Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Életjel... Köszönöm, h hiányoltatok, de a ded teljesen lefoglal. Olvaslak benneteket, de írni már nincs erőm :oops: .

Babák gyönyörűek és ügyesek!

Mi jól vagyunk, napról-napra fejlődik Peti, élvezem az együttlétet, remélem Ő is. :D

Kép

Kép

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

sziasztok!

Tominak boldog 10. hónapot! :D

Bols azok a szemek!!!!!!!!!!!! :D

Kép
gtunde75

De jó, hogy jelentkeztetek….

Melisch, nagyon aranyos Petra. :lol: És milyen kis ügyes.
Nálunk 10 nap volt mire megtanult állásból letérdelni v. leülni. Nálatok is menni fog.

Bols, ezek a szemek. Peti nagyon kis cuki. :lol:

Évi, Tomi már 10 hónapos, rohan az idő…. :wink:
Tiszta apja szerintem.

Limo, ez a video haláli. :lol:

Mares, mindig csak ámulok és bámulok, hogy már mekkora Gergő.

Ircsi, 3 hét a családdal szuper! :lol:

Jók a pécsi talis képek.

Csibuc, igen mi egy helyen dolgoztunk a férjemmel. Ott ismerkedtünk meg 10 éve.

Ez az időjárás tiszta vicc, múlt hétig olyan szép idő volt, most meg 3 nap pihi jön és ilyen hülye idő van. Remélem, azért végig nem fog esni, mivel elutazunk és szeretnénk kirándulni is egy kicsit. Lili a nagyszülőknél van most amíg én pakolok és tv-t nézek. :wink:

És persze mindenkinek jó pihit, kirándulást a 3 napra! :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Bols!...Én is csak azt tudom mondani "azok a szemek"....Kiscsaj lennék, már bele is szeretnék! :)

Évi!....Töj jó ahogy csinálod a fotósorozatot. Múltkorában megpróbáltam én is, de ráuntam a válogatásra :( Szégyelljem magam!!!

Woody!....Jó kirándulást!
limo73

Sziasztok!

Évi: Tominak boldog hófordulót!

woody: kellemes kirándulást Nektek!

Lányok, a Ti gyermekeitek esznek rendesen ebben a változékony időben? Korinna megint bojkottálja hét eleje óta a főzelékeket, gyakorlatilag szendvicset ebédel. Gyümit is csak ímmel-ámmal eszik, a tápszert megissza reggel-este, de nap közben alig eszeget a hét eleje óta. 2 fogacska kint van, egyre jobban látszanak. Lehet hogy készülődik a többi? :?
bettinyo

Bettinyo!.....Berci is kevesebbet eszik, de ő megint főleg a tápszert bojkottálja. Reggel alig tudtam 130 ml-t beleimádkozni, még kakaósan sem kellett neki, pedig az általában be szokott válni. Az ebédet sem követeli olyan szinten, mint eddig.
limo73

háááááát, nálunk nincsenek gondok az evéssel... :oops: :oops: :oops: :roll:

Kép
gtunde75

Gyönyörű a pécsi csipet-csapat :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó lehet nézni ezt a sok kis rosszaságot :lol: :wink:

Bols
Nagyon pasi Petid :lol: :lol: :lol: :lol:

Woody
Érezzétek jól magatokat!

Betti
Chloe eszik rendesen...

Ma megvolt a 3. napi vérvételem....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi és ez mit jelent??? :wink:

Tündi,az a jó ha eszik rendesen! Kell az energia ehhez a mozgásmennyiséghez!Elképesztő ahogy Zoé gyakorlatilag végigsétál a szobán!

Bettinyó.Tomi is csak nyammog :roll:

Woody jó hosszú hétvégét!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

tárgytalan
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2011.06.10 20:21-kor.

evilany

Ircsi! Hajrá

Kaja: Joni magához képest kevesebbet evett, hála az antibigyónak, így Nonó is tartotta vele a lépést. Normálisan eszenek, nem válogatnak, halat adtam nekik múltkor, az is ment. A mennyiség nem egetrengető, de még szopiznak, majd utána megnő az adagjuk.

Nonónak kinőtt az 1. foga :lol:

Megyek, holnap após 70. szülinapja lesz, és nagy a készülődés.

Claire
claire

Sziasztok

Már mindenkinek van foga?? Csak az én gyerekem marad fogatlan?? Még egy sincs neki, és bár hónapok óta rág, nyálzik, de más igazi jele nincs hogy jönne egyáltalán...

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

[quote="szamocamoca"

Már mindenkinek van foga?? Csak az én gyerekem marad fogatlan?? Még egy sincs neki, és bár hónapo/quote]
dehooogy!! :roll: :roll:

evilany

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Nagyon szépen fejlődnek ezek a babák-akik már annyira nem is babák...kész hölgyek és urak :)
Tündériek a képek!-bár csak átfutottam 3 oldalt :(

Geri kinti lény-ahogy apja mondja...kint elvan...tologatja a járássegítőt,babakocsiban eljátszik,sétál...
De a benti lét nem igazán jön be neki :(
Igazi betyár ő is :)

Gyógyszerprogramon túl vagyunk (utolsó 4 hétben placebót kapott)-hát elég durva volt...most pár nap szünet és elkezdjük szedni az orvos által felírt savlekötőt...nem tudom meddig tart-remélem elmúlik és nem kíséri végig szegénykém életét...
Eredmények ha lesznek írok...

Sokat vagyunk levegőn...szeret kint lenni a drágám :)
Kedvence a párizsi és a kifli :)
Na és persze a banán....amiből turmixot készít :P

így csinálja...(ha valaki nem tudná hogy kell) :)
vigyorogva nyúlni érte....
Kép

Rafináltan kissé belemarkolni....
Kép

majd élvezettel-mindent bele-szétnyomkodni
Kép

Imád a surf rucijában lenni :)
Kép

Kép

Fürdés elengedhetetlen kelléke :)
Kép

Röviden -gyorsan ennyit....igyekszem többször jönni...

Keddi Malomvölgyi bulira-jó időt rendeljen mindenki :)

Kellemes hétvégét!

Szilvi-Boldog Szülinapot itt is :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Így igaz Csillag, már nem is kisbabák :wink: A napokban éppen elnéztem a Bercit....egy éve ilyenkor még a napokat számoltam, hogy még nem is jöhet, most meg itt pakol, rámol, "dumcsizik"....szinte hihetetlen!
Bízzunk benne, hogy használni fog a gyógyszer, és hosszú távon is megoldódik a gond!
limo73

[quote="gtunde75"]: írta:gtunde75lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://babanaplok.net/esemenyek/akkor-elkapom/

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvás

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvás
Kép

Kép
gtunde75

sziasztok
Szilvás,isten éltessen :)

Tündi,Zoé megéri a pénzét :)

Clalire,fogacskához gratula :)

Mi ma megint strandoltunk,Szigetvár,ragyogó idő volt,29 fok.Jól sikerült,kicsit meg is égtünk,de legalább lesz színem,majd bebarnul. Anyóst is vittük,így tudtunk kettesben mártózni is míg Tomi aludt.Most altatás,aztán fagyi,film...mi kell még?

8) :lol:
Holnap itthoni teendők,+séta,kedden bográcsozás Bmaasékkal.

evilany

Mi itthon pihengettünk ma. Most F1-et nézünk... szépen esik az eső Kanadában....

Bmaas-éknak puszi :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]. írta:lombikbaba.....Most F1-et nézünk... szépen esik az eső Kanadában....

Bmaas-éknak puszi :lol: :wink:

Szép verseny!!! Mi is azt nézzük!
limo73

Ezért a jó a PIP funkció - Picture in Picture 8) A kisképen a sarokban megy a F1, és nézem a Miami Traumát a Viasaton 8)

Kép
xtina75

Évi! Dolce vita :lol:
Köszi a gratulációt. A legjobb, ahogy kergetőznek, azt muszáj felvennem! Ma Joni felállt, apjának támaszkodva, pár napja térdelt fel, marha gyorsan kúszik, csak jó lenne, ha mászna is. (telhetertlen anya)
Leégéssel vigyázz, egyébként szoptatósan fényérzékenyebb a bőr!!!

Bmasséknak üdv!

Mi is itthon voltunk ma. Fi itt is megy, közben már mást néztünk, most szálltunk vissza. durva....
C
claire

Sziasztok!

Tegnap babamentes napom volt-így jó alaposan kitakarítottam :) a nagyokkal :)
Ma már jön haza a bébim (mamázott)

F1ről lemaradtam :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

közeledik...

"Még baba vagy már kisgyermek?

Sok szülő még a másfél éves gyermekét is kisbabának tartja, miközben a pszichológusok szerint a kisgyermekkor már 8-11 hónapos kor körül megkezdődik. Honnan tudhatod babádról, hogy már átlépte a kisgyermekkor küszöbét?

Egyre akaratosabb Olykor már hisztizik is, ha valami nem az elképzeléseinek megfelelően alakul. Követelőzik. Játék közben, ha valami nem sikerül neki, bosszankodik, sír.

Fix alvásideje van Általában már csak naponta egyszer alszik, de ha az alvásidő elcsúszik, lerövidül vagy kimarad, akkor nyűgös lesz. Minden programot ahhoz kell igazítani, mikor alszik a gyerek, különben gond van.

Nem lehet vele étterembe menni Meg úgy általában semmilyen olyan helyre nem lehet bevinni, ahol nyugton kell maradni, mert erre már nem képes. Most már nem lehet a figyelmét lekötni valamilyen játékkal, új helyen azonnal felfedezőkörútra akar indulni és fel van háborodva, ha ebben korlátozzák.

Folyton rohangálni kell utána Mert mindent megnéz, kipróbál, megfog, szétpakol, újra és újra bajba keveri magát. Percről percre újabb meglepő ötleteket tartogat, mindig valami olyat csinál, amire nem számítottál volna.

Állandóan nemet mondasz neki Mert úgy tűnik, szinte csak rosszat tud csinálni, csak olyasvalamit, amivel kárt okozhat magában vagy másban, vagy a nagymama porcelán étkészletében.

Mindent tud Naponta többször megdöbbensz azon, hogy pontosan tudja, minek hol a helye, hogyan működik, hol kell bekapcsolni, mit szoktunk csinálni vele.

Utánoz A gyerek utánozva tanul, a kisgyermek pedig még inkább utánozva tanul. Ha fésülködsz, akkor ő is fésülködni akar. Veled takarít, veled főz, ő is tolni akarja a bevásárlókocsit a boltban.

Megérteti magát Talán még nem beszél, de pontosan el tudja mondani, mutogatni, hogy mit akar. Felemeli a kezét, ha azt szeretné, hogy vedd fel, rámutat arra az ételre, amit meg szeretne enni, arra a játékra, amit meg szeretne kapni.

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá!

Szép napot neked!

Vida Ágnes"

Kép
gtunde75

Tündi :lol: az enyém még javarészt baba :)
Elég nyűgi ma,jajj nekünk...de mászott párat végre,a távirányító nagy úticél,az apja húzta előtte,hol ülve közelített,hol mászott utána pár lépést.

evilany

Sziasztok!

Életjel rólunk is, fáradt vagyok, Bence teljes figyelmet igényel, most épp alszik. Csak ezt az oldalt olvastam el, bocsánat!

Tündi! Akkor megnyugodtam, ezek szerint Bence ott van a kisgyermekkor küszöbén, teljesen megfelel MINDENBEN a leírásnak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na hát ez az oka, amiért nem tudok jönni, mert egy pillanatra nem lehet magára hagyni és már csak 1x alszik napközben. :roll: :oops: (délutánonként 6-7 órán át úgy pörög, hogy el se hiszem :shock: Néha állva el bírnék aludni, mikor benne még mindig tombol az energia!) Ráadásul későn fekszik, későn kel, előbb nem akar elaludni, amíg pontosan negyed 11 nem lesz, akármit is csinálok... :?

Amúgy jól vagyunk, 5 foga van már, kibújt a felső 2 metsző (kicsit megszenvedtük, kevesebbet evett szilárdat, nyűgös is volt), kapaszkodva lépeget, a járókát szokta körbejárni, bemássza a lakást, pakol, rosszalkodik, letolat az ágyról, ha azt mondjuk, hogy tánci tánci, rázza a popsiját :D,dumcsizik. Ha azt kérdezzük, hol a cica, hol vannak a pipik, hol a lámpa, hol az Apa, hol az Anya, hol az óra, akkor néz a dolgokra ill. ránk. Tegnap felállt a tricikliben! :shock: (be kell kötnöm ezentúl ott is...) Múlt vasárnap kimondta, hogy Apa, de azóta se mondja azt, csak baba, dede, nemnem, anna, annya, memme. :D Babakocsit nem bírja újra, csak a védőnőig meg vissza, nem szereti, ha nem mozoghat. :?

Bmassékat én is üdvözlöm, képeket csináljatok ám! :wink:

Sárvár nagyon jó volt végül anyósék is jöttek, így hármasban programnak annyi volt, igaz, hagytak minket hármasban, nem panaszkodom..., Bence igazi vízicsibe, 1 órán át bent voltunk, úszni tanult Tomival :wink:, élvezte nagyon, de a bébipancsoló annyira nem jött be neki, annál inkább a mélyebb víz meg a gyerekmedence. :D 8)

Évi! Mászáshoz gratula! :wink: Nyűgösséget sajnálom :(. Strand: de jó! Én is úgy mennék, csak a Balcsi még hideg... Mi is filmeztünk tegnap, míg Bence aludt. :) Boldog 10 hónapot Tominak!

F1: mi is néztük, Bence majdnem megvárta a végét. :oops: :roll: Háát, nem semmi futam volt, az biztos! :)

Claire! Felálláshoz, fogacskához gratula! Bence is először felállt, a kúszás rendületlenül ment neki, és csak az állás után 1
hónappal kezdett el mászni! Azóta ez a 2 kedvenc mozgásformája: mászni és felállni (és lépegetni kapaszkodó mellett) mindenhova és mindenhol. :D

Szilvás! Sok boldog születésnapot!

Ircsi! Babákhoz, jó vizsgálati eredményekhez sok sok drukk! A múlt napokban láttam pici babát, és olyan nosztalgia érzetem támadt! És hogy milyen jó is volt, és milyen jó lenne újra átélni a pocakosságot, szülést, első hónapokat! :roll: No de előbb el szeretném végezni a tanfolyamot, az csak 2 év.

Betti! A napokban Bence is kevesebbet evett. Nem tudom miért, bár azt is olvastam, hogy pl. nagy melegben nem szabad erőltetni az evést, természetes, ha kevesebbet akar, mi sem nagyon kívánjuk.

Bols! Nagyon helyes Peti, én is csak azt tudom mondani, micsoda szemei vannak! :)

Mindjárt teszek képet, remélem addig nem ébred fel.

Kép

Kép
barbcsi

Képek:

Bence ül a fűben :) (csak mozdulni nem mer, annyira nem szívleli a füvet, le se meri tenni a lábát, fél lábon szokott álldigálni :D)
Kép

Ajtó mellett is sétálok :wink:
Kép

Élvezem a locsit Sárváron :)
Kép

Apával úszni tanulunk 8)
Kép

Anyával először mentünk be a vízbe :)
Kép

Lehet itt is csapkodni a vizet :D
Kép

Anyával köntösben (pihenni is kell) :wink:Kép

El is dugulok, ez jó sok lett, de így járok, ha ritkán jövök, igyekszem többet jönni megint! :oops: :oops: a másik ok, amiért nem jöttem az, hogy a hülye gondjaim nem akarom a nyakatokba zúdítani, majd megoldódnak valahogy! Kezd elegem lenni, hogy mindenki azt szeretné, ha mindenhol lennénk, és százfelé szakadnánk... Nekünk nehezebb egyenlőre ilyen picivel hazautazgatni, ezen nem tudom mit nehéz megérteni, de lassan oda jutunk, hogy elköltözünk jó messzire mindenkitől, és akkor talán ezek a huzavonák is megszűnnek. :? :evil: Ez csak nálunk ekkora probléma, hogy állandóan veszekedés van belőle?

Még egy valamit szerettem volna kérdezni, mielőtt elfelejtem. Még nem jött meg a menzeszem, de 3 napja naponta egyszer (de csak 1x!) kevés rózsaszínes folyásom van és olyankor görcsöl is az alhasam, de utána elmúlik, mintha nem is lett volna. Ez mitől lehet? Ezelőtt még sosem volt ilyenem, még menzesz előtt sem. Más is tapasztal(t) ilyet?

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,peteérés...?

evilany

[quote="barbcsi"]
írta:
barbcsi
a másik ok, amiért nem jöttem az, hogy a hülye gondjaim nem akarom a nyakatokba zúdítani, majd megoldódnak valahogy! Kezd elegem lenni, hogy mindenki azt szeretné, ha mindenhol lennénk, és százfelé szakadnánk... Nekünk nehezebb egyenlőre ilyen picivel hazautazgatni, ezen nem tudom mit nehéz megérteni, de lassan oda jutunk, hogy elköltözünk jó messzire mindenkitől, és akkor talán ezek a huzavonák is megszűnnek. :? :evil: Ez csak nálunk ekkora probléma, hogy állandóan veszekedés van belőle?

nálunk is vannak gondok... pedig én közel 36 éves vagyok, de meg akarják mondani, hogy hogyan neveljem a gyereket... elég nehezen viselem... én is gondolkozok a jóóóóó messze költözésen!

Kép
gtunde75

Barbcsi!....Bence édesen fürdik! Gondok????.....Azok mindenütt vannak....úgy érzem nem lesz teljes megoldás, a költözés, akkor már majd kétfelől mondják, hogy miért nem jöttök? miért nem itt alszotok, esztek, stb...ezekkel meg kell barátkoznod, és valamennyire elengedni a füled mellett, mert tényleg nem lehet százfelé szakadni!

Tündi!.....Jó a kisgyerekes írás....úgy érzem már nekem is kisgyerekem van :)
Pakol, rámol, "felesel", hisztis, állítom tőlünk más nem hallatszik ki, mint: NEM SZABAD. Totyog körbe a bútorok, fal mellett, egyszer alszik, és ha ez borul (mint tegnap) akkor borzalmas esténk van, stb...
limo73

Enyémek még kétszer alszanak (legalább), persze néha felébrednek, alig, h leteszem őket, pl ma du. Nonó felébredt 10 perc után, hátra fordult a babakocsiban, és felkeltette Jonót is. :evil:
Ők is másznak, pakolnak, néha együtt, néha két fele. Elég veszélyesek. :lol: Szombaton voltunk velük étteremben, de ott nagyon cukin elvoltak, ültek a babakocsiban, megetettem őket, utána eljátszottak egy-egy kanállal, aztán 1-1 sült krumplival :lol: , és vigyorogtak mindenkire.
nonó is felderítette itthon a füvet, először idegenkedett tőle, de aztán rájött, h sokkal kellemesebb azon 4kézlábazni, mint az érdes kövön, okos :D .
Amiben kisgyerekek, h már remekül tudnak huzakodni egymással 1-1 játékon. egvyelőre viszonylag kiegyenlítettek az esélyek, mert Nonó gyorsabb 4kézláb, viszont ah joni odaér kúszva, akkor erősebb, "odébb teszi " Nonit :oops: . mi lesz itt még?

Problémák: nem tudom hogy fogadják a szülők, talán érdemes egyszer lefektetni az alapokat velük, h nagyon szeretitek őket, és úgy látjátok, h erre és erre van lehetőségetek, az együttlétre. Lehet, h először sértődés lesz belőle, de ha kitartóan és szeretettel nyomjátok, előbb-jutóbbkialakul a mindenki számára elfogad
HATÓ rendszer. bocs, megjött Joni, nem bölcselkedem tovább, mert csak újabb caps lockok jönnek
Claire :D
claire

Enyém is 2xalszik,ma pl.9-12-ig(!!)most fél 5 óta...(normális ez az álomkór?Alig van fent valamit..)

evilany

[quote="limo73"]
írta:
limo73

Tündi!.....Jó a kisgyerekes írás....úgy érzem már nekem is kisgyerekem van :)
Pakol, rámol, "felesel", hisztis, állítom tőlünk más nem hallatszik ki, mint: NEM SZABAD. Totyog körbe a bútorok, fal mellett, egyszer alszik, és ha ez borul (mint tegnap) akkor borzalmas esténk van, stb...

az alvás szerencsére nálunk nem ennyire gáz... vagy egyszer alszik kb 1.5 órát, vagy 2x fél-3/4 órát... éjjel pedig 10-11-et egyhuzamban... de úgy nagyjából átlagosan 12 órát alszik egy nap...

Kép
gtunde75

Nálunk sem nagy gáz, ha nem borul a rend! :wink: Mostanság reggel 8 körül kel, dél körül ebéd, aztán alvás. Ez módosulhat úgy ha úton vagyunk elalszik, és csak aztán eszik. (volt, hogy fél3-kor ebédelt) :oops: .... 8 körül vacsorázik, és aztán alszik. Néha ébred éjjel, cumit keres, esetleg iszik, de az nem vészes. Viszont tegnap du. csak egy órát aludt ebéd után, el is aludt fél6-kor......naná, hogy nem volt álmos este 8kor. Fél11-kor aludt el.....Berci kb. 13 órát alszik egy nap.

Évi!.....Álomkór? Nem tudom....Én nem szoktam hagyni ennyit aludni, ha du. nagyon bealszik, 2és1/2 óra után elkezdek zörögni, és lassan felébred....nekünk így jött be. Alvásban sem egyformák.
limo73

Ha valamiért előbb ébred és nem magától(pl.pont így zajokra..)akkor nagyon sírós,nyűgös...csak akkor alkalmazom ha valahova időre kell mennünk és fontos(pl orvos)

Most este megmutatta hogy tényleg mászik,fel alá mászott a szobájában köztünk :lol: :lol: boldogok vagyunk!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2011.06.13 20:35-kor.

evilany

Évi hát ez szuper! gratulálunk a mászáshoz!

Kép
gtunde75

Tündi köszi :lol:
Kisvasút :wink:
Zoénak boldog 10 hót!

evilany

Sziasztok!

Itthon sajnos….
Nagyon szuper volt, mint mindig. :D

Hát egy-két lila folttal gazdagabbak lettünk (Lili), de hát ez van.
Volt 2 durva esése a drágámnak. :( Az egyik a szobában, sajnos sikerült az asztalt magára rántani. 1 mp-re 3 lépést elmentünk a táskából kivettük a fürdőrucikat és akkor. Szerencsére nem lett komoly baj, de már kórházba akartam menni vele, de mivel a sírás után ment a játékaihoz és vissza az asztalhoz és nevetett akkor megnyugodtam.
A másik meg fel tudott mászni a napágyakra, ezt nem engedtem, de ő ráébredt, hogy az ágyak közel vannak egymáshoz és végigsétál vagy 10 ágy mentén (de hát a föld azért vizes is volt). Végig ott voltam és mondtam, hogy nem szabad (de folyamatosan visszament), de akkor 1 pillanat alatt már el is esett. Itt sem lett szerencsére nagy baj. De nagyon durva, hogy folyamatosan figyelni kell, még akkor sem tudom mindig megvédeni az esésektől.

Tünde, ez az írás nagyon jó! :wink:

Nálunk 2x alszik még… (kell neki délelőtti ami kb. 11-kor (1,5-2 óra) van és délután kb. 17 (1 óra) körül és este 9:45-8 utánig alszik)

Utánzás, az jó. Most az étterembe az egyik baba elkezdett sírni (de olyan kiabálósan), na ekkor Lili elkezdett kiabálni baba ismét és Lili ismét. Ott nevettünk a másik anyukával. :D
Én az étterembe köles, rizs és kukorica golyóval kenyereztem le, így elfoglalta magát az etetőszékben, ha nem úgy jött ki a kaja időpontja, mivel a játékokat a földre dobálta és mindig utána nézett, hogy hol van és anya vegye fel. Viszont érdekes volt neki a tömeg na és a gyerkőcök azt jó sokáig tudta nézni.

Bmasséknak üdv!

Tünde, ez a video haláli! :lol:

Szilvás, Boldog Szülinapot!

Csillag, milyen nagyfiú már Gergő! Banán, nálunk is ez a helyzet! :wink:

Évi, gratula Tomi mászásához. A távirányító az a legjobb dolog a világon!
Örülök, hogy jó volt a strand.

Claire, Joni nagyon ügyes! Gratula!

Barbcsi, nagyon jók a képek!
Gondok, sajnos azok lesznek szerintem örökre.
Még nálunk is van olyan (pedig nekem nagy szerencsém van a nagyszülőkkel), hogy ha 1 hétig nem látják anyósék a gyereket, akkor teljesen kivannak. De beszéltünk velük, hogy nem szeretnénk ezt elkezdeni, hogy mindig gond legyen ebből. Szerencsére elsőre megértették. Tudom első unoka és hát már régen vártak rá, de akkor is szeretnénk néha 3-an is együtt lenni, ha már férjem folyamatosan dolgozik és nincs ideje. Illetve ugye mi kitaláltuk, hogy odaadjuk Lilit nekik és vigyázzanak rá. Elmegyünk vacsizni a férjemmel, vagy mint most pénteken egész nap ott volt, amíg nem indultunk el.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Évi!......Szuper :) én is gratulálok....most aztán hipp-hopp beindul!!
limo73

Woody!.....Üdv "itthon".....Lili is nagy kópé lehet, feszegetik a határaikat!.....Én is kölesgolyót használok kiabálás ellen :wink:
limo73

Sziasztok!

Én azt hittem én csinálok/csináltam valamit rosszul Lili egy égedelem,pelenkázni nem lehet mindent magára húz a koppal mindent elérér és ha valami nem sikerül neki akkor visit rugdosódik,ma reggel már nem adtam neki több kubut erre úgy visított mint akit legalább is nyuznak én már kijöttem és ott hagytam a kiságyba,erre az apja felkelt kivette nem tudta mi a gond,vissza mentem,és mondtam neki a kubu miatt sírt, :shock: :shock: :shock: ez volta reakció,de ennyire sírjon, :shock: sok szor őrület amit csinál,minden játék kb 2 másodpercig köti le képes szétszórni,10 perc alatt mindent végem van :lol: :lol: :lol:

Évi Tominak gratula Lili mászni nem mászik inkább kuszik,mi is kétszer alszunk van ugy háromszor is,nah majd örülnénk ha aludna egyszer is,én soha nem kelltem fel mert akkor itt a világ vége onnantól,őrület minden....

Barbcsi kis fiad cuki szülők meg megérthetnék,nálunk sajnos ilyen gond nincs anyósom itt lakik 10km-re soha nem jönn,anyáék meg messze laknak plussz dolgoznak,nincs autójuk ritkán megyünk sajnos,pedig imádják Lilit,és az a baj hogy nekem még az sincs aki legalább egy fél órát megfogja néha jó lenne azért.

Nah felébred a kis manó puszi ennyire jutottam.

Kép
bévi

Sziasztok!
Évi! gratula Tominak!!! Most már sínen van! Minden OK lesz vele, türelem kell, meg odafigyelés, de ez nálad adott :wink: :).
Én sem szoktam kelteni. tudom, nálunk nem olyan szoros a napirend, így viszont elviselik, ha borul az élet, és hát nálunk gyakran borul, illetve van rend, de sokat kell a nagyok programjaihoz is alkalmazkodni :oops: . szerencsére elég jól viselik, és próbálom minimumra szorítani a felesleges autózgatást, stb, de néha nálunk nem megy máshogy.

Enyémek most elég nyűgösek, elég vacak éjszakánk volt. Főként Nonó nem alszik , lehet, h a foga? Állítólag telihold volt, nem néztem, alig láttam ki a fejemből...

Woody! Ne legyen lelkifurdid, nem tudod megóvni minden eséstől. és nem is kell, csak a nagyon brutálisaktól!!!
Én a nagy veszélyeken kívül arra próbálok figyelni, h egymásban ne tegyenek kárt. Ma úgy egy órára még a lassan két éves unokatesó is itt volt. Persze kellett figyelni, de nem volt baj, pedig még mosogattam is közben. Biztos van ami elkerüli a figyelmemet, nem vagyok zseni, de bízom benne, h ahol nagyon fontos, ott ott vagyok.

Bévi! Nonó is próbálkozik, ha vmit nem szabad, megmondom neki miért nem, aztán esetleg vki vígasztalja, de ha nem, előbb-utóbb abbahagyja. Lassan meg kell tanulniuk, h nem szabad mindent. (sajnos még a 12 éves is feszegeti a határokat, meg hisztizik néha :oops: , de lehet, h én vagyok a béna szülő!) :oops:

Claire
claire

Sziasztok!

Bévi, ne keseredj el, szerintem Lili is átlépte a kisgyermekkor küszöbét. Bálint is olyanokat tud előadni, hiába vagyok eleinte türelmes, udvari bolond :D , bohóc, énekes, mutatványos, már csak cigánykerekeket nem hányok - de akkor se lehet elterelni a figyelmét arról, amit ő akar. Jó ideje pl. utálja a pelenkázást, nem bírja ki azt a 3 percet... És állandóan sétáltatni kell, ha valaki leteszi őt a földre, megsértődik. :roll:

Barbcsi, nem egyediek a gondok, amik nálatok vannak. Csatlakozom én is... :) A tünetet úgy hívom, hogy "első unoka szindróma". És teljesen mindegy, ki hány éves - ahogy Tündi is írja -, esetleg gyerekekkel foglalkozik, valamennyit ért hozzájuk... Meglátod, amint lesz még egy (vagy több) unoka :wink: akkor több teher lesz, és minimum kétfelé kell majd figyelniük és akkor nem lesz idő mindenen lamentálni. És mindenki jól el fog fáradni egy-egy unokázás alkalmával :!: :wink: Ráadásul, te valószínűleg sok mindent a második babával is ugyanúgy fogsz csinálni, mint az elsővel, mert mindent átrágtál, megfontoltál, utánajártál, elolvastál. És mindenki meg fog nyugodni, hogy lám, az első baba is felnő szépen, a másodikat se fogja "anyuka" elrontani. (egyébként ki nem állhatom, ha valaki "anyukázik", talán a hangsúly, ahogy egyesek tudják mondani :roll: )
Bence nagyon aranyos a fűben!!!
Nekem ez a rózsaszínezés úgy jelentkezett, hogy havonta pár nap. De utólag visszaszámoltam - amikor már tényleg megjött -, hogy már azokban a hónapokban is a menzeszt jelezte ebben a formában a szervezetem.

Évilány, irigykedem ám, hogy mennyi program és kikapcsolódás! :oops: :D Leégéssel vigyázzatok... Bmassékkal jó bográcsozást! Nyammmm... És eljött a mászás pillanata is! Gratula!(Én akkor kezdtem el lefogyni, amikor Bálint elkezdett mászni...) :roll:

Szilvás, Isten éltessen sokáig!!!

Claire, telihold most lesz, nem? Teljes holdfogyatkozással, holnap. Egyébként rettentő érdekes, teliholdkor nálunk az egész család eszméletlen jól alszik :roll: Biztos valami génhiba :lol:

Woody, Lili az étteremben nagyon aranyos lehetett. Bálint mindig a tükörbe vigyorog "a babára", élőben inkább komolyan szemlél mindenkit.
Sajnos, nem lehet megvédeni az esésektől, de a kisebb esések igen hasznosak, fejlesztik a gyerkőcöt. Persze, ami veszélyes, azt én sem szeretem... És ahogy Claire is írta egyszer, bizonyos határokon belül nálunk is megy a kicsi nyúzása a nagy részéről... Sőt... A bátyusnak köszönhetően eléggé ki lesz képezve az ifjabbik csemete az életre... :shock: 8)

Xtina, ahhoz képest, hogy már mióta akármikor megszülhetsz, nagyon jól bírja Tamara a pocaklétet! Gratula nektek!

Én egyedül vagyok itthon, ágyikóban, mert úgy tűnik benyeltem valami hasmenéses vírust a hétvégén. :evil: Most megpróbálok pihenni, hátha az is segít, ha nem rohanok két gyerek után. :oops: Gyerekekkel minden betegségből kétszer olyan hosszú kigyógyulnom... És már állandóan éhes vagyok, de diétázni kell...

Na, most aztán jó hosszú lett, látszik, hogy volt időm... :oops:

bekri

Clarie tuti nem vagy béna szülő akki ilyen toppul megcsinál mindent enyyi gyerkőccel az előtt le a kalappal....én tudom hogy nem lennék rá képes és pl nagyon tisztelem azt is mint pl Ircsi és most kezdték a babaprojektet,szerintem én nem tudnék két kicsi gyereket beválalni...pedig türelmes vagyok meg minden csak most sok minden lehet az hogy a páron dolgozik most megint sokat és nagyon keveset van itthon,és csak én vagyok Lilivel,nah próbál ő velünk lenni,nah de csak nem olyan mintha haza jönne mondjuk 5 kor munka után,ő sajnos későn jár haza.....Csillagra is felnézek mert neki is ott a két nagy gyerek takaritás főzés,hiába mondjuk hogy a gyerek az első ugy is időt keritesz rá ha kell erődön felül,mert egy nagy családnak étterembe menni nem sokan tehetik ezt meg,de vannak itt páran akik példa értéküek,Dia,Szilvás,Sucer,Berki és minden többgyerekes anyuka az szerintem :lol: :lol: :lol:

Woddy ne legyen lelkifurdalásod,nem lehetsz minden másodpercben a nyomában Lili még ne esett nagyot,de ha esni fog hát nem tudom mi lesz,ez akkor is ordít ha elejt egy játékot olyan szintem hogy nem vesz levegőt...amugy én rontom el vagy miért csinálja vajon ezt,képes meredésig ordítani mit kell ilyenkor tenni,hagyjam had ordítson ugyse hagyj abba amugy,pedig nem hagyok rá dolgokat meg nem is pátyolgatom ezerrel de még is.

Most nézni akarok neki valami tricikli szerüt,de még nem jutottam döntésre,nem tudom bicikli vagy bébikomp,ami tolós,a tricikli jó lenne későbbre sokáig,de viszont szerintem ebben az árkategóriában max 12000ft nincsennek olyan Lilinek kényelmesek mivel ő még olyan kis apró kis 7800gramm és kicsike vékonyka nem olyan kis stabil,bébi taxi ami még jó 3-4 funkciósak azt tudná télen akkár bent is használni mivel egyterü a ház igy tudna itt is kocsikázni a triciklit meg csak nyáron tudna használni ismét,láttam egy qvadot 6 funkciós,tolókaros hintás szédszedhető,bébitaxinak lehet az lesz,aztán 3 év mulva mire bicikli kell neki csak tudunk majd neki venni egyett,vélemények esetleg akiknek van????!!!

Kép
bévi

Sziasztok!

woody: szuper hogy jól sikerült a hétvégétek, irigy-irigy :D Sajnálom az eséseket, de így (is) fedezik fel a világot és tanulnak a kis pöttömök...

bévi: Lilcsi nem pici és vékony, többen vagyunk akiknek a babája ilyen súlyú mint a lánykád (clárika, Claire, mi....), szóval ne aggódj. Bébitaxiból mi a smoby-t néztük ki, akcióban egészen jó az ára, anélkül meg sajnos elég sok :?

Évi: gratulálok a mászáshoz :D

babrcsi: néztem a blogot is, szuper lehetett Sárvár :)

bekri: hasmenés :(

Gyerekem elkezdett szótagokat mondogatni, szerintem már tudatosan. Ma délelőtt vártam a gyermekrendelőben Korinnával, egy gyermekrajz volt a falon és elkezdte nagy szemekkel nézni a lányom, majd megszólalt: VAU. Majd megzabáltam. Amikor pici babát látunk az utcán és szólok hogy ott egy baba, akkor azt is mondja. Mondja hogy apu (többnyire EPŰ lesz belőle :lol: ), anya (ajjjja), gyere (deje) és még azt, hogy nem. Ma reggel kérdeztem a reggeli végén hogy kér-e inni és nyújtottam a csőrös poharát. Mondta határozottan hogy nem és elfordította a fejét... Imádom :)
bettinyo

Betti, nagyon komoly a szótagmondogatás, hamar ráérzett :D

És pár dolog lemaradt:
Bols, Peti szemei ragyognak - vsz. ő is élvezi a veled együtt töltött időt! :)
Csillag, remélem, a vizsgálatok, a kutatás eredménnyel járnak, és Gergő hamarosan meggyógyul.

Ha valakit érdekel, igazi csemege: http://56pizsama.postr.hu/
Nem tudom, valaki bedobta-e már itt a közösbe. Ha nem, akkor szemezgessetek! Pár perces videók, 1-11 gyermekes családok életéről.

bekri

sziasztok
hát,a pkinikezés felemásra sikerült,Csillagékkal és Limoékkal kint voltunk már 10-től(úton 9-től)a tónál,készült a kaja,égett a tűz,játszottak a gyerkőcök,édesek voltak,apukák fát gyűjtöttek,stb. volt egy kis eső azt átvészeltük egy féltető alatt,azonban pont mire Bmaasék is odaértek,irdatlan eső jött,(amiről szó sem volt előre...)annyira eláztunk(a gyerekek nem,de a cuccok és mi... :roll: :roll: )hogy kis beszélgetés,ismerkedés után haza kellett jönni. Folytatódott az összejövetel Barbi egy pécsi ismerősénél de mi oda már nem mentünk,hazajöttünk,szárítkoztunk,ettünk,játszottunk,Tomi alszik végre egy rendeset.
Hát,a fél társaság oda se ért,hiába ember tervez eső végez,csak Csillagot sajnálom mert hiába minden előzetes szétszervezés,köremail,sms,bármi,azért ott maradt nyakán a rakat kajával nyilván,illetve hát mégiscsak Barbiéknak lett szervezve ez a nap,mégse úgy lett :(

Ez van,sztem ledőlünk mi is kicsit,így a 4 együtt töltött nap végére,pihenésképp :)
Limo a képeket átküldenéd majd ? nekünk nem sok lett.

Bekri jobbulást.

Bévi sztem a tricikli jobb.

Bettinyó,grat.Korinnának a szótagoláshoz,hétvége milyen volt?

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?