Halli Mindenkinek!
Most írtatok ilyen genetikai UH, nyaki redõ, ösztriol, HCG vizsgálatokról az 5. hónapban..Ezt meg fogom kérdezni, mert nekem a sima AFP után most jön a genetikai UH, de a többirõl nem tudok. Persze amilyen szótlan néha a drága dokibácsi..múltkor is kiderült, hogy az az UH, amit a 14.héten csináltunk már szinte minden olyan infot (csigolyaivek zártak, hiánytalan végt.,koponya, ajak, intract graviditás korhoz illõen stb)..tartalmazott, amit a genetikai UH-n kap az ember. Annyi mindennek utánanéztem, érdeklõdtem, - a családban is vannak orvosok, mégis néha tájékozatlannak érzem magam.
MENTA! Olyan jó lenne tornára járni Veletek, de sajnos ez du-án nem megy és mire én táppénzre megyek, Ti már otthon babáztok. Én a János kórházban fogok szülni, de még az sem megy hogy keddenként 5-re odaérjek a m.helyrõl..Marad majd a Tápainé-féle, ha eljutok egyszer végre!
Kérdés: (az idetartozó topic hamar "kimerült")
Tud valaki HÉTVÉGI Kismama-tornát, jógát vagy báááármit, amire lehet járni ilyenkor???
ANDISJ! Tudom, hogy a második babánál hamarabb érezhetõek általában a mozgások, csak a befordulás "elvárt" idõpontjáról nem tudtam ennyi mindent. Egyébként most nagyon megnyugtattál, hogy Te csak a 19. héttõl éreztél az elsõ babádnál konkrét mozgásokat!! Mert én a 18-héten vagyok és eddig aggódtam picit, --mostanra végre már egyre egyértelmûbb a mocorga és akkor látom van még idõnk!
Még ehhez kapcsolódva ÁGCI-nak
is üzenném, hogy egyetértek, mert annyi Újdonság történik szinte napról napra! AZt hiszem Kele is írta -és milyen igaz!-, hogy élvezzük ki MINDEN PERCÉT ennek a csodának, hiszen a babának ugyanúgy fontos (sõõõt) a 3 napos kor, mint az 5 hetes és késõbbi hónapok!
BMárti! Haláli jó, ahogy leírtad a baba fekvéseit! Olyan kíváncsi vagyok már erre az érzésre!
Email-ben nem nagyon akarlak zargatni ilyen kérdésekkel - és nem is vagyok horoszkóp-mániás, de mivel a kezembe akadt a könyv, másrészt meg pont a párom szülinapjára írtak ki (ez véletlen, de jó) - ezért megnéztem a kínai horoszkópot is. Én sem tudom, hogy egész évben van-e a Tüz,Víz...én úgy tudtam, hogy az adott jegyû év szakaszaiban - de ehhez jobban bele kellene mélyednem. Azért érdekes (de a babapozíciók érdekesebbek!!
)
DOJIKA! SZerintem is NO MAMAVITAMIN! Inkább egészséges boldog MAMMA -!!
VIKÓCA!! HAJRÁÁ!! Gondolunk Rátok! Olyan hihetetlen, hogy valaki már itt tart!
Rakéta Babcit kívánok Neked és még 7 napon belül!!
DIÓ! Én sem bírtam sokáig a hírközléssel, de azt hiszem abban is van valami jó, ha kivárod az elsõ 2-3 hónapot. Az egyik terheskönyvben is le volt írva annak idején még, hogy minden mamának a legmélyebb magánügye, hogy mikor hozza a világ tudomására azt, hogy babát vár. Számomra is volt ebben valami szép, ahogy csak én és a kispapa tudtuk és õrizgettük a kis titkot. Másrészt pedig épp a bizonytalanságom / aggódásom miatt volt olyan érzésem, hogy ha elmondom, akkor hirtelen nem lesz igaz az egész. Nálunk mindenki nagyon örült természetesen.
Annyi a munka, hogy már 2 órája írom - soronként - ezt a levelet.
Mummy (17h+4n)