Na Hölgyek..... extrahosszú Jancsis nap...de megint itthon...
Reggel ctg, gyerek full inaktívba nyomta, utána átmentem a meddőségibe méretni egy vny-t 150/90... hú mondom lebaszás lesz, hogy eljöttem vnycsökkentő nélkül....de azzal bkv-zni életveszély lene.... aztán fel Zolihoz...
Zoli nézett méhszájat, bő 1 ujjnyi, de a péntekihez képest jóval előrébb van (nemtom mit jelent ez, de Ő örült neki) + örült annak is, hogy a tegnapi ctg-n is, meg a main is szép nagy fájások vannak .... hát én annyira nem, mert ha már van, akkor olyan lenne, amivel a szülészeten adnám elő legalább a történetet... de mondta, hogy már ez is egy jó jel örüljek neki... mondtam hogy hát "nagggyon" örülök mint láthatja.
Amúgy vizsgálat közben megkérdeztem Zolit, hogy árulja már el, én tényleg terhes vagyok-e?? Nevetett és mondta, hogy vélhetően biztosan az, mert ha jól emlékszik inkább boros vagyok, ez meg akkor ugye nem lehet sörhas...
Szóval humoránál volt....
Lényeg, hogy azzal viszont nem volt elégedett, hogy inaktív volt a gyerek, úgyhogy el kellett mennem először lépcsőzni, utána ctg kontrollra... Mivel a szülészet épületében lépcsőztem, pont összefutottam az egyik szülésznővel,Aki kérdezte, hogy mit bóklászok ott.... mondtam mi az ábra.. ctg kontroll kéne.... mondta hogy akkor ha már ott vagyok fent csináljuk is meg.... (lent elég sokan voltak)...Na újra ctg, ami először jó db-ig szintén nagyon passzív volt, a végén már a ctg-vel a hasamon kellett járkálni, meg mindenféle mozgásokat csinálni, hogy valami aktivitást mutasson a kisasszony.... Aztán a vége fele felélénkült, így értékelhető volt a dolog... De vagy egy órát nézték így is.... Úgyhogy amíg ott voltunk, legalább összekötöttük a kellemest a hasznossal és a kórházi becsekkolós mindenféle adminisztrációt kitöltöttük a szülésznővel, odakészítve várnak a papírok.... nem majd a 3 perces fájásokkal kell baszakodni velük......
Csináltak még egy kontroll vny. mérést is ami legalább már normális lett 128/90.
Na és akkor annyi lett a vége, hogy vissza Zolihoz, Aki megnyudogott a kontroll ctg és vny. eredménytől.... bíztatott a fájásokkal, hogy ma-holnap-szerdán akár spontán be is indulhat, reménykedjek.... de ha nem, akkor szerdán szülésindításra bemutatás a szülészeten... (na ezt egy porcikám nem kívánja, mert mondta hogy ez milyen protokoll, hogy milyen felhajtással jár... boráááááfffffffff...... ).... csütörtök reggel pedig jelenés szülni, ha addig magától nem indulna be..... Evvan.