Új privát üzeneted érkezett!

Dorka!
Eleinte nekem is furcsa volt, hogy más csinálja az UH-ot és nem maga az orvos, de úgy veszem észre ez nagyon sok orvosnál így szokás. Tulajdonképpen külön szakterületnek számít a szonográfia. Azt nem tudom mennyi múlik a készüléken, de én Bardóczy doktor urat nem úgy ismertem meg, hogy csak azért 9000 Ft-os vizsgálatot csináltatna mert úgy tartja kedve. Nekem csak az elsőnél javasolta a jobb készüléket, később megkérdezte hova szertnék menni. Így jártam végül az SZTK-ba, de az UH vizsgálatot a magánrendelésén sem ő csinálja.

Évica első bekezdésével teljesen egyetértek!!

Eszter
pesztus

Dorka!
Az első két hétben még semmit nem fogsz érezni, nekem kb. 1 hónappal a fogantatás után kezdett hányingerem lenni. Ennyi idő kell, hogy a hormonok "dolgozni" kezdjenek. Emiatt ne aggódj, szerintem nyugodtan próbálkozzatok az út nem lesz akadály. Persze annak is kicsi a valószínűsége, hogy elsőre összejön.
pesztus

Jucus, sajna a párnát nem néztem meg, csak az árlistáról írtam le. Szerinted jó, ha vesz az ember iyen speckó szopipárnát? nem jó a hagyományos?

Neet, már nincs sok hátra! nekem csak 5-6 nap, és addig még lesz egy front is vmikor a hét közepén Kép
de valahogy "nem érzek semmit", túl kényelmes lehet benn a gyereknek. Az uh szerint "több" a magzatvizem - lehet, hogy emiatt? na mindegy, csak kibírom már, akármeddig is tartson.

már halálosan nincs kedvem semmihez se, csak feküdnék, aludnék, tévéznék... ha most indulna be a szülés, olyan kipihent és mélységesen nyugodt lennék, mint valami szerzetes. persze az is lehet, hogy menten kiesnék a bugyimból, és fejvesztve kezdenék rohangálni, ha elmenne a magzatvíz Kép

ti hogy vagytok?
v.

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Neet, köszönöm az infót, így már megnyugtatóbb a helyzet! Írogatom a listám...:-) Neked már nagyon közeleg az idő! :-))

Szoptatós cicitartót még nem vettem, hol lehet beszerezni? Ahol minőségi, de nem horribilis az ára?? Hallottam egyet a Kékgolyó utcában, a Délinél - Anita bolt - azt ismeritek?
vollard

Vollard!
Baross u. 10. és 36. Ezekben a bababoltokban 2000,-ért kapsz szoptatós melltartót! A minősége viszont nem tudom milyen! Minőségit az Anitában kapsz, de ott szerintem sokkal drágább is!
Ildi(31)
ildi76

az Anitaban kb. 8000, es van Baross u.i kismama boltban is, nem tudom hany szam, de a baba boltal szemben levo oldalon van, nem messze a Kalvin tertol

ez jo hir, akkor nem kell 2-t olyan dragan venni

Kép
babarozsa

én a Muttában vettem szoptatós melltartót, egyetlen egyet, még "zöldfülű koromban". majdnem 6e volt, és enyhén szólva nem ér annyit.

később a C&A-ban láttam fele ennyiért, ami még szebb és igényesebb is volt, de akkor már inkább sportos trikómelltartót vettem, mert kényelmesebb (egyébként nem hordok melltartót, mondjuk hogy azért, mert nincs mit tartani benne Kép) és csak félrehúzom, és szoptathatok.
abban a diszkontban, amiről írtam, már 1600-ért is van, csak ki tudja, milyen.

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Hát, elég széles skálán mozog a cicitartó ára...gondolom a minősége is. De ami kell, az kell. :-)Lassan azt is be kell szereznem így a 33. héten, bár gondolom nagyobb méretben, mint a mostani állapot. :-)

Köszi Mindenkinek
vollard

Votiv!

Ez a fajta nagy pocakkal is jó az alváshoz,bár ez neked már nem sokáig gondKép!
Viszont Soma egész nap logott a cicimen és nagyon fárasztó volt már minden pozíció.Akkor a derékra köthető,hold alakút vettük és az is sokat segített,de most ez a kiflis izgat.

Jucus
20170114224602

Need, köszi, én is így szoktam csinálni Kép). Még kispárnát is teszek magamalá Kép

ancsipancsi

Sziasztok!
Szia Dorka! A doktornőnél 5000 Ft a terhesrendelés, 7000 Ft pedig egy komplex nőgyógyászati rendelés ( ez nem tudom mit foglal magában). A terhesrendelés ára megában foglalja az UH-t.
Én is a Bártfai rendelőbe járok UH-ra. Az utazás miatt ne aggódj!! De irigykedem:-) Jó probálkozást!
Akit érdekel kókusz matrac: mi is a Kikába vettük, 140X70 8990 Ft, 60X120 6990Ft. Szerintem ennél jobb áron nem lehet kapni.
Szia Votív!
Minden rendben? Istike még nem kiváncsi a nagyvilágra? Már csak egy pár napod van, ugye?
Nekünk még van jó 2 hónapunk, jan.29. a nagy nap. Azt mondják kislányunk lesz. Több cucca van mint nekem, leszámítva persze a 36-os méretű ruháimat..
Minden jót Mindenkinek!!
monesz

Sziasztok!

Köszönöm a megnyugtatást mindenkitől! És persze az árakat is magánrendelésügyilet és UH ügyileg!

Ma elkezdtem szedni az Elevitet :-)))))))) Ennek más is ennyire örült anno???

Votiv! Furcsa lehet hogy csak pár nap, és kezedben van a gyerkőcöd! Szorítok érted hogy minden jól sikerüljön!!!

Dorka

Kép
szdorka

Helló Dorka!
és te már várandós vagy? (bocs, ha vmiról lemaradtam)

ancsipancsi

Szia Évica!

Ahogy láttam neked sincs mail címed.
Én most pótoltam ezt a hiányosságot. Amikor elkezdtem a topicokat olvasni, még nagyon kezdő voltam. Egy csomó mindenben a lányoktól kaptam segítséget.
Kár, hogy én sem tudok most neked magánban írni, mert ez aztán végképp nem idevaló.
Nem a tartalma miatt, hanem, mert már nem első ízben írom, és valószínűleg lesz akit már untat a "kálváriám".
De most megígérem, hogy útoljára írom le.

Ancsit már jóval korábbról ismerem, más topicon is találkoztunk. Ezért is "mertem vele szemben megütni ezt a hangot"
Nem állt szándékomban orvost sérteni, ezért is tettem idézőjelbe, azt a szót. Kismamát pedig végképp nem bántanék, hiszen én is elég érzékenyen tudok reagálni bizonyos dolgokra.
Ezenkívül Ancsival kb. egyidőben kezdtünk orvost keresni, és emlékszem rá, hogy kérte, olyat ajánljanak aki viszonylag elfogadható áron dolgozik.
Ezért is lepődtem meg, mert számomra ez egy kicsit drága.
Hozzátenném még azt is, hogy amikor Ancsi leírta, hogy mi mennyi, azt nem fűzte hozzá, hogy ez egy magán intézmény. Így már érthetőbbek az árak is, hiszen abból az orvosoknak az intézmény fenntartásához le kell adni x összeget. Vagy nem?
Viszont ahogy írod, gyakorlatilag egyetértünk, tehát nem értem, hogy miért e "vita"?

Ami az én dolgomat illeti, én is kellemetlennek érzem, hogy most kell doki után rohangálnom.
Természetesen volt nőgyógyászom, de mivel ellene most műhibaper folyik, úgy éreztem váltanom kell.
Talán ez még nem is lenne akkora gond, hiszen velem ettől függetlenül normális volt, de egy közeli ismerősömmel már nem. Igazából ez gondolkodtatott el, hogy vajon mi alapján normális, illetve nem az. Talán szimpátia kérdése nála? Szerintem ez az amit egy orvos nem engedhet meg magának.

Tehát amikor kiderült, hogy babát várok, két pozitív teszttel elszaladtam az SZTK-ba, mindegy ki rendel alapon. Gondoltam egy terhességet bárki meg tud állapítani. Utána pedig ráérek orvost keresni. Az SZTK-ban ért a döbbenet, az orvos közölte, hogy valószínüleg méhen kívüli,mert ő nem talált semmit, sem kézzel, sem uh-val. és azonnal a korházba kell mennem. /Most már tudom, hogy azért nem mutatott semmit az uh-sem, mert még csak 3 hetes volt a kis pici/ Akkor viszont nagyon megijedtem, mert a doki egy mogorva, mufurc pasi volt, még a páromra is ráförmedt. A korházig sírtam, de végül bennt voltunk.
Aznap megvizsgált még két másik orvos, kb. ugyanolyan stílusban, mint az SZTK-s. Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nem válogathattam, abba a korházba kerültem, amelyikhez területileg tartozom.
Csak a következő nap történt jó dolog, mert találkoztam ezzel a kis fiatal dokival, aki 12 heti uh-t is csinálta.
Akkor már nagyon ki voltam idegileg, a korházban influenza járvány volt, és boldog-boldogtalan beteg volt. Ettől is nagyon féltem, mert gondoltam nem tesz jót a picinek. /Én legalább hittem benne/ Természetesen mire hazaengedtek csak elkaptam minden nyavaját.
Tehát a dokira visszatérve: Ő is megnézett, ő volt 2 nap alatt a 4. orvos, 4. uh. Emiatt is kitört a frász, hogy ha eddig nem, akkor majd ez után biztos elvetélek, annyit nyomkodnak, meg uh-nak.
Akkor már ott tartottam ,hogy a doki elött sírtam el magam, pedig nem vagyok egy sírós fajta. Akkor ő megfogta a kezem, és azt mondta, hogy ha én ilyen szomorú vagyok, attól ő is elérzékenyül. Ez most úgy hangzik, mint egy csöpögős szappanopera, de láttam a szemén, hogy nem viccel. Ezek után fél órát rám szánt, és mindent elmagyarázott. Többek között azt is, hogy elég lett volna, ha 1 hét múlva visszarendel, /a korházba beutaló doki egy uh-ra/ nem kellett volna befeküdnöm. Ráírta azt is a lapomra, hogy most 5 napig ne vizsgáljanak, mert fölösleges mindennap nézegetni.
Amikor 1 hét múlva ismét megnéztek már látszott a petezsák, mehettem haza lázasan, betegen. Természetesen semilyen gyógyszert nem ajánlottak. Még jó, hogy vannak a homeopátiás szerek. Nekem nagyon bejöttek.
Ezek után kezdtem el a topicokat böngészni, ami kicsit lassan megy mert a "munkás" napokon nem nagyon jutok gépközelbe.
Amikor végre találtam valakit /ő volt a Szent Imrés orvos/ bele is nyugodtam, hogy csak majd 1 hónap múlva tud fogadni. Gondoltam jó orvos, sok betege van. És persze a vélemények is ezek voltak róla. Gondban akkor lettem, amikor a lányok elkezdtek írkálni a nyakiredő témáról, hiszen itt többen elég kis időbeli eltéréssel vagyunk terhesek.
Én akkor hallottam róla először. Amikor még nem voltam terhes, nem nagyon foglalkoztam ezzel a témával, mert a párom állandóan azzal nyaggatott, hogy neki nem lehet gyermeke.
Tehát hívtam a dokit, próbáltam kiegyezni egy korábbi időpontban, de hajthatatlan volt az aszisztens.
Tudom, hogy ez az én tájékozatlanságomból is adódik /ha ti nem lennétek, akkor én lehet, hogy még mindíg a babérjaimon csücsülnék, és semmiféle nyakiredő nem foglalkoztatnaKép/
Azt még el kell mondanom, hogy amikor hazaengedtek a korházból, senki nem tájékoztatott, a kis doki pedig, csak másnap lett volna. Úgy is volt, hogy csak másnap engednek ki.
Előtte, amikor bent volt a korházban mindíg odajött megkérdezni, hogy mi van velem.
Mivel a hazamenetelkor elkerültük egymást, sem megköszönni, sem honorálni nem tudtam neki, hogy emberszámba vett.
Mégis mikor felhívtam majd 2 hónap múlva tudta ki vagyok, és aznap fogadott, összesen 3000 ft-ért. Azt már írtam milyen vizsgálatokat végzett. A 16 hetes vizsgálatokra is megírta a beutalókat. AFP, EKG, stb. Kár, hogy ez a korház, különben biztos őt választanám orvosomnak.
Közben persze már bejelentkeztem a Péterfys dokihoz. Az ő aszisztense, már a következő hétre akart időpontot adni, sőt ha nem lett volna meg a nyakiredő vizsgálat, akkor mehettem volna azon a héten, a rendelési napján, csak mivel időpontom nem volt várnom kellett volna. Valami ilyesmit vártam volna a Szent Imrés orvostól is.
Végezetül még annyit, hogy természetesen tisztában vagyok az orvosválasztás előnyeivel, főleg, hogy ennyi rossz tapasztalatom volt, ezért is szeretném megtalálni azt akiben nem csak a jó szakembert, de a lelki biztonságot is megtalálom.
Talán az egyik legkényesebb kapcsolat a nőgyógyász-páciens kapcsolat.

Lányok ne haragudjatok, hogy ennyire hosszú lett, azért szerettem volna mailt írni Évicának, hogy nektek ne kelljen ezt végigszenvedni.

Remélem mindenki jól van és nem megy el a kedvetek a topic olvasásátólKép a kisregényem miatt.

Kép
Kép
pipocska

Bocsi, talán egyetlen egy dolgot felejtettem ki, hogy a régi orvosomnál 5000 Ft volt a terhesrendelés uh- val.
Ezért vagyok így eltájékozódva a mostani árakhoz képest.

Kép
Kép
pipocska

Szerintetek lehet repulni 30 hetesen?
masfel oras ut

Kép
babarozsa

Pipocsnyuszikám! Kép Én mikor a dokimhoz mentem, úgy tudtam, hogy 6.000,-Ft a terhesgondozás. Álmomban sem gondoltam, hogy 9.000 Ft egy sima vizsgálat, és hogy 9.000 az UH (még pluszban rájön), és hogy még a hatezer is már 7.000.-Ft. Mikor megláttam az árlistát, elállt a lélegzetem. De mivel oda mentem, gondoltam maradok. Most azt várom, hogy szerződést kössenek az Egészségpénztárral, mert úgy könnyebb lenne, főleg, hogy az a párom pénze Kép

Semmi sértőt nem írtál, legalábbis részemről okaj. Itt kell kidumálni ezeket, nem máshol.
De akkor most nem értem, van válaszott dokid, vagy nincs??? Szt Imrés lettél végül? A fiatal dokid elég szimpi volt nekem, a leírtak alapján. Kár, hogy messze van ;-)

ancsipancsi

Baba! Szerintem simán! Egy kicsit el fogsz gázosodni belülről Kép), de nem hinném, hogy a nyomás megárt. Én úgy tervezem, hogyha már így jött össze, hogy ősszel tudok majd leghamarabb szülni, hogy júliusban még elhúzok a tengerre. (10 órás ótóút! Kép ) Remélem kibírom!

ancsipancsi

különben éppen 2 perce jutott eszembe Ferihegy, és jegyeztem meg a főnökömnek, hogy mennyire elrepülnék most Tunéziába... Kép
Jaj de imádom a meleget, meg a tengert.

ancsipancsi

Ancsika!

Aranyos vagy! Részedről meg is nyugodtam, hiszen tényleg az a cél, hogy kibeszéljük a dolgokat, mert így legalább a nálunk is tájékozatlanabbakKép
/bár mondjuk te minden témában otthon vagy/ is infókat szerezzenek.

Azért nyúlt ilyen hosszúra a beszámolóm, hogy érthető legyen. Ezek szerint nem jött össze.KépKép

Tehát: elvileg van választott orvosom, mert már be vagyok hozzá jelentkezve, de gyakorlatilag csak dec.1-től lesz, mert akkora van időpontom.
Ha már voltam nála, leírom a tapasztalataimat.
Nem túlzok ha azt mondom, hogy ha csak fele annyira "normális" mint amilyen az aszisztense volt, akkor ő az én emberem.
Ha mégsem, abba bele sem merek gondolni.Kép

Kép
Kép
pipocska

Ja, ez az orvos Péterfys!
Már én sem tudom követni az eseményeketKép

Kép
Kép
pipocska

de nem a kis fiatalra mondtad, hogy Péterfys? akkor te nem Szent Imis leszel?? ójaj!

nekem az asszisztense nem tűnt túl jófejnek, hiszen olyan későre adott csak ip-t. amúgy az én dokim "asszisztensei" boszrokányokkal egyenértékűek. bürökraták, ráadásul úrnak képzelik magukat, akár csak az sztk-ban lennék.

ancsipancsi

Ancsi!

Nem, még nem vagyok terhes, csak a vitamint én úgy tudom jobb előtte legalább 1 hónappal elkezdeni, és mi következő hónaptól állunk neki a próbálkozásnak.

Ma számoltam ki, hogy kb. szenteste körül lesz peteérésem, márpedig azokban a napokban nem igazán szoktunk itthon ücsörögni, hanem járjuk a családot :-(

Kép
szdorka

Babarozsa és mások

Sziasztok,
Én nem kockáztatnék meg egy repülő utat, az orvosok sem ajánlják, sőt van olyan légitárssaság, ahol orvosi igazolás kell, hogy repülhess! Bár én elég aggódós vagyok, de mi van ha megindul a szülés, kihez mész?
Vollard
Te már csomagolgatsz? Én is vettem ma 2 hálóinget, melltartót nem. Nem is fogok szerintem jó a "sima" is, vagy tévednék?, ha szoptatok leveszem és kész, a kínaiba vettem 800.- forintért őket nagyon szépek, kényelmesek, imádom őket. Van már szülésznőd? Lassan te is jössz majd NST-re! Lehet, hogy találkozunk.
Clau 34.hétKép
claudia

Sziasztok!

Voltam de. dokinál. nem hiszem el, de már megint kell mennem Uh-ra! meg persze NST-re is. pénteken meg vissza a dokihoz, "hacsak addig nem találkoznánk" - így búcsúzott el Kép
holnap ugyanis jön a melegfront...
de a gyerek még nem úgy néz ki, mint aki jönni akarna - nem illeszkedik szorosan a feje. nem is lötyög ugyan, csak épp nem "dugítja be" a szülőcsatornát. eközben a méhszájam 3 ujjnyira nyitva -mások ilyenkor már szülni szoktak...

a doki szerint vagy azért nem illeszkedik, mert túl sok a magzatvíz, vagy esetleg már túl nagy a feje ahhoz, hogy beékelődjön, vagy valami mégiscsak van a köldökzsinórral.
na de eldöntöttem, hogy nem izgulom magam halálra ezeken az eshetőségeken, és bízom a gondviselésben, hogy majd csak minden rendben lesz.

beszéltem a dokinak a gátmetszéstől való félelmeimről. azt mondta, jó nagy a gyerek feje, és inkább vágni fog, minthogy hagyjon teljesen szétrepedni. de mindent meg fog próbálni, hogy ne kelljen vágni, és ne féljek, mert jól beérzéstelenít majd. azt is mondta, hogy minden úgy lesz, ahogy én akarom, és mindent megbeszél velem szülés közben is. ez nagyon megnyugtatott.

na de képzeljétek, tegnap megjelent a cikkem, amit a "hálapénz" témában írtam, és lebuktam, mert már ma azzal fogadott a dokim, hogy felhívta a főnöke (a prof, aki ezek szerint magára ismert), hogy olvasta-e. csak azt nem tudom, hogy derítette ki, hogy kinek vagyok a páciense. vagy mindenkit végig hívott? és persze névvel/fényképpel jelent meg a cikk, szóval nem tudom, mi vár rám a kórházban, ha bemegyek, mert már "kőrözni fognak"... a párom szerint ne parázzak, csak jó, ha tudják, hogy velem nem cicózhatnak Kép
mindjárt be is kopizom ide a cikket!
v.

votiv 8)
votiv

Babarózsa!

A veszélyeket én nem tudom, de az biztos hogy nagyon sok biztosítás nem érvényes repülőútra X hetes terhesség után. Ennek mindenképpen nézz utánna!!!! Mert ha bármi gond lenne (remélehetőleg nem lesz) és esetleg kint kellene kórházba menni a repülés miatt, akkor gondolom a biztosító nem fizetne.

Dorka

Kép
szdorka

Babarózsa!

Gyorsan megnéztem az Atlasz biztosíót. A biztosítás nem terjed ki:
terhes gondozásra és a terhesség betöltött 28. hete utáni szülészeti ellátására

Vagyis ha bármi történik, nem vagy biztosítva!!!!

De ez mindenkire igaz aki külföldre megy ilyenkor!

Dorka

Kép
szdorka

Pipocska,
köszi, elmentettem a címedet, este írok, mert a "főnökeim"Kép napközben nem engedikKép Nekem azért nincs bent, mert naponta 5-6 vírusveszélyes levelet jelez a postmaster, ezért megszüntettem(szerintem Te se hagyd bent...). De estig gyártok egyet és írok Neked.
Szia
Évica

Dorka, tudom, de az vegul is nem gond (azaz gond, ha gond van)
de a parom biztositasa fedezne

Kép
babarozsa

Kórházprivatizáció

Közelgő szülésemhez felveszek szakképzett, segítőkész kórházi személyzetet. Már ki is választottam egy jobb hírű budai közkórházat, mint lehetőségeimhez mérten ideális helyszínt a nagy alkalomra. Először is, fel kell fogadnom az orvost, azaz egy szülész-nőgyógyászt. Az osztályvezető főorvos, a drága professzor úr saját magánrendelőjének tekintve a kórházat, kertelés nélkül kiböki a tarifát: a terhesgondozás "vizitdíja" alkalmanként ötezer forint, a szülés - a hagyományos, komplikációmentes - a tízszerese. Ha szerényen csak havi tíz szülést és napi öt pácienst számolok (pedig azt mondják, havi harminc szülése is van), az legalább egymillió forint adózatlan jövedelem havonta a professzor úrnak, miközben az infrastruktúra és a személyzet ingyen - azaz a mi adónkból és járulékainkból fedezve - a rendelkezésére áll.

Egyáltalán hogy jön ahhoz, hogy erre tarifát szabjon, s méghozzá ekkorát? Mintha egy buszsofőr saját zsebre szedné a viteldíjat. Még nem is tudom, lesz-e miért hálálkodnom neki, és nem utazik-e el a döntő pillanatban Thaiföldre, engemet végül mégis egy ismeretlen ügyeletes orvos karmai közé taszítva.

Biztosan azért kér ennyit, mert ő a főfőorvos, gondoltam naivan. Hiszen ennyiért már magánrendelésre is lehetne járni, ahol nem kell órákat várni, kényelmes a pad, és munkaidőn kívül is fogadnak. Ám még nagyobb meglepetés ért, mikor megtudtam, hogy némely osztályos és szakorvos potom nyolcezer forintért vet röpke pillantást a leletekre, további kilencért ultrahangozik, csak hatvanezerért hajlandó aláírni a születési bizonyítványt, hetvenötezer forintért nem kaszabol miszlikbe, vagy nyolcvanezerért vesz emberszámba. Előkelőbb helyeken ma százötvenezret is elkérnek egy szülésért - vigasztaltak kismamatársaim.

Egy bécsi magánkórházban a komplikációmentes szülés négynapos kórházi ellátással nagyjából két és félezer euró, azaz hatszázezer forint. A számlát a betegbiztosító állja, a biztosítástól függően, de átlagosan legalább hatezer euróig (ennyibe bele kell férjen még a komplikáció is), csakúgy, mint a közkórházi ellátás esetében. A páciens csak egy másolatot kap a számláról, a papírmunkát az érintettek egymás között elvégzik. Mennyivel tisztességesebb, egyenesebb így! Csak egyszer fizetnek, és valóban a szolgáltatásért.

De nekem még fel kell fogadnom a szülésznőt is, és legalább tíz-, vagy akár ötvenezer forintot adni neki! S ha netán a manapság oly divatos gerincérzéstelenítést szeretném, akkor még egy aneszteziológust is alkalmaznom kell, mert a szülészek többsége elzárkózik ennek beadásától. És hol vannak akkor még a csecsemős-nővérek, gyermekorvosok!

Ugyan miféle privatizációról szavaznék december 5-én, ha már a fél kórház az én zsebemben van?

(B. O. Vasárnapi Hírek 2004. november 21.)

votiv 8)
votiv

Ancsika!

Mostmár tényleg ott tartok, hogy meglátom a reagálásodat a hozzászólásomra, és szétröhögöm magam.KépKépKép
A lényeg, hogy legalább én kiigazodom rajta.

A régi dokim akihez jártam Szent Istvános! Őt szeretném lecserélni.

A kis fiatal doki Bajcsis. Oda tartozom területileg. A véletlen hozott vele össze.

Aki csak egy hónap múlva fogad, és hiába könyörögtem az aszisztensének, ő a Szent Imrés.
Őt is elvetettem emiatt.El sem jutottam hozzá.

Marad a Péterfys, akinek tündéri az aszisztense.
Dec.1-én leírom, hogy ő maga milyen. Mármint a PÉTERY-s orvos.KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Évica!

Köszönöm, várom a leveled.

Kép
Kép
pipocska

Votiv!

A cikked őrületesen jó!
Azt hiszem pironkodjanak azok, akiknek kell.
Te csak járj emelt fővel.
Én így a magam részéről még azon is elmerengenék, hogy szinte eghmásba érnek az orvos, illetve nővér sztrájkok....
Természetesen annak is mi isszuk meg a levét.
Akkor is ilyesmi járt a fejemben /amiről a cikkedben írtál/ amikor ledöbbentem a tarifákon.

Kép
Kép
pipocska

eghmásba=egymásba

Kép
Kép
pipocska

Node Votiv, mégis honnan ismertek fel? Tudják rólad, hogy újságíró vagy? Én fosnék, hogy genyázni fognak velem ezután... Reméljük, hogy Isti jó kezekben van.

Az ember ha maszekhoz megy, már nem csodáxik semmin, fizet és kész; node annak örülök, hogy a főorvos magára ismert, ahogy egy lány itt írta, azért a normál rendelésen hatalmas pofátlanság tarifát bemondani.

Dorka, csak azért kérdeztem, hogy sorstársak vagyunk-e. Kép Én is várom a csodát!! :D...és szedem a Pregnavitot.

ancsipancsi

ja, most látom, hogy névvel, fényképpel jelent meg.
ó te jó ég!!! Votiv! miért nem vártál, míg Isti kibújik??...igaz, addigra kissé aktualitását veszti, mármint ami a címet illeti.

ancsipancsi

Helló Lányok!

Nem sok időm van, azért nem írok sokat. Elolvastam Votiv a cikkedet!

Naggyon jó!

Amúgy nem írigyellek, hogy tudják, hogy te írtad a cikket, viszont nagyon megérdemlik, mert ugyan nem bántani akarom a nőgyógyászokat, de ezt a rossz eü rendszert, ezt ők nagyon jól kihasználják saját hasznukra és ez sehogy sem szép és nem etikus dolog...

ruzicsky
ruzicsky

Sziasztok!

Segítsetek nekem! Én január elejére várom a kis tündérkémet. A Szent Imrébe fogok szülni. A szülészorvos díjját tudom, de azt szeretném megtudni, hogy a bábáknak, nővéreknek mennyit szokás adni? Kérlek a djapor96@index.hu - ra válaszoljatok. Köszönettel

Karcsababy
karcsababy

Ancsi, fogggalmam nincs, hogy hogy sikerült összekombinálniuk, hacsak nem úgy, hogy magukra ismertek Kép

a dokim tudja, hogy mi a melóm, végülis a terheskönyvben is benne van. na de hogy jutott el prof a dokimhoz?? mindenkit végighívott, hogy van-e terhes újságíró páciense?

persze elsőre én is berezeltem, hogy na, most kihívtam magam ellen a sorsot. de nem tudnak velem rosszat csinálni, vagy ha megpróbálják, hát visszaolvashatják a köv. héten, és akkor már névvel, mert most még egész finom voltam Kép

votiv 8)
votiv

A penteki hozzaszolasom nem sikerult elkuldenem, de azota mar megint annyit irtatok, hogy alig gyoztem olvasni, es mar el is felejtettem, akkor mit akartam irni... Ja, pl. a "morickazasrol". (egyebkent kinek esett viragcserep a fejere, hogy igy hivjatok?) Az utolso honapban mar nem mertem mukodni, meg hat igen nehez is ekkora pocoval. A szules utan persze kell egy kis ido, plane ha gatsebe van az embernek, de ne aggodjatok, nem nehez a visszateres a regio kerekvagasba. Nalunk a hathetes kontrollbol othetes lett (a hulye mellgyulladas miatt) es a doki azt mondta, minden oke, mehet a furdes meg a hazaselet. Kicsit tartottam tole, de mar a szules elott is hianyzott a parom, ugyhogy masnap neki is lattunk Kép Persze az elso ket-harom alkalom meg kicsit kellemetlen lehet, de aztan mar semmi problema. Szoval csak azt akartam magyarazni, hogy ne a seben aggodalmaskodjatok, ez inkabb fejben dol el, mikor all keszen az ember, ne habozzatok, nem kell sokat varni meg toprengeni rajta, nagyon jo ujra szorosan hozzabujni a kispapahoz Kép merthogy a poco mar nem akadalyoz, persze csak ha alszik Kép

Votiv, hogyan ismertek fel? Nekem is ez jutott rogton eszembe? Ja, kisse en is aggodnek.

Dorka, szerintem nyugodtan utazz el, nekem az elso tiz hetben nem volt semmi panaszom. Sot, a kikapcsolodas, kornyezetvaltozas kimondottan jot tesz. Az en babam asszem Becsbol hoztuk Kép Bar Te kivinned, nem behoznad a lurkot, de az se lehet gond. Ja, azert arra figyelj, hogy nehogy osszeszedj valamit ilyen egzotikus helyen (csapviz, utcai kajaarusok feledhetoek)-

Babarozsa, a repuleshez orvosi igazolast kell vinned a legitarsasagnak a 28. het utan. Mi Stockholmba utazhattunk volna a hetedik honapban, annyira szerettem volna, mert imadok utazni, repulni is, eshat Skandinavia nem a balkan, nyugodtan elmentem volna ott dokihoz szukseg eseten, de a repulest nem mertem megkockaztatni. Asszem ketoras ut lett volna.

Ila, koszonom a segitseget, de mar nem aktualis, kb. kethete elapadt a tejem. Oszinten szolva nem is banom, mert nekem marha nagy macera volt a szoptatas es rengeteget idegeskedtem rajta, nem mertem sehova elmenni itthonrol, allandoan mertem a bebit stb., a gyulladasok meg plane remesek (nekem 5 es 7 hetes korban volt, ha jol emlekszem). (Mielott mindenki megkovezne ezert, hozzateszem, azert a harom es fel honap is jobb, mint a semmi, es meg mindig nem olyan merteku bunozes rovid ideig szoptatni, mint pl. dohanyozni - lasd Stahl, a konyhatunder - vagy alkoholizalni - Neet, azert a "rugj be" beszolasert meg kapsz - pocoval. Baba is jobban jar egy nyugodt, kiegyensulyozott mamaval, mint egy sikideg hullafaradttal.) De remelem Ti mind sokkal ugyesebbek lesztek, es sokaig tudtok majd szoptatni.

Vollard, macska ugyben szivesen irok neked, de mar igy is hosszu voltam, es nem akarom nagyon untatni a tobbieket, inkabb a mail cimedre irok majd, jo? Egyebkent ne legyel depis! A ti macskatok olyankor nem bujik hozzad, amikor rosszkedved van? Az ebyemet nem lehet levakarni...
moosejaw

Moosejaw
Szerintem itt senki sem kövez meg. A gyereknek a legfontosabb, hogy az anyja kiegyensúlyozott legyen a körülményekhez képest. Magam az anyatejellátó minimális tejjuttatásán és tápszeren cseperedtem, mert anyukám beteg lett. A kicsid gyönyörű, egészséges, a többi nem számít.
ila_mama

Moose, a cigizéssel kapcs. mélységesen egyetértek. én korábban erős dohányos voltam (napi 1 doboz), de szétégne a pofám magam, a család meg a gyerekem előtt, ha most rágyújtanék, nemhogy még kérkedjek vele! ha ez tényleg igaz, és nem csak bulvárplyetyó, akkor ez a Stahl egy enyhén szólva unintelligens tyúk, és csak sajnálni tudom - a gyerekét.

votiv 8)
votiv

Votiv!

Szerintem is magukra ismertek. Ezekszerint nagyon jól beletrafáltál a közepébe!
Tehát ugyebár abszolute nem /voltunk/ voltál rosszindulatú, mert akinek nem inge az nem veszi magára!

Moosejaw!

Az eby az most kutya, vagy cica?

Kép
Kép
pipocska

és a szopizás: én biztos nem köveznélek meg, mert nem úgy történtek a dolgok, ahogy a nagykönyvben meg van írva. ráadásul te nem is tehettél róla. a következő babussal majd több tapasztalatod lesz, biztos jobban fog sikerülni.
szerintem az számít, hogy az anyuka szeretné-e szoptatni a babáját. ha önhibáján kívül nem jön össze, hát istenem. de sajnos sokan vannak, akik szerint "nem menő" a szopi Kép

votiv 8)
votiv

A Stahl sztorihoz csak annyit, hogy szégyen, ha egy ilyen emberrel reklámozzák az egészséges életmódot.
Lásd: Mi kerül Stahl Judit kosarába? - címmel.
Gondolom, ha a heti bevásárlást tekintjük, akkor 14 doboz cigaretta.
Ha jól számoltam.

Megjegyzem én is dohányoztam. Több mint 10 évig, de 8 hónappal a babaprojekt előtt leszoktam, és leszokott a párom is velem.Kép

Kép
Kép
pipocska

Votiv!
Hát, egy vicc jut eszembe (erről is): Nem vak ez a ló, csak bátor. Ismered? (Lókupec eladná a lovát, ami persze vak, és elsőre nekirohan a téglafalnak, a vevő előtt, aztán szabadkozik az eladó a fenti poén alapján...)
De ez a felismerés dolog... De az is lehet,h az összes újságíró kismamát most "előszedi" a dokija, h irgumburgum. Hm, érdekes. Kép Mennyire jó az a fotó?

Moosejaw!
Móricka itt fogant, de más kontextusban, csak aztán szállóigésedett. Kép A berúgásért bocs... Kép

Jucus!
Igen, tiszta izgi. Kép Pedig már kezdek nem is annyira türelmetlenkedni, és az egész valahogy könnyebb teher, mint eddig. Lehet, h tényleg ez a finish?? Kép

Szdorka!
Asszem, te is írtál az Elevitről! Hát igen, jó érzés volt elkezdeni!!! Kép Kép

Szoptatós cuccok:
csak halkan merem megjegyezni, mielőtt valaki bekap, h szerintem ezek is csak a fogyasztó pénztárcájára lettek kitalálva. Metrón/vonaton/étteremben/stb valszeg nem fogom előkapni a cicit, azt szoptatni, ugye? Otthon vagy a család körében vagy barátoknál meg vagy nem érdekel ki lát, vagy félrehúzódunk egy csöndes szobába, és kész. Ott meg nekivetkőzés és annyi. Ami viszont kényelmesebbé teheti a dolgot (párna, stb), nem hülyeség, de egy jó kis fotel is segíthet, de erről majd pár hét múlva, ha okosabb leszek és baromi tapasztalt. Kép Kép
JÖVŐHÉTEN SZÜLÖK?????????????
Kép Kép Kép
neet
neet

Sziasztok!

Claudia, hogy pakolgatok az túlzás, próbálok listát összeírni, mit kellene venni-vinni magammal:-)) hálóingem nincs is még.

Én szívem szerint a Párom egyik régebbi ingében szülnék, az olyan jó kényelmes, elől gombos, jó az anyaga, és a Páromé!!! Ciki abban szülni, szerintetek??

A szoptatós cicibe mindenképp invesztálok, mert nagyon praktikusnak találom, ráadásul sokszor utazunk vidékre, egyszerűbb mint mindig öltözködni, szerintem.

Szülésznőm nincs, valahogy nem tartottam létkérdésnek, és nem is tudtam eddig elmenni találkozni velük, most már szerintem késő is lenne választani. Ahogy hallottam eléggé be vannak táblázva. Bár lehet, hogy jobb annak, aki választ, nem tudom. Így alakult. Neked van?

Lányok, nagy hassal!
Ti tudtok aludni esténként?? Nekem eddig semmi bajom nem volt, de 2 hete csak a 2 oldalamon megy az "alvás" (elgémberedve) és megfordulni egyikről a másikra néha kész tortúra...:-(
vollard

Neet, a fotó jó, meg persze vállalom az írást a nevemmel is, végülis nem rám nézve ciki, perelni meg nem perelhetnek. csak az a vicces, hogy neveket nem írtam, aztán így leleplezik magukat Kép

a dokim nem olvasta a cikket, nem is értette, miért hívja a főnöke emiatt. értitek? Kép
a profnak csaknem 20 dokit kellett végighívnia, hogy megkérdezze, van-e ilyen nevű terhese. de azt gondolom nem mesélte el mindegyiknek, hogy miről is szól az a cikk - az én dokimnak se magyarázta ám el, ugyan miért kínos neki az ügy.

de komolyan, ez már nem az a kor, amikor valakinek félnie kellene amiatt, ha leír valamit. legfeljebb ha rágalmaz, de olyat a szerkesztők be sem engednének egy jobb lapba.

végül is mitől féljek, hogy "meg fognak kínozni"? vagy rondán bánnak velem? abból csak nekik lesz bajuk. egyébként is a dokimban bízom, más meg nem lesz ott a szülésnél. na, még egy szülésznő, meg a párom, és annyi.

Vollard, én is a párom ingjét viszem szülni! Kép
és még hány hétig kell így oldalazva aludnod? nekem már csak pár napig, aztán végre hasra vágom magam. de abszolút együttérzek mindenkivel ezügyben.

én már ülni se bírok, és a teher se csökkent. Neet, te nagyon szerencsés vagy, hogy így érzed. én még nyugtalankodhatok - már megint - hogy miért nem ékelődött be a gyerek, meg hogy fog kijönni a feje...

votiv 8)
votiv

hol lehet elolvasni a cikket???

Kép
babarozsa

BABÁSOK!
HOL LEHET KAPNI JÓ ÁRON BABAÜLÉST AUTÓBA?Már fél évesek vagyunk,és kinőttük az első utazónkat. Az sem baj ha használt.
Moosejaw!
Miért apadt el a tejed?És már "mindent" eszik a babád?
Voitiv!
Gratu a cikkhez!
Pat
pat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?