Judit!
Én úgy emlékszem, hogy az eredeti kellett a házasságiból, de másnap visszahozták.
Nem tudom erre gondolsz-e? Lista (szülésfelkészítőn adták):
PAPÍROK – amit megkapunk a hazamenetelkor:
I. 3 példány anyuka zárójelentést kapunk
II. igazolást kiállítják róla, hogy minimum 4x voltam terhes gondozáson
III. 2 példány igazolást kapok a kórházban tartózkodásról
i. 1 munkahely számára
ii. 1 a háziorvos számára
IV. baba zárójelentését megkapjuk
V. baba oltási papírját megkapjuk
iii. csípő (ezt megkapja még a kórházban?)
iv. BCG (ezt megkapja még a kórházban?)
v. További kötelező oltások később:
vi. További alternatív oltások - nem kötelező:
~ agyhártya gyulladás elleni
~ hepatitis elleni
~ bárányhimlő elleni
PAPÍROK – amit a kórház elindít:
1. Gyermek születési anyakönyvi kivonata
Ehhez kell egy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat másolat az Önkormányzattól, ahol a házasság történt
A XII. kerületi önkormányzatban indítják el a folyamatot
Zárójelentésen lesz egy telefonszám: 458-45-92, szülészeti iroda száma, 11-12 között a hazamenet utáni 2-3-4. napon kell érdeklődni, hogy megérkezett-e a születési anyakönyvi kivonat (Mi megkaptuk a 3. napon a személyijét)
Ha megérkezett, 7.00-15.00 között bárki jöhet érte (javaslat: 10.00-15.00 között menjünk be érte)
2. Az anyuka személyi igazolványát és lakcímkártyáját oda kell adni a hazajövetkor és szintén küldik az önkormányzatba. (visszakapod)
Baba lakcím kártyája is megjön (mama állandó lakcímére állítják ki)
3. Baba TAJ kártyáját is elindítja a kórház
FONTOS: 6 hetes koráig jár az egyszeri anyasági támogatás – ezen belül fontos, hogy meglegyen a TAJ kártya ….de nem mindig készül el, ezért javaslat: TEVE UTCA TB ÜGYFÉL FOGADÁSÁRA APUKA MENJEN BE és ½ óra alatt megcsinálják a végleges TAJ kártyáját a babának. ( MI csak postán kaptuk meg, de nagyon hamar)
Közben a babának lesz egy ideiglenes TAJ kártyája. A védőnő adja, készíti el. A mama TAJ számát kapja a baba, úgy hogy annak első számjegyét 8-asra változtatják.
4. Védőnőt is értesíti a kórház …
Állandó lakcímhez tartozó területileg illetékes védőnőt, vagy ha van tartózkodási cím is van, akkor az ahhoz tartozó területileg illetékes védőnőt! (vigyázni, hogy ne legyen, ha nem ott lakunk!)
DE azért beszéljük meg vele biztos, ami biztos telefonon, hogy mikor megyünk haza.
Védőnőnek legkésőbb a hazamenet utáni 1.munkanapon, a gyerekgyógyásznak pedig legkésőbb a 2. munkanapon – ha a körzetit választottuk – meg kell látogatni a babát és az anyukát otthon
A mi feladataink tehát:
Magunkkal vinni: kismama személyije, lakcímkártyája, 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat hivatalos másolata
Védőnőt felhívni, hogy mikor megyünk haza
Háziorvost felhívni, hogy megszültünk – havi jelentések miatt ez FONTOS!
+ érdemes a TEVE utcai székházban a TB kártyáját a babának elintézni
Breki!
Sajnálom, hogy minden munkád így kárba vész. De hogyhogy csak te fizeted?
Sajnálom, hogy már sehogy nem jó. Nálunk volt olyan, hogy a gyomorszájamnál nyomott valamit. Ilyenkor mindig megsimogattam Kittit és kértem, hogy menjen arrébb, mert az fáj nekem, és mindig is arrébb ment. Mondjuk nekünk a mai napig így megy minden. Én megkérem szépen, ő meg megteszi!
Andi!
Én oltattam Rota ellen, és prevenár és meningo ellen is. Biztos ami biztos. A rotánál az a baj, hogyha elkapja, akkor majdnem biztos, hogy kh a vége, mert annyira kiszáradnak a babák. Én ezért is kezdtem elég hamar vízzel is itatni Kittit, ha esetleg beteg lesz, akkor az anyatejet nem fogja kívánni, mert az neki étel, és nem biztos, hogy a vizet egyből el fogja fogadni. Ezért már hamarabb adtam neki vizet, hogyha később baj lesz, akkor legalább vizet igyon. Szerencsére, azért erre még nem volt szükségem. De mindenki maga dönti el, én majd a ketteskének is beadatom!
Én egyébként úgy tudom, hogy pont a leggyakoribb ellen véd. A szomszédunk unokája, most emiatt volt jó pár napot kh-ban, és az apukáján láttam, hogy nem sokat aludtak az aggodalomtól. Na, hát ez nekem megér majd 40 ezret!
Lukácsné!
Nem semmi Hanna! Nagyon ügyes kislány!
Navi!
Boldog szülinapot! Zorkának pedig boldog névnapot!
Estella!
Minden a legnagyobb rendben lesz! A doki nem fog hülyeséget csinálni. HA indokolt lett volna, hidd el megindítja! Így meg ZSombi akkor jöhet, amikor akar, péntekig van rá lehetősége. Minden rendben lesz, ne izgulj. Pihenj és gyűjts energiát!
Missancsi!
Én nekem sem ment a vezetésnél az odafigyelés! Valahogy kevésbé tudtam koncentrálni!
Estella!
Margitban kinél szülsz?
Kpn!
Te megírtad valahova a születéstörténeted? Mikor szültél néztem, de nem találtam! Olyan kíváncsi lennék rá, már S miatt is.