haját egy kis csoporttársa anyukája vágja, eddig 2x és semmi gond nincs vele. Valamikor múlt héten is mentünk hozzájuk, egy kicsit játszott Bencvel, aztán kérdezzte az anyukája hogy levághatja e a haját, mondta hogy Igen. Simán tűri.
Úgy szereti azt a kisfiút Emma, olyna édesek, csak aza baj hogy Bence elég betges lett abölcsitől, így 1 hetet jár egy hetet otthon van, sajnos náluk bejött ez a dolog.

Ma fényképezés van a bölcsiben, kiváncsi vagyok milyen morcos képet fog vágnia csajKép

manó

KépKép
manó

Aja!

Nekem Emma 3x lázasodott be a rágó és szemfogai növésekor
39 fok fölé, mindháromszor éjszaka, ráadásul a gyógyszertárban jól rámijesztettek hogy ha a fogzástól ennyire belázasodik akkor hajlamos lesz lázgörcsre. Hát eddig nem jött be, nem egy gyorsan lázasodó típus, csak a fogzástól volt eddig ilyne láz. Mindháromszor észrevettem mert elkezdtett nyöszörögni. Persze mi anyukák mindíg találunk aggódnivalót magunknak, én pl a légzésfigyelőt is csak 2 éves kora utánmertem kivenni alóla, de azóta is volt már bennem hogyvisszarakom, csak amíg megkapja az oltást, csak amíg kimegy anáthából stbKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Gyorsan irok, a kicsi megint alszik, Emike meg meg mindigKép

hajvagas

Eminek en vagtam elol a hajat, tok ugyesen tartotta, meg is lepodtem hogy ilyen siman ment.

Most akkor kell valamit "csinalni" a kukival vagy sem? Segitsetek egy tudatlan lanyos anyukanak!KépNekem se a gyerekorvos, se a vedono nem mondott semmit.

Ilke

Fel a fejjel,Kép meglatod egyre konnyebb lesz. Mindannyiotoknak hozza kell szokni az uj letszamhoz-napirendhez es ez idobe telik. Meglatod, egyre jobb lesz, az elso par honap nehez. Kar hogy a parodnak annyit kell dolgoznia .Kép

Halacska

Hat nemigen megyek Auchanbe, kepzeld azt mondtak, hogy osszesen 4 kondigepet vartak es van vagy 10 erdeklodo, igy nem teszik el amig odaerek.Kép Ugy meg nem indulok el, hogy lehet hogy potyara autozok 2 orat!

Gumicukor

Koszi szepen a muffinsutot, halam orokke uldozni fog...Kép
Kuldhetem a penzt? HOVA?

Tegnap lecsereltettem a gumikat telire a regi auton is. A nyarit el is dobtuk, mert jo kopottak voltak. A szerelok mondtak, hogy le kell a fekeket is csereltetmi, lehet hogy atnezetem teljesen a gepet es el is adjuk. Tenyleg, nem erdekel valakit egy 97-es sotetzold Ford Escort? Kép(kb 80ezer km van benne)

Kataa

Boldog nevnapot!Kép

Kitoroltem az albumjaimat es csinalok ujat a kicsi fiammal egyutt. Majd ha idom lesz.Kép
tenyleg igertem egy kepet a hazunkrol:
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=4047&page=1&image=92151

Megyek pakolni, mert jonnek takaritani es meg Emiket is rendbe kell addig szedni.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa!

Boldog névnapot!!

Beszti!

És az árak milyenek odakint? A cuccok minősége felől nincs kétségemKép

Nálunk is volt bölcsis fényképezkedés. Az én lányom jól elbújt az ernyők és lámpák láttán. A kis hősKép, pdeig előtte mindenkinek bemutatta, hogy fog mosolyogni. Ezt csinálta az elmúlt évben is.

Manó!

Nálunk nem volt ilyen vészes a para, habár most is mint Dórinál, inkább a fejemben játszódnak led dolgok. Elég rossz már a franciaágyunk, mert úg örököltük (most éppen 20 éves), szóval már pocival nemtudok rajta aludni. Kiköltöztem a nappaliba a kihúzhatós ágyra, amely fölött átível a szekrénysor és tele van könyvekkel. Nekm az szokott az eszembe jutni, hogy mi van akkor, ha az pont akkor szakad le, amikor ott alszom alatta. Onnan tuti nincs visszaút.

Lehet, hogy ezek a hormonok miatt vannak? Valakivel fordult már elő ilyesmi? A kocsiban is kezdek félni, a párom meg lassan már a sértődés határán van, hogy nem bízom benne. De bizonyos szitukban tényleg félek, és ez nagyon rossz érzés. Vagy csak egyszerűen hülyülök?Kép

Egyébként én is nézegettem, hogy mozog e a mallkasa a gyermeknek, apa meg mosolygott rajtam, hogy hát mi baja is lehetne az ő gyerkőcének.

Na eldugulok, csak ilyeneket nem mondhatok másnak, mert tényleg hülyének néznek.

Pucúr
pucúr

Sziasztok
Mano
tényleg csak jokat irtak emmárolKép .

Kataa
nálunk dec23-jan3 tart a szünet jan3 rögtön költhetem a pénzt ebéd befizetés Kép stb néhányan a csoportbol szeretnénk venni mi is a gondozonéniknek ajándékot karira mert tényleg aranyosak ,kedvesek.Kép

Mléna
akor szép nagy fiu márk Kép .

Ilke,Judy
pedig nagyon könyen elehet kényeztetni sajna Kép aztán még nehezebb leszoktatni arol hogy ne mindig kézben legyen el .

Kataa,Halacska
petike is leveszi a cipöjét az autoban mondjuk mi mindig fütünk az autoban igy nem zavar anyira meg nem nagyon tudok elene tenni semit Kép.Kép

Rit
komoly tényleg szünetel a bölcsi nálunk dec23-jan 3ig nekem is csak 3-4napom van már de van apukája meg ami szabim van azt kiveszem és velük töltöm .

Panda
nálunk karira nem kell semit venni mert a bölcsi karácsokor kapja meg az éves uj játék készletét csoportokra bontva és a csoportokban lévö gyerekek bonthatják ki és vihetik be és játszhatnak is vele azonal mikulásra sem kell vinni be semmit mert a csoport pénzböl fedezik a miki ünepséget és a az egyéb ilyen kiadásokat nálunk 200ft kell havonta fizetni csoportpénzt fejenként csak tisztasági csomagot kell vinni havonta (papirzsepi ,folyékonyszappan szines szalvéta )+pelenka .

Fodrász
nálunk én vagyok a fodrász hétvégén levágtam petike és a párom haját is most egy kicsit komolyabb képe van Kép.

Lányok
további ötletek karira a fakocka tegnap megkérdeztem a gondozonéniket hogy mivel szeret petike még játszani a könyv és az ujságon kivül fakockával ,legoval és szivesen fözöcskézik Kép kistányér kanál és föz Kép.

pusz csics
csics

Aja!

Elárulom, hogy legtöbbször épp a szakszerűtlen gyerekorvosi és védőnői (és esetleg a szülőé is) ügyködés eredménye a későbbi műtét.
Van, aki vitatkozik ezzel, de nekem sebészorvos azt mondta, hogy 2-3 éves korig nem kell bántani, mert magától oldódhat, ill. ha mégsem, akkor is csak ilyen idős korban fognak vele valamit kezdeni. Lehet, hogy hihetetlen, nekem is az volt, de Nátánnál úgy tűnik bevállt. Csak nagyon óvatosan időnként meg szoktam nézni, és tényleg csak mostanában vettem észre, hogy kezd oldódni a letapadás.Kép

Pucúr!

Mivel úgy mentünk ki, hogy amit ott kint megveszünk, azt itthon is megvennénk, mégha csak minőségileg kapunk jobbat (és nagyobb választékból választhatunk), akkor is jól járunk (a benzint a párom elszámolja, de egyébként nem nagyobb távolság, mintha Pécsre menne). Pandorfban és a bécsi SCS-ben vásároltunk.
Pandorfban nagyon jó áron kaptunk sportcipőket, bakancsot a gyerekeknek, pl. Nátánnak 8 Euroért Reebok cipőt (248 Ft volt 1 Euro). Hannának Puma overállt vettük 20 Euroért, a páromnak meg féláron (az outlet árakól engedve(!)) Timberland pulóvereket és nadrágot (igaz, "factory second"-nak nevezettet, de eddig én semmit nem vettem észre rajta, ami indokolná). (Egyébként nem vagyok márkamániásKépKép, de az mindenesetre elképesztett, hogy itthon ugyanennyiért nevesincs dolgokat vehetnék, ki tudja milyen minőségben (ugye hol kaphatok 2000 Ft-ért Reebok cipőt Nátánnak?)
Az SCS-ben a C&A-t látogattuk meg, nagyon sok mindent vettünk. Nem biztos, hogy minden olcsóbb volt, de ha már egyben meg tudtuk venni... Engem egyébként az is meglepett, hogy lehet kapni alacsony női méretre is nadrágokat (ugye nekem (sajnosKép) a rendes méretből 44-es naci kell, de azok meg már olyan hosszúak), nem kell felhajtogatnom a nadrágokat (vagy csak én nem nézek rendesen körül MO-n??Kép).
Toys'r'us játékboltban mindent olcsóbban vettünk meg, mint itthon (a játékkínálatot és árakat már előre felmértük itthon), csak egy Legosdobozt láttam most olcsóbban a Tesco-s akciós újságban. (És a Toysrusban kaptunk volna egy (Gumicukor által emlegetett) nagy plüss Shreket ajándékba, csak én nem akartam (FortiKép, bocs! Ha előbb olvastam volna...).)
Szóval mi mindenképpen megyünk még jövőre is többször (főleg ha sikerül a leárazásokat elkapni!Kép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Csics!

A főzés aranyos. A fiúk is főzhetnek. Ezt én is megfigyeltem a bölcsiben:

lányok: főzés, szépítkezés, kockák, és a szerelő szettek!!Kép csata van érte a fiúkkal

fiúk: csata a lányokkal a főzőcske szettértKép

Szerintem nem is baj, nem kell csírájában elfolytani a főzési hajlamot bennük. Mit meg nem adnék érte, ha néha helyettem a férjem kezdene el főzni este vagy mondjuk palacsintát sütni este 8-kor, mert éppen azt kívánnak a lánnyal együtt!KépKép

álom-álom, édes álom Kép

Pucúr
pucúr

Aja! Kisfiú kuki: Nekem mondta a dokinéni, meg is mutatta,hogy hogy kell húzogatni a bőrt, 3 hetes korától húzogatom is rendületlenül, mégis le van egy kicsit tapadva. Kép A múltkori méricskélésen mondta a dokinéni, hogy nem vészes, de úgy néz ki, hogy sajnos Márknak is műteni kell a kukiját. Majdnem elbőgtem magam. Kérdeztem, hogy én rontottam.e el valamit, erre mondta, hogy valószínűleg nem mertem annyira meghúzni, amennyire kellett volna. KépHát a lelkemnek nagyon nem tett jót, hogy én tehetek arról, hogy kicsi fiamnak át kell esnie egy ilyen műtéten. Hidd el, hogy nem feltétlenül hanyag és nemtörődöm az a szülő, akinek a gyereke ilyenen átesik, és (lásd a mi példánkat) a doki is lelkiismeretesen elmondott mindent.
Igazad van abban, hogy erről beszélnie kell a gyerekorvosnak, de látod a mi példánk bizonyítja, hogy ilyen sajnos előfordul, még akkor is, ha elméletileg minden ok.
Vagy én most emiatt rossz anya lennék? Ez csak költői kérdés volt, tudom rá a választ Kép, de azért tényleg nagyon rossz érzés ez nekem.

Egyébként tud valamit valaki erről a műtétről?

Nyuszika! Este fürdetésnél kellet volna 3 hetes korától a fütyin a bőrt egy kicsit (nem erőltetve) visszahúzogatni. Azért az tényleg furi, hogy nem mondta sem a gyerekorvos, sem a védőnő. Kérdezz rá bátran. Biztatásképpen annyit tudok mondani, hogy egy barátnőm nem húzogatta Képa kisfiának, és semmi gondjuk nem lett belőle.

Kataa!Kép Pedig tegnap egy csomószor jártam erre, mégis milyen kis buta vagyok!!!! BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!

Mindenkinek nagyon szívesen (mármint a Naptárt) Kép!
Sziasztok:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok

Tegnap elmentunk a dokinenihez,es azt mondta Alex gyogyulofelben van,bar mar nem is folyik az orra,csak kicsit kohog.A bolcsiben jol megijesztettek hogy egyik hereje sem szallt meg le(bolcsis orvos szerint),vigyem urologushoz.A mi dokinink meg csak nezett,hogy minek es eg is mutatt hogy minen jo helyen vanKépEn meg tiszta ideg voltam hogy hogy lehet ez,megjo hogy csak elneztekKép

Forti
A telapot a jatszohaz berli,tehat nekunk azert nem kell fizetniKépMEgprobalok tigrist,de ha nem elsz akkor valami mas edesetKép

Mas nem jelentekzik???Mert akkor utoljara mennek a boltba jovo hetenKép

Beszti
Igazad van en is azon sajnalkoztam hogy itthon minden dragabb,pedig hat hol vannak a fiztesekKép
Anyueknak adtam egy jo hoszzu listat,mit hozzanak,en mar alig alig veszek itthon ruhakat mert dupla aron vannakKépA jatekkal is ugyanez vanKép

Aja,Magdi
Mindenki mast mond kukiilagKépRegen az volta trend hogy huzogatni,most mar van olyan doki aki szerint nem van aki szerint igan.Mostezen igazodjaon ki az ember lanya.Ezt megelozendo mi korulmeteltetuk 3 hetes koraban.Tudom hogy ez sem mindenkinek nyero,de a sebesz mar akor mondta hogyezzel lathatoan gondok lesznek kesobb .Akkor ugyis fel kene metszeni neki,a rantas utan,ami ugye megint egy plusz rossz elmeny a gyereknek.Anno leirtam,de elaltatak 5 percre es kesz is volt,olyan kis szuszogi volt meg hogy tol jol viselte,reggel bementunk es delutan jottun kis haza.A SOTE II,Gyerekklinikan van egy jo orvos aki csinalta,es akkor meg ott laktunk a korhaz mellett,tehat nem volt gond az utazas sem.
Utana sem volt vele semmi extra a varratok magatol estek ki es kesz.KépEN orulok hogy igy dontottunk(Ez kulfoldon mar automatikusan csinaljak a gyerekeknek)es mivel a noverem fiainak is van,nekunk mar az a fura ha valakinek nem ilyenKépKépKép

Aja
Ha eddig nem volt lazgorcsos a laztol akkor amr nemigen lesz,ne aggodjKép

Nyuszika
Nagyon kis szep lett haz,a szine is szupiKépA kocsid latom bent all a garazsbanKép.Nalunk is az en kocsim a garazsos Kép

Pucur
Nekem a szules ota a teriszonyom eleg veszes lett,anyukamnak is ugyhogy ez osszefugg.A kocsiban uram mellett nem,de pl anyu mellett mar jobban felek.Ha en vezetek akkor megint nemKép
Alex is nagy fozobajnokKépMostanaban mindig kavet vagy teat kinal mindenkinek:0Ja es orvsosot is jatszik,ugyhogy en veszek neki orvosi szettet is kariraKépTegnap is hazafele a dokinenitol kijelentett hogy Jo volt a doktorneninelKép

Megegyszer koszi a koszontest lanyokKép

Na mennem kell vasalni Kép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Na tegnap jól megilyedtem, erre ma meg is kérdeztem a bölcsi igazgatónőjét, mi a helyzet, mert persze nem írták ki sehova. De szerencsénk van, nálunk csak a két ünnep között van zárva, tehát dec 27-31ig. Még jó, mert így is 1 napra bejön velem dolgozni, mert nincs annyi szabim.

Lakás
Most telefonált a vevő, hogy neki le kell utaznia 7végén Miskolcra, mert annak a lakásnak amit el akar jelzálogosítani, hogy megkapja a hitelt a nagymamája a haszonélvezője, úgyhogy először írásban le kell mondatnia róla. Egyenlőre lerakott 200 rugó letétet, ma kaptam volna meg az 1 milla foglalót, de így most ha nem jön össze, akkor csak 200 bánatpénzt kapunk. Azért remélem összejön, már beleéltük magunkat.

Kataa
Én próbáltalak tegnap hívni, de nem jött össze, úgyhogy most: BOLDOG NÉVNAPOT!!
Aha maradnánk a környéken, de nekünk nem kell olyan, egyrészt, mert nincs gáz a konyhában, másrészt mert alacsony a belmagasság és nem utolsó sorban, mert hatszor annyiba kerül, mint egy régebbi, holott relatíve kisebb. Tudod, nekünk mennyi cuccunkvan, ami egy "normál" szekrénybe nem rakható.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit
Jaj tudom Te voltal az az ismertlen szam,en meg haromnegyed orat dumcsiztam a mobilom egy kolleganovel,es utana lattam a szamot de nem jottem ra hogy a TiedKép
Jol van csak vicceltem,persze uj lakast az ember nem csak ideiglenesen vesz.Egyebkent nekunk van tarozo is es nagyon jo otlet,igy nincs tele a lakas minden nem idevalovalKép
Drukk hogy jojjon a foglalo de a 200 sem rossz csak ugyKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

kataa!

na ilyenkor örülök hogy nálunk a bölcsiorvos a mi orvosunkKép

Manó

KépKép
manó

Nyuszi
Megvettem a muffinsütőket. Van rajta egy matrica, hogy teflon és made in great britain. talán nem lesz gagyi, mégsem tajwanból gyütt Kép
2x1990 Ft lesz , kéretik ide utalni: OTP 11773140-
00032865 (Őcsi Karolina)Mikibulira jó lesz, ha viszem, vagy kellene már előbb, mert akkor vhol talizhatunk. vagy a párod nem jár a városban, mert akkor ő elviheti.
Ha érdekel meghírdethetem a belső intranetünkön a kocsit. írd le a paramétereket, iá. fotó is jó lenne és telszám, ahol érdeklődni lehet. sokan szoktak kocsit hírdetni nálunk.

Pasitéma
Hát én is itt a munkahelyen, ahol 90 %-ban férfiak és főleg 30-asok vannak, hallok ám cifrákat, hogy ki miért nem akar gyereket. persze amikor danit meglátják, akkor tök jól elvannak, áradoznak meg minden, de ez egész más, mintha a sajátja lenne, hiszen csak pár órára látják, és áltlaában a jó oldalát. persze szerintem sokan irigykednek, hogy jó a házasságunk és boldog vagyok.

Kataa
Teganp elfelejtettem, de utólag boldog névnapot! KépKép Akkor ezek szerint karácsonykor lesz hó? bár tegnap nem esett, vagyis nem locsogott. de azért jó lenne karira egy kis havacska.

Rit
Hát mi most kicsit lemaradtunk, mert sokat kihagytunk. ma megyünk, de pl. jövő héten pénteken nem, mert akkor mikibuli. nektek szerdán mikor van, mert akkor elviszem arra, ne maradjon ki. dani sokszor akar kimászni a kezünkből, hogy na most ő is úszik, de ahogy érzi, hogy elengedem, akkor inkább mászik vissza Kép , de szerintem ha végre sikerül folyamatosan járni, akkor nyárra már mi is jobban állunk, mint most. szerencsére a vízbe uúgy rohan befelé, le a lépcsőn.

én 17 napot leszek itthon karácsonykor. nálunk 2 ünnep között senki sem szokott dolgozni, ablaknapunk van, amit év közben ledolgozunk, pl. nem napi 8 óra van meghatározva, hanem ünnepnapoktól függően kicsi több. idén pl. 8:16 perc. de volt már 8:06 is. meg még van 5 nap szabim, amit 23-áig veszek ki, és csak január 7-én megyek újra dolgozni. szerencsére jövőre majd nem lesz gond az ovis téliszünet, a nyár már inkább, de majd megoldjuk valahogy.

Récsei
Jól írta Kataa, még annyit, a Stadion felé vezető úton kell bemenni.

Beszti
Nálunk is volt ilyen hajvágós csokizós, csak nutellával, még nyáron. két pofára ette én meg gyorsan körbekarikáztam géppel a fején. most már mást találtunk ki, a mosdókagylóba hullattuk a haját, az nagyon tetszett neki és nem is sírt. érdekes, mert 10 hónaposan vágtuk le először neki, aztán még egy csomószor simán tűrte, aztán egyszer csak tavaly nyáron nem akarta, de hát muszáj volt, mert izzadt a nagy haj alatt, mint egy ló. így jött be a nutella Kép (ellenkezik az elveimmel, de néha engedni kell a cél érdekében)
kislányoknál szerintem könnyebb a hajvágás, legtöbbször csak kis frufru és az alját kell megigazítani.

bilizés
a kaki már mindig bilibe megy. tegnap kapott a wc-re egy ikeás fellépőt. megyek be a szobába, a fellépő felfordítva, és ül benne a gyermekem és belepisilt Kép elég kényelmetlen lehetett neki.
bugyizunk otthon már, a kakinál mindig szól és megy lehúzza a gatyóit és emberes adagokat nyom Kép utána megparancsolja, hogy vigyem ki őket a WC-be bulizni (mi így hívjuk Kép).
a pisi hol becsurran, hol időben ér a bilire. most úgy néz ki a nappali, hogy a nagy cserépkályhán száradnak a bugyik, zoknik és nacik. még jó, hogy van egy rahedli belőlük és ha kimosom, megszáradnak másnapra. ligetbe, alváshoz pelusozik.

aja
nálunk is ilyen a drnénink, fél éves korától kellett huzogatni a bőrt a kuksiról (akkor kb. 3-5 mm volt ami rendesen lejött, a többi letapadva), fürdéskor illetve törölközés után ameddig engedi hátrahúzni.
most még kb. 2mm van letapadva a többi körben szépen jön, így tuti nem lesz műtét már. persze vannak olyan picik, akiknek tényleg szűk és nem nagyon hat az efféle praktika, az meg még rosszabb, ha be is van gyulladva az alatta begyűlt cuccostól. Kép de ma már nemcsak metélnek, hanem vannak kíméletesebb módszerek, pl. amikor érzéstelenítő zselével bekenik kuki tetejét és visszafejtik egy speckó szerszámmal, nem csak levágják a bőrt, vagy lerántják. drasztikus módszerek az biztos, én örülök, hogy daninak ok a fütyikéje.
van, aki már egyből körülmetélteti a gyereket, amit én azért nem tartok jónak, mert a szülő döntése. (persze a pici még nem is tud semmiben dönteni). aztán lehet nem is lett volan rá szükség, mert szépen lejött volna magától. viszotn ha meg nem, akkor meg azért szenved a gyerek. nehéz ezt eldönteni. én inkább nem nyúlok bele abba, amit a természet adott.
a természeti népeknél 12-13 éves korig nem is nyúlnak hozzá és szépen lejön nekik, csak nálunk "civilizáltaknál" kell mindent rángatni, nyomogatni... persze a természeti népeknél meg nem biztos, hogy túl jó a beavatási szertartás, amikor az egész törsz azt lesi, hogyan nyiszálják le a 13 éves pöcséről a bőrt, vagy éppen, egy uennyi idős lány szüzességén segítenek a bölcsek.... brrr... néha jó lenne ha olyan természetesen élnénk, de vannak dolgok amikért semmi pénzért.

még fütyitéma Kép
kataa
ne aggódj, lehet éppen felhúzódtak a Alex heréi a hideg hatására, néha el is szokott tűnni a zacsiból, de aztán újra visszamennek a helyükre. a gyerekdrnő mondta, meg olvastam is, hogy pár éves korig vissza visszamegy, de ez nem gond. ha fürdsékor érzed, akkor kicsi kitágul a zacsi bőre és lentebb is lóg emiatt, akkor ott simántapinthatod a golyócskákat. én is megnézem mindig daninak.
felnőttkorban is lifteznek a golyók hideg meleg hatására, de hát ezt biztosan észrevetted már Kép Kép

Pucúr
Én is jobban félek, mióta megvan Dani. Pláne, ha valaki szabálytalankodik, meg ilyenek, azelőtt sosem. persze vezetés közben nem félek, mert akkor inkább ne üljek kocsiba, de már más, mint mikor még nem volt gyerkőc.

na, végre eldugulok Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Hat amit Te irsz azt ajanlottak fel nekunk hogy helyi erzestelenitessel felmetszik a bort,de utana nagyon idetlenul nez am kiKépMutatott kepet a drno.
Ugy voltam vele akkor inkabb a korulmeteles,de csak higienia szempontbol ,mert igy tuti nem lesz sosem gyulladas,marpdig egy kisfiu nyaron tud am mindenhol irto koszos lenni,plane egy pesti jatszon a homoktolKépEgyebkent majd Alex baratnoje megkoszoni meg nekem ezt a kis beavatkozast,tapasztalatbol mondomKépKépKép
Sok olyat hallok en is hogy azert nem hazasodnak ossze,mert sok a rossz pelda.Erdekes nekem meg csak a jo pelda jutott,es mar semmire nem cserelnem ez a boldog has eletetKép
Hajvagas:Nem kellett lecsokizni,de O meg sosem evett csokit ugyhogy nem is tudna mit dugdodok a szjabaKépA Muzli szelet viszont bizti bejonne.Egyebkent en sosem igergetek neki valamit jutalomkent,mert kesobb neez lesz majd leallitani,azt hiszi mindenert jar valamiKép
Ugyi Dani a bilivel,hu ez a szaritas kicsit maceras,inakbb megvarom a joidot a szobatisztasaggal>Na ez is egy elkenyelmesedett tarsadalom dolog,regen miert tudtunk mi mar masfel evesen szobatisztak lenni?Kép

kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok anyucik (és apucikKép)!

Beszti
Köszi az oszrák híreket. Már nagyon mennék de még aludni kell párat. Pancsi meg a télapóval van így, hogy várja. Minden nap emlegeti, remélem ha élesben látja akkor sem ilyed meg.
Hannával türelmet is kaptál? Ez jól hangzik. Gyorsan szülök ikreket, hogy behozzam a lemaradást.Kép

Lányok,
lehet hogy én is belevágok. Mármint Pancsi hajába. Megfodrászolom. A bulin látjátok majd a végeredményt.Kép Még soha nem vágtuk csak géppel a haját, de most nem szeretném kopira, főleg, hogy fülbevalója sincs.

Kataa
Hivatalosan minden nap, pénteken is 9-18ig mert 1 óra az ebédidő. Egyébként pedig kb. fél 10től fél6ig és amikor tudok lépek. Csak az utazás elvesz napi 2X1 órát de inkább többet.

Nyuszika
Tényleg jó lett a házszín. Ha megyek Vácra majd megkuksizom közelebbről is de ez csak jövőre várható.
Írd meg a kondigép típusát, árát, akár priviben is és majd ma du. megkérdezem Csömörön, hogy van-e rá esély. Ha van fejlemény akkor megcsörgetlek, jó. Viszont az infó még jó lenne ha ideérne 4ig.

Kukitéma
Kihagynám KépKépKép

Üdv,

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok
Beszti
mostmár biszti hogy kimegyek leglábis mostmár nagyon kiszeretnék menni bécsbe .Outletekben lehet kapni öltönyöket is? szerinted nem a márka hanem a minöség és ár érdekel na meg a választék.

Pocur
az én párom szeretfözni söt ma ö csinálja a vacsit pizza lesz én meg sütit csinálok azért ö csinálja a pizzát mert az övé finomabbKép.

Kataa
BOLDOG NÉVNAPOT Kép
lehet hogy a bölcsis orvos nem találta a helyé mert felszaladt petikének is volt már hogy nem talátuk se apukája se a dokinéni az urulogus meg azt mondta hogy megvanak csak ovatosan kell hozájuk nyulni mert felszaladnak Kép .

na megyek pusz csics
csics

Kataa!
Tudnál írni Picusnak egy mélt a mikibulival kapcsolatban (melóhelyen vagyok, most nincs időm rá, bocs)? Ő nagyon érdeklődött pár hete, de azt hiszem, senki nem válaszolt neki Kép, lehet, hogy érdelki a téma, tavaly is voltak.
Köszi az útmutatást, biztos odatalálunk Kép.

Kuki
Én egy urológus tanácsát fogadtam meg, miszerint kb. 2 éves koráig nem kell vele semmit csinálni, mert gyakorlatilag minden kisfiúnak le van tapadva, majd magától oldódni fog. Ha állandóan erőltetik a letapadt részt, mikrosérülések keletkezhetnek, amik ha begyógyulnak, hegesek leszne, és a hegek köztudottan nem rugalmasak, emiatt lesz később fitymaszűkülete, amit esetleg műteni kell. Nálunk is volt egy kis probléma,3-4 hónaposan mondta a védőnő, hogy húzogassuk intenzíven Ádám fütyijén a bőrt, mert le van tapadva. Én egyáltalán nem húzogattam, olykor-olykor megnéztem, hogy hogy is állunk, és kb. fél éve teljesen vissza lehet húzni neki, nincs semmi gond. De teljesen igaz, hogy mindenki mást mond, így az ember annak hisz, akinek akar...

Hajvágás
Nekünk is kell megint Ádám haját vágni, mert már akkora, hogy mindig elalussza, és olyan kis idétlenül néz ki olyankor. Mi géppel vágjuk, egyelőre nem mertem megkockáztatni a fodrászt, majd egy kicsit később.

Megyek, mindenkinek minden jót, szép hétvégét,

Panda

panda
Halásztelek

Valaki kért szőke göndör képet. Hát a lányom ilyen, felrakom ha sikerül Kép

PucúrKép
pucúr

Kép
pucúr

Ez fütyül rám, nem ír ki hibaüzit, mégsem jelenik meg a kép, pedig le is lett kicsinyítve a kért méretre.

FeladomKép
pucúr

tedd be a profilodba

KépKép
KépKép
gumicukor

Ja, akartam írni, hogy Máté Kriszta még nem dolgozik, hanem olvastam egy nyilatkozatát a szülés után, hogy egy csomó forró nyomon részt még nagy pocakkal forgattak le, most adják le. sokszor ült úgy a stúdióban, hogy nem látszott a pocakja a kosztümben, mert a hátán szétvégták a kabátot Kép, így olyan volt, mintha nem is lenne pocakja. a gyereke sem mutogatják, de igazuk is van.

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa,
Utólag is boldog névnapot!!!!!

Na, jól hozzászólok a menő témákhoz:
Kuki - nekünk azt mondta a doki, hogy óvatosan húzogassuk. Húzogatjuk fürdéskor. Kicsit még le van tapadva.

Hajvágás - hajmosás után szoktam, "ha már úgyuis bőg" jelszóval... Az eredményt megláthatjátok a mikibulin.

Gumicukor,
Engem is szoktak irigyelni - hát igen, leginkább azért, hogy megtaláltam azt, akinek érdemes gyereket szülni...

Zita
parazita

Sziasztok!

Kuki téma:
Mléna!Félre értettél,én nem a szülőket marasztalom el ezért,pont fordítva!!!Honnan kellene ezt nekünk tudni???A doki feladata lenne elmondani,megmutatni és az orvosi ellenőrzések alklamával szakszerűen meg is csinálni.Sok esetben ez sem segít (mint a te példád is mutatja) de lehet,hogy még komolyabb műtét lenne belőle,ha ennyit sem tettél volna meg!

Beszti
Pont egy ilyen "2-3 éves korig nem kell bántani" eredménye lett egy ismerősünk kisfiának műtéte,aki már pisilni sem tudott és nem egyszerűen megvágták,hanem már fel kellett vágni a tojás nagyságúra duzzadt véget és a genny és egyéb felgyülemlett dolgokat kitisztítani.

Lányok,nem akartam vitát szítani,szerintem legtisztább az,ha valakinek kétségei vannak,a dokijával beszéli meg ezt.Aztán vagy nem piszkálja,vagy igen.Én csak kiakadtam,hogy egyik orvos miért tartja kötelességének erre odafigyelni,másik miért nem?!

Ó,felébredt Máté.
Na még jövök!

Aja
aja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?