Johanna, Pipocska, Ildi, és akit még érdekel a homeopátia!
VAJÚDÁSHOZ: Caulophyllum 5CH és Cimicifuga 5CH
Mindkettő méhnyak-tágító, gyorsítja a vajúdást.
A Caulophyllum akkor a legjobb, ha a burok már megrepedt, de nincsenek/túl gyengék/túl rövidek a fájások, és a szülőnő csak kínlódik. A Cimicifuga akkor jobb, ha görcsös jellegűek a fájások, és a kismama kezdi elveszíteni a türelmét, nyugtalan, izgul. A két szert felváltva lehet szedni a jobb hatás érdekében, félóránként 5 golyócskát.
SZÜLÉSRE FELKÉSZÜLÉSHEZ az utolsó 2-3 hétben Arnica montana 15CH, ez vérzésmegelőző, érfalerősítő, visszérjavító.
Ugyanez SZÜLÉS UTÁN fájdalom- és vérzéscsillapító, sebgyógyító (placentaseb, hüvely- és gátseb), napi 2x5 golyócska.
Emellett még jól jöhet:
- Duzzadt, fájdalmas gátsebre Apis Mellifica 30CH napi 2x5 golyó
- Nagy gátmetszés és császármetszés gyógyulását segíti+fájdalomcsillapító a Staphysagria 30CH, napi 2x5 golyó
- Sírós hangulatra, kimerültségre, összetörtségre, a visszerek ellen és túlhordáskor a Pulsatilla 30CH, napi 2x5 golyó. Ez szülés közben is jól jöhet, segít "elengedni a babát", csökkenti a szorongásokat.
Én már most szedek Nux Vomica 9CH-t, hasi puffadásra, gyomorégésre, hányingerre stb. de ez szülés közben is jó annak, akinek alacsony a fájdalomküszöbe, túlságosan izgatott, hevesen dobog a szíve, kapkodja a levegőt és kiveri a víz.
A homeopátiás gyógyszertárakban (pl. a Gazdagréti, a Lajos utcai vagy a Széna téri) van homeop. brossúra kifejezetten a terhességi tünetek kezelésére, az ájulásérzettől a vizesedésig, ezt ajánlom, ha érdekel Titeket.
Ildi, a fejfájásra 6 különböző bogyót ajánlanak, a fájás jellegétől/kialakulásától függően.
- lüktető fájásra, amit izzadás kísér (és jól esik a csend/az alvás) Belladonna 9CH óránként 1x5, míg el nem múlik
- szem körül fellépő migrénes fájdalomra, ami szédüléssel jár (melegben javul, kávétól, evéstől rosszabbodik) Cyclamen europaeum 9CH óránként 1x5
- rendszeres migrén, hányingerrel, savas hányással: Iris versicolor óránként 1x5
- jobb oldali, szem körül induló, migrénes fejfájás, hányingerrel (az éhség is beindítja): Lycopodium clavatum 9CH 1x5
- bőséges étkezés után fellépő fejfájásra: Nux Vomica 9CH 1x5
- zsíros nehéz étel evése utáni fejfájás, amit hasmenés kísér: Pulsatilla 15CH 1x5
na most már abbahagyom a litániát
én a kórház melletti patikában vettem meg a szereket, ami nem volt, azt másnapra meghozták.