Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Boriszkám már édesen alszik. :) Angyal gyerek!!!

Claire, mi a pesi oldalon lakunk, pontosan a Deák térnél, szóval tényleg a belváros szívében. :)
A Marczibányi térre szombatonként kb. 2 perc alatt átérünk kocsival, csak az Erzsébet-hídon kell átmennünk, és már ott is vagyunk.

Én még üveges kaját nem adtam a Kismanómnak, így pontos mennyiséget nem tudok írni, de egy átlagos méretű alma lereszelve simán lecsúszik neki. A többi zöldségből, gyümölcsből is kb. ilyen mennyiséget eszik.

Kis betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!!!

Betti, nálunk is volt kisebb gond a könnycsatorna miatt, de mi csak homeopátiát alkalmaztunk és gond nélkül elmúlt.
Egy ismerősöm is arra panaszkodott, hogy már 3 hete hiába kap a kisfia különböző antibiotikumokat, nem akar javulni. Neki is javasoltam, hogy keressen fel egy homeopatát. Meg is tette, és egy hét alatt helyrejött a baba szeme.
Átmosás helyett sokkal "finomabb" módszer... Mégsem szenved a kicsi!

Kép
napsugar1123

Ircsi, annyira durván nem tartom a diétát mint régen.
Nincs meg mindig a pontosan 5 étkezés időben. :oops:
De cukor, fehérliszt nincs! :wink:

Viszont megkaptam az erdményeket. Szerintem nem olyan gáz.
Glucose terhelés 0 perc 4.95 mmol/l 4.10 - 6.00
Glucose terhelés 120perc 4.62 mmol/l 4.10 - 7.80
Insulin terh 0 perc 6.46 mIU/l 2.60 - 24.90
Insulin terh 120 perc 31.59 mIU/l

Viszont csináltak ilyet is, és az alacsony lett.
*Prolactin 83.6 mIU/l 102.0 - 496.0
Ircsi ez mit jelenthet?
Köszi!

Évi, Lili kedvence az almás grizpép. Ha nem akcióban van akkor nagyon druva szerintem az ára.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Claire,Tomi most pár napja már majdnem egy egészt üveggel eszik,szopi után(!!)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Woody, igaz, hogy nem tőlem kérdezted, bocs hogy belekotyogok!
A prolactin hormon felelős a tejtermelésért. A szülés után magasabb a szintje, majd a szoptatás után lecsökken. (Illetve a hormon csökkenése okozza a tej elapadását.) Ha jól emlékszem, Te nem szoptatsz, így ez normális.
Amennyiben reggel történt meg a vérvétel, márpedig feltételezem igen, akkor még alacsonyabb szintet mutathattak ki, hiszen reggelente ennek a hormonnak a szintje alacsonyabb a nap többi szakához képest.
Az alacsony szint az orvostudomány mai állása szerint betegséget nem okoz, ellenben a magas prolactin szinttel, ami meddőséget okozhat!
Az IR-t pedig fokozhatja, ha MAGAS a szintje.

Ja, és ez a hormon okozza elvileg a szoptatás ideje alatti menstruáció kimaradást, ugyanis gátolja a tüszőérést és a ciklus beindításáért felelős hormonok tevékenységét is. (Azért írtam, hogy elvileg, mert én napra pontosan a szülés utáni 6. héttől ismét menstruálok, - olyan a szervezetem, mint a svájci óra - holott a mai napig szoptatok és rengeteg tejem van... :?:Biztos yeti vagyok... :roll: :lol: )
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára napsugar1123 2011.03.25 22:21-kor.

Kép
napsugar1123

Claire-de nyomjuiezerrel
nem haszná az sem
dedalon kijön :(
sajna ez van
gergő egy órája üvölt bármit csinálok vele
gyóygszereket megkapta
most lázcsillapító...stb
kijöttem mert nem bírom hallgatni
semmi nem jó neki
se kézbe...állva-ülve-fekve-csak visít
nem bírom...agyilag rotyin vagyok tőle
szívtelen gonosz anya vagyok...hagyom-majd megnyugszik
az őrület határán vagyok szó szerint
ennyi
Fanni bent van nála...apa dolgozik
én meg dilibogyózok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi!Szopi után, :shock: . én szopi után vagy ha nagyon éhesek, akkor aztán jöhetek bármivel!
NapsiÉs télen hogy oldod mag a gyümit,

Én is főzök nekik, de amit nem tudok olyanra csinálni, abból veszek üvegest!

claire
claire

Sziasztok!

Limo:"Még jó, hogy a fejem a nyakamon van, mert egyszer azt is elhagynám! "---> hát, én kész vagyok, ígértem a telepítést, na majd itt nálunk! Szóval nekem is csak felesleges kellék a fejem :) Szúúúúnyog? :shock: bakker, idén kicsit korán jöttek, nem?

Napsi: "Boriszkám már édesen alszik. Angyal gyerek!!! "---> az igen, enyém gyerek csak most dőlt ki :) bár 5-6ig szunyált, nem is vártam , hogy előbb megy alukálni :)

Nklari: Boti nagyon édes!!!

Woody: műtéte sajnálom ami majd jön, értékekhez gratula!! Gergő is Milumill HA-s vaníliás pépet eszik :) imááádja :)

Szamoca: hááát, majd valahogy alakulunk, mármint kistesó kérdéskörben... azért nagyon köszike mindent!

Bettinyo: (Csibuc-om)....hát igen, mondhatni nem kicsi :) már behozza lassan a többieket :) régi élet... az már volt - nincs :) A torta valami baromi szép!!!

Bévi: hát igen, és anno, azért simán felnőttek a gyerkek, és Afrikában aki mondjuk a pusztán szül, gondolom nem jár havi egyszer terhesgondozásra, és gyerekek azért ott is felnőnek... csak anyukák ilyenek, óvják picijüket :) és persze a legjobbat szeretnénk, ehhez meg van szépen kínálat is, nem kevés pénzért a piacon! ( most nem a helyi piacra gondoltam :) )

Clárika: szegények... jaj, remélem a csoda kaja ízlett uradnak!

CSillagom: Gergi jobban? FAncsi?

Dia: takarítok és nem látszik, na ez ismerős :)

Barbcsi: BEnce? ma már minden okés vele?

léptem... azt hiszem, kidőltem... akinek nem írtam neharika!!!!
ÉS MINDEN KISTESÓS KOMMENTEK KÖSZÖNÖK!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="claire"]
írta:
claireNapsiÉs télen hogy oldod mag a gyümit,

Én is főzök nekik, de amit nem tudok olyanra csinálni, abból veszek üvegest!

claire

Előre készültünk! :)
A saját kertünkből fagyasztottam le, ami volt, ami meg nem, azt megvettem a biopiacon és azt tettem be a fagyóba. ;)
Eddig nagyon bejött ez a megoldás... Kicsit macerásabb, de egye fene!

Kép
napsugar1123

Csillagom: doki??? nem hívod fel? vagy ügyeletet? nem tudom, de ettől nem vagy rossz anya, ne hülyéskedj!!!

Claire: jaj, fiatal vagy és kész :) GErgő simán bevág egy üveggel, jó, ő nem szopizik, de néha olyan adagokat eszik, egyedül hogy csak nézek!!! :) mondjuk látszik is rajta!!! Inkább etetem őt, mint magamat :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Woody
Pajzsmirigy-problémád nincsen?
Van, hogy alulműködés esetén a prolaktin szint is alacsonyabb

Csillag
Jobbulást nektek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Nincs itt a macska, cincognak az egerek... :)
Észrevehetően többet ülök gép előtt, mióta Apa nincs itthon.
Manóm még alszik.

Ircsi, én úgy tudom, hogy csökkent pajzsmirigy működés esetén magasabb a vérben keringő prolaktin mennyisége. Persze lehetnek kivételek, meg ráadásul nem is vagyok endokrinológus...
Egyébként azon is gondolkoztam, hogy a gyógyszertől is lehet, bár nem tudom, hogy mit szedsz Woody.
Elvileg megnézhetik ilyen esetben a petefészkek, a mellékvesekéreg, illetve a pajzsmirigy működését.
De szerintem nem fogja az orvosod indokoltnak tartani.

Néztem tegnap az időjárás jelentést, és elvileg ma délutántól jön a rosszabb idő. :(
Ha felkel Boriszka, irány a szabadba, még kihasználjuk a napsütést!!!!

Szép napot!!!

Kép
napsugar1123

Évi: tegnap akartam még írni, csak hát az agyam veri szita! Hogy én málnát még nem ,de volt maracuja-s kaja, és attól kicsit piros volt a popsija...

TEgnapi hír: Gergő háton igaz, de kukacoskodik, és így egy idő után szinte teljes 360 °-os "fordulatot" tesz :) vagyis a feje szépen visszakerül az eredeti helyére... talán lesz ebből hasra fordulás is!!! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Napsi: jól is teszitek! Mi is így csinálunk, csak nem tudom mikor ébred Gergő... ezen a héten 10 előtt nem reggelizett még soha!

Kinél is olvastam?! :shock: :? hogy babóka csak 4szer eszik?! Hát GErgő is, mert későn ébred, szinte már ebéd van akkor, akkor kap tápit, aztán valami gyümis-zöldséget 2-3 között majd tejpép 6 körül és 9körül tápi.... több nem fér bele... meg a sok tea :) ( Limo--- tőled "Loptam" ugye a csipkebogyós tea ötletet :) )

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Napsugár
Hipofízis csökkent működése lehet a közös ok :wink:
Főleg olyanoknál merülhet fel, akiknél gond van pajzsmiriggyel, ciklussal... :?

Mares
Chloe 3-4-szer eszik+5-6-szor szopizik... Hova fér bele ennyi kaja? :roll:
És még nem is mondhatom rá, hogy dagi :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hogy csináljátok, hogy sokáig (8-9-10-ig) alszanak a csemeték?
Chloe ébred olyan 1/2 6-6 körül, eszik, de nem alszik vissza. Majd csak 9-10 között alszik 30-50 percet... azután 1-4 között általában 2-2,5 órát... majd este 8-tól...
Persze, éjszaka még 1-2 szopinyi ébredés van. (ennyit arról, hogy a szilárd kaja után nem szopizik a baba)

Naponta 2-3-4 üveg bébiétel elfogy, attól függően, hogy mennyire kedvenc, amit adok. És utána még olyan 10 percnyi erőteljes szopik vannak...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok! Csak bekukk, házimunkázok :D

Csillagom jobbulást a családnak. Sajnálom, hogy ennyire rátok jár a rúd mostanában. :(

Enyém gyerek is 4-5x eszik, mikor hogy.
Mostanában reggel 6-6.30 között ébred, este viszont időben elalszik, van amikor már 8 előtt, igaz olyankor késő délután már nem alszik.

Woody jók az eredményeid, bár én nem értek hozzá, csak azt néztem, hogy referenciatartományon belül vannak.

Itt is süt még a nap, de már el-elbújik. Megy a mosógép, még ki szeretnék teregetni. Mármint kintre. :D

Mares ne is mondd a takarítást. Megint porszívóznom kell.....soha nem érek a végére viszont amíg nincs rend meg tisztaság nem tudok pihenni vagy lazítani.....Muszáj megcsinálnom. És most nehezített terep van mert mind a három pasi itthon van.

Clarika jobban vagytok? Milyen lett a kaja? Párod rendben hazaért?

No megyek egy kört a lakásban :wink:

királylány

Sziasztok
Itt erős szél van,éjjel is fújt,Tomi fel is sírt 3-4x...vagy azért vagy ki tudja miért,nem szokott pedig.

Mares kukacoskodás,szuper,Tomi is ügyes kukac a szőnyegen pár napja!Sokszor hasra fordul és tolja magát,de még nem halad,viszont vicces :lol:

Ircsi,Tomi is korán kel,a legjobb idő fél 7 amit eddig futott :) (F1..) de talán azért van ez mert Chloe és Tomi is 8kor már alszanak...a többi baba legalábbis a pécsiek tovább fent kukorékolnak.

Csillag,sajnálom az estét,jobb lett????? Fájt talán valamije?

Tomi 5x eszik egy nap,abból 4-szer kap mellé szilárdat is(tízórai tejpép v.gyümi,ebéd főzelék-már ha megeszi-uzsi tejpép v.gyümi,vacsora Sinlac)

Dia,én is így vagyok,addig idegesít a kupi míg meg nem csinálom hamar.

Gond van,tegnap vettük észre hogy Tomi szobájában vizes a habtapi..először nem értettem,de észrevettük hogy ALATTA vizes,nem is kis területen..az ablak előtt....felszedtük,letöröltük, most vagy
1. a radiátor folyt,de azt nem hinnénk,meg akkor nem alatta vizes
2. kifolyt vmi-felmosóvíz?-de azt csak észrevettem volna
3. a nagy melegben "megizzadt"a habtapi ahol rásütött a nap,na az gáz lenne....
Úgyhogy most ott is kupi van :evil:

Claire,igen,szopi után,ezért az a sejtésem hogy nappal Tomi csak iszik a ciciről...vagy annyira kevés a tej?...de reggel elég,igaz akkor 2 mellről.de mindegy,lassan úgyis kiváltom a szopikat.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

IRcsi: jó a könyv :).... azért GErgőnél a szopi helyetti tápszer este szerintem jobban eltömi... és ezért aluszik.... meg tegnap aludt 30 percet majd kb 1 órát... ennyi volt a napközbeni alvása... ezért alszik sokat este gondolom.. meg most pár napja még cumiért sem ébred... ( talán visszateszi magának? :shock: )

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,könnyen lehet,megtanulják ám. Tomi is visszateszi,van hogy felsír,mire átmennénk,elhallgat,és benézek ott a cumi a szájában.

evilany

Chloe ezt olvassa...
http://www.youtube.com/watch?v=I0a-U59Ypmc

Gyakorlatban is alkalmazza :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mares
Egy idő után önkiszolgálóak a csemeték?

Évi
Szerintem, inkább valami víz folyhatott alá. Felmosásnál magába szívhatja a vizet...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,jó könyv,sok igazság van benne :) a legjobb nyugtató a cici,és néha Tomi is virágos jókedvre derül nem tudom olyankor mi jön,tiszta eufórikus lesz,táncol :)
Mondjuk nekem a nagyobb tesó és baba együtt szopizása...hááát... :roll:

evilany

Ircsi!!!!
Tegnapra:

Kép

evilany

Sziasztok

Csak beugrok pár percre míg fiam vuk-ot néz :)

KEZD ELMENNI A TEJEM :( nem értem miért....van még de csak 2 tud szopizni a fiam :(

szóltam doktor néninek is és már írtak Becusnak HA rizs pépet 2 hét alatt 4 doboz fogy el ááááááááááááá
de az kevés neki megeszik belőle 260 -at 4 óránkét közben ebédre eszi a főzeléket húsival 1 egész üveggel :) tízóraira uzsonnára gyümölcsöt vagy túró rúdit persze laktóz mentest és kapja a baba piskótát a nyuszi pufit .

Közben doktor néni mondta elkezdetjük lassan enni a túrót, sajtot bébi ételbe bele keverve keveset és ha kiütné azonnal abba kel hagyni.

Tegnap itt voltak nálunk Szilviék Tivával :) olyan édesek voltak együtt majd mutatunk képeket ha Szilvi elküldi :)

Szerdán megkaptuk az oltásunkat a prevenar másik felét .

Valamelyik nap olyan édes volt csöppöm apja jött haza szolgálatból és nem figyelt eléggé fiára mert nekem beszélt erre Bence ránéz megszólal : apa :shock: :shock: :shock: férjem rám néz megkérdezi te is azt hallodat amit én :) válaszolom igen azt mondta apa utána egész nap nem lehetett a fia közeléből elhívni :)

Na most mennem kell valamiért reklamál a törpe....

betegeknek jobbulást többieknek meg nagy pusziiiiiiiiiiiiii

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

[quote="evilany"]A írta:evilanylma-málna v.alma-eper pürét adott már vki?..Kecskemétis,4 hótól(??)

mi is ettük-imádtuk!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok
éjszaka borzasztó volt..már a második...foga 2 kint többi jön
nurofen,panadol,germicid felváltva de nem használ...valamilye tuti fáj de nem tudom milye...fájdalomcsillapító vana aszirupokban...kenem az ígyén...nem tudok többet tenni
tegnap elkeztük az ospamox-ot is úgy ugat mint Fanni...ő sem javul,annyi hogy nem hány...nem hiszem el

kemény 3 órát aludtam (éberen) cumi ki-én be...és így tovább
agyilag rotty...nem bírom a mai napot-segítség=0 apa alszik ma még megy éjszakásba...
most alszik Geri,ha felkelt felcuccolo-megyünk anyuhoz...átadom neki a gyereket...én főzök helyette...hátha észhez térek..zsibbad az agya a k... sok bogyótól...de nem bírom másképp...
Mares-oigen is rossz anya vagyok...ki hagyja magára a visító gyereket?!?-én :(
mindegy...megint csak a nyavajgás...gondoltam minden jó lesz ha visszajöttünk-erre tessék....áááááááá
ha helyrejöttem agyilag és nem depizem jelentkezem...nincs pofám már itt nyavajogni,mindenkinek megvan a maga baja..de hogy nem bírom az '100....de ez az én gyengeségem
én is szédülök,hasmenés,hányás....ami vele jár...láz nem nem vészes 38.2...kibírom...gyerekek legyenek jól
na mentem a dolgomra...mert a végén lefekszem és nem jutok el sehova :(
sziasztok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csak gyorsan annyit, hogy woody szerintem ezek az eredmények baromira jók! Bár az enyémek is ilyenek lennének, de nekem az éhgyomi cukrom 5,7 volt, a terhelt 7,6. Inzulinnál ugyanez 9,3 és 38. Szóval panaszra nincsen ok, mondjuk úgy, hogy én a Te értékeidre törekszem :)
Így már értem miért eszik Lili HA-s tápot és pépet....

Mares: nálunk olvashattad, hogy 4x eszik a gyermek :)

Évi: habtapi-víz -> szerintem is aláfolyt valami.

Még egy örömhír gyorsan: aki esetleg ismerte bridget 0801-et, ma szült, reggelt kaptam az sms-t NY-ból :D

Többieknek is írok majd, csak nem most. Rohanok főzni :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettinyo 2011.03.26 11:12-kor.
bettinyo

Jó reggelt!

Csillag, jobbulást nektek!
Gyógypuszikat küldöm.

Mares, Gergő nagyon ügyes! Gratulálok! :D

Napsi, Ircsi köszi hogy leírtátok.
Met-et nem szedek még, nem adták terhesség alatt sem és szoptatáskor sem (tudod nem nagyon engedik :roll: ). Most akartam felíratni, de kellett ez az IR vizsgálat. Hát most kíváncsi vagyok mit mond majd a doki erre.
A TSH 1.620 mIU/l 0.270 - 4.200 az tökéletes lett szerencsére.
Én még arra tudok gondolni, hogy eddig csak 2x menzi és akkor 36 napos volt a ciklus, régen 32 volt a max., gondolom még nem rendszeres ezért van ez az alacsony prolactin. :roll:
Remélem jövő héten választ kapok ezekre a dokitól.

woody

Ja és a tegnapi gasztros doki mondott valami új dolgot bukós babáknak!
Csillag, lehet nálatok is ki lehetne próbálni.

A neve Gastrotuss baby, idén hozták be, vény nélkül lehet kapni (drága, de ha nincs más megoldás ez van).
Reflux betegségben szenvedő újszülöttek és gyerekek kezelésére javasolt, mechanikai hatású orvostechnikai eszköz. Csökkenti a reflux betegséghez kapcsolódó tüneteket. Szájon át alkalmazható.

Ez egy szirup és ha nyitva van a gyomorszáj, akkor ott egy kocsonyás anyagot képez és nem tud visszajönni a kaja. (étkezések után kell adni) Mi most megpróbáljuk és nagyon drukkolok, hogy jó legyen!

woody

Csillag,sajnálom szegény Gergőt
Figyu,nem egyedül hagytad,és a könyvek is azt írják,bizony inkább menjünk ki a szobából és nyugodjunk le ha már nem bírjuk a sírást minthogy más vége legyen!!Most is sír...?

Betti nem ismertem de gratula neki :)

Pár mai Kicsi Én :)
Némelyiken olyan nagyfiú...mint egy óvodás :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép :lol: :lol: :lol:

Kép
Csoda ha szerelmes vagyok bele??
bocsi

Cicc,tej:sajnálom..jó étvágya van Bencének!!
Túró Rudi? :wink:

evilany

Dia
Takarításba be kell fogni a pasikat :wink:
Milyen jó padlótörlő a legkisebbed :lol: :wink:

Évi
Köszi :lol: :wink:
Gyönyörű Tomi baba :lol:

Cicc
Tej :cry:
Mennyiség növelésre a gyakoribb szopi, fejés lehet jó (ha akarod)

Csillag
Jobbulást!
Jól rátok jár mostanában :cry: :cry: :cry:

Bridgetnek gratulálok! Ők is megszenvedték a babaprojektet ...

Megyünk csavarogni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Csillag! Ha visít, akkor nem lehet, hogy fájdalma van? Dokihoz nem viszed el? Hátha tud valami okosat mondani! Lehet, hogy nem csak a foga!
Jobbulást Fanninak, Gergőnek, neked is!!! És tessék nem szomorkodni, nem vagy rossz anya!!!

Évi! Nagyon édes Tomika a képeken! :wink: Nem csoda, hogy az vagy! Jaj, egyszer találkozunk élőben, akkor kicsit megdögönyözöm, jó? :roll:
Habtapi: szerintem is víz folyt be alá.

Woody! Gratulálok a jó eredményekhez! :)

Cicc Tej :arrow: minél több szilárd ételt kap, és minél kevesebbet szopizik, akkor csökken a tej, ez így törvényszerű, hiszen nem kap elég ingert. Sajnálom!

Ircsi! Jó ez a könyv! :lol: :lol:
Későn kelés: későn is fekszenek! Bence is újabban korábban fekszik le aludni, így korábban (fél 7 körül) ébred és 10-ig nem is alszik.

Napsi! Mi is kertből, piacról vesszük a gyümölcsöket, zöldségeket, (kivéve, amit nem lehet, pl. meggyet fagyasztottat vettem, de magyar terméket) és Bence nagyon szereti!

Kóstoltatás: hát Bencének nem lehet 2 kiskanállal adni, kb. úgy néz rám, hogy anya ne szórakozz velem! :D :lol: Így 6-8 kiskanállal kap elsőre, másnap duplája már és így tovább. De olyan is van, hogy az általam készített kaja 1/3-át megeszi első nap, második nap a felét, harmadnapra már vagy 3/4-ét vagy az egészet. No, szereti a pocakját, hisz férfi. 8) :lol:

Én is úgy tudom, hogy az üveges bébikajákban a málnából, eperből és társaiból kiszedik a magvakat, de én még nem adok.

Clárika! Az a recept nekem is tetszik! Ne küldessz belőle egy kicsit, ha marad? :wink: :roll: Jó hármasban töltött hétvégét!!!

Limo! Milyen etetőszéketek van? Nem lehet bele venni esetleg újat? Szúnyog: már itt is van, és hol van még a nyár? :evil:

Claire! Nem üvegeset kap Bence, így nem tudom ml-re pontosan menyi lehet, de van, hogy megeszik egy körtét és egy almát, utána meg még szopizik jó erősen 10 percet! :shock: Van olyan is, hogy csak 3-4 kanállal fogad el, mikor milyen kedve van...

Betti!Könnycsatorna nálunk is gondot okozott, kapott rá szemcseppet, mikor hazajöttünk a kórházból, attól elmúlt, de 3 hósan visszajött, újabb szemcsepp, nem akart múlni, kamillateával borogattuk (először nem akartam...) de kopp kopp kopp, azóta nem jött vissza, szépen elmúlt. Féltem, mert az én könnycsatornám is át kellett mosni fél évesen. :( Ráadásul Vp-ben várnak vele 1 éves korig és altatásban csinálják... :evil: :evil:

Mares! Teljesen egyetértek, csak a legjobbat akarjuk a gyerekeinknek!
Nagyon ügyes Gergő!
Bence már nem lázas, dokinál voltunk, mindjárt írom, mit mondott.

Bévi, régen nem volt ám ennyi színezőanyag, tartósítószer meg mesterséges anyag az ételekben azt is hozzátenném... Ma már szinte csak azt eszünk, és ez nagyon nem egészséges, így amíg lehet, én óvni szeretném ettől Bencétől, nem akarom, hogy ilyen kicsiként ezzel találkozzon! És én inkább nem akarom elképzelni, mi mindent tesznek a gyártók a bébiételekbe, pl. a múltkori tápszer visszahívás, "véletlenül" több vitamint, ásványi anyagot raktak bele, ja persze véletlenül... Hogy fordulhat elő ilyen??? És ki tudja, mennyi minden van még, amit nem tudunk, hogy mi vagy a gyerekeink megesznek... :? :x Ez elszomorító. :( Régen legalább tudta az ember, hogy a saját szalonnájában, csirkehúsában, zöldségében, gyümölcsében mi van!

Ma éjjel óraátállítás 2ről 3ra!!! Remélem Bencét nem fogja megviselni, a téli átállítást megviselte, most megint borulnak a napjaink azt hiszem...

Kép

Kép
barbcsi

Na és akkor rólunk:

Pénteken reggel és egész nap már csak 37.3, 37.2-t mértem szerencsére. Hívtam a doktornőt délelőtt, aki szerint ha nem náthás, nem köhög, jó az étvágya, nagy baj nem lehet, jól tettem, hogy adtam kúpot, de szeretné látni azért a Bencét. Délutánra kaptunk is időpontot, bevittük, tüdeje tiszta, pocakja puha, torka nem piros. Megnézte a fülét (életem legrosszabb élménye volt, lefogni teljes erővel a kis fejét, ő meg csak sírt, tiltakozott, fordult volna vissza, nekem meg nyomnom kellett oldalra, nehogy az otoszkóppal (google-ből tudom a nevét :D) megsértse a fülét, ahogy visszafordul, az fájt volna neki csak igazán! Így könnyekkel küszködve bírtam mindkét fülénél helytállni és közben nyugtatni. Utána felvettem, gyorsan megnyugodott, hozzámbújt, és a vállam mögül durcisan leste a doktornénit. (Hajjaj, pedig csütörtökön is ki kell ezt egyszer még bírnunk. :( ) Eredmény: jobb fülében van egy kis fertőzés, de hál' Isten nem középfülgyulladás. Kapott antibiotikumot (ennek annyira nem örülünk...) -> Ospamox napi 2x, ez ilyen szuszpenzió, szépen nyelte szerencsére este is, reggel is, Nasivin orrcseppet 3x 1-1 csepp (ha az embernek van valami a fülével, akkor orrcseppet is írnak fel), na ezt próbálja valaki egy izgő-mozgó, érdeklődő, mindent megfogni/megenni akaró 7 és fél hónapos baba orrába becseppenteni egyedül, de még ketten is nagy feladat!, illetve Prokid-et, ez granulátum, lefejt anyatejbe keverem bele napi 1x, ez megvédi a pocakját és bélflóráját, amíg szedi az antibiotikumot, ezzel sem volt gond. Csütörtökön 8:40-re megyünk vissza doktornénihez, remélem addigra minden ok lesz.

Ma sem lázas hál' Isten, és továbbra sem látszik rajta, hogy beteg, remélem így is marad és gyorsan meggyógyul!!! :)

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi, jobbulást Bencének!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!:

Kép
xtina75

Évi Tomi egyszerüen szuper pasi azok a szemek mint Lili nagyon imádom,de láttom Tominak is nyálas rendesen a szája alatt!Málna én már 4 hónaposan adtam neki,anno a tejpéptől amiből kapott 2 kiskanálnyit 3 perc alatt felömlött Lili szóval rögtön tudtam a tejes dolgok nem 1 éves korig,még a babáknak adhatóak sem!

Ircsi jó sétát,hát Katus nagyon cukker,és mennyit szopizik,nem baj az ha neki kell hát kell!!Szerintem azért keltek korán mert korán fekszetek,mikor mi is 8 kor aludtunk akkor Lili is fent volt már 6-7 között,most már 10 kor alszik el magától akarta így de nem bánom jönn a nyár csavargunk majd sokáig ha a szúnyogok engedik :?

Limo szúnyog nálunk is van mi lesz nyáron nem tudom?!

Tünde?!?

Dia ügyes vagy én is lépek takarítani mosni,és főzni!!!Kicsinek jobbulást!

Csillag sajnálom nem csoda ki vagy idegileg,nagy a család minden teher rád szakad,nekem néha egy is sok,főzés mosás,takarítás,plussz anyagi gondok persze hogy kikészítenek,nem vagy rossz anya de jobb amugy ha ott hagyod kicsit olyankor ha sír mert érzi hogy ideges vagy és attól is sír,néha hagy ott mindent és menj el vele sétálni,tudom nehéz sajnállak!!!!

Cicc tej sajnálom nekem a szomszédomnak egyik napról a másikra ment el semmi előjel nélkül!Az a lényeg megeszik mást is a manód,jó étvágya van!

Szilvás???Melisch???

Woddy szépek voltatok megnéztem!!!

Napsi apa nélkül rossz lehet de valjuk be ha férfi nincs a háznál akkor nekünk is több időnk van mindenre,hisz plussz egy gyerek!!!

Barbcsi nem itélem el azt hogy te szoptatsz,addig ameddig akarsz,az a te saját döntésed mint az is hogy más meddig szoptat,de szerintem a bébiétel,tápszer,és a bébikaják nagy része egészségesebb mint amit te a piacon veszel dolgokat stb ezen lehetne vitázni de jelzem nem akarok,magyar termék,őstermelő,szerintem mindegy hol veszed,ha te állnál ott az őstermelő helyén te is azt mondanád nem permetezte stb,mi a mérgező hát akkor ha ebbe belemegyünk minden az amit megfogunk megeszünk,elhiszem hogy a könyvekben az van leírva hogy mit hogy kell csinálni,de én nem könyvből etetem Lilit hanem az ő akarata szerint,és én is szoptattam de neki már kaja után nem kellett,és nekem is azt mondta a védőnő szopi után adjam neki a kaját,hát akkor soha nem evett volna meg semmit szerintem,Ircsi Katusa kaja után még jól szopik ő akarja a tejcsit,de van olyan baba aki evés után már nem kéri a szopit Lili is így volt,nem megbántani akarlak ne értsd fére,de te elolvasol valamit a könyveben,és szerintem az a normális és te ezt olvastad meg így meg ugy,hát lehet neked az a jó legyen is jó mindenkinek az amit maga csinál,ha te 9 hónapig csak szoptatod akkor szoptatod,de ne akard másnak is azt megmagyarázni hogy csak az a normális mert nem így van,olvasd el azt is hogy 6 hónapos kor után szüksége van a babának más táplálékra is mint az anya tej,most igen felhúztam magam,és nem is írok többet semmit esetleg akivel jóban vagyok tartom a kapcsolatot,mert ha leírok valamit tuti ez lesz a vége és nem akarok bunkó módon veszekedni senkivel!!!!Mert nem rám vagyok ilyen!

Kép
bévi

Dia:"És most nehezített terep van mert mind a három pasi itthon van. "--> jaja, nálam is itthon van uram, hát lényegesen több a meló :) és kevesebb a babanetre jutó idő :)

Csibuc: áááá, Bri-nek babája van??? jaj, annyira boldog vagyok, hogy a hideg is kirázott!!!! Jaj, nagyon de nagyon megérdemli! Bakker, ő mennyit szenvedett! HOzzá képest és kismiskalányka vagyok!!! Ha írsz neki én is puszilom a csemetével együtt!!!!

Évi: hát igen, ez egy életen át tartó szerelem már!!! én is az vagyok Töjpébe! :oops: ( meg hát apájába )

Barbcsi: na aztán nálatok is volt akkor érdekesség... szegényem... nagyon remélem h hamar rendbe jön!!

Csillag: figyuka, lehet én vagyok a gonosz anyuka, de van olyan, hogy Gergőm nem tudja pontosan "kifejezni" hogy mit is akar, és csak sír, ezért ilyenkor beteszem az ágyába, kimegyek, összegzem, hogy mi lehet, próbálom kizárni ami nem és csak lesz belőle valami! De ettől még nem vagyunk rosszak szerintem!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Tina! Nagyon szépen köszönöm! Remélem gyorsan meggyógyul!

Bévi! Nem megbántani akartalak, ne haragudj!!! :cry: :cry: :( :( Nem ítéllek el, én is így tennék hasonló helyzetben. Ha nem lett volna tejem, nyugodt szívvel adtam volna neki tápszert. Anyukám 3 hónapos koromig tudott szoptatni, utána tápszert kaptam, s lám felnőttem.
Csak azt mondtam, ha van elég tejem, és Bence nem akar akkor sem többet enni a szilárd ételből, ha szopi előtt adom, akkor mit tudok csinálni? Sucer Olivérje látod nem fogad el semmit sem! S Bence hiába eszik meg egy egész körtét egy egész almával, ha utána még rendesen szopizik 10 percig, és több szilárdat nem kér, mert fordítja el a fejét, és csukja össze a száját és sír. Erőltetni pedig semmit nem szeretnék! Ez van, Bence iylen és én ezt elfogadom. Ahogy Ircsi mondaná: csak nem fog az esküvőjén is tejcit kortyolni! :wink:
Ételek: csak azon bánkódom, hogy ide jutott a világ, kb. még a levegő sem egészséges, mert minden ételt telenyomatnak mindenféle tartósítóval, ízfokozóval, mesterséges anyaggal... :( Ezellen nem tudunk mit tenni sajnos. De ha mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van itthon kertünk, ahonnan tudok adni Bencének gyümit, zöldséget, és van a piac, vagy szomszédok, akikben megbízom, és látom, hogy én miből készítem az ételt Bencének, akkor miért ne használnám ki?
Könyvek: elolvasom, mint mindenki más, de úgy érzem, a saját anya ösztöneim és Bence jelzéseit követem, és ez így a legjobb, mert a könyv az könyv, és nem minden gyerekre érvényes, amit írnak, és minden gyerek más, és a saját anyja tudja a legjobban, hogyan csinálja, mit szeret és mit nem. Mind a könyveket követjük pl. az ételek bevezetésénél, hogy melyik hónapban mit szabad. Világot megváltani, bárkit megbántani nem akarok.
Mindenki úgy csinálja ahogyan szeretné, jónak látja. Mert a gyerekeink mindenhogy boldogan felnőnek, csak szeressük őket, és ez számít, ez a legfontosabb, nem pedig az, hogy üveges bébikaját kapott vagy házit, anyatejet vagy tápszert, tejpépet vagy mit tudom én mit. Ahogyan Mares is írta, csak a legjobbat szeretnénk a gyerekeinknek, féltjük őket, és kínálat az bőven van, hogy ezt meg is tudjuk adni nekik, csak pénze legyen az embernek rá! Én is csak leírtam, hogyan csinálom.

S ha már itt tartunk, az én kis Törpém abban is különc, hogy amikor olyan magas láza volt, akkor folyton szopiztunk, enhogy kiszáradjon és megpróbáltam neki a babavizet :arrow: mire ő megízlelte, nyelt kettőt majd a maradékot rámköpte kb. olyan tekintettel, hogy mi a sz@rt szeretnél te velem megitatni anya, utána meg tolta el a varázsitatót, s ha a fejem tetejére álltam volna, akárhogyan akartam kicselezni, csak nem itta meg! Ezellen se tudok semmit tenni, majd egyszer csak megszereti! :wink: Sőt, még az üveges bébiételt se nagyon fogadja el, szerencsére a saját készítésűt igen. Tudok valamit tenni? Nem. De ezzel nem azt mondom, hogy más rosszul teszi, ha azt ad a babájának. Nekem szerencsém van, mert engedi, hogy elkészítsem, ha többemberes baba lenne pl., akkor nem tudnám ezt megtenni. Mindenki a legjobbat adja meg a babájának, és nem az számít, mivel táplálja, hanem, hogy mennyire szereti, gondoskodik róla!!!!

És én most megyek is, és gondoskodom, megszeretgetem, ölelgetem az én kis beteg Törpém, aki épp rosszalkodik a konyhában, az etetőszékből nézi a mamit, hogyan kell sütit sütni, s közben dobálja a műanyag edényeket! :lol: :lol: :lol: :lol:

de rakok pár mai képet, hogy azért nem néz ki olyan betegnek hála Isten!

Hucutkodom evés közben
Kép

elég volt a körtés-alma :D
Kép

Igazi pasisan :wink:
Kép

Aztaaa, mi az ott :)
Kép

Így megy az üldögélés :wink:
Kép

Kép

Kép
barbcsi

Csillag! Ha Bence nagyon sír, és nem tudok mit tenni, akkor én is leteszem, mert egyikünknek sem jó, ha mérgesen próbálom nyugtatgatni. Ha Tomi itthon van, akkor ő marad vele. Megmosom az arcom hideg vízzel, és Mareshoz hasonlóan átgondolom, hogy mi lehet a gond. De ugye írtad, hogy lázas is, meg úgy köhög, mint Fanni, és visít. Ebből én látatlanban arra következtetek, hogy fájdalma van. Nézesd meg dokival! Látod, én is a fogzásra fogtam a lázat, aztán kiderült, hogy a füle! Úgy mentünk dokihoz, hogy max. azt mondja, csak a foga, de legalább tudjuk, hogy nincs semmi más baj. Ha meg beteg, ír fel rá gyógyszert. És te is megnyugodsz egy kicsit, hogy tudod, mi a gond! Fel a fejjel! :wink:

Mares! Hát igen, nagyon rossz volt úgy lefogni a fejét. Közben végig mondtam neki, hogy miatta van, hogy tudjuk mi a baj, mindjárt vége, mindjárt elfordíthatod a buksid, csak nehéz volt nekem csinálni, mégis az anyukája vagyok! :( Inkább az asszisztensnő tette volna! :( :(

No tényleg megyek, kezdek hiányozni neki. :roll: :oops: :wink:

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,saját kert,az szuper.sajna nekünk nincs.Mikor Tomi lázas volt én is szoptattam 1.5-2 óránként,mást nem is kapott napokig.
De most köv.szopinál meg fogjuk mérni mennyi az annyi mert szerintem nekem nincs is már tejem :roll:

Bevásároltunk a Brendonban vettem 3 féle pépet is,bébiételt,bébivizet,8e ft-ot otthagytunk de most van bőven.Vettem bébidesszertet egyet már be is nyomott Tomi :shock: :) na nem mindet de ami maradt az betermelte anya :P
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... re&store=7

Ma pedig az első zumba :?

evilany

Évi! Anyósoméknak is van, nagyszüleimnek is, meg Tomi nagyszüleinek is van kertje. Így könnyű dolgunk van. :wink: Tomi mamája tegnap vetette el a borsót, krumplit, répát, zöldséget stb. :)
Bencét is 1.5-2 óránként szoptattam, és próbáltam a vizet, de ahogy írtam, nem kellett neki, viszont folyadékra volt szüksége, hál' Isten a szopit kívánta, pisi is volt rendesen, nagyon odafigyeltem.
Én nem tudom, mennyi lehet az annyi, de tegnap a Prokidhez sikerült lefejnem abból a ciciből, amiből előtte evett 40-et. :roll: Több is jött volna, abból kellett etetnem, de hát ez is sok volt olyan kevés granulátumhoz, ma már kevesebbet fogok lefejni hozzá.

Mi is a brendonban vettünk a múltkor barackos Hippes pépet, meg Jana babavizet (abban fogom a zöldségeket főzni). Kinézem, mikor van akció, aztán sok mindent akkor veszünk ott. Pl. pelenkakukához zsákot is. :wink:

Én is meg szoktam enni Bence maradékát, nyammi! :D :P :roll: :oops:

Az Aldiban van tricikli, csak drága (15ezer). Így az egész család beszáll a költségekbe, és úgy hozza majd a húsvéti nyuszi, ma vesszük meg. :D

Ilyen:
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/58_23695.htm

Zumba nagyon tutiiii!!!! Húúú, én csak videón láttam, de ki szeretném próbálni!!! :wink: Salsázni is imádok, meg reggaeton, meg bachata, húú azok a régi szép idők, mikor még Tomival táncoltunk... :roll: (sóvárgós szmájli) :D :lol:

Most már tényleg megyek, hív a Törpém, megunta a sütögetést. :)

Kép

Kép
barbcsi

Na,mértünk...szopi előtt 81.7 volt apa+Tomi,szopi után kerek 82 kg. Tehát min.200-at eszik,és még utána spriccelt a tej,de otthagyta. (hozzátenném ezt 6 perc alatt,unott tempóban :) )

evilany

Barbcsi
Hogy tudna a beteg Törpéd rosszalkodni, huncutkodni a konyhában a nagymamival, ha szabadon lenne :lol: :wink:
Néhány lábos behorpadna, zománc lemenne... :oops: :wink:

Évi
:lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor még van tejcsi Tominak :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi: voltam a Brendonban és nálunk csak a 4 hós kecskemétis kaják vannak leárazva. 5 hótól felfelé majd 300 Ft-ba kerül üvegje :? Félreértettem volna valamit vagy csak a soroksári brendonban nincsen akciózva az összes kkméti babakaja?
Desszertet vettem én is (Humama banános és őszibarackos), Korinna ímmel-ámmal eszi csak, de nekem ízlik :oops: :oops: :oops: Tegnap megevett egy egészet, ma csak a felét...

Ircsi: utólag boldog névnapot! Chloe-nak jó étvágya van :)

Mares: nem vagy gonosz anyuka. Enyém gyerek nem sírós, de voltak nehéz napok, olyankor én is néha betettem a kiságyba és kimentem 1-2 percre szusszanni és venni egy nagy levegőt a folytatáshoz.

barbcsi: nem azzal van a gond amit írsz, hanem azzal ahogy írod időnként... Ne érts félre nyilván nem rossz szándékkal teszed (sőőőt), de néha pont az ellenkezője jön le annak, amit szerettél volna.
Egyébként meg egyet értek bévivel, hogy nem lehet tudni mi van az őstermelők által piacra vitt alapanyagokban, de azt mondom az sem tuti hogy az üveges bébikaják 100 %-ig bevizsgáltak. (Kóstoltátok már pl. a kecskeméti burgonyapüréjét? Szerintem csapnivaló -> egyszer útközben vettünk egy üveggel, egyébként magam főzöm.)
Könnycsatorna átfúvás: ez olyan komoly dolog, hogy altatásban kell végezni :?: :shock: :shock: :shock: Ne ijesztegess!

Dia: Áron hogy van? Remélem jobban már.

Gyermekről: tegnap dokinéni írt fel egy harmadik szemcseppet (szteroidos de evvan :( ) úgy tűnik ez használ végre. Korinna eddig nem igazán akart inni, tegnap este fürdés után a pelenkázón a kezébe nyomtam a cumisüveget egy adag teával és 60 ml-t letolt belőle :shock: :shock: Reggeli után megkínáltuk ismét, megint elfogyott 30 ml tea. Igaz szigorúan csak fekvő testhelyzetben iszik, de én már azt sem bánom ha fejen áll ivás közben, csak igyon :lol: A csuda érti ezt...

limo: ha erre jársz és olvasol, esetleg egy metélőhagymás babakaja receptet tudnál adni? Még régebben olvastam hogy készítettél Bercibónak valami metélőhagymás finomságot. Korinna még nem evett ilyesmit, de kipróbálnánk.

Jut is eszembe: májat adott már valaki a gyermeknek?

Eper-málna: Korinna is ivott már sőt evett is ilyen gyümit, nem volt gond.
Valamit még akartam, de elfelejtettem. Uppsz :roll:
bettinyo

Bettinyo
Köszönöm!
Azért szokták egyes helyeken picit elaltatni a gyereket, hogy ne mocorogjon közben. (nagyon pici adag gyógyszer elég)
Alsó szemhéj orr felöli végén van egy pici, pontszerű nyílás, Abba kell egy egészen vékony kanült bevezetni és egy spriccelés az egész.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2011.03.26 18:07-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jippi,zumba megvolt,háááát,érdekes...nehéz követni..azért próbálkoztam,tükröt kerültem... :lol: holnap is megyek,holnap másik oktató lesz,és akkor választok..
Kérdeztem óra elején,szoptatás mellett mennyire ajánlott ez a mozgás,mire ő:Még szoptatsz? Nem,nem,csak erről írok épp szakdolgozatot :roll: azt mondta ne teljes intenzitással csináljam,hát mondom ezt megígérhetem... :lol: :lol:
Na meg óra,végén,mindenki lazán,mintha buliban lennénk..ki megy ma bulibaaaaa??? :roll: :roll: :roll: ááá mondom én...

Bettinyó,nem az összes van leárazva valóban...(bár pont Tomi kedvencei) :? májat nem adtam...Na végre iszik a kisasszony :)

evilany

köszi csajok!
ezt teszem...de csak hisztizik...és kő keményen...nem fájdalmas sírás...megmostam az ő arcát is hideg vízzel (drasztikus ugyan) de használt :(
Mindent végigcsináltam amit lehetett...nem engedett maga mellől...de nemem nem csak ő van....oké h ő a legfontosabb...de rajta kívül még 3 emberről kell gondoskodjak :(
De arik vagytok és még egyszer köszike!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Kaja naggyon jó lett! :)

Apa nagyon jó, hogy itthon van :D

Rékus este 8-fél9kor fekszik, s reggel 8 -9kor kel. (6kor van egy 10 perces szopi)

Most csak ennyi.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Csillag,lehet hogy szeparációs szorongás,ha kimész a látóteréből,fél.. :?

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?