Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Kép

Fotók következnek, bocs a modemesektől.

Innen mentünk fel a csúcsra, ahol a fiúk síeltek.

Felfele, a kabinban.

Kilátás a csúcsról. A völgyben látszik a felhő is.

Welness.

Edina, remek fotók! Kép

Ines, gyermek nélküli tali? Jó ötlet … 1 év alatt 2x voltam távol Kincsemtől 1-1 órára. Kép

Buksi, a terv szintjéig mi is eljutottunk Kép, de felvigyázó híján minden maradt a régiben. Ill. (és most megcáfolom önmagam - ld. előző hozzászólásom) 2x elmentünk apával romantikázni. Mindkettő gyermek lefekvése (21.00 óra) után történt, s báttyus vigyázta. Első alkalommal folyton otthon járt az agyam, ami eléggé tönkretette a romantikát, másodszor már rutinos voltam, tudtam, hogy úgyis csöngene a telcsi, ha valami történne, de nem történt. Annál is inkább, mivel mikor hazaértünk, akkor derült ki, hogy mindketten otthon hagytuk a telcsinket. Kép
Céklaevés már viszonylag kulturáltan megy. De a régi lakás padlószőnyege nem élte túl a tortúrát. Kép
Meghívó erre a tájékra még nem érkezett … biztos nem vagyunk hivatalosak. Sebaj, túléljük. Kép

Közös képviselő: mienk már 2 hónapja hív engem. Kép

Rebi, rémült????? Nekem nem is tűnt fel. Kép
Szulák show-t hol lehet megnézni? Merthogy engem is érdekel.

Most ennyire futotta, szólít az éhes Kincsem, meg a fürdővíz kaja után. Kép
Legyen szép estétek, azt kívánja:

Boró
femõke

??????????? hova tűntek a képek???????????????
femõke

Sziasztok!

Boró!
Kár, hogy eltűntek a képekKép

Mit szólnátok, ha valamelyik hétvégén délután egy kávé-sütire taliznánk?

puszi
Ines
ini

Boró!

De ment a meghívó Nektek is,a freemail-re,de akkor küldöm arra is,amit most látok a profilodban. Ugye nem gondoltad komolyan,hogy nem küldtem??????????

Buksi
kisbuksi

Sziasztok,

hátulról fogok kezdeni, remélem mindenkinek tudok majd írniKép
Ma egész nap fájt a fejem, talán mostmár kicsit jobb a dolog.

Ini,
igen, a branül kis műanyag, nálunk a szülészeten mindenki azt kap, biztonságosabb, mint a tű. Van hozzá csinoí kis ragacs is, csak arra nem sok kórzáz költ, mert drága sajnos.

Stahl a Szulákban volt, ami a www.tv2.hu oldalon sztm újtra megnézhető. Én nagyon szeretem ahogy főz, meg a szakácskönyveit is, így örültem, hogy lett neki ez a babó.

Buksi,
a történet, az tetszett, a meghívást is köszönjük, nagy esélyt nem látok, de, ha mégis, akkor majd tudatlakKépKép
A bébiszitterel kapcsolatban, nekem könnyű, itt vannak a szüleim, és a húgom is, akik majd minden nap találkoznak a fiúval.
Én igazából ccsak olyan emberre bíznám, akivel ismerik egymást. Vagyis, anyósomnak sem adom oda, mert 2-3 hetente látja csak ( 3 házzal arrébb lakik)
Ha van valaki, barátnő,stb, sztem akkor könnyebb.

Mi sem gyakran járunk el együtt a férjecskémmal, nálunk inkább a külön bulizás dívik. De, ezt ne úgy gondoljátok, hogy hetente 2x külön-külön eljárunk, hanem, csak nagy néha.
Ha én megyek drága nőgyógyász barátaimmal, akkor, persze, hogy apa nem igazán nyugodt, bár, ezt nem tutatná soha. Ha ő megy, akkor is, amikor hazajön, mindig azt mondja, távollétében szerelembe esik-----irányomban, hogy milyen jó neki, van ez a kis családja, meg a tuti kis szexi feleégeKépKépKép

Boró,
a kép nagyon tetszik, biztosan fini volt a céklaKép

Lányok, nem tudja valaki, ha most gyeden vok, akkor a 2. gyerekre milyen pénzet fogok majd kapni?

most menek, megjött apa, ha tudok, még visszanézek.

manóka

manóka
manóka

Szp az esténk, Lányok! Kép

Újrapróbálom a képfelrakást egy Muraueri Doppelmatz (ez 1 duplamalátás tejszaporító söröcske Kép)kortyolgatása közben - szöveg nélkül. Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
femõke

Buksi, ne izélj, csak azt akartam jelezni, hogy nekünk nem jött semmi! Kép

Na mentem, jóccakát mindenkinek!

Boró
femõke

Sziasztok!

No, ma szopi és utána kicsi ücsörgés után beraktam Nádját az ágyába, és azon nyomban elaludt. Úgyhogy itt vagyok.

InesKép
Süti-kávé délutánKépKépKép Előbújt a német (vagy osztrák, bocs, de ezt nem tudom) véred. Kép Én is kedvelem süti-kávét, igen a véremKép

Judit&ManókaKép
Stahlhoz még picit visszatérve. Én azért értem a zavarodottságot. Én személy szerint hasonló szituban a következőket éreztem. Rettenetesen boldog vagyok, mert a babó ott a pocakomba, de szomorú vagyok, mert elhagyott a pasi akit szerettem, akiben bíztam….. Persze 5 pasi sem ér fel 1 gyerekkel, ha lehet ezt így számokban kifejezni. És sírsz, mert magányos vagy, de nevetsz, mert rugdal és mégsem vagy magányos. No, ezt a tv-ben gondolom, nem lehet így elmondani, meg nem is akarná az ember. Szóval szerintem boldog, de van benne egy nagy tüske. Rossz, hogy nincs olyan, akivel igazán megoszthatnád a terhességed. Vannak dolgok, amiket csak apával lehet. Szóval nekem van egy olyan hiányérzetem a terhességgel kapcsolatban, hogy pl. nem simogatták meg a pocakomat nap, mint nap, hogy nem mesélt apa a pocaknak esténként. Nincs is olyan pocakos fotó, amin együtt vagyunk apával. Szóval ez sz@r no.

KisbuksiKép
Ha már fentebb belecsaptam a lecsóba. Ez úgy zajlik, hogy apa jön. Akkor lepasszolom neki a gyereket, ők játszanak, én meg internetezek, olvasok vagy akármi mást csinálok vagy éppen én is játszom velük. Apa egyébként kb 5x jön hetente, ebből 1 nap hétvége és akkor hosszabban. Hétköznap munka után jön, ami azt jelenti 6 előtt csak nagy ritkán, és fürcsi után (8 felé) hazamegy. Már nem vagyok szerelmes apába, de szeretem, mint egy jó barátot. Nem igazán tudtam gyűlölni. Furcsa. De szükségem volt rá, a gyereknek meg különösképp kell apa. Eltekintve a nő ügytől, apa tényleg rendes ember. Bár, ha nem lettem volna terhes, valószínűleg most gyűlölném és nem álltam volna szóba vele többet. Ráadásul dolgozom is kicsit apáék cégének (szállítmányozó), én intézem a számlák meg a bank adminisztrációt, úgyhogy napi munkakapcsolatban is vagyunk. Terhesség 3. hónapjától a 7-ig náluk dolgoztam az irodába, és így naponta találkoztunk is. Nos, hogy a barátnő mindehhez mit szól, arról fogalmam sincs. Mióta anno kitudódott a dolog nem beszéltem vele.
Nádja köszöni szépen a meghívót, azt üzeni, hogy megy a partyra és viszi az anyukáját is, mert sofőrre van szüksége. Úri gyerekKép
Gyerekfelügyelet ügyileg szerencsére én anyukámra szinte mindig számíthatok. Én mondjuk jobban szeretek esti szopi után elmenni, akkor nem kell loholni haza. Igaz, Nádja nem szokott felébredni. De volt már rá példa, nyáron esküvőre mentünk, és bizony apának kellett hajnalig bébiszitterkednie.
Szerintem, amin ti keresztülmentetek, annál nehezebb és szomorúbb nincs is. Csodállak azért, ahogy ezt viselted (nem találom a szavakat). Gondolom a legtöbb erőt nektek is Vencel adta. Hihetetlen, hogy mi mindenre képes az ember, ha a gyerekéről van szó, és mennyit tud segíteni már a tudat is, hogy neki szüksége van rád és neked erősnek kell lenni miatta.

EdKép
Nagyon jók a képek. Jól láttam, minden Pöttömnek kék szeme van?

BoróKép
Szép helyeken jártatok. Irígy-irígy vagyok. Bár nem sokáig, 3 hét múlva mi is megyünk.

ManókaKép
Már biztos kérdezték a többiek, és válaszoltál is rá, de milyen amikor egy szülésznő szül? (Ez így jó hülye kérdés, de mindegy) Ott szültél ahol dolgozol?

No, lépek aludni

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Boró, hú de szép helyen jártatok!

Manóka, én rákérdeztem az oepnél, azt mondták, ha nem szűnik meg a munkaviszony, akkor ugyanúgy kapunk majd mindent, mint eddig, nem kell visszamenni dolgozni. De változhat, ha az "okosok" úgy döntenek a nagyházban. Jajj, nem értek hozzá, csak irogatok, de valami ilyesmi.
Valaki biztos tudja pontosan.

Közös képviselő: nekem csak a szomszéd szobáig kell elmennem és már ott is van az Apósom. Ő itt a főnök a házban.
Szombaton azért kerestek hajnali 8kor, mert egy hülye hapsinak beleesett egy gödörbe (Após ásta) a kutyája és nem tudta kihúzni. Apósnak kellett a fülénél fogva kirángatni a kutyát.

Apa jön, elzavar.
Jó éjt
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Boró, én meg most jöttem, jójszaka maj később...
(mindenféle elirásokért és a hosszú i hiányáért a teljes felelősség a billentyűzetet terheli).
Boró megint, hegyek, hó, sielés, lábtörés, agyrázkódás, nosztalgia... Kép lánykoromban... kiskrapek élvezte?

Ini, kávé, süti jó ötlet, és naná, hogy hétvége, amikor van némi eséle a gyermekek lepasszolásának.
Mikor még nem volt meg Dini, és még azt hittem, hogy a szép új és elég nagy házunk még ebben az évtizedben elkészül, azt terveztem, hogy majd tartok ilyen kávé süti délutánokat, ahová jönnek majd a barátnők gyerekestül. Egyszer maj úgyis meglesz...

Ed,
meg sem ismerni Kincsőt cékla nélkül Kép

Vencel,
Dini csak holnap fogja látni a meghivót, de boritékolom, hogy örülni fog neki Kép ha takonymanók is úgy akarják, ott leszünk.

a szombati lagzinak lőttek, asszem Kép pláne, hogy utazni kellene miatta. Régebben nem voltam ilyen aggódós...

Buksi,
gyerekfelvigyázatról: nekem könnyű, anyu közel van, és frissnyugdjas, ráér. Ismerősi kőrben sok mindenféle próbálkozások vannak. Van ahol a nagyszülők képesek első sóhajra Győrből utazni, akár hetente készer is. Van, aki jóban van a szomszédasszonnyal. van, aki több bébiszittert elfogyasztott már.
ha rendszeres programot akartok szervezni, akkor valszleg körül kellene néznetek bébisintér ügyben.

Magunkról:
esti altatós szopiknál szoktam lakástátrendezni fejben. Valahogy félhomályban ellazulva egészen máshogy látom a dolgokat. Tegnap vettem észre, hogy a Dini számára kijelölt jétszószivacs egy nagy, unalmas fehét felület, nem csoda, ha alig veszi igénybe. Úgyhogy nekiálltam pelenkákból, gombokból, gyöngyökből, mindenféle bizbaszokból sk aktiviticentert késziteni. Eredmyénről fényképes beszámoló lesz.

kidőltem.
tsók
orsko
orsko

Sziasztok!

Oltári jók a képek Boró, nagyon csodás helyen jártatok! Még apa is beájult mikor mutattam, mert mindene a hegyvidék.
Ja és a céklás kép itt is borzasztó Kép

EdA talis képek is nagyon édik, tényleg mintha mindenkinek kék szeme lenne??

Buksi és Vencel: Matyi köszöni a meghívást, iparkodunk kigondolni valamit, hátha eljutunk, mert persze hogy mehetnéke van úgy Matyinak mint mamijának.Kép Vencelnek cupp!
A játszis-fiús sztori KépKép, de szerintem tudja a te párod, hogy nagyon oda kell figyelnie a csodás Vencel-mamira!

Judit: hiányolom a beszámolót! Ugye haza értetek már? Léna nagyon gyönyörű, muattam apucinak is, és mondta, hogy bomlani fognak érte a fiúk!

Stahl: nos én is megnéztem és tényleg boldognak tűnt a baba miatt, hisz ahogy mondta csoda, hogy összejött. De valahogy nem akaródzott az apa érzéseivel, személyével kapcsolatban nyilatkozni és lehet abban valami, amit Mariann írt. Nekem is hiányzott apa, mikor Miskolcon volt terhesség alatt és mondjuk megmozdult a Matyi és nem tehettem oda a kezét és ő csak 2 nap múlva érzhette először.

Hicu: olyan jó, hogy hallattál magatokról, nagyon sokszor gondolok ám rátok!

Orsi: levélre majd válaszolok, csak holnap diplomaosztóra megyünk Miskolcra, férjem legjobb barátja kapja és az én legjobb barátném a párja(esküvőnkön jöttek össze). Félek az úttól, mert Matyi itthon marad a nővérem vigyáz rá reggel 5-től este 5-ig kb. És még az ő kislánya is itt lesz, bár jól kijönnke Matyival, azért mindig van 1-2 harapás, arréb "lökés", "pofont".

Képzeljétek jövő héten sulim miatt 2 napra Balatonfüredre megyek, majd a rákövetkező héten is, bár igaz sikerül kibulizni, hogy 2 részletben menjek, de még így is annyira izgulok, mit szól ehhez a kicsifiam? Nem apuci, hanem a nővéremék vigyáznak majd rá. Anyósra én se bíznám hosszan.

Na megyek én is, mert korán kelünk és mostanában nagyon ramatyak az éjszakák.Pusz, Zita

UI: bocs, hogy nem írtam mindenkinek, de már nem bírom a nemalvást...
zitus

Jó reggelt, szép napot!

Buksi, lásd, Te vagy az első ma a fiam után! Kép
Meghívó megjött, köszi, köszi, a lakkcipő már pucolódik. Mondd meg légyszi Vencelnek, hogy ZoltánKincsem azt üzeni "ottottott". Kép

Lányok, örülök, hogy tetszettek a képek. Kép

Pussz: Boró
femõke

Sziasztok!

Boró!
Gyönyörűek a képekKép

Mariann!
Csak nem benned is folydogál német vagy osztrák vér? Bennem német egyébként.
Egyik kolléganőm is ua. a szituban van-volt mint Stahl. Benne az volt, hogy valószínűleg ez az utolsó alkalom, hogy egyáltalán esélye lenne rá, hogy gyereke szülessen. Ő is 34-35 éves volt akkor. Most is egyedül neveli kislányát.

Zita!
De jó lenne, ha sikerülne Vencl bulikjára jönnötökKép

Mit szólnátok a jövő hétvégéhez? első advent lesz vasárnap. Mondjuk szombaton?

Manóka!
A kanül a tű, branül meg a műanyag? És azt, hogy szúrják bele?

Gyed: A GYÁS-t a GYEd időre számítják, GYES maradt kb. ua. Picit kevesebb.

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Mindig irigykedve nézem a talis képeket, ill. olvasom a beszámolókat. szóval ezen már illene változtatni, s elkeveredni egy taliraKép Andris az elmúlt pár héten beállt, hogy 2 és 5 között alszik egy hosszút valamikor, és ha ez borul, akkor estig meglehetősen macerás a lelkemKép Nem ígérek biztosat, de ...Kép

Boró, bennem az a kérdés merült fel azonnal, hogy milyen volt szülni szülésznőként? Pocakosság? Nem aggódtad agyon magad?Kép nagyon szép hivatásod van, bevallom hirtelen nekem is átfutott a fejemen szülés után, hogy munkát kéne váltanomKép
gyönyörű helyen voltatok!!

Kisbuksi, köszönjük a meghívást, mi is megyünk!!! Óvóbácsis sztoriKép Nekem egyszer sikerült lejtenem valakinek apa füle hallatára, hogy jóképű a dokim, s párszor már megkaptam, persze csak humoros formában, de azóta nagyon vigyázok a megjegyzéseimre.
Mi is sokat gondolkodtunk a babysitter dolgon, s hamarosan a tettek mezejére kéne lépni. Múltkor(1x!!!) a barátnő vigyázott Andrisra, ill. lefekvés után mentünk, így csak az álmát vigyáztaKép Én is valaki olyat keresnék, aki jártas ezügyben - de ismerem magam, nagyon laza tudok lenni, de dög kukacos is néha, ki tudja, ki felelne meg nekemKép

Orsko, nagyon jó volt olvasni az altatós sztorit - átélni gondolom közel sem volt ilyen viccesKép Egy ilyen esetben én passzoltam Andrist apának, azóta csende jóéjt puszi után kioson a szobábólKép

Lépek, dolgozgatok egy kicsitKép

Móki

Judit, én is hiányoltam a beszámolót!!!!!

Tünde, Kittinek gyógyulást!
móki

Buksi!
A kép Vencelről gyönyőrű!!! Elfeljetettem az előbb ezt leírni.

Móki!
Én is gondoltam anno, hogy szakmát kéne váltanom, de nem lenne nekem való, mert képtelen lennék megszúrni valakit. Tulajdonképpen egyszer kéne megcsinálni, utána biztos menne. De gyerek mellett valószínűleg nem egyszerű hívatás.

Tényleg Manóka!
Te gondolkoztál már, hogy fogod majd megoldani? Mert ők ált. 12 órázni szoktak, nem?

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

A Szulák műsort nem találom a tv2 lapján. levették már, vagy csak megint én ügyetlenkedem?

Móki
móki

Móki!
A TV2 videók alatt(valahogy így van elnevezve), azon belül van. És ott a jobb oldalon lesz a Barbara show alatti.
Ines
ini

Sziasztok,

Ini,
a kanül az is hasonó a branülhöz, pl, az Edához használt kis vezeték, az a kanül. Amit a vénába szúrnak, az branűl, csak sokszor tévesen nevezik, pedig, ez helytelen, és lehetnek is belőle problémák.
Képekben mesélem el nekedKép Remélem, nem lesz horrorr
Így néz ki a branül beszúrás előtt
Kép
ekkor még van benne egy tű is, így lehet beszúrni a vénába
Kép
és a legvégső állapot, amikor a branül marad a vénában, a tű meg kint
Kép
ez a legbrutálabb, a legvastagabb, de ezzel csinálják a piercingeket is.

Stahlhoz: nekem nem volt egyértelmű, hogy mot nem akar apáról beszélni, vagy tényleg nincsenek családként együtt. De viszont, nincs is hozzá közünk.

Szülésznőként szülni:
hát, sztem jó volt, mert azért tudtam, hogy mire számíthatok,az EdÁtól azért féletm, mert tudtam, hogy mire számíthatok, hogy egy b@szom nagy tűt fognak belémszúrniKép de összességében úgy foglalhatnám össze, hogy a kitolási szakban lassult a gyerek szívműködése, sztem már mindenki be volt szarva, nyomás közben én is csóváltam a fejem, hogy ejnye- ejnye kicsi fiam, de tudtam, kibírja, nem kell félniKép
Szóval, én amúgy is igen sok mindent megengedtem a kismamáknak, hogy séta, meg zuhany, meg amit csak szeretnének, de ezek után még többet engednék.
Na, szóval erről órákat tudnék mesélni, így inkább leállítom magam.
Viszont, a szülőszobászt, meg Kandászt is utálom teljes szívemből, mert azt sem tudja, mit filmez, és a lényeget hagyja pontosan le. Minden rész után szeretnék neki levelet írni, persze, nem teszem meg.

Az, hogy mi lesz majd a munkámmal, még nem tudom, de azt igen, hogy nekem ez kell, ezt akarom csinálni, bármilyen diplomátis szerzek 1x. Meg komplexen, szülésfelkészítést, mindent a maák igényei szerint. Szóval, a szülőszoba lett a szívem csücske kitörölhetetlenülKép És, hiányzik is, nagyon.

Most menek, főzök ebédet a fiúnak, de még jövökKép

manóka

manóka
manóka

ManókaKép

Ezen a fórumon leledzik Szakbarbár, melegen ajánlom gyed, tgyás ügyekben figyelmedbe, kérdezz tőle és segit, hogy ne járj esetleg rosszul

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Megint sietek, mert Dorka felfedezte az asztal alatt azt a világító kaplcsolót az elosztón, és egyfolytában oda tart, hogy kikapcsolja, ami nem tenne jót irományomnak. Most mégis inkább apa kb. 100 db Cd-jét határozta el, hogy lepakolja, hát nálunk is babamentesítenünk kell majd egy-két dolgot.
Először magunkról: Judit, szerda óta fennálló önértékelési problémáim kezdenek elmúlni, a zöldséges babakaja megevése lehetett a ludas. Többieknek inkább nem is részletezem.
Befizettük az utat, szerdán megyünk, és csak most kezdek ideges lenni, azt álmodtam, hogy agyhártyagyuszit kap kint Dorka, de remélem, nem lesz igaz, csak a későn elfogyasztott mirelit pizza volt a ludas.
Egyébként mostanában a macska szolgáltat nekünk jó sztorit; ha kimegyünk babakocsival, első dolga, hogy felugrik Dorka ölébe. Ott gyorsan összekuporodik, hogy megessen a szívem rajta, mielőtt elkergetném, és úgy tűri, hogy D. püfölje, húzza a fülét, szőrét, bajuszát piszkálja a száját. És dorombol hozzá. Kép Persze utána kézmosás Dettollal, átöltözés...

Buksi!
Csak most néztük meg a mélt, Dorka kb. 5 percig nem engedte, hogy elkattintsam Vencel képét a monitorról, annyira tetszett neki! Visongott, repdesett, vigyorgott. Szóval bejön neki a srác. Nekem meg az, hogy mindent ti akartok állni, de ezt nem igazán kéne, ekkora anyagi érvágást karácsony előtt! Majd még beszélünk róla!

Buksi! Én mindenképpen olyanra bíznám a gyereket, akinek már van gyereke, és az alapdolgok figyelés nélkül is benne vannak: pl. nem emelek a gyerek feje fölött át semmit, nem hagyom az etetőszékben, kádban, kajával, cumisüvegben magára, stb. stb. Szerintem ezek nincsenek benne egy 18 éves bébiszitterben, akármilyen tanfolyamot is végzett.

Ed, köszi a fényképet! A mi gépünk kiderült, hogy bekrepált, apa már vissza is vitte, kicserélték. Egyébként bocs, ha valami olyasmibe szóltam bele, amibe nem kellett volna, csak tudod én annyi mindent elolvastampl. a táplálás témáról, hogy ezek automatikusan kijönnek belőlem. Aranyos volt nagyon Kincső, és ne aggódj, nincs lemaradva egyáltalán!

Manóka, milyen aranyos férjed van! A gyed bonyolult probléma, kérdezz utána a folyósítási szervnél. Biztos nagyon jó lehetett így szülni, hogy tudtad, mi történik, ismerős emberek közt, nem voltál annyira kiszolgáltatva, mint az, aki akkor lát életében először szülőszobát. Kandász miatt ne húzd fel magad, szerintem, még mindig jobb így, mint zárva tartani a szülőszoba ajtaját.

Na megyek, mert eddig tartottak a CD-k, most megint a kapcsolóra vadászik.

Pusszancs mindenkinek, és szurkoljatok, hogy a házunk előtti fa ne dőljön ránk!!! És jó hétvégét!

Kép
Kép
szilvih

Csak még egy rövid: véletlenül a cicin aludt el, húznám szét a száját, hogy kivegyem, erre kiderül, hogy nem is a vákum tartja a szájában a cicit, hanem a fogaival nem fájón, de szorítja.... Kép Hajni, örülj!!!!

Pusza

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Szilvi, nem történt semmi, jó, hogy hallani más véleményeket is. Én nem vagyok az a túl aggódó anya és nem is olvasgatok sok babás dolgot. Ami nagyon érdekel, annak utánanézek, vagy megkérdezem. Nem vagyunk egyformák. Kincső egyre gyorsabban halad előre a kúszással. Már egyedül felállt a fotelnál, persze jól hátra is vágta magát. Bőgött egy kicsit, aztán játszott tovább.
Remélem legközelebb több fotót készítek. Mindig lusta vagyok.

Ma egy kicsit csalódtam apa haverjaiban. Mert most ők buliznak valahol (valakinek a lakásában). Elvileg mi is mentünk volna, de lebeszélték apát, hogy mi inkább ne. Rosszul esett. Egy holnapi szülinapi bulira mi is hivatalosak vagyunk Kincsővel, pedig egyetlen gyerek sincs abban a csapatban. No nem baj.
Amúgy az egyik haver feleségével emilezünk. Nekik 3 hónapos a kisfiuk. Ő is otthon ragadt.Kép

Lányok, nem akarom egy ismerősömet reklámozni, de:
tanítottam egy lányt, aki eredetileg szülésznő volt. Most, ha jól tudom csecsemőotthonban dolgozik, előtte viszont vigyázott gyerekekre. Ha nekem szükségem lenne babysitterre, akkor tuti őt kérném meg. Bár rég nem beszéltem vele, nem tudom, hogy most vállal-e gyerekeket. Ha valakit érdekel, szóljon.

Orsko, úgy látom, nagyon tetszett neked a VámPiroska. Tegnap a sütőtökben úsztunk. Fáradt volt, kente mindenhova a szájából + belekapott mindig a kanálba.

Kaptok karácsonyi recepteket, barátnőm küldte:
<!--attachment: Kar_csonyi-129730.doc*mime_msword.gif*application/msword*223.7**Kar%e1csonyi%2edoc --><center><pre>
Kép
Karácsonyi.doc (223.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

Végezetül a mostani kedvenc fotómat:
Kép

Jó éjt!

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok Lányok!

Hát így Zsófi szülinapja előtt egy nappal, jó volt elmerengeni az egy évvel ezelőtt történtekrőlKépIlyenkor még olyan voltam mint egy bunkerajtóKép
Igaz, hogy már a túlhordtam 6 nappal, de a dokim szerint még hátra volt pár nap, a méhszáj állapotából ítélve. De Zsófika mégis úgy döntött, hogy a kiírt 14-éhez képest 20-án megszületik.
Azért sajnálom, hogy úgy elteltek ezek a hónapok, és egyre inkább kisgyerekesedikKépKép
Bár igaz minden kornak megvan a maga szépsége, csodája, főleg mikor hozzám hajtja a fejét, és mutatja hogy így szereti anyát, hát megzabálnámKépKép
A zsúr szervezés alatt, igazi micimackós-tigrises tortája lesz, meg lufik, az egész család és sok-sok finomságKépKépTalán még lesz meglepi isKépKép

BoróKép
Mintha azt írtad volna hogy nem tudsz képet feltölteniKép Akkor mi ez a képáradat?
Nagyon klassz lehetett a kisnyaralás, bár én a téli sportok közül talán a hógolyógyúrást szeretem a legjobban. Kép
Egyébként valaki megmondhatná hogy kell képet kicsinyíteni ilyen felrakhatóra.

BuksikaKép
Természetes mi is köszönjük szépen a meghívást, mennénk is ezerrel, ha nem lenne ez a 200 km. De azért a találkozást nem vetem el örökre, remélem a tavasszal azért sikerül - kispapival valamivel összekötve - egy talira elmenni. ELvégre a főváros nem a világ végeKép
De annak ellenére, hogy nem megyek a meghívót szívesen elküldhetnéd, a lányok igazán felcsigáztak, no meg a Vencel gyereket is megnéznénk, bár igaz a Zsófinál fiatalabb, de hát sose lehet tudniKépKépKép
A kérdésedre nem igazán tudok jó ötlettel szolgálni, mert én szerencsés vagyok, van saját bejáratú anyós a háználKép, anyukám meg kb. 200 méterre lakikKép.
Sőt még dédire is rábízhatom, jobban vigyázz rá, mint én, mert sokkal jobban aggódik mindenértKép

Iglu sátor: teszek fel képet, nem nagy, de a szobát elfoglalja mindenesetre, a henger része kb. 2 m hosszú, még én is végigbújtam rajtaKép, Zsófi imádja, a sátor részében meg összebújunk szopizni. Ára: sógor vette meglepinek, nem volt pofám megkérdezni, de a tescoban az biztos. A múltkori katalógusban benne volt, emlékszem rá.

Manóka!
Én nem is annyira a szülésznőket irigyeltem, inkább a csecsemősöket. Bár nálunk nincs ilyen szülésznőválasztásKép, azt mondta aki nálam volt, nem jellemző, csak max. ha ismerős kéri őket. De az enyém nagyon kedves volt. Biztos te is az vagyKép Volt olyan, hogy hárman is mellettem voltak, pedig nem voltam egy komplikációKép
Branülöm nekem is volt, meg katéterem, amitől olyan sterilfertőzést kaptam, hogy 3 otthon töltött nap után vissza kellett mennem Zsófival együtt 5 napra. Comes-es nek hívják ha jól emlékszem. De visszagondolva még az sem volt olyan rossz.Kép

ZitusKép
Ez lesz az első éjszakai Matyi magára hagyás?
Jujj mit fog hozzá szólni? B.füredet imádomKép

MariannKép
A tegnapi hsz-odon majdnem elpityeredtem. Annyira tudom sajnálni az ilyen helyzetben lévő mamákat. Jó-jó tudom ott van a tündéri Nádja, de akkor is. Tudom milyen jó érzés számítani, támaszkodni valakire. Nekem szerencsém van a férjemmel, mert tényleg jóban-rosszban egymás mellett állunk, de nem tudom mi lett volna velem egy ilyen szituban, sajnos engem lelkileg eléggé megviseltek a kis apró dolgok is. Így visszagondolva, biztos a hormonok miatt, de tényleg minden hülyeségen képes voltam elsírni magam. Elég volt néha csak elgondolkozni valami szomorú dolgon. Pedig nem vagyok egy ilyen kis mimóza típus.Kép De ennek vége már azértKép

OrskoKép
Takonyűző manót kívánok DininekKép

Lányok ennyire futotta ma, majd a szülinapról teszek fel képeket, ja és van 6hós terhes képem a profilban.
Ui: a háttérról annyit, nem putriban lakunk, csak felújítottunk tavaly.Kép Hát így.

Puszika mindenkinek.

Ui2:Szerintetek már késő van franciasalátát csinálni?KépKép

Ildi meg a majdnem egyéves Zsófi
bpildi

bpildi

Ildi!

Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánunk a kis tündérkének, Zsófinak!Kép

BorbélyékKép

Kép

hicudzsi

Drága csajszik!
Megint csak visszaolvasni volt időm ebben a késői órábanKép Igyekszem majd gyakrabban jönni a jövő héttől!

Holnap ágyat veszünk Dudunak, legalábbis körülnézünk, ez lesz hármunk karácsonyi ajándéka...Kép

Képzeljétek el (most dicsekszem egy picit) de teljesen le vagyunk döbbenve, ugyanis a lányom tegnap óta ha a bárányával vagy a macijával játszik, mindig megkínálja őket ennivalóval, vagy odateszi az üvegét a szájukhoz... Apát is szokta etetni, meg engem is, de a játékaival még nem csináltaKép
Azt hittem elájulok amikor először megláttamKép

Millió puszi mindekinek! Egy csomó minden eszembe jutott amíg olvastalak titeket, de sajna nemtudok egyenként írogatni, majd legközelebb!

A babafotók csodásak!!! Még-még kérek képeket!!!Kép

Puszi!
Emő+Pocak

hicudzsi

Zsófi!
Boldog szülinapot!Kép
ini

Olivér,

Kép

Nagyon boldog 1. névnapot kívánok:

KicsiKincsemZoltán Kép
femõke

KöszönjükKép !!!!!

Kellemes hétévégét mindenkinek.
Nekem olyan mehetnékem van, de családdal. Férjem mondta, menjünk az outletbe, de most ilyenhez egyáltalán nincs kedvem. Inkább beszélgetnék.....

puszi
Ines
ini

InesKép
Remélem, receptet megkaptad.

IldiKép
Nagyon boldog szülinapot kívánunk ZsófinakKép Lassan mi is egyévesek leszünkKép
És hát igen, az igazi babáskornak vége.

Puszi:
Nelli
hnelli

Boldog 1. Szülinapot Zsófinak!

Kép

Névnapja alkalmából isten éltesse Olit!

Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Már sikeresen visszaoolvastam,és nagyon-nagyon köszönök minden véleményt gyerekfelügyelet témában. jaj,már megint annyi minden történt,meg reagálni is annyi mindenre akarok....

A tegnapi napunk mindent felülmúlóan katasztrofális volt. Délután vendégésgbe készültünk Judithoz és Lénához. Délelőtt Vencel megkaparintotta a müzlimet tejjel,és a kanállal szétverte rám és a szőnyegre,magára rántotta a wckefét,majd beszorult a fürdőszobában a szekrény és a fal közé Kép. nem is értem,ilyen előjelek után miért indultam el ?! Úgy terveztem ,hogy alvásidőkor indulunk és akkor 1. végigalussza az utat,2. utána sokat tudnak majd játszani. Mivel nem nagyon akart elaludni,kicsit sétáltunk. A Petőfi-híd közepén egyik pillanatról a
másikra elkapott minket a jégeső+szélvihar. Komolyan mondom olyan volt,mintha itt lenne a világ vége. A babakocsit nem bírtam megmozdítani a szélben,ami szemét,por,stb. volt a hídon,azt mind az arcomba kaptam+ugye a jeget. leginkább félig ráfeküdtem Vencelre,hogy ne kapjon sokat az egészből. Rémes szitu volt,további részletektől megkíméllek Titeket. Amikor megérkeztünk Juditékhoz és kissé megnyugodtam,mert Vencel szárazon megúszta az egészet,akkor Judit készített kávét+ teát /halmoztuk az élvezeteket/,behozta és letette a kanapéra. Én meg ráültem. Ez elég kellemetlen volt így az első látogatásunk első percében KépKépKép Szerencsére a barna kanapén történt mindez,nem a másik fehéren. Ja! És persze Vencel így semmit nem aludt az úton ,Lénával felváltva dőltek jobbra-balra.DE: a vendégésg nagyon jó volt,leszámítva ezeket az "apróságokat" istenien éreztük magunkat.

Majd még jövök...

Buksi
kisbuksi

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT ZSÓFINAK!
Kép

DRÁGA OLI, NEKED MEG NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!
Kép
PERSZE AZÉRT VIGYÁZZATOK A SOK-SOK FINOMSÁGGAL És küldjétek el nekem, mert tegnap este anya felügyelet nélkül hagyott egy milky way-t és én begyömöszöltem a számbaKépKép Tehát tudom hogy finom, de káros a fogakra( ez anya butasága, hisz még csak 5 fogam van Kép )

Anyát még küldöm, addig is pusz, Matyi
zitus

Zsófibabának boldog szülinapot, és még sok hasonlót

Olinak is boldog nevenapot

pusz
orsko és taknyosdini
orsko

Helló!

Mi is kívánunk a szüli és névnaposoknak nagyon sok boldogságot, egészséget, szerencsét!

Puszi!

Andiék

Ui.
Most nem lehet mellékletet feltölteni, de majd pótoljuk!
andi68

Sziasztok!

Zsófinak NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT! KépKépKépKépKépKép

Oli BOLDOG NÉVNAPOT!!! KépKépKépKépKép

Buksi
A szélviharért nem irigy... mi egymásba kapaszkodtunk, Após telefonált Oroszlányból, hogy itéletidő... épp mindent becsuktunk, behoztunk, és már ide is ért... Csengus rettenetesen félt... mondjuk az egész tetőtér recsegett a viharban...
A vendégségen viszont jót röhögtem Kép ...bár először azt hittem Vencelre ültél rá Kép

Orsko
Dininek takonyűzők! Homeost próbáltatok már rá?

Levi elkezdett tapsolni... buzgón búcsúztatja az embereket (a szisztémára nem jöttünk rá... mármint mikor örül, mikor küld a fenébe vkit Kép) Elkezdte hintáztatni végre a nagy fenekét... Kép a barikádon lassan átvetődik, ki kell találni vmi mást... ha talál vmit, amibe lehet pakolni, akkor fél órát is elvan vele... Kép
... csak épp aludni nem akar.. legalábbis most...

Talval most nm tudom, mi lesz... Hétfőn kapja a 3 éves szurit CSengus, nem tudom, mennyire fogja megviselni Kép
... vele csütörtökön volt egy nagy rohanásunk a dokihoz... de úgy néz ki, csak szimulált...

Levi megevett vmi papirt, megyek szájba kotorászni...

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Megint kicsit eltűntem, de most ismét eltűnök egy hétre. Legközelebb 29-én leszek Internetközelben, Fehérvárra megyünk anyukámhoz Liliánával.

Kedden voltam dokinál. Kukkoltunk UH-n. Bébivel mindent rendben talált, amúgy mm pontosan akkora, mint Liliána volt ilyenkor. Azért a biztonság kedvéért elküldött ismét UH-ra a Schöfibe az 1,7-es AFP-m miatt. Remélem minden OK lesz, 29-én megyek majd. A cervix értékem 2100-as. A 2000-esen nem csodálkozom Liliánával is ennyi volt az elejétől kezdve, nekem rövidebb a méhnyakam. A 2100 azonban némi nemű külső méhszájnyílást jelez. Szóval ez van. Remélem így is marad és nem nyílik tovább. Hát ahogy csak lehet, nem emelgetem a nagylányom. Persze ez majdnem lehetetlen, mert az elmúlt 2 hétben nagyon anyás lett. Amúgy pocakom sokat fájogat, gondolom az egész napos megterhelés miatt...

Liliána hétfőn képzeljétek kapaszkodás nélkül felállt a szoba közepén Kép. Azóta gyakran ismétli, bár most inkább úgy, hogy lentről, ha ülök mellette, akkor a lábamról, vagy a játékos dobozától ellöki magát felfelé és álldogál kapaszkodás nélkül, közben integet vagy tapsikol. Kép A csúcsidő eddig kb. 1 perc. Ja és ma egyetlen lépést megtett a kapaszkodásig (ágy széle)is. Azért gondolom a járás még odébb van bőven. Kép

BuksiKép
Írtam nektek mailt.

Ildi Zsófijának nagyon boldog 1. szülinapot kívánok. Olivérnek pedig nagyon boldog névnapot. Sok puszi a két Pöttömnek.

Most már megyek, így is sokat untattalak benneteket, és közben senkinek nem írtam semmit. Bocsika.

Pusszancs
Noémi
noémi

Sziasztok!

Szülinaposunkat Kép
az Isten éltesse sokáig és a névnapos Oli babát is úgyszintén! Kép

Apának tegnap volt a szülinapja. Készítettem egy tortát, annak rendje és módja szerint gyertyát is gyújtottunk. Alexát látnotok kellett volna, bezsongott teljesen. Újra meg kellett gyújtani, és újrafújni... Mi lesz a saját szülinapján? Kép

Ha jól emlékszem kedden írtam utoljára Kép egyszerűen képtelenség lett Alexa mellett bármit is csinálni:
1. kétlábon nagyszerű dolog közlekedni, csak a nyomában kell lenni valakinek. Valaki=anya
2. az eddigi érdekesnél 600x érdekesebbnek tűnik számára az alaplap, szóval állandóan nyúlkál. Aztán ha elviszem innen a gép mellől iszonyat hisztiket rendez. Csapkod, rúg, mar, visít stb.
3. napok óta lehetetlen "időben" lefektetni, nagyon úgy tűnik már a cicizéssel sem lehet lekenyerezni. Kép

Buksi köszönjük mi is a csuda jópofi meghívót, rimánkodom a jó időért, és akkor tuti ott leszünk! Kép
A vihar közben pont arra gondoltam, hogy remélhetőleg minden babakocsis mami épp fedezékben van... Kép
Viszont (bocsi Judit, hogy ezt írom) de a csüccsenős sztorin jót nevettem! Kép Kb.13 éves koromban velem is megtörtént ugyanez (ha ez vigasztal Kép ) Akkor ott helyben elsüllyedtem volna szégyenemben, ma már jót mosolygok rajta!

Apropó Judit, merre vagytok? Hiányzol!

Ini végül voltak Márton-napi vendégeid?

Rebi a papírevésről jut eszembe: a játszóházas lenyelt valami végül is nem került elő. Viszont találtam a csomagban egy papírdarabot (Média Markt Kép ) Pedig annyira figyelek, hogy mit pakol a szájába, de úgy látszik ezt sikerült titokban bekebeleznie...

Noémi nem hangzik valami túl jól ez a rövid méhnyak + az emelgetés! Vigyázz nagyon magatokra! Liliána tuti, hogy nincs messze a járástól, Alexa is így kezdte...

Boró nagyon szupi képeket tettél be! Kép Ja és üdv újra itthon! Kép

Orsko, Taknyosdininek Kép jobbulást!

Emő nagyon édi lehet Dudu a kajakínálgatással! Kép Kép

Szilvi éljenek a fogak! Amúgy már sikerült megkapnom a magam harapását azzal a 2 pici fognakmégnemnevezném dologgal.
Meséltem, hogy az egész család körberöhögött, amikoris megvettem Alexa első fogkeféjét? Kép De nagyon teszik neki!

Ed nagyon klassz képeket készítettél a játszóházban! Kép

Manóka ha nem is írsz a lüke Kandász Andinak, nekünk nyugodtan "kipuffoghatod" magad Kép
Sokszor tényleg jó lenne egy igazi szülésznői kommentár. A mostaniba meg kár is volt Kandikának belevágnia! A Sejtjeink film után, már nincs az a lombikos kisfilm, ami olyan színvonalú... Ráadásul felháborított, hogy emlegeti az állami támogatást is, de arról alig akart beszélni, hogy több száz ezer forintokba kerülnek a gyógyszerek minden egyes próbánál... Kép
Na most én is kimorogtam magam Kép

Na lányok idáig bírtam, mennem kell, mindenkinek egy nagy:

Kép
Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Apa+meccs= LOVE,úgyhogy most mindenre reagálok.

Gyerekfelügyelet: nálunk a nagyik nem jöhetnek szóba,messze is laknak,meg nem is kötődik hozzájuk jobban Vencel,mint bárki máshoz. Leginkább mindenkit szeret,de Apa+Anya az első,nincs több fokozat,jöhet mindenki.Szóval csak arra célzok,hogy nem szereti jobban azt,akivel pl. hetente találkozik,mint akit először lát,napi szinten meg csak minket lát. Olyan barátnőm nincs,aki pl. szombaton épp Vencellel akarna szórakozni, hát hozzájuk azért tényleg fiatal Vencel Kép. Egy szó mint száz,bébiszitteres megoldásnál döntöttünk,úgyhogy ha bárki tud megbízható,hozzáértő nőcit ajánlani (olyan legyen,akire Te is rábíznád/rábíztad gyermeked),akkor akár magánban,akár itt tegye meg,lécci,lécci. Aztán meg majd úgyis a személyes benyomások, meg Vencel reakciója lesz a döntő,Ő elég hamar kifejezi,bejön-e az illető Kép. Hú,azért ez elég izgi,már a gondolattól leizzadt a tenyerem Kép...

Ed!

Nagyon jók a képek,az külön nagy teljesítmény,hogy Vencel nem meredt rá a gépre és maradt a mosoly Kép. A sör pedig jutalom a nap végén...Kép Apa barátai meg majd megtudják,ha nekik is lesz gyerekük!Ja! Érdekel,akit írtál gyerekfelügyeletre!

Orsi,

Nagyon megnyugtattál szuszogás és bébiszitter ügyben is, köszi!

Boró!

Csudaszép helyen járt Kicsi Kincsed! Szinte érzem a tiszta levegőt az orromban ! Zoltánkának üzenem,hogy akkor ottottott Kép!

Mariann!

Hát nem semmi ez a szitu,le a kalappal! amúgy úgy gondolom, hogy az emberbe kódolva van a túlélés,továbblépés,újrakezdés,és sokkal erősebb,mint néha hiszi magáról. Ha az én helyzetemet nem átéltem volna,hanem kívülállóként hallanám,úgy érezném,ezt nem lehet túlélni. De igen,mert alig egy év után itt vagyok,boldog vagyok,és úgy érzem,ugyanolyan teljes a családom,mint bárki másé. Nekem az a gondolat tűnik elviselhetetlennek,hogy nincs velem a párom. De Te ezt élted meg,és erről tudod,hogy ezután is van élet,boldog élet...Szóval ma már tudom,hogy mindent túlélünk és minden csalódás,fájdalom ellenére keressük a boldogságot,és kis szerencsével meg is találjuk. Hú,bocs,ha zavaros voltam,remélem,azért kihámozod a lényeget Kép

Zita!

Na hogy ment a diplomaosztó? Mármint Matyinak...Jól belecsapsz a lecsóba ezzel a BfüreddelKép! Cicifüggő Vencellel ez még nagyon távolinak tűnik...Majd számolj be!

Ini!

Első jelentkezőként nekem jó a jövő hétvégi kávé+süti Kép! Horkolás,szuszogás ügyben már megnyugodtam,de majd februárban megyünk a kórházba uccsó,egyéves kontrollra,ha addig nem változik,azért megemlítem.

Móki!

Akkor ha bármelyikünk tud jó bébiszittert,az szól! Közös nőgyógyi,közös bébiszitter... Kép

Manóka!

Engem egyáltalán nem zavarna,ha órákat írnál,ez egy olyan téma,ami mindig érdekes! És ha úgy érzed,arj levelet is a Szülőszobás csajnakKép!

Szilvi!

Egy egészséges drukk némi rémálommal tűzdelve természetes egy ekkora kaland előtt! Ollllllllyan jó lesz Nektek! Ez a Dorka+Vencel románc kezd komolyra fordulni, főleg mióta Lénát lekenyereztétek a teknőssel Kép! Ezek a mai lányok olyan anyagiasak Kép...

Hicu!

Ez az etetés nagyon cuki! Igazán jószívű ez a Dudu,hogy a barátaira is gondol. Persze csak miután ő jóllakott Kép

Ildi!

Nagyon jópofa ez a kuckó,nálunk már tényleg sehova nem férne. Majd várjuk a képes beszámolót a szülinapról!!!!!!!

Rebi!

És mit szimulált Csengus? Levi nagyon beindult,nem győzök gratulálni a sok új tudományhoz

Noémi!

nem jött semmi Kép

Most talán sikerült bepótolnom mindent...

Jó éjt!

Buksi + Vencel aki most már TTT /Tízkilón Túliak Társasága/
kisbuksi

Noémi!

megjött Kép/mármint a levél/.
kisbuksi

Sziasztok
Előre szólok, hogy 5napja nem jártam erre, aki siet, az csak az elejét olvassa.
Léna ma megint nem aludt délután, aztán Kispapi is mors volt, még Lénával is, hogy milyen ilyen-olyan nyűgös. Aztán estére kiderült, hogy nagyon lázas (38,8). Fogalmam sincs, hogy nem tűnt fel. Persze apuka előjött a lázgörcs és az azonali hideg ülőfürdő ötletével, és szavaztam a GermicidCre, és 1óra múlva meglátjukra. Jelenleg alszik, de éjfélkor mérünk újra lázat. Szóval előre is necces a csütörtök, szerda pedig tuti kimarad!
Ja és jó, hogy nem nekünk van a leghülyébb közös képviselőnk! Bár mellesleg a mai napig nem hozta a ház könyvelését...
Utazás elmarad, vagyis egyelőre tolódik. Szóval már biztos, hogy dec5én még nincs vége a horror időszaknakKép
Céges buli nálunk is korán lesz megtartva. Annak idején karácsony köürül volt, most miért találja ki minden cég, hogy már decemberben leitatja a dolgozóit. Nekem vmi itt gyanús.
Meningitis elleni oltást a II kerületiek ingyen átvehetik a Kapás utcában. Csak azért szólok, mert hátha más kerületekben is létezik eme action. Nekünk a csudaokos' védőlányunk/nénink mondta.

Tali
nagyon kis baráti légkörben telt el. Eleinte Ed-del egymást néztük, mivel nem láttuk még egymást, aztán, mint a filmekben: Te nem Babanetes vagy címmel ÉN bátorságot vettem. Onnantól a szokásos módon zajlottak az események. A gyerkőcök jól el voltak magukban, Léna persze rajtam, Kincső pedig próbált ismerkedni a babáb átnyújtásával. Buksi és Vencel később értek oda, addig mi megtárgyaltuk a 2nap különbséggel lévő babák és mamák szokásait. Buksitól gyorsan megtudakoltam a sztorit, amit csak ott szabadott lemondani, de sajnos mivel csak mi voltunk ott, így mi nevethettünk rajta Kép (ez volt a fanyar vigyor a többieknek, akik lemaradtak, ám Kisbuksi megkönyörült rajtukKép) Szilvi és Dorka is bepottyantak, így már igazán jó volt Vencelnek a party!! Próbálkoztunk a közös hintázással, és a lessükelDorkahogyülagumilovon játékkal, de Léna maradt a legjobb az anya garbójába kapaszkodni módinál. Evés/Etetés közben Dorka és Vencel egymást szemlélték, legnagyobb sajnálatomra kéz a kézben eszegettek, majd Szilvi belapátolta Dorka kajáját (később Judit bunkó-suttyó megjegyzést is tett rá, amiért azóta is röstellkedikKépKép), Vencel a 45fokos lejtőn elindult kúszásban, Kincső pedig mint egy jó kutyus a lábunknál kúszott. Mi addig békésen kávézgattunk, bár félszemmel a kúszóbajnokot figyeltük. Megmentettünk (Ed mentette meg, a pontosság kedvéért) egy második gyereket (ha első szülött lett volna, vszinű az anyukája 1méterre lett volna tőle), és tele pocival visszakucorodtunk a sarokba. Léna teli hassal elszunnyadt a kezemben, aztán sík terepre helyeztem(utazó ágyikó), így módom volt egy kicsit Vencel dögönyözni.Kereken 10percre. Lassan már esteledett, Ed párja is megjött, aztán Buksi kispapija is terepszemlét tartott. Mindenki épségben megúszta a mai napot is. Én pedig vártam a csodát, hogy hátha jól megfigyelte az édes lányom, miként kell kúszni.
Hát nem! Maradunk a kinyújtom a lábaimat négykézláb és még mindig orra esek állapotnál, azaz gekkópóz és sivítás.

Ini
jó, hogy újra itt vagy, és jó az ötlet a dedmentes talira. Igaz, hogy nálunk csak 7körül jár haza a 'váltás', viszont tudok sokáig mulatni KépKépKép
Olivérnek is sok puszi!!!!

Tünde
Kitti jobban? Angol házi?

Buksi
megkaptuk a mailt, köszi. Irtó édes vagy, jövünk!!! Ami a kettecsként illeti egy barátnőm szokott jönni, havonta 1x pénteken, és akkor mienk lehet az éccaka. Bár eddig csak moziban voltunk, de az is már vmi. Melegítős dolog meg nálam nagyon érzékeny terület, Szóval mikorra kispapi megjön, már nem vagyok melegítőben, ha nappal abban is voltam. Tudod, hátha épp ma jön meg a kedveKépKépKép
A buli meg jó volt, bár lehet, hogy Léna már akkor is azért volt ilyen kába, én állat meg azt hittem, hogy hiszti...

Boró
nagyon szép helyen jártatok! irigy, irigy

Zita
mizu az éjszakákkal, javul a helyzet? Mindig írni akarom,bocsi, hátha maKépKép

Manóka
ez a tű-show elég horror volt nekem, bocsi Kép

Ildi
Boldog szülinapot Zsófinak!!!!! KÉPET,KÉPET,KÉPET!!!

Mariann
a történeted sokban hasnolít a nővéreméhez, nála az első szülött kislány apukája járt fel naponta fürdetésre. Ma is imádják egymást és a nővéremmel jó baráti a viszony. Amikor újabb pasas van a közeledbe, akkor azért NAGYON jól nézd meg, mert lehet 2x is rosszul választani. Annyi a más, hogy a haza megyünk után visszakérdez, hogy melyik hazába is mennek. De ezen túl nincs hiba a gépezetben. Sok szerencsét hozzá a továbbiakban is Kép

Rebi
bámulatos ez a Levi! papír??

Hajni
Szülinapi képek nem készültek?tudhatnátok, hogy szófosóJudit vizualizálni szeret mindent, majd megbizonyosodni az igazáról. Lécci, lécci

Dugulok, puszilok mindenkit. Megyek lázat mérni, így ma nincsenek Gif-ek.
J
holophernes

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!!!!

Hajni!
Férjednek meg boldog szülinapot!!!!

A talik most már egyre inkább olyanok lesznek, hogy sokat nem tudunk beszélgetni, mert loholhatunk a gyerekek után.

Judit!
Léna remélem jobban van. Gyógypuszi neki.

Akkor, hogy legyen a tali? A gyerek nélküli....

Rebi!
Mi éppen kocsiba voltunk, amikor a vihar volt, féltünk nehogy ránk dőljön egy fa. Éppen Nagykovácsi fele mentünk a Budakeszi útról.
mit szimulált Csengus???

Hanna teljesen be van zsongva a hótól, csak kár, hogy kevés esett.

Manóka!
Köszi az infókatKép
Szülésznői meséket pedig írjál légyszi. olyan jó volt hallani. És a panaszaidat is írjad le. Mit mutatnál még a filmbe? Itt többségben császásrosak vagyunk, így én speciell mindig nagy érdeklőséssel nézem, hogy milyen is a normál szülés. Igen kevés esélyem van,hogy egyszer még hüvelyi úton szüljek.

Buksi!
Sokszor a gyerekek kinővik, ha esetleg orrmandula problémájuk van. A barátnőm kisányának ezt mondta a gégész, és már valóban jobb. Aggódni nem kell, ha nem beteg.

Hajni!
Nem tartottunk Márton-napot!!! Nem volt valami nagy kedvünk hozzá a műtét előtt.

puszi
Ines
ini

Ezt a pocakosoknak küldöm. Vigyázzanak magukra.

Bogi!!!!
Merre vagy????

Kép
ini

Énisénis!

BOLDOG SZÜLINAPOT ZSÓFINAK!! Kép

BOLDOG NÉVNAPOT OLINAK!!! Kép

És jobbulást minden taknyoskának, lázaskának!!!!

És én is kérdezem: Bogi, hol vagy, jól vagy??

Puszi
Noresz
noresz

Sziasztok,

tegnap majdnem nagyon csúnyákat írtam, de időben meggondoltam magam, az első mérget nem jó nyilvánosságra hozni. Kicsit ki votam akadva apára. A lényeg az, hogy nem mentünk tegnap lagziba, amibe hivatalosak voltunk, de még az esküvőre sem jutottunk el. A lagzi nem volt kérdés, taknyosdinivel nem éjszakázunk, de az eskembeskem azért beleférhetett volna. Csakhogy én nem voltam itthon tegnap délelőtt, és annak ellenére, hogy mindent összekészítettem (ami miatt hajnalban felkeltem szumma 4 óra alvás után), és részletes használati utasítást írtam, valahogy mégsem sikerült időben összekapnia magát és a gyermeket. Így mivel úgyis az eksön után értünk volna oda, el sem indultunk Kép csoda, hogy egész délután olyan érzésem volt, hogy valahol nagyon máshol kellene most lennem?

Ini,
kávésüti jól hangzik, ha nem csak kósza próbálkozás marad, később én is benevezek, de most nagyon sűrűek lesznek a hétvégék (anyaiskola, apaiskola, kutyaiskola).

JUdit,
az ingyen meningitisz oltás jólhangzik, megkérdem majd, hogy nálunk is van-e, nagyon drága. Dehát Csepelen csupa burzsujok élnek...

húha mitakartam még?
Rebi,
homeos dolgok nálunk nem nagyon jönnek szóba, apa eredeti foglalkozása gyerekorvos, és az akadémikus orvoslást tanulta Kép hálistennek ez nem azt jelenti, hogy bármi apróságra gyógyszerezni akarna, hanem inkább a másik véglet: várjuk meg, úgyis elmúlik, a gyógyszereket leginkább a szülő megnyugtatására szokták felírni... szóval láz esetén hűtőfürdőztünk, most orrszívunk, párásítunk, illóolajozunk.

namégegyet, Dini nagyon nem tud nyugtonmaradni az ölemben. nagy csend=nagy disznóság, mint tudjuk. tegnap előtt arra mentem be a szobába, hogy Dini leküzdötte az asztal közepéről a zöld festék tetejét, és az ecsetmosó tálkát (tele zöld vízzel), és vígan maszatolja bele a parkettába, a ruhájába, és a szájába. Gondoltam gyorsan kihasználom az alkalmat, és megpróbálok gyerekmancs lenyomatot csinálni, azt úgyis szeretnék. Nem sikerült, ámde a festéket sikerült még jobban szétterítettük a szobában. de legalább jól szórakoztunk Kép

még igyekszem benézni

orsko, mégmindigtaknyosdini

jajaj, mégegy: kész van az új kendőm, olyan szép Kép majd teszek ide fotót
orsko

Sziasztok!

Először is az ünnepelteknek! Zsófinak nagyon boldog első szülinapot! Kép Ilyen volt, ilyen lett, ugye nem marad el?
Olinak pedig boldog névnapot kívánunk! Kép
Alexa apukájának is boldog szülinapot! Kép

Buksi, megkaptuk a meghívót, annyira jópofa volt! KépKöszönjünk szépen, ha nem jön közbe semmi, akkor ott leszünk. TTT? Kép

Boró, nagyon jók a képek, annyira szép helyeken jártatok! Kép

Ines, kávé+süti jó ötlet, de sajnos nekem szombatonként suli van. Kép

Manóka, csatlakozom a többiekhez, ne fogd vissaz magad a szülésről, meg a Szülőszobával kapcsolatban. Tényleg érdekes lehet szülésznő szemmel nézni.

Ed, nagyon édi Kincső a képen! Kép Kitti is ilyenekkel próbálkozik mostanában a kádban.

Hicu, nagyon ügyi Dudu, édes lehet, ahogy eteti a játékait. Kép

Judit, jobbulást Lénának! Kitti már jobban van, bár néha még tud akkorákat tüsszenteni, hogy akkor rendesen jön az orrából. Angol háziról inkább ne is beszéljünk, jól összecsaptam. De már csak most szombaton lesz óránk, aztán erre a félévre vége.

Orsko, ez a festékes sztori nagyon jó volt! Ugye, hogy minden rosszban van valami jó? Kép Még jó, hogy a pozítiv oldalát láttad meg.

Pénteken kint voltunk a mamánál. Kittit leültettük az ágy szélére, én meg mellette ültem. Egy darabig egész jól elvolt, csapkodta a kezével az ágy támláját, majd gondolt egyet és felhúzta magát először térdelésbe, majd állásba. Tök vicces volt, ahogy támaszkodott a kezével, a fenekét meg kinyomta, állt és vigyorgott mindenkire. Kép

Most, hogy felül is jön a foga, megint rászokott a cici harapdálásra. És az a baj, hogy hiába szólok rá, csak nagyokat vigyorog. Néha meg esténként arra ébredek, hogy csikorgatja a fogait.

Kitti majdnem mászva már villámgyorsan közlekedik. Leterítettem egy takarót a földre, persze mindig lemászik róla, és olyan irányba, ahova nem kéne. A legérdekesebb a szemetes kuka, amiben a pelusok vannak, és anya papucsa, amit jó lenne megrágcsálni, de gonosz módon mindig elveszem tőle.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Itt egy elfeledett bárányka!

Zsófinak:
Kép

Ines, mi talán elutazunk szombaton, ha minden jól megy ... Küldtem mailt.

Ildi, ugye az egy dog. Mármint látom, hogy kutya, de dog? Milyen gyerek mellet kutyát tartani? A férjem most akar venni egy Labradort ... én kicsit óckodok most tőle. Nagyon jók a képek! Hova jártál suliba?

Hicu, ez olyan kedves Dudutól! Milyen ágyat vesztek?

Tünde, gartula Kitti új tudományaihoz! A papucs nálunk is a favorit. Bence is szokta, bár ő ébren, a fogát csikorgatni! Ez a halálom! Már rég csinálta, nem is hiányzik!

Judit, lemaradtam ... hova utaztok? Jobbulást Lénának! Kiderült a láz oka?

Orsko, zöldDininek is jobbulást!

Boró, milyen jó helyen jártatok! Zoltán, hogy viszonyult a hóhoz? Szánkóztatok?

Buksi, a mi szitterünknek van még két kolléganője, az egyik már vigyázott a barátnőm kislányára, ők meg voltak vele elégedve. Ha gondolod.

Ed, nagyon szép a kép Kincsőről!

Noémi, vigyázz magatokra! Gratula Liliána egyedül álldogálásához!

Rebi, mi volt a szimulálás??? Szuri Kép Papirevés Kép azt mi is szeretjük ...

Ági, megcsináltam a befőtteket, már csak a matrica hiányzik róluk! Látnod kellett volna a gipszkeverésemet! Csak egy kicsit ... aztán még jó, hogy volt két milkatálcám hozzá ... Dani drága, hogy van?

Szilvi, utazás? Mikor mentek? Befizetted már? A gyógyszerek nem voltak olcsók, de legalább mindenre fel vagytok készülve!!! Az a tuti!

Rólunk: Bence jól van, igazi gézengúz, még a szeme se áll jól!!! Egyre többet álldogál kapaszkodás nélkül, fal-szekrény-bármi mentén úgy közlekedik, hogy néha azt sem tudom, hogy merre jár. Rengeteg dolgot megért, ma pl. megkértem, hogy vegye ki a cumiját, mert nem értem, amit mond, erre kivette. Én meg döbbentem. Már szépen lefarol az ágyról, kanapéról. Imádja a tik-tak-ot, mindenhol felismeri, akár újságban is. Szeret bújócskázni, fogócskázni és végre a formákat befele is teszi a dobozba, nem csak ki. Újabban mindent arrábbrúg, a keze alatt tologat dolgokat. Hirtelen ennyi.
Én továbbra sem vagyok jól, szúr a mellkasom, pedig a tüdőszűrés, EKG negativ volt, a doki sem hallott semmit. Ráadásul két napja a derekam is vacakol, alig birok fel- és lemenni a lépcsőn, főleg Bencével nehéz.

Időm alig, Bence nem az a megülök és játszok tipus, sőt!

pussz
Orsi
orsi17

Hogy tudjátok kiről van szó:

Kép
Kép
Kép

Sajna csak ennyi van, mert mihelyst előkerül a fényképezőgép, Bence ráveti magát ... az utolsó képen is épp erre készül.

Orsi
orsi17

Csajok Segítsetek, aki itt van
Léna még mindig lázas. Semmi más tünete nincs, csak éppen elég lázas. Éjjel is az volt, kúp, aztán reggelre csak hőemelkedés. Napközben csak (Kép) 38körül volt, 6kor kapott kúpot. Aztán lefekvés előtt megint 38,6. Hűtőfürdő, amolyan magam módján (36fokos víz, és hűtés 30ig) utána is 38volt. Újabb kúp. Hívjak mentőt, orvost, vigyem kórházba??? Tiszta para vagyok!
holophernes

Judit, szerintem ha a kúp leviszi az már jó, talán valóban a 3napos láz! Hidegvizes zokni a lábára! Próbáld ki! Nem tudod felhivni az ügyeletet és megkérdzni mi lehet ez? Aztán ők eldöntik, hogy kijönnek e vagy menjetek e be!

Szoritok értetek, hogy "csak" a 3napos legyen!

Orsi
orsi17

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?