Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hát sajnos úgy néz ki, hogy nekünk nem hozott szerencsét ez a péntek 13, bár jobbik esetben csak a mai teszt volt túl korai, vagy túl sokat ittam. Amúgy ma van az inszem utáni 12. nap. Talán érzékenyebb teszttel kellene próbálkoznom?
Pénteken kell vérvételre mennem, de én nem nagyon bízok már semmi jóban. Bár a férjem szerint felesleges volt még egyáltalán tesztelni is ilyen korán.
Jucus!
Nálatok mi újság? Remélem, hogy Nektek legalább sikerült!!!!
Jocek!
Hogy vannak a lányok?
Edi!
Már teljesen össze vagyok zavarodva, hogy megvetted végül azt a krémet?
Zsó!
Mindjárt itt a június és indul a lombik!!! Majd mindenképp jelentkezz!
Lucuzs!
A metmorfintól és a diétától majd szépen lefogy a férjed. Képzeld az enyém 3 hónap alatt 6-7 kilót fogyott pedig nem mozgott és a diétát is csak részben csinálta. Tegnap ment vissza az endroklinológushoz és meg volt elégedve az eredményekkel.
Bea!
Nagyon el vagy tűnve…. Remélem, hogy jól vagy!!!!
Üdv: Erna
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Erna,
szerintem picit még korai volt a teszt,próbáld újra csütörtök reggel első pisiből,ha nem bírod ki péntekig.Remélem,mégis sikerült!

Jövő héten megyek valószínű 2.napi vérvételre,akkor dől el,indulunk-e.
Vendég

Erna!
Nem tűntem el háttérből mindig olvasgatlak bennetek! :)

Nekem még mindig nem jött meg lombik óta.... talán a héten vagy max. jövő héten remélem.. mert így addig nem tudok időpontot kérni a régi dokimhoz...

Az otthoni teszt semmit se jelent.. az a tuti amit a doki mond! Van még remény...!

Zsó!
Remélem indulhattok és rendben lesz minden!!!

Jucus!
Te mikor mész tesztre?

Üdv. mindenkinek: Bea
horváth beáta

Ja képzeljétek...

egyik nap tévében M1-en volt 1 műsor az örökbefogadásról....azt néztük apival.Eddig párom teljesen elzárkózott ettől,most beszélgettünk róla és már belemenne örökbefogadásba. :) Bár van még 2 próbálkozási lehetőségünk de beszélgettünk róla ha 4. se sikerülne elkezdünk utánajárni hogy is megy az örökbefogadás...
Esetleg nem tud valaki valami infót ez ügyben?
horváth beáta

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a drukkot, de a ma reggeli is negatív. Sajnos tutira nem sikerült. :( Az első sikertelen inszemet még egész jól viseltem, de most nagyon eltörött nálam a mécses. :cry: Ráadásul a következő hónapban már szünetet kell tartani. Azt mondta az orvos, hogy nem kaphatok megint hormont, bár ettől még mehetünk újra. Mondjuk úgy néz ki, hogy a saját nőgyógyászom is elvállalja az inszemeket hormon nélkül. Talán a mi esetünkben nincs is túl sok értelme a stimulációnak, hiszen még 5 petesejttel sem sikerült. Úgy tűnik, hogy nem ezen múlik, hanem valami egészen mástól függ. Már az is megfordult a fejemben, hogy nálam nem jó valami és érdemes lenne laparoszkópiára mennem. Eddig csak ultrahangos petevezető és méhüregi vizsgálatom volt. Nektek volt ilyen vizsgálatotok? Milyen?
Bár nem sok lelki erőm van, és félek, hogy megint nem sikerül, de lehet, hogy mégis megyünk a következő hónapban. Valószínűleg még nem ürült ki teljesen a 2 havi inszemes adag és nem is egy petesejtem fog megérni. A család is erre bíztat.
Jucus!Már alig várom a híreket!!! Olyan jó lenne azt hallani, hogy a harmadik sikerülhet!
Bea!Jól felkavarta a ciklusod a lombik. Esetleg nem teszteltél????Ha jól gondolom, már vagy 40-50. napon lehetsz. Máskor is volt ilyen?
Üdv: Erna
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok, hát amit már napok óta sejtettem, ma beigazolódott, sajnos ez sem sikerült :(
Bár az eszemmel tudtam, h sok esélyünk nincs, azért én mégis reménykedtem, h talán.. így elég csalódott vagyok most :(
Utána beszélgettünk Török dokival, mondta, hogy még próbálkozhatnánk további inszemekkel, de nem sok értelme van, ezért javasolja, h térjünk át lombikra. Ezzel aztán persze tökéletese egyetértettem.
Nah, ugyhogy most az van, h 3 hét mulva kell menni mindkettőnknek megcsináltatni a lejárt labor vizsgálatokat. Kérdeztem, h és mit gondol, mennyit kell várnunk, h elkezdhessük a lombikot, azt mondta, ha megyünk jun 16-án akkor már fel fogja nekem irni a gyógyszereket! Tehát ez azt jelenti, hogy csak 1 ciklus marad ki - ami most nem is baj, mert elég kész vagyok, és jó lesz egy kicsit fellélegezni.

Erna, amig a doki nem mondja, hogy nem sikerült, addig tessék bizni! Még lehet a mai teszt is korai volt, főleg ha nem elég érzékeny a teszted.
jucus31

Szia,Bea!

Úgy látom,jobban vagy már picit,örülök neki!Vannak alapítványok pl. a Bölcső vagy a Gólyahír,amelyek az örökbefogadással foglalkoznak,nézz utána!

Különben láttátok már azt a plakátot,amelyen egy magzat van és arra próbálják biztatni a nőket,hogy abortusz helyett adják örökbe a gyereküket?

Erna,Jucus,
sajnálom,hogy nem sikerült az inszem!

Erna,lehet,hogy neked is javasolják majd a lombikot.Egyébként ezek a hormonok pár nap alatt kiürülnek,nem maradnak benned,ne félj.Te hova is jársz?Ne izgulj,a meddőségi központokban tudják,milyen vizsgálatok szükségesek,de rákérdezhetsz,ha aggaszt,én is ezt tettem a múltkor és megnyugtatott a prof válasza.

Nekem röntgenes átjárhatóságim volt(HSG).A méhtükrözésre kérdeztem rá,de azt mondta nem kell,a hsg is kimutatta volna,ha lenne a méhben valami,ill.az UH-n is látszana valami gyanús,ha lenne.Ez nekem elég megnyugtató volt,jó,hogy megkérdeztem.
Vendég

Jucus!
Nagyon sajnálom. :( Kezdem azt hinni, hogy ezek az inszeminációs próbálkozások nem érnek semmit. A július mindjárt itt van. Szerencsétek van, hogy nem kell többet várnotok.
Zsó!
A Róbert Károlyba járunk. Majd kíváncsi leszek, hogy mit mond a doki. Amúgy hiába ajánlja fel a lombikot, mert én nem akarom. Egyrészt még nem készültem fel lelkileg, legalábbis most úgy érzem, másrészt náluk fizetős a lombik egy-egy próba olyan 250-300 eFt. Igazából még rá is szánnánk ezt az összeget, ha látnánk értelmét, de elég sokat utána olvastam és nekem úgy tűnik, hogy semmivel sem jobbak az eredményeik, mint egy államilag finanszírozott helynek, sőt nem egy helyről hallottam, hogy Kaáli és BMC jobb. Ráadásul még a régi embriológusok is elment szülni, így az egyik ismerősömtől nem hallottam az idei eredményeikről túl jót. Ezek az infok nem biztos, hogy igazak, még ezerszer átrágom magam rajta és érdeklődök, de nem akarok feleslegesen hormont kapni és egy elég megterhelő lombik procedúrát végigjárni és talán ezek mellett már valóban az anyagi vonzata a legkevesebb.
Szóval azon gondolkozunk, hogy intézetet váltunk. Segítsetek légyszi!!!!!!
Jocek!
Amikor Nektek voltak a 2 lombikotok nem tudjátok, hogy a többieknek, hogy sikerültek? A fenti kételyeim miatt minden infora szükségem van.
Bea!
Az egyik ismerősöm a Fészek Alapítványtól fogadott örökbe.
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Erna,
teljesen egyetértek,lényegében egyik intézet eredményei sem jobbak másokénál,ez nem a pénztől függ.Nekem speciel pont fordítva kattog az agyam,mint általában a többségnek,én az államilag finanszírozott helyekben bízom a legjobban,ahol semmiféle üzleti érdek nem játszik szerepet,csak a szakma.Ilyen hely 2 van Budapesten,a BMC és a SOTE I.Női Klinika ARO.Én az utóbbira járok,maximálisan meg vagyok elégedve minden szempontból.Azt el kellett fogadnom,hogy sokszor várni kell,és a 2 orvos közül a prof nem túl barátságos,de érti a dolgát.A 2 szülésznő,a vérvételesek és a 2 embriológus rendkívül kedvesek.

A hormonokról:a stimuláláshoz FSH hormont adnak,ami egy természetes anyag,ettől termel több ösztradiolt a szervezet (petefészkek).Az égvilágon semmitől nem kell félni,hidd el.Nekem volna rá okom,mert 9 éve mellrákom volt,ami egy hormonfüggő daganatfajta,de az onkológusommal megbeszéltem,hogy ennyi év után vállalhatok hormonkezelést,arról nem is beszélve,hogy a terhesség sokkal kockázatosabb,hiszen ott 9 hónapig tombolnak a hormonok.Szóval én sem félek és minden kontrollvizsgálat engem igazolt eddig.
Vendég

Jucus!
Sajnálom! :(
Igaza van Török dokinak hidd el!Nekünk detto ugyan ez volt ugyan ezt mondta.. és igaza is volt inkább lombik!Csak a fölös idő megy inszemmel.Bár persze akiknek jobb az eredménye annak érdemes végig csinálni az inszemeket.Azért tényleg jó, hogy 1 hónap kimarad rápihensz kicsit testileg és lelkileg is!Aztán hajrá!!!!Izgulnod nem kell a lehető legjobb kezekben vagy!Amúgy még csak most veszem észre,hogy Te szombathelyi vagy! :) Én meg körmendi vagyok. :lol:

Erna!
Fel a fejjel folytatni kell tovább!!!Máshogy nem megy ez sajnos.Tudom ilyenkor ez sablon duma,de tényleg így van nekem elhiheted (amin én már keresztül mentem....) Teljesen normális és természetes hogy ilyenkor csalódott az ember és azt mondja elég volt.És minden negatív teszt után egyre rosszabb.De mire eljön az az idő,hogy kezdhetitek megint a következő próbálkozást akár inszem akár lombik, alig várod majd meglásd!Minden egyes próbálkozás 1 új remény!
Érdemes próbálkozni inszemmel is főleg nektek nagyon jó eredményeitek vannak ha jól emlékszem!Lásd többek között Lucuzsnak is sikerült!

Én nem tesztelgetek fölöslegesen nem idegesítem magam... nálam ez nem lombiktól+hormonoktól van.Mindig hosszúak a ciklusaim hol 30 napra jön meg hol 40-re de van hogy több...

Zsó!

Én is láttam a plakátokat és Orbánék is ezt nyomatják most hogy fogadjanak örökbe!Csak azt nem teszi hozzá hogy ez nem egyszerű procedúra és nem csak úgy van hogy hipp+hopp kapsz gyereket!Pedig nagyon sokan fogadnának örökbe csak nem tehetik meg.
Engem az érdekelne,hogy mik a feltételek... azt is hallottam, hogy úgy kezdik: saját lakás, jól fizető biztos munkahely kell stb...
Ha ez így van ( főleg a mai világba..) akkor nálunk már nem is jöhet szóba... :( remélem nem mindenhol így kezdik!!! 4 év próbálkozás már így is nagyon sokba van...millió fölött...

Szomorú hogy ez sajnos legfőképp pénzkérdés a mai világban mikor a csapból is ez folyik,hogy kevés a gyerek és fogy a népesség!Mért nem támogatják jobban nem?És még le akarták venni az 5 támogatott lombikot 2-re! VICC!!!!
És az a tapasztalatom,hogy aki megtehetné ( nincs meddőségi oka és tehetős is ) nem is akar gyereket ( karrier, egyéb miatt ) vagy max.1-et. Bezzeg mi aki legalább 2-őt szeretett volna még egy se jön össze! :(

Én most is azt mondtam apinak inkább legyen 1 örökbefogadott mint 1se!Azt is ugyanúgy lehetne szeretni és olyan lesz amilyennek te neveled!Meg hát kiért éljen és dolgozzon az ember... csak a gyerekéért!
horváth beáta

Bea,
ez a plakát nem azt reklámozza,hogy mindenki fogadjon örökbe,aki meddő,hanem azt,hogy aki nem akarja a gyerekét,az ne ölje meg,hanem hagyja élni és adja oda.Ha ettől többen hordják ki a gyereküket,akkor pont könnyebb lesz az örökbefogadás mert több baba "jut" annak a több ezer párnak...
Hát azt nem tudom,mik az anyagi feltételek...
Szerencsére nem csökkentették le a támogatást,de az igaz,hogy olyanok mondják,hogy nincs lehetőségük gyerekre,akik simán megtehetnék,ezt nekem is iszonyú látni,akár a közvetlen környezetemben.

Azért sajnos elég nagy rizikó ez az örökbefogadás,a genetika sokkal meghatározóbb,mint a nevelés...de minden tiszteletem azoké,akik vállalják.A kollégáim (a pár mindkét tagja kollégám) 1,5 éve fogadtak örökbe egy kislányt,nagyon cuki,és már várják,hogy kapjanak még egyet.
Vendég

Jucus, Erna nagyon sajnálom, hogy nem jött össze. :cry: Már alig vártam, hogy hazaérjek és megnézzem van e valami.
Ma kirándulni voltunk a gyerekekkel a vadasparkban és egy bábszínházban. Hát én jobban elfáradtam, mint ők az tuti. Hogy mennyi energiája van egy ovisnak, hihetetlen!
Bea én is pedzegettem már apinak az örökbefogadást, de még most inszemezünk a nyáron, aztán majd eldől.
Borzasztó és felháborító számomra is, hogy (egyik ismerősöm is)vannak akik elvetetik gyerekeiket( évente nem is egyszer) más meg évekig küzd egyért.
Erna nem vettem meg a zselét. Angyalgyökér kapszulát szedek, meg apim E-vitamint. Mondjuk azt mondták neki sem ártana az angyalgyökér. Majd utánna olvasom.

Kép
kissedi

Kisedi!

Ez az én is közvetlen környezetemben tapasztalom sajnos...

Képzeljétek párom öccse igaz "még csak" 23 éves most olyan csaj lett a barátnője aki nemrég adott örökbe 1 gyönyörű kisbabát!Nem is tudom hogy keveredett össze vele hogy állhatott le ilyennel mit eszik rajt! ( nem normális az tuti,de úgy látom totál belezúgott a csajba )... a lány már terhes volt mikor összejöttek hozzá kell tennem 16 éves!!!!Állítólag tudja kitől lett terhes de különösebben nem vonták be a döntésbe.Azt hiszem mivel hogy még túl fiatal szülők döntöttek.Szüleik teli vannak pénzzel ( anyja irodán dolgozik apja gyárba főnök ... )simán felnőtt volna az a gyerek szülői segítséggel persze egyszerűbb volt örökbe adni.Csaj semmi szívfájdalom nélkül odaadta a kislányt ahogy látom meg se viselte 1 cseppet se.( B.pesti pár kapta meg 6 éve vártak gyerekre úgy sírtak mikor megkapták, hogy el se lehet mondani!Gondolhatjátok mi a véleményem!Azóta is a csaj olyan büszkén fent hordja az orrát mintha mi se történt volna!Ráadásul anyós is totál oda van a csajért mindig mást nem hallunk Petra így Petra úgy ( így hívják a barátnőt ) nem is szeretek anyósékhoz menni mindig ezt hallgatni.... holott tudja mi mit szenvedünk,min megyünk keresztül évek óta!Mikor ezt elmesélte anyós még a könnyem is kijött majdnem azt gondoltam magamba, hogy inkább adta volna nekünk akkor.Meg hogy jobb is ha hozzájuk került sokkal nagyobb szeretetet és törődést fog ott kapni!!!

Na de ez van ilyen az élet... ( bocs ha hosszú lett... )
horváth beáta

Bea!

Őszintén meg tudom érteni, hogy mit érzel. Azért nem sok ilyen eset van és pont egy ilyen családba keveredik, ahol a másik meg belerokkan a fájdalomba. Engem is nagyon idegesítene a csaj jelenléte és főleg, hogy az anyósod is úgy oda van érte. Azért belegondolhatna a Te lelkivilágodba, amikor őt isteníti. Remélem, hogy legalább nem kedveli jobban Nálad a csajt. Azért Ti apival már sok mindent kiálltatok egymás mellett. Amúgy tudja a csaj a Ti problémátokat?
Amúgy az én párom szülei sem kezelik túl jól ezt a helyzet. Néha olyan jó lenne beszélgetni erről az egészről, elmondani, hogy állunk stb. Sajnos azonban nem igazán van rá módunk, mert hiába utazunk haza egész hétvégére az öccse barátnője állandóan ott van, őrá meg nem tartozik, főleg, hogy még a nagyszülők sem tudnak róla. Persze már szóvá tettük ezt a szülőknek és az öcsikének is javasoltuk, hogy vigye már el néha moziba, de nem foglalkozik vele. Azért ilyenkor ennél jobban a férjem mellett kellene állnia a családnak.
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok,

Erna, Jucus

Sajnálom a negatív tesztet, pedig annyira reménykedtem. :(

Erna,
A 1.lombiknál 5ből szinte csak nekünk nem sikerült, 2.nál ha jól tudom négyből kettőnknek jött össze, bár mindkettőnél még az Erika volt a biológus, de már az utódja is mellette volt.
Nem tudom az utódja milyen, de szerintem egy olyan intézet, mint a RK, nem engedheti meg, hogy ne jó szakemberek legyenek ott, mert ha valahol, itt meg tudják fizetni őket.
Szerintem se kell tartani a lombiktól, nem véletlenül ellenőriznek folyamatosan uh, vérvétel stb, teljes kontroll alatt van a folyamat, nyugodtan vágj bele.
A váltásról annyi, hogy bár nem olcsó a RK, de mi is maradtunk náluk, mert a másik helyen legalább fél év mire sorra kerültünk volna, és ugyanazokat a vizsgálatokat újra el kellett volna ott is végezzük, mint itt. Ráadásul az én rossz eredményeim miatt nem vállalták a Kaáliban, hogy "elvegyük a helyet a tuti sikeresektől", így nem is volt választási lehetőség igazán.

Nálunk rendben minden, már itthon vannak a lányok, és most próbálunk beállni a mindennapokra.

Üdv.

Jocek
jocek

Jocek!

Egy másik fórumról van egy nagyon kedves csajszi, akivel folyamatosan levelezünk, hogy kivel mi van. Nekik két lombikjuk volt a Róbert Károlyon és egyik sem sikerült. Nála is rákérdeztem a többiek eredményére és az első alkalommal 7-ből egynek sikerült, másodjára pedig 5-ből senkinek. Az első lombikjuk tavaly november körül volt, a második pedig idén februárban. Na, ez az információ nagyon-nagyon elbizonytalanított a Klinikát illetően. Én hiszek ennek a hölgynek és persze Neked is, így nagyon össze vagyok zavarodva, mit gondoljak. Egyelőre próbálok minél több információt begyűjteni. Az inszemináció sikerességébe szerintem nincs különbség az intézetek között, mert nem egy összetett dolog, viszont az embriók tenyésztését illetően már lehetnek szerintem eltérések.
Fülöpöt amúgy én jó szakembernek tartom csak úgy látom, hogy nagyon sok betege van és túl gépies az egész.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erna2011 2011.05.28 15:02-kor.
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Erna,

A bizonytalanság egyértelmű, ahogy a soraidból kiveszem, és érthető is. Szerintem is fontos, hogy megbízzál abban akihez jársz, és ha elment a bizalmad a RK-tól, akkor próbáld meg máshol is, hátha jobb lesz, veszteni biztos nem fogsz vele, és utána tudsz mérlegelni.
Több szem többet lát, ez nálam is bejött, a harmadik andrológus volt az aki látott esélyt a babára, és sikerült.
Drukkolok nagyon, csak határozottan és előre nézzél az a lényeg.
jocek

Erna,
ha csak az a baj,hogy szűkszavú a doki,akkor ne izgasd magad,bízd rá,úgysem értesz hozzá,ha meg kérdezel,biztosan válaszol.A legtöbb helyen szűkszavúak,egyrészt,mert sok a beteg,másrészt,mert nem mondhatják fel az egész szülészet-tankönyvet.
A Dévai azt hiszem elég részletesen tájékoztat egyébként-olvastam róla egy könyvet Várva várt babák címmel,nekem túl sok is lenne ennyi infó,inkább zavarna-de lehet,hogy ő a te embered.
Vendég

Bea hát elég gáz ez az egész amit írtál. Nekem is megszakadt volna a szívem, ha ilyen történik a környezetemben.
Jocek örülök, hogy mindenki jól van! puszi a csajoknak!
erna hát tényleg lehetne több együttérzés a családban!
nálunk anyuék szinte folyamatosan tudnak minden lépésünkről, de anyósom elég ritkán kérdez rá,hogy most hogy is állunk meg mi van. hát ez van.

Kép
kissedi

Zsó!Azért nem a szűkszavúságról van itt szó, hanem az ismerősöm által közölt eredmények bizonytalanítottak el. Bár Jocek egész jókat ír…. Nekem a legfontosabb az, hogy minél jobb helyre kerüljünk és jelenleg arról próbálok meggyőződni, hogy melyik az. Ami az eredményeket illeti a Dévai szerintem nem túl jó, de azért köszi az infot.
Edi!Ez nálunk is így van. Az én családom az, aki mindenről tud, és vigasztal minket. Azon gondolkoztam, hogy ez azért is van így mindkettőknél, mert férfiak nem szívesen beszélnek a szüleiknek erről, anyósnak meg kellemetlen a mennyet arról faggatni, hogy mennyi petesejtje is lett pl. az inszemen. Mondjuk ha nem lenne ott a csaj állandóan akkor más lenne a szitu, mert így inkább haza sem megyünk. Nem akarom, hogy megkérdezze, milyen injekciót kapok stb
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Ma megjött,úgyhogy holnap irány a klinika,úgy szeretném,ha kezdhetnénk!

Hú,Bea,ez rémes történet!De ami jó benne,hogy már az is nagy dolog,hogy nem vetették el a babát,hanem örökbe adták,így valaki most nagyon boldog és a babának is mázlija van,hogy olyanok nevelik fel,akik nagyon vágytak rá.
Nálunk a klinikán régebben a mi folyosónk végén vették fel a műtéteseket,köztük sokszor abortuszost.Láttam egyszer egy 16 éves forma kislányt a szüleivel,látszott,hogy annyira fél...szerintem abortusza volt.Nem tudtam rá haragudni,inkább arra gondoltam,hogy szegény most olyan terhet vesz a nyakába,amitől nem lesz nyugalma egész életében.Rettenetes ez az egész,mi meg itt kínlódunk...

A családról:nekem anyósom nagyon aranyos,mindent tudni akar,mármint nem tolakodóan,és el is mondom neki,mintha a barátnőm lenne,hál'Istennek nagyon jó a kapcsolat köztünk,de tényleg jó fej.
Szombaton unokatalálkozó lesz a nagymamámnál,hát a 10 évvel fiatalabb unokahúgom éppen 7 hónapos kismama,irigy vagyok mint a kutya,utálom is magamat érte...
Vendég

Sziasztok,

Köszi mindenkinek! Most már jobban vagyunk, készülünk a lombikra! Már nagyon várom, hogy kezdjük!!

Jocek, de örülök, hogy jól vagytok!! Biztos gyorsan megszokjátok az új helyzetet :)

Bea, nahát te is vasi vagy :) Melyik dokihoz jársz? Körmendi vagy szhelyre jársz át?

Olvastam a netes oldalon, ahova Török doki is válaszol (jó, mondjuk ezeket pár éve írta, nem tudom, azóta változott-e valami), hogy ideális esetben 3-4 embrio visszaültetését javasolja. Nem tudod, ez hogy van most? Lehet választani, hogy hányat kérünk vissza?
Arra mondjuk még kiváncsi vagyok, hogy nekünk ICSI-t vagy IVF-et javasol-e. Én bízom benne, h ICSI lesz, úgy tuti a megtermékenyülés! Szted?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de azért kicsit parázok, tudom, h nem kell, mert tényleg jó kezekben vagyok, inkább csak az újtól, meg attól, hogy még nem tudom, mi után mi és hogyan következik :(

Erna, én is ugy gondolom, mint Bea, szerintem is csak felesleges időhúzás az inszem.. Nekünk ... De persze kivételek mindig vannak, azt hiszem pont te mesélted, hogy valakinek a 2. sikerült nagyon kevés spermaszámmal.. Szóval csodák mindig vannak, de én már egyre kevésbé hiszek bennük..

A sikeresség pedig akár inszem, akár lombik, sztem nem az intézménytől függ..szerintem legnagyobb százalékban a szerencsén múlik.. Az orvosok is csak találgatni tudnak, hogy miért nem sikerül 1-1 beültetés, mikor ott van mondjuk 2 teljesen egészséges ember, és az 5. lombikjuk sem sikerült.. Egy másik fórumon olvastam, egy párnak 10 sikertelen inszemjük és 11 sikertelen lombikjuk volt és a 12. lombik sikerült!
Szóval feladni sosem szabad, viszont nem tudom, hogy én erre képes lennék-e.. Ennyi csalódást elviselni.. Úgy, hogy nem tudom, hol a vége..

Zsó, de jó, akkor hajrá :)
Nektek ez hányadik is lesz?

Nálunk senki nem tud a babaprojectről. Sem a párom családja, sem az enyém. Sztem én nagyon nehezen viselném, ha hetente kérdezgetné valaki, hogy na, mi újság? Sikerült már? És nekem meg állandóan a sikertelenségről kellene mesélnem..
Mondjuk már néha ott voltam, hogy a hugomnak elmondom, mert ő legalább tudja miről van szó, ők 3 évig küzdöttek az ikrekért, ő megértené.. De aztán valamiért mindig meggondoltam magam..
Ez most a kettőnk "harca", de sztem utólag biztos elmondjuk...
jucus31

Jucus,
a 4.lesz most nekünk,ha elkezdhetjük.

Drukkolok neked nagyon és meglátod,mindent időben elmagyaráz majd a Török dr.!Mikor kezditek?
Vendég

Jucus!
Igen, szerintem is az ICSI lenne Nektek a legjobb.
Az inszemet egyre inkább felesleges időhúzásnak érzem én is, főleg hormonnal nem látom értelmét. Már tavaly, amikor kiderült a férjem herevisszér tágulata, éreztem, hogy nem ússzuk meg lombik nélkül. A műtét ugyan mindenhogy elkerülhetetlen volt, de én lombikra akartam menni nem sokkal később. A férjem és a szüleim ellenezték, úgy gondolták, hogy maximum 1 éven belül feljavul annyira az eredménye, hogy maximum 2 inszeminációval összejön. És tessék most ez van. Tavaly annyira rossz volt az eredménye, hogy azonnal lombik lehetett volna, de a mostani eredményével már nem indokolt. Azt hiszem, hogy 6 inszem kell az ő eredményeivel. Felesleges 1 év idegeskedés és várakozás. Fogalmam sincs, hogyan tovább.
A húgodéknál mi volt a gond és milyen módszerrel sikerült?
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Lányok,
érdekes,milyen különbözőek vagyunk,én meg jobba örültem volna,ha inszemezhettünk volna tovább,csak közölték,annyira rosszak az eredmények,hogy nem érdemes...így lettünk lombikosok secperc alatt :wink:
Vendég

Sziasztok!

Jucuzs!
Soha nem jártam körmendre dokihoz ezek sintérek... bár sok doki átjött már ide szhelyről.Én anno Varga Kornéhoz jártam.Nagyon aranyos érti is a dolgát meg voltam elégedve vele.( bár sokan meg rossz véleménnyel vannak róla többek között PCO gyanús bnőm is... ) szerintem jogtalanul szóbeszédre hogy alapoznak nem is ismerik!Mi neki köszönhetjük, hogy " hamar" kiderült apinál a bibi.. Nála kezdtük volna az inszemezést csak anno pont akkor volt balesete mikor kezdtük volna..így inkább gondoltam egyet és bejelentkeztem Tapolcára úgyis tudtam ott kötünk ki előbb-utóbb!?Most akarok majd újra elmenni hozzá " konzultálni" egyet.De még mindig nem lettem beteg ma már 53.napja fogalmam sincs mi lehet .. ennyit soha nem késett 43.nap volt a max. visszanéztem.De terhes alig ha vagyok!Meg lombik után 2-3 hónapba 30-35 napra mindig meg szokott jönni!Kezdek megijedni mi lehet.. :(

Ja api gyerekkori barátjáéknál is Kornél csinálta februárban az inszemet és 1-re sikerült nekik. ( ezt 1 vetélés előzte meg mikor is 3 doki se vette észre körmenden a lánynál hogy terhes csak elhalt,de még az elején ) ennyit erről.De ezt már meséltem szerintem..

Te hova jártál?
horváth beáta

Ja Jucuzs
bármit kérdezz csak nyugodtam amire kíváncsi vagy szívesen válaszolok.( bármit kérdezz nyugodtam,ha hülyeségnek tűnik akkor is! ) Anno engem is Lilla okosított itt! :)

Alá kell írni 1 papírt ( sok papírt :) )és ICSI lesz,meg ha nyilatkozol csinálnak asszisztált hatching-et is.3 embrió a max. amit vissza kérhetsz többet nem enged Török. ( ha marad és jók le lehet fagyasztani ), de Ti döntitek el hányat kértek vissza.Vannak akik egyszer 2-vel máskor meg 3 embrióval próbálkoznak.
Sok mindent maguktól nem mondanak csak a lényeget. ( mert nekik ezek rutin kérdések ) én is Lillától szoktam megkérdezni amire kíváncsi voltam.Először nagyon féltem mit kell csinálni,hogy lesz olyan új volt minden.. most már rutinból csinálom...
horváth beáta

Nálunk tud a lombikozásról mind a 2 család.Megértő mindenki, csak mikor anyósnál laktunk mindent megbeszéltünk vele.( igaz sokszor már idegesítő volt néha,hogy mindig mindenről be kell számolni... ő részletekig menőleg mindenről tud ) anyu az nem kérdezősködik annyit,úgyis tudja elmondjuk ami olyan.De anyós mindenbe ilyen különben azért is jöttünk külön,mert már úgy éreztem semmi magánéletünk nincs.. de úgy meg rendes meg mindenbe segítőkész.
Sógoromról meg annyit mivel ő a legkisebb fiú gondolhatjátok ő anyuci szeme fénye nagyon el lett kényeztetve azért van mindig Peti így Peti úgy most meg még Petra így Petra úgy.... :)
horváth beáta

Zsó!
Hajrá!!!! :)
horváth beáta

Zsó, és mitől függ, hogy elkezdhetitek-e? Hosszú a várólista?

Mi nem tudom mikor kezdjük remélem nemsokára. Jún16-án kell mennem, az lesz a 19. napom és azt mondta Török doki, hogy akkor már ír fel nekem receptet. Szóval én abban reménykedem, hogy a hosszu protokollal már kezdhetünk is a 21. napomon! De ez majd akkor kiderül.

Erna, mi már abbahagytuk a vitaminozást, ha már amugy is eldőlt, hogy lombik. Most már nem is akarom, hogy visszatérjünk esetleg inszemre vagy sima IVF legyen, most már szeretnénk biztosra menni.. Már amennyire lehet..

A hugomék 3 évig próbálkoztak, akkor még Pápán laktak, PCOS volt. Aztán azt hiszem ott Pápán nem tudtak vele mit kezdeni, ő is fórumozott itt, és úgy ajánlottak neki egy szombathelyi meddőségi specialistát, Varga Kornélt - akihez Bea is jár :) és ő segített nekik. Konkrét beavatkozás náluk nem is volt, csak injekciókúrája, de így is nagyon nehezett jött össze 1 kis tüsző, 2-szer kellett dózist emelni, már szinte lórugásnyi adagokat kellett szúrnia, mire végre lett peteérése. Aztán peteéréskor 4 nap szigorú szex :) (nekik azért nem kellett inszem sem, mert a férjének 120mill/ml van.. A mázlista!!! ) nah, és a lényeg, hogy nem tudni hogyan, valószínűleg a rengeteg hormonnak köszönhetően valamikor ezek után megérett még egy pete :) így lettek ikrek, akik januárban már 3 évesek voltak!

Bea, látod a Kornélról én is csak jókat tudok mondani :) Szóval itt is ott is nagyon jó kezekben vagy :)

Én amugy tavalyig olyan nődokihoz jártam, aki nem volt szülész, így tavaly, amikor eldöntöttünk, hogy babát szeretnénk kerestem egy másikat, és én a Ruttner mellett döntöttem. Róla is sok jót hallottam. Végülis eddig csak egyszer voltam nála, nekem nagyon szimpatikus, és milyen véletlen, februárban pont ő volt a kórházban, amikor a hsg-t kellett csináltatnom. Akkor mondtam is neki, hogy készüljön, mert nemsokára már terhesen megyek hozzá :)

Köszi a válaszokat, azért megnyugtató, hogy van valaki, aki képbe tesz, ha esetleg valamit elfelejtenék megkérdezni a dokitól :)
Jah, és hétvégén már eldöntöttük, hogy 3-t fogunk visszakérni, a többit - ha lesz még - lefagyasztatjuk. Nem tudod mennyibe kerül Tapolcán a fagyasztás?

Utána néztem mi ez az asszisztált hatching, mert eddig nem hallottam róla. Ezt már az első alkalommal is kérhetem szerinted?
jucus31

Jucus!Szerintem teljesen ne hagyjátok abba a vitaminozást, legalább az olcsóbbakból szedjen a férjed. Bár én nem értek hozzá, de úgy gondlom, ha jobb minőségűek, egészségesebbek a sejtek, akkor a lombiknak több esélye van. Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem pont azért sikerül olyan nehezen a lombik ott, ahol a férfival van gond, mert nem olyan egészségesek a sejtek. Legalábbis ha a nőnél van petevezeték elzáródás jobb a sikerességi arány legalábbis az én olvasatom szerint. Nem értek én ehhez, de szerintem legalább folsavat ő is szedjen.
Zsó!Rosszul fogalmaztam. Örülök én, hogy még alkalmasak vagyunk inszemre csak félek, hogy nem sikerül és csak telik az idő, és végül mégis lombik lesz. Mondjuk lombikkal sem biztos, hogy elsőre sikerülne, csak tegnap azon kattogott az agyam, hogy milyen jó lenne, ha mehetnénk júliusban és végre összejönne a mi kis bébink.
Bea!Ezt az asszisztált hatching módszert mindig alkalmazták Nálatok is? Úgy hallottam, hogy férfi meddőségben jó ha az ICSI mellett a hímivarsejteket is kiválogatják, talán PICSI az eljárás neve. Csináltak már valakinek közületek ilyet?
Egyébként fájdalmas petesejt leszívás? Az embriók visszahelyezése gondolom olyan, mint az inszem. Én a mostani inszemünkig egyébként abban a tudatban voltam, hogy a petesejtek leszívása hasonlóan történik, mint a laparoszkópia, de az egyik csajszi azt mondta, hogy hüvelyen keresztül.
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Jucus!

Na ugye ennyit a Kornélról! :) De én is voltam már Ruttner kezébe is nagyon aranyos doki ő is!Az élet fintora,hogy én a Kornélhoz kezdtem anno régen járni.. ( ő és a Péter Miklós a meddőségis.. )

Ha Török felírja már a szurikat el is kezditek nem fog lacafacázni:) Persze,ha megvoltam a vérvételek,vizsgálatok és párod vizsgálata ( sperma ) is.Ha ez mind megvan akkor kezdhetitek.Ja meg EKG azon voltál már?
Azért vitamint nem árt ha szedsz/szedtek.Folsav( én femibiont szedek ),E-vitamin,méhpempő és sok-sok fehérje és szénsavmentes ásványvíz!!!Már az elején,hogy ne legyen baj később!

Mi is mindig 3-at kértünk vissza még így is elég kicsi 20-30% csak az esély... Fagyasztás 18-20 ezer 1 évre van.Nem tudom spermafagyasztás 18 embrió fagyasztás 20 vagy fordítva.

Mindig csinálnak asszisztált hatchinget,ICSI-t,PICSI-t mindent... de ezt nem fogják külön elmondani, adnak 1 stóc papírt töltsd ki mind és add vissza.Ilyennel nem húzzák az időt ha rákérdezel vmire mondják ha nem nem. De adnak majd olyan kis füzetet mint inszemkor amiben minden bent van részletesen, érthetően!Ezért nem mondják külön!Esetleg majd a laborban fog a fiatal kis csajszi ilyeneket elmondani közbe,hogy mi-mi.( vagy nem.. :) ) De ez csak először új.Reméljük 2.-ra nem lesz szükség majd, de ha igen már rutinból megy majd.Ja és van az a fiatal kopasz srác ő is laboros nyugodtan le lehet állítani kérdezgetni tőle nagyon rendes.Én is tőle kérdeztem meg először a blasztocisztás hogy van és csak utána a dokit! :) Meg az idősebb nő a vérvételnél ő is segítőkész nagyon!Velük szoktam részletesebben beszélgetni de én már olyan régóta járok oda,hogy mondhatni " baráti " a kapcsolat mindenkivel.

Ja elfelejtettem mondani meg fogják kérdezni olcsóbb vagy drágább inekciókat kéred nyugodtan mondd, hogy a drágábbat!Mindenki azt kéri..( nem sok különbség van köztük árban , de a drágább természetes cucc ).
horváth beáta

Erna,

A petesejt leszívás altatásban történik,hüvelyen keresztül.Maga az eljárás nem fájdalmas nem is érzed,mert alszol.Először infúziót kötnek be lefolyik bevisznek elaltatnak leszívják a petesejteket és csak felébredsz az ágyba...Utána fáj/fájdogál a hasad,de ez is egyéntől függ.Minél több petesejted van ugye annál többször szúrnak meg belül annál jobban szurkál a hasad... meg attól függ kinek mennyire tellik meg vízzel a hasürege.Ez attól függ ki mennyire stimulálható.Ebből lesz "súlyosabb esetekben" a túlstimuláció amiben nekem is volt részem anno.Ezért kell a sok-sok víz,ennek csak az az " ellenszere" :) Meg a sok fehérje.

A beültetés olyan mint inszem.. nincs altatás. csak mikor végeztek 1-1,5 órát kell feküdni utána mehetsz haza.
horváth beáta

LÁnyok ha menni szeretnék inszemre júliusban, mert akkor leszek szabin, akkor milyen vizsgálatok kellenek, hogy menjek. Októberben volt a második, miket kell újra megcsináltatni? REmélem nem kell minden előlről mert akkor agyvérzést kapok rögtön. :twisted: akkor nem férek bele az időbe. Egy ciklus uh, hogy mizu, aztán az inszem az már nem fér bele. Én túl szeretnék lenni rajta júliusban, de ahogy gondolom nem ilyen egyszerű.

Kép
kissedi

Edi!

Hát szerintem hormont és spermaképet biztosan kérni fognak, esetleg ilyen-olyan tenyésztést is. Úgy tudom, hogy pl. 1 évig érvényes a Chlamydia. Elvileg az átjárhatósági is csak 1 évig érvényes, de szerintem, ha csak néhány hónappal régebbi, akkor nem veszik azt olyan szigorúan. Ha most bejelentkezel az orvoshoz, még bármelyiket el tudod intézni.
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Ma elkezdtük a kezelést!Pénteken kell újra mennem.Nagyon örülünk neki!

Jucus,
itt nincsen várólista,azért volt kérdéses a kezdés,mert meg kell nézni,nincs-e ciszta a petefészkekben,illetve nekem sajnos magas az fsh-m,így azt is ellenőrizni kell,mert ha túl magas (volt már ilyen is),akkor nem lehet kezdeni,nem várható jó reakció.Szeptemberben emiatt szedtem 1 levél fogamzásgátlót,attól lement.Most viszont elfogadható volt.
Vendég

Zsó!

Ez szuper!!! Nagyon szorítok Nektek!!!!
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Erna, igazad lehet, hogy azért legalább szinten kellene tartani a minőséget. Mondjuk a cink pezsgőtablettát issza még fruktózzal és akkor azt hiszem mellé még visszahozzuk a lenkeit, abban minden benne van, nem kell 100 félét szednie.

Bea, ezeket mind szedem, kivéve a femibiont, azt majd csak később szeretném kezdeni. Viszont a sok folyadékkal nagy bajban leszek, a másfél liter nálama napi plafon :( de majd megerőltetem magam :)

Nekem azt mondta Török doki utoljára, h mindketten menjünk 16-án, h megcsinálják a lejárt laborvizsgálatokat. Sem spermavizsgálatról sem EKG-ról nem beszélt :(
EKG-ra ők adnak beutalót vagy ott megcsinálják? Jah, és most jut eszembe hogy májusban lejárt a rákszűrésem is, ami 1 évig volt érvényes. Ezt megcsinálják Tapolcán vagy jobb ha elmegyek magánban Szhelyen?

De jó hogy leírtad, hogy megy a leszívás / beültetés! Az akkor egyértelmű, hogy leszívás napja az szabi lesz - mondjuk azért parázok az altatástól (még soha nem altattak), de szerinted másnap már tudok jönni dolgozni? Sajna már nagyon fogy a szabim, és még csak junius van :(

Olvastam a tájékozatatójukban, hogy beültetés előtti nap már érdemes náluk egy szobát kivenni. Szted? Ti ott aludtatok?
Mi újság menzi téren?

Edi, a rákszűrés eredménye tuti, hogy csak 1 évig érvényes. Nekünk januárban csinálták meg a laborvizsgálatokat, és már az is lejárt :( Spermaképet is biztosan néznek újra. Ez azért elég sok minden, lehet már most be kéne jelentkeznetek, hogy juliusig meglegyenek az eredmények.

Zsó, nagyon örülök, hogy minden eredményetek jó, és kezdhetitek!!! :) Neked rövid vagy hosszú protokollt csinálnak?
jucus31

Jucus,
rövidet!

Meglátod,minden jó lesz!Az altatás csak az ismeretlensége miatt félelmetes,semmi gond nem lesz,másnap dolgozhatsz,én is úgy szoktam!
Vendég

Köszi lányok, rákszűrésem már lejárt májusban azt mindenképp meg kell csináltatni. Clamidián is akkor voltam. Mondjuk a nőgyógyászom azt mondta, hogy clamidiát nem kell évente, mert nekem nincs pesszárium, más partner így eléggé kicsi az esélye ennek a fertőzésnek...
Az a gondom, hogy ha lenne rá pénz mindezeket megcsináltathatnám egy helyen a Kaáliban, de nagyon sokba kerül ott 1-1 vizsgálat nem hogy ilyen sok. :cry: :oops:

Kép
kissedi

Zsó!

Jaj de hogy hogy kezditek!:) Hogy-hogy rövid lesz?Nekem Török azt mondta,hogy rövid protokollnak rosszabb az esélye.Nem lehet neked hosszút csinálni?

Edi,
Tapolcán fél év után újra kezdik az egész vizsgálatokat előröl.. máshol nem tudom hogy megy...

Jucus!

Mivel ebbe a hónapba felírja az első szurikat amit majd elkezdesz és a beülti csak másik hónapba ( követk. ciklusba ) lesz így addig bőven meg fogják csinálni ezeket.Most ha mész majd UH-ra megkérdi ugyis mikor volt rákszűrés.És akkor csinálnak újat.Szerintem mivel nektek most volt inszem nem kell új spermavizsgálat ( ezt csak fél évente kell újítani ).EKG-ra ő ad beutalót és ott megcsinálják semmit nem kell máshol!( vérvétel melletti vizsgálóba csinálja a vörös hajú csajszi )

Leszívás napja mindenképp szabi és csak kísérővel lehet menned.Erről adnak is ki nyilatkozatot amit alá kell írnod.Altatástól ne félj csak 1 infúziót kapsz a többire nem is fogsz emlékezni!Nagyon kedves az altató orvos nő is!És úgy beköti meg se érzed! :wink:
Most én is mentem dolgozni leszívás után beültiig,de előtte soha.De most is eléggé odavoltam (nekem mindig nagyon sok tüszőm lesz és fel is vizesedek mindig.. :( ) nagyon fáj nekem a hasam utána,szurkál és olyan vagyok mint aki már 4-5 hónapos .. :) De most szerencsém van mert ülő munkám van,csak mikor mentem wc-re vagy szünetre úgy közlekedtem mint 1 nyugdíjas.:) de szerencsére nekem tudja főnököm hova járok + kollágáim is tudták mért voltam +görbülve.de én már azért tudom mik a határaim mit bírok még és mit nem vagy mikor van már baj.... Stimuláció közben úgyis látjátok majd mennyi tüsződ lesz és hogy érzed magad...

Nem vettünk mi ki ott szobát.Eleinte 1 családi házban szoktunk kivenni előtte éjszakára szobát sokkal olcsóbb,mint ott!! ( nekem is úgy ajánlották anno )És ott van a közelben.Nagyon rendesek aranyosak ha gondolod elküldöm a címet és az elérhetőséget!Legutoljára itthonról mentünk.

Az gáz ha kevés szabid van elég sokszor kell menni van hogy 2 naponta... azt hiszem öszz-vissz 8-szor mentem az első szuri felírástól a beültiig. ( +1 nap a teszt,de akkor már táppénzen voltam ) Nekem is szar mert én állandó de-tös vagyok és mindig reggel kell menni ugye. Van hogy szabikat kértem volt hogy 4 órás kilépőt.Remélem azért meg tudod oldani!!!

Mensim hírmondóba sincs. Jövő hétre akartam időpontot kérni Kornéltól,de mivel hogy ő szombaton rendel magánba és pont akkor szeretnék menni Sárvárra fürödni nem tudom hogy lesz.Vki mondta hétközben is rendel máshol.Utána kell járnom!
horváth beáta

Nem szeretnék tolakodó lenni,de SZERETNÉM A SEGÍTSÉGETEKET KÉRNI!!!!

Van 1 nagyon kedves, aranyos pár akik itt laknak a mi lépcsőházunkban,mint kiderült kisfiúk nagyon beteg és Ő is Tapolcás kisbaba inszemmel lett nekik.Kérlek bennetek olvassátok el és nézzétek meg:

Kedves Körmendiek! Kedves Mindenki!
Szomorúan hallottuk, hogy egy körmendi kisfiú hosszadalmas és költséges kezelésre szorul, Erdélyi Rolika. Szüleit sokan ismerjük, Erdélyi Laci és Szabó Andi, akik mindent elkövetnek teljes odaadással a piciért, hogy mielőbb felépülhessen! Debrecenben foglalkoznak Rolikával, a kezelések hihetetlen súlyt helyeznek a családra, így szeretnénk segíteni Nekik!
A Körmendi Kulturális Központ felajánlja nagytermét a programhoz
Belépőt 1.000.- Forintra tervezzük, ami mellet külön adományokat is fogadunk!

http://www.kormend.hu/index.php?ugras=h ... zama=21619

Itt megtalálható a számlaszám.Kérlek benneteket,akit megérintett és teheti segítsen!

Megköszönném Rolika nevében is!!!
horváth beáta

Köszi szépen a velem örülést és a drukkot Mindenkinek!

Bea,
nálunk is a hosszút szeretik jobban,de nekem tavaly ilyenkor volt egy leéllított ciklusom,a decapeptyl után annyira nem reagáltam a stimulálásra,hogy leálltunk és áttértünk a rövidre.
Vendég

Sziasztok, Bea, néztem a linket, amit küldtél, jaj, nagyon sajnálom szegény kisfiút és a szüleit :(
Mi sajnos nem megyünk Körmendre, de szeretnék segiteni nekik, átutaltam a belépő árát a linken megadott számlaszámra.

Köszi a sok hasznos infot!! Míg el nem felejtem cserében én is szolgálok egyel :) Kornél rendelési ideje: Szombathely Szent Márton u. 18. Szombat 9.00-11.00 és Szombathely Szegedy Györgyné u. 18. Kedd: 9.00-11.00 és 14.00-17.00.

Tök jó, hogy minden vizsgálatot megcsinálnak ott és nem kell futkosni a vizsgálatokért! De akkor számítsak arra, hogy jó sokszor kell majd mennem.. Végülis az nem gond, ha mondjuk csak ultrahangra vagy tesztre kell menni, mert olyankor odamegyek negyed 8-ra, bejelentkezek a recepción és 8 -kor a rendelés kezdetekor én vagyok az első, igy 9 utánra már vissza is érek a melohelyre. Akkor csak a leszivás és a beültetés napja lesz szabi. Amugy Török doki mit szokott javasolni, beültetés után hány napot ajánlatos pihenni?

Megköszönném, ha elküldenéd a szállás elérhetőségét. Esteleg árat is tudnál mondani?

Zsó, igen, hallotam, hogy mem mindenkinél tudják alkalmazni a hosszút. De a röviddel is biztos sok szép nagy tüsződ lesz :) Eldöntöttétek már hányat kértek vissza?

Edi, nincs a környéketeken TB támogatott intézet? :( Tapolcán minden vizsgálatot ingyen megcsinálnak - csak a női hormonvizsgálatért kell fizetni. És még az utazást is egy az egyben kifizetik és ezért messzebbről is nagyon sokan járnak.

Ha a Káliban ilyen drágák a vizsgálatok akkor esteleg a helyi a kórházban nem tudod előre megcsináltatani? A nődoki vizsgálat ingyen lenne ott, spermaviszgálat szhelyen pl magánban 4500ft, a káliban ugy tudom tizenX ezer.. Esetleg azt is meg lehetne addig csináltatni.
jucus31

Jucus,
októberben 4 petesejtem lett,februárban 8,szóval már kétszer működött a dolog.
Holnap megyek újra,izgulok,hogy hogy reagáltam 3 nap alatt.

A 3.próbálkozástól lehet 3-at kérni,biztosan kérni fogjuk,múltkor is így volt.

Edi,
mikor is volt utoljára inszemetek?
Vendég

Jucus van tb támogatott, de az is csak Miskolcon. Mondjuk nem távolság, (kb 50 perc az út), de én az idővel vagyok gondban. De most úgy gondoltam, hogy szabin mindent letudok, és még úgyis marad szabin augusztusra amit ki kell vennem, mert aug.végéig van szerződésem, és akkor lesz az inszem, és addigra talán elintézem amit kell.
Zsó októberben volt a második inszemünk. Drukk a holnapra!

Kép
kissedi

Jucus!
Kösz az infót!

Itt a vendégház ahova mi jártunk:
Mónika Vendégház Tapolca
Áraink:
1x kétágyas szoba reggelivel 2 főre / éjszaka = 7. 400,-Ft.
1x kétágyas szoba reggeli nélkül 2 főre / éjszaka = 6. 200,-Ft.
1x apartman reggelivel 2 főre / éjszaka = 7.900,.-Ft.
1x apartman reggeli nélkül 2 főre / éjszaka = 6.700,.-Ft.
Az áraink az idegenforgalmi adót (300,- / fő / éjszaka) tartalmazzák.
Egyéb étkezés nálunk nem lehetséges, de a vendégház közvetlen
közelében(100m) több étterem is van kedvező árakkal.
--------------------------------------------------------------------------------
Érkezés: 14:00 órától Távozás: 11:00 óráig

Üdülési csekket elfogadunk!

Tisztelettel,
Földesi Monika
Monika Vendégház
Tapolca, Vörösmarty u. 32.
Tel./fax: (0687) 411 932
Mobil: 0630 640 7157
info@monika-vendeghaz.hu
www.monika-vendeghaz.hu

Elvileg beülti után a sablon szöveg:
"Mai nap még pihengessen,holnaptól teljes életet lehet élni.Sok fehérje és folyadék fogyasztása javasolt."De te döntöd el...
horváth beáta

Jucus!

Nem karlak elkeseríteni,de nem megy ám úgy ,hogy 8-ra odamész 9-re meg már végzel!!!

1., ha elsőnek akarsz odaérni 7:20-kor már a recepciónál kell állnod! ( 7:30-kor valószínű már csak4.,5. leszel :) )

2., hiába mész oda kezdésre,hiába vagy első ha aznap van leszívás vagy beültetés akkor MINDIG ŐKET HÍVJÁK BE ELŐSZÖR!!!(Ez általában hétfő-szerda-pénteki napok! )Volt már,hogy 2-3 órát vártam ezért....És ugye ezeket Török doki rendelés közbe csinálja,így ide-oda megy a rendelő és labor között.Ha ilyen napot fogsz ki és "csak" UH-ra vársz lehet hogy egész nap ott fogsz dekkolni!Ilyenkor mondanom se kell hogy teli van az egész intézet!!!

Ha vérvételem volt és 7:20-ra mentem örültem ha 4 órás belépővel 10-re visszaértem munkahelyemre.Vérvétel miatt muszáj reggel menni.Ha csak UH volt és pl. szurit írtak fel akkor inkább 4 órás kilépőt kértem,fél 12 körül szoktam akkor odaérni Tapolcára.Egyéb esetekben szabi. :)

Sajnos nem egyszerű,mert egyáltalán nem lehet kiszámítani hányan lesznek és kik.Akkor leszel előnybe ha már utolsó szurikat kapod,leszíváskor,beültikor,és tesztkor.Ja teszteseket is behívják először...
horváth beáta

Jucus!Attól tartok én is, hogy a lombikot már nem lehet úgy megoldani, mint az inszemet. Én úgy látom, hogy vagy kivesz az ember 2 hét szabit, és reméli, hogy elsőre sikerül, vagy el kell mondani a munkahelyen. Én úgy láttam a Róbert Károly Klinikán, hogy a lombikosokat sokkal hamarabb elkezdik UH-n nézni és nekik vérvétel is volt ultrahang után. Az egyik csaj például még csak az 5. napon volt az UH-n. Persze erről is Bea tudni Neked jobban infot adni, de biztos vagyok benne, hogy nem elég a leszívás előtt egyszer elmenni UH-ra és vérvételre, mint az inszemek előtt. A Róbert Károlyon nekem pl. már az inszemek előtt is két UH volt. A lombikos stimulálás azért ennél sokkal-sokkal veszélyesebb üzem, ezért jóval nagyobb felügyelettel végzik. Bár lehet, hogy én gondolom rosszul.
Bea!A lombiknál hányadik naptól kell UH-ra és vérvételre járni? Te hogy oldottad meg a munkahelyeden?
Üdv
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok,
Az nem gond, ha többször kell menni, mondjuk akár 2-3 naponta a leszivásig, csak tényleg szabit nem szeretnék kivenni, ha nem muszáj. Eddig 2-szer mentem oda 7:15-re (egyszer UH-ra, egyszer tesztre), 7:30-kor mikor felhuzták a recepción a rolót én voltam az első, és 8-kor a rendelés kezdetekor be is hivtak mindig elsőnek. Igaz mindkét alkalom csütörtökre esett. De ezt tényleg nem lehet kiszámitani, ha hétfőn szerda, pénteken kell majd visszamennem. A péntekben meg mondjuk az a jó, h akkor 2 doki van. Nah, én azért bizom benne, hogy meg tudom oldani. Az az igazság, hogy semmiképp nem akarom elmondani itt a melohelyen, ki tudja hogy reagálnának :(

És hogy még fokozzam az izgalmakat, ahogy számolom jul 7-8 körül lesz a leszivásom, és pont ezen a 2 napon kéne vizsgáznom :( Bár ez még függ attól, h mikor jön meg legközelebb.. Ha már meglenne a leszivás 6-án, akkor pont el tudnék menni vizsgázni is... Áááááá, kész vagyok :(

Bea, beültetés után én 3 nap táppénzt terveztem - persze ez függ a házidokimtól is, h kiir-e, mert sajnos nem tul kedves :( Úgy olvastam, h az első 3 nap a kritikus, akkor tényleg ágyban fekvés, 4. naptól azért már lehet ezt azt.. Szerencsére ülőmunkám van, és mostanában nem is stresszes.

Köszönöm a linket, meg az infókat, majd megmutatom a páromnak, nekem szimpatikus a hely.

Zsó, mesélj, mi volt ma???

Edi, én is mindig az idővel vagyok gondban :(
De ha neked még ennyi szabid van, biztos meg tudjátok csináltatni az összes vizsgálatot! Sztem pár nap alatt minden meglesz.
Aug után nem hosszabbítják a szerződésed??
jucus31

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?