Új privát üzeneted érkezett!

Jaj Babus, nagyon rád jár a rúd itt az esésekkel... Talán amiatt, hogy a nagy pocid miatt megváltozott az egyensúly-érzékelésed, úgy meg ugye könnyen lesz instabil az ember. Nagyon-nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen, de csak úgy lehet, és punktum. Kép És mihamarabb várunk vissza! Kép

Borbolya

ui. Ma reggel csináltam fotókat a pocimról, hogy megmutassam nektek, hogy beindult, aztán mikor letöltöttem ôket a gépre, rájöttem, hogy valójában még mindig nem túl nagy, és valószínuleg csak én érzem annak. Úgy hogy mégsem rakom fel.

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,

Babus,
Vigyázz magatokra! Remélem mihamarabb írsz.

Borbolya,
Engem azért érdekelne, hogy mekkorát nőtt a hasad.

Angéla
angéla

Babus,
Küldöm a pozitív energiát!+++++++++++Kép
Vigyázz nagyon magtokra!
Zsuzsa,
veled mi a helyzet,voltál dokinál?
Mindenki nagyon óvatos legyen ebben az időben!
Sajnos ez a hideg-melegfront váltás akarva akaratlanul is megviseli az embert!
pusza
nyetus76

Sziasztok!

Babus!
Próbálj meg megnyugodni, biztosan minden rendben lesz. Szorítunk.

Timurr!
Kaposváron a Kisfaludy utcai gyógyszertárban megvan minden homeopátiás cucc, vagy ha nem, szereznek. Ez tuti.

Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Babus!

Remélem sikerült megnyugodnod, így, hogy Kristófnak semmi baja. Zért biztosan nem lehetett könnyű Kép. Nagyon kis strapabíró a Nagyfiatok! Nekem szimpatikus, hogy bent tart az orvosod néhány napra. Ez biztosan megnyugtató lehet, hogy ilye4n körültekintő.
Én csak most olvastma a hétvégi "írásokat", így elmondom, hogy én hogyan döntöttem babakocsi-mózes-hordozó-autósülés ügyben. Egyszóval én nem veszem meg a nagyon drága Graco vagy Peg-Pérego kocsikat. Mi is Pierre Cardint fogunk venni. Én veszek hozzá mózeskosarat és autósülést is. A mózeskosár mellett azért döntöttem, mert a harmadikon lakunk lift nélküli házban, így a babkocsit valószínűleg lent fogom hagyni az autóban. Eleinte arra gondoltam, hogy majd az autósülést teszem bele a babakocsiba és így fogom sétáltatni a gyereket. De szerintem ez kényelmetlen lenne neki, mert nem feküdhetne egyenesen benne, én pedig hosszú-hosszú sétákat tervezek, remélve, hogy elalszik ezalatt. Az első 3 hónapban pedig fontos, hogy egyenesen tudjon feküdni. Így a babakocsiban a mózesban fog aludni és ebben is viszem majd fel. Neki szerintem így a legkényelmesebb és felébredni sem fog (remélhetőleg) ennyi mozgatástól. Nem beszélve arról, hogy a felcipelendő súlyt is így lehet a legjobban leredukálni. Pierre Cardin babakocsi (2 funkciós, két irányból tolható, teljesen visszintesre dönthető háttámlájú, gyönyörű színekben, viszonylag nagy bolygósítható kerekekkel, közepesen nehéz: 12 kg körül)32.900 Ft-ért kapható a Brumi-Maciban és a Lehel úti babadiszkontban is, Pierre Cardin autósülés 13.900 Ft-ért kapható a Brumi-Maciban és a Lehel úti babadiszkontban is, Pierre Cardin mózes pedig 5.990 Ft-ért kapható a Brumi-Maciban, de vigyázat mert ez 8.000 Ft a Lehel úton(a hordozó és a mózes ugyanolyan színű is, mint a babakocsi, bár ez tudom, hogy nem lényeges). Így ha mindezt megveszem + majd nyáron egy esernyőre csukható könnyű sportkocsit (mert akkor már nagy lesz a lányom), még mindig jobban jövök ki anyagilag és igazán kompromisszumokat sem kell kötnöm a minőséget illetően. Remélem beválnak a terveim!!!

Hát ennyit "röviden". Remélem most sokat pihensz odabent és minden aggódásról megfeledkezel.
Mondjuk nem mintha én kevesebbet aggódnék Kép.

Üdv a kis vasgyúró Kristófnak és a nagyon rendes Apukának is, aki ír helyetted, na és persze Neked is!!!

Eveka + Anna (25)

Kép
eveka

Babus!

Még egy dolog. Valahol olvastam, hogy nem jó, ha teljesen lapos sarkú cipőben flangálnak a kismamák, mert a súlypont áthelyeződik, így ebben nem könnyű az egyensúlyt megőrizni. Ehelyett azt javasolják, hogy legalább 2-5 cm-es sarkú cipőkben mászkáljunk. Persze az ennél magasabb sarkú sem jó...
Nem tudom, hogy csak annak a hatására-e, hogy erről olvastam, de nekem hosszabb gyaloglás esetén gyorsabban elfárad a lábam a lapos sarkú cipőkben. Nem lehet, hogy a cipőd a ludas az esésügyben?

Eveka

Kép
eveka

Kedves Babus család!

Reméljük a legrosszabb hatása az lesz ennek az esésnek, hogy Kristóf imádni fogja az extrém sportokat! KépKépKép
Azért ezt a kutyi dolgot tényleg jó lenne átgondolni, átszervezni, főleg most, hogy jön a rossz idő!
Gyorsan pihend ki magad a kórházban, aztán várunk vissza!
zsana75

Borbolya,

Nincs meg véletlenül a Zsuzsa telefonszáma?

Angéla
angéla

Babakocsi szakértők!

Jártam ma a Leheli bababoltban kocsit nézegetni. Nekem nagyon fontos a nagy kerék, mert ahová majd költözni fogunk valamikor nyár elején nincs rendes út. A Toma Buggy "Elegant" 2 funkciós mózeskosaras terep kocsit néztem ki, ami 38990 Ft. Teljesen téliesített + dupla lábzsák és karfa van hozzá, és ajándékba adnak esővédőt és pelenkázó táskát. Állítható a tolókar magassága és két irányból tolható. Igaz a kerekei nem bolygósíthatóak, de jó nagyok és jó a rugózása is.
Lehet, hogy erre a szuper téliesített funkcióra nem nagyon lesz szükségünk, de ki tudja milyen idő lesz márciusban. Azért akkor még elég szeles, esős idő szokatt lenni.
Szerintetek meddig ajánlatos a babát a mózeskosárba fektetni?
Hordozót mindenképpen kell még mellé vennünk, mert gyakran járunk kocsival. +10.000 Ft, de lehet hogy így is jobban járunk.

Szerintetek ez jó kocsi lesz? annyira nem értünk hozzá. Már csak azért kérdezem, mert én ezt a nevet életemben nem hallottam, nem olyan divatos, mint a Graco, Pre-Prego, Pierre Cardin. Félre ne értsetek, nem a márkanév a fontos nekem, hanem a jó minőség.

Timka
timka

Sziasztok!

Na akkor először is dobok egy táblát:

<pre>
Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 28 hét + 2 nap 2005.02.08 László Gergő Szt. István kh.
Babus 28 hét + 2 nap 2005.02.20 Kristóf MÁV kórház
Tamesz 27 hét + 3 nap 2005.02.16 Marcell Kristóf Kistarcsai kh.
Nadine 27 hét + 0 nap 2005.02.24 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 27 hét + 0 nap 2005.02.28 Fanni SOTE II.
Búzaszem 26 hét + 5 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Nikics 26 hét + 4 nap 2005.02.23 ???/??? Margit kh.
Agi 26 hét + 4 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 26 hét + 4 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 26 hét + 3 nap 2005.02.26 Áron Bajcsy kh.
Vargáné 26 hét + 2 nap 2005.02.26 János DEOEC
Nyetus 26 hét + 0 nap 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 25 hét + 5 nap 2005.03.01 Rita/??? Szt. Imre kh.
Jck 23 hét + 6 nap 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 25 hét + 0 nap 2005.03.08 Kira Szt. István kh.
Mano2005 24 hét + 5 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 24 hét + 5 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 24 hét + 4 nap 2005.03.10 Valér Bajcsy kh.
Dorka 24 hét + 3 nap 2005.03.12 Bernát Kolos Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
Zsana75 24 hét + 1 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 24 hét + 1 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Ruzicsky 23 hét + 3 nap 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Hadri 22 hét + 2 nap 2005.03.26 ???/??? Nagykanizsa
Borbolya 22 hét + 2 nap 2005.03.26 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Lirian 21 hét + 3 nap 2005.03.28 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Zsu 20 hét + 4 nap 2005.03.30 Alexandra Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 20 hét + 5 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Nebula 20 hét + 4 nap 2005.04.07 ???/??? Szt. István kh.
Greenolive 19 hét + 6 nap 2005.04.12 ???/??? Szt. Imre kh.
Mukika 19 hét + 5 nap 2005.04.13 Aliz/Olivér Szegedi női klinika
Psandi 17 hét + 2 nap 2005.04.27 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Franyo 17 hét + 2 nap 2005.04.27 Boglárka Réka/Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre kh.
Vaktyuk 16 hét + 4 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 17 hét + 1 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek Kaposi Mór kh.
Asszony 18 hét + 0 nap 2005.05.02 Sára/Gergő Kútvölgyi kh.
Tirmurr 16 hét + 2 nap 2005.05.08 Maja/János Martin Kaposi Mór kh.
Ildibaba 15 hét + 5 nap 2005.05.17 Eszter Ráchel/Zoltán Attila Kútvölgyi kh.
Norkini 14 hét + 3 nap 2005.05.25 ???/??? 2003.02.09 Jázmin Sarolta Szt. Imre kh.
Akiren 13 hét + 5 nap 2005.05.27 Lilla/Dániel, Máté Péterfy Sándor kh.</pre>

Babakocsi téma:
Nekünk egy Bergon babakocsink van még anno Zsaninak vettük. Ez is egy olyan márka mint a pierre cardin csak nem kapható annyi helyen. Viszont ennek a rugózása sokkal jobb. Nekünk egy bolygókerekes változata van és extra széles a fekvőfelülete. De nem dönthető teljes vízszintesre hanem van egy 5 fokos szög ami marad. Én oda egy szivacsot tettem é teljesen vízszintes lett még anno Zsaninál. Ehehz is lehet kapni gyárilag mózest és biztonsági gyerekülés/bébihordozót. Most nemtudom mennyibe kerül. De azt tudom a telephelyen olcsóbb mint a bababoltokban (én még anno a szülési pénzből vettem) De itt elvileg mindent leírnak róla.
http://www.bergon.hu/main.php
Aki még előtte áll tényleg jól nézzen széjjel milyet is akar, meg mi felel meg a céljainak. Nekünk ez tökéletes, Zsaninak még kényelmes, pedig ő nagytermetű. Csak azt nem tom hogy szoktassam addig ki belőle.

A bébihordozóknál csak egy szempontot vegyetek figylembe, 2 kategóriája van az egyik 9kg-ig a másik 13-kg-ig jó. Az elsőt a mi tavaszi babáink fél éves korukra kinövik, mert egyre nagyobb gyerekre egyre több ruhát húzunk és így kicsi lesz. de akkor még nem igazán jó a 9-18-kg mert azt csak tökéletesen ülő babáknak ajánlják. Zsani is 10 hósan került át ebbe a kategóriába. Az meg hülyeség, hogy ezért külön egy drágább 0-18kg lévő autósülést külön vegyünk. mondjuk nekünk pont 13-kgig jó autósülésünk van, Zsani sokat volt benne mikro már igényelte a társaságot de mászni még nem tudott, akkor énberaktam és tudtam a házimunkát végezni, főzni stb.

Az esernyőkocsi is praktikus, de azokból is van sok fajta ott is mérlegelni kell milyen szempontoknak kell megfelelni. Nekünk egy Peg perego Pliko Matik van 2001-es modell, nagyon szeretem, majdnem vízszintesig dönthető van rajta testvérfellépő, nagy bevásárlőháló alul. De viszonlyag nehéz 7kg. Én tuti lepasszolom majd és egy ugyanilyet veszek csak 2004-2005-ös modellt. Mert ezen már látszik az idő vasfoga, zsani volt a 4. gyerkőc aki használta. igaz most is tökéletesn funkcionál, de valamire csak el kell költenem a szülési pénzt és így ez a baba is kap valami újat.

Ja tényleg lányok kinek meddig ér a méhe? az enyém már a gyomromat nyomja és a lány pont eléri a bordáimat. Azon szokott elrugaszkodni a kis drága.

Na megyek a férjem még nem ért haza, a lány meg pakol és mielőtt teljesen szétkapja a lakást megyek és rendet rakok.

Nadine 27+0 hetes Gréti

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Nadine Kép, köszi a tablázatot, olyan jó látni időről időre. Aranyos vagy, hogy foglalkozol ezzel és szánsz rá időt. Nekem is a gyomrom magasságában van a méhem, de szerencsére a bordám még nem működik "dobbantóként". Kép

Ma voltam 3D Uh-on, olyan jó volt látni a Picúrkát. Most 898 gramm, és minden mérete a korának megfelelő. A kis szíve is szépen, ritmusosan vert, zene volt füleimnek. Kép Láttam, ahogy kidugja a nyelvét, ahogy tátog és olyan kis izgága volt, hogy időnként alig érte utol a Doki. Nagy élmény volt, de ami fontosabb, teljesen egészséges, és jól fejlődik. Ja, és most már 286 %, hogy kisfiú! Kép
A névvel még hadilábon állunk, egyenlőre kettő van : Richárd vagy Ákos. Az utóbbi kicsit jobban tetszik, de még egyáltalán nem biztos, hogy a végén mi lesz a név. Apa még nem nézte át a naptárt, csak az én választottjaim közül szelektált, így maradt ez a kettő. Tehát ez még nyitott kérdés.

Babus! Kép
Remélem, hogy jól vagy és hamarosan visszatérsz hozzánk. Hány napig kell benn maradni? Otthon vagy kórházban vagy Pesten? Ha otthon, a Dokiddal beszéltél már? Ezentúl sokkal jobban kell majd vigyáznod, és ne aggódj, tutira minden rendben van, ha a dokik azt mondják. Kép Én is küldök sok-sok energiát: ++++++++++++++++++++++++ Kép

Lépek, mert a csemete velem akar játszani.

Beatrix (26+4)
beatrix28

Szia Nadine!

Megkérhetnélek, hogy engem is tegyél bele a táblázatba? Ha nincs kedved visszakeresni az adatok baba kora: 23+3, Célidőpont: 2005. március 19.; Baba neve: ???; Tesstvérek: --; Hol fog születni: Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórház.

Köszi

Kép

Kép
mtücsök

Üdvözlet mindenkinek!

Babus apuka jelenkezem a legfrissebb hírekkel.
Volt ma Ultrahang, CTG, Szívhallgatás. Minden a legnagyobb rendben. Jelenlegi legnagyobb pánikja, hogy fáj a dereka egyszer a jobb, máskor a bal oldalon. Hiába mondja neki mindenki, hogy biztos meghúzódott, mikor elesett, nem nyugtatja meg. Pedig nem egy ember volt ugyanezen a véleményen. Szerintetek mitől fájhat a dereka?
Azt is mondta, hogy adjak tájékoztatást arról, hogy nem a Pesti kórházban van hanem itt Gyöngyösön. Nagyon bent akarják tartani megfigyelésen, de ő mindenképp ki akarja kunyizni, hogy hazaengedjék a saját felelősségére, mert már úgy hiányoztok neki, hogy nem bírja tovább nélkületek. De ehhez fel kell még hívnia a Pesti dokiját, hogy ő mit szól hozzá. Lehet, hogy azt mondja, hogy menjen fel Pestre és ott feküdjön be. Na akkor mehettek látogatni!!!Kép De erre nem sok az esély, mivel tényleg minden rendben van, úgyhogy csak semmi beleélés, nem kell már most kocsiba ülni!KépKépKép Ja igen, bevittem neki a leveleket, amit neki írtatok és nagyon boldog volt, hogy drukkoltok neki és hazavárjátok. Puszil mindenkit és jó babavárást/nevelést nektek. Holnap újra jelenkezik a Babus híradó!
További kellemes napot nektek!

Babus(hírszerkesztő)+Kristóf(a segéd)+Apuci(híradós)

Kép
babus2005

Szia Timurr ! Én április 12 - re vagyok kiírva, de eddig csak olvasgattalak benneteket. Most csak azért írtam, hogy nehogy úgy járj mint én. Én már 5 hete köhöhög, semmi más tünetem nem volt csak a köhögés, de azt nem tudtam abbahagyni. Ugye tudod, hogy ez haspréssel jár, ami koraszüléshez vezethet. Szóval én elmentem az orvosomhoz és a körzeti orvoshoz is. A körzet orvos írt fel antibiotikumot, de a szülés orvosom azt mondta, hogy ne szedjem, hanem ... gyógynövény eredetű gyógyszert ajánlott, ami sajnos nem hatott. Visszamentem 5 hét múlva még mindig azt mondta, hogy teázzak és kúráljam magam természetes módon. Mondanom sem kell, hogy én előtte a méztől, a kamilla teától a hoemopatiás szerektől kezdve mindent próbáltam, de egyre rosszabbul lettem. A végén tüdőgyulladást kaptam, két napig folyamatosan hánytam. És a köhögési rohamok alatt, míg a hasam fogtam azon imádkoztam, hogy jaj csak nehogy kinyiljak, és az orvosomat szidtam. Na az a lényeg, hogy most Retardillint kapok szúriba, amit a körzeti orvos írt fel. De szerintem, ha az elején már rá hallgatok, akkor nem jutok ilyen súlyos állapotba. Sajnos még mindig nem gyógyultam meg, de már kezdek jobban lenni. Szóval én azt javaslom neked, hogy menjél el az orvosodhoz és ha szükséges inkább szedjél antibiotikumot, ők úgy is tudják, hogy mit lehet és mit nem bevenni. Monazsu
monazsu

Monazsu
Megijedtem,mert most megint kicsit rosszabb,úgy sajnálom szegény bébimet.Holnap megyek orvoshoz a terhesgondozóba is,meg a saját dokimhoz is.Ők biztos adnak majd valamit.Azt sem tudom ki ír ki ilyenkor táppénzre,mert mondjuk jobban járnék,mert a munkatársaim is mind köhögnek,tüsszögnek így sosem lesz vége.
Nagyon köszönöm

Timurr
Vendég

Helló Lányok!

Mostanában nincs időm írni. Babusnak üzenem, hogy vigyázzon magukra. Kép Majd elájultam mikor olvastam a hírt, de szerencsére nincs semmi baj és az a lényeg! Kép

r
ruzicsky

Borbolya!
Köszi szépen a segitséget a képfeltevéssel kapcsolatban, de majd segit a férjem. Ha nem sikerül akkor küldön emailba.
Babus! Pihenj sokat és ameddig az orvos jónak látja maradj a fenekeden!
Kristófok strapabiró babák a nővérem kisfiát is igy hivják.
A lányok visszavárnak , de addig is apuci majd viszi a fénymásolt oldalakat.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Tegnap megkértem a védőnőmet telefonon, hogy nézze meg, milyen lett az afp-m. Azt mondta, hogy minden rendben, jók az értékek. Kép Ma sem értem oda a terhesgondozóba a papírért, úgyhogy nem tudom, hogy ez számok szintjén mit is jelent konkrétan, de azért megnyugtatott a válasza.
Képzeljétek el, számomra teljesen meglepő módon ma reggel arra ébredtem, hogy "tejes" folt volt a hálóingemen. Kép Tudom, hogy valaki már írta régebben, hogy volt nála ilyesmi és ráadásul elég rendesen... nálam csak kis folt volt, de így is nagyon meglepett. Ilyen korán (17.hét) már ilyesmi történik? És csak éjjel? Nálatok volt/van ilyesmi? Ha valaki tud erről bővebb infóval szolgálni, kérem, hogy ossza meg velem. Előre is köszi.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Timurr, Monazsu!

Én ajánlom nektek köhögés ellen a hársfa teát mézzel. Nagyon-nagyon jó, nekem eddig mindig használt köhögés ellen, és ezt terhesség alatt is lehet inni. Én is nagyon meg voltam fázva múlt héten és ez nagyon sokat segített. A gyógyszertárba mondtam a nőnek, hogy mi bajom van és, hogy terhes vagyok adjon valamit. Adott kanalas gyógyszert SIRUPUS SULFOGAIACOLI a neve, ezt recept nélkül lehet kapni. Szombat óta szedem, és el sem tudom nektek mondani mennyit javult az állapotom.

Remélem minél hamarabb meggyógyultok, vigyázzatok magatokra na és persze a pocaklakókra!!!

Kép

Kép
mtücsök

És még valami a DM-be lehet kapni egy gyógycukorkát az a neve, hogy VERBENA, ebből több fajta van de köhögésre és torokfájásra az ánizsos és a zsályás nagyon jó. Próbáljátok ki hátha nektek is használni fog. Nekem nagyon bevált!Kép

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Babus, én is csatlakozom a többiekhez, jobbulást kívánok, és vigyázz magatokra!

Tegnap engem is megfenyegettek a kórházi kényszerpihenővel, ugyanis péntek óta nagyon sokat keményedik a hasam, ráadásul valami "csipkedő" fájdalom is társul hozzá, elég erősen. Voltam a doktor bácsimnál, aki persze látni akart, kézi vizsgálattal megállapította a lényeget: a méhszáj teljesen zárt. 3*2 db Magne B6, és rengeteg pihenés az előírt gyógymód. A következő vizitig (dec.7) semmi megerőltetés, házasélet, stb. Kép Persze Ákos mellett nem olyan egyszerű sokat pihenni, de igyekszem. Semmi kedvem kórházba menni, pedig szó szerint azt mondta a doki, hogyha "nem vagyok hajlandó pihenni, akkor a kórházban majd rákényszerülök".
Amúgy Alexandra a bátyushoz hasonlóan szép nagy baba lesz, ha bent marad a kiírt időpontig.

mindenkinek további bonyodalommentes pockosodást kíván
Zsu és Alexandra 21+6
tothzsuzsi

Sziasztok Lányok és Pocaklakók!

Jelentem megérkeztünk ma este apjuktól a havas, minuszokkal teli Stockholmból. Hát alig győztem visszaolvani ennek az 5 napna a termését!

Babusnak mielőbbi hazamentelt kívánunk, annyira kitartóak ezek a kisfickók, már nem lehet semmi bajuk, már annyira hozzánk nőttek, na és nagyon hiányzol innen!

Mondanom sem kell, hogy kint ma reggelre a meglévő 20-25 cm hóhoz még eset 10-12 cm, szóval végig rettegtem, hogy el ne essek, mert ott nem viszik túlzásba a hótúrást sem az utakon, sem a járdákon, mindenki vegyen téligumit, bakancsot, nagykerekű babakocsit és közlekedjen ahogy tud!

Annyira boldog vagyok, olyan jó volt a párommal végre nem másfél hanem 5 napot együtt lenni, teljesen feltőltődtem, a pocak is minden este produkálta magát az apjának, és a rengeteg csavargást is nagyon jól viselte.
A hétvégén megnéztük a legfontosabb nevezetességek egy részt, voltunk a Skanzenben is, ahol minden hófehér volt, szikrázott a nap, és kivételsen nem fújt a szél, bár marha hideg minuszok voltak, és bejártuk rendesen, még az állatkert részét is. Hát a medvéken és a farkasokon kívül nem nagyon aktivizálták magukat az állatok, mindegyik a napot kereste! Na vasárnap viszont akkora szél volt, hogy másfél óránál többet nem lehetett már szabad levegőn tölteni, így ennyi időt szántunk csak az óvárosra.

Hogy kicsit fájdítsam a szíveteket, hát kint már teljes karácsonyi hangulat van, (lehet, hogy már itthon is, csak én nem voltam az utóbbi két hétben boltokban) és a hóval gyönyörű, na és persze be kellett járnom "néhány" áruház babarészlegét, eszméletlen szép cuccok vannak. Van olyan hely ami olcsóbb, mint az itthoniak, de vannak megfizethetetlenek is! Persze egy-két dolgot nem lehetett otthagyni, bevallom bűnöztem, és muniszba ment a számlám!:-)

A derekam nekem is fájt a hétvégén, mint a lajhár úgy mozogtam, de én a sok órás mászkálásnak tudtam be a dolgot, remélem itthon nem jön elő újra!

Ja "Ubulka" nagyon vagányul viselte a repülést, kifelé menet a le- és felszálláskor még nagyon csöndben volt, de ma hazafelé végig szórakoztatott. Viszont át kellett kérnem magam az első sorba ahol nagyobb hely volt, mert olyan szűk volt a két üléssor közötti hely, hogy szegényke teljesen összegyűrődött, elől pedig kényelmesen kinyújthattam a derekam.

Na nagyon hosszú lettem, bocsánat, csak most annyira fel vagyok még pörögve (szépen magyarul) hogy ki kellett írnom magamból az élményeket!

Jóéjt, vagy jóreggelt, pocakokra vigyázni, itt tök jó meleg van pesten (+3 fok), élvezzük amíg lehet!!!

Tamesz + "Ubulka"
27+4

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,

Én is itt vagyok végre. Letudtam a vizsgámat tegnap, már az összes hócipőm tele volt vele és most "mindenre" van időm.

Babus,
örülök, hogy jól vagy és jobbulást is kívánok. Nem is tudom mi lesz még velünk ha leesik a hó.

Timka,
még régebbről emlékszem, hogy kérdezted milyen volt a Paxis. Mi nagyon meg voltunk vele elégedve. Azt kaptuk, amit vártunk. Bár ki is hangsúlyoztam, hogy mi először vagyunk itt. Mindent megmutattak, amit tudtak, bár a babának kevésbé tetszett a dolog mint nekünk, mindig elfordult.

Borbolya,
én is kíváncsi lennék a pocid méretére. Már nálunk is növöget. Úgy veszem észre, hogy már akik nem ismernek azok is észre veszik. Te eddig hány kilónál tartasz? Úgy érzem a farkas étvágyamnak meg lesz majd a böjtje.

Úgy veszem észre nálunk is megjelent ma reggel egy kis előtej. A párom látta meg a foltot a pólómon és elég jól mulatott rajta. A baba egyébként rendesen mocorog és jól vagyunk. Tegnap olyan aranyos volt az írásbeli és szóbeli vizsgán egyaránt olyan lapítás volt, hogy csak na. Szerintem a szóbeli előtt megérezte az izgalmamat, mert akkor meg eszeveszett mocorgásba kezdett.

Nadine,
úgy tűnik kisfiút várunk és egyenlőre a Barnabás nevet választottuk. Légysz írd bele a táblázatba. Köszönöm.

Adri
hadri

Sziasztok Lányok!

Jó sokáig nem voltam. Kicsit mostantól macerásabb jönnöm, mert a melót befejeztem (onnan tudtam netezni), otthon meg nincs gépünk sem, nemhogy net. Próbálom meggyőzni a páromat, hogy vegyünk egyet. Nagyon rossz így nélkületek!
Ráadásul itt a netezőbe épp most is ül 3 majom tinédzser fiú és ordibálva társalognak egymással, nem éppen megválogatva a szavaikat. Hát tök jóKép Most is vmelyik a faszát (bocsánat) emlegeti, legszívesebben odaszólnék neki, hogy nem véletlen a KUKI-jára gondol, mert ezt a f...-t megkérdőjelezném. Na mindegy!

Babus!

ÓÓÓ Te csaj, hát vigyázz magadra! Nem lesz semmi baj, jó kezekben vagy, meg persze,ha az okosok azt mondják minden eredmény jó, akkor nincs min aggódni!Kép

Jimbone!
Te is vigyázz magadra! Azért jobban örülök, hogy végül úgy döntöttél megnézeted magad! Így a biztos.

Nadine!
Nálunk tuti punis lesz, úgyhogy az Olivér név törölhető.

Székrekedés ügyben: Nálunk Anyukám legújabb hobbija, hogy kenyeret süt. Barna kenyeret, mindenféle egészséges lisztből(tönköly, teljes kiőrlésű, rozs stb.), hát amióta ezt eszem akkorákat és olyan könnyen tojózok, hogy hihetetlen!És tuti attól van, mert amikor elfogy a kenyerem és fehéret kényszerülök enni, akkor lényegesen eltér az állag és a mennyiség, illetve a kijövetel nehézsége is.

Jó az AFP-m ,hál Istennek!Kép

Holnap megyünk vissza Kecskemétre, megpróbálok kifacsarni egy kis színes mozizást, remélem sikerül!

Képzeljétek Aliz baba annyira odavan az apjáért, hogy tegnap amikor a párom a kezét a hasamra tette, úgy odanyomult a kicsi, hogy pár perc múlva levettem Apa kezét a hasamról, mert már szinte kellemetlen volt, azt hittem kijön a hasfalamon keresztül a kis Drágám!

Most hirtelen ennyit írok, jövök ahogy tudok, csak kár, hogy nem "követhetlek Titeket nyomon" állandóan.

Puszi, legyetek jók, vigyázzatok magatokra és a Picikékre!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok:9

Már itthon is vagyunk!!!KépÚgy örülök nekiKép De a legjobban annak, hogy Kristóffal együtt jöttem hazaKép Örömömben még el is sírtam magamKép
Elmesélem hogy is történt életem legszörnyűbb napja, de mint utólag kiderült, a legszerencsésebb isKép
Békésen elindultunk anyukámmal és a kutyussal a város felé, hogy megnézzük a bankautomatánál, hogy mennyi pénz van a kártyámon. Szép lassan sétáltunk, csak éppen rettentően meséltem anyukámnak a hülye szomszéd előző esti akcióját. Mondtam, mondtam a magamét, közben megláttam egy óriási szabadon futkosó rotveilert, mondtam, hogy forduljunk meg és menjünk másfelé. Így is tettünk. Megfordultam, léptem és átestem egy hatalmas, min. térdig érő jó nagy vaskos díszoszlopfélén. Teljesen hasra feküdtem, nem fájt, de éreztem, ahogy a puha hasamon landolok. Iszonyú volt, a mai napig, ha becsukom a szemem, átérzem ezt a fél pillanatot. Villámgyorsan felpattantam, fél percig se kép, se hang, lefehéredve álltam(ezt utólag már anyum mesélte), elkezdtem sírni, hisztizni, rohantunk hazafelé, útközben csak fogtam a hasam és bőgve könyörögtem Kristófnak,hogy ne adja fel én nagyon imádom őt. Felcsengettem apucinak, jöjjön le azonnal, irány a helyi kórház(pedig gyűlölöm ezt a kórházat, de nem mertünk nekivágni Pestnek).
Teljesen kiborulva beértünk a kórházba, megvizsgált az ügyeletes doki, méhszáj teljesen zárt, se vérzés, se görcs, se magzatvízszivárgás, UH-on minden rendben, CTG-n(ez a fájásokat, keményedéseket nézi) szintén semmi.
Aztán ott kellett maradnom. Nagyon rossz volt, 6-an voltunk egy szobában, éjszaka 3-an 3 felé horkoltak, a dokik nagyon flegmák voltak, már bocsi, de szartak mindenre, megmondta a doki kerek perec, hogy ha nemmaradok ott 1 hétig, akkor nekik az nem éri meg, mert a TB nem fizet, olyan mintha ott se lettem volna. Hát gondoltam, köszi. Véletlenül se az a lényeg, hogy velem mi van, hanem csak az, hogy a kórház kapjon utánam pénzt.
A térdemmel egy nővéren kívül senki nem törődött (ő kötötte át 1-szer, amikor épp dolgozott), pedig hatalmas seb van rajta, pont a múltkori sebre estem rá, így egy igazi kis kráter van a bal térdemen. Bár ez érdekelt a legkevésbé, februárra csak begyógyul.
Ágyhúzás nincs a kórházban, ha szeretnél tisztát, magadnak kell áthúzni.
És még sok hasonló apróság. Na mindegy, a lényeg, hogy elszabadultam onnan.
Hétfőn volt még egy UH, ott is minden oké(mindkét UH alkalmával büszkén mutogatta a fütyijét is, mintha akkor abban a pillanatban ez lett volna a legfontosabb), minden nap volt CTG, az is tökéletes, reggel este szívhangot hallgattunk, ez volt a legjobb benne. Pláne az, hogy hajnali 5-kor (a hőmérőzés, vérnyomásmérés) mellett Kristóf szívecskéjének hangjára ébredhettem. Mondtam is apucinak, hogy ezt itthon is bevezethetnénk.
Mára hazakönyörögtem magam, előtte beszéltem a pesti dokimmal, holnap majd megyünk fel hozzá.

Most megpróbálok sokat pihizni, mert azért még félek egy picit, nehogy valami baj történjen, így utólag is akár. Nem csinálok semmit, egész nap lustizni fogok, meg tévézni.

Ezentúl megpróbálok még sokkal, de sokkal óvaosabb lenni, de félek, hogy talán pont ezért fogok megint elesni.
Nem tudom, hogy lehetek ennyire nagyon béna. Soha, de soha nem estem el, anyum szerint még gyerekkoromban sem voltam egy elesős típus. Na de most? Egy hét alatt 2 esés, és egyre nagyobb?! És mindig hétvégén! Csúcs vagyok De többször egyszerűen nem eshetek el és kész!!!

Kristófra pedig iszonyúan büszke vagyok, ő a világ legeslegédesebb, legkitartóbb, legstrapabíróbb babája. Nem is tudom, hogy tudnám meghálálni neki, hogy van nekem. Annyira őrületesen féltem, hogy elveszítem őt. Tutira nem éltem volna túl én se. Ő a legnagyobb csoda az életembenKép Iszonyúan szeretem Őt!!!Ha lehet, még jobban, mint eddigKép

Babus+Kristófka(28+4)

Kép
babus2005

És köszönöm mindenkinek a drukkot és a bátorító szavakat! Nagyon sokat segítettKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Nagyon örülök, hogy újra otthon lehettek. Szegény Kis Kristófod már borzasztóan edzett lesz, mire kijön. Szerintem a születés fájdalmait alig fogja megérezni Kép. Biztosan érzi, hogy mennyire szereted. Pihenj sokat, vegyél egy új cipőt és kényeztesd magad amennyire csak tudod, az Kristófnak is jó!

Nadine!

Beírnál engem is a táblázatba, ha lesz egy kis időd? Név: Eveka, Célidőpont: 2005.03.15., Baba kora: 25+5; Név: Anna/ Marcell vagy Gergely (80 %, hogy kislány), Testvér: nincs, Kórház: MÁV Kórház.

Előre is köszi!

Timka!

A Lehel úti boltban néztem én is a Toma babakocsit. Nekem nagyon szimpatikus volt. Nagyon stabil, strapabírónak tűnik, jó a felszereltsége és jó színekben kapható. Nálunk csak a nagy mérete miatt esik ki. Szerintem jó választás.

Üdv mindenkinek: Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Babus!
Gratula a boldog hazatéréshez! Kép Az előbbi beírásodat olvasva teljesen elérzékenyültem. Jó, hogy minden rendben van.
És vigyázz a továbbiakban mindennelKép
Azt hiszem, ez nálunk valami "terhességi betegség", mert én is megfigyeltem magamon, hogy többet "bénázok". Egyik nap a kádban jött rám a szívbaj, mert megcsúsztam. Meg is fogadtam, hogy veszek valamilyen csúszásgátló szerkezetet, bár még nem jutottam el odáig, majd most hétvégén.
Anyuéknál meg múlt hétvégén beterítettem a konyhát málnaszörppel (mert kiesett a kezemből üvegestül). Szóval ilyesmik. Előre félek a téli síkosságtól is, lehet, hogy az lesz a fő oka, ha táppénzre megyek, bár ez nálam nem ilyen egyszerű... ez év végéig szerződés alapján dolgozom és bizony, ha lehetne, kéne még jövőre is dolgoznom legalább 1-2 hónapot. Persze a babó érdekei a legfontosabbak, úgyhogy majd ez alapján dől el véglegesen a dolog.
Üdv mindenkinek:
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!
Ma teljeskörű szemlén voltam.Reggel vérvétel,pisi nézés,vérnyomás ,testsúly mérés(eddig nem híztam semmit),este vizsgálat,zárt a méhszájam (bevoltam rezelve a barna pöttyök miatt,meg a köhögés miatt)A köldökömnél van a méhem az jó nem?Már olyan szépen domborodik a pocim.A köhögésre csak mézet,citromot ajánlott mindenki és ha nem javul megyek a háziorvoshoz.

Megkérdezem mégegyszer (mert eddig senki nem válaszolt rá)a fogászati vizsgálat kötelező?

Babus
Örülök,hogy vissza tértél,aztán vigyázz magatokra!Sok biztatót nem írtál a korházi létről.

A bénázásról :reggel ráesett a lábamra 2 liter ásványvíz,aztán a konyhába magamra borítottam 3dl vizet.A fürdőbe a kád széléről kb.5-ször vertem le egy tusfürdőt.(és ez csak egy nap)Mindent elfelejtek és sokszor összevissza beszélek.

Egyébként hol vagytok fél egytől sehol senki?

Üdv.
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Mi történt tegnap? Alig volt termés!:-)

Timurr!
Igen kötelező legalább egyszer a fogászati vizsgálat a terhesség alatt, de ezt még a legtöbb magánrendelőben is ingyen megteszik, ha nincs semmi "javítani való" a fogaiddal. Be kell pecsételnie a fogorvosnak a kiskönybe, tehát mindenképpen vidd magaddal.

Babus!
Remélem tegnap sokat pihentél, és minden rendben, nagyon csendben vagy, ugye nincs gond???

A bénázás nálam feledékenységben a ledúrvább, képzeljétek mielőtt elutaztam (egy hete) csináltam egy laza capuccinot, és kedden éjjel, mikor megjöttem ott vigyorgott a kopnyhában, hát nem volt túl jó illata, na meg néha elfelejtem, hogy már mekkora a pocakom, és lazán le akarok valamiért hajolni, de már nem férek el a pocaktól, át kell szoknom a guggolós módszerre, nálam ez főként a bakancs befűzésénél okoz gondot.

Na ma is szép napos időnk lesz úgy látom! Csak óvatosan a pocakokkal!

Sziasztok
Tamesz
27+6

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timur

A fogorvosi ellenőrzés elvileg kötelező, ugyanúgy ahogy az EKG, rákszűrés.
Én egyiken se voltam! A múltkor a vedőnő meg is jegyezte, hogy ezekre el kellene menni, kérjek EKG-ra beutalót a háziorvostól. Gondoltam jó, majd elmegyek.
Háziorvosom meglepődött,mert elvileg a vedőnő kellene beutaljon, de ez olyan lusta, semmit nem csinált. Az EKG-n túl vagyok, fogorvoshoz is elmegyek majd valamikor, de rákszűrésre nem vagyok hajlandó elmenni. Azt mondta a védőnő, ha a terhességet megelőző évben voltam rákszűrésen azt elfogadják. Én voltam, de fogalmam nincs hová raktam az eredményt.
Kérdeztem tőle, mi van akkor ha nem megyek el. Azt mondta semmi, nem tudnak felelősségre vonni. A dokim nem kérte a rákszűrést, pedig elvileg kötelező, én meg nem fogom erőltetni, ha kell úgyis fog szólni.

Timka
timka

Sziasztok Lányok!

A bénázásról csak annyit, hogy én kellőképpen kiveszem belőle a részem Kép. A legrosszabb az, amikor férjem vesz észre rajtam kék-zöld foltokat vagy én magamon kisebb sebeket, karcolásokat, na és persze fogalmam sincs az eredetükről Kép.
Ez van. Majd elmúlik. Ráadásul mindent kb. kétszer olyan lassan csinálok, mint korábban, így az időmet sem sikerül minden alkalommal jól beosztani. Igazán nem zavarnak ezek a dolgok, jót nevetek rajtuk.
Timurr! Nem akarlak elkeseríteni, de a 16. hétig rám is csak 1-1,5 kg jött, most pedig már 5-6 kg-nál tartok. Pedig nem eszem többet semmivel Kép. Ez van. Főleg csak pocakomra jön a plussz. Csak akkor nyugszom meg, amikor kinyitom a Kisbabák, Kismamák nagy egészségkönyvét és észreveszem, hogy az ott feltüntetett hízásgörbének tökéletesen megfelel a súlygyarapodásom. Ha ez továbbra is így marad, akkor 10-11 kg plusszal ér véget majd a babavárásom. Ezzel elégedett lennék. Ebben a könyvben az áll, hogy minimum 7 kg-ot azért kell, hogy hízzon az ember lánya. De ez lehet, hogy csak francia hülyeség. (az írók franciák, de magyarok lektorálták).

Tamesz!
A hajolgatás már nálam is gondot okoz a hatalmas pocak miatt. De még én sem szoktam hozzá Kép. Azért szeretem!!! (No nem a gondot, csak a pocakot)

Lányok! Honnan tudjátok, hogy a köldökötöknél van a méhetek? Én úgy érzem, hogy az enyém a sszeméremcsontomtól a gyomromig húzódik. Legalábbis ezen az egész területen érzem a baba mozgását.

Timka!
Én sem vagyok hajlandó elmenni rákszűrésre. Tőlem nem is kérték az eredményét. Én kb. 1,5 évvel ezelőtt voltam. Szegény kicsikémet most már ne zavarják.

Remélem ma jobb lesz a termés!

Üdv: Eveka 25+6

Kép
eveka

Helló Lányok!

Én nem értem ezt a dolgot, hogy kötelező elmenni fogorvoshoz. Mihez kötelező? Szerintem semmihez. Vannak olyan támogatások vagy juttatások, amihez kötelező terhesgondozásra járni, legalább 4 alkalommal, ennyi a kötelező. De a fogorvos, meg a többi az olyan, hogy nem ártana, mert a fogad romolhat stb. saját érdekedben kell elmenni de olyan nincs, hogy kötelező. A terhesgondozás sem kötelező, legfeljebb nem kapsz gyest...

r
ruzicsky

Helló mindenki!
Végre van termés!

Azért érdekel ez a fogorvostéma,mert van rossz fogam,amivel húzom amíg nem fáj.De úgy vagyok vele,hogy engem ne kínozzanak,majd ha akarok elmegyek.Én is úgy tudom a 4 pecsét kell az anyasági támogatáshoz,nekem már 3 van.
Nekem a rákszűrést első vizsgálatkor megcsinálta a dokim,azt mondta az a belépő.

Eddig elevitet szedtem,de a doki azt mondta inkább Maternát szedjek,mert abba több a jód.Mi a véleményetek?

Én azért örülök,hogy egyenlőre szinte nincs hízás,mert amúgy is kövér vagyok,azt hittem ha terhes leszek állandóan enni fogok,meg hízni.Most meg fele annyit eszek,mint eddig.Mert egyszerűen nem tudok többet enni.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Új belépő vagyok és május 15-re vagyok kiirva, ebből kiszámítható, hogy a negyedik hónapot taposom. Ja és mellesleg erzsébeti.
Én is nézegetem a babakocsikat hát horror árak vannak, de tényleg sokat kell utánajárni, mi pierre carden babakocsit nézegetünk aztán ha van jobb könnyen ellehet téríteni. Én a Schöpf Méreibe fogok szülni, még nem ismerem a kórházat csak a dokimat, van valakinek személyes élménye?
Szilvi
patri

Patri!

Nézz körül a 'Szülészetek, kórházak' topicban, ott van kifejezetten SM-es topic is.
Mellesleg én is ott fogok szülni...majd egyszer Kép

Babus! Nagyon örülök, hogy minden rendben nálatok Kép

És üdv a többieknek is Kép

Lir

Ui: nemlesz akkor tali? Kép
lirian

Sziasztok!

Fogorvos: én voltam nyáron, de akkor még nem volt kiskönyvem. Azt mondta fogorvos, a terhesség vége felé is menjek el, mert utána biztos nem fogok egy ideig. Asszem igaza van, engem meggyőzött, bár nincs rossz fogam. Elég gáz lenne néhány hetes baba mellett egy fogfájás!
EKG: engem a háziorvos küldött el EKG-ra, illetve egészen pontosan ott csinálták a háziorvosi rendelőben. Nem hiszem, hogy a védőnő ehhez tudna beutalót adni.
Rákszűrés: én márciusban voltam, de ha nem lettem volna, a doki az első vizsgálatkor megcsinálta volna. Ha az elején nem csinálták meg, mostmár szerintem nem fogják.

Tamesz
A tegnapi írásodat tök jó volt olvasni. Jó, hogy te már így lelkesedsz a karácsony miatt.
A "guggolós módszer"-rel csak óvatosan! Én már jártam úgy párszor, hogy vásárlás közben leguggoltam, mert az alsó polcon érdekelt valami, aztán nem bírtam fölkelni. Elég mókás volt Kép

Hadri
Gratulálok a vizsgádhoz! Remélem, mostmár gyakrabban fogsz irogatni.

Megkezdődött az év végi hajtás a munkahelyen, ezért gyakrabban irogatok, de olvasok rendszeresen. Kép
zsana75

Sziasztok lanyok!

Egyszer bejelentkeztem hozzatok,de azota inkabb olvaso uzemmodban vagyok.

Fogaszatrol jut eszembe: mikor 2 evvel ezelott Jazival voltam pocis Pecsett,senki nem emlitette,hogy mennem kellen. Erdekes...

Kerdesem lenne: pesti viszonylatban ki mennyit szokott varni a nogyogyasznal? Ha idopontra mentek kell meg +ba varnotok?

Szep napot mindenkinek!
Norka
norkini

Sziasztok!
Babus most már nagyon vigyázz magadra!Kép
Én nem voltam ekg-n se fogorvosnál most.Szerintem sem kötelező csak ajánlott.A 4 pecsét után járnak a juttatások az biztos.Mondjuk én minden évben nézetem a fogaimat így most ez kimarad de ajánlom mindenkinek,hogy most csináltasson meg inkább mindent mert ha meg van a baba akkor már tényleg macerásabb.Nekem Dini születése után az összes bölcsesség fogam beindult és begyulladt,járhattam a szájsebészetre és a tejemre is kihatással volt nem beszélve a fájdalomról.Szóval mindent inkább most mert utána sokkal szadibb.Én is tudtam már előtte,hogy ki kéne vetetni a bölcsesség fogaimat csakhát halogattam meg terhesség
stb.Jobb lett volna előbb.Na ennyit a fogaimról.
Az elevit-materna témához nem tudok mit szólni,az én dokim alapvetően csak a vasat ajánlotta.Én minden másnap szedem az elevitet ezzel védekezem a nátha ellen.Eddig bejött.Kopp-kopp.
sziasztok
nyetus 26+4 és plussz 10kgKép):
nyetus76

Helló!

Szia Norkini!

Ahova én járok, az magánrendelő és időpontra megyek. Ott is előfordul csúszás, mert van olyan, hogy valakinek sürgős dolga van és már nem kapna időpontot (mivel legalább 2-3 héttel előre kell bejelentkezni), azokat is szokta fogadni a doki és emiatt néha 20-30 perc csúszás lehetséges. Ennél többet én még nem vártam és volt olyan is, hogy előbb érkeztem és pont nem jött az előttem lévő, így előbb be tudtam menni.

r
ruzicsky

Sziasztok!

Nyetus!
Én naponta szedem az elevitet, ennek ellenére sikerült most jól benáthásodnom...Kép Ma reggel torokfájással ébredtem és nem érzem magam topon, de legalább lázam nem volt.
Nem tudjátok, hogy mi van, ha esetleg lenne láza az embernek? Mennyitől káros? Lehet beszedni rá valamit?...stb. Bár reménykedem, hogy erre nem lesz szükség...
Franciska
17+5

Kép
Kép
pfranciska

Norkini
Nálunk is előfordul csúszás a magánrendelőben, volt már, hogy több, mint egy óra.
Én abszolút megértem, hogy ez kiszámíthatatlan, nem lehet előre tudni, hogy ki az, aki csak gyógyszert irat és kinek van sok kérdése.
Mindenesetre számomra megnyugtató, hogy nem fogja 20 perc után azt mondani a doki, hogy lejárt a rám szánt ideje, ha nekem még kérdésem van.

Franciska
Láz ellen legjobb a hűtőfürdő, vagy a vizes lepedőbe csavarás.
zsana75

Franciska!

Ha belázasodnál, csak arra ügyelj, hogy 38 fölött ne nagyon legyen. Az az ami gondot okozhat.
Én úgy tudom, hogy az első harmadban tilos a gyógyszer, a 2. harmadban már bátraban lehet bekapkodni. De azért doki kell, aki megmondja, hogy mi is az amit lehet. Kép

Akiren (14+1)
akiren

Franciska!
én is szedtem az elevitet,mégis bekrepáltam kicsit.Mtücsük ajánlotta a hársfa teát,nekem bejött jó sok citrommal,mézzel.És próbálj lenyelni kiskanál mézet az is segít.Nekem azt mondta a védőnő,ha esetleg lázas lennék vegyek be egy algopirynt aztán irány a háziorvos.Nem szabad,hogy 38 fok fölé menjen a láz.

Bocsi,de nem tudom neked meg van már az AFP eredményed?Mennyi idő után lehet érdeklődni?

Jobbulást nektek
Timurr 16+5
Vendég

Sziasztok!

Köszi, a tanácsok szerint fogok cselekedni. (De remélem nem lesz rá szükség.)

Timurr!
1 hét alatt tuti, hogy meglesz.
Nekem múlt hét hétfőn vették le a vért és e hét hétfőn már meg tudták mondani (telefonos érdeklődésemre), hogy jó lett. A papír formátumú változatért csak ma mentem el, be lehet vágtázni várakozás nélkül... Nem tudom, te hogy vagy vele, de én nagyon féltem attól, hogy nem lesz jó az eredmény, nem szerettem volna azon filózni, vajon akarjam -e, hogy egy hatalmas tűvel pocin szúrjanak... De szerencsére "tökéletes" lett két védőnő szerint is. Ha kiváncsi vagy a számokra:53,43 mikrogramm(ez nem tuti)/l. A normál tartomány: 17-75 között van. Meg még az van ráírva, hogy: MoM: 1,48, erről nem tudom, hogy micsoda, de ha azt mondták, hogy okés, akkor biztosan az is. Szóval ennyi.
Franciska
17+5

Kép
Kép
pfranciska

Franciska!
Azért kérdem ,mert földim vagy.Nekem most vették le tegnap a vért és azt mondta a védőnőm,hogy hétvégére meg lesz.Nem tudom érdemes-e holnap megkérdeznem,de olyan kiváncsi vagyok.Én félek ,mint minden vizsgálattól,nem akarom a tűt a pocimba Brrrrr.Az 1.48 az nagyon jó én úgy tudom.
Te már érzed,hogy mozog a babus?

Timurr
Vendég

PFranciska!

Én a 14. hét körül voltam megfázva és el is kezdett felfelé kúszni a lázam. A körzetim se és a gyógyszertárban sem mertek semmit ajánlani, pedig nem 39 körül szokott megállni. A körzetim annyit javasolt, hogy 37,3(!) fölé ne menjen, ha ezt elérte, hűtőfürdő. Így én egész éjszaka hidegvizes borogatást cserélgettem a csuklóimon és a bokáimon. Nekem bejött. AAmit én ekkor tudtam meg, az az, hogy C-vitamin is csökkenti a lázat. Így a Cetebét javasolták -a fölösleges C-vitamint úgyis kipisili az ember- és sok-sok citromos teát vagy limonádét. Hál'Istennek így 37,5-tel megúsztam. A láz egyébként veszélyes, mert a lepény leválását, így koraszülést is okozhat. Emiatt szerintem 37,3-nál már tényleg érdemes ilyen "természetes" óvintézkedéseket tenni. A nőgyógyászom egyébként azt mondta, hogy 1 Panadolt bevehetek, ha gond van. Nekem az algopirynt kifejezetten ellenjavalták. Remélem már egyáltalán nem aktuális mindez számodra!

Vigyázzon mindenki magára!

Üdv: Eveka

Kép
eveka

SziasztokKép

Csak gyorsan bejelentkezem:
Mi ma voltunk a dokimnál, a sajátomnálKép Megvizslatta Kristófot UH-on, nagyon alaposan, mindenét megnéztük. Semmi rosszat nem látott. De mikor rákérdeztem, hogy ugye már semmi baj nem lehet, ha vasárnap óta minden oké, akkor csak annyit mondott, reméljük nem. Ez kicsit elkeserített, de megértem. Amíg egy baba meg nem születik, semmit se garantálhat senki 100%-ra. Még egy ekkora hasraesés nélkül se. Csak őszinte volt. De én bízom KristófombanKép

Nagyjából megfelel a korának isKép A becsült súlya 1082grKép Micsoda nagyfiú márKép A fütyijét ma is mutogatta (ezen a héten már harmadszor), mondta is a doki, ez már tuti pasi leszKép
És amin nagyon jót mosolyogtam, hogy telibe mutogatta a tappancsát. Kérdezte a doki, hogy ha már így mutogatja, lemérjük-e, mekkora a talpa, noha ezt nem szokták méregetni. Mondtam, hogy miért ne? És kereken 4cm-es a talpikójaKép A doki nevetve mondta, hogy mekkora talpa van ennek a gyerkőcnekKép Hát tuti az apucijától örökölte KépAzóta apuci "big foot"-nak (=nagy láb) nevezi KristófotKép
Legközelebb dec. 28.-án megyünk a 32.heti vizsgálatra. Meg persze 11.-én a 4D UH-raKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok!

Én is csak most olvastam vissza az elmúlt napok termését, örülök, hogy ilyen sok a hozzászólás! Kép

Képzeljétek, hajnalban azt álmodtam, hogy fogorvosnál vagyok, és pont elkezdték volna fúrni a fogam, ami ugye nagy zajjal járt, amikor arra ébredtem, hogy 3x jó nagyot rúgott a Manó! Kép Hirtelen félálomban azt hittem, hogy a nagy zaj miatt Kép, de aztán rájöttem, hogy azt csak én álmodtam, és akkor már csak arra tudtam gondolni, hogy a stressz miatt (azé paráztam ám a fúrástól! Kép), mindenesetre tök érdekes volt.

Egyébként fogorvosi ellenôrzésrôl annyit tudok, hogy ajánlott, mert terhesség alatt sokaknak romlik a foguk, de úgyis csak a nagyon sürgôs dolgokat csinálják meg, a többivel megvárják, míg megszületik a baba, mivel nem röntgenezhetnek és nem adhatnak érzéstelenítést, míg bent van a baba. Persze pici gyerek mellett sem lehet egyszeru fogorvoshoz járni, de elôtte csak a mazochistáknak ajánlott... Az EKG egyébként szintén javasolt, nekem a védônô adott rá beutalót.

Babus, üdv újra otthon! Kép Tényleg nem túl bíztató, amit a kórházról írtál, elég rossz, hogy pont ott viselkednek így az emberrel, ahol a legkiszolgáltatottabb...

Zsuzsa, voltál ma a nôgyógyászodnál?

Eveka, én is a MÁV-kórházban fogok szülni!! Kép

Adri, csinálok inkább másik képet, egyébként meg nagyon megindultak a kilók, most +7-nél tartok, ami ahhoz képest azért sok szerintem, hogy mekkora a pocim. Te hol tartasz?

Üdv,
Borbolya
22+2

KépKép

Kép
borbolya

Jóestét Pocakos CSapat!

Én még egy fél órája értem haza, látom ma volt rendesen "termés"!

Babus, örülök, hogy jól vagytok, bízni kell, minden rendben lesz, a párom is mindig ezzel próbál nyugtatgatni, amikor rám jön az aggodalmaskodás!!!

Ma este voltam az Erkel színházban, a Hófehérke című előadás főpróbján, hát fantasztikusan jó volt, a zene gyönyörű, a rendezés nagoyn szuper, a balettosok maszkjai és jelmezei és a díszlet is nagyon elvarázsolt, na és amit a balettosok műveltek, csodás volt (persze Kuka volt a sztár). Tele volt a nézőtér gyerkőccel kb 1,5 évesektől de egészen nyugdíjasig, és mindenki nagyon élvezte. Szóval ajánlom mindenkinek, én nagyon feltöltődtem, és kb 2-szer 1 óra, tehát kibírták a kicsik is!!!

Na hetek óta először láttam a szülőszobát, végre nem aludtam el!!! Le a kalappal a 6 gyerekes család előtt, de az állam azért "roppant igazságos", a kiscsaj nem kaphat gyedet, hát érdekes!
Mondjuk én is ki vagyok akadva, hogy ugye a hitelkedvezményeinket már jól megnyírbálták mióta felvettük, mivel nem minimálbéresek vagyunk így szinte már semmi kedvezmény nem jár csak a szánk, és hiába dolgozom 11 éve, és fizettem több TB támogatást mint a minimum, nekünk is a max 83ezer forint lesz a gyed. Hol itt az igazságos teherviselés???
Na mindegy, nem is húzom fel ezen magam, végül is most a gyerkőc a legfontosabb!!!!

Babus már csak két hét van 11-ig, és megyünk mozizni!!!!:-)))

jóéjt, szép álmokat!!!
tamesz
ui: a korán fekvőknek már jóreggelt?:-)))

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?