Szia Évica!
Ahogy láttam neked sincs mail címed.
Én most pótoltam ezt a hiányosságot. Amikor elkezdtem a topicokat olvasni, még nagyon kezdő voltam. Egy csomó mindenben a lányoktól kaptam segítséget.
Kár, hogy én sem tudok most neked magánban írni, mert ez aztán végképp nem idevaló.
Nem a tartalma miatt, hanem, mert már nem első ízben írom, és valószínűleg lesz akit már untat a "kálváriám".
De most megígérem, hogy útoljára írom le.
Ancsit már jóval korábbról ismerem, más topicon is találkoztunk. Ezért is "mertem vele szemben megütni ezt a hangot"
Nem állt szándékomban orvost sérteni, ezért is tettem idézőjelbe, azt a szót. Kismamát pedig végképp nem bántanék, hiszen én is elég érzékenyen tudok reagálni bizonyos dolgokra.
Ezenkívül Ancsival kb. egyidőben kezdtünk orvost keresni, és emlékszem rá, hogy kérte, olyat ajánljanak aki viszonylag elfogadható áron dolgozik.
Ezért is lepődtem meg, mert számomra ez egy kicsit drága.
Hozzátenném még azt is, hogy amikor Ancsi leírta, hogy mi mennyi, azt nem fűzte hozzá, hogy ez egy magán intézmény. Így már érthetőbbek az árak is, hiszen abból az orvosoknak az intézmény fenntartásához le kell adni x összeget. Vagy nem?
Viszont ahogy írod, gyakorlatilag egyetértünk, tehát nem értem, hogy miért e "vita"?
Ami az én dolgomat illeti, én is kellemetlennek érzem, hogy most kell doki után rohangálnom.
Természetesen volt nőgyógyászom, de mivel ellene most műhibaper folyik, úgy éreztem váltanom kell.
Talán ez még nem is lenne akkora gond, hiszen velem ettől függetlenül normális volt, de egy közeli ismerősömmel már nem. Igazából ez gondolkodtatott el, hogy vajon mi alapján normális, illetve nem az. Talán szimpátia kérdése nála? Szerintem ez az amit egy orvos nem engedhet meg magának.
Tehát amikor kiderült, hogy babát várok, két pozitív teszttel elszaladtam az SZTK-ba, mindegy ki rendel alapon. Gondoltam egy terhességet bárki meg tud állapítani. Utána pedig ráérek orvost keresni. Az SZTK-ban ért a döbbenet, az orvos közölte, hogy valószínüleg méhen kívüli,mert ő nem talált semmit, sem kézzel, sem uh-val. és azonnal a korházba kell mennem. /Most már tudom, hogy azért nem mutatott semmit az uh-sem, mert még csak 3 hetes volt a kis pici/ Akkor viszont nagyon megijedtem, mert a doki egy mogorva, mufurc pasi volt, még a páromra is ráförmedt. A korházig sírtam, de végül bennt voltunk.
Aznap megvizsgált még két másik orvos, kb. ugyanolyan stílusban, mint az SZTK-s. Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nem válogathattam, abba a korházba kerültem, amelyikhez területileg tartozom.
Csak a következő nap történt jó dolog, mert találkoztam ezzel a kis fiatal dokival, aki 12 heti uh-t is csinálta.
Akkor már nagyon ki voltam idegileg, a korházban influenza járvány volt, és boldog-boldogtalan beteg volt. Ettől is nagyon féltem, mert gondoltam nem tesz jót a picinek. /Én legalább hittem benne/ Természetesen mire hazaengedtek csak elkaptam minden nyavaját.
Tehát a dokira visszatérve: Ő is megnézett, ő volt 2 nap alatt a 4. orvos, 4. uh. Emiatt is kitört a frász, hogy ha eddig nem, akkor majd ez után biztos elvetélek, annyit nyomkodnak, meg uh-nak.
Akkor már ott tartottam ,hogy a doki elött sírtam el magam, pedig nem vagyok egy sírós fajta. Akkor ő megfogta a kezem, és azt mondta, hogy ha én ilyen szomorú vagyok, attól ő is elérzékenyül. Ez most úgy hangzik, mint egy csöpögős szappanopera, de láttam a szemén, hogy nem viccel. Ezek után fél órát rám szánt, és mindent elmagyarázott. Többek között azt is, hogy elég lett volna, ha 1 hét múlva visszarendel, /a korházba beutaló doki egy uh-ra/ nem kellett volna befeküdnöm. Ráírta azt is a lapomra, hogy most 5 napig ne vizsgáljanak, mert fölösleges mindennap nézegetni.
Amikor 1 hét múlva ismét megnéztek már látszott a petezsák, mehettem haza lázasan, betegen. Természetesen semilyen gyógyszert nem ajánlottak. Még jó, hogy vannak a homeopátiás szerek. Nekem nagyon bejöttek.
Ezek után kezdtem el a topicokat böngészni, ami kicsit lassan megy mert a "munkás" napokon nem nagyon jutok gépközelbe.
Amikor végre találtam valakit /ő volt a Szent Imrés orvos/ bele is nyugodtam, hogy csak majd 1 hónap múlva tud fogadni. Gondoltam jó orvos, sok betege van. És persze a vélemények is ezek voltak róla. Gondban akkor lettem, amikor a lányok elkezdtek írkálni a nyakiredő témáról, hiszen itt többen elég kis időbeli eltéréssel vagyunk terhesek.
Én akkor hallottam róla először. Amikor még nem voltam terhes, nem nagyon foglalkoztam ezzel a témával, mert a párom állandóan azzal nyaggatott, hogy neki nem lehet gyermeke.
Tehát hívtam a dokit, próbáltam kiegyezni egy korábbi időpontban, de hajthatatlan volt az aszisztens.
Tudom, hogy ez az én tájékozatlanságomból is adódik /ha ti nem lennétek, akkor én lehet, hogy még mindíg a babérjaimon csücsülnék, és semmiféle nyakiredő nem foglalkoztatna
/
Azt még el kell mondanom, hogy amikor hazaengedtek a korházból, senki nem tájékoztatott, a kis doki pedig, csak másnap lett volna. Úgy is volt, hogy csak másnap engednek ki.
Előtte, amikor bent volt a korházban mindíg odajött megkérdezni, hogy mi van velem.
Mivel a hazamenetelkor elkerültük egymást, sem megköszönni, sem honorálni nem tudtam neki, hogy emberszámba vett.
Mégis mikor felhívtam majd 2 hónap múlva tudta ki vagyok, és aznap fogadott, összesen 3000 ft-ért. Azt már írtam milyen vizsgálatokat végzett. A 16 hetes vizsgálatokra is megírta a beutalókat. AFP, EKG, stb. Kár, hogy ez a korház, különben biztos őt választanám orvosomnak.
Közben persze már bejelentkeztem a Péterfys dokihoz. Az ő aszisztense, már a következő hétre akart időpontot adni, sőt ha nem lett volna meg a nyakiredő vizsgálat, akkor mehettem volna azon a héten, a rendelési napján, csak mivel időpontom nem volt várnom kellett volna. Valami ilyesmit vártam volna a Szent Imrés orvostól is.
Végezetül még annyit, hogy természetesen tisztában vagyok az orvosválasztás előnyeivel, főleg, hogy ennyi rossz tapasztalatom volt, ezért is szeretném megtalálni azt akiben nem csak a jó szakembert, de a lelki biztonságot is megtalálom.
Talán az egyik legkényesebb kapcsolat a nőgyógyász-páciens kapcsolat.
Lányok ne haragudjatok, hogy ennyire hosszú lett, azért szerettem volna mailt írni Évicának, hogy nektek ne kelljen ezt végigszenvedni.
Remélem mindenki jól van és nem megy el a kedvetek a topic olvasásától
a kisregényem miatt.