Sziasztok!
Köszi a drukkokat, most aztán tényleg ránk fért mert ma, talán először egy "kicsit" megijedtünk....
Történt ugyanis, hogy reggel - bár nem írtam - de mértem egy, a szokásos alacsonyabb vérnyomásomtól merőben eltérő 148/100-ast
De azt gondoltam, hogy biztos ez a gagyi vny mérő ami van.. merül az elem v. mittom én...
Zolinál amúgy minden rendben volt első körben, flow tökéletes, méhszáj tovább mondjuk nem nyílt meg még több újnyira, de állítólag egy pöcc kéne neki és frankó lenne, mert nincs "beállva" merevre mint sok első szülősnél..... úgyhogy Zoli hétvégi szüléssel számol... tovább bíztatott, hogy fog ez menni magától, csak legyünk még egy kis türelemmel.
De mivel említettem a reggeli magasabb vérnyomást, így egy kontroll mérésre le kellett mennem ahol a punkciókat csinálják a fszt-en hátul a nővérszoba, hogy mérjenek egyet ők is ... 150/90 volt... Az eredménnyel vissza kellett menn Zolihoz...
Még a vérnyomás mérés előtt végigkérdeztem a rizikókról... víz zavarosságról is pl. ill. hogy a túlhordás milyen veszélyekkel járhat .. mindent részletesen végigmagyarázott... hogy ha jó a ctg is és a flow is, akkor az nagy bizonyossággal nem utal bajra, így nem indokolt a magzatvíz nézés külön, mert ezeken a vizsgálatokon lenne jele ha bármi lenne...
Szóval lementünk vérnyomás kontrollra, majd vissza az eredménnyel.... Nem örült neki.... nagyon csóválta a fejét, kaptam vérnyomás csökkentőt és azonnal nekiállt telefonálni a szülészetre, ahova utána át is mentünk együtt, ugyanis csinált egy azonnali amnioszkópiát
Na persze gondolhatjátok, hogy a szar is vigyázzbaállt bennem ettől a szótól, ahogy hallottam a telefonban hogy mondja!!!..... a tűszúrásos dolog jutott eszembe, majdnem elbőgtem magam, pedig addig még csak tényleg nagyon ideges se voltam ...de aztán mondta, hogy ez a vizsgálat nem az a vizsgálat, meg ne sírjak rendben vagyunk a teljes bizonyosság miatt nézi meg és ez és ez lesz a vizsgálat alatt .... végülis átblattyogtunk, megcsinálta, teljesen tiszta a magzatvíz, így a vérnyomás emelkedésnek nincs köze ahhoz, hogy a babával bármi lenne. De ha már ott voltunk egy soron kívüli ctg-t is csináltatott nekem, ami szintén tökéletes lett.
Holnap reggel - ha addig még egybe - éhgyomorra kell mennem a szülészetre, ugyanis, csak hogy lássák hogy nincs esetleg valami baj a háttérben még egy teljes nagyrutint is csinálnak biztos ami biztos alapon (a tegnapi vérvétel csak a szükséges dolgokat takarta, nem volt olyan "nagy" vv... pl. nem kellett éhomra menni se......) és holnap lesz újabb ctg-t is.
Vasárnap pedig ctg és flow, és az összes ügyeletest végighívta, mindenkivel végigbeszélte merre lesz a hétvégén, hogy vagyok én, velem ez és ez van, tudják, hogy jöhetünk bármikor.... mikor szóljanak neki, hol lesz, mikorra ér be.... Szóval megint hozta a szokásos 300%-os biztonsági játékos formáját, igyekezett mindent lerendezni előre, hogy ne legyen fennakadás .... ami azért így az ijedelemben is megnyugtató volt. Hát én meg áldom az eszem, hogy reggel ébredéskor mondtam Rajónak, hogy maradjon ma itthon velem... egyedül, vagy akár anyuval is....de totál bepánikoltam volna.... R. viszont nagyon nyugtatólag hat rám a krízishelyzetben.
Zoliék a hétvégén amúgy ünnepelnek... tudjátok tavaly ilyenkor volt az esküvője...
Hát sanszos hogy ebbe mi esetleg belezavarunk, de mondta, hogy nem gond, siet ha jönni kell.
Na szóval ez volt ma, most kajoltunk beveszem a vérnyomáscsökkentőt aztán figyelgetni kell a vny-t hogy hogy alakul a gyogyóra....
Sokszámos Pancsi: Nagy örömmel gratulálok!!!!!!!!! Olyan jó, hogy előkerültél és főleg hogy ilyen jó hírrel!!! A lányoknak - mindünknek - mint az éhezőnek a falat kenyér kb. úgy hatnak az ilyen csodálatos hírek!!!