Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm az újabb vitaminos tanácsokat.
Nekem a dokim mondta hogy egyem öket, de majd beszélek vele...
A folsavat és a vasat fel kell iratni ugye?

Dojika (11 hét és 5 nap)
dojika (dojika)

Laura,

én is örülnék,ha találkoznánk a PéterfybenKép!Nekem dec.10-én kell befeküdnöm,ha addig nem változik valami.Holnap megyek Zacherhoz,majd meglátom,hogy mit mond.Szóval,jó lenne találkozni,de nekem van egy olyan érzésem,hogy te akkor már otthon leszel a babával.Fizetõs szobát választasz?Egy vagy kettõ ágyast?

Mariann (34 hét+5nap)
Mariann

Az új anyukának és kisfiának gratulálok, és jó egészséget kívánok!

Dojika,
írtam neked emilt.
Dió,
én a 12.hét után közöltem a jó hírt, de addig nagyon nehéz volt megállni! Így azért már biztos volt, hogy megmarad a baba! Én különben elöször anyukámnak+a hugomnak mutattam meg az uh leletet, csak letakartam a fejlécet, kitalálják-e. Hugom elsö reakcióját sosem fogom elfelejteni, akkor majd mehetünk vásárolni...(mániákus):-)))

Ágci
Ágci

Sziasztok Lányok!

Sajnos rengeteg a munkám, mert utolso napokat töltöm a cégnél, és persze igyekszik ezt mindenki kihasználni Kép

Amugy minden ok, igy a 36. hét kapujában. Tényleg igaz, hogy simire bekeményedik a hasam, de ez pár napja jött csak elö. A melleim nagyon fájnak, de szerencsére nincs elötejem, csak be vannak "durranva", kicsi párom nagy-nagy örömére. Pedig mondtam neki, hogy ez most elsösorban a baba játékszere lesz, ezért muszáj rajta osztozkodnia Kép

Nov 14-én én is megyek szülöszoba látogatásra, de már nincs szabad idöpont erre a napra. Remélem, feliratkoztatok Otti listájára Ti is. (aki Mávos)

Képzeljétek, egyik ismerös csaj nagyon felhuzott. Nálunk voltak vendégségbe, és nagyon eröteljesen kigunyolta a kislányunk nevét. (Leila lesz, mint tudjátok) Másoknak is megoszlik a véleménye, álltalában tetszik mindenkinek, de akinek nem, az elintézi annyival, hogy "nem tetszik". Ez a lány az egész este folyamán cikizett minket emiatt, és hihetetlenül rosszul esett nekem, és a papájának is. Annyira bántott! Biztos én is érzékenyebb vagyok, de ezt nem így kellett volna lerendeznie.

Na mind1, tul vagyok rajta. Pénteken vagyok utoljára, otthon még nincs net. Nagyon fogtok hiányozni, amikor lehet, öcsémnél majd felkéredzkedek a gépére.

Szorítsatok nekünk, már nagyon izgulok!

Pusz,

NikiKép
Niki

Halli Mindenkinek!

Most írtatok ilyen genetikai UH, nyaki redõ, ösztriol, HCG vizsgálatokról az 5. hónapban..Ezt meg fogom kérdezni, mert nekem a sima AFP után most jön a genetikai UH, de a többirõl nem tudok. Persze amilyen szótlan néha a drága dokibácsi..múltkor is kiderült, hogy az az UH, amit a 14.héten csináltunk már szinte minden olyan infot (csigolyaivek zártak, hiánytalan végt.,koponya, ajak, intract graviditás korhoz illõen stb)..tartalmazott, amit a genetikai UH-n kap az ember. Annyi mindennek utánanéztem, érdeklõdtem, - a családban is vannak orvosok, mégis néha tájékozatlannak érzem magam. Kép

MENTA! Olyan jó lenne tornára járni Veletek, de sajnos ez du-án nem megy és mire én táppénzre megyek, Ti már otthon babáztok. Én a János kórházban fogok szülni, de még az sem megy hogy keddenként 5-re odaérjek a m.helyrõl..Marad majd a Tápainé-féle, ha eljutok egyszer végre!

Kérdés: (az idetartozó topic hamar "kimerült")
Tud valaki HÉTVÉGI Kismama-tornát, jógát vagy báááármit, amire lehet járni ilyenkor???

ANDISJ! Tudom, hogy a második babánál hamarabb érezhetõek általában a mozgások, csak a befordulás "elvárt" idõpontjáról nem tudtam ennyi mindent. Egyébként most nagyon megnyugtattál, hogy Te csak a 19. héttõl éreztél az elsõ babádnál konkrét mozgásokat!! Mert én a 18-héten vagyok és eddig aggódtam picit, --mostanra végre már egyre egyértelmûbb a mocorga és akkor látom van még idõnk! Kép

Még ehhez kapcsolódva ÁGCI-nak Kép is üzenném, hogy egyetértek, mert annyi Újdonság történik szinte napról napra! AZt hiszem Kele is írta -és milyen igaz!-, hogy élvezzük ki MINDEN PERCÉT ennek a csodának, hiszen a babának ugyanúgy fontos (sõõõt) a 3 napos kor, mint az 5 hetes és késõbbi hónapok!

BMárti! Haláli jó, ahogy leírtad a baba fekvéseit! Olyan kíváncsi vagyok már erre az érzésre!
Email-ben nem nagyon akarlak zargatni ilyen kérdésekkel - és nem is vagyok horoszkóp-mániás, de mivel a kezembe akadt a könyv, másrészt meg pont a párom szülinapjára írtak ki (ez véletlen, de jó) - ezért megnéztem a kínai horoszkópot is. Én sem tudom, hogy egész évben van-e a Tüz,Víz...én úgy tudtam, hogy az adott jegyû év szakaszaiban - de ehhez jobban bele kellene mélyednem. Azért érdekes (de a babapozíciók érdekesebbek!! Kép )

DOJIKA! SZerintem is NO MAMAVITAMIN! Inkább egészséges boldog MAMMA -!! Kép

VIKÓCA!! HAJRÁÁ!! Gondolunk Rátok! Olyan hihetetlen, hogy valaki már itt tart!
Rakéta Babcit kívánok Neked és még 7 napon belül!!
Kép

DIÓ! Én sem bírtam sokáig a hírközléssel, de azt hiszem abban is van valami jó, ha kivárod az elsõ 2-3 hónapot. Az egyik terheskönyvben is le volt írva annak idején még, hogy minden mamának a legmélyebb magánügye, hogy mikor hozza a világ tudomására azt, hogy babát vár. Számomra is volt ebben valami szép, ahogy csak én és a kispapa tudtuk és õrizgettük a kis titkot. Másrészt pedig épp a bizonytalanságom / aggódásom miatt volt olyan érzésem, hogy ha elmondom, akkor hirtelen nem lesz igaz az egész. Nálunk mindenki nagyon örült természetesen.

Annyi a munka, hogy már 2 órája írom - soronként - ezt a levelet.

Mummy (17h+4n)
mummy (mummy)

Szia Niki!

Most olvastam el, amit írtál. Szerintem végképp NE foglalkozz azzal, hogy kinek mi a véleménye! (ezt brutálisabban fogalmaznám meg legszivesebben)

A LEILA szerintem kedves név és az a fontos, hogy NEKED tetszen. A kis Leila meg úgyis hozzánõ a nevéhez!
Pl. a bátyám 11 hónapos kisfiát Kendének hívják, ez nekem nagyon idegen volt és nem nagyon tetszett, de MOST!!! El sem tudom mondani, hogy micsoda egyéniséget adott a kiskölök ennek a névnek és fordítva!

Az ilyen stílusú ismerõsöket meg inkább hanyagold szerintem!

Jó közérzetet Mindenkinek!

Mummy
mummy (mummy)

Mummy,

Eddig még nem szóltam hozzá csak olvasgatlak Benneteket, és csak kérdezni szeretném, hogy jól olvastam, hogy Te a gyógyszer mellett lettél terhes?

Reni
Reni

Sziasztok!

En is csatlakoznek MUMMY velemenyehez, engem sem erdekelne, hogy ki mit mond. Az a lenyeg, hogy neked/nektek tetszen a nev. Es szerintem aranyos nev a Leila, nekem van egy aranyos ismerosom ot is igy hivjak. Mikor a lanyom szuletett az o nevet is furcsan kezeltek nehanyan, de kozoltem veluk, hogy nem erdekel a velemenyuk. Amugy a lanyom neve Fatime. Nyugodj meg es ne idegesitsd magad ilyeneken, lehet hogy az illetobol az irigyseg beszelt. De amilyen en vagyok biztos megmondtam volna neki a magamet, igaz nem durvan, de azert vegye eszre magat, hogy milyen serto tud lenni.

Jo babavarast mindenkinek!

Andysj
Andysj

Sziasztok!
Niki!
Nem akarok belekotyogni, de nem rakta senki helyere ezt a lányzót ott nálatok, hamár ennyire nem tud viselkedni?
Ha akarod írok az õ nevére egy klassszzzz kecskerímet!Kép
Otti telefonszámát megtudnád adni?
Ha a barátnõm jönne velem szülni õ is eljöhet a szülõszoba-nézésre?

Viki!
Ha tudsz hívj fel a mh-en és visszahívlak.
Pusszzz.
Chris
Chris

Szia Niki!
a Leila nagyon szép név, az egyik unokatestvérem kislányát is így hívják. igazi egyéniség,izig-vérig nõ már 7 évesen is. más nevet el se tudnék képzelni neki.
A Fatime is nagyon szép, ilyen is van a családban. õ a 3.keresztlányom. én csak Fatkának hívom.

lányok ne haggyátok magatokat ha a kiválasztott név miatt piszkálnak.senkinek semmi köze hozzá. és ha valaki elég értelmes és jól nevelt akkor a negatív véleményét megtartja magának.

más. most beszéltem a védõnõvel.szegény nem látott július óta... azt mondta hogy a 37.héttõl ne szedjem a MagneB6-ot mert magzat visszatartó hatása miatt eltolja a szülés idõpontját.
én a vizesedés miatt szedem ha nem felejtem el, de igazából nem használ.
hallottátok már ezt a verziót?

Chris !
a barátnõd nyugodtan elmehet veled a MÁV-ba megnézni a szülõszobát. még ha nem õ szülne veled akkor is megnézhetné.
én 14.-én megyek majd leírom hogy tetszett.

Kisbence
Kisbence

SZia RENI! Kép

Nem, nem a gyógyszer mellett lettem terhes, de majdnem. Most május elõtt hagytam abba a Mercilon-t, hogy tisztuljon a szervezetem.
Gondoltuk, hogy még nyaralunk és telelünk egy nagyot, meg összeházasodunk nyugiban és jövõ nyáron már nem vigyázunk és jöhet a baba - akkor 2003 tavaszán született volna.. de a baba már idén júliusban eldöntötte, hogy igenis megérkezik és így 2002 tavaszára várjuk. De nagyon!!
Így kicsit felborult a "rend", dehát: semmi sem véletlen!)

(egyébként hallottam már ilyeneket, hogy gyógyszer mellett is sikerült..)
mummy (mummy)

Kedves Kisbence!
Ez valóban így van, az orvosom engem is leállított róla a 36. héttõl. Hát a karomon igencsak meglátszik, de az arcomon még nem annyira.
A leveledet megkaptam, köszönöm szépen a tanácsokat, a könyvcímeket.
Ágci
Ágci

Kedves Mummy, Andysj, Kisbence, Chris!

Nagyon köszönöm az együttérzéseteket, már sokkal jobb a kedvem! KépKépKép Az igazság az, hogy én is tudtam volna neki mivel visszavágni, mert a lány "töki-nek" becézi a kisfiát. Hát szerintem meg ez nem igazán kedves egy mamátol, de ez az ö dolga, nekem eszembe nem jutna a kisfiamat így hivni. Amugy nagyon édes kisfia van. De urinö maradtam, és nem szájaltam vissza, inkább nem hivom meg legközelebb. Kép

Chris!

Ottival a hétvégi rendelésen szoktam talizni, akkor adott idöpontot. De tudom a rendelö számát, ahol Hajnitol is kérhetsz hétközben idöpontot. Bejelentkezni tehát Flórián Hajninál lehet,
a telefonszám: 06-30-285-10-49.
A rendelõ telefonszáma: 438-06-22, 438-06-23.
A kórház telefonszáma: 4752600, 1249-es mellék. A rendelöben mindkettöjüket megtalálod más-más napokon.
A barátnöd persze, hogy mehet, mindenkivel szokott lenni kisérö, szerintem már így kalkulálják a létszámot is.

Kisbence! Miröl ismerlek fel? Mi is akkor megyünk, 17,00-re. Melyik épületbe kell menni? Hányadik emeletre??? Köszi!

Pusz,

Niki
Niki

Sziasztok!

Most értem haza, Uh-n voltam, hát az én kis drágám cseszett menetirányba fordulni. KépKépKép Úgy tünik, nagy hühóval keresztbefordult, hagy örüljek, aztán szépen visszatért a popsi lenn, fejecske fenn irányba. Kép Az elmúlt négy hét alatt "felszedett" egy kilócskát (most 2383 g.), és a BPD-t is korához képest felsö határnak mérték. Úgy tünik, vagy jó nagy baba akar lenni, vagy igyekszik a növéssel, hogy kicsit elöbb (még nyilasként) születhessen meg. A hümhüm (orvosi nevén pyleon) a kis veséjében szépen nö vele együtt, de most is azt mondták, nem ok az aggodalomra, de azért menjek vissza két hét múlva újabb kontrollra. Nem szeretem én ez ilyen nemokazaggodalomrákat, amik azért örökös ellenörzést igényelnek... Kép

Uh után elindultunk babakocsit nézni, ha már Életem Párja lelépett a munkahelyéröl, használjuk ki az idöt. Elmentünk a sokat emlegetett Illatos u. 38.-ba, amit egyszer már hiába kerestünk. Na, most megtaláltuk, mármint az Illatos út 38.-at, ahol a portás sajnálattal közölte, hogy a babakocsi nagyker a város túlsó végébe (XIII.kerület), a mittudoménmilyen útra költözött. Jó, tovább mentünk egy másik címre, az Europarktól nem messze, az Üllöi u. 184.-ben lévö Bébikerbe. Ott sajnálattal közölték, hogy nem tartanak Peg-Perego kocsikat (ezerféle másmilyet igen). Azért szétnéztünk, bár ne tettük volna, a VOX-ban megrendeltnél (nekem) jobban tetszö bababútort láttam olcsóbban. Akkor már kezdett nagyon elegem lenni a mai napból, de Életem Párja férfiúi alapossággal eldöngetett még az Illatos úton kapott címre is. Ott se találtunk babakocsit, csak egy kedves biztonsági ört, aki közölte, hogy a babakocsi diszkont megszünt. Kép
Ezek után hab a tortán: miközben én a Brendonnál olcsóbb helyet kerestem a kinézett Peg-Perego babakocsi beszerzésére, és megbizonyosodtam róla, hogy reménytelen, a Brendonban felment az ára. KépKépKép Kész, elegem van... Ötre vár a fodrászom, de nem is tudom, egy ilyen napon szabad-e valakit ollóval a kezében a fejem közelébe engedni... Kép

BMárti
BMárti

Szia Niki !
hát fogalmam nincs róla hogy hova kell menni.
próbálom hívni a Hajnit hogy segítsen.ha sikerült beszélnem vele akkor majd gyorsan megírom neked.

vagy most egy HELP-et kiáltok.aki már volt a MÁV-ban szülõszoba látogatáson legyen szíves leírni hogy hova kell menni!!

én nagyon könnyen felismerhetõ vagyok.nagy pocakom van....

na komolyan. rövid fekete hajam van kb.167 cm vagyok és a könnyebbség kedvéért sötétzöld színû kantáros kismama nadrágban leszek. sok kérdésem lesz a szülésznõhöz tehát én leszek a "Mindenttudniakarok" kismama.
remélem találkozunk.

Ágci !
köszönöm mégegyszer én is a segítségedet.
Kisbence/ majdnem 34/
Kisbence

Szia Mummy,

Akkor a 2-3 hónapos tisztulás a szervezetdbõl ha jól értem akkor ki is maradt?
Csak mint leendõ anyuka kérdezem, nem vezsélyes ez, nem befolyásolja a baba egészségét, hiszen hormonkészítmény után az én dokim szerint - aki endokrinológus is - kötelezõ a tisztulási szak, hiszen bizonyos gyógyik akár a baba nemi szerveinek kialakulásának zavarát is elõidézhetik.

Reni
Reni

Sziasztok újra!

A nagy panaszkodás után még egy-két válasz:

Mummy! Én is hiába kerestem hétvégi vagy délutáni kismama tornát, amikor még dolgoztam. Nem tudom, miért kezelik automatikusan úgy a kismamákat, mint aki napközben ráér...

Dió! Én se akartam megmondani azonnal, mikor a második csík is megjelent, úgy terveztem, hogy megvárom, amíg az orvos is rábólint, hogy igen, tényleg, máris sikerült, babát várunk. Csakhogy nekem van egy növérem, aki nem csak három fiú büszke mamája, de súlyosbító tényezöként még védönö is. Egy héttel a mensim elmaradása után rámnézésböl (állítólag az arc jellegzetes módon megváltozik ilyenkor) megmondta, hogy terhes vagyok, és amilyen kis tapintatos, mindezt jó nagy hangon egy családi összejövetelen tette. Kép Mit volt mit tennem, beismeröen bólintottam, hogy hát izé, talán, lehet, de nem biztos még... Kép Ezek után (igazságossági alapon) Anyósoméknak is megsúgtuk a nagy hírt még azon a hétvégén. Kép

Kisbence, Ágci! Jaj, de jó, hogy írtátok, hogy a Magne B6-ot a vége felé már nem szabad szedni. Én teljesen önszorgalomból szedtem, vádligörcsök ellen, és be se vallottam az orvosomnak, aki a panaszra (vádligörcsre) sétálást és tejet javasolt. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok lányok!

Beugrottam a melóhelyemre, de sajna csak átfutni volt idõm az elmult egy hét termését, ami a lényeg:
FRISS ANYUKÁK: nagynagy gratula Nektek, sok-sok tejcsit kívánok,
FRISS KISMAMÁK: hajrá, panaszmentes terhességet kívánok, örülök, hogy itt a topicban mindig jön az "utánpótlás"Kép
Röviden magamról: ez már a 36. hét, többek szerint az elmúlt egy héten hatalmasat nõtt a pocakom, az egész elõrefelé áll és totál csáléKép Jól vagyok, nincs panaszom, a derékfájásom teljesen elmúlt, már se híre, se hamva.
Néha már picit türelmetlennek érzem magam, hogy mikor telik már le ez a maradék 4 és fél hét, nagyon kíváncsi vagyok már Bálint érkezésére.
Napjaim babaruci mosással és vasalással telnek, jobb idõben, mint késõnKép

Na... megyek...
Mindenkinek kellemetes további kismamaságot kívánok, írok, ahogy tudok,

puszi mindenkinek:
Beja (36dik)
Beja

Sziasztok!

Tulajdonkeppen mar majdnem 3 honapja olvasgatlak benneteket, de csak most kapcsolodok be a beszelgetesbe. Szanti vagyok, 17 hetes es 2 napos, elso baba, a masodik ciklusra sikerult, es 2002. aprilis 15-re vagyok kiirva. Ja, es 24 eves vagyok. Szeretnem, ha felvennetek a tablazatba, es ha befogadnatok magatok koze.

Mummy!

En jelenleg Portugaliaban elek, de lehet, hogy a baba otthon fog megszuletni, epp a Janos korhazban, merthogy en is ott szulettem, es jo a kapcsolatom a korhazzal!Micsoda egybeeses.
Es sajnos meg en sem vagyok benne egeszen biztos, hogy ereztem-e mar mozogni a babat, vagy sem. Az AFP eredmenyet pedig holnap, vagy legkesobb penteken kapom meg. Olyan izgi!

Most ennyi rolam, mindenkinek jo delutant!

SZANTI, 17 het es 2 nap
Névtelen

Kedves BMárti!
Nekem is vannak ilyen napjaim, de a fodrász és a kényeztetés biztosan Jót tesz majd! Mindenképpen írd le, hogy mi van Babcival - bár nekem úgy tûnik, hogy Õ teljesen jól van és helyet csinált magának, csak az orvos nem örül, hogy "lábon van".

Reni! Én is nagyon de nagyon fontosnak tartom a tisztulást és úgy is terveztem - annak ellenére, hogy orvosoktól hallottam, hogy annyira minimális a gyógyszer hormontartalma, hogy nem gond, ha nincs meg a 3 hónap. Nos, nekem épphogy meglett a 3 hónap, mert május elõtt hagytam abba és a baba júli végén fogant. Mindenesetre szemmel tartom és szívbõl remélem, hogy minden rendben lesz velünk.-
(én különben csak 1 évig szedtem elõtte)
Kedves SZANTI!!

Hányadikára vagy kiírva??? CSak nem egyszerre bújik ki a babánk?? Én ma vagyok 17 hét+4 napos!!

Ennek annyira örülök!! Kép
Végre valaki a János kórházba jön, - de kár, hogy messze vagy! Ha van saját mail-címed és van kedved, akkor küldd el. Az enyém: mezmu@freemail.hu
Ird meg milyen lett az AFP! Kép

Halli BEJA! Jó, hogy jelentkeztél!! Jó Bálint-várást!! Kép

MUMMY (17+4)
mummy (mummy)

Az en e-mail cimem: szanti@hotmail.com

SZANTI
Névtelen

Hogyan jelentkezhetek be rendes azonositoval, es jelszoval?

Szanti (17+2)
Névtelen

Szia Laura36

A elõre is nem korház (Péterfy korház) függõ volt az orvos bunkósága. Utóbb kiderült, hogy már másnak is volt panasza erre a dokira. Egyébként is jól bemoszeroltam a korházba. Alig gyõztek elnézést kérni.
Én is kaptam papírt de arra csak azt írta az aszisztens amit az uh-os doki diktál és a méretei nincsenek benne.
Egyébként már azthiszem most már mindegy, mert ma voltam orvosnál és azt monta a doki, hogy bármelyik pillanatban megkezdõthet a szülés.

H.Petra
Névtelen

Helló Niki! Nekem van egy Leila nevü kolleganöm - nagyon kedves, müvészlélek, nagyon szereti mindenki - szerintem is szép név a Leila, ne foglalkozz a buta emberekkel!

Mummy, én is 5-ig dolgozom, nem volt könnyü esti terhestornát találni. Én az Aktiv Szülési Program tornájára járok (Soroksári 160., Megatoys mellett) - kedden és csütörtökön 17-18 óráig van foglalkozás. Nagyon szeretjük és kellemesek a körülmények. A szülés után ugyanide lehet járni szülés utáni regeneráló tornára illetve babamasszázs órára is, persze a picikkel együtt. Ezen kivül elöadásokat is szerveznek, csütörtök esténként. Én keddenként járok, egy hétem egyszer "elengednek" fél órával korábban a munkahelyemröl. Ha érdekel, próbáld ki te is!
Móni
sjmoni (sjmoni)

Lányok,

látta valaki tegnap a Vészhelyzetet?Remélem nemKép

Mariann
Mariann

Sziasztok!

Gratulálok a legfrissebb anyukánknak. A papa tényleg gyors volt, hogy már a kép is fenn van. Aranyos!!! KépKépKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
</pre>

Szanti!
Felvettelek a listába.
Az azonosítóba írd be a neved, jelszó nem kell.

Kata007
Kata007

OK!, Koszi a segitseget!

Szanti (17+2)
szanti

Sziasztok!
Régóta olvaslak titeket, tulajdonképpen már azelôtt is, hogy aktuális lett volna. De annyira szerettem volna én is közétek, kismamákhoz tartozni , hogy már olvasni is jól esett, amiket írtatok magatokról. Most szeretném kérni, hogy én is bekerülhessek a táblázatba és közétek. Magamról annyit, hogy 26 éves vagyok, a 6. ciklusban vált valóra a tervezett álmunk, 11 hetes és 4 napos , május 25-re van beígérve a pici. Budapesten lakunk, és a ti írásotok alapján a MÁV kórházat választottuk.
margaréta (margar&

Margaréta!

Gratulalok!
szanti

szanti!
Látom sikerült az azonosító! Kép

margaréta!
Üdv köztünk! Kép Gyere gyakran.
A táblázatban benne leszel, de nem írtad hanyadik baba. Gondolom elsö.

Kata007
Kata007

Dojika és margaréta!

Valaki nem jól számol. 1 nap van köztetek, de kiírás szerint 4. Kié rossz????

Dojika 11 hét 5 nap szülés várh. idöp. máj. 21.
margaréta 11 hét 4 nap szülés várh. idöp. máj. 25.

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Gyors leszek, mert mennem kell vacsit fõzni a papának! Nehezen jön nekem össze ez az itthonról netezés Kép

Vikóca!
Tikk és Rebi is MÁV-osok, jól emlékszel. Rebirõl annyit tudok, hogy még nagyon egyben van, de már készülõdik a nagy napra. Sajnos õ nem tud otthonról netezni.

Niki!
Mi is 14-én 17-re megyünk szülõszobát nézni, én szõke, fül alá érõ hajú vagyok, 173cm, a párom meg közel két méter, barna rövidhajú. Remélem megismerjük egymástKép
Hétfõn a tornán megkérdezem, hogy jutunk el a legegyszerûbben a szülõszobára, ha addig itt nem derül ki, majd megírom.

Mariann!
Én sajnos láttam a vészhelyzetet Kép A tornán megtárgyaltuk a lányokkal, hogy mindenki végigbõgte, a szerencsésebbeknek kéznél volt a férjük és vigasztalta. Kép Nagyon borzasztó volt, ha tudtam volna elõre, hogy ez lesz, biztos nem nézem.

Na, nyomás fõzni!

Pusszantás mindenkinek,
Zafi
Zafi

Mummy és szanti szintén nem ok valami...

Mummy 17 hét 2 n szülés: ápr. 13.
szanti 17 hét 2 n szülés: ápr. 15.

Kata007
Kata007

Bocs, mummy 17 hét 3 nap

Kata007
Kata007

Sziasztok!
Akkor már én is beszámolok ,mert nem bírom már magamba tartani! Kép
Margaréta!
Én május 26-ra vagyok kiírva!!!
Tehát 11hetes és 3 napos a kicsitündér!

Én is régóta olvaslak már Titeket. Norcival már dumcsiztam is a chaten.
Sajna én is hányingeres vagyok és nagyon. Kórházban is feküdtem , mert annyit hánytam. Infúziót kaptam , de csak a hányást szüntette meg az ingert nem! Kép Sem a Magne-b (hasmenést okoz) sem a B-6 nem használ.
Az elsõ csemetémnél ilyenkor már nem volt panaszom.
És van még az orrvérzés. Ez az elõzõ terhességnél is végig kisért.

Terhesvitamin : Én az elõzõnél is végig szedtem az Elevitet. Folsavat és vasat se akkor se most nem javasolt senki.

Különben az is és ez a baba is nagyon várt és tervezett volt. A mostani babát persze eggyel többen várjuk! Kép Gergõ teljes boldogsággal várja a tesót. Nem telik el nap hogy ne puszilgatná össze a pocakom. Múltkor még csokit is adott neki (köldökön keresztül). KépKépKép

Jó jó befejezem , bár egész este tudnék írni!

Üdv
Kanga (11hét 3nap)
Kanga-Zsebibaba

Sziasztok!

Képtelenség végig olvasni titeket. Kanga-Zsebibaba és a többi új kismamák én is üdvözöllek titeket körünkban.

Ma nem nagyon jutottam nethez és annyit írtatok, hogy képtelenség végig olvasni. De muszáj írnom.

Két napja jól vagyok, no nem akarom elkiabálni, de hátha tényleg azért mert közeledik a büvõs 12.

No és még valami, ma voltunk uh-n és láttuk ahogy kezével, lábával rógkapál a pici, nagyon édes volt és apának is nagyon tetszett. Meg hát minden rendben van vele, pont akkora amekkorának lennie kell és nagyon jó érzés. ÉS úgy döntöttem, hogy ha õ ilyen édes, akkor én hõsiesen kibírom a rosszulléteket, és különbanis nemsokára vége lesz! Szóval most nagyon felvagyunkám dobodva.

Üdv.

Norci
Norci

Üdv az új kismamáknak! De jó, hogy így "sokasodunk"! Mi meg vándorlunk felfelé:-)))

Lányok, szerintetek az igazi kisbaba volt tegnap a Vészhelyzetben? Mi azt beszéltük a férjemmel, hogy benn milyen jól érzik magukat, de milyen védtelenek így:-(((

Ágci
Ágci

Most kaptam meg ezt a cimet tesokám küldte el.Nagyon tetszik az egész topic hangulata.Én 2001.06.01-én szültem a Második babámat kisfiu.3750gramm volt a sulya.Az elsöt 99.10.03.-án kislány (3850gramm)és most már olyan eleven hogy el sem tudom képzelni hogy valamikor olyan volt mint most a pici.Ha bárkinek van valami kérdése szivesen segitek (ha tudok).Mivel miskolci vagyok tul sokat nem tudok a pesti korházakrol,de az orvosok azt hiszem mindenhol egyformák.(jok is rosszak is).Nekem a dokim nagyon jo volt,nö de azt hiszem sok férfit lekörözött.
Névtelen

sziasztok!

Menta: nálunk Balu úgy aludt mellettünk mózesban, hogy az ágyban köztünk. Székre vagy ilyesmire nem mertem volna rakni! De nagyon bejött. Már a saját ágyában alszik, de az az ágyunk mellett van közvetlenül, úgyhogy csak benyúlok hozzá, ha meg kell simogatni a hasiját.

cory
cory

Sziasztok!
MIndenkinek jó napot Kép!
Jó, hogy ilyen sok az "utánpótlás."
Olyan fura olvasgatni az elején tartók által írtakat, de olyan jó is. Megható.Kép

Margaréta!
Gratula nektek!
A MÁV-ban melyik orvost választottad?

Viki!
Nem kívánok többet, egy jelzés is elég!
Nagy drukk!!!!

Pussszzzz. Chris (29+4)
Chris

Sziasztok!

Üdvözlök minden új kismamát.
Kata007, légyszí javítsd ki a táblázatban az adataimat. Valami félreértés lehetett mert én már 19 hetes és 6 napos kismama vagyok!!Kép
Ma megyek UH-ra, remélem megmutatja magát a babuci! Már nagyon várjuk, hogy láthassuk.

Kele
kele (kele)

Sziasztok Nagylányok!

Mariann, Ágci! Nem vagyok mazochista, de azért valami "soft" verzióban írjátok már le, hogy mi történt a Vészhelyzetben??

Szanti!! Köszi a mail címet! Mindenképpen fogok jelentkezni! Különben ha jelszót/szavat Kép szeretnél, írj a babanet szerkesztõségnek - én is így csináltam.

SJMóni!
Sajnos nekem sokkal sokkal elõbb el kellene kérnem magam innen, hogy 5-re kiérjek tornára - fõleg, hogy a kocsi a drágámnál van és én nem is szivesen vezetek (fõleg babával) itt Pesten. Annyira rossz, de sehogy nem megy, hogy eljussak tornára - még 6-ra is alig érek vhova és ahhoz is általában fáradt vagyok. Hétvégi valami kellene...(sóhaj)
Viszont UTÁÁÁNA (de jóó lesz már) nagyon szivesen megyek mind a baba-mama tornára (milyen jó ezt leírni is!!!) mind a regeneráló tornára.
Neked mikor érkezik a baba?? Szóóval áprilisban majd, - ha minden jól megy - megjelenek a Soroksári úton visszanyerni eredeti alkatom. Kép

Kata007!! Ma van november 8-a és én ma vagyok
17 hetes és 5 napos!
Képeket hol is tudok nézegetni?? Már egyszer megtaláltam-- A Te lúrkóid is fennt vannak??

Üdvözlet Kangának és Margarétának!

pussz

Mummy, akinek a babája egyre mozgékonyabb
(17+5)
mummy (mummy)

Sziasztok!
Én is! 11. hét. De annyira butának érzem magam. Nem tudom hogy milyen vizsgálatok lesznek, melyik miért és mikor. A dokim meg a körzeti és nem tájékoztat túl. Van valami oldal ahol le van irva sorban hogy milyen viszgálatok vannak? Anyám meg a macskák miatt szekál, hogy biztos toxoplazmozit kaptam tõlük. Persze megyek holnap vérvételre, hogy tényleg van e. De azt nem tudtam meg, hogy ha van az mit jelent...

Pusz
Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Szerintem biztos nem igazi baba volt a veszhelyzetben. Nem is volt atlatszo a bore, pedig 22 hetesen meg az kellett volna legyen. Sokkal szornyubb lett volna, ha igazi magzatot mutogatnak,sot szerintem azt meg se tehettek volna.

Zsunya, ha mar regebben atestel a toxoplazmosis fertozesen az jo, mert az azt jelenti hogy vedett vagy ellene. Ezt ki fogjak tudni mutatni a veredbol. Ha meg nincs ellenanyag a veredben ,akkor nagyon kell vigyaznod a haziallatokra foleg a macskara es nyers hussal se erintkezz.Ha nem tudsz valamit kerdezd meg nyugodtan az orvosod vagy a vedonot elvuleg ezert vannak.Vagy kerdezz meg minket, vagy olvasgass a neten, ott is nagyon sokmindent megtalalhatsz, bar evvel vigyazni kell, mert nagyon sok negativ dolgot is olvashatsz, az en lelkivilagomnak nem tett jot mikor neha olyan temaval talalkoztam, amit nem pont terhesen kellett volna olvasnom.

Pa!
Tiduj(ma 32!!!!El se hiszem, hogy mar itt tartok!)
Tiduj

Sziasztok!
Nemsokára megyek a védönöhöz, remélem ez már az utolsó. Vele szeretek találkozni, de az orvos kicsit furi...
Zsunya,
kattints rá a köv. oldalakra, elég részletesen leírnak a vizsgálatokról mindent:
[url=http://babanet.hu/szak/no490.htm" TARGET="_top]http://babanet.hu/szak/no490.htm[/url]
[url=http://babapont.hu/babavar/fejl/vizsg.html" TARGET="_top]http://babapont.hu/babavar/fejl/vizsg.html[/url]
Üdv a körünkben, és bátran kérdezz, azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, mi sem voltunk mindig ilyen "jóltájékozottak":-)))
Még jövök!
Ágci
Ágci

Sziasztok !

csatlakozom Tidujhoz, biztosan nem igazi volt a baba a vészhelyzetben. sajnos én láttam 25 hetesen elment babát/ 15 éve/ de a mai napig nem tudom elfelejteni. van ilyen, sokszor megmagyarázhatatlan. ne foglalkozzunk vele!!

Zafi és Niki !

tegnap beszéltem a Hajnival és azt mondta hogy a Rippl-Rónai 37. szám felõl menjünk be a kórházba, liften menjünk fel a III.emeletre és ott a folyosón balra van a szülészet felirat és ott várakozzunk az Ottiliára.

most szombaton megyek a Herczeghhez ha az Ottilia lesz nála a rendelõben akkor tõle is megkérdezem.

most jöttem meg a TB-bõl.borzasztó volt, 1 órán át álltam sorban több helyen. a mi munkahelyünk nem kifizetõhely így próbáltam kicsit elõre dolgozni.

a GYED-re azt mondták hogy most lesz változás és így nem adtak semmilyen papírt.azt nem tudták milyen változás várható. a könyvelõnk szerint csak annyi hogy felemelik a felsõhatárt bruttó 83.000.-Ft-ra. na mindegy.

van olyan valaki köztetek aki két munkahelyen dolgozik mint én? a papírok miatt érdekelne.

Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Az újakat én is szeretettel köszöntöm! Boldog babavárást kívánok mindenkinek!

Nálunk jelenleg semmi újság, a doki velem is elkezdte szedetni a Maltofer Fol-t (vas+folsav), mivel semmilyen más vitamint nem szedek, és kissé vérszegény lettem az utolsó vérvétel szerint. Kép
Ha keményedik a pocakom, akkor magnézim pezsgõtablettát itat velem, azt mondja, abban sokkal több a magnézium, mint a MagneB6-ban. De ha nincs nálam pezsitabletta, akkor én is ez utóbbit szoktam bevenni.

Teljesen össze vagyok zavarodva babakocsi ügyben. Most már idöszerü lenne megvenni, de egyre kevésbé tudom, hogy milyet vegyek. Mivel sokat autózunk, és van kertünk is, így sima mélykocsit nincs értelme venni, ezért 3 funkciós Graco kocsit néztünk ki, aminél a hordozó/autósülés a 3. funkció. Erre most a tesóm közölte, hogy szerinte hasznos a mózeskosár, mert eleinte kevés neki a babakocsi, ha abban akarom levegöztetni a bébit. Meg ti is írtátok, hogy abban szívesen alszik a babóca. Most akkor kell mózeskosár, vagy nem kell??? Január-februárban szülö kismamák, Ti milyen babakocsit vesztek??? KÖSZI a válaszokat!

Utoljára még egy bíztató történet: a kolléganöm tegnap éjjel MÁSFÉL óra alatt (!!!) megszülte a kisfiát, 3,5 héttel a kiírás elött. Nagyon félt a szüléstöl, a szombati vizsgálaton még 2 hetet adott neki a doki. Éjjel felébredt, szólt a férjének, hogy szerinte menjenek be a kórházba, mert mintha szülnie kellene... Bementek, és picit több, mint 1 óra múlva megszületett a bébi! Minden érzéstelenítés nélkül, és állítólag közel sem volt ijesztö az egész esemény, szinte mosolyogva szült, pedig elsö baba. Na azt hiszem az ilyen embereket hívják mázlistának KépKépKép De ezek szerint van remény, hogy így is lehet! KépKépKép Mindketten egészségesek és nagyon jól vannak. Ö is igazi rakétabébi KépKépKép

Pussz
Zsuzs (27h/4n)
Zsuzs

Sziasztok!

BIZTOS, hogy nem igazi baba volt a tévében. Volt egy film erröl, hogy mindíg müanyag testeket használnak benne (mütétek mutatásánál), meg müvért. Ugyhogy nyugi. A baba elég ijesztö volt, én is elképedtem rajta. Olyan volt, mint egy ufo, szerintem elég durva ilyenekkel riogatni a nézöket. Annak is iszonyu nézni, aki nem vár babát, hát még nekünk. Kiborultam én is.

Sziasztok!

Niki
Niki

Sziasztok Kollégák!

Kérdésem van, tudom még korai, de az ilyen szülõszoba látogatásokat ki szervezi? Vagy majd ha itt az ideje szól a dokim, vagy nekem kell szólnom és érdeklõdnök a kórházban, ahol szüli fogok?

Azt nem is meséltem, hogy tegnap alig jutottunk be az ultrahangra, ugyan idõre mentünk, csak éppen a nagypocakosokat folyamatosan hozta az ügyeletes orvos. Telefonált is v.kivel és mondta, hogy bocsi még nem csinált meg valamit, de ügeletes és ma nincs megállás, mert az asszonyok ma nagyon serények. Olyan vicces volt, de azért még annyira nem akartam a helyükbe lenni.

Norci
Norci

Jó hibásan írtam. Bocsi.

Norci
Norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?