Új privát üzeneted érkezett!

Ma megvolt a 3.trimeszteri vv is!
..megfogadtam,hogy már nem fogok autóba ülni(vezetni)!Csak én vagyok ilyen béna?!...egyszerűen nem megy!Totál nem tudok a vezetésre odafigyelni! :evil: ....na mindegy...ma curv@ nyűgös napom van!Végre haza értem...már tiszta ideg voltam,hogy mi lehet már Estrellával...erre elmegy az áram...no laptop(szar az akksija,már csak konektorról megy),no net(ilyenkor az is megszün létezni)...most jött vissza minden...de most látom,hogy Zsombi még a pociban?! :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
missancsi

Kubu
Hát most már mindegy, megnéztem a filmet, de nem volt borzasztó, csak látszott rajtuk, hogy szenvednek :) De a végén mindenki boldog volt, kivéve a császáros.
Akkor a te hurrikánjaid sem akartak kijönni…

Navi
ISTEN ÉLTESSEN!

Andi
Iza próbálgatja az oroszlánkörmeit? Édes lehet :)

Judit
Zebegényben házasodtatok? Az szép lehetett!

Lukacsne
Kiscsaj tényleg rafkós :)
Mobilos mutatvány sem semmi!

Béku
Na a végén Maja még előbb születik meg, mint Zsombor :) Remélem nincsenek erős fájásaid!
Nekem pont oldalt fekve kényelmesebb.

Képzeljétek, volt két bemutatás, amíg a CTG-n voltam, durva, mert egy fél függönnyel volt csak elválasztva tőlünk, szóval szegény csajok ott vonultak el az öltözőtől félpucéran. És itt a létező összes doki jelen volt az eseményen, aztán megkonzultálták a fülünk hallatára, szóval a Jancsis módszer azért jobb!
Összefutottam megint a volt osztálytársammal, ő már túlhordta, csütörtökön befektetik a kórházba. A végén még együtt szülünk :)
Ma egy nagyon kedves szülésznő volt bent, remélem pénteken is normális lesz. Meg volt bent egy másik is, elsőre takarítónőnek néztem, kék köpeny, fűzős cipő, de szülésznő volt…

Kép Kép
estrella22

vicky
Valószínüleg igazad van, mondtam neki, hogy annyira nem egyszerű megszervezni, hogy vidékről minden nap hozzon-vigyen valaki…
Ja, holnap, holnapután reggel magánrendelés, akkor meg azért nem jó, szóval tényleg ennyit az orvosi indokokról :)

ancsi
Én már nem vezetnék, mondjuk nekem sokszor be is görcsöl a lábam, akkor még a pedált sem tudnám lenyomni :)
Legalább megvan a vv-ed is, mikorra lesz eredmény?
Hát igen, Zsombor még vígan ellubickol odabent :)

Kép Kép
estrella22

estrella: Hol lehet ezt a filmet megtalálni? Én olyan kíváncsi lennék mit is csináltunk pontosan. Nem a tv-s verzió érdekel, azt már láttam. Legközelebb felvetetem a saját szülésemet és majd visszanézem, hogy mit is alkottak odalent. Bár ez elég morbidul hangzik azért.
vicky79
Budapest III. kerület

Estrellám, akkor vagy 21, vagy 22, vagy 23, vagy 24-ei lesz Zsombor baba!!! :))))))))))))

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez a bemutatós dolog még most is borzasztóan hangzik....... ha csak rá gondolok, mindjárt megszülök :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ugye Neked majd nem kell ezen a procedúrán átesni???? :roll: :roll: :roll: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Naaa-naaa-na-na!!!Nekem aztán most ne nagyon figyelgessen be a laptetűűű!! :? :lol: :lol: :lol:
Felajánlom az egészet Zsombinak!Most rajta a Világ szeme!!!! :wink:
Az én Dorkám meg csak maradjon még a popikáján odabent!..Bár remélem inkább már fejen áll,mint a popiján ücsörög?! :roll: ..de ezt jövő héten megtudjuk!A vv 1 hét múlva lesz meg!
Csütörtök este meg szülésznőszemlére megyünk! :lol: ...már várom!
Estrella!Most akkor lazíts!No para! :wink:

Kép
Kép
missancsi

Sziasztok!

Nava, itt is boldog szültésnapot!

Estrella, lemaradtam asszem, de nagyon :lol: :oops: A vonalzód szerint még időben vagy és a lepényed is OK. Miért készültök indításra?
Nekem a 40. héten IV. fokban volt érett, aszonták infarktusos, jól hangzik mi?

Breki, ne pörögj ennyire, adj még Majának néhány hét bentlakást :shock: 8) :lol:

Andikám, Őbabasága átvette az uralmat? :lol:
Nálunk most kezdődnek az első olyan bömbik, hogy oké hogy itt fekszem az ágyban, de már nem szórakoztat a forgó, kiolvastam az összes könyvem, környezetváltozásra van szükségeeeeem. azonnnnaaaal. Ilyenkor ágyból földre, földről pihiszékbe és így tovább :P

Nálunk a gyerekorvos nagypap rotázott. Vicky, ott álltunk kiskanállal mellette és figyeltük, hogy kicsurog-e 8)
kpn

kpn: Nem semmik lehettetek az oltással. Nekem mondjuk Barbus még 2 órával evés után is képes volt bukni. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Juditkám,
isten éltesse nagyidat!
eredeti anyakönyvi kivonat nálunk elég elég volt (2008-as) a Jánosban.

Navi,
isten éltessen benneteket!!! :-) :-)

Andikám,
Iza már most kezdi? :-) jól elképzeltetek magam elé benneteket!!! :-D

Anyukák,
ti bárányhimlő ellen oltattok?

Estrella,
ha orvosilag indokolt lett volna, 10-kor sem küldött volna haza a doki szerintem. miért kockáztatna? ne izgulj, minden oké lesz. drukkolok.

Breki,
pihizz is azért a sok meló mellett és főleg a létrát kerüld el messzire!!!!

Lukácsné,
rafkós celeb-jelölt Hanna!!! :lol: :lol: :lol:

Sajti,
szörnyű ami a barátodékkal történt. :-(
képek szuperek!!!

Kubu,
nekem csak helyi érzéstelenítés volt, EDA nem, meg c@r helyeken is kellett ölteni, lehet hogy ezért volt olyan rémséges a varrás-élmény. :-(

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Judit!

Én úgy emlékszem, hogy az eredeti kellett a házasságiból, de másnap visszahozták.

Nem tudom erre gondolsz-e? Lista (szülésfelkészítőn adták):

PAPÍROK – amit megkapunk a hazamenetelkor:
I. 3 példány anyuka zárójelentést kapunk
II. igazolást kiállítják róla, hogy minimum 4x voltam terhes gondozáson
III. 2 példány igazolást kapok a kórházban tartózkodásról
i. 1 munkahely számára
ii. 1 a háziorvos számára
IV. baba zárójelentését megkapjuk
V. baba oltási papírját megkapjuk
iii. csípő (ezt megkapja még a kórházban?)
iv. BCG (ezt megkapja még a kórházban?)
v. További kötelező oltások később:
vi. További alternatív oltások - nem kötelező:
~ agyhártya gyulladás elleni
~ hepatitis elleni
~ bárányhimlő elleni

PAPÍROK – amit a kórház elindít:
1. Gyermek születési anyakönyvi kivonata
Ehhez kell egy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat másolat az Önkormányzattól, ahol a házasság történt
A XII. kerületi önkormányzatban indítják el a folyamatot
Zárójelentésen lesz egy telefonszám: 458-45-92, szülészeti iroda száma, 11-12 között a hazamenet utáni 2-3-4. napon kell érdeklődni, hogy megérkezett-e a születési anyakönyvi kivonat (Mi megkaptuk a 3. napon a személyijét)

Ha megérkezett, 7.00-15.00 között bárki jöhet érte (javaslat: 10.00-15.00 között menjünk be érte)

2. Az anyuka személyi igazolványát és lakcímkártyáját oda kell adni a hazajövetkor és szintén küldik az önkormányzatba. (visszakapod)

Baba lakcím kártyája is megjön (mama állandó lakcímére állítják ki)

3. Baba TAJ kártyáját is elindítja a kórház
FONTOS: 6 hetes koráig jár az egyszeri anyasági támogatás – ezen belül fontos, hogy meglegyen a TAJ kártya ….de nem mindig készül el, ezért javaslat: TEVE UTCA TB ÜGYFÉL FOGADÁSÁRA APUKA MENJEN BE és ½ óra alatt megcsinálják a végleges TAJ kártyáját a babának. ( MI csak postán kaptuk meg, de nagyon hamar)

Közben a babának lesz egy ideiglenes TAJ kártyája. A védőnő adja, készíti el. A mama TAJ számát kapja a baba, úgy hogy annak első számjegyét 8-asra változtatják.

4. Védőnőt is értesíti a kórház …
Állandó lakcímhez tartozó területileg illetékes védőnőt, vagy ha van tartózkodási cím is van, akkor az ahhoz tartozó területileg illetékes védőnőt! (vigyázni, hogy ne legyen, ha nem ott lakunk!)
DE azért beszéljük meg vele biztos, ami biztos telefonon, hogy mikor megyünk haza.

Védőnőnek legkésőbb a hazamenet utáni 1.munkanapon, a gyerekgyógyásznak pedig legkésőbb a 2. munkanapon – ha a körzetit választottuk – meg kell látogatni a babát és az anyukát otthon

A mi feladataink tehát:
Magunkkal vinni: kismama személyije, lakcímkártyája, 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat hivatalos másolata
Védőnőt felhívni, hogy mikor megyünk haza
Háziorvost felhívni, hogy megszültünk – havi jelentések miatt ez FONTOS!
+ érdemes a TEVE utcai székházban a TB kártyáját a babának elintézni

Breki!
Sajnálom, hogy minden munkád így kárba vész. De hogyhogy csak te fizeted?

Sajnálom, hogy már sehogy nem jó. Nálunk volt olyan, hogy a gyomorszájamnál nyomott valamit. Ilyenkor mindig megsimogattam Kittit és kértem, hogy menjen arrébb, mert az fáj nekem, és mindig is arrébb ment. Mondjuk nekünk a mai napig így megy minden. Én megkérem szépen, ő meg megteszi! :lol:

Andi!
Én oltattam Rota ellen, és prevenár és meningo ellen is. Biztos ami biztos. A rotánál az a baj, hogyha elkapja, akkor majdnem biztos, hogy kh a vége, mert annyira kiszáradnak a babák. Én ezért is kezdtem elég hamar vízzel is itatni Kittit, ha esetleg beteg lesz, akkor az anyatejet nem fogja kívánni, mert az neki étel, és nem biztos, hogy a vizet egyből el fogja fogadni. Ezért már hamarabb adtam neki vizet, hogyha később baj lesz, akkor legalább vizet igyon. Szerencsére, azért erre még nem volt szükségem. De mindenki maga dönti el, én majd a ketteskének is beadatom!
Én egyébként úgy tudom, hogy pont a leggyakoribb ellen véd. A szomszédunk unokája, most emiatt volt jó pár napot kh-ban, és az apukáján láttam, hogy nem sokat aludtak az aggodalomtól. Na, hát ez nekem megér majd 40 ezret!

Lukácsné!
Nem semmi Hanna! Nagyon ügyes kislány!

Navi!
Boldog szülinapot! Zorkának pedig boldog névnapot!

Estella!
Minden a legnagyobb rendben lesz! A doki nem fog hülyeséget csinálni. HA indokolt lett volna, hidd el megindítja! Így meg ZSombi akkor jöhet, amikor akar, péntekig van rá lehetősége. Minden rendben lesz, ne izgulj. Pihenj és gyűjts energiát!

Missancsi!
Én nekem sem ment a vezetésnél az odafigyelés! Valahogy kevésbé tudtam koncentrálni!

Estella!
Margitban kinél szülsz?

Kpn!
Te megírtad valahova a születéstörténeted? Mikor szültél néztem, de nem találtam! Olyan kíváncsi lennék rá, már S miatt is.

rodina74

Lányok,én azért még nem tervezek szülni... :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a fájdalmaimból erre következtettek??! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem szimplán csak fáj mindenem,még nincs napirenden a vajúdás,arra most nem érek rá!! :lol: :lol: :lol:

DE,értettem,nem megyek többet létrára!!! :D
Viszont beszereztem a cuccokat,este folytathatjuk apával a szobácskát,aztán 1-2 napig még szárad,és lehet csiszatolni ;)

Szóval Estrella: eszem ágában sincs beelőzni,de még Ancsit sem ;)
dokid fura egy szerzet,de hátha Zsombor magától indul neki!
Így a 40. héten már egyáltalán nem korai,ne izgulj! :D

A kézzel tágítás elég sz*r lehet,nem tudom,hogy viselném :shock:

Rodina: húgommal és nővéremmel hármunké a ház,de csak nővérem lakik itt,meg én a férjemmel (mi csak télen költöztünk át ide,hogy csökkentsük ezzel a költségeit).

Mivel a babaszobát mi akartuk olyan állapotra hozni,hogy egy csecsemőnek megfeleljen,ezt aláírom,hogy csak nekünk kell fizetni,de télig a kéménybélelést is meg kell csináltatni (csere),az 150.000 Ft lesz,no azt nem tudom egyedül fizetni,mivel 70.000 Ft a táppénzem családi adókedvezménnyel együtt....

Az már a háznak a szerves része,anélkül nem lehet a fűtést bekapcsoltatni... :(
Azt hármunknak kellene fizetni,vagy innentől írom,miket költök a házra,és eladáskor benyújtom a számlát..... :(

(Nagymamám lakott itt,de mikor ide költözött,ezt a házat már automatikusan hármunk nevére íratta,hogy később ne legyen ez nekünk plusz költség...,mert ez az "örökségünk",de ő 2 éve elment, aztán nővérem egyedül maradt,először anyósom költözött mellé,de ő megbízhatatlan volt,és mikor egyszer csak lelépett,kellett valaki nővérem mellé,mert egy tanári keresetből nem lehet egy 100 m2-es házat fenntartani,főleg ha az ilyen régi és ócska állapotú :? )
Vendég

Béku!

Bocs, nem akartalak pénzügyi helyzetetekről kérdezgetni, csak pontosan azt akartam ajánlani, hogy azért vezetnék egy könyvet, amibe a költségek, no meg a számlák lennének elrakva, biztos,ami biztos alapon. Tudom, nem szép ilyet mondani, hisz a testvéreid, de sajnos, már nagyon sok ilyen csúnya ügyet láttam.

Ja, az anyagi kérdések, sajnos, mindenhol gáz. Én nem is tudom elképzelni, hogy majd gyesen hogy fogok tudni itthon maradni. -Sehogy.
Lassan szeretnénk tesót is, de nagyon úgy néz ki, hogy a tgyás-om és a gyedem is, a második gyereknél csak minimálbéres lesz! Bár kéne egy jó kis tb szakértő!

rodina74

vicky
Hű, talán ncore-ról töltötte le férj a filmet, de én elég hülye vagyok ehhez, este megkérdezem.
Én a sajátomat nem szeretném visszanézni :)

Andi
Na igen, már csak az a kérdés, hogy ikrek, vagy rák lesz-e a kicsi…
Nekem nem lesz bemutatás :)

Ancsi
Köszi a laptetűt, ennyi után már csak simán mehetnek a dolgaim :)
1 hét a vv eredménye???
Jó, hogy lesz szülésznőd!

kpn
Hát, most hogy kérdezed, gőzöm sincs, miért akarnak indítani!!! Talán azért, mert ha már koraszülöttnek jósolták a picit, nehogy má’ kihordjam… :)
Azt hittem, gáz a III. fokú lepény, de ezek szerint nem. De várj, IV.-es fokú nincs is, nem???
Pénteken voltam dokinál, azt mondta, 1-2 napon belül szülök, de ha akarom, most megindítja. Nem akartam. Mondta, hogy akkor hétfőn rámnéz. Ma meg ugye „elkéstem”. /Annyi, hogy hétfőn szabira megy a dokim, ezért a pénteki indítás, mondjuk a helyettes nagyon nem szimpi.../
Na látom neked is megvan a program :)

Zsuzsó
Na ja, szerintem sem küldött volna haza, ha orvosilag gáz lenne…
Te nem is kaptál EDA-t, vagy csak a varráshoz nem?

Rodina
Dr. Sztanyik a dokim, amúgy nagyon jó, jó kezekben vagyok…
Szülni nem tud helyettem :)

Kép Kép
estrella22

Rodina: nem gáz,szívesen megírom,nem titok :D

A számlákat megtartottam,sőt,fotózva is van a folyamat,ahogy készül, így le se tagadható,a dátum sem...

Sosem voltak még ilyen gondok,de azért én is sok mindent hallottam már más családoknál,úgyhogy kértünk számlát a nevünkre...,biztos ami biztos.
Vendég

Estrella,
nem kaptam EDA-t mert nagyon gyorsak voltunk. :-)
úgy várom már a hírt hogy megérkezett Zsombor. :-) azért szerintem készülj 56-os hazahozós rucival is! :-) :wink:

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Ancsi,
nekem is egyre szarabbul ment a vezetés. :wink: úgyhogy nem csak te vagy a béna!!! :-) :-) úgy látszik ez vele jár! én az utolsó előtti héten húztam meg az autónkat. pihenj egy kicsit ha tudsz!
persze nyilván a felújítás közepette könnyű ezt mondani! :?

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Csajok, köszi szépen a rotás válaszokat..... Megmondom őszintén hajlunk rá, bár nagyobb tesó nincs, de apja szemefényét "óvni" kell..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kiscsillagom ma extra nyűgös... gondolom ez az elcseszett időjárás lehet a háttérben .... Mert amúgy minden elrendezve... pisi-kaki-kaja... de reggel óta nyűglődik.... fura is mert eddig ilyen nem volt.... de gondolom ez valahol normális... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

andrea-1

Andi: szerintem ettől a hülye időjárástól van,én se bírok magammal,a fejem is fáj,aludni se tudtam :?

Biztosan Iza is ezt érzi... De holnaptól jó időt mondanak,úgyhogy talán mai napot kell csak kibírni nyűgösen :D

Mi nem beszéltünk még erről az oltásról,de nem vagyok oltás-ellenes, én szerintem beadatnám... :roll: ;)
Vendég

Béku: hát meglátjuk majd holnap.... az is lehet, hogy már simán elrontottuk és rázatná a zrittyóját csak egész nap... most épp anyu kezében van.... és világbéke van.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Apja ma amúgy olyat alakított.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .... A gyerek szobájába van most beállítva a kamera, informatikus apuka bentről időnként csekkolja a szemefényét .... na ma is ez volt..... megnézte, és ott maradt megnyitva a kamerás oldal.... Rajó elment a helyéről valami másik emeletre.... kollegáli egyszer csak telefonálnak, hogy menjen vissza a helyére mielőbb, mert üvölt a gépe, de nagyon !!! :)))))))) Hát rajta maradt a hang is a kamerás oldalon .... úgyhogy online-ban hallották a kollegák (nagylégteresben dolgoznak) is a gyerekünket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

hát ez nagyon jóóóó!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

el tudom képzelni,milyen félve közelítették meg a gépét,hogy mitől bömböl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Andi!

Ma még Kitti is nyűgös, pedig ő nem szokott az lenni! Szóval ne csodálkozz, hogy Iza az, őt még jobban megviseli ez a hülye idő!

Estella!
Sztanyikot én is ismerem. Évekkel ezelőtt jártam hozzá évekig. Akkor még a Kolozsi térnél volt rendelője, majd átment az Árpád-híd lábához. Ő csinálta nekem az első átjárhatóságit a Margitba. :)
Én is nagyon kedveltem!

rodina74

sziasztok!

megvolt a 2. uh is, a tüszőm szépen növöget de mhny csak 4mm a 12.napon. :cry:
azt mondja a doki, hogy ha nem vastagszik csütörtökig, akkor következő hónapban méhnyálkát vastagítunk tablettásan.
Nem tudjátok,hogyan tudnék rásegíteni? Barátcserjét ajánlották a gyógynövényesbe.
Tudtok valami okosat mondani nekem?

andi: mi oltattunk rotára és bizony sokszor segített, sok hasmenős betegséget megúsztunk kórház nélkűl.
magnolia77
Gyöngyös

Sziasztok!!

Esztrella!
Zsombi bgiztos tudja,mikor kell jönni. :D :D Sokat gondoltam ma Rád!!

Andikám!!
Szegény Iza,még Engem is megvisel az a hülye idő.Rajó csúúúúcs...)))))
Éjszakák ugyan olyan jók????

Magnolia!!
Lehet tudni Ki vagy???? :wink: :) :)

Béku!!
Te lány,pihengessél!!!!!!Mert elverem a sejhajod!!!!

Bocsi,hogy ennyi voltam,de nagyon fáradt vagyok,meg ez a hülye idő,kikészít. :oops:
Holnap jövök a UH után!!!
csucsu99
Budapest

Zsuzsó
Na én is ezért félek a „villámszüléstől”….
Szerintem sem fog már abba az édes 50-esbe beleférni Zsombor :)
Anyós ezt elnézte, mikor megvette.

Andi
Hát Rajó nem semmi :)
Csak nehogy véletlenül azt is fent hagyja, mikor épp szoptatod Izát :)
Nem csoda, hogy nyűgös szegény…

Rodina
És az átjárhatóságinál is olyan kis figyelmes volt, mint szokott?
Ma nem is fájt a vizsgálat, most mondjuk fájdogálok, de az nem az ő hibája.

Csucsu
Köszönöm :)
Most már remélem nem lesz több vakriasztás.
Kíváncsi vagyok, mit mond a doki a holnapi UH-on, drukkolok nagyon!!! Hányra mész?
Munkahelyen ugye még nem tudják?

Kép Kép
estrella22

Magnolia!
Sokaknak az jött be, hogy nagyon sok fehérjét ettek. Jó még a búzacsíra, az E és a B1 vitamin.

Csucsu!
Holnapra nagyon szurkolok!

Tényleg csütörtökön 10 körül lesz valaki a BMC-ben?

rodina74

Rodi, a szülést még a mai napig nem írtam meg, tervezem. minden nap. S. 1000% volt minden szempontból nekem is.

Andi, ez a kamerás sztori állati. Mi ez, webkamera?

Estrella, lehet, hogy azt mondta akkor, hogy a III. fokban olyan nagyon érett, hogy az már inkább IV. fok lenne, ha lenne ilyen? Lehet, hogy ez csak a lepény randaságát volt hivatott kifejezni :oops:

Nekem a lepény fos volt, de mivel a ctg és uh teljesen jó volt +10-ig mentünk. Szó sem volt indításról. Nem lehet, hogy szabira/konferenciára megy a dokker? :roll:
kpn

Kpn!

Jó, akkor nem hiába nem találtam, mert úgy elolvastam volna! Majd ha lesz időd, légyszi, légyszi, légyszi írd meg! Annak nagyon örülök, hogy te is nagyon meg voltál elégedve S-sel!

rodina74

Csucsukám,
holnapra drukkok :arrow: :arrow: :arrow:

Estrella,
ezek szerint olvasok a dokid gondolataiban :) Én is a pénteki indítást tartottam sanszosnak ha ma még minden rendben... Hidd el, Zsombi addig szépen kitalálja majd hogy mikor bújjon elő :wink:

Rodi,
köszike :D
Én leszek a bmc-ben csütörtökön 9-től, viszgálat+vv, aztán 11 -kor ctg, szóval van esély hogy összefutunk :)

Andikám,
nem is R lenne ha nem ilyeneket művelne :lol: :lol: :lol:

Csajok,
köszönöm nagyikám nevében a jókívánságokat!
Végül mégis elmentem Zebegénybe a papírért, hiszen oda-vissza úttal, ügyintézéssel együtt se volt egy óra, és legalább tutira megyünk :)
Viszont Móci ma még annyit se produkált mint eddig, totál jó gyerek, néha mozgolódik és kész...hogy lesz ebből hamarosan szülés???

Kép
judit0713

kpn
Dee, 27.-től szabira megy a dokim 3 hétre...
CTG-m teljesen jó szerencsére.

Kép Kép
estrella22

Estrella,
igen, Zebegény volt a helyszín, varázslatos, szebbet nem is kívánhattam volna. Ráadásul ingyen !!! jött ki az anyakönyvvezető lebonyolítani a ceremóniát :shock:
Íme egy kép:
Kép

Kép
judit0713

kukk,

Béka,
köszi az infót, továbbítom ismerősnek.
hajnali alvások pedig legyenek, mert később lehet hogy hiába szeretnéd :-)
na haladtatok ? csiszolással, porbeszívással óvatosan.
"kézzel tágítás elég sz*r lehet,nem tudom,hogy viselném" - majd kapaszkodsz az ágy mindkét oldalába :-)

Andi,
jajaja méretügyben revidiálást javasolunk Sz-nek :-)
hiszti ? :-) az meg mi ????????????????? :-) gatyát felkötni, kezdőőőőőőőődik.
meningot kihagytam, az is volt, Lizánál is lassan esedékes (1 éves kor előtt felíratni, addig olcsó).
időjárás: Liza tegnap 3 órát horpasztott napközben majd elruccantam du Herceghalomra, odautat és visszautat is aludta, sőt már fél 8-kor (általában este 10-kor sikerül lelőni) már aludt, ki érti ezt ? :-)
kamera :-)

Judit,
nagyika férje :-)
infót tőled is köszönöm !
Rodina összefoglalójához annyit hogy csüt hajnalban szültem, péntek délután születési ak és lakcímkártyát hozta a kórházi védőnéni.
izgulok :-)

Lukácsné,
Hannának szerintem vegyetek egy mobilt :-)

Gyoreneildi,
kérem kérem kubuspace@hdsnet.hu :-)

Nava,
utólag itt is boldog születésnapot és rafkós gyönyörű kishercegnődnek pedig boldog névnapot !

Estrella,
dokid gondolom munkaidőben le akarja tudni a szülést.
pihizz és legyen egy magától beinduló szülésed ! drukkolok.
Marci valóban túlhordásos volt, Lizát pedig a dokimnál akartam megszülni, aki 5-én indult nyaralni, ezért 4-én mentem indításra, igaz 5-én 00.20-kor érkezett a kisasszony csúcsforgalmi teltházas szülőszobák miatt :-)))))
bemutatás, brrr hát így tényleg kemény.

Ancsi,
kitartás :-)
Marcival ilyenkor már nem vezettem, Lizával uccsó napig :-)))

Vicky,
nekem megvan mindkét szülésem, néha.... téli napokon magányomban (?) :-) előveszem és jót zokogok rajta, majd odamegyek a gyerkőcökhöz és össze-vissza puszilom őket, jaj most is sírok.
2 órával későbbi bukás nem semmi.

Kpn,
IV. fokban érett meg egyéb infók :-( kellemes lehetett hallani.
hajrá hisztik :-)

Zsuzsó,
no bárányhimlő.
Lizával nekem se volt EDA :-) de varráshoz extra szurkák igen :-) kívánom hogy a legközelebbi öltésed legyen fájdalommentes :-)

Rodi,
ha kistesó Kitti otthonlét idején fogan akkor a tgyás, gyed alapodat ugyanaz adja mint Kitti idején.
mit csinálsz Te csütörtökön a BMC-ben ?

Magnolia,
ki vagy ?

Csucsu,
hajrá uhu.

mi jól, Liza brutál, jön, megy, terminátor, felmászik Marci ágyába, táncol, mondja hogy (L)iza, oda és mutogat is hozzá............
csak az a kibabrált hozzátáplálás nem megy hogy a kutya rúgja meg.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

fúúúúú most nagyon bumbesz leszek, épp tévézek

gratulálok az ópusztaszeri családnak aki megtagadja a védőoltásokat, közben egy putreszben élnek........
jaaaaaaaa olvasom otthonszülés volt náluk......
na jó befejeztem

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kubu: hááát,megint 4 óta fent,hiába feküdtem tovább,csak forgolódtam,ami nagy pocakkal még kényelmetlen is...

Próbáltam most aludni még,de kint valami állat már dübög,és az agyamig hatolnak a hangok,így képtelenség pihenni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Szeretnék én,de nem megy :(

Hajnali 4-kor még picit reggeliztem is,hátha amiatt nem megy (már nagyon éhes voltam :? ). Mikor párom elmegy munkába 8 előtt,akkor néha el tudok szenderülni,de most hogy valahol megint kopácsolnak, ez se megy :?

Kézzel tágítás nagyon nem hangzik jól :shock: Az ok,hogy kapaszkodjak,de engem ehhez minimum ki kéne kötözni,mert rúgnék :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Béku: Szerintem azért nem garantált a kézzel tágítás, bár nekem csak nem volt még teljesen elsimulva a méhszáj és az a vizsgálat is elég car volt. De szülés közben annyi mindent csinálnak, hogy már azt se bánná az ember ha ketté vágnák, csak legyünk túl rajta végre.

Kubu: Az a család nálam is kiverte a biztosítékot, pláne hogy anyuci egy kukkot sem beszél magyarul, nem is nagyon van még véleménye sem. Miért nem szült akkor Amerikában, ha ott ennyivel jobb a rendszer?

Gyerekem ma extra rosszaság, pedig még csak 9 óra.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: nálam Sz elég hamar megszokta,hogy az endó miatt nagyon fájdalmas minden egyes Silverboy-os akciója,ezért már az elején elnézést kért,mikor a bal petefészkemet akarta megnézni,mert tudta,hogy az durva és hosszú művelet lesz... :?

De aranyos volt,mert mikor mentem öltözni,még akkor is mindig utánam szólt,hogy mégegyszer elnézést kér...... miközben nem ő tehet a betegségemről...

Csak tudod emiatt eleve van bennem egy görcs a vizsgálatok miatt, főleg mivel mire Maja sikerült,az endó is megjelent újra,a szívhangos UH-on ott ékeskedett,és csak remélem,hogy nem kavar be,Majával nagyon hajtottunk közösen a kicsinálására :D :D :D

Sajnos szülés után (mensivel) megint sz*r lesz,ezért remélem,hogy minél később fog majd megjönni :D

Szóval eléggé utálom,hogy 4 hetente kézi vizsgálat van a dokimnál,az is eléggé vacak,de hát edződnöm kell(ene) a még rosszabbra...
Vendég

Judit
Hú, szép helyen volt a ceremónia!!!!

Kubu
Hát ja, nyilván munkaidőben akarja letudni a szülést a doki, gondolom akkor kevesebb pénzt is fogok neki adni, mint ha éjjel rángatnám be….
Jól kicentiztétek Liza születését :)
Ezt az ópusztaszeri dolgot nem hallottam…
De az udvaron hagyott csecsemőért eléggé bepipultam, ha már valaki megszüli a babáját és nem akarja megtartani, miért nem adja örökbe, mi az, hogy kiteszi az udvarra, hát ember az ilyen???

Kép Kép
estrella22

Sziasztok!
Éppen most próbálom visszaolvasni a csütörtök óta összehozott termést!
Nagyon el vagyok havazva, és most meg is ijedtem :cry: :cry: :cry: :cry:

Segítsetek lécc kiértékelni a dolgot:

Ma lett meg az AMH-m: 3,1 lett (szerintem ez nem rossz, de ha igen, mondjátok)

Ami miatt belém és Lacba is beállt az ideg:
Lac most ment el a kontroll spermaeredményéért...
27 millió van benne ugyan, de 99%-nak fejszerkezeti eltérése van, 1%-nak pedig nyak szerkezeti problémája :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
És életében először tele van bacival a cucc :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Most lett vége az 5 hetes Gynevac kúránknak, és ha most kap antibiotikumot, akkor a jó bacikat is kinyírják vele. Ha nem kap, akkor viszont nem tudunk lombikot kezdeni 2-3 hét múlva :(
Most mi lesz????
Teljesen besz@rtam...nagyon..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Amúgy ha baci van neki, akkor nem igen kéne ma próbálkoznunk a spontán dolgokkal, ugye???? Mert akkor nekem is lesz?!?!?!?!? :?

Mindjárt megpróbálok válaszolni is mindenkinek, de úja át kell futnom a dolgokat, mert ez a hír nullázta a memóriámat :?

eszter82
Budapest

Eszterkém,
ölelések mennek ((((((o)))))), ez tényleg brutál hír :cry: :cry: :cry:
Viszont elmesélném a saját storynkat, mert szerintem segíthet összekapni magatokat.
Tudod, hogy mi is apa-gondokkal kerültünk ide, és főleg morfológiai okokból. Bár bacink nem volt, így sem az inszemekkor, sem az első stimus lombiknál nem kaptunk semmilyen antibakter szert.
(a beavatkozások közötti időben egyszer sem volt spermavizsgálat, így nem tudjuk, hogy közben lett-e bacink)

DE a második lombik stimu szakaszában írt fel S nekem valami gombaölő cuccot, amiből 1 ampullányit kellett felnyomatni, apának meg valami antibiotikumot amit 5 napig kellett szednie, és utána volt mintaadás, leszívás, stb...az összes (8) petesejt megtermékenyült, és sikerült is összehozni Mócit :)
Nekem valahogy azóta is ez motoszkál a fejemben, hogy ez lehetett az oka, mert semmi más extra változtatást mi magunk nem csináltunk!

Szóval lehet hogy a jó bacikból is pusztulnak el, DE legalább kezdhettek!!!

Kép
judit0713

Köszönöm a később csatlakozó boldogszülinapotkívánóknak is! :D

Eszter, jajjjj nagyon sajnálom!!!! :( De lehet, h. Juditék példáját kellene követni, nem?!

Judit, már egyszer kérdeztem és lehet, h. válaszoltál is... de mi lesz a neve a babócának? A Móci gondolom becenév? :oops:

Kubu, miért, mi a baj a hozzátápival??? Nálunk sem zökkenőmentes :?
Liza ilyen ügyes-okos már??? :shock: :D behalok!!!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Na, vagyok :D

Na, a válaszok:

Ancsi!
Szerintem nagyon szép pocak :)
Nem gondolom, hogy olyan óriási lenne…tök normális :)

Estrella!
Látom, teljes harckészültség van! Nagyon nagyon drukkolok Zsombinak! :)

Rodi!
De jó, hogy újra itt :)
Nagyon nagyon szép Kitti!

Navi!
Isten éltessen sokáig :) És Zorkát is :)
Sajna tegnap nem tudtam jönni, így az átlagunk jó :) Te egy nappal korábban voltál, én egy nappal később köszöntelek :)

Csucsu!
Drukk hegyek a mai UH-hoz :)
Nagyon várom a híreket!

Vikus!
Nagyon gratula a jó eredményhez :)

Lukácsné!
Sajnálom ezt a reklám mizériát, talán majd legközelebb sztár lesz Hannából :)

Ann!
Remélem, már jobban vagy és agyon múlt idő ez a betegség!!!
Kalandpark jól hangzik nagyon :)

Béku!
Nem akadt meg rajta a szemem, hogy Maja leszállt-e arról az idegről, amivel kivonta a forgalomból a kezedet, de remélem már odébb kúszott a kisasszony :)

Estrella!
Nem semmi ez a Margitos bemutatás…felsorakozik egy teljes haderő és 20-an tanakodnak a kismama feje fölött??? :?

Kubukám!
Nem tudom mit segítettem azzal a 2 mondattal, de nagyon szívesen máskor is :D

Sajti!
Mennyire cukik az állatkák :D kis vadmalacka valami gyömöszölni valóan édi bédi :D
Még hétvégén is a legutóbb leírt hétvégi menütökről álmodoztam :D
Nagyon sajnálom a barátaitokat :(
Azóta van valami fejlemény? Rendőrök nem találtak véletlenül valami használható kiindulópontot?

Vicky!
Tök jó, hogy ilyen sokat autózol! Hamar elmúlik majd a feszkó :) Profi söfőr leszel a végén :)

Judit!
Te sem kifejezetten vagy tisztában a pihenés szó jelentésével :)
Nagymaminak gratula :) nagyon szép volt a helyszín!!!!
Hűűű, de visszaszámlálás van már Nálatok is :)

Lukácsné!
Gratula a sógornődnek :)
Nagyon babásodtok :)

Kubukám!
Lehet hogy csak nekem siklott át a szemem rajta – akkor ezer bocsánat – de végül mi lett a vége a sulis gyakorlat igazolásodnak???? Leadtad?

Vikus!
Tök szép neveket választottatok :)
És karácsonyi aji lesz a kis mini-manó :)

Andikám!
Olyan jókat mosolygok az Izás beszámolóidon :)
Csúcs lehet a kis manipulátor :)
Hát, aztán az Apjáról ne is beszéljünk!
Gondolom, kapta az ívet rendesen a kollégáktól, hogy mi lesz majd, ha mégegyszer ott hagyja sírni a gépet :D :D :D :D

Györéné Ildi!
Én szeretném elolvasni a sztoritokat a-z-ig :)
Pü-ben küldöm a mail címem :)

Kpn!
Hozol majd újabb képeket?
Olyan gyönyörűséges a fiacskátok, hogy teljesen el vagyok tőle olvadva :)

eszter82
Budapest

Judit!
Köszi :D
Majd jól kifaggatom K ügynököt erről a megoldásról :D

Azóta annyi fejlemény van, hogy Lacomat elküldtem a lelettel a BMC-be, hogy mutassa meg Tanár Úrnak, hogy ha kell antibiotikum, akkor adja, nehogy emiatt kelljen még tovább várnunk...
És Katalin megnézte a leletet és azt mondta, hogy az tök jó :D
A lelet elején van egy olyan rész, ami azt írja, hogy gomba nem tenyészett ki.
A végén viszont van egy olyan, hogy a mintában a bacik száma: sok.

Kati azt mondta, ez így nem gond, nem kell gyógyszer :D
És ha belegondolok, akkor a 27 millió az nálunk elég jelentős változás :D
eddig a legjobb 4 millió volt, és legtöbbször 5-10 DARAB, illetve 1-2 millió a jobb időkben :D

Aki keres kapaszkodót, az talál is :D
Azon agyaltam, hogy K ügynök annak idején a lombik előtt 3 hónapig szedette Laccal az E vitamint 400-200-400mg adagban, és napi 2*500mg Cetebét, mondván, hogy ezektől lesz jó nagy fejük a spermáknak, és a lombikhoz az kell, mert abban van a DNS :D
Mi van, ha az ÁEK-ban a megnövesztett fejű spermákat kategorizálták be rendellenes fejszerkezetűnek??????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Most éppen ezzel vigasztalom magamat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

eszter82
Budapest

ja, és az kimaradt az előbb, hogy Katalin lemásolta a leletet, és megbeszéli K ügynökkel, aztán majd jól felhívnak, ha van bármi tennivalónk :D

eszter82
Budapest

Eszter, jaja így akkor jó az átlag :D köszike!
Látod, a felhők fölött mindig süt a nap!!! :wink:

Kép
Kép
navared
Szfvár

Eszter drága!
Az eltérésekhez nem értek,az AMH eredmény nekem sokkkkkal alacsonyabb volt,mégis mindkét lombikkal létrejött a terhesség,igaz csak pár darab petesejtet produkáltam,de azt hiszem Rád a legkevésbé se mondaná senki,hogy kimerülőben lennének a petefészkeid! ;) :D :D :D

Szóval az eredmény szuper!
Az eltérésekhez nem értek,de bízom benne,hogy úgy van,ahogy írtad! :)

Maja nem mozdult el az idegről -sajna.
Az érzés olyan kb.,mintha ínhüvelygyulladásom lenne,de nem az,azt másképp és máshol érezném.

Tegnap este a padlopont megcsináltuk párommal,az azóta szárad! :D
Remélem ma az áramot is megcsinálja,azzal is van némi probléma.... :roll:
Vendég

Eszterkém,
Pont azt akartam írni, mikor olvastam mi van, hogy beszéljetek Katalinnal.... És látom már meg is történt... Nagyon kíváncsi leszek délután mit mondanak.... Annyira szorítok Értetek!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Ha megvan a teló tájékoztass minket mindenképp!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll:

A Magyar Apa, napi szinten alkot amúgy.... úgyhogy nem csak a kollegáktól kapja az ívet, hanem tőlem is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnapelőtt este fürdetünk, kicsit meleg lett a víz. Azt tudni kell, ogy fürdetést még a gyerek szobájában csináljuk.... Na kimegy a konyhába vízért... visszajön, beleönti... És elhangzik a kérdés: Te Cica, volt valami ebben a befőttes üvegben????????? :shock: :lol: :shock: :lol: :lol: :shock: :lol: (abba hozta be a hideg vizet)... Szagolgatja, próbálja beazonosítani .... Ránézek, mondom persze, anyám hozott benne húslevest......... (Mikor kajáltunk kiöntöttem megmelegíteni, az üveget meg csak átlötyböltem egy pici vízzel, és ott volt a mosogató tálcáján.... hogy majd elmosom..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:.....) Hát, úgy alakult, hogy tegnapelőtt este egy kis húsleveses adalékos fürdővízzel fürdött a lányunk..... :lol: :lol: :lol: :lol:
De ez nem volt elég, a Magyar Apa tegnap is alakított..... a kamerás megmozduláson kívül persze.........:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szintén fürdetés..... behozta már a kiskádat, mondom kend át a gyereket (olajjal) addig én a füretőkrémet beleinstallálom a vízbe.... megtörténtek a folyamatok, lépek a pelenkázóhoz a gyerekért... Te... mondom, mivel kented be ezt a gyereket??????? Merthogy tömény ALKOHOL szaga volt :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Nézi az üveget, egy polcon van a napraforgó olaj is és mellette az alkohol is.... hát utóbbival sikerült a gyerek hajlatait átkennie fürdetés előtt.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szegénykém úgy megijedt, mármint Rajó... gyorsan kente át olajjal is... a lányához meg sűrű bocsánatkérések között esdekelt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezek után már előre kíváncsi leszek a Magyar Apa mai alakítására....... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Navi: Juditkámék Móciájának polgári neve Nimród :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Rodina: Hoppácska ????? Mi dolgod lesz Neked a bmc-ben?????? Csak nem kistesó projekt??????? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zsuzsókám: Én jobban viseltem a hisztit tegnap, anyu volt tőle teljesen ki, Ő legszívesebben végig tyutyujtgatta meg ringatta volna hogy szépen csöndben legyen.... Mert ha ezek történtek, világbékés csönd volt, azt tudni kell..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Balázska nem is szokott hisztizni?? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Magnolia: Méhnyálka vastagításra (nálam is mindig vékonka volt) nekem nagyon bevált a méhpempő. Próbáld ki esetleg majd, de azt a mensi elmúltával azonnal érdemes kezdeni.

Csucsukám: Éjjelek egész jók (kopp-kopp)... ma pl. fél 6 után keltett először... este 10 körül tettük le aludni.... Tegnap viszont 2-3 óránként sípolt éjszaka.... de átlagban azért egy hosszú alvást majd minden éjjel megejt pár napja már.... :wink: :wink:
Ti hogy vagytok? Gyere majd uhu után.... :wink:

Kubu, Vicky: rosszalkodós kislányokhoz sok türelmet..... :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Eszterkém,
ti aztán tényleg nem vesztegetitek az időt :D
Nagyon csípem ezt a pörgős hozzáállást, és lám-lám van is eredménye, már nem is annyira borús az a kép :wink:
Azért nagyon kíváncsi vagyok K1+K2 közös határozatára!

Andikám,
:lol: :lol: :lol: becarok miket bírtok alakítani! És már előre parázok mi lesz itt nálunk amikor apa egyedül marad napi szinten a féléves fiával 8)

Breki,
dejódejó, haladtok szépen! Lesz itt Maja-szoba ripsz-ropsz!

Navi,
persze hogy nem Móci a "becsületes" neve az ifiúrnak :)
Az anyakönyvben a komoly Nimród név fog szerepelni, csak én becézgetem valamiért már a kezdetektől Mócinak.

Kubu,
most gondolj csak bele, hogy ha terminátor Lizácskád még hozzátápiból kapna egy jó adag vitamint mit művelne??? :shock:
Egyébként semmi nem ízlik neki? Se a főzelék se a gyümi?
Mert ha legalább az egyiket eszi, akkor először próbálj hasonló ízeket adni neki, és később ahhoz hozzácsempészni a többit (pl. gyümihez egy kis főtt krumlit vagy husit keverni)

Kép
judit0713

Lányok,hulla vagyok...

Megyek nővérem kis tanítványaival kézműveskedni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
reggel 8-kor akart indulni,én meg akkor visszapihenni,nagyon nem bírom, hogy mostanában 3 óránál többet nem aludtam 1 nap alatt...

tudom,hogy később ez durvább lesz,de a terhességgel vegyítve ez brutál,mert még az a 3 óra is kényelmetlen,forgolódós,mivel hasonalvós vagyok alapjáraton... :(

Maja iszonyú gyors növekedését érzem magamon,és ezt nem ártana néha kipihenni,de képtelen vagyok :shock:

Judit: bezony,alakulgatunk!! :D
Vendég

Sziasztok,

Végre egy rakás ismerős név :) Így könnyebb kicsit, mint a régi eredeti fórumon vadi új emberekkel! Az meg pláne klassz, hogy akikért szurkoltam annak idején, már majd mind babásak...akkor muszáj, hogy nekünk is sikerüljön!

Eszter, beleolvastam blogodba, engem is átraktak Eucreasra már 4 hónapja és az első kontrolnál már javulttak az eredményeim, bár nem olyan mértékben, mint dokinéni számított rá. Tuti neked is fog segíteni.

picibaba.hu vonalzó
dorkabab

béku: Én úgy tudtam az endometriózis eltűnhet a terhesség alatt. Neked azóta is látszott? Mert hátha Majának sikerül kicsinálnia, én drukkolok ehhez.

eszter: Sajnálom a bacikat, nem tudom most mi lenne a jó. Remélem a dokik kiokoskodnak valamit.

andi: Rajó nem semmi, még mindig meg van iletődve szerintem a lányától. Barbust levittem a játszóra, ott is próbálkozott, de már nem volt annyira rossz. Remélem délután nem lesz vele bajom, néha olyan mint egy kis ördög.

kubu: Lánykád nem akar hozzátáplálódni? Barbusnak pl. nagyon bejött a dm-es sárgarépa. Olyan kicsi üvegben van és jó intenzív édes sárgarépa íze van. Egy próbát megér. Csak szakállka legyen nálad, mert brutálisan fog a cucc.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?