Új privát üzeneted érkezett!

Babarózsa, feljebb bekopiztam!

Pat, köszi! mi a soroksári Megatoysban vettünk, egy kifutó modellt, féláron. csak ez még az alsó korosztály (0-18kg-ig), Hauck, 15e. Előbb én is megskubiztam az apróhirdetéseket, de kiderült, hogy ugyanannyiért kap az ember lánya akciós/leértékelt de új babaülést, mint ha használtat boltolna a neten Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!
Jó a cikked, tetszik és nagyon örülök, hogy hatásos volt! Jól teszed, hogy nem izgatod magad!Tényleg csak magát járatja le a prof., ha bunkón bánik veled, e-miatt!

Votiv, Claudia!
Azthiszem Ti írtatok a szoptatós melltartóról! Én is úgy terveztem, hogy nem veszek, csak majd felhajtom a sportmelltartót vagy leveszem szoptatáskor! Az egyik üzletben, ahol azért megnéztem, hogy néz ki a szopt. melltartó, ezt elmondtam az eladónak, erre elnézően mosolygott rám és megkérdezte, hogy ugye első baba?
Szóval állítólag ez így nem működik, mert addig amíg szoptatunk a másik ciciből folyik a tej, meg a sportmelltaróban lehet, hogy csúszkál a betét!
Moosejaw! Tényleg így van? Vagy csak nem akart az eladó elszalasztani, mint ügyfelet?

Vollard!
Nyugodtan szülj a párod ingében, a lényeg, hogy jól érezd magad benne!
ildi76

Vollard!
Én meg a párom pólóján gondolkodtam sokáig, de végülis betettem egy (két) hálóinget. De legszívesebben a kórházit használnám a nagy nap... azt legalább nem én mosom. Kép
Oldaltfekvés a maximum, ami megy, térd közé valami puhával. Jobbról balra és viszont fordulni egy álom. Rémálom. Kép

Ildi!
Engem több üzletben több dolog miatt is "megmosolyogtak", néha erősebben is, mint jólesett volna, pedig ha figyelmesen olvastatok, én az abszolút ellenpélda vagyok a vegyünkmindentamithallunk-ra. Hát erről ennyit. De legalább vannak jófej eladók is, akik tudják, milyen baromságokat is tárolnak... Kép

Votiv!
Nekem 2 hete mondta a doki, h rögzült koponya, erre tök megörültem, h dejó, holnap szülünk, de azóta se semmi, csak a fájások minden nap... de most már nem sürgetek semmit, lesz, ahogy lesz.
Kül.ben tényleg úgy érzem, h leszállt a pocak, ez nem tudom, hány napot jelent még, meglátjuk. Pénteken gondolok rád, én is dokinál leszek (UH, NST, pisiteszt), este majd értekezünk. (Persze addig is! Kép Egy napot kihagyok, azt nem győzök visszaolvasni. Kép )
Pusz: neet(10 nap még??)
neet

Ildi!
Én is sportmelltartót hordtam, nem csúszkátl benne a betét, sőt, a szoptatósnak volt olyan hülye kiképzése, hogy a betétek miatt tök idétlennek látszott kívülről. Itthoni szopihoz egyébként mindent lekaptam (mondjuk nekem akkor nyár volt, jól is esett) pelust, vagy kis pohárkát raktam a másik cici alá - sokszor annyi jött, hogy szerintem a betét fel se fogta volna)
Szóval sztem a szopismeltartó is csak biznisz, ugyanúgy mint a szopispárna. Na, azt is beszereztem 6000 ftért, és szörnyű volt, nem is használtam, egy sima kispárna sokkal jobb volt.

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Votiv,
A hason fekvésre ne készülj nagyon mert ugyan a hasadtól már tudnál de a cicik nem fognak engedniKép Feszülő ciciken nagyon kellemetlen feküdni még néha az oldalfekvés sem volt jóKép
A cikk nagyon tetszettKép

Moosejaw,
én is hasonló cipőben járok a tejcsi témával, Bruni holnap lesz 4 hónapos és már alig van tej, csak reggelre és estére jut egy kicsi. Most mit esztek? Hozzátáplálást elkezted már?
zsebi2004

Moosejaw!

Végre valami amiben egyetértünk!Szoptatás.Nekem 6 hónapig ment,de kínlódtam vele több szempontból is.Soma egész nap cicizett volna,ha mértem akkor keveset mutatott a mérleg...stb.
Szóval ha valaki csak olvas ezekről a dolgokról és azt meri mondani nekem,hogy ez csak az anyuka akaratától függ,akkor sikítok!
A LLL sem tudott semmi olyan okosságot ondani amit ne próbáltam volna már ki előtte.Ráadásul a környezetemben sok anyukának szintén nem volt felhőtlen a szoptatás időszaka.
Szóval lányok,anyák hajrá,szoptassatok,ha tudtok!
De semmi esetre se kritizáljátok azt akinek ez nem megy évekig!

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Claudia, hol vettél hálóinget? Ez szoptatós vagy nem? Mert amit én láttam, azok aranyosak voltak, de nekem egy kicsit drágák.
zanza

Sziasztok!

Hurrá, megnyugtattatok a férfi inggel kapcsolatban! :-) Örülök, hogy másnak is bejött ez a viselet.
Neet, az igaz, hogy nem nekem kellene kimosnom, elgondolkodtató...nagyon trugyis lesz az ing a szülésnél, ugye???

Ez a tejci csöpögés "aranyos" lehet, be van egy ideig "pelenkázva" így a mama is alul és felül is, mindenhonnan jön vmi...:-))

Votiv, még csak a 33. hetet tapossuk, de állítólag már 2-3 héttel előrébb vagyunk "orvosi szemmel." Hát, nem tudom, majd kiderül. De jó lenne az eredeti januári időpontot tartani...Te már nagyon ott vagy a célszalagnál! :-)) Hajrá!
vollard

Vollard!
Biztos, de én még nem szültem. Kép"nagyon trugyis lesz az ing a szülésnél", csak gondolom, h így lehet. Kép

Jucus!
Hogy vagy? Hogy bírod a picit meg a picit nagyobbat egyszerre? Remélem, minden OK! Kép

neet
neet

Neet!

Tök jól vagyunk,jól bírom a srácokat!Na de Te mindjárt megtudod,hogy milyen egy picurkával!Kép
Dobj egy telefonszámot,hogy tudjam,hogy mi van veletek.Én is küldöm az enyémet!Szívesen meglátogatnálak majd persze csak ha nem leszel dög fáradt és nem kívánsz a fenébe!

Jucus
20170114224602

Neet!

Nem találom az emilcímedet,de az enyém a profilomban van.

Jucus
20170114224602

Sziasztok!
hát a front nem volt hatással Istire -eddig. már csak a teliholdban bízom. akkor péntek? vagy inkább szombat?

már annyi lazító hormont termel a testem, hogy majd megőrülök, mintha ínhüvelygyulladásos lenne az összes ujjam. szóval már nem lehet messze a befejezés.

Vollard, kicsit segíthet, ha körbebástyázod magad párnákkal, pl. teszel a két térded közé, a derekad alá, egy kicsit megmagasítod a fejtámaszt stb., ahogy kényelmes. így talán nem szottyadnak össze a fekvéstől a csontocskáid, és nem érzed őket annyira összetörtnek.

Zsebi, a cicikre nem is gondoltam! bár szegénykéim nem túl nagyok, még most se, hogy "minden idők legnagyobb terjedelmében" pompáznak Kép (legalábbis ez az eddigi legnagyobb).

Ildi, nem mindenkinek folyik, van akinek csak csöpörög közben a másik cici (ezt a párom mondta, a nagy cicitudós Kép)! na de ettől függetlenül is, Neet jól beszélt, az ember, ha teheti, úgyis félrehúzódik a szopihoz, itthon meg azt csinál, amit akar. én ilyen betétet legfeljebb "az utcára" hordanék, ahol ciki/kényelmetlen lehet, ha a tejcsi belecsöpög a melltartóba/a felsőbe. itthon meg majd odateszek az ölembe egy pelust a szopizás alatt, és törölgetem. na, de előre könnyű okosnak lenni. majd leírom, hogy sikerült-e a művelet, ha már kicsit lejjebb küzdöttem a bénázásomat! Kép

Neet, hogy vagytok? Izgulsz egy kicsit? Már csak pár óra, és a karodban tarthatod a babót!

szép napot mindenkinek!
votiv
elvileg még 4 nap

votiv 8)
votiv

Votiv,
Fogsz Te még mást is vallani a cici betétrőlKépMajd amikor arra ébredsz éjjel, hogy úszol a tejciben akkor majd előkaparsz egy cicibetét, nekem legalább is baromi rossz volt a tejes hideg poló érzéseKép Mondjuk szoptatáskor és is törölközős megoldást választottam, sokkal kényelmesebb.
Nekem sem voltak ebben az állapotban sem túl nagy cicieim, de nem a méret volt a lényeg hanem az hogy feszített és nem volt kényelmes ráfeküdni.

Az, hogy mennyire lesz trugyis a rajtad lévő ruha, változó, az enyém eléggé az lett mert rögtön rámrakták Brunit aki a hálóingemen (ami inkább egy spagetti pántos polónak mondható) landolt, de minden kijött mosáskor (legalább is gondolom, mivel a húgom mosta ki és tök tiszta lett), azóta is ha kezembe veszem olyan jó érzés, azóta nagy becsben tartom.

Neet, Votiv drukkolok Nektek, kitartásKép
zsebi2004

Sziasztok,

Bocsánat, hogy abszolúte nem a témába vágó kérdést fogok itt feltenni. Hátha tud valaki segíteni nekem és tud valamit Dr. Bálint Balázsról?? Illetve Dr.Urbán Mártáról?? Bálint Balázsról hallottam jókat, de szeretnék meggyőződni másoktól is. Valamint, hogy egyáltalán szerintetek mennyire fontos, hogy legyen választott orvos. Hiszen úgysem biztos, hogy ott lesz a szülésnél....

Köszi előre is a segítséget...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
én végül csak orvost választottam, szülésznőt nem. van, aki a fordítottjára esküszik, és persze van, aki mindkettőt/egyiket se fogadja fel.
az én gondolatmenetem az volt, hogy a dokira akkor van nagy szükség, ha bármi komplikáció van, és akkor már legyen ott az, akiben megbízom, akit ismerek. a szülésznők pedig állítólag mindannyian profik. azt mondják, az válasszon szülésznőt, aki szeretné, ha vki csak vele foglalkozzon a vajúdás/szülés közben, mert mondjuk nem lesz benn a párja stb.
mivel nálunk a papa bejön, és fogja a kezem egész idő alatt, nekem nincs szükségem még egy szülésznőre is, hogy ott sertepertéljen. elég, ha a döntő pillanatban odalép, és segít.
persze bármi előfordulhat, az is, hogy hamarabb jön a baba, mint a dokid, vagy hogy a doki egyszer csak lelép - ahogy Gigitől is hallottuk. ezeket a helyzeteket sajna nem lehet kivédeni, akkor ott lesz az ügyeletes, és bízni kell a jószerencsében, hogy rendes lesz, és amennyire csak lehet, magabiztosan kell viselkedni...

Zsebi, hideg tejes póló? brrrr, de rosszul hangzik! és én még azt hittem, hogy a szüléssel megoldódik minden Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Johanna, Én Urbán doktornőhöz járok, igaz nem túl régóta.( A 26. hét környékén mentem hozzá.) A Szt. Imre kórház főbejáratával szemben van a magánrendelése egy 10 em. házban. Ha érdekel tudok telcsiszámot írni. Eddig nagyon elégedett vagyok vele, igaz még nem szültem, majd januárban. :-)
Bálint B. is jó állítólag, bár neki még nincs meg a szakvizsgája így csak munkaidőben ill. ügyeleti időben vezethet szülést. Azt hiszem februárban szakvizsgázik.
Szerintem jó ha van választott orvosod. Igaz azt mondják a Szt. Imrében minden orv. profi, ez azért nem így van:-(
A korábbi írásokat érdemes elolvasni, sok információt találsz bennük. Mikorra vagy kiírva?
Monesz
monesz

Szia Votív!
Nagyon tetszett a cikked, tö**s csaj vagy Kép
Szorítok nektek! Aztán várjuk majd a részletes beszámolot.
SOS Szülésznő kerestetik!! Még nincs szülésznőm, írjatok véleményeket! Előre is köszi.
Monesz
monesz

Sziasztok
Zanza,
a Corában vettem, sima hálóinget aranyosak,1500.- volt darabja, volt kismama hálóing is 5000.-ért, de az valami borzalom volt!!! Ott kezdődik, hogy csíkos volt, nem szeretném úgy érezni, hogy börtönbe vonulok!! A másik, hogy a nagyim otthonkája szexisebb ezeknél, én szeretnék szép lenni még szülés közben és utána is, ez olyan elképzelhetetlen azoknak akik ilyet gyártanak?

A barátnőm is úgy szoptat, hogy leveszi a melltartóját és poharat tesz a másik alá, neki rengeteg teje van. Anyunak se volt annak idején szoptatós melltartója és nem csöpögött,el volt anélkül is, 6 hónapig szopiztam.Kép
claudia

Monesz
Nekem a Kecskemétiné Vera a szülésznőm, nagyon aranyos, az előadáson ismertem meg, azóta voltam bent nála a kórházban is, megmutatott mindent beszélgettünk egy órát, az NST-t majd 2 hét múlva Ő fogja csinálni, ha gonolod megadom a számát.
Hány hetes vagy?

Claudia 34.
claudia

Szia Monesz,

Igen hallottam, hogy B.Bnek még nincs meg a szakvizsgája, de addigra remélem meglesz. MEg azért már igy is eléggé sok szülést levezetett. Én azt hallottam, hogy nagyon jó, mivel még nics kiégve, segít, Ő hordta az egyik lánynak a vizet, simizte a buksiját, amikor igényelte. SZóval jókat. Valaki jót kéne találnom a Szt.Imrében. Kicsit gondban vagyok, mert már egyszer voltam egy befolyásos dokinál és félek, hogy nehogy nekem vagy esetleg a másik dokinak, akit majd választok gondja legyen belőle. Bár nem hiszem, hogy egy vizit már orvosválasztásnak tűni, csak az a baj, hogy az illető a hierarchia legmagasabb fokán áll.......

Szülésznő témát én is meg fogom vizsgálni, állítólag több jó is van...

johanna

Kép
Kép
johanna1975

Bocsánat, ha valaki érzékenységét bántottam volna, kicsit bánom, hogy egyáltalán szóba hoztam ezt a szoptatás témát.
Csak nekem pl. a harmadik hónapban majdnem elapadt a tejem és sajnos nem a szoptatásban tanácsot adókon múlott, hogy a dolgok rendeződtek. Sőt, ha visszagondolok, már az eleje is rémes volt. Befelé forduló mellbimbó mindkét mellen, szegény gyerek csak üvöltött, nekem semmit sem sikerült a kórházban természetes úton belétenni, az utolsó napot leszámítva. Az előtejet a gondosan megmosott kezemről csepegtettem a szájába és bőgtem. Mivel csütörtökön délután szültem, védőnőt csak hétfőn láttam. A csecsemősöket kértem, hogy segítsenek, három háromfélét mondott és nem jutottam semmire. No, hétfőn a védőnő legalább ellenőrizte, hogy nincs-e lenőve a gyerek nyelvféke és jó-e a szopóreflexe. Rendben volt minden. De bimbóvédővel sem ment a dolog, mígnem kaptam egy üvegharangosat, ami leginkább a cumihoz hasonlít. No azzal már tudott szopni szegény feje, csak állítólag nem eleget. Az, hogy mennyi az elég szerintük, senki nem mondta, kérdésre sem. Lehet, hogy rosszul kérdeztem. Az üvegharangos bimbóvédő őskövület, alig találtunk gyógyszertárat, ahol volt, ott is rendelésre. (Némi idegbaj, de megoldottuk.)
Otthon már egész sok tejem volt, a gyerek boldogult a szerkentyűvel, de az olyan vákumot csinált, hogy kínkeserv volt a szoptatás, többet bőgtem, mint nem. Viszont hirtelen rengeteg tejem lett, amit muszáj voltam lefejni, mert, csomósodni kezdtem. Ezeket végül a férjem szívta le, mert erősebben szívott mint a gyerek, és meg tudtuk tárgyalni, mit csináljon. Néha úgy fájt ez a procedúra, hogy vinnyogtam, de legalább megúsztam a mellgyulladást. Gyűlt a tej a mélyhűtőben. Mivel nem bírtam tovább a napi többszöri, szoptatásnak nevezett inkvizíciót, egy hét alatt, tekintélyes önuralmat gyakorolva, mert a saját gyerekemre mégsem haragudhatok, sikerült elhagynunk a bimbóvédőt. Mértem a gyereket, szépen gyarapodott, mértem szopásonként is, mert védő néni azt mondta, és jól éreztem magam. Addig, amíg védő néni meg nem látta, hogy az egyébként jól fejlődő gyerekem mennyiket szopik. Volt, hogy csak 40 grammot. Vészharangot kongatott, én pánikba estem, hogy éhen hal a gyerekem. (Ami így visszagondolva hülyeség volt részemről, mert a gyerek gyarapodott és az esti sírást leszámítva nem tűnt éhesnek.) Ugyanakkor meg lettem dícsérve, hogy helyesen három majd négyóránként szoptatok. Azt viszont elfelejtette közölni, hogy reggel, és általában alvás után több a tej, este kevesebb és ez normális, hogy három hónapos kor körül a tejmennyiség általában csökken, ugyanakkor a baba többet kívánna. Ne kínlódjak, írassak tápszert. Ez már akkor hangzott el, mikor hosszas kutatómunka után tudatosult bennem, hogy legalább kétóránként mellre kell tenni éjjel nappal a gyereket, és akkor egyszercsak dőlni fog a tej, hát nekiláttam. Fejni nem kell, ja és cumisüveg sincs, ha pótlok, csak kiskanállal. (Próbált már valaki 100 gr. tejet belekanalazni egy éhes, üvöltő gyerekbe? Mert aki ezt a módszert kitalálta, biztos nem.) (A férjem nagyon mellettem volt, végig nyugtatott és akármit mondtam, tettem, azt mondta, ahogy én gondolom, csináljam, én vagyok a gyerek anyja.) Csakhogy a tej nem dőlt, sőt, csak annyi történt két hét utánra, hogy én leginkább zombira hasonlítottam a nem alvástól. És mostmár a gyereken is láttam, hogy bizony éhes. Volt, hogy este már csak tiz grammot sikerült szopnia. Én kanalaztam, utáltam az egészet, mivel azonban allergiás vagyok, és úgy tudom, hogy a szoptatás segíti a gyerkőcöt, hogy nála ne alakuljon ki, hát vettem egy nagy levegőt, és azt mondtam, adok magamnak még két hetet, ha sikerül, jó, ha nem, feladom, de mostantól mindent úgy csinálok, ahogy a józan paraszti eszem diktálja.
Kb három óránként szoptattam, de csak napközben, éjjel egyszer, amikor a gyerek magától megébredt, megszoptattam, de nem keltegettem kétóránként. Reggel elég sok volt a tej, hát szopás után fejtem. A második szopás után még tudtam fejni valamennyit. Ez volt a gyerek pótadagja. A reggeli kettő evést nem mértem, sőt, ha a gyerek délután láthatóan jóllakott, akkor is békén hagytam a mérleggel. (Legalább nem tudtam, ha csak 40 grammot evett esetleg.) Csak az esti evés volt az, amikor mindenképp néztem, mennyit szopott, és a korának megfelelő mértékben pótoltam 120, 150, 180 majd 200 grammra. Cumisüvegből. Aminek a cumi részén egy nagyon-nagyon kicsi lyuk volt, tehát dolgoznia kellett vele. És minderről hallgattam mindenki előtt, mert elegem volt abból, hogy tudománytalanul csinálom a dolgot.
Így elvoltunk hat hónapos koráig, amikor azzal kezdtek abajgatni, hogy még mindig szopik éjjel, és hogy még mindig sűrűn szopik. Hiába magyaráztam, ha nem szopik éjjel, nekem megint nem lesz tejem. (A cumisüveges megoldásról senki nem tudott, mert biztos megköveztek volna.) És azt gondolom, senki ne vegye sértésnek, ahogy a tehénkék sem egyforma mennyiséget tejelnek, úgy mi sem tudunk akármennyi tejet előállítani. Igenis van, akinek kevesebb a teje, és ami az egyik mamánál bejön, nem biztos, hogy a másiknak is jó. Úgyhogy én nagyon együtt érzek azokkal, akik nem tudnak sokáig szoptatni, bár szeretnének. És szörnyűnek találom, hogy el kell mondjam: soha életemben annyit nem füllentettem, mint azalatt a két év alatt még a gyerekemet gondoztam. És ha fiatalabb vagyok, talán meg sem merem lépni, hogy megyek a magam feje után.
Bocs, hogy hosszú lett, de két éve nyomja a begyemet.
ila_mama

Természetesen a mélyhűtőben gyűlő tejet mellszívóval magam fejtem le, mielőtt bárki frászt kapna a higiénés szokásaimtól.
ila_mama

Ila mama
Nem hiszem, hogy bárkit is megsértett volna amit írsz, neked ez a véleményed, másnak más Ők is elmondják, több szem többet lát, nem igaz?
Nem hiszem,hogy az anya hibás ha nincs teje, ez testi adottság is, nem? ( nem a méretre gondolok). Felnőttek már gyerekek tápszeren is és nem lett bajuk, egészségesek mint a makk. A védőnő meg ne okoskodjon, inkább segítsen az a dolga! Felháborít, hogy mit tudnak képzelni magukról!
claudia

Pipocs, elirtam.
ebymet = enyemet
Macskam van. De szeretnek kutyat is, ket akkorat mint egy borju Kép
moosejaw

Ila, szerintem hősiesen viselkedtél, és nagyon becsülöm benned, hogy ennyi mindent megpróbáltál, és volt bátorságod a magad feje után menni. A legtöbben már rég feladták volna, amikor te még mindig kitartottál! örülök, hogy leírtad a történetedet, van benne rengeteg tanulság.
Gratulálok a párodhoz is. Igazán szerencsés vagy, hogy ennyit segített neked, bíztatott és kiállt melletted!
a közeljövőben én is érintett leszek szopi témában, remélem nem bánod, ha hozzád - és persze a többi tapasztalt édesanyához - fordulok majd béna kis kérdéseimmel!
votiv

votiv 8)
votiv

Kép
Gondoltam megmutatom magam nektek...
34. hetes képem
claudia

Helló!

Ila_mama!

Én nagyon örülök, hogy leírtad, nem is gondoltam volna, hogy ennyi probléma is lehet szopi ügyben, kis naív vagyok. Kép És, hogy mindenféle tanácsokkal látják el az embert, pl. védőnő, ami nem is használ, az ember meg csak kínlódik, hát remélem nálam könnyebb lesz a dolog, én is szeretném ha lenne rendesen tejem, de jó volt olvasni, hogy mikkel érdemes próbálkozni, ha mégsem megy majd könnyen.

Úgyhogy nagyon sok hasznos infó volt benne, köszi.

r
ruzicsky

Votiv (és a többiek)! Kép
Bárcsak igazad lenne, és pár óra múlva már a kezemben tarthatnám... de addig nem pár óra, hanem pár nap, sőt hét is eltelhet, marha jól érezheti magát odabent a csöppöm. Kép Már nem is érzem, h van hasam, egyedül lefekvéskor, mivel itthon lopom a napot, el se fáradok, hiába takarítok, stb, most már nagyon bírok unatkozni. Egy tipp a jövendőbeli uccsó-heteseknek: találjatok ki valamit, amivel el tudjátok ütni az időt, mert ez a pár nap iszonyat lassan telik!!! Vagy csak nekem??? Pocak teljesen leszállva, úgy érzem meg látom, semmit se nyom, akkor hova húzzuk má... ? Kép

Jucus!
Címem nekem is fríméles, az eleje meg neet, meglepő módon. Kép

neet (a nyűgös)
neet

Voltam a csalogany utcai diszkontban, tenyleg erdemes menni!
Most csak egy sapit vettem, meg terhes kremet, de majd viszem a paromat jovo honapbanKép

VOltam dokinal is, azt mondta, hogy mehetek , azaz repulhetek! Hurra , es nezunk lakasokat kintKép
Na, jo, visszafogtam magam.

Kép
babarozsa

Ila_mama!
Le a kalappal! Szerintem mindent megtettél, amit lehetett, hogy a picur addig szopjon, amíg csak lehet!
Én még egyelőre nem pánikolok e-miatt, de majd biztos fogok, ha odakerülök, először is mert lehet, hogy nem szoptathatok (pajzsmirigy túlműk.-re szedek gyógyszert, sajna most is) másrészt, hogy lesz-e tejem egyáltalán, ugyanis anyukámnak egyáltalán nem volt, szegénynek még most is lelkiismeret furdalása van miatta!
Én is belegondoltam ezek után, hogy milyen iszonyú érzés annak, aki szeretne szoptatni, de nem tud vagy nem lehet, hogy mindenhol csak azt írják mennyit árt a tápszer és mennyivel jobb az anyatej születés után a babának!

Mindenkinek köszi az infókat a szopi melltartóról! Valamilyet majd úgyis kell vennem, úgyhogy felpróbálom majd, ha nem tetszik, akkor nem fogok venni!

Claudia!
Szép nagy a pocid!

Ildi(31+1)
ildi76

Sziasztok!

Én is Szt Imres vagyok (leszek), a Balint Mihalynal szulok majd. Jar valaki hozza kozuletek? En az elso gyerekemet az Istvanban szultem, de most valtok. Kivancsi vagyok, milyen lesz itt.
Ila mama! Szerintem is mindent megtettel, hogy szopizzon a babad, amig csak tud, es tisztellek is erte. Nem akarok mindenre reagalni, csak a vedono-temahoz tennem hozza, hogy bar a mienk normalis volt, elkepeszto torteneteket hallottam masoktol. A meressel kapcsolatban: en is mericskeltem parszor, de az en gyerekem egyszer 40 ml-t, masszor 180-at szopott, ugyhogy surgosen abbahagytam a dolgot, es csak hetente egyszer mertem. Gyarapodott, jokedvu volt (relative-mivel a hasa sokat fajt), ugyhogy 3 honap utan a merleget is visszaadtam.
Ildi, a szoptatos melltarto nekem nagyon bevalt, ugyanis nem mindig van eleg keze az embernek szoptatás kozben, hogy a polojat felhuzza, a melltarto pántjaval vacakoljon, es a gyereket is fogja. Jo a szoptatos melltarto, es mar a korhazba erdemes bevinni. En nem vittem es iszonyuan szenvedtem. Masodszorra okosabb leszek. Ja, es miben szuljunk: en spec. kadban vajudtam, ami utan mar egy korhazi kopenyt adtak ram (erre alig emlekszem), es abban szultem. Ugyhogy valoban nem minden alakul ugy, ahogy eltervezi az ember.
Na, ennyi voltam, bocs, hogy igy elsore ilyen sok lett, csak regota nem olvastalak mar Benneteket.
Bori (20)
lakibori

Lányok. Köszönöm. Viszont nem erre kell felkészülni, hanem arra, hogy minden megy a maga természetes útján. Ugyanakkor úgy érzem, rengeteg vacakkal riogatnak minket, nyilvánvaló tényekről azonban megfeledkeznek, hogy közöljék velünk. Érzelmektől nem mentes hosszú beszámolóm lényege az: minden anya és minden gyerek más, és csak az anya, aki a nap 24 órájában együtt van a gyerekével tudja eldönteni, az ő gyerekének mi jó, mégha az minden szabálynak ellentmond is. A civilizáció elnyomja az ösztöneinket, és én is sokszor meg voltam zavarodva, hogy mi a helyes, főképp, mikor mindenki más állította, hogy helytelen, amit csinálok. És persze tévedtem is sokszor.
Ha lesz valami ötletem egy problémára, meg fogom írni, de én csak ezt az egy szem gyereket szoptattam az én speciális problémámmal, tehát egyáltalán nem biztos, hogy bárkinek segíteni tudok, hacsak abban nem, hogy merjetek kísérletezni. ami ugyanakkor nehéz is, hisz én magam is azon izgultam, hogy éhenhalasztom a gyerekem Kép
ila_mama

Claudia
De szép nagy a pocid és ugyanakkor milyen karcsú vagy, hogy csináltad?
ila_mama

Ila mama

Szerencsés vagyok ,azt hiszem csak ennyi, nem tettem érte semmit, imádok enni, viszont nem bírok a fenekemen maradni sokáig, mindíg mehetnékem van, bár mostanában kénytelen vagyok itthon kuksolni...
claudia

A védőnőm is azt mondta, hogy nagyon nagy a hasam, és biztos nagy baba lesz, nem tudom, nektek mekkora?Kép
claudia

O, nalam valami nagy gubanc lehet, mert mar megint nem sikerult elkuldenem, amiket beirtam, Vagy nem kene a tobbi csaladtagot, meg a macskat kozelengednem a gephez... Kép Akkor megegyszer roviden, ha meg emlekszem:

Votiv, ahogy Zsebi irta, a cicitol nem lehet meg hason fekudni sajnos, en is csak most tudok megint, ugyhogy meg ne eld bele magad.

Lanyok, ne sokat filozzatok azon, miben szuljetek, nekem eloszor egy zold leplet kellett felvennem, mikor meg a vajudoban doglottem, aztan felvehettem a sajatom, amig atsetaltam a szuloszobaba, de ott meg egy feheret adtak ram, ugyhogy eleg lett volna csak masnap kinyitnom a taskam.

Pat, Zsebi, nem tudom pontosan, mitol apadt el a tej, lassan csokkeni kezdett en meg nagyon feltem a gyulladastol, ezert nem mertem fejni, tejtermelest serkento teat inni stb. A hozzataplalas viszont meg korai szerintem, ugy tudom, mindegy anyatejes vagy tapszeres a baba, de feleves koraig a szervezete meg nemigen alkalmas mast feldolgozni. A baratnem babaja mar majdnem hathonapos, es szopizik, de mar harom honapos koratol mindenfele fozeleket meg gyumolcsot is nyomatnak...

Ila, szerintem is az a baj, hogy eloszor senki nem segit egy budos szot sem (lasd korhaz), aztan meg mindenki beledumal, es csupa baromsaggal stresszel (nodoki, gyerekdoki, vedono, anyos, LLL stb.). Tenyleg az a legfontosabb, hogy osztonosen csinaljatok, nem jo tul sokat olvasni rola meg mindenkivel megbeszelni, asszem legkozelebb senkit nem engedek be meg a lakasba sem, amig szoptatok. Csak nyugodtan es csak a babara figyelni, ez lehet a titka.

Karcsu ez a Claudia, szep kerek a pocoja Kép Szerintem ne aggodj a mereten, biztos azert tunik nagynak masoknak, mert vekony vagy. Csak irigykednek!

A Csalogany utcai lelohely szombaton nyitva van? Es masodik kerulet, ugye?
moosejaw

Hu, kepzeljetek, mar beleferek a regi farmerembe, olyan boldog voltam!! Kép Pedig nem is kezdtem meg el tornazni, de biztos sokat "segitett", hogy egesz nap egy hetkilos gyereket kell cipelnem es meg enni sem tudok tole rendesen. Na, legalabb erre jo. Jovo honapban mar valoszinuleg a karjaim is sokkal izmosabbak lesznek Kép Asszem mostmar azt kerem tole karacsonyra, hogy aludjon a kisagyban...
moosejaw

Moose, hétköznap 10-18-ig, szombat 9-13-ig van nyitva a szórólapjuk szerint. II. ker, a Moszkva tértől, ill. a Széna tértől csak pár perc.

Babarózsa, hajrá! de azért vigyázz magatokra Kép

Neet, csak lazíts! nekem épp ellenkezőleg, csak úgy rohannak a napok, és közben nem haladok a dolgaimmal szinte semmit, úgyhogy még jó, ha nem épp ma éjjel jön a baba.

ma voltunk Madrinában, amiből idő közben Brendon lett, és szégyentelenül (vagy inkább szégyenletesen) drága. pedig régen se volt olcsó. egy hónapja próbálom felhívni azt a kengurugyártó nőcit, akiről még régen írtam, de előbb külföldön volt, aztán meg elérhetetlenné vált, és vagy nem kapta meg az üzeneteimet, vagy lusta volt visszahívni.

ezért mentünk ma kengurut nézni a "kismamaplázába" - dehát a legolcsóbb 20e volt!!! ráadásul nagyon ocsmány barna, és csak 7 kilósig jó (szóval kb. az első 4-5 hónapra, miközben 1 hónaposan kezdheted el használni). lehet, hogy mégiscsak felhajtom azt a nőcit, a föld alól is! vagy megnézem máshol a kengurut, mert nem hiszem el, hogy mindenhol ilyen drága.

eközben elég rossz a közérzetem - hányinger, hátfájás, szédülés, görcsök és keményedés... fel se szabadna kelnem, dehát néha muszáj, különben megőrülnék. holnap is a vizsgálatokra kell mennem. hát, rendesen leharcolom magam, mire lecsuszmákolok a negyedikről, bepaszírozom magam az autóba (még mázli, hogy nem a bkv-ra), szenvedek pár órát a rendelőben, aztán vissza. csak tudnám minek rángatják még az embert ilyenkor??? Kép

Claudia, szép kismami vagy, csak így tovább! Kép

mindenkinek a legjobbakat kívánom:
votiv

votiv 8)
votiv

utóirat: megmértem a pocóm az előbb. most 114 centi. már nem bírom sokáig...

votiv 8)
votiv

Én is most mértem,106 cm.
köszi Votiv, Moosejaw!
Jó éjszakát mindenkinek, megyek nézem az időzsarut.
Sziasztok
claudia

Votiv, kosz az infot a boltrol. Ja, en is lattam multheten, hogy Brendon lett, ugyhogy lemaradtam az oltoztetokartyarol, de legalabb akinek mar van, azt azert meg figyelembe veszik. A ruhak irto dragak, azt meg sosem vettem naluk.

De azt tudod, hogy a kenguruba ultetve csak ot-hat honaposan lehet berakni, amikor mar onalloan is tud ulni? Mert meg fejlodik a csontrendszer, szoval ha nem akarod, hogy csipoficama, gerincferdukese stb. legyen. En olyan kengurut vettem, amibe fektetve is be lehet tenni, ugyhogy az ujszulottkortol jo. Ha mar megint ismeteltem magam, akkor bocsi.

Neet, en is ugy ereztem, megallt az ido. Olyan lassan telt, azt hittem, mar orokre ugy maradok...

Claudia, az enyem is ekkora volt ilyenidotajt, ne aggodj. Es nem lett oriasbebim (csak 3650gr es 54 cm). Mondjuk ram meg az elso harmadban ijesztett a nodokim, mikor a paromtol megkerdezte, o mekkora bebi volt anno, hogy tudja, mire szamitsunk, mert most olyan szep szal legeny Kép
moosejaw

Votiv!
igyekszem vigyazni...

nektek meg gyors szulest! es kitartast

vicces ez a diszkont, csengetni kell, eloszor azt hittem egy bunbarlangba csoppentemKép

az araktol felbuzdulva kezdtem is irni egy listat, de hajlamos az ember tulzasokra, mert azt hiszi, hogy hat ez de olcsoKép
pedig a vegen jo kis vegosszeg jott ki, igaz felfele kerekittem ...

lanyok az elso 1 honapra mennyi ruha kell?

lehet, hogy hulye kerdes, de naponta kell neki tiszta ruha? persze body mindenkepp
de ha nem lesz tejes, szaros a rugi, akkor ra lehet adni 2x?
vagy a halo ruhat, mert en annak kicsit vekonyabbakat veszek, ill. mar vannak
otletek?

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Moosejaw, mutattak többfélét is - ülőset és fekvőset is. A hordozókendőre azt mondta az eladó, hogy az egy horror, mert nehéz felrakni, és nincs rá semmi garancia se - tehát ha szétmegy az anyag, és kipottyan a gyerek, csak magamat tehetem felelőssé, hogy micsoda gondatlan anya vagyok...
a kedvesem ülős kengurut akar, de azt ugye csak később lehet használni, akkor meg már jó nehéz is a gyerek, emiatt nem is biztos, hogy jól ki tudnánk használni.
nekem tetszene az a "baby bag", amiben összegömbölyödve, oldalvást lehet hordani a babust, ráadásul nem is kellene megvárni, mire ülni tud. később meg ugyanebbe bele lehet ültetni. ilyen:
Kép
neked is ilyen van?

votiv 8)
votiv

Nálunk a hordozókendő jött be, abban még tizenkét kilósan is vígan cipeltem, ha tömegközlekedni kellett. (A kocsit gyerekkel derékfájás nélkül nem tudtam felküzdeni a buszra.)

Neet, jönni fog, hamarost. Bár együttérzek. Ha valaki elvinné a tévénk, most fel sem tűnne napokig, a végén már beszélgető-showkat néztem és babacipőt kötöttem. (A gyerkőc kétévesen nőtt bele Kép)

Gondolom a felsőruhát rá lehet adni kétszer, de nekem nem volt olyan szerencsém, hogy legalább egyszer ne kelljen átöltöztetnem. Lánykám rengeteget kakilt, és fél perc alatt képes volt kimocorogni a tartalmat a pelus gumírozott szélén. Bukni nem bukott.
Viszont nekem a gyerekkaki csak mosószappannal és körömkefével jött ki, a szuper szerek mellett is foltosak maradtak a bodyk.
ila_mama

Votiv: es hol lehet ilyet kapni?

Kép
babarozsa

Most látom, mit írt Votiv. Nem tudom, nekem eszembe sem jutott, hogy esetleg kieshetne a gyerek, igaz, a hátamra sosem kötöttem csak előre vagy oldalt. Az is igaz, hogy eltartott egy ideig, amíg sikerült ripsz-ropsz magamra tekerni. Mástól is hallottam, hogy a szekrényben pihenteti, mert az agyára ment. A kísérletezéshez kicsit drága. Votiv - Nem tudsz valakitől kölcsönkérni, hogy esetleg kipróbáld?
ila_mama

Lányok, nem akartam mesélni ilyesmit, de a múltkori vérzésem 3-4 napig erős, de még vagy 8-10 napig csordogált, sőt, a 6-7. napon egy napra megint kezdődött, azóta meg barnás. + iszonytat hányingerem van, főleg reggelente. (most is mindjárt annyi nekem) Szerintem a hormonjaim összezavarodtak. Hétfőn megyek dokihoz, úgyhogy akkor mindent meg fogok tudni, vagy legalábbis elindulok az úton.

ancsipancsi

állítólag a gyerek iszonyú jól tud benne aludni is, meg hallja a szívdobogást, és ettől nagyon nyugodt lesz.

Babarózsa, én mondtam, hogy durván néz ki, először én is majdnem kapásból kifordultam, gondolván, ez nem lehet komoly Kép
ha felváltva szeretnél hálóruhát meg rugit is ráadni, akkor iszonyú sokat kell majd öltöztetned a bébit. szerintem rugiban is jól elalszik (egyébként is folyton alszik), csak akkor nem kell nagyon betakargatni. a lényeg, hogy ne izzadjon, de ne is legyenek hidegek a végtagjai - legalábbis ezt olvastam.

én az első 3 méretből vettem+kaptam méretenként összesen 4-5 rugit (meg hozzá bádit + kisinget). egyébként a méretek közt van "átfedés": van olyan 62-es rugink, ami kisebb, mint az 56-os Kép
szóval ha az első méretekből veszel összesen 8-10 darabot, azzal pár hétig ellehettek, és közben még vehetsz kiegészítést is, ha mondjuk nem tudsz/akarsz olyan gyakran mosni - szerintem (a nagyokos szerint) Kép

elvileg holnapután szülök Kép

votiv 8)
votiv

Ha Isti is akarja... Kép

ancsipancsi

Babarózsa, ott a Brendonban pl. lehet kapni, csak huszonpárezer forintért Kép talán ma elmegyek megatoysba, megnézem ott mennyiért vesztegetik.

Ila, én nem vagyok ellene a hordozókendőnek. gondolom az eladónak az volt az érdeke, hogy lebeszéljen róla, és rábeszéljen vmi méregdrága márkás cuccra... nekem tetszik a kendős hordozás, hiszen a természeti népeknél is így csinálják, és azt olyan szépnek és praktikusnak tartom. sőt, még az se riaszt el, hogy a megkötése nem olyan hűű de egyszerű. de ahogy a párom meghallotta ezt, hogy kiesik belőle a gyerek, hát frászt kapott. na meg ott van az is, hogy ketten hordoznánk a gyereket, és őrajta nehezen tudok elképzelni egy kendőt Kép

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?