Új privát üzeneted érkezett!

Itthon!Szupi volt!

Clarika,neeeeeeeee elcserélték???? :shock: :shock: döbbenet!!(hány ilyen lehet..?)
Jobban vagytok?

Clarika,Csillag,köv.tali jövő csütörtök Mares!!

Tomi alszik,mi vacsizunk.
Képeket várom majd.

Csillag jófej albérlő!!!! :evil: :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="csillagfeny1976"]L írta:csillagfeny1976imo-ülés nélkül így elaludt?egyem meg!nagyon cukker!
örülök,hogy jó volt a tali!

Még nincs autósülésünk, a hordozó meg otthon volt, mert ugye babakocsival mentünk. Ülve tettem be, egyszer csak oldalra...és szunya....akkor raktam a feje alá a plédet.
Egy órát sem aludt még délelőtt, olyan fáradt volt....ezért nem is vettük ki a kocsiból....Apuci őrizte a ház előtt :)

Clárika!....Ez durva....tényleg, mint a filmeken.
limo73

Sziasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a pécsi Lányok talija!

És annak is, hogy Csillagék végre jól érzik magukat!

Olvastam, hogy Tünde háza táján is gondok vannak... Azért remélem nem olyan vészes a gond!!!

Limo! Nagyon bátor vagy! Jó, hogy nem volt rendőr a láthatáron! :wink:

Clárika, felháborító, hogy mik történnek!
Én pár hete olvastam Erdélyi István Árván a krematóriumban c. könyvét. Na az hasonlóról szól, de még sokkal durvább a sztori!!!
Anyukán 2O éve, az Édesapja halála után olvasta néhány hónappal. Hát, nem kellett volna... :shock:

Anyukák, akik anyatejjel tápláljátok a babátokat, Tőletek szeretném megtudni, hogy Ti hogy álltok a hozzátáplálással?
Ugyanis Boriszka mindent imád, de még mindig naponta csak egyszer adok neki vagy valamilyen friss gyümölcsöt (alma, banán, barack, meggy), vagy főtt zöldséget (sütőtököt, édesburgonyát, céklát, répát). Imád mindent, de ezeken kívül csak anyatejet kap.
Szépen fejlődik, a jövő héten szerintem a védőnőnél megméretem.
Azt hiszem, hogy elkezdek neki naponta kétszer szilárd táplálékot adni. De tuti, hogy akkor is ugyanannyiszor fog szopizni, mint eddig... :shock:
Ti hogyan csináljátok?

Kép
napsugar1123

Berci nagyon édes! :)

Hát szinkronköhögünk a lánnyal, meg az orrszívót úgy használjuk, hogy mindkettőnkét szívom, felváltva (még jó, hogy 2 fej van hozzá).
Mire rájöttem, hogy sokkal több szutyeszt szed ki, ha közben körbe-körbe forgatom neki.... :roll:

Valamit ki kell találnom, mert feláll az etetőszékbe! :shock:
Mert ugye ez nem modern etetőszék, hanem még a páromé volt, sima fa. Nagyon praktikus, csak nem a Rékához :)
(Hozok majd képet)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Napsi,hát Tomi napi 3x kap szilárdat,de.szopi,majd gyümölcs,délben szopi majd főzelék,du.szopi majd tejpép. De épp ma mondtam nem tudom mennyi a tejem már,néha ugyan láthatóan nagyokat nyel és iszik,de lehet hogy úgyis kevés,mert elpusztít utána egy egész üvegnyi bébiételt már.Én jövő hónaptól kezdek szopit kiváltani.
Amúgy éjjel már nem eszik,csak napi 5x,reggel csak szopi,akkor mindkét mellről,este kis (kis,80-90 ml...)Sinlac,majd lefekvés előtt szopi

Krematórium:bocsi a morbiditásért és témáért,de nagyon nem tudtam elképzelni hogy apukámat tényleg fel is öltöztetik hamvasztás előtt(14 e ft volt az öltöztetés)....a hamvak kiadásában meg főleg kételkedek.Na ennyit erről.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Bocsi most sem fogok mindenre reagálni agyam szita, fáradt is vagyok, hurrá újabb babaképek GYÖNYÖRŰEK ezek a gyerekek

inkább ezt az oldalt olvastam

Szóval ma falra tudtam volna mászni ismét főztem sárgarépát, karalábéval. Nagyon finom volt de Petra 4 kanállal evett, azt is belenyomtam a szájába. Éhes volt, mivel oltáson voltunk utána meg bevásárlás, fél 11-kor evett almát és már 3 óra volt. Elhatároztam kipróbáljuk az üveges papát. Előre tudtam az én főztöm nem fog kelleni így vettem neki egy sima sárgarépásat kezdetnek. Kibontottam, megkóstolta és szinte mosolyogva falta fel az egészet 125g :shock: :shock: :shock: Hát így visszamentem és vettem még minden félből neki, ha ez kell neki ezt fog kapni és kész.
Csillag azt hiszem lopom az ötleted 1/2 házi fele üveges
:lol:

Kép
Kép
melisch

Napsi én nem nagyon szoptatok már napközben, nekem régóta nem volt elég már a tejem és rövid ideig szopizik aztán csak húzza, kilöki, beveszi.
Szóval mi éjjel szopizunk (lehet nem lakik jól nappal) van, hogy 3x is ébred de 90%-ban 2x eszik, reggel szopi akármikor ébred.

Aztán 12 körül almát adok neki 1 kanál gabonapehellyel, amit meg is eszik mindet és utána alvás előtt szopizik - de nem mindig.

4-5 órakor nem szoptatok hanem lefejem a tejet és abból készül a rizspép max 120 ml fejtem le, ha kevés a tej akkor kap már pótlást vízzel készíthető pépet.

Következő evés már 9 órakor alvás elött.

Ez nekem nem igazán válik be, mert este nagyon keveset szopizik érzem ciciben nem sok van és ő is hamar ráncigálja, végül mindig kell tea is neki. Éjjel is enni ébred, szerintem lassan csak reggel és este lesz szopi, sőt a délutáni pép sem lesz anyatejjel.

Kép
Kép
melisch

Mi is gyarapítjuk a betegek táborát :cry: :cry: Petra tegnap éjjel már jól be volt rekedve (már 2 napja sejtettük de nem voltunk benne biztosak), alig lehetett hallani, hogy sír.

Mai oltás megint elnapolva, ez egy 6 hós oltás már harmadjára van elhalasztva. De legalább megvizsgálta a doki néni, kicsit piros a torka, tüdeje tiszta, néha köhög is :arrow: valami kalciumot irt fel neki is, orrsprayt (bár az orra nem csorog) és nurofent is adjak. Most várjuk meg lesz-e komolyabb baja, de így nem oltotta nehogy lappangjon valami nátha benne, apa beteg ugyanis.

Betegeknek jobbulást!

Kép
Kép
melisch

Ismét gép elé ültem, a kismanóm már rég alszik, én is lezuhanyoztam, fogat mostam... Várom, hogy elkezdődjön a Született feleségek. :oops: :lol: (hát igen, sorozat függő vagyok :lol: ), de ha lefekszem, akokr biztos, hogy elalszom.

Köszönöm a válaszokat!
Érdekes, hogy sok baba nem eszi meg a "házi kosztot". Na, nálunk ilyen gond nincs! Eddig amit kapott, mindent jóízűen megevett. Pedig a céklától tartottam, de azzal sem volt gond. (Olyan ez a gyerek, mint az anyja...
Basszus, nekem nem lehet olyat adni, amit ne ennék meg. :oops: )
Akkor én is elkezdek neki holnaptól kétszer szilárd kaját adni.
Csak akkor valószínű, hogy megint el kell kezdenem fejni. Abba hagyom a homeopátiás szer szedését is.
A védőnőnk még nem jelentkezett, pedig mindig hónap elején hívni szokott, aztán meg is látogat minket. De márciusban még se híre, se hamva...
Ha a héten nem hív, akkor a jövő héten én keresem. Jó lenne pár dolgot megbeszélni vele.

Más:
Húsvét hétfőn fogják Boriszkát megkeresztelni, a Bátyámék lesznek a keresztszülők.

Valamit még akartam,de most nem jut eszembe.
(Ráadásul, ha én nekiállok írni, a fél oldal velem lesz tele, úgyhogy gyorsan le is állítom magam!)

Jó éjszakát!!!

Kép
napsugar1123

Sziasztok!
Napsi! Én még javában szoptatom őket, nincs nagyon szoros napirendünk, de kb így néz ki egy átlag nap: reggel szopiznak, időnként délelőtti elalvás előtt is rátöltenek egy kicsit, délelőtti alvás után, ami néha dél utánra átcsúszik esznek gyümit. Utána szopiznak. Dálutáni alvás előtt is szopiznak, Ébrdeés után eszenk főzit, és szopiznak vagy fordítva, attól függ, mennyire türelmetlenek. És este is szopiznak, sőt, éjjel is :oops: változó számú alkalommal.
Enyémek szopi után már nem nagyon foadnak el mást, ezért a kiváltás módja, h kap enni mondjuk főzit, és amikor már eszik eleget ahhoz, h ne legyen utána éhes, akkor az az etetés ki van váltva.
Egyelőre nem sürgetem.
Kaptak eddig kb 6 féle gyümit, 4 féle zöldséget, kis teljes kiőrlésű lisztet a főzibe, Ja, és némi rizsdarát, amikor üveges gyümit kaptak.
Bocs, lehet, h túl részletes volt!

Claire
claire

Napsi

Én már csak reggel és este szoptatok.
Nem azért mert nem volt elég a tejem, egyszerűen az étkezéseknél felcseréltem a sorrendet.
szilárd után szopizott, s egyszercsak már nem kellett neki.
Reggel meg este követeli rendesen :)

Nálunk a nap (jelenleg):
6 körül ébred, akkor cicizik, alszik még 9ig
10kor gyümölcs
11körül alszik 1 órát
2kor főzelék husival
3-4ig alszik
6kor tejpép vagy joghurt gyümivel, vagy krémtúró
fél8 fürdés
8kor szopi fél9 alvás.

Azért írtam h jelenleg, mert kb 2hetente- havonta változtat a reggeli időpontján, s aszerint mennek a napok.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Itt egy cikk a szilárt táplálás bevezetéséről, étkezések kiváltásáról:
http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas ... -vacsorara

Clárika
Kép
clárika

Jó reggelt!

Kép

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Jó reggelt!

Nálunk
tízórai: gyümölcs
ebéd: főzelék+feltét
uzsonna: gyümölcs
vacsora: főzelék+feltét
A szopik változatlanul megvannak :wink:
Evés után Chloe szívesebben issza az anyatejet, mint a vizet...Ha bölcsiben van, megissza a vizet...

Betegeknek jobbulást!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Clárika, köszi az utolsó képet! :lol: :lol: :lol: Nagyon cuki!
Jobbulást nektek!
Amit írtál a temetésről az nagyon durva, nem is gondoltam volna, hogy van ilyen. :roll:

Dia, jobbulást nektek!

Melisch, nektek is jobbulást!

Csillag, Gergő nagyon aranyos!
Örülök, hogy már vidámabb vagy, ez a költözés jó ötlet volt! (viszont az albérlő :twisted: )

Napsi, hol veszel édesburgonyát? (mindenhol azt vadászom, de eddig nem találkoztam vele)
Nővéreméknél tuti megkóstoltatom vele…

Mi jól vagyunk, ha Lili nem alszik akkor kint sétálunk, vagy elmegyünk valahova. Annyira szép idő van, ezt vártam… :D
Mai programom doki, (Mensmentis) meg kell beszélnem vele a Met folytatását. Aztán holnap kora reggel vérvétel. (apa nem megy dolgozni és ő vigyáz majd Lilire, ez lesz az első alkalom :) )

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok

Clarika,Réka is kap már tejterméket?Én majd csak ha betölti a 8 hót,de akkortól adom. Milyent vettél? Inni iszik már?Pohárból?

na megyek balhé van

evilany

sziasztok!

leltárt készítettem az itt felejtett mottyokról:
- egy tortaforma
- egy autós csörgő
- egy előke
- egy cumikupak
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: következő talira hozzuk...

Clárika sajnálom a malőrt a temetésen! ez borzalmas!

Limo Berci az autóban :arrow: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

betegeknek jobbulást!

Kép
gtunde75

Jó reggelt!

Évi, igen, mert 7 hótól lehet adni: joghurtot, túrót, sajtot.
(bár ahány ilyen táblázatot nézek, vagy olvasok utána, mindent más korban lehet adni.)
Nestlének van az a dessert terméke: túrós, azt kapta, 100ml tejpép után még benyomta a 100ml túrós cuccost :shock:
Joghurtba meg a danone aktíviát adom neki, a natúrt, igazából azt még nem igen kedveli.
Sajtot is kóstolt már, csak hát darabos, így az nem ette.
Limotól lopom az ötletet, belemelegítem a kajába .... hű, ez nekem sose jutott vna eszembe... :D

Tegnap 2kor ebédelt, s ugye 6kor jött volna az uzsonna, de tíltakozott ellene, inkább aludt egyet 7ig, így 8kor volt vacsi.... :shock: :shock: :shock:
Azért 6 órát evés nélkül.... de megtömni nem fogom.

Inni sokat iszik már, van, hogy 80-100 ml-t megiszik egyszerre, főleg most, hogy beteg. Napjában többször.

Hű, olyan cuccos van a torkomba, hogy egyszerűen nem tudom felköhögni, majd megfúlok tőle.... :(

Csajok, nem is meséltek, mi történt a talin? Ki mászott kin? stb....

Jah, Tünde, itt van a ZOÉ-s pelusod. Évinek a kanala. Maresnak meg a kaja a fagyóba :)
Legközelebb viszem én is! ;)

Clárika
Kép
clárika

Clárika leginkább Zoé mászott, és leginkább Gergőn át! bár egyszer-kétszer Tomit is megríkatta! de én is a képeket várom, azok a legbeszédesebbek! :wink:
mindenki aranyos volt, Bercit gyötrik a fogai, többször próbálta Limo elaltatni, de nem sikerült...
Tomi aludt egyet ugyan Zoé ágyában, de sírva ébredt :arrow: gondolom megijedt az idegen környezettől... szerncsére pillanatok alatt megnyugodott!
ezen kívül nem nagyon volt különösebb esemény, hol az egyik evett, hol a másik... :lol: pletyiztünk, és kajáltunk! :wink: :D

Kép
gtunde75

Ja Mares jól be lett fogva a babák által :) de bírta a gyűrődést..hiába,Gergő mellett :roll:

Clari,én 8 hót láttam,de tkp.mindegy is. Mindjárt itt van... :roll:

evilany

Ha lehet, csak a 8. hónaptól kóstoltassunk céklát és meggyet:
http://www.babaszoba.hu/services/babako ... vence/2226

Máshol meg már korábban....
Na most légy okos anyuka....

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Clárika: bakker, de iszonyat dúrva történet!!!! Betegség :cry:

Tündi: igen, NAgyárpád után rájöttem h ott maradt a forma :) Akkor legközelebbre nem sütit csinálok :)

Limo: az igen, hogy alszik!!!

Jaj, talit nagyon köszönjük MINDENKIT várunk csütörtökön! :)

na futok, GYermetek felébredt, tegnap elmentem szülinapozni, apjának 2 órát sírt--üvöltött... majd fürödtek, akkor jobb lett a helyzet... hát ez van... este anya kell még... vagy apa volt túl férfias... tali után nem aludt, így 8 óra ébrenlét után adta csak meg magát! :shock:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Clarika, én úgy hallottam hogy aktíviát nem ajánlott adni 2 éves korig, mert a bifidusz benne felnőtt gyomornak való. A dokinőnk mondta, és a danon oldalán is olvastam. Én krémtúrót próbáltam, az bejött neki, és danoninot, na azt nem komálta.

Koporsó csere: nagyon durva

Ircsi, enyém gyerek nem issza a vizet :( pedig eleinte csak azzal próbálkoztam, de nem kellett. Csak tea vagy gyümilé megy. Ennek nem örülök.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Szamóca,enyém semmit se iszik,de nem adom fel.
Milyen krémtúrót vettél?

Clarika,cékla,4 hótól máshol...védőnő is mindig mást mond..táblázatban gesztenye 4 hó,védőnő szerint 1 éves kor...bébiételnél marhahús,bárányhús stb.5 hó,védőnő szerint 10-12 hó.. :roll: :roll:

Mares köszi a képeket már nézem is!

evilany

Annyira jópofa kölkeink vannak :lol: :lol: (képek) Tomival is annyit lehet mókázni már.

Kép

Kép

csaó csajok :lol: :lol: :lol: 8)

Kép

evilany

Mares,ezt most a kedvedért:

Kép

Kép

Kép

Kép

bocsi :oops: :oops:

evilany

Jaja erre mondtam.... légy okos anyuka....

http://syl-babagasztro.blog.hu/2009/05/ ... es_tarsaik

Clárika
Kép
clárika

Bifidusz
Nem tudom, én már láttam pl bifiduszos tápszert is....

Clárika
Kép
clárika

Gyerekek is fogyaszthatják az Activia® termékeket?

Amennyiben a gyermek elmúlt 2 éves, nem érzékeny a tejfehérjére, a tejcukorra, vagy a termék bármely összetevőjére, akkor az egész családdal együtt nyugodtan fogyaszthatja az Activia joghurtokat. Az összetevők listája a termékek csomagolásán olvasható.

ezt az oldalukról másoltam. A tápokban is van, nem az a baj, hanem ebben állítólag túl sok bifidusz van. Nem tudom, lehet hogy hülyeség, csak gondoltam leírom.

Krémtúrót millit vettem. Nem tudom melyik lenne a legjobb, mert elolvastam, és ááá van benne minden ami nem kéne.
De én néha az ovis kajától is kész vagyok, ugye reggelit meg ebédet nem is látom, na de az uzsonna néha.. Vajas cukros kenyér, a nutellás kenyér vaj, kakaóval kikeverve. Nem tom, hogy vagytok vele, de én nem tudok ilyen pancsokat enni.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Évi ez a babakocsi nagggyon komoly!!! nincs meg még mindig egész véletlenül? vagy anno bérelték a babakocsit?

Kép
gtunde75

[quote="szamocamoca"], írta:szamocamoca a nutellás kenyér vaj, kakaóval kikeverve.

fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

bár fiatalon ha édességre vágytam és nem volt pénzem, én is ettem vajas cukros kenyeret... sőőőőőt, Hollandiában úgy tudom, hogy ez egy teljesen normális reggeli étek...

Kép
gtunde75

Woody: "Mai programom doki, (Mensmentis) meg kell beszélnem vele a Met folytatását. Aztán holnap kora reggel vérvétel."-->de miért kell ez neked ? ( lehet lemaradtam vmről... nehari)

Napsi:"Húsvét hétfőn fogják Boriszkát megkeresztelni, a Bátyámék lesznek a keresztszülők. "--> nálunk is húsvétkor lesz párom testvérének a kislányának a keresztelője, ÉJFÉLKOR!!!
:shock: vagyis a pap így gondolta :)

Melisch: jó az üveges is!!! Nem lesz baja tőle sztem a lényrg h új ízeket kóstoljon, nem ?

Csillag: deszép a GERGŐ felirat :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: szívesen :) kéééépeken TE vagy???? :shock:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kedves Topiklakók!

Ha ezen a héten kommenteltek a Babanet cikkeihez, akkor nyereményjátékunk keretében megnyerhetitek Horváth Mónika illusztrátor ajándékcsomagját! Ebben egy csodás reprót és egy szépséges tárolódobozt található.

Kép

Beja egy vetélés és egy szülés után megosztotta velünk kisfia születésének történetét is.

Segítsetek azzal, hogy kommentben eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Kisgigi nevű olvasónk újabb cikke a gyerekek egészségére káros termékekkel foglalkozik, vagyis csupa olyan dologgal, amivel még a fogyasztóvédelem sem törődik.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Igen, olvastam most az aktívia oldalát.

Nővérem a kislányának kezdetek óta az aktíviát adja, s azon kívül, hogy jobb lett az emésztése, más nem történt.

Most ment el a védőnő, azt mondta, nyugodt szívvel adhatom.
Természetesen a natúrt, s én keverjem bele a gyümölcsöt.

Meg lehet kapni pl a Lidl-ben krémes túrót, s ahhoz is a gyümölcsöt.

Én is néztem a milli krémtúrót, de mikor olvastam benne a GUARGUMIT, gyorsan visszatettem!....

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Csak gyorsban, mert Bence felébredt.

Bébiételek: sokszor megtévesztő rajta a felirat, a gyártók korábbi időpontokat írnak rá, mint szabadna adni... :? :evil:

Husi: érdemes a csirkével, pulykával kezdeni, mert az könnyű a picik gyomrának. De pl. a sertés, (és azt hiszem a marha is) már megterhelőbb, savat okozhat (felnőtteknél is).

Egyébként, ha már itt tartunk, én azért sem adok tejpépet, mert:

"Szoptatott csecsemőnek ne adjunk 1 éves kor előtt instant tejpépet! A por csaknem fele teljes tehéntejből áll, és cukrot is tartalmaz. Egyéves kor előtt, ha csak lehetséges, az allergia veszélye miatt kerüljük a tehéntejfehérje adását. A dobozok felirata sajnos megtévesztő: (helytelenül) 4-6 hónapos kortól ajánlja a gyártó, a magas tehéntejtartalom ellenére. Kaphatóak azonban tejmentes instant gabonapelyhek is, ezeket könnyen összekeverhetjük langyos anyatejjel vagy friss gyümölcspépekkel."

(forrás: W. Ungváry Renáta: A kismama babakonyhája)

Szerintem mindenki úgy csinálja, ahogyan saját maga jónak látja. (persze meghallgatva, szem előtt tartva a gyerekorvos, védőnő tanácsait, ami szintén sokszor különbözik, legalábbis nálunk) Én ebből a könyvből lesek recepteket, ennek a táblázatát "követem". Ezért is csak 1x kap Bence szilárd ételt, majd 8-9 hónaposan 2x, 10-11 hónaposan 3x fog kapni, s majd ahogy egyre többet eszik, egyre érdekesebb a világ neki, úgy hagyja el magától a szopikat. :)

Mondjuk én a cukrot sem preferálom (ezért is voltam mérges, mikor láttam, hogy a Kecskeméti barackban cukor van), szerintem nincs értelme cukros kaját adni neki, amíg lehet, csak kerülöm. Mert üres kalória, mert elhízhat, mert a fogainak sem jó, mert cukorbeteg is lehet később (a múltkori babavilágban is volt, amiben Napsiék szerepeltek) Másrészt meg úgy érzem jobb, ha természetes ízekkel találkozik előbb, és ha van olyan szerencsém, még ízlik is neki, akkor azt szokja meg, nem pedig a cukros kajákat. (pl. Bence imádja a meggyet, pedig nem cukrozom!) És nem örökké akarom kerülni, hanem csak rászoktatni nem szeretném.

De ez megint csak az én véleményem, semmi bajom, ha valaki máshogy csinálja.

Betegeknek jobbulást!!!

Igyekszem még jönni, de Bence ma nagyon nyűgös, kismajmozunk, most is az ölemben ül, és már elégedetlenkedik. Semmi se jó szindrómánk van... :( :cry:

Kép

Kép
barbcsi

[quote="kfmares"] írta:kfmaresvi: szívesen :) kéééépeken TE vagy???? :shock:

jaja..ezért a kedvedért!Mert mondtad h.tiszta apja...:)

Tündi,nem,nincs meg,de nekem is tetszik :) retro...anno modern volt.

evilany

[quote="kfmares"]W írta:kfmaresoody: "Mai programom doki, (Mensmentis) meg kell beszélnem vele a Met folytatását. Aztán holnap kora reggel vérvétel."-->de miért kell ez neked ? ( lehet lemaradtam vmről... nehari)

gondolom az IR miatt...

Csillag,remélem jobban van Fanni?

evilany

Clarika,guargumi..azt se tudom mi az :?
Mikkel lesznek tömve a gyerekek...

Barbcsi,tejpép,érdekes. (nem olvastam eddig ilyent) de melyikek azok a pépek amiket ez ír?(tejmentes izé)Bár lehet mindegy mert már eszi a tejpépet.

Ejj ha mindent elolvasunk,fényt fog csak max kapni a gyerek.
Bár a napfény UV sugároz..
Kemény dolgok ezek.

evilany

Sziasztok!
Csak ezt az oldalt olvastam el nem volt többre időm.

Csillag örülök,hogy jól vagytok a körülményekhez képest vigyázz magatokra!!!!

Clarika sajnálom ez őrület mik vannak jobbulás!

Napsi de jó hogy a kisfiad ilyen jó evő nah Lili kis válogatós nekünk is akkor lesz a keresztelőnk ha minden jól megy!
Kaja én már csak reggel és este szoptatok,mint Clarika én is evés után kináltam a szopit,és nem kellett már neki,őszinte leszek nekem ez így jobb nem nagyon volt tejem se,meg így ha elindulunk megetetem és kap vizet,gyümölcslevet teát még soha nem ivott,csak vizet!
Reggel ébred 7-8 körül akkor tisztába teszem áttöltözik,játszik az apjával és olyan 8-9 közt eszik ez szopi,később olyan 10-11 közt gyümölcs nestlé 100%imádja és 1 kor husis kaja,délután 5 kor megint kaja főzelék husis mikor milyen,és 8 kor sinlac+nestlés gyümi össze keverve ez kb olyan 180ml és este 9-10 között szopi és alvás,most nem kellt fel enni kb 1xszer szokott.

Évi Tomi nagyon cukker a képeken jah és a hasonlóság az szuper!Remélem már helyre rázódtatok,etetés nem lehet ezt követni Lili már eszik néha velünk is amit mi eszünk,pl védőnő mondta 10 hótól lehet adni reggelire felvágottat margalinos zsömlével hmm ezt érdekes hogy adom neki:)mikor foga sincs!!!
De már Lili kapott virslit is meg minden megkóstoltatok vele ha kéri,még a savanyú uborkát is imádja,nah most nem töménytelen mennyiségben,de megszokta kóstolni!!!

Betegeknek jobbulást és minden babának sok puszi cukik vagytok nagyon!!!!

Kép
bévi

Hmmm
(wikipédia)

Guargumival az átlagember az élelmiszerekben találkozik leggyakrabban. A guargumit az élelmiszeriparban gélképzőnek, viszkozitásnövelőnek, szuszpenziók stabilitásának növelésére, emulzifikánsnak, vízmegtartónak és kötőanyagnak használják. Az élelmiszereken az E412 élelmiszeradalék-kóddal jelölik. A következő ételféleségekhez adalékolják:

* öntetek (majonéz, ketchup, szószok): növeli a víz-olaj emulzió stabilitását
* tejtermékek (kakaóitalok és ízesített tejitalok, lágy sajtok és sajtkrémek): javítja az állagot, fenntartja az egységes viszkozitást és színt
* üdítőitalok (alkoholmentes italok és szörpök): kialakítja az ideális viszkozitást
* húskészítmények (sonka és felvágottak): síkosító és kötőanyag
* gyümölcsgélek (lekvárok, dzsemek, gyümölcszselék, puding, gumicukor): gélképző, viszkozitásnövelő, bevonatképző, fényesítő és vízmegtartó
* sütőipari termékek (kenyér, péksütemények, kekszek): elősegíti a tészta nedvességtartalmának megőrzését
* mirelittermékek (jégkrémek): gátolja a jégkristályképződést, ellenállóbbá teszi az élelmiszert a fagyasztásnak és a felolvasztásnak, stabilitásnövelő, megnyújtja az eltarthatóságot
* állateledelek (konzervek): gélképző, szuszpenziók stabilitását növeli, nedvességmegtartó

A guargumi vízzel duzzadó élelmi rost, amely emészthetetlen, így a vizet visszatartja a bélben és ozmotikus hashajtóként hat, illetve elősegíti a bélmozgásokat, oldja a székrekedést és segít megelőzni annak olyan szövődményeit, mint a divertikulózis, a Crohn-betegség, a kolitisz és az irritábilis bél szindróma. A béltartalom megnövekedett mennyisége és csökkent viszkozitása elősegíti a salakanyagok és mérgek ürülését. Mivel a lágyabb széklet gyorsabban halad keresztül a beleken és így hamarabb szabadul a salaktól és a baktériumoktól, a rostos anyag segít fenntartani a belek egészségét, működését. Abszorpciós képességének köszönhetően képes megkötni a mérgeket és baktériumokat (amelyek például fertőzéses hasmenés okozói lehetnek).

evilany

Hát én nagyon kevesett tudok jönni sajnos nem tudlak beneteket nyomon követni:)

Szoptatás mint már az elején is írtuk itt néhányan Dia meg még sokan mások is köztük én is,nem felhőtlen dolog így egy mellmütét után,stb meg még jobban nem és őszinte leszek ha Lili megette volna a tápszert nem biztos hogy szoptatnék még!!Mert borzasztó nehéz volt és nagyon sokat szenvedtem hogy tudjon enni 1-1,5 ként etettni éjszaka is mert kevés a tej stb,én nagyon örülök neki hogy már nem kell csak reggel és este és ha lesz olyan ittal amit megihat majd 1 éves kora után ami vitamin dus stb és ami Lilinek is kelleni fog áttfogunk állni arra míg éjszaka is fel kell enni addig szoptatok mert neki is és nekem is jobb meg nem kell várnia nem ébred fel teljesen stb,de ey éves kora után én már nem szeretnék szoptatni ez lehet sokakban felháborodást kellt,mert immun erősítő lehet de szerintem az anyatejes babák is elkapják a náthát stb mint a tápszeresek is.Nah persze ez az én gondolatom és lehet hülyén fogom fel,de van ismerősöm akinek 2 éves a gyereke és szopik hát....az az ő világa én nem tudnám már azt csinálni!

Kép
bévi

Bévi,én is kb 1 évig tervezem a szopit. És hogy elkapják e a náthát,hát,amennyit Tomi már beteg volt... :roll: :evil:

evilany

És ezzel meg hogy mit írnak,egyet értek ÉVIVEL akkor semmit sem adunk nekik védőnő doki is mindig mást mond,példa ne adjunk nekik kekszet mert az a bélben gondokat okkoz stb,erre jött egy kiadvány hogy ugy kell kivédeni a lisztérzékenységet hogy már kicsi kortól 5 hónapos kortól egy fél háztartási kekszet adunk a babának,kérdezem a védőnőt adhatok Lilinek kekszet nem mert gondot okoz stb,egy hét mulva adjak neki mert most ezt kapták meg levélben,nah ez a hülyeség.

Kép
bévi

Igen Évi csak nem akartalak téged hozni példának magam mellett,mert Lili is betegeskedet azért,nah de ez van mindenki másként csinálja én így jobban érzem magam,és 1 éves korig akarom is de mikor majd már menni fog és ááá nekem már ez nem egy nagy gyereket szoptatni nekem ez olyan fura,lehet hülye vagyok,de kint szaladgál az udvaron és gyere be kislányom szopizunk ez nekem nem jön be,most az ismerősömre gondolok aki a 2 éves gyerekét szoptatja,és ugy alszik el a gyerek szopizik,nappal is!

Kép
bévi

Bennem ez maradt meg:
"Szóval volt a guar-gumi botrány. Ez arról szólt, hogy dioxinnal szennyezett guar-gumi került azt hiszem Indiából a gyártókhoz. Az emberek -már aki- jobbnak látta egy időre kerülni az ilyen összetevőt tartalmazó termékeket. Viszont ez nem magára az összetevőre vonatkozott akkor sem, hanem annak minőségére. "

De akkor ezek szerint már nem para....

Clárika
Kép
clárika

BÉvi: ne is mond... az, hogy ember lánya mit adjon a bébiknek kb úgy változik, mint ahogy az időjárás!!! :shock: de tényleg... egyszer ez- egy hét múlva meg más :)

Évi: hát akkor fejet hajtok, TISZTA ANYJA!:)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

No, igen... A hozzátáplálás nehéz ügy. Mármint az, hogy kinek lehet hinni, kinek nem. Szerintem érzi azért egy anya, hogy mire van szüksége a gyerekének. Persze megerősítésre mindenkinek van szüksége.
Én a tejtermékekkel még várok, addig marad az anyatej.
Lassan bevezetem a husit is.

Szoptatni én viszonylag hosszú ideig szeretnék (persze ezt nagyban befolyásolja, hogy mikor jön a kistesó...) Szeretném két éves koráig, legalább este, de ha hamarabb jön a második baba, akkor nyilván hamarabb abbahagyjuk. Egyelőre úgy tervezzük, ha Boriszka betölti első életévét, akkor indul a 2. projekt... :wink:
Aztán majd meglátjuk...

Anyukám mesélte, hogy én is 1 évesen, magamtól választódtam el. Egyszer csak, köszönöm, nem kértem a cicit. Hátha Boriszka is így lesz, és akkor nem lesz különösebb nehézségünk...

Woody, mi a biopiacon szoktunk vásárolni, a Marczibányi téren.
http://www.biopiac.net/showcikk.php?idx=42
Drága ugyan, de nagyon szuper dolgok vannak!
Ott vesszük az édesburgonyát is, 1.5OO.-/kg.
Zöldség, gyümölcs, hús, pékáru, lekvár, "üdítők"... Minden van, min szem-szájnak ingere. :)

Kép
napsugar1123

Napsi: "Egyelőre úgy tervezzük, ha Boriszka betölti első életévét, akkor indul a 2. projekt..."---> dejóóóó nektek! Én egyre jobban úgy érzem, hogy erre nem fogom tudni rávenni apát :(

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mert ugye Gergő azért nem egyszerű eset, igencsak foglalkozni kell vele, de hát vannak a jó napok, mint ma, amimkor 13:00 óta alszik és most 14:26 van, és van a rossz,mint a tegnapi, amikor 13:00-tól egészen este 21:00-ig nem aludt, hanem apjával voltak este és sírt neki végig... de én azt hiszem jót tenne neki egy tesó... vagy nem? :shock: :?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?