Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Votiv, köszi a netcímet, jól össze vannak szedve rajta a dolgok. Próbálom összeírni a listám, hogy ne maradjon ki semmi. De biztos így is fog még Apuka futkosni. :-)

Neet, igen küld át légyszíves a freemailre!!! Nem jártam a klubba, nemrég fejeztem be a melót, eddig sehová sem jutottam el, ami babázással kapcsolatos. Ja, most már voltam 3 előadáson este a Szent Imrében...

Terhesruha: a Ráday utcában, Kálvin tér felől, az elején, jobb oldalon, van egy turi, csak női ruhák vannak, én ott túrtam 2000-ért egy vadi új kismama farmert. Ingeket is túrtam még. csak meg nézni, mert nem minden új ott sem, de sok a teljesen új, amit németből hoztak, és még a kinti árcimke is rajta figyeg.

Engem még az a csüt-i torna érdekelt volna, azt mondták, azon kevesen vannak. Eddig oda sem jutottam el, mert jól megfáztam + tapétáztunk, és az bőven elég tornának bizonyult.
Jár valaki oda tornázni??

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de pár napja csak depis hangulatom van, teljesen elszállt az eddigi "lazaságom" és optimizmusom, minden tekintetben...Pakolok, sütök, tanulok, szóval egész nap csinálok valamit, mégsem vagyok a "régi". Eddig semmi bajom nem volt, se lelki, se testi...most kellene a legjobb hangulatomnak lenni, nem???
vollard

Pipocska! Nehogy azt hidd, hogy nála fogok UH-ra menni Kép 9.000-ért????????? Dehogy! Hozzá csak terhesgondozásra megyek, és az SZTK-ban intézem az UHT. (sajnos) Mert én sem tudok ennyi lóvét majd kiadni ezekre a dolgokra.

ancsipancsi

Terhes naci ügyben, én 2 db-ot vettem a 2in1 üzletében ( Lövőház utca), bár nem volt olcsó, (10ezer körüli), viszont utána is lehet hordani és nagyon vagányak!! Ennyi a terhes ruhatáram.
Clau
claudia

Vollard.
Oké, én küldeném, de hol a címed? Kép
neet
neet

Ancsika!

Én azt hittem, és azért hüledeztem!KépKép

Remélem beleadtok apait- anyait, és nemsokára lesz eredmény!Kép

Kép
Kép
pipocska

Vollard!
Bocsi, most olvasgatok vissza, de nem találom a leírást.

HELP!!!
Valaki tudna segíteni? A keresőben se találok rá a kórházba vivendő cuccokra... béna vagyok, vagy mi?
neet
neet

HELP2!
Akkor ezennel felhatalmazok bárkit, aki rátalál arra az üzimre, ahol beírtam a kórházi listát, az kopizza ide, és akkor más is ráakad (vagy please írd meg, melyik nap üzenete volt), jó?
Köszike!
neet
neet

Sziasztok,ezer éve nem voltam itt...
De aki még emlékszik rám,2OO4.július 19-én,2 héttel a terminus után,2 és fél óra vajúdás után, 18:55-kor megszületett a kisfiam,Maxim,Bálint Mihály doktor úr,és Kecskemétiné, Vera közreműködésével.Ezúton is nagyon köszönöm nekik,hogy úgy szülhettem,ahogy akartam,és ott ahol szerettem volna.Ha valakit érdekel,szívesen leírom privibeKép

Nanda

nanda77@citromail.hu
nanda

Neet, ha esetleg mégis megvan a lista, feltettem a profilba a mailcímet...:-)
vollard

Én sem találom a listát, de most már csak azért is megkeresem!
Kitartás!Kép
claudia

Találtam egyet!!!!!
1.Valamilyen pizsama, hálóing-féle. A lényeg, hogy szoptatásnál kényelmesen nyitható, vagy feltűrhető legyen.

2.Garmastan kenőcs

3.Burow kenőcs - na ezen nem kell meglepődni:-))) ezt nekem egy ősöreg csecsemős ajánlotta, arra az időre amikor elkezd belövellni a tej. Bekentem vele a mellemet, körbebugyoláltam egy tiszta textilpelussal. Éjszakára nagyon jó volt, ezzel egészen jól megelőzhető a fájdalmas keményedés.

4.Melltartó

5.Melltartóbetét - textil, mosható (Avent) vagy eldobható (Mimi, NUK, Fixies)

6.Bimbóvédő - különösen befelé forduló mellbimbónál az elején, aztán ez később elhagyható lesz.

7.Bimbókiemelő - ez nagyon jó felfogja a csepegő anyatejet. Ez utána elrakható.

8.Fejéshez mellszívó - pl. Medela kézi, de nem a pumpás. Sokan szeretik az Avent Isist is, ez drágább viszont nagyon hatékony.

9.Sötét szinű törülkőző - az alsó fertályakhoz

10.Törülköző fürdéshez

11.Kicsi frottirtörülköző a mellek gyengéd átmasszírozásához. Ezt is úgy ajánlották, és most már két gyerek után úgy gondolom nagyon hasznos volt. Úgy lehet vele masszírozni, hogy közben annyira nem kell csillagokat látni, mégis hatékony.

12.Több!!! csomag nagyon-nagyon puha, ennek következtében rettenetesen drága WC papír. Én a 2-esével csomagolt rózsazsín tollpelyhecskés ZEWA soft-ot használtam. De még ez is határeset volt:-))).
Ugyancsak jól használható lehet a nedvesített Kamill vagy más típusú WC papír (esetleg babapopsitörlő-kendőt)

13.Piperecuccok

14.Könyv - ha lesz rá időd:-)))

15.Evőeszköz, pohár, tányér, konyharuha

16.WC ülőkére helyezhető papírülőke

17.Orbáncfűolaj - a gátsebre, gyulladáscsökkentő, aranyér ellen

18.Konzervnyitó

19.Székrekedés ellen pl. glicerines kúp

20.Betét - kinek mi tetszik. Pl. TENA betét
claudia

claudia

Hú, csak úgy dőlnek a listák...:-))

Köszi Mindenkinek
vollard

Köszi Claudia, ezt én szépen el is mentettem magamnak.Kép

Kép
Kép
pipocska

Még a listához,nekem nagyon bevált:
-O,5 l-es vizesflakon-gátseb locsoláshoz,pisi közbenKép

-MILUSAN szoptatós tea,UTRICA URENS 5 CH homeós bogyó-tejserkentő

nanda
nanda

Tényleg jók a listák én is már irogatom az enyémet, sőt kezdek spájzolni a szekrénybe ezt-azt, valahogy megnyugtat!
Aki már szült, van egy kérdésem!
Mennyire lehet mosakodni szülés után, a gátseb miatt? Mert én még felírtam magamnak a intim mosakodó krémet a listához!

Ildi
ildi76

Sziasztok lányok!
Jó rég nem jártam erre. (az internet vacakolt itthon)Két nap kellett, hogy elolvassak mindent.
Mindenkinek köszi a biztatást kevés magzatvíz ügyben, sokat segített! Egyébként a probléma még mindig fennáll, de már nem aggódom halálra magam.
Ancsi! Olvastam a fejleményeket, nagyon sajnálom. :-) Ha vigasztal nekünk 10 igencsak "mórickás" hónap kellett. Az első 7 hónapban agyba-főbe vettem a teszteket, aztán semmi csak a csalódás. Utána már nem érdekelt annyira és alig mórickázás után megfogant ficánka. Hajrá!! Kép
A kórházi kellék:
Kép
Nem tudom sikerült-e feltölteni, ez volt az első probálkozás.
monesz

Hú!! Ez sikerült. Neet! Azt hiszem ez az általad elkészített lista.
Szia Votív!
Van közös vonásunk, nálunk is 3 gyerkőc van:-)
Én már láttalak Téged :-)még nyáron kismama klub előtt. Emlékszem rád mert nagyon csinos voltál,(szűk ruha volt rajtad) másrészt mert a párod maga elé engedett a bejáratnál. Később a soroksári bababoltban is láttalak a mosdónál. Én 170 cm körüli barna copfos kismami vagyok.Bocsi kicsit hosszan írtam.
Kismamaruhákról: szerintem érdemes kicsit beruházni, mert egy csinos kismamaruhában sokkal jobb a kedve az embernek. Nem is beszélve arról, hogy nőnek is érezhetjük magunkat. Bécsben a H&M-ben elég jó áron nagyon jó kismamaruhák kaphatók.
Jó babavárást mindenkinek!
monesz

Sziasztok,

Rég jártam erre, nem is tudlak egyszerre visszaolvasni benneteketKép
Nem tudom volt-e róla szó,ha igen bocs, szóval a Bihari úton a Götz boltban minden 50 % kedvezménnyel van, nagyon jó minőségű babaruhák vannak, prince oliver bodyk 500-700 Ft között és még nagyon sok minden, az 56-62 méretből még nagyon sok volt. Elvileg december közepéig van, de szerintem minél hamarabb menjetek ki ha érdekel benneteket mert nagyon viszik a cuccokat. Hétvégén nincs nyitva, 9-kor nyit, ha kell leírom, hogy hogyan kell odamenni.
Remélem minden mama és baba jól van,
Zsebi mama
zsebi2004

Zsebi!
Köszi az infót! Melyik Bihari úton van? Hány kerület? Írd meg légyszi a címet! Köszi!
ildi76

Sziasztok!

Kórház-kelengyéhez csak annyit, hogy szerintem érdemes 1-2-nél több hálóinget/pizsit vinni, egyrészt néha még a Tenna betét sem fog fel mindent, így lehet egy kis "baleset", másrészt aki vizesedett terhesség vége felé arról állítólag a szülés utáni napokban ömlik a víz (erről nincs saját tapasztalat, mert én nem vizesedtem, de már több barátnőm is mesélte). Szóval érdemes akár 4-et is vinni.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ildi, nekunk azt mondtak vizzel, tobbszor eloszor, aztan szerintem lehet intim szappannal is.
Meg az amugy is jo.
Papirtorlo is jo szolgalatot tesz, meg nalunk fertotlenitovel is lemossak a szulesznok.

Kép
babarozsa

Votiv, hulye kerdes, de miert kell annyira melegen tartani a mehet?

azert vigyel eldobhato bugyit is az elso napokraKép

meg valami, nem tudom ki tervezi, de nem ajanlottak a haskotot, plane ezt a drag muszalas tipust, markat nem irok! haskoto bugyi

csak mondjuk, ha valaki ikreket szult, vagy annyira lazak a hasizmai, es akkor is olyat, ami a gatat szabadon hagyja
ezt egy korhazi eloadason hallottam!

Kép
babarozsa

Babarózsa,

a meleg azért jó, mert ellazít. nem fáj/görcsöl annyira a méhecskéd. viszek eldobhatós bugyit is, még a megatoysban vettem anno én is neccbugyit. a pamutbugyi meg kifőzhető, szóval az is jól jöhet, végülis nem csak a 3-4 kórházi napból áll a gyermekágy, itthon is vérezget az ember.

a hasleszorító bugyit is én kaptam egy barátnőmtől, akinek nagyon bejött. miért nem ajánlották?
én olyanokat olvastam, hogy az első napokban hason kell aludni és a hasunk alá párnát/összecsavat törölközőt is be kell rakni+a hasat erőteljesen, határozottan masszírozni kell, mert ez mind gyorsítja a regenerációt, hamarabb kitisztulsz, nem maradnak benn vércsomók stb.
ezt a hasleszorító bugyit nem kell alul összekapcsolni, olyan, mint egy óriás harisnyakötő. magamtól persze nem hiszem, hogy eszembe jutott volna ilyet venni, de ha már ott lesz velem, majd kipróbálom.

hogy vagy? vizsgálatokkal/kelengyével hol tartassz?
pusz: v.

votiv 8)
votiv

Monesz!
Én is emléxem Rád! szerintem meg te voltál csinos, evett is a penész, hogy "egyesek" milyen szép sovik bírnak maradni pocakkal is! Kép

na és van - vagyis már csak volt - még egy közös vonásunk, a dokink Kép te most kinél vagy?
én csüt. megint kiakadtam rá, mert elmentem a rendelésre, és kiderült, hogy nincs benn/nem is jön/továbbképzésre ment, miközben a portán kinn még azt mondták, hogy jön. persze ha ezt tudom, nem kúszok be. ráadásul még előtte fel is hívtam, akkor is azt mondták, benn lesz.
most akkor minek rendel be, ha tudja, hogy nem lesz benn? és ha nem tudja, akkor mér nem szól legalább a portán? micsoda kripli. legyen akármilyen jó szakember, emberileg nem vagyok tőle elragadtatva.

a H&M-et én is imádom, kb 1 hónapja ott vettük az összes bébiruhát a kiskópénak. már csak ezért se jutott idő arra, hogy magamnak körülnézzek. de persze ez most nem is volt olyan fontos! Kép

lemaradtam, mikorra várod a babát? már biztos nem lehet sok hátra! kisfiú vagy kislány? a három nagyobb nálatok hogy áll hozzá? épp itt van nálunk hétvégére a (pár napig még) legkisebb fia a páromnak. olyan kedves, simogatja a hasamat, és beköltözött a babaszobába "a tesójához" a matracával! Kép

nagyon nagy szerencse, hogy ilyen kedves és értelmes gyerekei vannak a páromnak - ebből is látni, hogy jó apuka-anyag! Kép
és én is jól járok meg a bébi is: elég, ha egyet szülök, és máris nagy családom van, a babónak meg egyből lesz három jó testvére.
nálatok milyen a helyzet?
v.

votiv 8)
votiv

Neet! már csak 6 nap!!! a hasam már a térdemnél van lent, de attól tartok, így is túl fogom hordani. ez a terhesség, már megint egyre hosszabb lesz, ahelyett, hogy telne az idő! Kép

tegnap a hülye front miatt azt hittem megőrülök, úgy fájtak az izületeim+a csontjaim, mint az időjárásjelző békának. az ujjaim meg vizesek, vastagok, mint a virsli, és csak úgy nyikorognak. viszont a pocám épp nem keményedik, ami nagyon jó. te hogy viseled az utolsó napokat?

ja és az NST. mit jelent, hogy 40%? egyáltalán hogy kell nézni azt a papírt?

votiv 8)
votiv

Johanna, Pipocska, Ildi, és akit még érdekel a homeopátia!

VAJÚDÁSHOZ: Caulophyllum 5CH és Cimicifuga 5CH
Mindkettő méhnyak-tágító, gyorsítja a vajúdást.
A Caulophyllum akkor a legjobb, ha a burok már megrepedt, de nincsenek/túl gyengék/túl rövidek a fájások, és a szülőnő csak kínlódik. A Cimicifuga akkor jobb, ha görcsös jellegűek a fájások, és a kismama kezdi elveszíteni a türelmét, nyugtalan, izgul. A két szert felváltva lehet szedni a jobb hatás érdekében, félóránként 5 golyócskát.

SZÜLÉSRE FELKÉSZÜLÉSHEZ az utolsó 2-3 hétben Arnica montana 15CH, ez vérzésmegelőző, érfalerősítő, visszérjavító.
Ugyanez SZÜLÉS UTÁN fájdalom- és vérzéscsillapító, sebgyógyító (placentaseb, hüvely- és gátseb), napi 2x5 golyócska.

Emellett még jól jöhet:
- Duzzadt, fájdalmas gátsebre Apis Mellifica 30CH napi 2x5 golyó
- Nagy gátmetszés és császármetszés gyógyulását segíti+fájdalomcsillapító a Staphysagria 30CH, napi 2x5 golyó
- Sírós hangulatra, kimerültségre, összetörtségre, a visszerek ellen és túlhordáskor a Pulsatilla 30CH, napi 2x5 golyó. Ez szülés közben is jól jöhet, segít "elengedni a babát", csökkenti a szorongásokat.

Én már most szedek Nux Vomica 9CH-t, hasi puffadásra, gyomorégésre, hányingerre stb. de ez szülés közben is jó annak, akinek alacsony a fájdalomküszöbe, túlságosan izgatott, hevesen dobog a szíve, kapkodja a levegőt és kiveri a víz.

A homeopátiás gyógyszertárakban (pl. a Gazdagréti, a Lajos utcai vagy a Széna téri) van homeop. brossúra kifejezetten a terhességi tünetek kezelésére, az ájulásérzettől a vizesedésig, ezt ajánlom, ha érdekel Titeket.

Ildi, a fejfájásra 6 különböző bogyót ajánlanak, a fájás jellegétől/kialakulásától függően.
- lüktető fájásra, amit izzadás kísér (és jól esik a csend/az alvás) Belladonna 9CH óránként 1x5, míg el nem múlik
- szem körül fellépő migrénes fájdalomra, ami szédüléssel jár (melegben javul, kávétól, evéstől rosszabbodik) Cyclamen europaeum 9CH óránként 1x5
- rendszeres migrén, hányingerrel, savas hányással: Iris versicolor óránként 1x5
- jobb oldali, szem körül induló, migrénes fejfájás, hányingerrel (az éhség is beindítja): Lycopodium clavatum 9CH 1x5
- bőséges étkezés után fellépő fejfájásra: Nux Vomica 9CH 1x5
- zsíros nehéz étel evése utáni fejfájás, amit hasmenés kísér: Pulsatilla 15CH 1x5

na most már abbahagyom a litániát Kép
én a kórház melletti patikában vettem meg a szereket, ami nem volt, azt másnapra meghozták.

votiv 8)
votiv

A hányingerre is van legalább 7 különböző lehetőség, ha akarjátok, leírom. én csak a Cocculine-t szopogattam, nekem az is segített, de volt, akinek az nem. talán Jucus mondta? nem emléxem, bocs.

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Monesz!
Ha megkérlek, megírnád nekem Urbán Márta magánrendelésének "tarifáit"? (vagy bárki más aki tudja)Úgy látom eléggé szórnak az árak az orvosok között.

Aki Bardóczy Zsoltot választotta, az mindenki az SZTK-ba járt UH-ra? Nem gond az, hogy nem a saját orvosod nézi az UH-t? (Vagy ott is rendel a Bardóczy?)

Köszönöm a segítséget! Még mindig babaprojekt előtt állok, de hétfőn elkezdem az Elevitet végre!!!!

Ha minden csoda folytán az első alkalomkor összejönne a baba, akkor pont a fogantatás utáni 1-2 hétben Thaiföldön lennék (vagyis a menst. periódus utolsó 2 hetében, és ott is kellene hogy megjöjjön v. ne jöjjön meg). Szerintetek ez tud gond lenni? Mármint az utazás, időeltolódás, más környezet stb.? Párom szerint lehet hogy jobb lenne várni még egy hónapot (szerinte én már akkor rosszul leszek, de szerintem az azért talán még túl korai lenne), de én ezt nem érzem olyan túl nagy rizikófaktornak. Másrészt én kicsit pesszimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy pont az első alkalommal összejöjjön....
Nektek mi a véleményetek? Ti próbálkoznátok egy 2 hetes út előtt?

Dorka

Kép
szdorka

Dorka, szerintem nyugodtan próbálkozzatok. nekem az első rosszullétes tünet a 6. héten jött, pedig én aztán rendesen pocsékul voltam.
az utazás/időeltolódás legfeljebb kicsit megtréfálhat, ha emiatt nem jön meg időre.
de ha nem akarsz ezen izgulni, vegyél itthon egy tesztet, és vidd magaddal.
az evésre-ivásra amúgy is odafigyeltek, nem? (hogy ne kapj vmi fertőzést) akkor meg hajrá!
és csak óvatosan a koktélokkal Kép

votiv 8)
votiv

Köszi Votiv,

Én is igy gondoltam, de azért megnyugtat hogy ezek szerint nem veszem túl lazára a dolgokat. Sajnos az én férjecském szereti mindig kicsit húzni a dolgokat, de persze amikor már megtörténik, akkor örül hogy nem várt tovább (az esküvőnket is húzta volna még egy évig - de én mondtam hogy ha már egyszer megkérte a kezem, akkor legyen is esküvő - aztán most meg örül hogy "túl van rajta", és mindenkit az esküvőre bíztat!!! :-))))

Dorka

Kép
szdorka

Votiv!
Köszi a listát a szerekről! A fejfájást nem én kérdezetem, de az is jól jön! És Te honnan tudod mind ezeket? Szoktál konzultálni szakemberrel is? Mert én félek csak úgy ezt-azt bekapkodni ezek közül! Vagy nem veszélyes?
ildi76

Szia Votiv!
Én meg pont 2 hét múlva kellene, h szüljek, hát meglátjuk, nagyon bízom a pénteki teliholdban. (Aki nem hallotta volna még ezerszer: az is előrehozhatja a babát, csakúgy, mint a frontok. Engem a frontok hidegen hagynak,de a teliholdat imádom és megcsodálom mindig. Kép )
Szerencsére nem vizesedek, meg semmi bajom, a gyűrűk is simán "jönnek-mennek" az ujjaimon, bár a szülésre lehet, h még a jegygyűrűt se viszem be, hátha le kell venni, azt hol szorongassuk?
Az NSTről most tanultam (3 hónapja szült sógornőmtől), h az alsó csík a méhösszehúzódást jelöli, a középső vonalkázás az, amit te nyomsz, amikor a baba mozog (nekem ez sűrű kerítésszerű vonalazás szokik lenni. Kép ) a felső sor meg a baba szívhangja, nekem az 120 és 150 között mocorog. Kivéve, amikor a baba elkúszott, és nem mutatott semmit, de akkor a terhesgondozósnéni arrébb helyezte az alsó tappancsot a hasamon,és utolértük a lurkót... a néni szerint még mindig van helye mocorogni, amit nem értek, mert "átl.menny. magzatvíz"-em van, és ugyan a hasam nagy, de a baba se kicsi... na mindegy, lényeg, h jól elvan ő ott bent, és a család már fogadásokat köt, h ki szerint mikor jön majd ki a lurkó... Kép

Még mindig kórházcucc: gondoljatok bele, h a kötelező listán kívül is van biztos 1000 dolog, ami nélkül nem indultok el sehova (én pl labello (nem tesztel...) és körömreszelő nélkül...) szóval a személyes dolgok ne maradjanak ki! Egyébként nem kell mindenből ezret vinni, azért (is) vannak a látogatók, h ne úgy menj be, mint 1 málhás szamár, hanem ami kimaradt v.elfogyott, azt hozzák csak szépen szorgalmasan. Még büszkék is lesznek, h tehettek valamit... én legalábbis így voltam vele, amikor a sógornőmhöz mentem. Olyan jó érzés volt vinni valamit, mikor ő csak ott feküdt bezárva... Kép

Dorka!
Szerintem is próbálkozzatok nyugodtan, az első pár napot-hetet szerintem nem fogod megérezni, és ki garantálja, h az első mórickázás már eredméynes lesz? Pláne, ha utána rögtön felugrasz és várostnézel, a fiúk meg kapaszkodhatnak odabent.... Kép Kép

Ja, Ancsi, és aki még próbálkozik!
Mórickázás után tuti jó még egy félórácskát hanyatt feküdni, biztos ami biztos. Vagy ami a Jóbarátokban volt: "Rúgj be! A gimiben mindenkinek bejött!" Kép Kép Kép
neet(39)
neet

Ja, és örömmel olvasom, h a mórickázás itt szállóige lett. Kép Kép
neet
neet

A hasleszorito csak akkor nem jo, ha bepalik, tehat ami neked van akkor az jo, de nem szukseges minden esetben...

H&M irigykedekKép

hat a kelengye meg foghijas, de mar sokminden van
kell meg a mozesbe matrac, de lattam eg y jo helyet! Baross u. 36.
ott van

meg par meleg rugi, kad, ilyesmik

most voltam uhn, minden ok
a cukorterhelest meg nem tudom!

most sajnos ledontott valami virusus izeKép de mar labalok ki belole

Kép
babarozsa

Babarózsa!
Én is néztem a Baross u. 36.-ban azt a mózeskosárba való betétet, de valami 10.000-ret mondott a pasi, hogy annyiba kerül az a sima lepedőanyaggal bevont matrac! Te is ennyire emlékszel? Én egyébként az ágyneműhuzatot meg fogom varratni valakivel a családban, mert ott az is nagyon drága volt!
Levél ment!
ildi76

hat igen, eleg draga, de matcacot csinaltatni is gondolom
amugy tenyleg nem nagy szam az a huzat, sajnoa

Kép
babarozsa

ESIK A HÓ!!!
(Bocs, ha off, de olyan jóóóóóóóóóóóóó!!!)
neet Kép
neet

Ildi, a homeobogyóktól nem lehet semmi bajod, legfeljebb nem hatnak, ha nem találod el, mi a neked megfelelő. a szülés előtti/alatti/utáni bogyókat egy term. gyógyász ajánlotta, akihez több éve járok mindenféle testi-lelki bajaimmal. még a terhesség elején megbeszéltük, hogy a 9. hónap elején elmegyek hozzá, és átvesszük a szülésre/gyermekágyra vonatkozó hasznos dolgokat.
egyébként abszolút elkötelezett vagyok a term. gyógymódok mellett, 5 éve nem szedtem gyógyszert, és ha lehet, a babámat is óvnám ettől.

a Bába könyvben is szerepelnek u.ezek a szerek, meg még rengeteg másik is - mert ugye a bába csak erre szakosodott - de szerintem bőven elég lesz ez a 3-4 is, hogy kicsit segítsen, ha gáz lenne. ha megúszom velük egy 10-12 órás vajúdást, akkor puszilom őket. de persze majd beszámolok, hogy ért-e valamit!

Neet, és mi az a 40%, amit még tegnap írtál, és mit jelent? nekem ezt mér nem tudják elmagyarázni? csak kiszúrták a szememet azzal a sóderrel, hogy "minden rendben, kismama". Kép

Babarózsa és Többiek, a Csalogány u. 42/a-ban van egy "babafelszerelési diszkont". az egész olyan, mint egy raktár, de iszonyú olcsók ott az alapcuccok, pl. mózeskosár már 4000ft-ért, szoptatós párna 3400 ért, hálózsák 1400ért, szoptatós melltartó 1600ért, babakesztyű 160ért, zokni 140ért, hordozókendő 4500ft, de nem sorolom tovább - hoztam egy árlistát tőlük. a honlapjuk: www.babyfun.hq.hu de én vmiért képtelen vagyok megnyitni. tel: 214-5918, 06205444165. talán itt érdemes lenne még megkérdezni a kókuszmatracot. az eladó nagyon kedves volt, azt is mondta, megpróbálják beszerezni, ha vmi extrát kérek.
a babaáruházakban vagy pl. a Kikában nem lehet olcsóbban kapni? a mi 70x140-es (Kikás) kókuszmatracunk nem volt 10e! az ágynemű szett is csak 1500 volt, mondjuk akciósan. de sokáig nem is kell még neki az ágynemű, mármint a párna meg a takaró, elég a lepedő meg a pelus az arcocskája alá, és a hálózsák, nem?

votiv 8)
votiv

koszi Votiv, en mindenkepp megnezem ezt a diszkontot!Kép
bar ez a Golya sem volt tul draga, csk aez mozes matrac, es nem is kokusz volt

Kép
babarozsa

hátha valakit érdekel:
Holnap 9-13-ig lesz baba- és gyerekruha vásár az FMH-ban (Fehérvári út 47.) www.babaholmi.hu

Neet, most meg 7ágra süt a nap! bolond idő, én meg sajnos érzem a frontokat. a havazás nekem is jobban tetszett, egész kis télapós meg karácsonyi hangulatom lett tőle! Kép

votiv 8)
votiv

hűű, ha kislányom lenne, tutira vennék neki nyárra "spagettipántos bodyt"! Kép Kép Kép

votiv 8)
votiv

Kép
en meg vehetek , beee
a vegen fiu leszKép

en sajna nem megyek a borzere...itthon pihizek

Kép
babarozsa

Votiv!
A 40 % még nem sokat jelent (bár a sokat emlegetett sógornőcimnek szülés előtt 1 nappal nagyon sok 40% közeli értéke volt), nekem csak 1x-1x érte el azt a pontot. Gondolom, minél erősebb az összehúz. annál magasabb értéket kapsz. Egyébként örülj neki, h ennyivel "kiszúrták" a szemed, ha baj lenne, úgyis mondanák. Én meg azt várom, melyik vizsg.után közlik velem, h anyuka, nem megy már sehová innen, csak a kórházba.. Kép de eddig ilyen még nem volt. Lehet, h a baba olyan jól elvan odabent, h simán ráhúz pár napot-hetet? Hát ő tudja, én most már nem sürgetem.
neet(13 nap vagy több...)
neet

Sziasztok!
Megnéztem a babaholmis honlapot és bár nem tudom a vásáron mit mennyiért adnak, de kb. ugyanezeket a hosszúujjú, hátul kapcsos Prince Oliver bodykat az Elefáni bababoltban (Kálvin tér) 790 Ft-ért lehet kapni. A választék is elég nagy. Szerintem érdemes oda elnézni, nagyon aranyos sapkák is vannak
pesztus

Ildi,
Götz bolt: a X.kerületi Bihari út 8 szám, Ecseri úti metróállomástól a 13 villamossal egy megálló.
Szdorka,
Az ultrahangot általában nem a szülész orvos csinálja hanem kifejezetten vannak ultrahangos orvosok (bocsi pontos nevét nem tudom), akik a vizsgálatról leletet adnak és azt nézi meg az orvosod. Én a Bardóczy doktornál szültem és én is az SZTK-ba jártam UH-ra és csak a leletet vittem.
Zsebi mama
zsebi2004

Pipocska,
sajnálom, hogy nincs mail cimed, szivesebben irnék oda, mert itt valószinüleg indulatokat korbácsolnak a soraim, amit nem szeretnék, de szó nélkül se akarom hagyni a Tiedet. Ezért bocs a többiektől, átugorható, mert se olcsó babaruha bolti cimet, se kórházi kellékes listát nem találtok benneKép
Szóval OFF:
Gyakorlatilag egyetértünkKép embere válogatja. Ezzel kezdtem én is.Kép Viszont abban, hogy az "ember csak akkor érezheti magát biztonságban ha kétszeres vagy háromszoros árat fizet", már nem, mert nem muszáj vállalni ilyen összegért. Másrészt (és ez a hangsúlyosabb) inkább megforditanám: mivel biztonságban érzem magam mellette ezért hajlandó vagyok kicsit többet fizetni. És nem azért mert megtehetem(!), hanem azért mert mérlegelve az anyagi helyzetünket, hajlandó vagyok (voltam) lemondani sok más pénzrabló tevékenységről, tárgyról a baba érdekében. Az én tapasztalatom, hogy egy jó orvos-kismama viszonyon alapuló terhesgondozás alapvető(természetesen nem egyetlen) feltétele lehet egy(kétKép ) csodálatos szülésnek/születésnek.

Ami a vizsgálatok árát illeti valóban ijesztőnek tűnik a havonta 17e Ft-os kiadás, de ez igy nem is igaz, hiszen nincs minden alkalommal UH (persze mindenki boldogan kuksizná az utódot minden lehetséges alkalommal) 4 a kötelező, amit ráadásul a Bártfai u-i rendelőben téritésmentesen megcsinálnak. Ha Te minden alkalommal 4+3ezret fizetsz, akkor ugyanott vagy. Igaz, látod a babácskát, de attól nem változik rajta semmi... Ez igy lélektelennek tűnik, de igaz.
Ja és ez a bizonyos UH egy szuper 4D-s készülék, ahová akár Te is nyugodtan bejelentkezhetsz (Kismama újságban láttam hirdetést, ami 1ooo Ft-os kedvezményre jogosit)
Az nem derült ki, hogy Tőled az orvosod a kórházi rendelőben (este 9: ügyeleti idejében?), Uh-on kérte el ezeket az összegeket? Vagy a saját rendelőjében lezajlott vizsgálatért, az általa fenntartott gépen készitett felvételért, és számlát is adott minderről?
Azt már csak zárójelben irom, hogy engem zavarna, ha nekem kellene "pánikszerűen" bejelentkeznem az általad emlitett UH-ra és nem az orvosom jelezné, hogy mikor kell mennem. Többedik pocaknál persze más lehet a helyzet, de mondjuk egy első terhességnél, egy nem BabanetezőKép, tájékozatlan kismama esetében...
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, de nem akartam szó nélkül eltűnni az előző belekotyogásom után.
Minden jót, Évica
Évica

Sziasztok!

A Szent Imrében összeállított baba-mamakelengyéből a babás részt egyből be kell vinni magammal, vagy úgyis kórházi motyót adnak a babára, és elég ha hazamenetelkor hozza be a Papa?

Köszi
vollard

Vollard!
Az első nap kap pelust is meg popótörlőt, de a többi napra már hozzon be a látogató!! A hazamenetelhez elég majd a ruhácskáit bevinni, ezt az ea-on mondták. Krémeket, fürdetőt, stb a kórház ad, amíg bent vagytok.
neet(39)
neet

Votiv!

Melyik szoptatóspárna kerül 3400Ft-ba a Csalogányba?A kifli alkú amiben pici golyók vannak?Nekem az kéne mert képzeljétek varrtam egyet magamnak de a tölteléknek kapott hungarocell golyólkolyan büdös macskapisi szagúak voltak,hogy most nincs mivel megtöltenem.Kép

Neet!

Tiszta izgi a helyzet már!
Jucus
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?