Sziasztok!
Természetesen nem tudom befogni a számat mikor Nagya ilyet ír...
Hmmm....mi nagyon optimistán mentünk neki ugyanennek a helyzetnek, a 24. hétig problémamentesen.
Amivel jobb a helyzeted így első hallásra, mint a miénk volt, hogy a külön álló baba a legkisebb!!!! Ilyenkor csak ő jöhet számításba a redukció szempontjából!!!
Nekünk Ő (Zoé) volt a legnagyobb, így K ügynök azt mondta, hogy túl nagy a kockázata annak, hogy mindhárman elmennek, ha hozzányúlunk a külön álló Babához.
Én képtelen voltam arra gondolni is, hogy egyiküket elvegyék, így nekiindultunk a hármasiker terhességnek.
A vége nem éppen happy and lett
De azóta ismerünk sokakat, akiknek sikerült, és minden rendben van. Mondjuk nem ilyen leosztásúak voltak, hanem ott három egymástól független burokban voltak a babák! Ez nagyon fontos tényező a siker szempontjából! A közös burok még több veszélyt rejt!
Orvosilag a statisztikák rémesek ilyen esetekre.
Az egypetéjüek közt nagy a TTTS (iker transzfúziós szindróma) esélye, pláne lombiknál. Nálunk is ez indította be a folyamatot.
Nehéz döntés!
Bár zárójelben megjegyzem, hogy ha most ismét ugyanabba a helyzetbe kerülnék, most sem valószínű, hogy azt tudnám mondani, hogy szúrjuk szíven az egyik Picikénket, hogy a másik kettő élhessen. Lehet hogy felelőtlenül hangzik, de azt hiszem, megint megpróbálnánk 3 babával...
De ugyanakkor emlékszem, hogy szülés után mennyire hálás voltam a sorsnak, hogy megmaradt a méhem, amire egy ilyen koraszülés esetén alig volt esély! Orvosok tucatja mondta azt, hogy ha nem ismer ilyen régóta Lintner Tanár Úr, akkor most nincs méhem, és sosem lehet gyerekünk...
veszélyes, és sajnos a legeslegrosszabb esély az, hogy az embernek sem babája, sem méhe nem marad!
A legjobb a három boldog, egészséges baba
A 12. hétig csinálnak ilyen beavatkozást. Konc Tanár Úr is csinál redukciót, milliónyi beleegyező nyilatkozat kitöltését követően. Legeslegkésőbb a 14. hét elejéig meg kell csinálni, ha úgy alakul, mert utána már elég nagyok ehhez az eljáráshoz.
Ha tudok segíteni bármiben, kérdezz nyugodtan - akár priviben, akár itt!
Remélem jól döntötök, és az élet igazolja néhány hónap múlva, hogy helyesen cselekedtetek!