Új privát üzeneted érkezett!

Hu, Ila_mama, megijesztesz. Meg nekem sem igazan jok meg a regi nadragaim, de eddig csak azt gondoltam, az 5 kilo plusz miatt van, ami meg rajtam van (pocak, fenek, labak, karok). Sosem mertem magam centivel, ugyhogy nem tudom, a csipom valtozott-e, de akkor most igyekszem lefogyni es aztan kiderul. Te meg tudosits majd, masodszor mi tortent, mert en is szeretnek meg ket babat Kép

Lanyok, nektek nem lassu, amig bejon ez az oldal? Nekem eleg jo a sebessegem, szoval gyanus, hogy csak szolni kene valami webmesternek, hogy az archiv linkeket jobban pakolja ossze, es akkor gyorsabban mukodne a dolog.
moosejaw

Most már én is megerősítem Moosejaw hozzászólását, hogy a beöntésen meg borotváláson ne parázzatok, az egészben az a leges-legkevesebb!! Csak a gát környékét borotválják, nem pedig kopaszra, két húzás az egész, és a beöntés is csak "lájtos".
Ma nézegettem megint a babákat az újszülött osztályon, egyre jobban várom a december elejét Kép A málnalevél tea meg nem is olyan szörnyű, vagy csak nekem van érdekes ízlésem? Kép
soosoo

Nem akarok én senkit ijesztgetni. Magam elégedettebb vagyok ezzel az alkattal, ami kialakult. Régebben, amikor még volt időm és az anyagok is olcsóbbak voltak, varrtam magamnak, ezért tudom az előző méretet. Az utóbbit meg azért, mert nagyon nem értettem, miért nem férek még mindig bele a régi ruháimba, pedig már eltűntek a plusszok.
A borotválás tényleg fél perc. Mai eszemmel betennék egy jó minőségű eldobhatót a kórházi csomagomba, mert engem kissé nyúzott, mikor csinálták.
ila_mama

Sikerult becsurnom egy anya+lanyka kepet a profilomba Kép
moosejaw

Sziasztok,

Tök másról van kérdésem. Hallottatok máb a BabaZenéről? valami állitólag a babák és mamák bevonásával kifejlesztett zene.. Olvastam róla, de azt nyilván a szerzők irták, akik elégedettek. Én babák és mamák véleményére vagyok kiváncsi. Mert mint tudjuk a baba zenei fejlődése már anyuciban is elkezdődik...

Valamint, Ti mikor mentetek 4D UHra ha egyáltalán voltatok.. javasoljátok vagy sem?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna! Itt vol már korábban róla szó, hogy Bach műveit is feldolgozták babazenében. Sajnos a szerző véleményét nem tudjuk mgkérdezni, de tervezem a vele való találkozást, kb. 40-50 év múlva! ;-)
Addig is annyit, hogy állítólag nagyon jó!

ancsipancsi

Jaj jaj valamit rosszul irtam. Szóval nyilván azok, akik kiadták jó véleménnyel vannak róla. De hogy van-e olyan, aki már hallott ilyet vagy esetleg a babáján tesztelte akár pocakban akár azon kivül... Én leginkább Csajkovszij-val találkoznénk és Orffal ők a kedvenceim...:-))

Jhanna

Kép
Kép
johanna1975

Ha már borotválás: nem lehet kérni valami fazonigazítást? Kép Csak mert utána napokig gondolom nem az lesz a legfontosabb otthon... Kép
Beöntés: na, ettől tartok egyedül az egész szülés-macerában. Itt beöntés, a budi meg ott, hogy rohansz át...???? Vagy nem ilyen gyors a hatása??? Vagy ahova megy, oda megy? Jaj. Kép

Soosoo!
A m.l.tea jobb langyosan, mint hidegen, nem úgy találod? Lassan megyünk is szülni, mi? Tényleg poén lenne, ha találkoznánk bent! Mi az igazi (kereszt)neved? Én Anita vagyok. Kép
neet
neet

ja, ez kimaradt:
Gyengébb idegzetűek ne nézzék meg, mert van benne borzasztóság is szépen, viszont a lap alján van a lista a cégekről, aki tesztel meg aki nem.

http://www.zoldmagazin.com/belso/test.html
neet
neet

Hú hát tényleg szép dolgok vannak ezen a lapon...

Kép
Kép
johanna1975

Johanna, itt a babanet.hu fooldalan meg a babazene.hu-n is belehallgathatsz a babazenebe. Probald ki magatokon Kép

Neet, ne aggodj, barna csikot sem fogsz magad utan huzni Kép A vizsgalo szobaban tortent az elokeszites, par meterre ide van a vajudo, ahol van furdoszoba. En asszem haromszor kimentem (negyedora alatt), aztan atsetaltam a szuloszobaba, ahol szinten van furdoszoba, es megint csak nehany meter, de akkor mar nem kellett.
moosejaw

Johanna!
Én nagyon szeretem a zenét, a komolyzenét és a könnyűzenét egyaránt, így mikor megkaptam a Babazene CD-t és meghallgattam, azt gondoltam: nagyon kellemes zene, de tényleg ez kell egy kisbabának ( még várandós voltam, így tesztelni nem tudtam)!? Nem hittem, hogy valóban igaz amit írnak róla, s ezt most sem tudom, de az biztos, hogy a kisfiam (8 hónapos) nagyon szereti! Felderül az arca mikor meghallja. Főleg azokat a számokat szereti, amelyekben babahangok is hallatszanak. Van egy olyan szám, ahol nevetnek a babák, erre Ő is mindig nevet. A következő részt is mindenképpen meg fogjuk venni.
Szerintem az a jó, ha mindenféle zenével találkozik a baba. Mi vegyesen szoktunk hallgatni komolyzenét, gyerekdalokat, babazenét.
Megmondom őszintén míg a pocakomba volt, nem vettem észre semmit. Egyébként bele tudsz hallgatni a dalokba a www.babazene.hu honlapon.
Vica!
Én is Bardóczy doktorhoz jártam, nála szültem. Nagyon jó véleményem van róla, kedves volt, részletesen válaszolt minden kérdésemre, a szülés alatt is végig biztonságban éreztem magam mellette. Mindenképpen csak ajánlani tudom.
Ne haragadudj, hogy nem válaszoltunk az első kérdésedre, de aki már szült az már néhányszor leírta a véleményét, aki még nem az pedig még nem mer nyilatkozni szerintem. Az is igaz viszont, hogy ezt a rengeteg üzenetet végigböngészni szinte lehetetlen, így én is a név szerinti keresést tudom Neked ajánlani, bár még így is elég nagy munka lesz átböngészni.
Sok jót hallottam még a Bálint doktorokról (Bálint Sándor, Bálint Balázs, Bálint Mihály) Bálint Sándorhoz relaxációra jártam, nagyon kedves és nagy híve a természetes szülésnek. Bálint Mihály pedig egyszer vizsgált a kórházban még szülés előtt, nagyon szimpatikus, jó kedélyű és kíméletes volt.
Eszter
pesztus

Neet!
A beöntétől én is nagyon tartottam, de kellemesen csalódtam, már amennyire egy beöntésben lehet. Egyáltalán nem volt kellemetlen és utána simán visszaértem a vajúdóba, sőt még tébláboltam is kicsit a WC előtt, nehogy valaki elfoglalja. Szerintem sokkal jobb beöntést kérni és szépen a WC-n lerendezni a nagydolgot, hogy később a szülésnél nehogy ez tartsa vissza az embert a nyomástól, akár tudat alatt is.
pesztus

Sziasztok!

Akit érdekel még, hol lehet beszerezni a málnalevél teát: csüt.-ön érkezik a fővám téri gyógynövényesbe új szállítmány...

Moosejaw,

nálunk is van macska...és úgy néz ki marad is. Ergo kelleni fog az a légzésfigyi. Jó, hogy írtad, hogy nektek is van. A párom macskája, már ő "előbb" itt volt neki, mint én.:-) Nektek volt belőle vmi gond, hogy macsek van a lakásban?

Zanza,

igen, lehet, hogy találkozunk...:-)Nekünk fiú lesz, de a névválasztás még képlékeny, vagyis 2 név közt vacilálunk csak, addig majdcsak eldől. Próbálom elintézni a karácsonyi ajándékvásárlást + a Babás dolgokat dec. közepéig...nem egyszerű, ráadásul most tapétáztuk a lakást is, így nem unatkozom. :-)
vollard

Sziasztok!

Bocsi, hogy bepofátlankodok, de annyira elkap néha a nosztalgia. Én tavaly júniusban szültem ebben a kórházban, és rövidesen egy tesót is szeretnénk, úgyhogy nem igazán bírok elszakadni, és időnként bekukkantok. Szorítok mindenkinek, hogy gyorsan menjen a szülés és szép emlék maradjon!

Neet (és aki még beszélt róla)! Beöntés szerintem sem olyan gáz, ráadásul én szólhattam közben, hogy köszi, ennyi elég. Csak akkor ijedtem meg, amikor az általam ismert egyetlen toalett foglalt volt, mert szinte egyszerre kaptuk a beöntést egy másik kismamával. Szerencsére még kibírtam, amíg megmutatták, hogy minden szülőszobához (vagy kettőhöz?) is tartozik egy-egy slozi. Kép A borotválást pedig előtte elintéztük itthon apa segítségével, úgyhogy mintha a szülésznő is örült volna, hogy ezzel nem kell foglalkozni. Kép

Vica! Én Holba Sándorhoz jártam, és teljesen elégedett voltam/vagyok vele. Egy gond van csak, hogy rengeteg a betege és hiába jelentkezel be időre, sokat kell várni. Nekem mondjuk megéri. Alapos és mindenre válaszol kielégítően, na és a humora is bejön. Kép

Na eldugulok, vigyázzatok magatokra!

dé_

Sziasztok!

Votiv, Neet!
Tök izgi, hogy már ilyen közel vagytok! Az illóolajokra nagyon kíváncsi leszek majd, hogy hogy válik be, főleg a derékmasszázs olajra!

Volna egy kérdésem! Normális szerintetek, hogy pisilés után állandóan keményedik a hasam? Arról nem beszélve, hogy szinte állandóan vöcöre járkálok, annyit kell pisilnem! A Magne B6 nem használ erre a haskeményedésre, mint ahogy valamelyikőtök írta is, hogy nem mindenre jó!
Aggódjak-é vagy normális ez???

Ildi(30+3)
ildi76

Ildi, nem kaptal emailt tolem???

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Vollard, nálunk ezért lesz két név, hogy a törpe később tudjon választani.

Zenehallgatásról: Ravelt és Beethovent próbáltam, nem volt nagy lelkesedés, viszont az István, a király másodszori hallgatásra mintha felismerte volna babó. Lehet, hogy csak bebeszélem magamnak?

Irtó nagy kedvet kaptam az illóolajokhoz, annyi jót írtatok róla. Biztos, hogy ki fogom próbálni.
zanza

Sziasztok!

ma voltunk - remélhetőleg az utolsó - ultrahangon. Isti ezerrel tömte az egyik pracliját a szájába, majd ásítozott, nagyokat nyelt a magzatvízből, aztán elkezdte mindkét kezét belegyömöszkölni a szájába! lehet, hogy éhes? Kép

már 35-ös a fejkörfogata, súlyra pedig 3600 grammra becsülik. állítólag még egy hét, és négy kilós lesz! jobb, ha búcsút mondok a gátvédelmemnek?!

az arca nagyon kis pufók, nagy, néger szája van és pisze orra, és még tovább sűrűsödött a fején a fekete hajkorona. egészséges és izmos - ezt már én mondom, mert akkorákat bír rúgni! vagy csak jobban érzem, mert már alig van helye.

voltunk NST-n is. pechemre Isti épp elkezdett iszonyatosan csuklani, ezért majdnem fél órát kellett ott ülnöm, mire abbahagyta, és értékelhető lett a vizsgálat, mert a gép nem tudta megkülönböztetni a csuklást az egyéb mozgástól, és össze-vissza jelzett.

ezek a mai fejlemények Kép
dolgoznom sajnos még muszáj, de csak azért, mert olyan lassú vagyok, mint a csiga. ha gyorsabban dolgoznék, már rég el is felejthettem volna. muszáj előre megírnom pár cikket, mert a főnököm azt mondta, nem teheti meg, hogy hagy egy üres oldalt az újságban, és ráírja: a kolléganő szülni ment...

ráadásul elvileg 20-án még Katalin napi bálba is kellene mennem - jó melóm van, mi? de attól tartok bepisilek, ha fel kell vennem egy elegáns cipőt... hátha addigra megszülök, és megoldódik a kérdés.

a Babazene nekem tetszett, belehallgattam. azt olvastam, igazából bármilyen zene jó a gyereknek, de a legjobb, amiben vonósok vannak, és énekhang, mert ezeket a frekvenciákat "veszi", legalább is eleinte.

Moose, helyesek vagytok a kislányoddal! köszi a bíztatásokat! most épp nem parázok semmitől, de persze ez még változhat.
most olvastam el az egyik kollégám cikkét, épp a szülés közbeni félelmekről - persze ő otthon szült, meg közben jógázott meg fejenállt stb., szóval picit mást ért a szülés közbeni félelmek alatt, mint mi, "normál halandók". de azért érdekes, ha van kedvetek, olvassátok el.
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=58&cid=44621

a 4D UH-ról nekem van egy horror-tapasztalatom, de nem is akarok rá emlékezni, a legeslegelső hozzászólásomban épp emiatt írtam, 2004 Szeptember 12-én vasárnap 11h 55-kor. aztán ittragadtam Kép

megyek vacsizni, de még visszatérek,
pusz!

votiv 8)
votiv

Neet, nem elképzelhetetlen, hogy találkozunk, én 5-re vagyok kiírva. A mai vizsgálat alapján semmi jele, hogy előbb akarna megszületni a baba, meg a bátyja is késett egy kicsit, úgyhogy nagy valószínűséggel kihúzzuk Mikulásig. Egyébként Katinak hívnak, ha van kedved, írhatsz egy mailt is a kata88888@freemail.hu címre.
Babazene: szerintem mindegy, mit hallgat az ember (na jó, Metallicat totál hangerőn talán nem kell a pocak mellett nyomatniKép ) de bármilyen kellemes, ritmusos zenét valószínűleg szeret a baba. A babazenét szerintem, mint sok más mindent, az extra profit érdekében találták ki, főleg első gyermeküket váró kismamák számára, de ezzel senkit nem akarok megbántani, csak elég csípős véleményem van a mai babacucc-kínálatról. Én nem hallgattam babazenét pocakos koromban, de a kisfiam így is azonnal mosolyog és rázza a fenekét, ha zenét hall. Hallgassatok élvezettel bármilyen zenét, ami jólesik!
Üdv mindenkinek,
Kata
soosoo

Soosoo,
az én drága kislányom a Metallicára és U2-ra volt teljesen beindulva, ezzel szemben bármilyen komolyzenét teljesen semmibe vett Kép

v
kisün

Moosejaw!
Köszi a biztatást. Kép (A beöntéssel kapcs.)

Ildi!
Nekem pisi előtt keményedik a hasam, nagyon durván, olyan, mintha a kiskölyök szorítgatná az öklében a szerveim, de leginkább a hólyagomat. Olajügyben fordulj máshoz, nem élek vele. KépJa, és félóránként simán megy a mintaadás, mehetnék akár az olimpiára is, ne aggódj, ez tök természetes. Kép

Votiv!
Én ma voltam az "utolsó" UHn, de nem jött össze, ezért jövőhéten az NST mellett megint megpróbáljuk. (Még jó, h ingyen van!!! Kép ) A baba fogta magát, és hátat fordított, ezért csak a gerince látszott, és 1-2 belső szerve (hólyag, vesék, ezek legalább rendben), de a doki még a combocskáját se bírta megmérni, innentől persze passz, h mekkora lehet és hány kiló. Az ülőmagassága 39 centi, de az sokat nem mond. Ilyenkor már bőven van 10 centis lába, nem? Akkor meg 50 cm felett van, az nem rossz, nem?
Ezeket a hülye rövidítéseket mindig elfelejtem,de asszem fejszélesség 9 cm (halántékok közt?), de nem biztos. Mindenestre tök kiborultam, mert a doki az egyik lábát nem találta meg, vagyis jól eldugta, mert eddig megvolt... szóval nemhogy azt nem mutatta, mije van (kuki vagy más?), de mondjuk azt miattam csinálta, megkértem rá, tartsuk titokban..de még a lábait is szégyelli? Vagy elege volt a kukkolóshow-ból? Kép Jövő pénteken kiderül, remélem. Bár akkor pont telihold lesz, tehát legszívesebben már csak telefonálnék, h bocs, de nem érek rá, szülni mentem... Kép
Sziasztok!
neet
neet

Neet, tetszik, hogy nem kérdeztétek meg előre a baba nemét. én is szívesen átéltem volna ezt a meglepetést, dehát a kedves párom kijelentette, hogy "nem a kőkorszakban élünk, akkor miért tennénk úgy?" ez a modern férfimentalitás...

ne aggódj az elcseszett uh miatt, előfordul. a mi lábunk alig 8 centis. Viszont a fejünk az jó nagy! a BPD a fülek közti táv, OFD az erre merőleges fejátmérő, FL a combcsont, HC a fejkörfogat, AC a haskörfogat, CRL a fejtető-popó táv. ha 10 centis lenne a babád lába, akkor - a statisztikák szerint - már a 42. hétben kellene lenned Kép de nézd meg itt: http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm
egyébként a fejéből nagyjából meg tudod saccolni a hosszát, mert az kb. 4xese a fejnek. és már mindenképpen 50 centi fölött van! Kép

Ildi, nekem nem jött be a magneb6. a pihenés nem segít a haskeményedésen? próbálj meg lepihenni, és melengetni a pocódat. vagy meleg vízzel lezuhanyozni. talán nyomaszt valami? mert a stressztől is rendesen tud ám keményedni. egy jó kis stresszoldó-haskenegető olaj is segíthetne Kép

na, megyek csicsikálni. ki tudja, talán ez az utolsó éjszaka, amit még átalhatok (most már minden este ezt gondolom Kép)
jóéjt mindenkinek!
v.

votiv 8)
votiv

Votiv!
Köszi ezt az oldalt, be is tettem a kedvencekhez! Kép
ha így gondolkodsz, biztos lesz még pár "utolsó" éjszakád, és akkor jön a baba, amikor épp nem is gondolod, én legalábbis ezt érzem. Bár akkor álmomban kell jönnie (arra felébred az ember??),mert ébren már csak ARRA tudok gondolni... és most nem a szexre gondolok. (Móricka után szabadon...) Kép
neet
neet

Jó reggelt mindenkinek!

Neet, ha már felhoztad Mórickát...
tegnap azon gondolkodtam, miért is tartok én a gátmetszéstől. egyrészt biztos senki se szereti, ha belevágnak a húsába. de sokkal inkább azért, mert attól félek, utána soha nem lesz már olyan a szex, mint régen. jó, tudom ennek kevés az esélye, de valahogy ez a rémkép van a szemem előtt. mi van, ha rosszul varrnak össze? ha túlságosan kitágulok? akkor már soha nem lehet többé vaginális orgazmusom? egyáltalán mikor lehet újra szeretkezni a szülés után? most már annyi ideje nem volt semmi, + a terhességel járó óvatosság/félelmek miatt egész szép kis gátlásaim kezdtek kifejlődni Kép
eleve hülye dolog, hogy csak azért, mert ez most nincs, nem érzem "teljes értékűnek" magam. milyen abszurd, hogy épp akkor, mikor igazán "nővé válik" az ember, a nőiességének egy fontos részét nélkülöznie kell. értitek, nagyjából mire gondolok? hiányzik, hogy legalább a kedvesemet el tudjam csábítani. nem mintha bárki mást is el akarnék. csak ugye egy terhes nő tabu, ezért mindenki olyan furán barátságosan próbál viselkedni velünk, az idegenek bámulnak és idülten mosolyognak ránk... na és ott van az is, hogy már az idejét se tudom, mikor éreztem magamat utoljára "csinosnak" - jó, hogy ez most nem erről szól, de múltkor megláttam a szekrényben a kedvenc szövetnadrágomat, és már úgy hordanám! vagy egy szoknyát, ezer éve nem hordtam szoknyát. na, nem fokozom, remélem értitek. Kép
votiv - még 9 nap

votiv 8)
votiv

Babarózsa!
A Weledának van krémje terhességi csíkokra, gátmasszázsolaja, babamasszázsolaja, emlőápoló olaja szoptatás idejére, aztán van babaolaja bőrtisztításra, babakréme a pelusos részekre, gyermekkréme az egész testre, szél- és időjárás balzsama a kispirosodás stb. ellen, gyermek arckréme, babaápoló teje fürdés utánra, babaszappanja, és gyerekfogkréme tejfogakra. a múltkor a Herbaházban kaptam egy listát az összes termékükről, onnan írtam le most.
az igaz, hogy nem olcsó, a körömvirág-esszenciás popsikrém pl. kb egy ezres volt, de legalább biztosan jó minőség+teljesen természetes anyagú (+színezék, tartósítószer és illatanyag-mentes), és még a csomagolás is természetbarát.

a lanolint, amit minden vacakba belepakolnak, például én utálom. miért kennénk magunkra juhfaggyút? csak mert a kozmetikai iparnak az az óccsó... akkor már inkább jojoba-, mandula-, dió- meg búzacsíraolaj, méhviasz stb... mennyivel jobban hangzik.

na de még nem tudom, mit fogunk használni, majd kitapasztaljuk. én se vagyok márkabuzi, a Johnsonokat meg legszívesebben kihajítanám, most, hogy az ominózus képeket láttam. iszonyat. köszi Neet, hogy felhívtad a figyelmünk.

Neet, kislányt vagy kisfiút vársz? állítólag egyes anyukák tudják előre, mi lesz. vagy legalább is utólag azt állítják, hogy "mindig is tudták, hogy fiú"... Kép megvannak már a nevek? ha már írtad, akkor bocsesz, hogy elfelejtettem.

a két név nem rossz dolog, mi is újra elkezdtünk filózni rajta, mert rájöttem, mégsem tetszik a Richárd. olyan komor, és az a biszex púpos gnóm jut eszembe róla, a III.-ik Ricsi, ahogy Shakespeare leírta. Kép Kép húúú de haragszom arra a csajszira, aki ellopta a Boldizsáromat, grr.
Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok csajszik!

Végre megint itt. Nem semmi volt mire végig tudtam olvasniKép
Az újaknak, /vagy csak nekem újaknak/ is üdv.

Ancsi!

Horror összegeket írsz!
Biztos, hogy "ér" ennyit a dokid?

Votiv!
Éljenek a sílécek! Kép
Ezt már írtam párszor, de jó neked! És Neetnek is!

Légzésfigyelő: Lányok! Nagyon szép és jó ha van légzésfigyelő, megjegyzem én is szeretnék, de nem kellene hozzá elvégezni egy tanfolyamot, hogy tudjuk mit kell esetleg tenni akkor, ha jelez?
Mert az egy dolog, hogy jelez, de akkor valószínüleg gond is van. Nekem ez egy nagy parám, mondtam is a páromnak, hogy menjünk el egy egészségügyi tanfolyamra, mert ha esetleg ilyenelőfordul, hogy leáll a légzés, fogalmam sincs, hogyan kell egy kis porontyot újraéleszteni
Kép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!
Szerintem ahol szülsz, biztos megkérdezheted a szülésznőt, vagy aki ráér, h mit kell tenni, hol lehet, kell nyomkodni(???) a mellkasát vagy belefújni a nózijába, h minden OK legyen. De legtöbbször elég, ha felveszed, megmozgatod, és minden OK lesz. Ha nem, ott már biztos nagy gáz van, de szerintem aki ezt nem évekig tanulja, az inkább ne próbálkozzon vele. Ha eltöröd pl a pici bordáját, nagyobb gáz is lehet.
(Amikor a kutyusom nagyon mozdulatlanul fekszik, (nem látni a levegővételét) én csak megnézem a nóziját, és ha nedves, minden rendben, de asszem ez gyereknél nem így van... Kép )

Votiv!
Nem akartuk megtudni a baba nemét, ezért nem tudom, de az egyik doki persze már rég látta, még a 32.hetes UHn, de megkértem, ne árulja el. Na, tegnap meg a másik doki volt, és annyira izgultam, h meg ne lássuk, h semmit nem láttunk, de ezt már leírtam. Én nem tartozom a jós-anyukák közé, vagy túl őszinte vagyok, vagy hiányzik belőlem valami női megérzés, de fogalmam sincs, ki lakozik odabent. Sorry. Kép
Móricka esete: 6 hét kihagyást javasolnak ált.ban szülés után, h regenerálódj, stb, de szerintem gátsebbel nem is fogjuk annyira azt akarni...Kép Állítólag még a pisi is fájni fog. Császárnál biztos egyszrűbb, de ott is érdemes kivárni. Ami az egyéb félelmeidet illeti, megértem, de nem osztom. Nem csak olyan aktus létezik, h mindent bele, egyéb módszerek is ismertek ugye, de előbb utóbb az is eljön. Kép Azt meg másoktól hallom, h annyit ölelgetik, szoptatják, stb szóval törődnek annyit a picivel, h a fizikális érzelmeik teljesen kielégítődnek, ezért nem is kívánják a papinkó ölelését. Szerintem ez hülyeség, mert nem ugyanaz, és gondoljunk csak bele, h papinkó ebből csak azt fogja látni, h magára hagyod, te jól elvagy a gyerekkel, ő meg mehet a félreutakra, ha azt szeretné... na hát ezt a hibát szerintem nem szabad elkövetni.
Ami a ruhákat illeti, hát igen, igazad van, én is felvennék már valamit, ami nem terhesgatya meg mackó (! Kép ), de most ez van és kész. De szülés után se fog egyből minden jó lenni (egyből? de naív vagyok, mi??)szóval egyenlőre karácsonyra is max. pulóvert kérek(kapok), másnak nincs értelme. Egyébként ha néha butik elé kerülök, nem szorul el a szívem, h nem tudom ezt-azt fel/megvenni, mert az is eljön, és most a poci sokkal jobb, mint bármilyen ruha!
Kisregény ende, legyen már Mikulás, essen már a hó! Kép
neet
neet

Sziasztok Lányok,

Babazenét úgy döntöttem a családba születő babának veszek és majd rajta lemérem, hogy neki hogy tetszik és utána pedig még magamnak is beruházhatom, ha Kristóf babának bejön majd... :-)

Annyira képzett leszek itt köztetek terhességem végére, mivel itt jó sokan már a finishben vagytok, én pedig még csak a 9. hetet taposom...De annyira jó infókat lehet itt gyűjteni, és az babakiszámolós honlap is nagyon tetszett.

Hát nekem már a szex témával most is bajaim vannak, bár állítólag igy az elején ez normális. Nyugtassatok meg... :-((

Ruhák, akkor ezek szerint nekem még most gyorsan ki kell élveznem a szép ruháimat, mert aztán jönnek a fránya kismama ruhák és a mackók... Bár már sokszor most sem kivánok mást magamra.. Ilyen igénytelen lettem??

Ti is nagyon sokat beszéltek a pocakotokba lévő babához, mert én már most folyamatosan, vagy még korai?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Nem korai, beszélgess vele nyugodtan, amikor csak akarod. Kép
Egyébként vannak szép kismamaruhák-gatyák is, ne aggódj. Kép
Egyébiránt nem nyugtatlak meg, a 9.hét környékén még nagyon is ment a mórickázás, sőt... Kép Kép Kép
neet
neet

Neet,

Le vagyok súlytva... Mórickázás még a gondolata is távol áll tőlem. Nem úgy mint szegény kedvesemtől....

Igen én is hallottam szép kismama ruhákról egy vagyonba kerülnek. Jól tudom?

Kép
Kép
johanna1975

Votiv!
Miért baj az, ha más is a Boldizsárt választja? Nem a családban lesz kettő Boldizsár, nem? Akkor meg nyugodtan lehet az a lurkó neve! E miatt szerintem ne válassz másikat, ha ez tetszik!

Neet!
Köszi a megnyugtatást a haskeményedéssel kapcsolatban, de ilyen korán is normális (31.hét)? A doki azt mondta, hogy szerencsére a baba feje még nincs közel a méhszájhoz, különben kitágulna a haskeményedés miatt! Szóval nem vagyok nyugodt!

Babarózsa!
Válaszoltam a leveledre!
ildi76

Vollard, Zanza ( és a többiek)
Sziasztok!
Láttam, hogy ti is december végére várjátok a babát, én dec.31-re vagyok "kiírva",lehet,hogy találkozunk majd! Ki az orvosotok?
Ti elkezdtétek inni a málna levél teát? Én ma vettem ( a budaörsi Corában, a naturboltban).
Főztem egy adagot, nem is olyan rossz!!!
Lehet,hogy korai még?????
Claudia
33.hét
claudia

Ildi76!
Nekem is furán keményedik a hasam pisilés előtt, néha úgy érzem nem jutok el a wc-re!
A kis bokszoló eltalálja a hólyagomat!!!
claudia

Szia Claudia!
A szülésfelkészítő előadáson a 35. héttől javasolták a teát!
ildi76

Claudia!
És ez csak rosszabb lesz. Kép Kép Kitartás!
A tea elég az uccsó 4 hétben, én is így tudom.

Ildi!
Nekem 32 hetesen már lent volt a feje, elvileg ez a jó, mert akkor nem lesz faros. De ha nagyon keményedsz, biztos fáradt vagy (még ha egyébként nem is érzed), szóval ilyenkor ülj le, ha tudsz, lábat fel, és pihi! Kép

Johanna!
Ez még változhat, nyugi!!! Azaz, megjöhet a kedved, majd csodálkozni is fogsz.. Kép Kép
Kölcsön nem kapsz valakitől? Vagy vehetne neked valaki ari ruhát, pl tesó, barátnő, papinkód??
Sziasztok!
neet
neet

Sziasztok!

Claudia, jövö héten tervezem a málnalevél tea beszerzését, és más dolgokat is ekkor szándékozok megvenni.
Nálunk úgy néz ki nem lesz ott a szülésen, márha babó karácsony körül útnak indul, mert tanulmányi szabin lesz. Kép ezt tegnap tudtam meg. sajna.

Móriczkázás? kegyetlen Kép nálunk már csak farkas póz megy. ÜL a luk előtt és vonyít.
zanza

Zanza!
Kép Kép Kép
Ez honnan jött? Kép Kép Kép
neet
neet

Sziasztok!

Claudia, jaj de klassz időpontra vagy kiírva! :-)) A málnalevél teát én is úgy tudom, hogy 34.-35.-héttől "lehet" inni.
A hólyagomat nekem is sűrűn eltalálja, aztán a meglepitől és a nevetéstől alig érem el a kis helyiséget...:-)

Zanza, ez a megjegyzésed (farkas póz)a végén nagyon jó volt! Felolvastam a páromnak, nagyon tetszett neki! Hát, igen, mostanában már nem olyan egyszerű az élet...

Johanna, nem tudom, mennyire vagy turkálós párti, de én 1-2 szuper, nem is használt,kismamama nadrágot túrtam magamnak fillérekért. Vannak gagyi cuccok, de kis energiával, nagyon jó ruhákat lehet találni...Szerintem érdemes megpróbálni.

Kedves Mindenki, kis segítséget kérek, ki mit visz/vitt magával a kórházba? (Mamakelengye?)(Lehet, hogy volt már róla, csak én lemaradtam róla?) Nem akarok sem 5 kofferrel menni, sem a lényeget itthon hagyni. Van pár dolog, ami természetes, hogy viszem, de van, amire nem is gondolok, hogy kellhet és praktikus...

Köszi
vollard

Ez egy vicc, és eddig a kispapák körében (párom munkahelyén mostanában fordulnia kell a gólyának) nagy sikere volt.

A férj megkérdezi az orvost, hogy milyen pózt ajánl, mert a felesége terhes.
- Első harmadban, mint eddig. A másodikban kutyapóz, a harmadikban farkas póz.
- Farkas póz?
- Ül a luk előtt és vonyít.

Vollard, mi kaptunk kismamaklubon listát, de a szülésznőktől is lehet kérni. A papíron szereplő dolgokkal kapcsolatban egyetlen kiegészítést tették: vmilyen zárható ételtárolót vigyünk, ha vmi miatt nem tudnánk elfogyasztani az ebédet, akkor van lehetőség mikróban melegítésre.

Johanna, Újpesten láttam kismama nadrágot elegáns kivitelben 4000 Ft-ért. Az anyaga műszálas, de nem tapiztam meg, így nem merem biztosra mondani. Vagy még a Muttiban, de ott kicsit húzósak.
zanza

Pipocska!
Bocs, hogy belekotyogok, de épp beleolvastam az utóbbi oldalakba és amig Ancsi ir, a kérdésedre (horror összegek - ér e enyit?) a válasz:embere válogatja. Én azt mondom, igen. Két babát szültem nála. Az elsőt simán("csak" a köldökzsinór volt 2x a nyakán) a másodikat farosan. Az utóbbi 37-es buksival (98as BPD szülés előtt 4 nappal) 4000gr-mal érkezett. És, hogy minden gond nélkül gyakorlatilag probléma mentesen történt, az neki köszönhető! Ráadásul tudta(itt az előnye a választott orvosnak!) és velem is elhitette, hogy képes vagyok igy megszülniKép
Évica

Sziasztok. Ne is lepődjetek meg, már 2 órája fenn vagyok Kép

Vollard, itt találsz kelengyelistát: http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/listamama.html és van a babaneten is valahol. én is kb. ezeket viszem, csak mellszívót/bimbóvédőt és rokonaikat nem. bizakodó vagyok, hogy nem lesz szükség rá, így nem is vettem. ha meg mégis kell, még apuka is tud venni. extráim: Bridget Jones-féle rémisztő hasleszorító bugyi (kaptam, nem vettem Kép)+ néhány óriás pamutbugyi, amibe befér a betét és jó melegen tartja a méhet, valamint egy sál, amit a derekamra csavarok majd, szintén evégett. viszek még homeopátiás szereket a vajúdáshoz/gyermekágyhoz, és az olajocskáimat, illetve gyógyteákat - összekevertem a vérzéscsillapító és a tejképző teát, ezt fogom inni eleinte. eleget regéltem, kérdezz nyugodtan Kép

nemrég írtam, hogy akartunk venni bébicsőszt a lakásunk hülye elosztása miatt. erre tegnap a párom beállított az "ÁlomVirág" nevű légzésfigyelővel Kép - áll 3 db. (büdi)műanyaglapból, és egy nagy piros műanyagvirágból. iszonyú hangja van, ha riaszt, a holtak is felkelnek rá, Kínában is.
röhögtem a használati utasításon, aszondja: "a szülők nyugalmának érdekében készült." még csak nem is azért, hogy a gyereket a bölcsőhaláltól megmentse! Kép az árát meg ne is kérdezzétek. majd elmondom, megérte-e...
szóval apukát sikerült vkinek rábeszélni erre az izére, és most műr úgy aggódik a szentem a bölcsőhalál miatt, hogy nekem kell őt nyugtatgatnom Kép

ruha: megkérdezte tegnap a párom, mit kérek karácsonyra, új ruhákat? erre én: nem! a régieket! Kép Kép Kép
persze karácsonyra még nem is remélhetem, hogy mindent hordhatok, de csak jobb lesz a helyzet, mint az 1db undok kisvakondnadrágomban Kép ha tehetitek ,ne sajnáljatok pár ezrest kiadni terhesruhára, akár turkiban is. én eléggé megbántam, hogy ezen spóroltam, mert csak rossz lett a közérzetem. hülyeség azt hajtogatni magadnak, hogy ááá, már mindjárt a felénél vagyok/már csak 4/3/2/1 hónap, nem érdemes beruházni, csak pénzkidobás, stb. mert nincs lehangolóbb, mint egy váltás ruhával végigélni ezt az egyre hosszabbnak tűnő időszakot. Kép

Johanna, egyetértek Neettel, majd meglátod, lesz ez még másképp (és így se...)! a mórickázás egész terhesség alatt hullámzik. hol a kémia győz, hol a fizika... nálunk a hányingeres időszak elmúltával (kb. 11-12.hét) jött a nagy aktivitás, csak úgy dübörögtek a hormonjaim, s ez persze apukára is jól hatott Kép ez kitartott addig, míg a pocakom nem nőtt akkorára, hogy vissza kellett venni a tempóból, és inkább a megfelelő akrobatikára helyezni a hangsúlyt. innentől nálunk lassú hanyatlás/részemről kifulladás, majd az orvosilag rendelt teljes szextilalom következett Kép ekkorra már úgy voltunk, nem is rossz ez a pihi, mert már olyan küzdelmes volt az egész, hogy néha fel is adtuk..
na de tegnap megelégeltem a dolgot, és bevetettem a nehéztüzérséget, lesz ami lesz alapon, hogy ha ettől beindul a szülés, akkor hajrá, legalább szép élménnyel zárom a másállapotot Kép na, még nem szülünk, de úgy bekeményedett a hasam, hogy aludni se tudok...
talán, esetleg, egy hét múlva szülök?
Votiv

votiv 8)
votiv

Azt, hogy a doki megéri-e, még 100%-ban nem tudom, hiszen alig voltam nála. Eddig bevált. Jó érzés, ha az ember tudja, hogy kihez fordulhat.

Amúgy a többi maszek nem ennyibe kerül?

ancsipancsi

Köszi mindenkinek a ruhákról és a mórickázásról szóló megnyugtatásokat és nem megnyugtatásokat.

Én is reménykedem hogy a 12. hét körül minden változik. Egyenlőre az alváson és a kajáláson és a hányinger leküzdésén kivül nem sok midenre tudok gondolni.

Ruhák terén nem szeretnék sem spórolni, sem túlzásokba esni.. Turkálóban fogok körülnézni, van kifejezetten ilyenre szakosodott vagy a jól bevált turkálóimat keressem fel... Én az angol turkálókat szeretem a legjobban, nem olcsók,de olyanok a ruhák, mintha még nem is hordák volna őket.

Hú, ez a haskeményedés ennyire komoly téma a terhesség végén. Hogy mi minden finomság merül föl ezalatt a 9 hónap alatt...

Más... Járt valaki a Szent Imrébe relaxra vagy ilyesmire a Bálint doktorhoz? Állítólag hasznos... Mikor érdemes kezdeni?

Votiv, szurkolok, hogy mielöbb a kezedben legyen a gyönyörű kisbabád...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Nincs olyan terhes naci, amiből később ki lehet venni a terhesbetétet, aztán rendesen hordani? A C&A-ban szoktam vásárolni, a terhes cuccok persze bazi drágák, mint ahogy a nagyméreten is próbálják megszedni magukat.

ancsipancsi

Lányok, én vagyok hülye vagy a helyettesítő védőnő? (Az enyém szabin van.) Gyerkőc kettő a 19. heti ultrahangon fejvégű. Védő néni örvendezik, hogy ez milyen jó, mert már befordult. Nem szóltam semmit, de nem úgy van, hogy egy ekkora gyerek még oda fordul, ahová akar? Hogy ebből még bármi lehet? Meg hogy: "de jó, megvan mindene, működik is, mostmár nem kell a vírusfertőzésektől tartania, nem árthat a gyereknek". Egy jó kis 39,5 nem árthat a gyereknek?! Nem vagyok "bacilus néni" és nem járok maszkban a buszon vagy sikálom körömkefével az almát, de tán nem kéne influenzásnak lennem, nem?

Más:
tudtok helyet is mondani kismamákra szakosodott turkálókra, vagy olyanra, ahol lehet ilyen cuccot kapni? Én a férjem pólóit és ingeit néztem ki magamnak, a nadrágot meg átszabtam. Mint fentebb említettem a néminemű anatómiai változás következtében a régiekbe úgysem fértem bele. Ha valakit érdekel, megpróbálom feltenni a rajzot és a leírást, mit csináltam.
Moosejaw
Visszaolvasva láttam, voltak szoptatási gondjaid. Magánban, ha gondolod, és tudok, szívesn segítek. A kislány két évig szopott úgy, hogy az elején azt hittem, jó, ha három hónapig kihúzom + két mellgyulladás 39 fokos lázzal, de nem is az elején, hanem a 8. és a 16. hóban.
ila_mama

Vollard!
Én meg begépeltem a szép hosszú listát a múltkor, ha nem találod, átküldhetem emailben is. Kell? Vagy megvan? Ez az a lista, amit a H adott, a kismamaklubban.

Votiv!
1 hét múlva TELIHOLD!!! Kép Kép Kép

Johanna!
Ne hallj meg minden rosszat, nekem pl semmi bajom nem volt-van (remélem, ezalatt a pár nap alatt már nem is lesz), 1-2 nyűg, de nem vészes. Még hányni se kellett soha, nem volt szédülés-rosszullét, semmi. Vérszegénység, de arra kaptam szurikat, sokat. A haskeményedés meg normális, de ha a SóbertNorbi kibírja meg a kockahasúak egyéb tagjai... Kép akkor mi is.
Ja,és én nem jártam semmire, se relax, se torna, se magánrendelés, ezért előre is bocs, ha ilyen kérdésekre nem válaszolok, de nem vaúzok bele, úgyse tudnék. Kép
neet(még 2 hét!!) Ja, Votiv, utóirat: neked mit mutat a CTG vagy NST az összehúzódásokról? Nekem épphogy néha eléri a 40%ot. Neked???????

neet
neet

Sziasztok Lányok!

Évica!
Természetesen nem szeretnék senkinek az egyéni meggyőződésébe beleszólni. Én csak azt sajnálom, hogy az ember csak akkor érezheti magát biztonságban ha kétszeres vagy háromszoros árat fizet.
Ancsi azt írta 7-8 E. a terhesgondozás, 9 E az UH.
Az mégiscsak 16-17 E forint vizsgálatonként.
Az én dokimnál 4 E a terhesgondozás, 3 az UH.
Én 17 ezret nemtudnék kifizetni csak az orvosra minden hónapban, de embere válogatja!
Akihez pedig eddig jártam, 3 ezret kért. Megcsinálta a manuális vizsgálatot, a rákszűrést, az UH-t. És szerintem nem adott rossz minőségű képet. Fel is tettem korábban. Ja, és mindezt úgy, hogy aznap 4-kor telefonáltam neki, hogy lemaradok a 12 hetes nyakiredő vizsgálatról. Este 9-re mehettem. Mégegyszer hangsúlyozom összesen 3000 Ft-ért. Ha nem az a korház lenne amelyik, akkor szívem szerint nála szünék.
Nem azért, mert fukar vagyok, hiszen én is úgy kalkulálok, hogy a szülésért 50E-ret, a szülésznőnek pedig még + 20E-ret kell /illik/ adni.
De, hogy még a terhesgondozásra is, ilyen sokat fizetni, amikor annyi minden kell amúgy is/ lásd. kismamaruhák nem olcsók, vitaminok, stb./
Én mindenesetre azt mondom, hogy aki megteheti, az válasszon saját belátása, és pénztárcája szerint.

Votiv!

Sajnállak, hogy nem tudtál aludni, pont most kellene, hogy minél többet pihenj, hiszen bármikor szükséged lehet az erődreKép
Légyszíves írd le, hogy milyen homeopátiás gyógyszereket használsz, illetve viszel a kórházba, mert én is homeopátiát részesítem előnyben. Használom is őket, de pl. "sima" fejfájásra ami nem betegséggel összefüggő nem találtam semmit.

Kép
Kép
pipocska

Neet, Claudia!
Köszi a megnyugtatást haskeményedés ügyében!

Votiv!
Milyen homeopátiás szereket viszel? Van valami, ami segíti a gátseb gyógyulását! Erre gondolsz?
Tudsz róla valamit?

Én össz-vissz két kismama-nadrágot vettem még nyár végén, azokat váltogatom és nagyon jól beválik, más nem is hiányzik kismama cucc!

Johanna!
Én 1X voltam relaxon, felkészültem mindenféle törölközőkkel, hogy majd leheverünk a földre, erre végig ültünk, ami nekem sajna nem megy, csak fészkalódtam végig! De ahogy láttam a többi kismamának semmi gondja nem volt vele, lehet, hogy csak nekem van! És van, aki esküszik a relaxra, próbáld ki, ha gondolod!
ildi76

Oké, megnézem majd a relaxot, mert komolyan érdekel, hogy milyen lehet... Még most úgysincs nagy pocakom, igy még kényelmesen elüldögélek bárhol. Bár nem vagyok egy egyhelyben ülő tipus...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?