Sziasztok!
No, a tali részünkről is lefújva. ma reggel volt a szokásos havi vizit Petinek. Említettem a hörgést a doktornéninek, hallani nem hallott semmit, ám bekukkantott Petike torkincájába és azt mondta nagyon piros és a mandulái is nagyobbak, azaz ez egy, a kezdetén elkapott kis betegség. Sok citromos tea és C-vitamin, valamint kerüljük a közösséget pár napig, nehogy a nyállal áttetrejden más babákra
Szomorúan vettem tudomásul. Petinek láza nincs, de nagyon nyűgös, végigbőgte a vizitet, enhgem lepisilt s amint hazaértünk magától bekéredzkedett a kiságyba és alszik mint a tej.
Gondoljatok ránk!!
Puszi Mindenkinek, mamáknak, babáknak, a köv. talin már ottleszünk!!!
Ed
Szegénykém, sikerült eljutnod ugye Mariannékhoz? Ne haragudj, hogy gyorsan letettelek, de a lépcsőházban álltunk, épp az ajtót zártam.
Barbi
Pár nappal előbb épp irtam, hogy a kezdetekben engem rettenetesen kiborított, hogy más anyukák (itt, akikkel találkozom) agyondícsérték az azonos korú gyermekeiket: jajjdeügyes, jajjdeszépen eszik, jajjdesokat alszik, egy angyal, stb.... Én pedig csak panaszkodtam: nem alszik nappal, ordít, nincs el magában, stb... Nos, kiderült, Ők bizony vetítettek, mig én a valót mondtam. Hamar kiderült, hogy a jajjdeszépen evő gyermek nem fejlődik, a jajjdesokat alvó gyermek éjjel pokollá teszi a szülők életét és a jajjdeügyes gyermek csak fekszik mint egy darab fa, a jajjdeangyal gyermek azért angyal mert anyukája egész nap ölben hordozza, mert különben ordít. Na, szóval ennyit a dicsekedésekről. A végén még engem irigyeltek, aki ki mertem mondani, hogy bizony "szenvedek" néha a tehetetlenségtől. Szerintem egyik füleden be, másikon ki, igy nem bántod meg a barátnődet. Ésnem szép dolog dicsekedni, mert ilyen korban a bébik nagyon eltérően fejlődnek. Látod, van aki áll 7 hónaposan, van aki akkor kezd mászni. Na és. Lehet, hogy pont a később felálló baba lesz az, aki először kimondja "mama", mig a mi örökmozgó csemetéink első szavára sokat kell majd várni. Na és. A lényeg a szépen fejlődő és egészséges kisbaba. A fejlődést pedig nem szabad készakarva siettetni, legalábbis nekem nem célom, hogy szántszándékkal s erőltetve csodagyereket neveljek (hogy legyen mivel dicsekednünk ismerőseink előtt), hanem egy felhőtlen és boldog gyermekkort biztosítsak neki. Ehhez hagyni kell, hogy a motorikus fejlődés a saját ütemében haladjon. Na, lehet kicsit összeszedetlen volt a gondolatsor, de érted mire akartam kilyukadni: egyik füleden be - másikon ki!
Megyek, elkészitem a mai ebédet, cékla-alma lesz pipihusival, az C-vitamin bomba Petinek.
Puszi nektek, jó bulizást!!!!!!!!
Gondolatban ottvagyunk ám - főleg amikor a sok finomságot eszitak...nyammm! (Én majd elnyammogom itthon amit vettem
Szilvus és Peticica