Sziasztok,
már 3 órája elkezdtem leírni a gondolatomat a témával kapcsolatban, de mivel közben el kellett mennem itthonról, nem fejeztem be.
Most valamiért erős kényszert érzek arra, hogy az eddig leírtakat máris megosszam veletek, de még nem fejeztem be a gondolatmenetemet, szóval kérlek úgy olvassátok, hogy még nem teljes.
Innen a wordos írásom:
Sziasztok,
legelőször is Kisdiónak,
Kisdió,
NEM tartozol a "futottak még" kategóriába!!!!! Ez a kifejezés Kikától származik.
Ha már így felszínre került a téma, én is szeretném leírni a véleményemet, bár legtöbben ismeritek.
Valóban a szakadás óta "haldoklik" a topik, de nem a szakadás MIATT.
Ahogy Mucska leírta, azért volt szükség a chat-jellegű Humormanó-topik megnyitására, hogy a régi topikban kialakult chat-stílus (ami tényleg sokunkat zavart, de biztosan NEM mindenkit) oda átkerülhessen, és itt a megszokott módon folyhasson az élet. És úgy, hogy akik napközben chatelnek, azért átjöjjenek a régi formában is hozzászólni ide. Ahogyan azt Mucska és Nalika meg is teszi, és ez így van rendben.
Ami igazából kiváltotta a problémát, az a néhány megjegyzés (néhány?), ami főleg Kika szájából hangzott el ott, és ami természetesen eljut sokak fülébe, olyanokéba is, akik nem olvassák a Humormanót, de valaki mindig átnéz, esetleg hozzá is szól valakihez, és akkor olvashat "epés" megjegyzéseket, amiket persze megemlít azoknak, akikkel napi kapcsolatban maradt.
Nagyon csúnyán hangzott számomra ( és persze nem csak számomra, mert tudom, akikkel tartom a kapcsolatot, ők is pontosan így érzik), amikor Kika a régi topik öntudat-gombóc és mártír-anyáiról beszélt, és az is rettentő furcsa volt, ahogyan lelkendezett (Kika) az új topik létrejöttén, merthogy végre van valami lazább hangvételű hely is, nem csak olyan, ahol kinézik azt, akinek más a véleménye. Kika, ezek természetesen nem egyenes idézetek, elnézést, ha nem keresek vissza az írásodra, ezek így maradtak meg bennem, javíts ki, ha valamit elferdítettem.
Nem gondolom, hogy valakit azért néztünk volna ki, mert más a véleménye. Hiszen tényleg nem egyformán gondolkodunk a szoptatásról, hozzátáplásáról, dohányzásról, cumihasználatról stb, de ez egyáltalán nem okoz problémát a kapcsolatainkban. Pl. Linda egészen másképp gondolkodik a cigiről, mint én, mégis nagyon jónak érzem a kapcsolatunkat
Vagy pl. én is szerettem volna megvalósítani a "rögzített időpontokban" való szoptatást, és ennek ellenére nem kaptam semmiféle kellemetlen hozzászólást az igény szerinti szoptatás híveitől
Megint csak Kikához:
Kika,
Elmondtad, hogy szinte az elejétől fogva ismersz bennünket, a topik létrejöttétől olvastál bennünket, és csak a babona miatt nem akartál közénk jönni addig, amíg megszületik Anna. Ez számomra azt jelenti, hogy ismerted a topik és az egyes tagok stílusát, mégis csatlakozni akartál, aztán a szülés után ezt meg is tetted.
Mi a fenének jöttél közénk, ha kifogásaid voltak a hangvétellel, a másként gondolkodók kirekesztésével kapcsolatban? Vagy esetleg ez csak a belépőd után alakult ki?
Én azt látom, addig semmiféle bántó vagy "diplomatikusan" epés megjegyzés nem hangzott el senki szájából, nagyon jó volt a hangulat, senki nem bántódott meg, szerettük egymást és fontosak voltunk egymásnak.
Másként gondolkodni lehet, de az, hogy hogyan hozod ezt mások tudomására a topikban, az a probléma. A legelső összetűzés a Botondnak felírt gyógyszer körül alakult ki, ha jól emlékszem, akkor vonultál ismét háttérbe. NINCS ember, aki szerint diplomatikusan fogalmaztál volna akkor, és hidd el, ha 10-12 ember ezt egyformán érzi, akkor annak azért van igazságalapja. Mégha a 10-12 embernek nem is volt esetleg gyerekszobája...
Na, ezt az előbb olvastam tőled, ha te erre érted azt, hogy diplomatikus vagy...Ez bántó, és sértő, nem diplomatikus.
Most itt félbeszakadok, de még befejezem.
még gyorsan annyit, hogy én személy szerint azért mentem már kevesebbet a régi topikba, mert nem akartam már megosztani a gondolataimat olyan helyen, amit bárki elolvashat. És mivel nagyon sokan vannak itt, akiket nagyon szeretek, fizikailag volt képtelenség mindenkivel napi szinten tartanom a kapcsolatot.
Én azt gondolom, hogy ezen a fórumon már nem lesz semmi olyan, mint a régin, az egyetlen megoldást abban látom, ha más szerveren zárt topikot csinálunk, és ott találkozunk mi régiek.
(nem, ez nem jó szó, mert vannak kevésbé régiek, akik ugyanolyan fontosak sokunknak)
Még jövök
Anitabori
Nem tudtam átolvasni, ez rengeteg lett. A helyesírási hibákat nem bánom, de remélem, tartalmi baromság nincs benne