Új privát üzeneted érkezett!

Meskete!

Mi az a pillangó vírus? Nálunk most egy kislány volt ilyen az oviban, és azt mondták hogy kismamákra veszélyes, tudsz erről valamit?

Laura!

Miket mondott az orvos a peteéréses módszerről?
hju

Sziasztok!

Gyors közérdekű infó mindenkinek: mostantól lehetőség van ZÁRT TOPIKOK indítására a Babanet Társalgójában! Ha szeretnétek zárt topikot indítani, írjatok nekünk levelet a szerkeszto@babanet.hu a tárgyba mindenképp írjátok bele, hogy ZÁRT TOPIK!

Fontos: már meglévő topikot nem tudunk zárttá tenni!

Továbbá: még mindig van kommentelős nyereményjátékunk. Ha hozzászóltok a cikkekhez, jövő héten egy csodaszép memóriajátékot nyerhettek a Nami felajánlásával.

Kép

Meséljétek el, Ti milyen első Anyák Napjákra emlékeztek.

Vagy egészítsétek ki: mit vennétek fel feltétlen a játszótéri illemkódexbe?

És tegye fel a kezét, akinek a haja is hullani kezd, ha a rokonság rákezdi: Mikor jön a baba, vagy a kistestvér?

Szép napot mindenkinek:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok!

Napsugár! Ez tényleg nem véletlen! Úgy drukkolok, hogy esetleg tényleg egyik pillanatról a másikra átértékelje a dolgokat a férjed és megtartsátok ezt a babát!!!!! Olyan sokat gondolkodtam amúgy, vajon az én férjem hogyan reagálna egy ilyen dologra. Az biztos, hogy ők jóval racionálisabbak nálunk, nyilván ők elsősorban, mint családfenntartók, az anyagiakat teszik előre, nem gondolnak bele a lelki vonzatába az egésznek. Viszont az én testemről lenne szó, akkor is, ha az abortuszt választanám, de akkor is, ha kihordanám, megszülném, majd ugye az oroszlánrész is az enyém a pici babából is. Nehezen venném, valószínű, hogy ennyire egyértelműen ő rendelkezzen az ügyben, holott a "terhes" rész mindenképp az enyém. Persze az is ott van, hogy valóban tönkre is tehet egy kapcsolatot, ha az egyoldalú döntést rákényszerítjük a másikra. Nehéz, az biztos.... De még nyertél pár napot, hátha.....

Judit! A pillangóvírus nem vészes gyerekeknél. Elsősorban az arcon, de a karon, törzsön, fülön jelentkező élénkvörös foltok, apró kiütések. Nem hólyagos, inkább egybefüggő foltnak látszik, mint mikor valakinek kifújja a szél az arcát a hidegben. Nagyon ritkán jár lázzal, inkább hőemelkedéssel. Kerülni kell vele a napot, mert még vörösebb lesz tőle. Azt nem tudom, hogy kismamákra mennyire veszélyes, ezt nem kérdeztem, mert nálam ugye nem aktuális.

Centrifugálás: Nagyon kiváncsi vagyok én is! Akkor mégis van olyan hely, ahol megcsinálják itthon?

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

sziasztok!
bocsi, nagyon régen jelentkeztem és nem is tudok mindenre reagálni, ne haragudjatok.

Kia: nagyon szép hasad van, de jó neked, hogy már csak pár hét van hátra. Nekem még 10 hét van vissza. :)

Napsugár:
drukkolok, hogy hétvégén megtörjön a jég a párodnál!

Meskete: köszi a hozzászólásokat, mostanában megint volt egy-két rossz pillanatom, amikor úgy éreztem, hogy mennyivel másabb lenne, ha kislány lenne,de aztán elhessegettem ezeket a buta gondolatokat.

Laura:
szerintem nincsen spermium szelekció, legalábbis a törvény nem engedi.
ti mit tudtok erről?

Judit:
a barátnőid hol csináltatták?

Csajok:

kinek milyen családi autója van, amiben jól elfér 3 gyerekülés és a csomagtartó is nagy?
bascha
Budapest

Napsugár
Hétfő :(
DRUKK!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++

Judit
Az első szülés?
Gyors és könnyű volt...

16 óra előtt kezdett el fájdogálni, jó kis meleg zuhi után kicsit jobban...
17 után indultunk a kórházba /Bp. Szabolcs u-i Kh - pár nap múlva zárták be... akkor még nem készült el a MÁV/
Levi 18:39-kor bújt ki :D

Remélem most is hasonló lesz...
De itt a kórház - ha síetünk 5 percre van kocsival...

Elkezdődik a "hajrá"...
Kedden NST és vérvétel, szerdára piacot terveztem, hétvégén bababolt....
Lassan itt a vége, de izgalom még nincs.
A babaruhák fele (68-as méretig) kimosva, kivasalva...

A név
Nekem az Izabell jön be... Apa még emésztgeti...
(Néhány éve tetszenek a Lizával, Izával kapcsolatos nevek)

Bascha
Kocsi...
Nekünk kicsi van... :roll:
4-en még elférünk benne... :lol:

A 10 hét sem sok már :wink:

Holnapra Minden Anyának!
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Na, az előbb szállt el egy csomó, amit írtam!

Szóval:

Kia! Köszönjük a köszöntést és persze viszont kívánjuk!
Nekem az Izabella név tetszik ( a Liza is szép, de majd szülés után elmondom a hozzá fűződő viszonyomat)

Bascha! Már csak 10 hét, az mindjárt itt van!!!!! Még mindig azt mondom, teljesen normális, amiket érzel! Még nem ismered, nem láttad a kis arcát, nem kötődsz még úgy hozzá! Persze, én sem tagadom, hogy álmodoztam róla, hátha mégis kislány. Elképzeltem, ahogy közlik, hogy: Anyuka, hát ez egy kislány!!!! Meg sosem felejtem el azt a pillanatot, mikor megtudtam, hogy fiú. Nem tagadom, csalódtam, nehéz volt leplezni a csalódottságot, mikor a barátnőm (aki velem volt, akinek van fia is lánya is), meg az ultrahangos is ott örültek, hogy milyen cuki. Nekem meg végig az járt az eszemben, hogy vége, ennyi, nem lesz lányom. Aztán persze imádom, nagyon örülök, hogy ő van velünk. Már nem az a kérdés, hogy helyette kellett volna lány, hanem, hogy fontos-e nekem annyira egy kislány, hogy belevágjunk még egyszer. Most nem érzem egyébként, most kerek a világ! :D

Autókérdés: Családi kocsinak szerintem az egyterű autók a jók! Nekem egy Ford C-Maxom van, ami hétköznapra jó, de utazáshoz nem elég nagy. Viszont a férjemnek céges kocsijai vannak. most éppen egy Toyota Corolla Verso, egy hónap múlva meg egy Renault Grand Scenicet kap. Ezeknek osztott a hátsó üléssoruk, vagyis 3 egyforma ülés van hátul, plusz ugye a csomagtér is elég nagy az egyterűség miatt (lehet fölfelé is pakolni) Még ilyesmi amúgy a Citroen Xara Picasso. Mi harmadjára már sokkal kevesebb cuccot pakoltunk a babának. pl sosem vittünk nagy babakocsit magunkkal, csak sportkocsit (van egy olyan sportkocsink, aminek viszonylag jól dönthető a háttámlája), sosem vittünk utazóágyat, hanem mellettem aludt Marci!

Napsugár!!!! Remélem rendben vagy!!!!! Úgy drukkolok!!!!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

sziasztok!

Napsugár, jelentkezz, milyen döntés született?

Kia, köszi a köszöntést.

Meskete:
Te mindig olyan bölcsen írsz, jó olvasni Téged meg a többieket.
én is hibbant vagyok, mert még 3 hete is abban biztam, hogy a genetikus doki rosszul látta a 19. héten, de aztán a nődokim megmutatta a lényeget. :) pár hét múlva megyünk 4D-re, hogy lássunk már az arcocskájából valamit, akkor már jobban fogok kötődni hozzá. Remélem. :)
A fiúk is nagyon várják, minden nap puszilgatják a hasamat, édesek.

Autó kérdés: férjemnek is céges van, eddig ford s-max volt, most pegauot 5008-ban gondolkodik. kisebb mint a ford egy kicsivel, de én is láttam, szerintem elférünk benne, azért elég nagy.

Te akkor a 3 gyereket hátul viszed a Te kocsidban?

LÁNYOK:
lesz egy fura kérdésem. nektek nem jutott még eszetekbe az örökbefogadás? egyik ismerősömnek 2 fia van és tutira szeretne menni, de a férje nem hajlandó kisbabát örökbefogadni.
bascha
Budapest

Sziasztok!

Napsugár, írj, nagyon szorítunk!

Ma voltam Uh-on, nem látszott semmi, bár a férjem is, meg én is láttunk vmit a lába között. Mintha lenne ott valami. Orvos látta hogy be vagyunk indulva a kislányra, nem mondott semmit, azt mondta majd 3 hét múlva. Szerintem nem akart csalódást okozni. Kicsit csalódott vagyok.
Máretek: 13 hetes BPD:25mm, CRL:70mm, Nt:1,5.
Kia, neked 13 hetesen mekkora volt a babád?

Örökbefogadással kapcsolatban, én nem tudnám megtenni. Főleg ha lehet saját gyerekem, nem tudom elképzelni, de persze mindenki másmilyen, van ismerősöm akinek 2 fia, örökbefogadta, és nagyon szereti őket.

Judit
hju

Sziasztok!

Judit! Örülök, hogy minden rendben volt az uh-on! Kár, hogy nem látszott még semmi a lába között! De a 3 hét az már mindjárt itt van!
Nekem egyébként mindig nagyobbak voltak a babáim 1-2 héttel, mint a koruk. Én egy kicsit arra következtettem ebből, hogy a fiúk talán nagyobbak kicsit már magzati korban, nagyobb a koponyájuk, a csontozatuk. Nekem a 15. héten nézte a dokim normál 2D-s uh-val, ahol ő nem látott semmit, persze én már ott felfedezni véltem a valamit, ami aztán egy hét múlva be is igazolódott. De azt mondják az a valami ilyenkor még köldökzsinór is lehet. Minden esetre továbbra is nagyon-nagyon drukkolok és izgulok a következő uh-ig!

Bascha! Nekem a C-maxban is elfér elég jól hátul a 3 gyerek, mert Botinak már csak magasító kell, Csongor még háttámlásban jön (de már nem az 5 pontos ülésben, hanem a nagyobban), Marcinak a legnagyobb az ülése, de így is kényelmesen elférnek. Helyi viszonylatban Boti már szokott elöl utazni, holott még 5 centi híja van a dolognak, mert még csak 145 cm.

Örökbefogadás: Egyszer szóba hoztam a férjemnek és eléggé elutasító volt. Sőt én olyat is mondtam neki, hogy mi lenne, ha egyszerűen még 3 gyereket magunkhoz vennénk, mint nevelőszülők, nem is feltétlenül rendes örökbefogadással. Hát, leszavazta. Azt mondta, hogy pont mire a saját gyerekeink megnőnek és kicsit jutna idő egymásra, vagy akár a nagy fiainkkal utazgatni stb, pont akkor jönnének a kicsik.
Szerintem ez attól függ amúgy, hogy kinek mi az indíttatása. Nyilván, ha nem lehetne saját, vér szerinti gyerekem, minden további nélkül örökbe fogadtunk volna. Így, hogy képes vagyok saját magam szülni, így már más a hozzáállás. Ez a szeretetre is vonatkozik. Ha nem lennének a sajátok, akkor azt hiszem nem is tudnám, hogy mennyire lehet szeretni a gyerekét az embernek, így az lenne a természetes, hogy szeretem, akit örökbe fogadtam. Viszont így, hogy megvannak a sajátok is, teljesen biztos vagyok benne, hogy ilyen feltétel nélküli szeretetet, imádatot nem tudnék "idegen" gyerek felé átélni.

Napsugár! Jelentkezz!!!!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Én már most olyan csalódott vagyok, pedig még nem is tudom hogy ki lakik a pocimban. Nyugtassatok meg hogy mert nagy azért nem feltétlenül fiú, kicsit aggaszt.

Többiek? Mindenki jól van?

Napsugár várunk, gyere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hju

én is azt gondolom, hogy örökbefogadni nem tudnék a 3 saját mellé egyetlen babát sem, még ha lány is lenne, mert nem tudnám úgy szeretni, meg folyton azon gondolkodnék, milyen rejtett betegsége jön elé, vagy génhibás-e.

judit!
Nekem a 12. héten pont akkorának mérték, mekkora terhes voltam.
a 17. héten mérték 2 héttel !!! nagyobbnak a combcsontját.

nem jelent semmit a méret. hidd el. lényeg, hogy egészséges.
bascha
Budapest

Sziasztok!
Judit!
Ne izgulj nekem 4-5-6 nappal mérnek folyamatosan nagyobbat a koránál,pedig napra pontosan tudom mikor fogant a doki mégis azt mondta inkább kislány.Jaj de szívesen cserélnék valakivel akinek fia lesz.Ezek a buta gólyák mindig eltévednek.
Meskete.
Engem az érdekelne ha lázas a kicsi hogy viszed el a többieket oviba,suliba??Van hol hagynod egy kicsit??Mert ez nekem örök dilemám hogy addig kire bízzam a beteget!!
Kia!! Húha ez mostmár tényleg a vége lassan.Szép nagyon a pocid.
Napsugár!!
Remélem jól vagy!!!Jelentkezz ha tudsz.
Üdv
Linda
linda22

Sziasztok!

Lányok-Lányok! Azért még nem föladni! Egyikőtöknek sem mondták még tutira, hogy lány, illetve, hogy fiú! Amíg be nem bizonyosodik és tényleg kétséget kizáróan nem látható az ultrahangon a dolog, addig még tényleg van remény.

Ma egy kicsit ismét felbolydultam baba ügyben. Írtam pár hónapja, hogy egy munkatársam babát vár, 3 lánya van. És ma tudta meg, hogy kisfia lesz így negyedjére! Hát ezek szerint tényleg létezik, hogy valakinek sikerül. Most nagyon rámtört megint.... Pár nap és lenyugszom.....

Linda! Én sajnos mindig cipelem magammal a beteg gyereket is. Ez már így volt, amikor Csongi volt a baba és Boti ovis volt. Volt olyan, mikor nagytörölközőt kötöttem a nyaka köré, mert hányós volt. Muszáj volt elmenni az oviba Botiért. Ez van, ha nincs nagyi a közelben.

Napsugár biztos túl van a műtéten! :( Ha nem lenne túl, tutira boldogan megírta volna!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

csak benéztem... van egy kis időm...

Meskete
Várom majd... a Liza név magyarázatát...

Napsugár...
Hogy vagy?

Judit
Most a nagylány a 11. héten CRL 55 mm, a 14. héten BPD 33 mm
Levi a 12, héten BPD 21 mm, CRL 63 mm.
(csak ezeket az adatokat tudom)
DRUKK!!!!!!!!!!!!+++

Később jövök..

35. hét
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Bevásároltunk tegnap... az egyik boltban törzsvásárlói hétvége van (-30%)... vettünk pelenkázó lapot, takarót, néhány új textilpelust, cumit, melltartóbetétet, stb...

NST - minden rendben volt... Végig ficánkolt.. azt mondták, hogy látszik, hogy jól érzi magát bent..
Kedden lesz ismét... és du. nődokihoz is megyek..

Meskete
Boldog Szülinapot Botondnak!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

sziasztok!
mi újság? mindenki elveszett.
Kia, szuper hogy minden rendben van. összepakoltad már a pakkod?

Meskete, lenyugodtál? :lol: mi újság veletek? a kicsit Te mindig vitted magaddal oviba? pár hetesen már? én még nem tudom, mit csinálok szeptembertől, hogyan megyek majd értük egy 2,5 hónapos babával.

Linda, Judit, Napsugár! jelentkezzetek!
bascha
Budapest

bocsánat, 1,5 hónapos lesz csak akkor. remélem nem nagyobb. :=)
bascha
Budapest

Bascha
Folyamatban az összepakolás... remélem megvárja, míg mindennel elkészülök.. :roll:
Még most fogok találkozni egy szülésznővel /volt osztálytársam a gimiben/ :P
Van még tennivalóm... :roll:

Szép napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Közérdekű: a Babaneten már van lehetőség zárt - mások által nem olvasható és nem is hozzászólható - topikok létrehozására! Ha szeretnétek ilyen topikot nyitni, küldjetek levelet a szerkeszto@babanet.hu címre. A Tárgy sorba írjátok be: ZÁRT TOPIK.

Aki pedig nem rest kommentelni a Babanet cikkeihez, az ezen a héten három ruhát választhat a gyereknek a Mumoo's-tól. Részletek itt!

Kép

Szép napot!

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok!

Kia! Köszi a szülinapi köszöntést Boti nevében is! Még csak a szűk családi ünneplés volt meg, szombaton jönnek az osztálytársak és egyéb barátok. Az ajándék egyik része az volt, hogy elmentünk nyári bobozni Visegrádra. Mindenki nagyon élvezte. Marci ugyan még nem csúszott, de volt játszótér, ott elvolt velem.

Remélem minden rendben lesz ma is az nst-n és a doki is rendben talál mindent. Innentől egyébként semmi baja nem lenne, ha meg is születne. Boti 36 hétre született kerek 3 kilóval!

Bascha! Igen, mindenhová vittem magammal Marcit, mikor megszületett. 2 hetet volt itthon velünk Apa, a harmadik héten, császárseb ide, vagy oda muszáj volt menni. De úgy hozzászokott Marci. Kezdetben nem igazán zavarta, ha mondjuk fél óra alvás után felébresztettem, simán visszaaludt az autóban, vagy megvárta a következő alvást, de nem akadt ki. Aztán mikor kezdett beállni a napirendünk, akkor volt olyan, hogy tudtam, hogy aludni fog pont mikor megyünk az oviba és eleve a hordozóba raktam le aludni felöltözve, így nem kellett ki-be pakolni. Eleinte az sem ébresztette meg, ha bevittem magammal az oviba, később viszont igen. Akkor előfordult, hogy kint hagytam arra az 5 percre az autóban (néha Boti jött velem és felügyelt) Szerencsére biztonságos a környék, ez egy falu, tudtam, vagyis reméltem, hogy nem lesz semmi baj. (Nem is lett) Különben olyan jól alkalmazkodnak a babák. Hamar hozzászoknak mindenhez. Az csak az első gyerek kiváltsága, hogy körülötte forog a világ és mindenki lábujjhegyen közlekedik, ha alszik és hasonlók. A tesók már beleszületnek egy családba, nekik kell felvenni a ritmust. De aztán nagyobb korukban látszik is, legalábbis nálunk. Jobban alkalmazkodnak a világhoz. De két gyerekkel azért neked is van már tapasztalatod. Ez még könnyebb a harmadikkal.

Baba ügyben persze, lenyugodtam. De minden nap eszembe jut ez az egész dolog, mármint nem a koleganőm, hanem a saját helyzetem. Folyamatosan örlődöm továbbra is. Szerintem ez mindaddig így lesz, míg be nem töltöm azt a kort, amikor már nem vállalnék gyereket. De ismerek olyat, aki vállalta a kockázatot, persze fiú lett a negyedik is és ugyanott folytatja, vágyik a kislányra, azt mondja bevállalná az 5. gyereket is. Az eszemmel annyira tudom, hogy elég a három gyerek minden tekintetben. Anyagilag, fizikailag, lelkileg, mindenhogy. De mit csináljak, ha nem tudom elengedni a kislányt....

Többiek, nagy a csend!!!! Gyertek!!!!

Napsugár!!!!! Hogy vagy?????

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Túl vagyok rajta. :cry: Mármint a műtéten (borzasztó volt), lelkiekben egyáltalán nem tudom magam túl tenni. Még nyugtatót is szedek néha :cry:. Kaptam Valeriana Relaxot, de néha be kell vennem, amit a szomszéd adott recepteset. Többször sírok egy nap, de az esték a legrosszabbak. :? Most már próbálok csak előre nézni, de nagyon nehéz. Ez velem marad örökre és soha nem fogom tudni teljesen kitörölni. :cry: Most is könnyezem... borzasztó ahogy beugranak a képek a kórházból, hogy mi történt. (Uh, dokik stb...) A család szerint ez volt a legjobb döntés, de nem látják, hogy beledöglök.
Viszont a férjemmel sikerült tisztázni mindent 4. gyerekkel kapcsolatban. Most már nincs nyitott kérdés, hogy ki akar és ki nem, stb... Türelmesen várom az én időm és remélem ez a türelem rózsát is terem majd. Az biztos, hogy nem adom fel. :roll: Szerencsére az időmbe még belefér.

Kismamik remélem ti jól vagytok. Jön a csodaszép idő, amikor sokat lehet sétálni és kint játszani a gyerekekkel. Ez engem mindig feltölt! :) Remélem ti is tele vagytok energiával! :wink:

Ma végre bekötötték a kábeles (UPC) netet. Hihetetlen, süvít, mint a szél! Ég és föld a mobilnethez képest!

Majd még jövök, remélem sűrűbben, addig vigyázzatok magatokra!

napsugár

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Meskete
..akkor jól telt (szüli)nap.

Napsugár :(
A "rózsához" pedig DRUKK ... talán néhány hónap, vagy 1-2 év és összejön... :roll: :wink:
Jobbulást, gyógyulj meg hamar lelkileg!!

Tegnap voltunk a nődokihoz, a méhszáj még zárt, a csajos 2 és fél kg körül van... én eddig csak 9 kilót híztam :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Meskete, hasonlóan érzek én is! Ide-oda csapódok... mi decemberben térünk vissza a kérdésre, hátha addig már többet tudok az itthoni lehetőségekről, és vár rám addig pár műtét, amit várandósan nem lenne jó megcsináltatni. (bölcsességfog műtét, gyökérkezelés, szemműtét ilyenek...)

Bascha, nagyon jól leírta Meskete. Valóban a harmadik babával sokkal könnyebb! Én is viszem mindenhova, oviba, ügyet intézni stb... megszokta, és úgy alakult ki a napirendünk is, hogy a nagyobbakhoz alkalmazkodtunk. Meglátod, a harmadik baba sokkal toleránsabb, nyugodtabb, mint az első kettő. És te is sokkal lazábban veszed majd a dolgokat szerintem. Nálunk legalábbis így van.

Napsugár, jó hogy jelentkeztél. Kívánom hogy minél előbb felépülj!
Férjed ezek szerint később szeretne babát?

Kia, nagyon szép kismama vagy! Már mindjárt itt a vége, drukkolok!

Judit, az ultrahangon tudtak már valamit mondani? Drukkolok nagyon!
laura0606

Sziasztok!
Pocaklakó hajnal 4 óta ficánkol, nem tudok aludni... :)

Napsugár, nagyon drukkolok, hogy beteljesüljön a kívánságod és ha még pár év múlva is úgy gondolod, hogy szeretnél egy 4. babát ,akkor hajrá.

Meskete, Laura!
bizom benne, hogy nálunk is toleráns lesz a kicsi, mert vele már nem tusom azt megtenni, mint az első kettővel, hogy figyelembe vettem mindig, mi a jó nekik, milyen a napirendjük. télen féltettem őket a virusoktól, betegségektől, nem vittem őket járvány idején bevásárolni stb. ezt már nem tudom figyelembe venni.
Ti hány évesek vagytok, hogy később is mernétek gyereket vállalni?
én 34 vagyok, ha csak 30 lennék, biztosan vállalnék még egy 4.et, de igy már nem.

story:
anyuka az oviban csodálkozik, mert látja a nagy hasam, hogy-hogy jön a 3. baba? aztán megkérdezi, mi lesz. mondom, válasz:" de hát már van 2 fiú!!!! miért nem lány lett?"
tapintatlan h...e, gondoltam magamban.
Másik nap meg ez volt:
anyuka, akinek lombikkal lett 1 lánya és már 45 felett van, nem vállalhat több gyereket. Mondja: milyen jó nekem, hogy várom a 3. babát, úgy lenne a helyemben, de ő már sajnos nem szülhet.

mit szóltok? hányféle ember és megannyi vélemény....

Többiek hol vagytok? kismamik, mi a helyzet uh ügyileg?
bascha
Budapest

Bascha,
annyira taplók tudnak lenni néha az emberek! Csak remélni tudom hogy ez nem szándékos, és nem is gondolják át mikor ilyeneket mondanak... Miért nem lány?... hát én nem csak lehülyéztem volna magamban. :D

Én 32 múltam, 36 éves korig vállalnék babát.
Bár a tegnapi napom katasztrofális volt, férj sehol, én 3 -délután nem alvó- tehát estére totál kiütött, hisztis gyerekkel szenvedtem fürdés-lefektetés két órámba telt, ráadásul megfázással küzdök. Vizsgaidőszak a nyakamon... Úgyhogy mikor hazaért a férjem, szóltam neki, hogy ha legközelebb visszatérünk a negyedik babára, emlékeztessen erre a napra! :D

3+1
laura0606

Köszi Laura!

Jók a vonalzók!

Bascha
Micsoda emberek... :roll:

Ma - végre - összeállítottam a kórházi pakkomat.. de remélem még úgy 2 hétig nem lesz rá szükség..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Napsugár! Örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagy!!!! Idővel biztosan túljutsz a lelki dolgokon is, legalábbis enyhülni fog minden! És tényleg bizakodj, hátha pár év múlva Apa is szívesen babázna még egyszer!

Kia! Ez már nagyon a finish!!!! Nagyon várjuk már a leányzót mi is, az első "topiccsajszi" évek óta!!!!!

Bascha! Beszólások amúgy mindig lesznek! De szerencsére legalább annyi pozitív beszólást kapok, mint negatívat. A negatívakra meg ki kell dolgozni néhány olyan választ, amivel az ilyen ember nem tud mit kezdeni. Pl: " de mi direkt így szerettük volna, sokkal jobb egynemű gyerekekkel!!! " Vagy pl: "ez nem kívánságműsor" és hasonlók.
Ahogy telik az idő egyébként tényleg minden-minden szelídül, megszokod az ilyesmit.

Laura! Én már a terhesség alatt megfogadtattam Apával, hogy emlékeztessen, ha újra terhes akarok lenni! Persze elő is jön vele, ha szóba hozom a 4. gyereket. De én mindig azt mondom neki, hogy gondoljon már bele, ha elcsapja mondjuk a hasát egy jó kis babgulyással, hónapokig rá sem bír nézni. Ez hasonló, pillanatnyilag az embernek elege van, el van fáradva, úgy érzi a 3 is sok. De én már látom Marcival az alagút végét. Már egész sokszor elvan anélkül, hogy vinnyogna, vagy felvetetné magát. Pl főzésnél már feláll mellém székre a pulthoz és nézi, amit csinálok. Igaz pakol, na, legalább elvan. Vagy 10-15 percekre lekötik a zenés, szines mesék, dalok (most a RIO a kedvence és a Gyerekdalok, mondókák a Minimaxról) Az udvaron is eltologatja a játékbabakocsiját, vagy felül a nagyok gokartjára és vezet. Szóval már nem érzem azt, hogy "megfojt" a helyzet.
És itt jön a következő dilemma, hogy vállaljam-e be tényleg azt a kistesót egy év múlva, hogy kb 3 év legyen köztük, hogy még tudjanak együtt játszani, vagy most jöjjön a munka és 4 év múlva térjünk vissza rá. Most vagyok 35, 40 éves koromig szülnék, utána már nem.
A munkahelyemen nagyon számítanak most rám. Borzasztóan örülnek, hogy szeptembertől bevállaltam heti két délelőttöt. Nekem is jót tesz, hogy nem esem ki a szakmából. Logikusan őrültség lenne egy baba, na, de itt sokszor ugye nem az észérvek győznek!!!! Na, majd meglátjuk!!!!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Köszi Meskete!

...csak benéztem... később jövök...

Egy kép- ha már a kornál járunk... (én még csak 31 vagyok):
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ma voltunk védőnőhöz, NST-re - minden oké.

...mindig csodálkozok a vonalzóm láttán, hogy már csak néhány nap van... és... jön a topikcsajszi.... :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia, tényleg eszméletlen, hogy hogy telik az idő. Már bármikor jöhet a babád. :lol: Már nagyon várom a képeket, mikor már a kis csajszi van rajtuk! Boldog szülinapot!!! :wink: 31 éves koromra én is szeretnék egy kis csajszit. wink: Talán még hamarabb is. : :roll:

Laura, mizujs veled? Rég voltál. :?

Ma voltam időpontot kérni pszichológushoz. Persze nem kaptam, de megszereztem a telefonszámát, holnap délelőtt fel is tudom hívni. Nagyon bízom benne, hogy segíteni fog, bár nagyon félek, hogy mi fog történni a beszélgetésen. A végén még diliházba fognak záratni. :wink:

Többi kismami, hogy vagytok? Meséljetek valami jót!

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Ne haragudjatok, eltűntem de megint dolgozok, délután meg a gyerekekkel vagyok, itt a jó idő, kinnt vagyunk estig. Gép elé nem is ülök, majd hétvégén visszaolvasom amit írtatok.
Jövőhéten megyek AFP-re, utánna 1-én ultrahangra remélem látszik már valami, 17 hetes leszek akkor. Már nagyon szeretném tudni, igaz kicsit beletörődtem hogy lehet hogy fiú, de a lényeg hogy egészséges legyen. Nálunk még mindig pillangóvírus van az oviban, egyre több. Ma volt az évzáró és két gyerek is pöttyösen volt bennt. Kicsit félek hogy mi lesz ha elkapjuk.
Nekem szerencsém van, mi anyóssal ikerházban lakunk(szeretem, jó fej), és nagyon sokat segít. Ő viszi hozza a gyerekeket, reggel már korán jön át amikor dolgozni megyünk. Így a picire is tud majd vigyázni, mikor a nagyokkal suliba megyünk. Nem lehet könnyű 3-4 gyerekkel reggel elindulni.
Kia! Olyan hihetetlen hogy eltelt az idő, nagyon drukkolok.
Napsugár sokat gondolok rád, remélem hamar meggyógyulsz, és megkapod az élettől amire nagyon vágysz! Férjeddel milyen a viszonyod, ő hogy viseli? (persze nem kell erre válaszolnod, ha nehéz).
Mindenkinek puszi, igérem többször fogok jönni.
hju

Sziasztok!

Még egyben, de már néha nagyon fájdalmas, ahogy a kisasszony mocorog... pár napja dagad a lábam, így többet pihenek..

Köszi Napsugár!

Remélem mindenki élvezi a jóidőt és jól vagytok!

Kedden ismét védőnő, NST, pajzsmirigyes doki és délután még nődoki is...

Judit
Remélem nem kapjátok el!
..az UH-hoz DRUKK!!!!!!!!!!++++++

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia! Hogy bírod ezt a meleget? A viharokat? A szomszéd lány, pont egyidős pocakos veled, szombaton azt hitte megszül, olyan nehezen viselte a légnyomásváltozást a viharok miatt! Kitartás!!!! Mindjárt a kezedben lesz a kislányod!

Judit! A pillangóvírustól ne tarts! A terhesekre annyiban jelent veszélyt, hogy nagyon ritkán a vérben a vérképző sejtekhez csapódik, így átmeneti vérszegényésget okoz. De semmi fejlődés, vagy bármilyen jellegű defektet nem generál, mint mondjuk a rubeola.
Nagyon drukkolok én is az uh-hoz! Kíváncsi vagyok!

Napsugár! Jó dolog lehet a pszichológus, remélem segíteni fog! És tényleg adjon reményt neked, hogy még fiatal vagy, a lehetőséged adott pár év múlva egy új babához!

Többiek hogy vagytok?

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Köszi Meskete, jól bírom...
Most is épp itt van egy szép kis felhő felettünk , de nem esik...csak dörög...
Úgy látszik a lányka még bent akar maradni egy kicsit... aminek örülök :D

Pár napja még kertészkedtem (gyomlálgattam) - nem nagyon álltam meg eddig...
Már csak a virágokat (amik bent vannak) akarom átültetni a héten és kész... befejeztem a szülésig :roll:

Szerkesztek 38 hetes képet és hozok...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Pajzsmirigy eredmény most oké, de majd szülés után - a doki szerint lehet romlani fog... (remélem nem )
így júli elején lesz ismét vérvétel, később UH, stb...

NST is jó volt... majd jövőhét hétfőn és csüt-ön kell ismét menni..

A nődoki szerint kihúzzuk a 40. hétig, bár 2111-es értéket kaptam... (méhszáj nyitva, méhnyak lassan rövidül...)
Vele is jövőhét csüt-ön találkozok majd.. ha nem jön egy jó kis front... vagy...

BPD 91 mm - azt mondta a kislány tényleg KISlány :P és kb 2900 g.

Most pénteken még ballagásra is megyünk - a keresztlányunk ballag az oviból..

A kert (pár napja még gyomláltam, kapáltam..)és a nem túl kicsi pocak:
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

sziasztok!

hol is kezdejem? Nemrég írtam nektek, hogy hamarosan kezdjük mi is a (lány) tesó projektet. És eljött az idő, kezdjük, vagyis május elején elkezdtük.
Még a topik elején voltam, mikor Kia is, aztán szétszéledt a társaság. Most ismét jönnék, ha nem baj.

Magamról annyit, hogy voltam nemrég hormon vizsgálaton, hogy kiderüljön, szülés után minden helyreállt-e, mert nem szerettem volna, ha fél-1 év után derülne ki, valami gubanc van. És igen, a pajzsmirigyem alulműködik. Kaptam rá gyógyszert kb. 1 hónappal ezelőtt, a héten kiderül, mennyire vitte le az értéket. Peteérésem van, de nem 100 %-os, vagy legalábbis sárgatest elégtelenség derült ki a vérvétel alapján. Most szombaton megyek pé követésre, UH-ra. Kíváncsi leszek, mit mond a doki, mikorra várható. Én kedd-szerda magasságára saccolom.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Judit!
Mikor mész Uh-ra? Mikor derül ki, hogy tényleg lányod lesz? Drukkolok nagyon, de szinte 1000 %, hogy az lesz.

Kia!
Küldesz felém cirka 2 hét felé lányos gólyát? Örülnék neki.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Szia Szerencse!

A gólyákat elküldtem mindenkihez!
Azt mondták repülnek sorba és viszik a lányokat!

pajzsmirigy... remélem használ a gyógyszer... nekem túlműködik :roll:

Peteérés... nekem sem nagyon volt... :roll:

....de hasonlóak a "paramétereink"...

Drukk a lányhoz! +++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia, nagyon szép nagy hasad van. :wink: Gyönyörű időben fog születni! :D Kitartást! Holnaptól visszaszámolhatod azt az 1 hetet. :lol:

Judit, tuti kislányod lesz! :D Szerintem ne izgulj! :wink: Azért ha végeztél az uh-n, légyszi írd meg, hogy mi volt! :wink:

Nálunk megy a teperés Máté ügyében, mivel nem vették fel idén sem az oviba. Ma beadtam a fellebbezést, mert kiderült, hogy az eredeti 50 fő felvehető gyereken kívül, indítanak még 20-at, így remélem bekerülünk. Ha nem, biztonság kedvéért beírattam egy másik oviba is, ha oda felveszik, egy idő után áthozom ide hozzánk az oviba. Ide kb. 8 perc gyalog, a másik oviba pedig kocsival kéne mennem, ami nem mindig lesz megoldható (nem mindegy...). Viszont úgy tudom, ha már felvették valahová a gyereket és járt már oda akár 1 napot is, akkor ha át akarom hozni ide, fel kell hogy vegyék. Ti is így tudjátok? Januártól pedig indul Dávidnak valami fizetős családi napközi jellegű dolog, ahová beírattam (még kérdéses, hogy őt felveszik-e), mert vissza kell mennem gyes mellett dolgozni. Előre félek, hogy nem fognak visszavenni, de addig nem tudok utánajárni, amíg a gyerekek elhelyezése nem megoldott. Ha nem is vesznek vissza az eredeti munkahelyemre, az se gond, mert bármit elvállalnék 6 órában, csak itt legyen a közelben és tutira felvegyenek. :roll:

napsugár

napsugár08

Még 1ben...

Köszi Napsugár!

DRUKK az ovis felvételhez!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia, drukkolok, olyan jó neked, nemsokára a kezedben tarthatod a babádat. Tegnap voltunk vendégségben és azt mondták hogy lányos hasam van. Milyen hülyeség, Kia neked egyéltalán nem lányos formája van, inkább fiús. Ugye? A szomszédnak is hegyes nagy hasa volt kislánnyal.
Szia Szerencse! te is Czeizel féle módszerrel próbálkozol? Írjál többet magadról, hány gyermeked van......
Én szerdán este megyek uh-ra, már 17 hetes vagyok, remélem látszik, már nagyon szeretném tudni. Annyira érzem hogy kislány, nagyon kiváncsi vagyok. Drukkoljatok.
Napsugár örülök hogy itt vagy. Kitartást az ovis beiratkozáshoz, mi most az iskolával voltunk így, ide-oda beírattam, mi nem tudtunk dönteni, de végül a kéttannyelvűt választottuk, remélem jó döntés volt.
Szerdán este jelentkezem, addig is mindenkinek további szép napot, hétvégét!

Judit
hju

sziasztok!

KIA, ez már visszaszámlálás. már mindjárt betöltöd a 40. hetet, te jó ég. Szép hasad van és jól bírod, ha még gyomláltál is 1 hete. :)
Méhszájjal mi van. kinyílt már?

Napsugár, Te milyen fiatal vagy és van már 3 gyereked! nem semmi.
pszichológushoz miért jársz, vagy akarsz járni?
Milyen lehetőséged van 6 órában? Bp-en élsz? régi munkahelyre nem vesznek vissza?

Szerencse, írj bővebben, hány gyereked van stb.

Meskete, köszi, amiket írtál. már megnyugodtam, csak aznap voltam dühös arra a tapló anyukára, aki beszólt.

nekem még van hátra 6 hét, ami igazán nem sok, már többször keménykedek, ezért sokat is pihenek, nehogy előbb megszülessen, mert nem lesz nagy baba, jobb ha bent fejlődik.
A frontokat nehezen viselem, sokszor fáj a fejem meg szédülök.

Judit, mi más lenne, mint lány????? 5 nap azért sok egy fiú katonának, nem? :)
bascha
Budapest

Sziasztok!

Bascha, 21 (majdnem 22) voltam, ahogy Krisztián megszületett, aztán nem sok különbséggel jöttek a fiúk. :D
Azért megyek (15-én első alkalommal) majd pszichológushoz, mert úgy érzem kell egy külső segítség ahhoz, hogy fel tudjam dolgozni a velem történteket. Fogalmam sincs, hogy mi lesz, talán nem fog tudni segíteni, de egy próbát megér. Sokszor sírok, magamba zuhanok, nem jó így élni.
Martonvásáron élünk. Ha nem vesznek vissza a munkahelyemre, megpróbálok itt a a környéken munkát találni. Igazából mindegy, csak fizessen. A gyes nagyon kevés lesz a hitelekre, úgyhogy bármit el fogok vállalni. Bár itt annyira nincs munkalehetőség, hogy az nem igaz, de ha nem lesz nyitva az ajtó, megyek az ablakon. :wink:
Már neked sincs sok hátra. :D Annyira drukkolok nektek kismamáknak! :lol: :wink: :wink: :wink:

Judit, én is két tannyelvűt gondoltam a fiúknak. Szerintem jól döntöttél. Már csak az a baj, hogy tőlünk viszonylag messze van és nehéz lesz megoldani a bejárást. Majd meglátjuk...

napsugár

napsugár08

Sziasztok!!

Nem jelentkeztem mostanában, de azért néha beleolvastam a fórumba!
Nagyon sajnálom Napsugár ami veled történt, remélem hamar helyreállsz testileg, lelkileg!-és ami a lényeg még fiatal vagy rengeteg időd van és ha meg van írva a csillagokban biztos lesz kislányod!!

Kia!! Hajrá, lehet már babázol!!

Ami engem illett, valószínű megint nem jövök egy jó darabig!! Sajna nálunk a férjem egyáltalán nem akar 3. gyereket!!!!és az idő nem nekünk dolgozik, mivel ő most jún.40 éves, én ősszel lehet 35!! Szóval nekem nincs időm várni 2-3 évet!!!Meggyőzni nem tudom!!
Már próbálkoztam, hogy mondogatom neki, nem segített, hogy nem beszéltem róla az sem segített!!

Szóval nekem ezt kell földolgoznom, hogy nem lesz több!!!
Kívánom minden fiús anyukának, hogy mielőbb teljesüljön a kislány utáni vágya!!
tina76
Mohács

Sziasztok!

Rég nem jártam erre....de:

Kia, szép a pocid és iszonyúan nagyon nagyon tutti hogy a kiscsaj mindjárt a karjaidban piheg. ő Fú, szívem szerint belevágnék, de eszem szerint most is kilóg a lóláb. Egyik nap nem akarok már babát, másik nap meg igen. Tiszta dinkamanka...:-)

Napsugár, remélem a pszichológus tud segíteni. Férjed mit szól hozzá, hogy ennyire carul vagy/viseled? Meg tudjátok beszélni? Remélem!

Judit, juhu, szerdáig már csak egy nap, gyere majd gyorsan, lesz következő szerencsés csajosunk? Bizti!
Czeizel módszer az melyik? Lúgosítás?

Tina, azért én drukkolok. Véletlen babaáldás szóba sem jöhet? :-) Na persze nem azt mondom hogy átvágással, mert azt nem érdemes, a jó kapcsolat e legfontosabb....:-))

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Napsugár, az agárdi most nyíló Lidl-be keresnek munkatársakat.
Vonattal tőletek 20 perc az út. 6 órás állások is vannak.
Jobbulást!

Judit sokat gondolok rád, írj aztán holnap mi volt!

Zsó, átérzem az ingadozásod, én is átmegyek ilyeneken... bár most már kicsit lenyugodtam, decembert lőttük be, és addig minden lehetséges módszert újra körbejárunk.

Kia, harjáááá!

Tina! Fel a fejjel, ne add fel. Egy férfi szerintem akármikor lehet apuka, inkább a nőknél fontos az életkor...
Szerintem a véletlen becsúszott baba nem megoldás, ld. Napsugár. :( Fiúk hogy állnának egy kistesóhoz? Velük nem beszélgettetek még erről?
Én elfoglalnám magam, munka, hobbik, fiúkkal mókázások, új hobbi, sportolás vagy vmi, aztán később meglátod.
Írom még majd, csak most vizsgaidőszak kellős közepén vagyok.
Puszi!

Ma az oviban elbúcsúztattuk Peti várandós óvónénijét... Peti odaállt elém és közölte, hogy ha jön nálunk is a kisbaba akkor majd ő is el fog engem búcsúztatni itthon. :D Olyan édes volt, pedig nem mindennapos téma nálunk a kistestvér, főleg nem előttük. Lehet hogy ő már tud valamit, amit én nem? :)

3+1
laura0606

sziasztok!

Van egy Dávid nevű rosszcsont fiam, aki szeptemberben lesz 3 éves. Most kezdtük el májusban a tesó projektet. Remélem, nem várat magára sokat.
Valaki kérdezte, hogy Czeizel módszerrel? Igen, azzal. Bár ma volt pozi az ovu teszt, azt gondoltam, holnap lesz, így esély lesz a fiúknak is, mert a nap nem lesz meg. Na majd két hét múlva kiderül, lesz-e egyáltalán valami a dologból.
Kérdezzetek, mire vagytok kíváncsiak?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Én amúgy szeptemberben, azaz november elején visszamentem dolgozni, ugye addig szabin voltam. Gyerkőc bölcsibe jár. Sajnos nem vették fel az oviba, mert iszonyatos túljelentkezések vannak nálunk, de még maradhat ott 1 évet. Csak jövőre nem tudom, mi lesz ovival. Mert ha lesz tesó, esély sincs rá. Legfeljebb, letagadjuk. Bár a beiratkozásig, lehet, meg se születik, így letagadni se kell. :wink:

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Sziasztok!

Kia! Hajrá!!! Várjuk már a híreket!

Bascha! Neked sincs már sok hátra! Reméljük nem lesz borzasztó nagy hőség, azt még pocak nélkül is nehezen viseli az ember, nemhogy utolsó idős hassal!

Tina! Azért ne menj el, maradj velünk! Szerintem itt többen vagyunk úgy, hogy elviekben nagyon szeretnénk egy újabb babát, de nem biztos, hogy valóra válik, válhat. Viszont nekem olyan jól esik kibeszélni itt veletek ezt az egészet. HIszen itt senki nem néz őrültnek, hogy miért akarok én még egy újabb gyereket, mikor van 3 egészséges, szép, okos fiam. Miért nem elégszem meg stb. És persze sosem tudhatod, még neked is van azért pár éved (pont annyi vagy, mint én, én még 40 éves koromig fenntartom a lehetőséget), lehet egyszercsak meggondolja magát a Párod!

Zsó! Én gyakorlatilag naponta 3-szor változtatom meg az álláspontomat újabb baba ügyben. Éppen milyen impulzusok érnek. Ez így volt a 3. gyereknél is. Aztán mikor beköltözött a pocakomba, de inkább mikor már megszületett elmúlt minden kétségem afelől, hogy jó döntés volt-e bevállalni. Persze, hogy jó döntés, imádjuk, vissza nem adnám semmiért sem Marcit!!!!

Szerencse! Drukkkk a kistesóhoz!!!! Reméljük hamar beköltözik a pocakodba!!!!!

Napsugár! Neked meg drukk munka ügyben! Tudom nem egyszerű mostanság, több ismerősöm hónapok után talált melót, de talált és ez a lényeg!!!!

Judit!!!! GYere, várunk már nagyon!!!!!!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Laura, köszi az álláslehetőséget, ha sikerül elsózni a fiúkat, meg fogom próbálni.

Apa próbál vigasztalni/segíteni, de nem igazán tud. Ezt nekem kellene feldolgoznom, de nem tudok nem gondolni rá. Újra és újra eszembe jut egy nap és állandóan beugranak a képek a kórházból, szóval így nehéz. Próbálok előre nézni és tervezgetni, remélem idővel jobb lesz.

Tina, egyet értek Laurával, csak úgy szabad babát vállalni, ha apa is 100%-ra benne van. Senkinek nem ajánlom azt, ami velem történt. Remélem azért nálatok eljön az enyhülés! :roll:

napsugár

napsugár08

Judit!
Mikor mész ma pontosan dokihoz? Tudja valaki? Gyere, de úgyis tudjuk, hogy lányod van.

Én most hívtam a dokit pajzsmirigy eredmény miatt. Azt mondta megvan, de nem árulta el az eredményt. Ma este megyek érte.
Szerintem ma volt pé-m, mert nagyon nyilalt egész de. a petefészkem, tegnap meg pozi lett az LH teszt. Ha már ott vagyok, és lesz idő, akkor megnézetem, megvolt-e.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?