Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

BarbiKép
Sajnálom, hogy nem tudtok jönniKép BetegségKép
Gyógyulj meg gyorsan.

Csajok!
Jókor jut eszembe...no mindegy. Szóval, ha valaki tud hozni habtapit, az jó lenne. Sok parkettás felület van a nappaliba.

Mariann
tmarianna

Mariann, én tudok, viszekKép

Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Lányok!
Jó talizást!
Legközelebb, ha lehet mi is mennénk! Kép

Humi!
A hideg futkos a hátamon attól ami veletek történt! Ráadásul volt bátorsága a babahordozót is megemelni. Kép

Ági!
Hogy izlett Matyusnak a kelkáposzta? Én is a napokban akarom kipróbálni.

Kata!
Boldog névnapot!

Barbi!
Jobbulást!
A gyógyszertárban lehet kapni szájkötőt (persze szerintem nem ez a neve, de ez jutott eszembe) én azt használtam amikor Bálint született, mert a kórházban megfáztam elég rendesen, és amikor vele foglalkoztam a szám elé kötöttem.

Most megyek öltözni, mert megyünk a szemészetre!

Szép napot!

Edina

nedinabp

Sziasztok!

No, a tali részünkről is lefújva. ma reggel volt a szokásos havi vizit Petinek. Említettem a hörgést a doktornéninek, hallani nem hallott semmit, ám bekukkantott Petike torkincájába és azt mondta nagyon piros és a mandulái is nagyobbak, azaz ez egy, a kezdetén elkapott kis betegség. Sok citromos tea és C-vitamin, valamint kerüljük a közösséget pár napig, nehogy a nyállal áttetrejden más babákraKép Szomorúan vettem tudomásul. Petinek láza nincs, de nagyon nyűgös, végigbőgte a vizitet, enhgem lepisilt s amint hazaértünk magától bekéredzkedett a kiságyba és alszik mint a tej.

Gondoljatok ránk!!Kép Puszi Mindenkinek, mamáknak, babáknak, a köv. talin már ottleszünk!!!

Ed
Szegénykém, sikerült eljutnod ugye Mariannékhoz? Ne haragudj, hogy gyorsan letettelek, de a lépcsőházban álltunk, épp az ajtót zártam.

Barbi
Pár nappal előbb épp irtam, hogy a kezdetekben engem rettenetesen kiborított, hogy más anyukák (itt, akikkel találkozom) agyondícsérték az azonos korú gyermekeiket: jajjdeügyes, jajjdeszépen eszik, jajjdesokat alszik, egy angyal, stb.... Én pedig csak panaszkodtam: nem alszik nappal, ordít, nincs el magában, stb... Nos, kiderült, Ők bizony vetítettek, mig én a valót mondtam. Hamar kiderült, hogy a jajjdeszépen evő gyermek nem fejlődik, a jajjdesokat alvó gyermek éjjel pokollá teszi a szülők életét és a jajjdeügyes gyermek csak fekszik mint egy darab fa, a jajjdeangyal gyermek azért angyal mert anyukája egész nap ölben hordozza, mert különben ordít. Na, szóval ennyit a dicsekedésekről. A végén még engem irigyeltek, aki ki mertem mondani, hogy bizony "szenvedek" néha a tehetetlenségtől. Szerintem egyik füleden be, másikon ki, igy nem bántod meg a barátnődet. Ésnem szép dolog dicsekedni, mert ilyen korban a bébik nagyon eltérően fejlődnek. Látod, van aki áll 7 hónaposan, van aki akkor kezd mászni. Na és. Lehet, hogy pont a később felálló baba lesz az, aki először kimondja "mama", mig a mi örökmozgó csemetéink első szavára sokat kell majd várni. Na és. A lényeg a szépen fejlődő és egészséges kisbaba. A fejlődést pedig nem szabad készakarva siettetni, legalábbis nekem nem célom, hogy szántszándékkal s erőltetve csodagyereket neveljek (hogy legyen mivel dicsekednünk ismerőseink előtt), hanem egy felhőtlen és boldog gyermekkort biztosítsak neki. Ehhez hagyni kell, hogy a motorikus fejlődés a saját ütemében haladjon. Na, lehet kicsit összeszedetlen volt a gondolatsor, de érted mire akartam kilyukadni: egyik füleden be - másikon ki!Kép

Megyek, elkészitem a mai ebédet, cékla-alma lesz pipihusival, az C-vitamin bomba Petinek.

Puszi nektek, jó bulizást!!!!!!!!

Gondolatban ottvagyunk ám - főleg amikor a sok finomságot eszitak...nyammm! (Én majd elnyammogom itthon amit vettemKép

Szilvus és Peticica
szilvus

Claire
Peding pont Eszter volt aki Ritánál mindehová betolatott, olyan aranyosanKép A Dévényesről csupa jót hallottam a házban lakik egy aranyos anyuka a 15 hónapos kislányával, születésétől oda hordja (nagyon koraszülött volt a baba), otthon is végzi a gyakorlatokat. A kislány már fut-szalad, pedig nemrég állt fel egyedül. Modnta, hogy kazettát is kaptak, s otthon is végeztek gyakorlatokat, s nagyon tetszett a leányzónak. Remélem Eszter is szereti majd!Kép
Csodállak Benneteket 3 és 4 gyerekes mamákat, hogy azért mégis mindenre van időtökKép pont Kittynek mondtam, hogy a csodás time-management-em asszem 2 gyereknél már csődöt mondanaKép Kép
kár, hogy nem talizunk most majd legközelebbin. Jó lenne Karácsony előtt, én szivesen beöltözöm Mikulásnak a gyermekek kedvéértKép Kép

Kérdezted a keresztelőt még nem is válaszoltam: hasonlóképpen Tündéhez én is inkább a család kedvéért tenném, meg a későbbiekben (pl. majd esküvő (hol van az méééégKép ) egyszerűbb lesz Petinek nem akkor futkosni. Mi egyáltalán nem gyakoroljuk a keresztény hitet amúgy.Kép

Peti felébredt (jó sokat aludt) piros a pofija mérek egy lázat - remélem feleslegesenKép

Szilvusék
szilvus

Edina! Nagyon jo ez a maszatos kép, jesszum hogyan csinálta??

Humi! elképeszt ilyen merész legyen valaki, remélem gyorsan tudod pótolni az iratokat!

Szilvus! Petikének is jobbulást!
Én is nagyon jol érzem magam a börömben, igy 34 évesen is.

a tájképes fotók gyönyörüek!!

Mi babakocsiban egy harisnyát+hosszu ujju bodyt adunk Orsira, arra megy egy közepesen vastag overáll. Takarot nem tettem eddig rá, a leghisegebb napokon sem. Télen már takaro is kell majd.
Kocsiba a bodyn van egy pulcsi +vékony kabát, amig kiszállunk, beszállunk se adok rá mást.

Barbi! szegény, jobbulást! Én ilyen maszkot az orvosi müszerboltban vettem tavaly, kb. 25 ft volt darabja.

CAM még mindig nem kapott övet, nekiállok keresni más gyártótólKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Petike!!! Gyorsan tessék meggyógyulni! Micsoda dolog az, hogy egy fontos napon... Irgum-burgum!!

Barbi!
Neked is jobbukást!!!

Ma voltunk a vérvételen. Májfunkció eredmény holnap lesz (ma du-n is megvan de luuusta annnya csak holnap megy vissza érte, biztos jó az meg várhat! Kép) a vírus szerológia meg 2 hét. Ebböl az előző eredmény negatív lett (2x kell megcsinálni mert csak 2 negatív eredmény a tuti) Nem is tutom örülök-e ennek a negatív eredménynek, mert így tényleg nem tudjuk a mi volt a gond. A lényeg hogy a toxoplazma is jó= nem valami állatszőrtől volt a dolog. Szal jó a helyzet! + Matyus kiegyensúlyozott, jól evő kiskrapek újra és ez a lényeg!Kép

Kata!
Boldog névnapot!!!
Kép

Barbi!
Barátnő témában nem osztom Szilvus véleményét (bocsi!) Szerintem ha valóban jó barátnőd akkor egy alkalmas pillanatban meg kellene neki mondanod, hogy ez neked rosszul esik. Ha tényleg fontos neki a véleményed megfogja érteni. Én "kitekerném" Zsuzsa barátnőm nyakát, ha nem lenne velem őszinte minden téren. Ha rosszul is esik neki, talán megérti hogy nem minden gyerek egyforma. Azért barát nem hogy.... No nem tudom lehet hogy csak földhöz ragadt elképzeléseim vannak a barátságot, őszinteséget illetően. Ha úgy érzed szerintem inkább olvass be neki és ha mégis felhív akkor tényleg barát!

Megyek vasalni.

Üdv Ági

Képeket kérünk ám a taliról!!!!

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok! Nagyon folyik itt az élet, én nem is nagyon tudom követni a nyüzsit, ami itt van Kép
Ha valamire nem reagálok, akkor bocsánat, de azért igyekszem.

Ági! KépEzek jó hírek, még mikor nem írtam, akkor is mindig olvastam a topicot és mikor Matyussal kórházban voltatok nagyon izgultam értetek. Drukkoltam és drukkolok most is, hogy minden rendben legyen.Kép

Zsu! Dunaharasztin lakunk, Erzsébetet a közelsége miatt kérdeztemKép Egyébként én 22 évig Zuglóban laktam, és még most is gyakran járok arra (is).

Mozgásfejlődés: Márk ügyessége engem lepett meg a legjobban. Gyakran mondják, hogy a fiú babák lustábbak. Én ebből indultam ki, mindig beszéltük a férjemmel, hogy jó lenne, ha karácsonykor kúszna a MárkKép. Ehhez képest:
Nóri lányom 7,5 hónaposan kezdett el mászni, Márk 5,5 hónaposan. Nóri kb. 10 hónaposan állt fel, Márk 6 hónaposan. Az egyedül ülésről nem is beszélve. Ja! Nóri 14 hónapos volt, amikor elkezdett egyedül járni. Kíváncsi leszek, hogy Márk mikor kezdi. Kép

Úgyhogy tényleg MINDEN BABÁNAK más a fejlődési üteme, és ebből semmi nem következik, 2 éves korra a legtöbb gyerek mindent úgyanúgy csinál, mint a többi gyerkőc, (mármint mozgásilag). Annak a kornak a beszéd és a szobatisztaság a "MUMUSA". Mindig vannak, akik ebben-abban ügyesebbek, de ez tényleg semmit nem jelent.
MINDEN BABA egy külön kis csoda, és összehasonlítani nem lehet és nem is szabad őket!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép
Ehhez kapcsolódóan: Tegnap voltunk mázsáláson, Márk közel 7 hónaposan 8350gramm 71 cm(!). Nórim 1 évesen volt 8500 gramm. Kép

A talihoz jó mulatást kívánok mindenkinek.
Sziasztok:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok újra!

Kicsicsillagomnak szerencsére láza nincsen, de azt, hogy nincs jól remekül példázza az ebéd utáni 2,5 órás alvás! Hogy ilyet egészségesen miért nem produkál?Kép

Ebédelni alig akart, céklás lett minden: a szék, a ruhája, a kő, én is..Kép Viszont a hosszú alvás alatt kockásra tanultam a fejem, igy holnap csak ismételgetnem kell.

El is felejtettem irni, lemázsálták Petit reggel, 8450 gr (jóllakva), hát nem semmi, hatalmas dicséretet kaptunk! Viszont: említettem, hogy csirkemájat is kap, ezért viszont kaptam a fejelmre, hogy májat még nem szabad, majd később...Hmmm. Én azt olvastam, a vas miatt kell, igaz, nem naponta, de hetente 1 alkalommal. Továbbá azt is mondta a védőnéni, hogy hetente 1 alkalommal kapjon a baba VAGY répát, VAGY sütőtököt. Sunnyogtam csendben, mert nanáhogy sűrűbben kap. imádja a sütőtököt (nem vettem észre, hogy sárgulna a keze és az arcocskája). Szóval, ha semmit nem szabad adni egy ilyen idős babának, akkor mit lehet? Minden nap krumplit?Kép Brr! Azt meg sem emlitettem vala, hogy Peticica rajong a Danoninóért, egyetlen főzelékre sem tátja akkorára a lepénylesőjét mint akkor, ha meglátja a kezemben a kis szines Danoninós dobozkát.

Mléna
Igen-igen, jól mondodKép Én is nagyon kiváncsi vagyok, Kisfiam mikor indul el magától. Mi ezt a felállást Karácsonyra saccoltuk, a mostani tippem, hogy január végére egyedül lépked majd. Meglátjuk. A beszéd pedig a másik érdekes, alig várom!

Tényleg, Lányok: a pá-pá integetéssel hogy állnak a babák? Mutattátok már Nekik? Kitty irta, hogy Réka már integet és süti a pogácsát. A tükörben tanulgatjuk már mi is, annyira édes, amikor ül, rámnéz, felemeli a kezecskéjét és mozgatja az ujjacskáit. Még nem köti össze azzal, ha mondom "pá-pá", de a mozdulatot már tudja. TüneményKép

Itt a mai ebédes kép. Ilyen rondán még sosem evett......A teli kanalat kivette a kezemből és szétkente az arcán, bele a fülébe, hajára.

Kép
Kép

Szilvus és Vámpeti
szilvus

Sziasztok!

Úgy látszik én vagyok az elsQKép

A tali nagggggyon jó volt(Köszi mégegyszer Mariann).Készült megint egy csomó fotó, biztos visszaadják majd a hangulatotKép

Mariann, gyönyörq a lakásod, nagyon szép helyen laktokKép

Szilvus, Sára a gyere mozdulatot tudja, de ha csak kedve van,felfelé fordított tenyérrel hajtogatja ki-be az újjacskáit, nem tudom, hogy tudatosan-e.Vámpir Peti gyógyulgasson minél elQbb
Ezt neki küldjük Sárával:
Kép

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Mi is sikeresen hazaértünk, de nam Apa várt ránk a nyugatiban, hanem mi mentünk érte. Kincső aludt a vonaton, gond nem volt vele.

Mariann, köszi a bulit. A vonatállomás 5 perc tőletek.Kép Még várni is kellett a vonatra.

Szilvus, Barbi, sikeresen kijutottunk, semmi gond nem volt. Sőt, szupi vonattal utaztunk!

Vacsira Kincső is karfiollevest kapott. Ha nem turmixolom össze, akkor megeszi az ételt.
Apának is megmutatta az új tudományát, hogy hogyan tud egyedül felülni. Olyan jó, hogy mindig tanul valami újat.

Jönnek, vége a fürdésnek, nekem lejárt a pihenő.

Jobbulást a betegeknek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk!Megpróbállak Titeket visszaolvasni,de mindenekelőtt 2 kérdés:
Milyen volt a buli?
Nem tudjátok hol tudok hagyományos,szép,jó minőségű hintapacit venni???
És a Kis hableány, 101 kiskutya című vhs-t???Életbevágó, ill. Mikulásba vágó fontos kérdések ám ezek!Kép
Ha tu8dtok, segítsetek!
Köszönöm!!!
Barack
barack

Sziasztok!Kép

Moncsi boldog szülinapot!Kép

Kata, boldog névnapot!

TAlis képeket kérünk! Remélem jól buliztatok.Kép

A kis betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást!

Szilvus, ízlett a csokika Petinek ugyi? Kép NA és egy idióta kérdés: Hogy csináljátok, hogya cékla olyan szép piros marad? Mert nekem fakul a színe, pedig nem főzöm sokáigKép Szilvus, májat én is adok Edinának, alig merem elrebegni, hogy néha hetente 2-szer is kap. Mit csináljak, ez a kedvenc menüje: krumpli, májacska meg kb. egy deci anyatej. HA sütőtököt nem lehet minden nap adni, a céklát meg nem igazán csípi a kisasszony, akkor mi a csodát preparáljak neki? Kép Reggel kap almát, délben krumplit pipihússal vagy -májjal(ma pl. paradicsomosan kapta a krumplit, azt szabad?), uzsira meg banánt. Ezen kívül még mit próbálhatnánk ki? KépTanácstalan vagyok...MInden nap nem akarom ugyanazt a menüt belediktálni.

Tegnap újraolvastam A gyertyák csonkig égnek-et.Aztán nekifogtam dolgozatot írni, ma folytattam. Szóval én is csonkig égtem.Kép Holnap meg viszem Edinát a 6 hós oltásra, csak most jött meg az oltóanyag. Fáradt vagyok, holnap meg babusgathatom a kisasszonyt.Kép

Lépek pihizni egy kicsit.

Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Talisok
irigykedemKép veletek voltam, remélem éreztétek jelenlétünket? Mariann remélem lesz még alkalmunk megnézni milyen szép helyen laktok Nádjával. Kép

Köszönjük a biztatást és a jókívánságokat (és Szilveszter cicustKép ), Peti du. is aludt 3/4 órát (ez nagy szó), este kicsit nyűgös volt, most már alszik. Holnap még nem viszem sétálni, jó lenne "kikúrálni" a hétvégén.

Mely
Te is szereted Márait? Sokáig a Füveskönyvével és az évszakokkal aludtam el. Rongyossá vannak olvasva.Kép
Banánt sem szabad, csak heti 1x Kép Kép Peti kedvence. Kezdetben mindennap csak azt evett. Najó, mostanra ritkítottuk.

6 hós oltás? Nálunk olyan nem volt...

puszi, kezd a Meseautó, még ezt az új verziót nem láttamKép

Szilvusék
szilvus

megintén

Kincső a mai nap a 3. újdonságát mutatta be. Nem nekem kellett elaltatni, hanem az apja mesélt neki és közben elaludt. Hihetetlen ez a lány! 1 nap, 3 újdonság (felülés, karfiolleves, apával elalvás)

Mely, sóska, spenót, sárgarépa, zeller, fehérrépa, brokkoli, borsó, gesztenye. Hirtelen ezek jutottak eszembe.

No megyek.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Újra itt, bár fél szemmel nézem a MeseautótKép
Kata!BOLDOG NÉVNAPOT!
Szilvusz!Jobbulást a Petinek!Reméljük hamar túl lesztek rajta!
Lányok,nekem mindig csak az "irigykedés" marad a talik miatt.Egyszer talán már mi is eljutunk!Bár nem tudom mit szólnátok, ha két gyerkőccel mennék?
Most megyek tévézni,remélem zavartalanul.
Sziasztok!
Barack
barack

Sziasztok!

Mariann!
Meg1x koszi a meghivast. Nagyon jol ereztuk magunkat. Itthon Bianka jo nagyokat visongott, tele van elmennyel. Hazafele majd' 2 orat aludt (eddig tartott, mig hazaertunk), de mar 9 ota horpaszt. Nagyon elfaradhatott. Kép

Szilvus!
Kar, hogy nem tudtatok jonni. Jobbulast Petinek. Az en csecsemoorvosom azt mondta, hogy csirkemajat adhatok neki nyugodtan, csak keveset. Mikor legutobb voltunk nala, egybol mondta, hogy latja, sok repat es sutotokot eszik Bianka. Valoban sokat eszik, foleg sutotokot, mert az a kedvence. Nem mondta, hogy csokkenteni kene. Bianka a "pa-pa" integetest nagyon megtanulta. Mindenkinek integet, ha latja, hogy megy el. Sot, meg akkor is integet, ha mehetneke van. Kép ...szinte allandoan csavarogna, imad utazni is. Kép Nagyon aranyos a Vampeti! Kép

Barbi!
Szerintem is inkabb meg kene mondanod a baratnodnek, hogy ez nagyon nem esik jol neked. Ha igaz baratnod, akkor nem sertodik meg, meg fogja erteni.

Mely!
En mindig tobbfelet mixelek ossze es mindig mast. Alapanyagok lehetnek: krumpli, cekla, gesztenye, alma, korte, repa, sutotok, paradicsom, borso, petrezselyem, rizs, pipihusi, pipimaj. Most csak ezek jutnak eszembe. Ma pl. a talin a babamenu krumpli, alma, korte, repa es pipihusi volt. Hala Mariannak es persze Huminak. Nagyon fincsi lett! Ja, es en 2 naponta fozok ujat, nehogymar raszokjon arra, hogy minden nap masik kelljen neki. Ha tul sokat csinaltam, akkor a maradekot lefagyasztom bebieteles uvegekben.

Este megint sutottem muffint. Most nutellasat. Ez is nagyon finom lett. Tesztakeveres kozben Minimanom kunyizott nutellat. Szepen lenyalogatta a kanalrol. Kép

SLy

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Kata
Boldog névnapot!

Mikor lehet látni képeket a taliról? A kövit megbeszéltétek, hogy kinél és mikor lesz?
Én csak nyárra tudom felajánlani a kertünket...

Szilvus
Petya mostanában kezdi, hogy amikor mutatjuk ÉS mondjuk neki a pá-pá-t, akkor nagyon lassan ő is nyitogatja-csukogatja az ujjacskáit, viszont nem emeli meg a kezét, hanem csak lógatja és úgy...

No megyek alukálni, mert tegnap nem hagyott a fiatalúr...
Jó éjt Mindenkinek
Zsu
bzsuzska

Ja a kajákhoz vmi! A szomszédban lakik egy védőnéni. Ő mondta, hogy ilyem korban nyugodtan lehet adni a borjúhúst, mert könnyen emészthető. Hátha ez is egy napra jó a változatosság miatt... Sőt a Hippnek van nyúlhúsos kajája, gondolom nem véletlenségből... elvégre olyan, mint a pipi, ja, meg természetesen a pulyka husi...

Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat és a szájmaszk tippet, csak használnak.Kép
Szerencsére eddig úgy látszik Bence nem kapta el tőlem. Holnap meg veszek szájmaszkot, remélem nem ijed meg tőlem.Kép

Ed, örülök, hogy sikerült kijutnotok.Kép

Kata, boldog névnapot!Kép

A tali miatt nagyon irigykedek, biztos nagyon jó volt! Képek?

Szilvus, mindenekelőtt Petibabának jobbulást. Olyan édes a képen nem is látszik betegnek.Jó, hogy írtad a kajákat nem is gondoltam sárgarépa/sütőtök ellentétre.Danoninot mi is kipróbáljuk. Gyorsan írtam és lemaradt, hogy a te írásod alapján jutott eszembe a barátnőm. Az ő babája egyébként tényleg ügyes, de valószínű a többség tényleg kamuzik. Csak azt nem értem miért.
A pá-pá-ról:végre valamiről van tapasztalatom Bence már kb. 1 hónapja csinálja. A menzán integetett neki a konyhásnéni párszor én meg ráztam a kezét. Aztán már magától csinálta. Bár egyik nap csináltam neki és csak mosolygott és azért se csinálta.Kép Nem produkálja magát már csak úgy.Kép

Edina, szemészeten mi történt?

Ági, jó hír , hogy Matyussal minden rendben!KépBarátnő témában köszi a biztatást elhatároztam megmondom neki csak még nemtudom hogyan.

Magdi, nagyon szép volt amit írtál a babákról, csak azért jó lenne már...

Mely, remélem nem viseli meg Edinát holnap a szuri!Kép

BaracK, hintalovat láttam az Auchanban, Corában, Brendonban.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok.

Húú, látom megint taliztatok. Úgy irigyellek benneteket, hogy ilyen közel vagytok egymáshoz. S gondolom a babák is egyre jobban élvezik. Már nagyon várom a fotókat. Mindig megnézem őket, aztán bőszen mutogatom apának.

Móki: Nagyon köszi a naptárkészítőt. Majd felrakom a végeredményt. Remélem sikerül.

Szilvus: Nagyon drága a csokievős kép. Na, meg a céklás is. Mostanában nálunk is ez történik. Atti üvölt a kanálért. Csak akkor hajlandó bekapni a falatot, ha megfoghatja a kanalat és ő maga tolhatja be a kaját. Nálunk az előke csak arra jó, hogy legyen mit cibálni. Atti a feje búbjától a lábujjáig kajás. Ebéd után át kell öltöztetni. Kép

Humi: ami veletek történt, arra nem is tudok mit mondani. Nem értem hogy tehet ilyet valaki. Ráadásul kisgyerekes anyukával.

Többen írtátok hogy ekcémás a bébi, vagy csak száraz a bőre. Attinak is nagyon száraz volt, főleg a térdén és a hajlatokban, plusz az alkarja pöttyös volt. Nekem a dokinéni citromsavas testápolót írt fel. Kb. egy hete használjuk és teljesen elmúltak a foltok is meg a szárazság is. Olyan bársonyos a bőre mint "új korában". Kép Én csak ajánlani tudom.

Kata: Boldog névnapot!

Képzeljétek, Attinak kibújt a harmadik foga. Eddig ugye volt neki alul kettő. Na, hát én ezek után vártam a felső kettőt. Nagyon megdöbbentem, amikor észrevettem, hogy az alsó kettő mellett bújt ki még egy. Én azt hittem, hogy a felsők jönnek. Kép

Puszi mindenkinek
anita78

Ja, és még valami. Most látom, hogy írtátok hogy pápáznak a babák. Atti is pár napja tanulta meg. Először csak a tenyerét nyitogatta, aztán magasra emelve tette ugyanezt, utána elkezdte rázni a karját, s ma nagy csoda történt. Amikor indultunk volna sétálni, s hoztam az overállt, mondtam hogy megyünk, pá-pá. Atti összerakta a képet, elkezdett integetni és mondta hozzá hogy pá-pá.. Azóta egész nap ezt csinálja. Mindennek integet. A tükörnek, a tv-nrk, a játékainak... stb. S mondja nekik, hogy pá-pá-pá-pá...

Olyan boldog vagyok

Puszi
anita78

Megint én.

Rozsagi: elfelejtettem megköszönni a fánkreceptet. Kipróbálom a fánksütőben, aztán max megsütöm olajban, ha nem jó. (De akkor mit csináljak a fánksütővel? Kép Kép)
Köszi
anita78

Bence kedvenc játéka a kukucs. Míg az etetőszékében volt folyton elbújt a naptár mögé és onnan kukucskált.Kép
Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Mely, Sly-t kiegészítve én még brokkolit is adok neki meg karfilot.De én úgy csináltam, hogy megnéztem, hogy a korban neki megfelelő babakaják miből vannak, és azokat főzöm én is.

Puszi, Léna

nuska

Jó reggelt!

Talin mi is remekül éreztük magunkat. Köszi Mariann! Köszi Humi! Levit alig tudtam letenni, teljesen fel volt pörögve. Na de azért az éjszakai ébredéseket nem hagyta ki... Hiába aludt csak össz-vissz egy órát égész nap.

Szilvus, a tegnap végre megkaptuk a Libero-figurát! Ma remélem, ki tudunk menni a postára, hátha 30-ig odaér és meglesz Dorkának a meséskönyv.
Petikének jobbulást! Nagyon hiányoztatok a taliról!!!

Kata, így utólag is nagyon sok boldog névnapot!!

Megyek, képtelenség így írni, két gyerekkel az ölemben.

puszi

Erika
pera

Sziasztok! Jó reggelt!

Szilvus!
Jobbulást Petikének! Még szerencse, hogy az elején elcsípték a betegséget!
Édes a céklás kép! Jót mosolyogtam, mintha Bálintot láttnám enni. Kép
Bálint is szereti nagyon a Danonínót. Most Nestle banános Baby Yogot is vettem neki, azt is nagyon szereti.

Barbi,
Szerintem nem fog megijedni Bence, max hamar lekapja rólad. Kép
Jobban vagy?
Multkor becsavartam a hajam amíg Bálint aludt. Felébredt, majd csavarókkal a hajamba mentem be hozzá. Tetszett neki, rögtön tapogatni akarta. Kép

A szemészeten minden jól ment. Szerencsére minden rendben van vele. Egész jól viselte. Kapott szemcseppet a szemeibe, amitől kitágult a szembogara, és úgy tudták megvizsgálni. Kedvesek voltak nagyon, még báboztak is neki, és így oda nézett, ahová kellett. Félév múlva kontroll.

Lányok!
csatokok ide egy táblázatot a hozzátáplálásról, hátha valakinek ötletet ad.

Most megyek reggelizni.

Szép napot!

Edina

nedinabp

Sziasztok! Jó reggelt!

Szilvus!
Jobbulást Petikének! Még szerencse, hogy az elején elcsípték a betegséget!
Édes a céklás kép! Jót mosolyogtam, mintha Bálintot láttnám enni. Kép
Bálint is szereti nagyon a Danonínót. Most Nestle banános Baby Yogot is vettem neki, azt is nagyon szereti.

Barbi,
Szerintem nem fog megijedni Bence, max hamar lekapja rólad. Kép
Jobban vagy?
Multkor becsavartam a hajam amíg Bálint aludt. Felébredt, majd csavarókkal a hajamba mentem be hozzá. Tetszett neki, rögtön tapogatni akarta. Kép

A szemészeten minden jól ment. Szerencsére minden rendben van vele. Egész jól viselte. Kapott szemcseppet a szemeibe, amitől kitágult a szembogara, és úgy tudták megvizsgálni. Kedvesek voltak nagyon, még báboztak is neki, és így oda nézett, ahová kellett. Félév múlva kontroll.

Lányok!
csatokok ide egy táblázatot a hozzátáplálásról, hátha valakinek ötletet ad.

Most megyek reggelizni.

Szép napot!

Edina

nedinabp

megint én,
a táblázatot nem sikerül csatolni Kép
szóval akit érdekel, szívesen elküldöm

Karmen,
a maszatosságra visszatérve, lehet, hogy én vagyok az ügyetlen, de néha nem tudom kivédeni, hogy ne kapja el a kanalat. Az evés elején szépen eszik, tiszta mintagyerek módjára Kép majd amikor megelégelte, vagy rájött, hogy nem is izlik, akkor belefúj, vagy éppen benyulkál a szájába és keni szét magán... utána mindig belááítom a kádba, amit nagyon szeret, lehet, hogy ezért csinálja Kép

Edina

nedinabp

6 hos szuri nálunk sincs.

Barack! én is ilyet akarok venni, a Coraban lattam, nagyon szép lovacska, fából, fehér sörény, barna plüss a szöre és szép a kantárja is. Talán 6-9e ft volt.

Szilvus! Nagyon klassz ez a fotóKép Orsi nem tud ingetegni, ö tapsikol. Jobbulást Petikének!

Én is ugy tudom májat het 1x ehet, de sütötökröl, répáról ezt még nem hallottam!

Barbi! Orsi is ezt játsza csak ö egy textilpelus mögé bujikKép Ujságot ö is szeretné de tépkedi és eszi igy tabu lett.

Katiknak nagyon boldog névnapot!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Edina!

Kérném a táblázatot! Köszi rozsagi@freemail.hu

Timi!
Hogy vagytok??? Nem eltünni! Bence jobban van?

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ja és remélem lesz még akcios hinta az Auchan-ban megkértem valakit vegye meg Orsinak.
Ikeába is elküldtem ott meg etetöszékbe kértem övet, láttam olyasmit mint ami kellene, CAM-röl meg megvan a véleményem. Még jo hogy nem a babakocsival van honapokig gond, akkor felölük nem használhatnám.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Petike reggel 7-kor ébresztett, azt sem tudtam hol vagyokKép Aztán fél 8-ig még odabújtattam mellém, de sejthetitek, abból már nem volt alvás egyikőnknek sem. Még csoda, hogy a szemeim és füleim száma maradt a régi...Kép A nagy üveg kakaót benyomta, de kivcsit nyűgösebb, mint szokott, szerintem visszapasszolom még aluidni egy órácskát. Séta délelőtt kilőve, nagyon hideg van, nem hiányzik, hogy "ráfázzon". Ja, és csipkebogyó tea 1000-elKép

Kaják: Brokkoli, karfiol, spenót, fehérrépa, sütőtök, répa, cékla, krumpli, gyümölcsök, gesztenye, paradicsom (néha) és a pipi+pulykahusi, valamint a pipimáj. Én ezeket adom Petinek, Lénához és Slyhoz hasonlóan mindig többfélét összefőzve. Már nem turmixolom teljesen pépesre, hadd tanulja meg enni a kicsit darabosabb ételeket is. Ha eszünk és olyan az étel, mindig kap a villa vagy a kanál hegyén egy falatot. Eddig még nem ellenkezettKép tegnap pl. az almáspitémre bukott ráKép

Készül a Rudolf-sál (anyu köti), a hétvégén elkövetem a fotókat, ma vágom ki a kartonokból a képeslapokat, még arany és ezüstszinű filcet kell venni. Remélem örül majd a rokonság, barátság ezeknek a karácsonyi üdvözlőlapoknakKép Valamelyiktek irta a fényképes kulcstartót, köszönöm az ötletetKép, Mikulásra a két nagymama olyat kap, Ők örülnek az ilyen giccsparádénak.

folyt. jöv.

sZILVUS
szilvus

Sziasztok!

Ági, akartam már írni, hogy "olcsó húsna híg a leve". Nem a legjobb az etetőszék, alig lehet belerakni, ha izeg-mozog a gyerek, akkor billeg a szék előre-hátra-jobbra-balra. Néha próbál felállni benne. Egyszer majdnem kicsúszott belőle. De a célnak megfelel.

Megtalálta a táskámat, pakol belőle. Legalább valaki kiszedi a felesleges cuccokat.Kép

Sly, 2 óra??? A vonatről láttam a kocsisort.Mi 2 óra alatt értünk haza téténybe úgy, hogy még apa munkahelyére is beugrottunk. jól döntöttem.

Megyek, mert ma hisztinapunk van.

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed, részvétem a hisztinapraKépHozd át Sárához, majd jól "ellátják egymás baját"KépKépAzt hiszem Kincsi emberére talált tegnapKép

Szilvus, mi is giccsezünk a nagyiknak meg a dédinek.
Naptárakat készíttetünk nekik.
www.lappantyu.hu/naptar
Gondoljátok nézzétek meg, nekünk nagyon tetszett.

Most megyek is, amig "istenköddggye" alszik.

Puszi, Léna

nuska

Szia mindenki,

Szilvus, Petinek jobbulást!!!!

Mariann, nagzon jól éreztük magunkat!!!

Felrakram a képeket a talisképek közé.
megyek, majd még benézek

Rita
boksay_rita

Sziasztok!Kép

Nagyon köszönöm a kajás tippeket.Kép Majd válogatok belőlük. A répa nem igazán nyerő Edinánál,a céklával ímmel-ámmal megbirkózik. Kíváncsi vagyok, mit szól a karfiolhoz, a jelek szerint apára ütött, ő meg a k betűs zöldségektől undorodik.Kép Ja és spenótot itt nem igazán tudok beszerezni.Kép Majd a brokkolit.Kép Habár halvány lila gőzöm sincs milyen íze lehet.Kép Na de majd megkóstoljuk.

Ha minden igaz, ma lesz hintánk! Úgy várom, mintha én is beleülhetnék.Kép Az etetőszékekkel kapcsolatosan annyit, hogy még mindig nem csináltattunk, ugyanis Edina állandóan kimászik a hordozóból is, egyfolytában nyüzsög. Bizony előfordul sokszor, hogy ölbe veszem és úgy etetem meg, közben bohóckodom neki. Nem tudom, egyáltalán van-e értelme csináltatni. És én is pont a billegéstől félek.

A szurikat úgy látszik itt másféle rendszer szerint adják. Mi 2, 4 ill. 6 hósan kapunk szurit, ez nekünk mindig tolódik kb. 3 hetet, mert Edina hó eleji, és oltóanyag mindig csak hó végén jön. Aztán egyéves korig szünet. Remélem, a maival nem lesz különösebb gondunk.

Szilvus, igen, nagyon szeretem Márait, habár alig néhány éve fedeztem fel, ide ugyanis a 90-es évek vége fele kezdett beszivárogni.

Honap nagy megtiszteltetésben lesz részem, ugyanis Tudományos Diákkonferencia lesz a főiskolán, és zsüritag leszek.Kép Nagy sunyin kicikliztem a részvételt, hogy ugyebár szoptatok, hát erre megleptek...

No, bekapcsolt Bömbikém, lelépek.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Szaisztok Lányok,

olvasok ám, csak géphez alig jutok, és sok problémánk van a napokban, Bence betegségén kívül is. Egyébként kicsit jobban van, már elfogad némi kaját, viszont abbahagyta a szopit. Dokinéni szerint elválasztotta magát.
Egyébként vírusos torokgyulája van, valszeg azért nem akar enni mert fáj a torka. Imádja a Nurofent, ha meglátja a kezemben a fecskendőjét, tátog ezerrel.

Humi, írtam mailt a napokban, megkaptad ?

Nagyon rossz passzban vagyok, ne haragudjatok.

A talis képeket még megnézem, biztosan nagyon jó volt, kicsit fáj a szívem érte.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Szaisztok Lányok,

olvasok ám, csak géphez alig jutok, és sok problémánk van a napokban, Bence betegségén kívül is. Egyébként kicsit jobban van, már elfogad némi kaját, viszont abbahagyta a szopit. Dokinéni szerint elválasztotta magát.
Egyébként vírusos torokgyulája van, valszeg azért nem akar enni mert fáj a torka. Imádja a Nurofent, ha meglátja a kezemben a fecskendőjét, tátog ezerrel.

Humi, írtam mailt a napokban, megkaptad ?

Nagyon rossz passzban vagyok, ne haragudjatok.

A talis képeket még megnézem, biztosan nagyon jó volt, kicsit fáj a szívem érte.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Ja, még valami: Móki, elküldenéd nekem is a naptárkészítő programot ? elek.timea@invitel.hu köszönöm előre is !

pusza
kismaszat

valakinek megvan a Romeo és Julia muical?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Humi! Jó hírem van!!!
Most kaptam e-mailt a Nestlétől, mert megkérdeztem, hogy meddig lehet gyűjtögetni.
2005 június 30ig be lehet küldeni a pontokat, változatlan feltételekkel...

Ha vkinek nem lenne Nestlés pontgyűjtő füzete, de sok Nestlés bébiételt vesz és szeretné gyűjtögetni, itt talál bővebb információt:
http://www.nestle.hu/login.asp?mf=/aloldalak/csaladeletmod/csaladeletmod.asp Babaház/Babaklub/Pontgyűjtő akció

Zsu
bzsuzska

Móki Nekem is el tudnád küldeni a naptár progit?
Köszi
Zsu
bzsuzska

Ezt a családinetről szedtem:

http://www.csaladinet.hu/index.php?module=news&target=article&type=mindenkinek&c ategory=30&id=1654
November 26. nagy nap lesz a hazai fogyasztóvédelemben – egyúttal a társadalom úgyszólván minden szegmensét érintő jeles esemény, mely azt tűzte ki céljául, hogy ezen a napon, azaz november 26-án demonstrative senki ne vásároljon semmit. Se bevásárlóközpontokban (ott a legnehezebb megállni), se a sarki fűszeresnél, sem pedig (szintén dobogós helyezés a nehézségi fokot illetően) a trafikban, újságosnál. Semmit.

Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Edina!
Elkuldened nekem a hozzatapis tablazatot? ...hatha hasznat veszem. Kép Koszi! napocskamano@freemail.hu

Ed!
Igen, majd' 2 ora volt az ut. Az Arpad hidra keptelenseg volt feljutni, gondoltam, probalkozok masik hiddal. Nehezen sikerult levergodnom a Rakpartra, de ott is lepesbenlehetett haladni. Mind1. Most legalabb nem kellett fagyoskodnom az autoban, mig a torpe aludt. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok

Gyorsan bekukkantottam, hogy megerősítsem Murphy ama törvényét, mely szerint a spenót berregésre készteti a gyermeket...Minél ződebb, annál jobbanKép

Karmen
megvan, de a francia változat, nem a magyar.

Zsu
Ez jó hir, köszönöm az infót!. Igaz, eddig a HA-t ettük, ami sajnos NEM számitott bele a gyűjtögetősdibe. Különben már meglenne a babaroller. Gyűjtögetem akkor tovább.
Ez a nemvásárolunk semmit mekkora nagy baromság (már elnézést attól, aki kitalálta...). Beteg a gyerekem, majd ma NEM vásárolok neki orvosságot és NEM ma veszem meg a tartalék Germicid kúpot. Ha lázas legyen lázas!!! Mit számit az az 1 nap. Jééézusom!!!!

Tüntem még van egy fordítanivalóm.

Puszi MindenkinekKép

Szilvus
szilvus

Azért gondolom, hogy a vész esetére való dolgokat csak meg szabad venni Kép Egyébként csak érdekességnek írtam ide... Én se törődök ilyenekkel, bár ma ettől függetlenül nem tesszük ki a lábunkat a lakásból. Tegnap voltam nagyvásárolni..

Zsu
bzsuzska

Agi!

Minap irtad, hogy lehet fotomontazst keszittetni+naptarat. Kik ok, ismered oket? Karacsonyi ajandeknak valoszinuleg en is benevezek. Elkuldened a mailt az araikrol, egyeb infokrol?
Elore is koszi!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Szilvus! fel tudnád tenni valahova ahonnan te tudnám tölteni? postában nem bizok megkapnám a másolatot, most is vitám van már megint velükKép

Lányok! meddig aklcios a hinta Auchan-ban 1300-ért? Neten nem láttam, ez akkor nem akcios ár volt, hanem normál ár?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilvus, ma felhívtam a Liberot, kifogytak az ajándékokból. Ez van, marad a gagyi fürdőjáték. Azért kösz, a rajzod isteni. Dorkának is nagyon tetszett. Beküldöm a Liberofigurákkal, hátha plusz pontnak számít...
Csokievő Peti nagyon aranyos! Eszméletlen nagy kópé. Hiányoltam is a tegnap.
Azért érdekes, mennyire mást mond minden doki. Az enyém szerint nyugodtan lehet adni pipimájat a babáknak és semmire sem mondta, hogy heti egy alkalomnál többször ne adjam. Nem értem én ezt. Szerintem, teljes nyugalommal adhatsz májat is Petikének, banánt is többször, stb-stb.
Romeo és Julia engem is érdekelne....A férjem imádja a betétdalát, nekem is nagyon tetszik, érdekelne az egész musical.

Mely, A gyertyák csonkig égnek fantasztikus. Azt hiszem, elő is veszem, beleolvasgatok.

Pumi, nagyon örülök, hogy eljöttetek a tegnap és végre találkoztunk. Milyen volt az út hazafelé?

Timi, remélem, Bencus hamarosan helyrejön! Egyáltalán nem szopizik? Nem lehetséges, hogy csak a torka fáj, azért nem eszik? Vagy más kaját elfogad? Ne add fel, szerintem 1-2 napon belül, amint jobban lesz, újra visszaáll minden a régi kerékvágásba, és újból szopizni fog.

Megyek, Levi úgy üvölt, mintha nyúznánk. Büntetés ez az alvás, de azért napi egy óra csak kevés!!!

Erika
pera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?