Sziasztok!
Csak gyorsban, mert Bence felébredt.
Bébiételek: sokszor megtévesztő rajta a felirat, a gyártók korábbi időpontokat írnak rá, mint szabadna adni...
Husi: érdemes a csirkével, pulykával kezdeni, mert az könnyű a picik gyomrának. De pl. a sertés, (és azt hiszem a marha is) már megterhelőbb, savat okozhat (felnőtteknél is).
Egyébként, ha már itt tartunk, én azért sem adok tejpépet, mert:
"Szoptatott csecsemőnek ne adjunk 1 éves kor előtt instant tejpépet! A por csaknem fele teljes tehéntejből áll, és cukrot is tartalmaz. Egyéves kor előtt, ha csak lehetséges, az allergia veszélye miatt kerüljük a tehéntejfehérje adását. A dobozok felirata sajnos megtévesztő: (helytelenül) 4-6 hónapos kortól ajánlja a gyártó, a magas tehéntejtartalom ellenére. Kaphatóak azonban tejmentes instant gabonapelyhek is, ezeket könnyen összekeverhetjük langyos anyatejjel vagy friss gyümölcspépekkel."
(forrás: W. Ungváry Renáta: A kismama babakonyhája)
Szerintem mindenki úgy csinálja, ahogyan saját maga jónak látja. (persze meghallgatva, szem előtt tartva a gyerekorvos, védőnő tanácsait, ami szintén sokszor különbözik, legalábbis nálunk) Én ebből a könyvből lesek recepteket, ennek a táblázatát "követem". Ezért is csak 1x kap Bence szilárd ételt, majd 8-9 hónaposan 2x, 10-11 hónaposan 3x fog kapni, s majd ahogy egyre többet eszik, egyre érdekesebb a világ neki, úgy hagyja el magától a szopikat.
Mondjuk én a cukrot sem preferálom (ezért is voltam mérges, mikor láttam, hogy a Kecskeméti barackban cukor van), szerintem nincs értelme cukros kaját adni neki, amíg lehet, csak kerülöm. Mert üres kalória, mert elhízhat, mert a fogainak sem jó, mert cukorbeteg is lehet később (a múltkori babavilágban is volt, amiben Napsiék szerepeltek) Másrészt meg úgy érzem jobb, ha természetes ízekkel találkozik előbb, és ha van olyan szerencsém, még ízlik is neki, akkor azt szokja meg, nem pedig a cukros kajákat. (pl. Bence imádja a meggyet, pedig nem cukrozom!) És nem örökké akarom kerülni, hanem csak rászoktatni nem szeretném.
De ez megint csak az én véleményem, semmi bajom, ha valaki máshogy csinálja.
Betegeknek jobbulást!!!
Igyekszem még jönni, de Bence ma nagyon nyűgös, kismajmozunk, most is az ölemben ül, és már elégedetlenkedik. Semmi se jó szindrómánk van...