Hali!
Mi is megjártuk a hóvihart szombaton, Dani nagyon élvezte, ugrándozott és kiabálta, hogy "Esik a hó!" persze nem maradtunk sokáig, mert bazi hideg volt.
vasárnap viszont annál szebb idő volt, sokat fotóztunk, futkároztunk le a városligeti nagy dombról. jól megmozgat minket ez a gyerek, nem mintha nem mozognánk eleget.
szombaton még egyik barátnőméknél voltunk számítógépet gyógyítani (jó vírusos volt), ahol van egy 7 hónapos kisfiú is. nagyon érdeklődött Dani iránt, állandóan meg akarta fogni, amit Danikám annyira nem díjazott az elején. aztán egész megszokta, hogy ott a kicsi, adogatta neki a játékokat, pelenkáztatta magát a Domi pelenkázóján. Ja, és ismét kipróbálta vendégségben a WC-t
, szólt, hogy "Jujj, pisi" és pisilt is a WC-be. amikor lehúztam, közölte: "Nagyon hangos!" Aztán automatice be a fürdőbe kezetmosni. Élvezte, hogy körbe lehet menni az egész lakásban, jött ment, mindenből evett, még a Domi tejpépéből is kunyerált.
A héten ismét ketten vagyunk esténként, mert apa utazik Ausztriába. Úgy volt, hogy nekem is kell menni Bécsbe 3 napra, de lemondtam, nem szeretném, ha apa-anya nélkül lenne Dani. Ha nem üti egymást a 2 utazás, akkor mentem volna. Meg a téma is olyan, amihez semmi közöm, tuti csak németül kellett volna beszélnem és fordítani, ami elég nehéz, ha azt sem tudom, miről beszélünk.
Nyuszi
Dani is imádja a puzzle, tavasszal már javában kirakta a 9 darabosat, utána meg kapott egy 12 darabosat, ami szerintem a mintáját tekintve nem volt egyzserű és nagyon hamar megtanulta. ő a faformákkal kezdte 11 hónaposan, akkor már illesztgette.
Forti
Nem ismerem ezeket a szereket, Mindeképp kérdezz rá dokinál! Hát szerenmcséd van, hogy nem kellett dolgoznod menni, én elég hulla szoktam itt lenni 1-1 ilyne éjjel után, főleg, amikor visszajöttem Dani 13 hónapos korában, akkor még igencsak kelegetett éjjel 1x-2x, plussz a frontosabb éjjelek. hát nem volt könnyű, de meg lehet szokni. itt bent meg talán jobban érezni, mert nyugiban ül a gép előtt az ember, otthon meg nem ér rá a gyerek utáni szaladgálásban a fáradságával törődni.
Fogak
Nekünk nemrég jött ki az utolsó 4, így most megvan a 20 fog. Érdekesen jött nálunk, 9 hónaposan az első 2, utána 11 hónaposan a felső 2, aztán másfél éves korában kinövesztett egyből 10-et, most meg 1 év múlva az utolsó 6-ot.
Shrek
Én Ausztriában láttam nagy figurát (30euro és kb. 40-50 cm magas, volt szamár is). mi a Burger King-ben vettünk Happy Meal Menüben. De ha kimész a Pecsába a bolhapiacra, ott tuti megtalálod. Illetve van még Győrben egy olyan játékbolt, ahol kimondottan az amcsi rajz és animációs filmek bábuit, játékait tartják. a páromat megkérdezem a bolt címéről, ha érdekel.
Szörny Rt-s figurák is vannak a Pecsa bolhapiacon és érintetlen állapotban. Van egy tök jó Burgeres Gülü Maci is, a szeme is forog és csupa kéz és láb. Mi a Toy Storys figurákat is ott néztük, se aztán a végén a győri játékbolt volt a nyerő.
Dokinéni
Nálunk is bármikor kijött még, ha hívtam, még akár egy kis láz miatt. Egyszer nem tudott, mert akor éppen Franciaországban volt konferencián, de egyből mondta kit keressünk. Nálunk sem volt még sosem antib, illetve 1x egy antibiotikumos szemcsepp, amit orrba kellett csepegtetni, de egyébként mindig természetes gyógymódot keres a nyavalyákra. Mondjuk már 10 éve foglalkozik homeopátiával. Én is adok ilyekor neki pár ezrest, nem kéri sosem, csak én gondolom így.
Mléna
Nagyon szép gyerkőceid vannak!!!!
Nálunk is otthon adta be a dokinéni az oltásokat. hozzánk 1 éves koráig kijárt a drnő, én kértem direkt. Csak 1 éves kor után mentünk az egészségesre.
Sasha
Én is paráztam volna. de a lényeg, hogy minden ok!
nézd a jó oldalát, alig fogod érezni a vajúdást
Kataa
Nálunk én vagyok a fodri néni, géppel körbetekerek a fején és kész.
Táli gumit mi már 1 hónapja lecseréltük.
Én ha veszélyes dolog miatt rákiabálok, akkor is megynugtatom és elmondom neki miért nem szabad. Mindig az van bennem, hogy lehet nem is számít arra, hog ymost ráförmedek és csak megretten. sok dolgot a gyerekek nem is tudnak, hogy ez veszélyes.
Megkaptad a cédulákat a nevekkel?
Manó
Hát a barátnőm nővérééket sem adta össze egy katolikus pap, mondván hogy mivel terhes, az istennek nem tetsző dolog. szerintem meg diszkrimináció, mint amit te is írtál. reformátusoknál nincs ilyen, bárki bemehet az utcáról. isten előtt egyébként is mindenki egyenlő, bármikor fordulhat hozzá, csak a papok hülyesége ez.
Most én is drukkolok, hogy en essen legalább péntekig a hó, ne is maradjon meg. csak mert a párom osztrákiában fog autózni és este, sötétben. nem lenne jó még egy hószakadás is.
Halacska
Amint látod igen, de mindjárt megyek egy megbeszélésre.
g