Új privát üzeneted érkezett!

LagaKép
Nagyon köszönöm.
Üdv mindenkinek,
MJ-Móni
mj__móni

Nikcsi
A biztosító tényleg korrekt volt (szerencsére, mert azért 420 euro csak orvosra... megéreztük...). Ja, egyébként az EUB (Európai Utazási Biztosító Rt.) volt, és a papírok beadásától számított 2 hét múlva a számlán volt a pénz (de meg is mondták, hogy ennyi idő kelleni fog nekik). A napi biztosítási áraik pedig nem drágábbak, mint a többi.
Vicces volt, mert a doki aki ellátott, szerb volt, aki régóta élt Görögo-ban. Ezek kívül a turisták miatt beszélt angolul és németül is. Szóval amikor kértük, hogy adjon leletet (ez kellett a biztosítónak), akkor megkérdezte, hogy milyen nyelven parancsoljuk: görögül, szerbül, angolul, németül, esetleg latinul?! Kép
Köszi az infókat a kajakihordó-fickóról! Asszem előbb-utóbb ki fogjuk próbálni... (Már nem a fickót... A kaját! Kép) Előre sajnálom szegényt, hogyha rendszeresen fel kell kúsznia ide a 3-ra (nincs lift, elég magas emeletek).
Ja, és milyen volt a mai előadás?
(Megnéztem a képeket a profilodban. Klasszak! Meg is irigyeltem, és én is felteszek párat. Kép)

Laga
Köszi a kismamabugyogó-tippet! Asszem a héten ellátogatok oda (amúgy is kezd megjönni a kedvem a nézelődéshez...).
Biztosítót ld. néhány sorral feljebb (amit Nikcsinek írtam).
Tesó téma: nálunk sajnos a szüleim velem szoktak bezzegelni az öcsémnek (aki most kezdett kamaszodni, és néha tényleg nagyon hisztis, meg nem is tanul, pedig eddig mindig jó tanuló volt). Na az is nagyon szar tud lenni!!! Mert egyrészt nincs igazuk (annak idején engem ugyanazokért a dolgokért b.szogattak), másrészt nem szeretném, hogy ez éket verjen közénk (nagyon ragaszkodó tesók vagyunk - ennek a nagy korkülönbség is oka persze).

Meglepibaba
HOgyhogy ilyen hamar voltatok 4d-n? (Mi is megyünk majd, de kb. olyan 2 hét múlvára tervezzük csak (úgy a 24. hét környékén).)
Hol voltatok? Mennyivel előbb jelentkeztetek be?

Orbis
Én sem nagyon feküdtem korán az utóbbi években (az éjfél még biztosan talpon ért), de mióta terhes vagyok 1/2 10-kor elkezdek ásítozni, és 10-re már leragad a szemem. Bármivel is próbálkoztam (alvás napközben, pihizős nap), akkor is pontosan így alakult. Te hogy bírod?! (Na jó, mondjuk a sokáig alvásnak lőttek, mert Zsebi legkésőbb 1/2 7-kor nekiáll püfölni, hogy "Reggelit!!!", és akkor nincs alvás tovább... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok.

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy védőnőt lehet-e változtatni? Ugyanis a III. kerületbe vagyok bejelentve, de a XIV. kerületben lakunk albérletben. A kérdés: lehet-e a XIV. kerületben védőnőt választanom? Ha igen tudna valaki nekem ajánlani egy védőnőt itt a XIV. kerületben?

Előre is köszönöm.
Hajni
blackskorpio

Sziasztok

Tesó témához: nálunk anyukám soha nem tett különbséget köztünk, sem szeretet, sem anyagi kérdésekben. Ha egyikünk kapott(kap) 100 ft-ot, akkor a másik is. Két fiú unkoája van, majdnem egyidősek és velük ugyanígy tesz.
De mivel mi már a második babát tervezzük, sokszor felmerül bennem a kérdés, hogy a kisfiam mellett akit imádok, hogy tudok majd ugyan annyi szeretetet adni még egy babának.
Az elsőnél nem gondolkodik ilyenen az ember, mert persze az egy értelmű, hogy imádni fogod.
Meg attól tartok, hogy össze fogom őket mindíg hasonlítgatni.
Laga, Bmárti
nálatok hogy van(volt) ez?
Több gyerekesek azt mondják, hogy ha meg van a második már nem is foglalkozik az ember ilyen dolgokkal.
Na, jánykák! majd megtudjátok ti is a 2-3-4. babánál!!!!!!!!!!

Üdv
Mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Laga, Cas

Azért csináltattuk ilyen hamar, mert kimentem Genfbe a barátaimhoz és lelkemre kötötték, hogy vigyek egy felvételt. A Biovital-ba mentem a Mammutba, és aznap amikor felhívtam őket. (A leghamarabbi időpontot kértem.) Kicsit több mint 17 perces dvd-t csináltak, ezen kívül pedig egy-két képet. Mindez 13e ft-ba került, úgyhogy talán érdemes körbenézni, hogy, máshol mennyi. A Praxisba Babanetes kedvezményhez juthatsz ha az interneten jelenkezel be. Megéri megvárni a 25. hetet, az uh-s nő azt mondta akkor a legjobb (25-27 hét) a felvétel.

Hajni

Védőnőt sajnos választani nem lehet, a kerületeden belüli neked kijelölt védőnőhöz kell járnod. Maximum annyit tehetsz, hogy megpróbálsz beszélni valakivel a 14. kerületi rendelőben a védőnők közül, és elmagyarázod a helyzetet, hátha "megszánnak".

Nikcsi

Mögötted ültem!!! Kép Kár, hogy nem néztem meg a netet indulás előtt, csatlakozhattam volna hozzátok... de így legalább nem kell, hogy a csontrecsegést kövesd holnap, mert meg foglak ismerni Kép
meglepibaba

Blackskorpio
Nem vagyok benne biztos, hogy a bejelentett lakhely számít... Nálam amikor megemlítettem, hogy hová vagyok bejelentve, és hogy hol lakom, akkor egyből azt mondták, hogy azt mondjam, hol lakom, mert annak a védőnőnek kell tudnia, hogy a körzetében van egy új kismama (pl. kijön meglátogatni - szerintem a III.kerből nem mennek el a XIV-be...).
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy nálam mindkét cím egy kerületben van!

Mucus
Megkérdeztem egy anyukát (jegyesoktatásra jártunk hozzájuk és nagyon jó fejek voltak a férjével), akinek 6 (!!!) felnőtt fia van, és nem könnyű élet áll a háta mögött, hogy hogyan volt mindig elég ideje minden egyes fiára. Ő azt mondta, hogy mindig volt! Sokszor nem kis szervezést igényelt, de mindig meg tudta oldani!

Meglepibaba
Mi is a javasolt időpontot céloztuk be, úgyhogy remélem jól sikerül majd (no meg az AFP-lelet miatt is szeretnénk egy minél alaposabb vizsgálatot, mert azért nem tudtunk megnyugodni 100%-ig...).
HOgy bírtad az utazást Genfig meg vissza? (Repültetek - gondolom ???)

Beszámolót kérünk a tegnapi előadásról!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Mucus,
mivel a pici még nem született meg, nem tudom, hogy hogy lesz a tesókérdés, de persze törekedni kell arra, hogy ne kivételezzünk. Érdekes, mert minden ismerősünk és a család is azt mondja, hogy ő egy kislány lesz és azt kell még tudni, hogy nálunk csak fiúk születtek mostanában. 6 kisgyerek van most a családban és mind fiú. Apu azt mondta, hogy ha ez a bébi kislány lesz, az azért baj, mert az összes fiút háttérbe szorítja, mivel ez szenzáció lenne. (Nagyapámék hatan voltak fiúk, apósomék hárman, másik nagyapámék is hárman. Elvétve 1-1 lány.)
Szóval nehéz lenne nem másképp bánni egy kislánnyal. Azt viszont már észrevettük, hogy ha a fiam unokatesóját szeretgetem, akkor a fiam féltékeny. Különben is eléggé temperamentumos (akárcsak az anyja), úgyhogy nagy odafigyeléssel kell majd vele törődni.
Az az érdekes, hogy a játszótéri anyukák, akiknek 2 gyerekük van, mind azt mondják, hogy szinte észre sem veszik, hogy két gyerekük van, mert a kicsi megszületése után is a naggyal kell inkább foglalkozni. Szegény kicsik hamar rájönnek, hogy jobb ha nem balhéznak, mert felesleges. (Ebben bízunk mi is.)

Meglepibaba,
hány hetes is vagy? (Archiválták a táblázatot.) Engem anyám azzal riogatott, hogy pár hetes terhesen ne repüljek, mert "elszállhat" a baba. Októberben voltunk Londonban, kb. 11 hetesen, de izgultam nagyon. A fel és leszállásnál fogtam a hasam és beszéltem a babához. Megmaradt és remélem semmi baja nem lett. A babanetes program szerint pont az odarepülés napján volt a fontosabb szervképződés napja. Lehet, hogy én is elmegyek majd 4D-re.

Mi volt tegnap előadáson?

Lányok, nektek mi a véleményetek a kórházprivatizációról? (Politikamentesen.) Jó az nekünk?

Laga 15+6
laga

Kedves Doktorok,
tudjuk és reméljük, hogy olvassák ezt a topicot. Kíváncsi lennék a véleményükre a kórházprivatizációról, de politikamentesen, gyakorlati szemszögből. Kérem írják meg véleményüket, akár névtelenül, mert biztos jobban belelátnak a dolgokba mint mi páciensek. Csak hát nekünk is kéne szavazni...

Köszönöm segítségüket,
Laga
laga

Biztosan az én hibám, hogy nem olvasok elég újságot, nem nézek elég híradót, de tud valaki PONTOSAT arról, hogy hogyan tervezik egyáltalán ezt az egész kórházprivatizációt? (Mert én szinte semmit nem tudok róla - legfeljebb csak azokat a hatásvadász félmondatokat, amiket itt-ott lehet hallani.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
pontosan ez a probléma!
Most ügyfél van nálam és szerintem ma már nem lesz elég időm, hogy kifejtsem a félelmeim, de úgy érzem, hogy nem vagyok eléggé tájékozott ahhoz, hogy döntsek. Holnapra összeszedem a gondolataim ezzel kapcsolatban, de kíváncsi vagyok a ti benyomásaitokra is.

Laga
laga

Sziasztok!

Tényleg, milyen volt az előadás??? Érdemes a következő hónapban bepótolni??
A színház az szupi volt, remélem el tudok menni még egyszer-kétszer, mert aztán egy ideig tuti nem. Most összeírtam, hogy mire lennék még kíváncsi, de akkor mehetnénk hetente. (mondjuk én benne lennék, de Áronom azt hiszem csömört kapna rövid időn belül).Kép

Privatizáció ügyben előttem teljes a homály. Inkább nem is mondok rá semmit, mert hülyeséget azért nem szeretnék beszélni. De engem is érdekelne, ti mit gondoltok!

Orbis
orbis

Sziasztok!

Élek ám még, csak nagyon el vagyok havazva. De most nekihasalok, és visszaolvasom a lemaradásom. Kép Ki se lábaltunk a náthából, mire Lacika hozott egy hányós vírust haza a bölcsiből, amin ő 2 óra alatt túltette magát, de aztán szépen végigment az egész családon. Én kb. fél napig hánytam szinte folyamatosan, utána még 2 napig alig éltem. Életem Párját meg még nálam is jobban megviselte. Kép Hú, lányok, ne tudjátok meg, milyen érzés pocakosan öklendezni. Ehhez képest az első 3 hónapi taccsolások kimondottan élvezetesek! Kép

Laga! Lacika sima (állami?) bölcsibe jár, nem magánba. De ez egy tényleg jó hírű bölcsöde, és nagyon meg is vagyok elégedve velük én is. Nagyon tetszett, hogy szervezték ezt az óvodai minicsoportot, ahová csupa ilyen nagyobb gyerkőcök járnak, mint az én fiam, hogy már majdnem 3 éves, vagy egy része már el is múlt. Azért is jó, mert van mellette ovi is, és oda úgy veszik át a bölcsiből érkezőket, hogy a barátok egy csoportba kerüljenek. Persze csak szeptembertől, sőt, akkor se mindenkit, mert jó nagy a túljelentkezés. Körzetileg nem oda tartozunk, de abba az oviba szeretném adni Lacikát, és a felvételnél előnyt fog jelenteni, hogy a szomszéd bölcsiből jön. Rengeteget agyaltam rajta, mire végül eldöntöttem, hogy beadom. Ezer meg egy ok és érv, persze pro és kontra is, nem akarom untatni vele a társaságot, a lényeg, hogy nehezen meghozott döntés volt. Dolgozni nem dolgozok, jelenleg betegállományban henyélek itthon Kép, szerintem nem ciki. Kép Ha megszületik a kisbabánk, jó darabig úgyse lesz alkalmunk lazítani, nem árt előre feltöltődni egy kicsit.
A te fiad milyen csillagjegyben született? Akár az enyémről írtál volna. Bár ő megnézni meg szokta a kaját, és ha nem hasonlít se virslire, se édességre, akkor kóstolás nélkül jön a nemszeretem! Kép

Cas! A náthára én Gripp-Heel-t szedtem. Meg persze jó sok C-vitamint, és forró mézes kamilla-hársfa teát.
Én is rendszeresen úgy főzök, hogy Laci másnap tudjon vinni ebédet. Vacsorára megcsinálom, és másnap ebédre mindkettőnknek van maradék. Lehet, hogy ez elkényeztetés, de azóta rendben van a koleszterin szintje és a vérnyomása. Kép Meg náluk olyan a menza, hogy kéthavonta szedett össze hányós - hasmenős fertőzéseket. Kép

Nikcsi! Örülök, hogy megoldódott az orvos problémád. Kép Nehogy már ne tudd, hogy az enyém ki. Kép (táblázathoz)
Anno Lacikával én akkortól maradtam itthon, mikor meglett az Axelero kábelnetünk. KépKépKép

Orbis! Aktuális még a kismamabugyi kérdésed? Én a C&A-ban (Stop.Shop, útba esik a terhesgondozóba menet. Kép) vettem egy 5 darabos készletet valami 2500,- Ft. körüli áron. Direkt kismama bugyi, de ránézésre "normális" Kép formája van, szóval utána is lehet majd használni. Tiszta pamut. 2 fekete, 1 szürke és 2 fehér volt egy csomagban. Nekem beválltak.

Meglepibaba! Régóta készülök kimenni Budaörsre, a volt Madrina Plazaba, (ami immáron Brendon lett Kép). Ezek szerint nem érdemes?

Zsuzsa! Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen veletek!

Mucus! Ez már nekem is sokszor megfordult a fejemben, hogy Lacikát annyira imádom, hogy elképzelni se tudom, hogy ha megszületik a másik, akkor őt is ennyire fogom tudni szeretni. Azt mondják, akinek már van, hogy a másodikat automatikusan ugyan úgy imádja az ember. De nehéz elképzelni, hogy akkor az elsővel való kapcsolat ne romoljon emiatt... Majd kiderül. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti
Menzáról hasmenős vírus? Nem rossz, bár ha jobban belegondolok, az embör is rendszeresen összeszedett ilyeneket (sosem értettem, hogy honnan, hiszen ugyanazt ettük - a menzától eltekintve!!!). Ez előbb is feltűnhetett volna nekem is...
A C&A-s kismama bugyikat én is láttam, de a csomagoláson keresztül nem sok bizalmam volt hozzá... Ezek szerint mégis jók? (Tartja valamennyire a pocit?)
A volt Mandrinába én is készültem, úgyhogy kíváncsian várom a választ a kérdésedre én is.

Kórházprivi
Megpróbálok rákeresni és kicsit utánaolvasgatni a neten. Ha találok vmi értelmeset beemelem v. belinkelem.

Kép
Kép
Kép
cas

Összefoglaló gondolatok a neten bogarászott cikkek alapján:

1. A vártnál jóval kisebb lesz a vásárlási kedv. Egyáltalán nem a kórháztörvénytől függ ugyanis, hogy bekövetkezik-e a kórházak tömeges privatizációja, mert az mostanáig is lehetséges lett volna. S hogy mégsem történt meg, annak oka egyrészt az egyértelmű jogi szabályozás hiányából eredő folyamatos bizonytalanság, másrészt, hogy a nagy tömegű tébéjárulék ellenére a mai finanszírozás mellett az egészségügy nem tőkevonzó ágazat.A finanszírozás jelenlegi rendszere fokozatosan feléli a befektetéseket, józan befektetői megfontolások alig számolnak profittal.

2. A lakosság sincs "szocializálva" a fizetős egészségügyi szolgáltatásokra

3. Az önkormányzatok és az állam a kérdés társadalmi súlya miatt az egészségügyi intézmények működését inkább politikai, mint gazdasági kérdésnek tekintik.

4. Az egészségügyben pluszforrások szükségesek, különben tovább omladoznak a falak, gyakrabban hibásodnak meg a műszerek, a gyógyszerek mellett ki tudja, mit kell majd a betegnek még bevinnie a kórházba, a WC és fürdő színvonalára figyelem sem marad.

5. Gyakori aggály, hogy a tőke akár be is zárhatja a gazdaságtalan osztályokat, így esetleg betegek maradnak ellátatlanul. Egészségügyi intézményben egy befektető kizárólag a helyi önkormányzattal kötött szerződéssel szerezhet érdekeltséget, az önkormányzatnak pedig területi ellátási kötelezettsége van. Így a tőke legfeljebb egyet tehet: nem privatizál ott, ahol eleve veszteséges működést feltételez.

6. A valamennyiünk tulajdonát képező kórházak és rendelőintézeteknek nem szabad magánbefektetők kezébe kerülniük, mondja Simó Endre, a Társadalmi Egyeztető Bizottság koordinátora. Nem szeretnénk, hogyha az egészségügy kettészakadna, egy gazdag és egy szegény orvosi ellátásra és a szegények kiszoruljanak a minőségi betegellátásból. Szóba szokott kerülni az is, hogy na igen, de ott van a hálapénz. Mi úgy ítéljük meg, hogy a privatizálás ezen a gondon nem változtatna, csak a tisztességes bérezés. Tehát európai fizetéseket kell biztosítanunk az orvosoknak és az ápolóknak. Mi tehát azt javasoljuk, hogy az állam ne vonuljon ki a betegellátásból, maradjon kötelessége az egészségügy fejlesztése, nekünk pedig meg kell védenünk a kórházainkat, mert az egészség nem áru és az élet nem eladó.

7. A szervezetek egyetértenek ugyan azzal, hogy a magántőkét be kell vonni az egészségügy fejlesztésébe, de fontosnak tartják a kórházak és rendelőintézetek társadalmi tulajdonának megvédését. Úgy gondolják, hogyha kórházainkat privatizálnák, megnyílna az út a társadalombiztosítás egész rendszerének piacosítása előtt és az eddiginél lényegesen magasabb járulékot kellene fizetnünk. Véleményük szerint a hálapénz-rendszert a privatizációval nem lehet kiküszöbölni, ez az európai bérfelzárkóztatással volna elérhető. Egy nemzetközi szervezet, az Egészségügyi és Szociális Fórum ugyancsak támogatásáról biztosította a magyar népszavazást.

8. Az összes egészségügyi intézmény privatizációjára vonatkozik majd a népszavazáson feltett a kérdés. Ez azt jelenti, hogy sok intézményt vissza kellene államosítani azok közül, ahol már megtörtént a tokebevonás.

Kép
Kép
Kép
cas

Bocs, hosszú lett.
Amúgy nekem a 6. és 7. pontban megfogalmazottak a legmeggyőzőbbek.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Olvaslak ám benneteket, csak egyre fáradtabb vagyok, de szernecsére még egyben. Holnap megyek a dokihoz, sajna ugyan már egy-két keménykedést érzek (főleg ebben az undorító szeles időben), remélem nem derül ki, hogy tovább tágultam.
Mint négygyerekes ill. eddig háromgyermekes anya szeretném elmondani a saját tapasztalatomat kivételezés ügyben.
Nálunk valahogy úgy alakult, hogy amikor megszületett a második gyerkőc, s a párom sokat foglalkozott a nagyobbik lánnyal, ő lett az ő "kedvence", míg a kicsi az enyém. Persze ez így nagyon hülyén hangzik, hiszen mindkettőt egyformán szeretem, de a kicsi sokkal anyásabb, míg a nagyobbik lány sokkal apásabb lett.
Aztán mikor megszületett 10 év késéssel a harmadik gyerkőc, hát őt már mindenki kényezteti, apa, anya, na és a két lány is. Már-már körülötte forog a világ. Nagyon akaratos, hisztis kis "strici" lett.
Nem tudom, hogyan fogja megélni a tesó születését.
Remélem azért nem fog nagy féltékenységi rohamokat rendezni.
Na sziasztok,
Zsuzsa
zsuzsa99

Meglepibaba, Cas.

Köszi a válaszotokat.
Azért kérdeztem, hogy lehet-e váltani, mert május 20-ra vagyok kiirva és még elötte fogunk költözködni egy másik kerületbe csak még azt nem tudom, hogy hová. Ilyen esetbe lehet majd váltani, nem?
Üdv., Hajni.
blackskorpio

Laga

Most a 20. hétben járok, elég korai volt a 4d, de nem volt az utolsó... Kép karácsony előtt még megajándékozom magam egy felvétellel! A repülést az első 3 hónapban nem ajánlják a kismamáknak, utána már lehet amíg a repülőtársaságok engedik. Változó, hogy melyik társaság meddig enged fel a gépre, általában 32-34 hétig még ok. Ha nekiindulsz, vigyél egy orvosi igazolást a terhességedről és arról, hogy hányadik hétben jársz, úgy elsőként mehetsz be és ülhetsz végre le. (A Genfi reptéren 3 órát kellett várnom mivel késett a gép, az összes szék foglalt volt, és SENKINEK nem jutott eszébe átadni a helyet. Kérni meg nem szeretek... ) Elvileg karácsonyra a párommal kéne mennem Aix-en-Provence-ba, de akkor már 6 és fél hónapnál tartok majd, és kicsit aggódok. A "majdnem sógornőm" is terhes, 2 hónappal előbbre jár mint én, a legaggodalmasabb ember akit ismerek. Ő azzal nyugtat, hogy 10 percre van tőlük egy klinika ha baj van. Nem nyugtat meg a dolog... egyrészt a "nyugati" orvosi ellátás egyáltalán nem olyan fantasztikus mint ahogy azt a többség itthon elképzeli, másrészt ha gond van, akkor nekem az én orvosom és az én kórházam kell! Megnézném a sógornőm reakcióját ha elhívnám a 3. trimeszterben, és közölném vele, hogy semmi gond, tőlünk 7 percre van a Margit! (Neki ecettel kell mosni a zöldségeket, és citromlével a gyümölcsöt amióta terhes... Kép ) Hú! De kipanaszkodtam magam! Hát ez ugrott be így hirtelen a repülésről... legközelebb biztos átgondolod majd, hogy kérdezz-e tőlem valamit... Kép

Bmárti

Őszintén szólva nem tudom, hogy érdemes-e kimenni, az én méretemre csak két nadrág volt (XS), és többe került mint amire számítottam. (22e ft egy nadrágra amit max. 3-4 hónapig tudok hordani szerintem sok.) Az hozzártartozik az igazsághoz, hogy egy héttel a Brendonná alakulás után mentem oda, és még pakolásztak hevesen. Lehet, hogy azóta helyrerázódtak...

Nikcsi

Végül ebből mégsem lett recsegés ma, sajnálom, hogy kihagytam. Anyukámat nemrég műtötték a gerincével (fémekkel fogták össze, 4 órás műtét volt), és ma határozta el, hogy kimozdul és lebegni fog egy medencében. Nem hagyhattam szegényt egyedül menni, és az úszás nekem is jót tett. A jövő héten remélem összejön.

Mindenki

Az előadás nem volt rossz, de ha egy kicsit is olvasgat valaki a babákról és a születésről, nagy újságot nem hallhatott. Mit hozz a kórházba magaddal? Milyen papírok kellenek? Milyen szobák közül lehet választani? A védőnő után egy gyerekorvos beszélt az első napokról: pl. felesleges a babát 10-szer tisztába tenni, inkább jól be kell kenni a popsiját (biztos jobban tudja mint én, de azért nem hangzik túl jól a dolog...) , a doktornő nem érti, hogy miért esnek az anyukák pánikba a sárgaságtól (megjegyzem talán azért mert mi nem látjuk minden nap és nem értünk hozzá, és a saját gyerekünkről van szó...), stb. Beszélt még a súlycsökkenésről, folyadékhiányról, teáztatásról és a szoptatásról. Mindent összevetve jó volt hallani egy orvos álláspontját: a teáztatásról például nem volt határozott véleményem, de a doktornő meggyőző volt - a tea mellett érvelt. Először láthattam a szülőszobát, ami abszolút megérte. Nem akkor fogok először rácsodálkozni amikor már éles lesz a helyzet... erre érdemes elmenni, mert elmagyarázzák a felvétel, az előkészítés és a szülés menetét, továbbá, hogy mi történik a babával utána. Kicsit ijesztő volt ilyen közel járni a majdani tett színhelyéhez, rémisztőnek tűnt az az ágy... biztosan más szemmel nézi valaki aki már túl van rajta.

Na jó, most már tényleg abbahagyom mára, jó esti rugdalózást kívánok minden pocaklakónak (az enyém már profi módon célozza a beleimet!)

MB 20+3
meglepibaba

Blackskorpio

Én ugyan abban a helyzetben voltam mint Te.
Terhességem nyolcadik hónapjában kültöztünk el, de úgy hogy az új helyre még a mai napig sem vagyok bejelentve (lustaság) pedig ez már a mi saját házunk. Tehát, nyolc hónapon keresztül jártam az ottani védőnőhöz, aki miután eljöttünk, elpostázta az új lakhelyünk szerint illetékes terhesgondozóba a kartonomat, és a területileg illetékes védőnő keresett fel. A mai napig Ő jár hozzánk, ide járunk orvoshoz is stb., pedig mondom, nem vagyunk bejelentve.
A kórházban amikor megszültem, bejött egy kis fiatal védőnő feltett pár kérdést, az egyik az volt, hogy milyen címre visszük haza a babát. Bediktáltam az új címünket, és az itteni terhesgondozó is kapott postán a zárójelentésekből.
Ne izgulj, nálad sem lesz ebből semmi probléma.

Üdv

mucus
Tm

Sziasztok!

Régen nem tudtam jönni, visszaolvasni is csak a végét bírtam, remélem nem gond. Két hétig kínlódtam a megfázással, míg a vége hörgő gyulladás lett. Most a lánykám beteg.Kép Szegény pocakbabára alig jut időm, pedig már mozgolódik Kép

Néha én is kétségek között vagyok, hogy fogom viselni a kétgyermekes anyuka létet, hogy fogok viszonyulni a gyerkőcökhöz.

Beindítottuk a lakásunk eladását, nagyon szeretnénk kimenni végre Szentendrére.
Blackscorpio: Én Szentendrére vagyok állandóra bejelentve és itt, Pesten lakom. Mindig az az illetékes védőnő, ahol éppen laksz, akár ideiglenes is, magyarán a tartózkodási hely számít. Nekünk már 3 védőnőnk is volt. Ha költöztök, akkor az ottani lakhely szerinti védőnőt kell megkeresned.

Holnap megyek az Istenhegyi útra a négymarkeres vizsgálatra, a Genetikán kicsit kiakasztottak. 24-én megyek a kórházba AFP-re és terhelésesre. Jön valaki?

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Meglepibaba
Mi volt a döntő érv a teáztatás mellett? (És milyen legyen az a tea?)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Meglepibaba,
minek az ecet és a citromlé?
A tisztábatevéssel egyetértek: gyakorlatilag lehetetlen úgy kibontani a picit, hogy ne legyen kaki. De mivel ők még (remélhetőleg) anyatejesek, ezért a kaki se olyan sűrű, vagyis nagy részét beszívja a pelus.
Egyébként egyáltalán nem mindegy, hogy milyen popsikrémet használsz. Elég nagy a valaszték és persze minden babának nyilván más és más a megfelelő, de van egy elég tuti, ami sok mindenkinek bejön: OTKI vagy OTI néven fut. A mi gyerekorvosunk alkalmanként 600 grammot írt fel, ez kb 2 hónapra elég volt. A receptjét ha nagyon kell meg tudom szerezni, de fejből nem tudom. Mindig a gyógyszertárban keverik ki (az sem mindegy hogy hol). Én mindig a Sübában váltottam ki, mert ott tényleg első osztályúan csinálják. Ja és még valami: minél vastagabban kened a krémet, annál könnyebb letakarítani a gyerek fenekét + éjjel aludni kellene (legalábbis erre kellene szoktatni a picit) és csak akkor kellene pelust cserélni (éjjel!) ha már tele van. Ezt csak jó pospikrémmel lehet megcsinálni. (A fiam fenekén soha egy piros pötty nem volt.)
Mellesleg az fájdalmas a babának ha piros a feneke. Ja és 600 gr popsikrém ára receptre 384,-Ft.

Cas,
kösz a válaszodat a privatizációról. A befektetők szerintem biztos lecsapnának a Margitra, mert egy modern kórház és nagyon jó helyen van.
Azt tudnotok kell, hogy az új tulajnak kötelessége továbbműködtetni az intézményt, de NEM OTT AHOL VAN! Vagyis elköltöztethetnék a kórházat és ez biztos nem lenne jó. Mellesleg egy elég értékes helyen van a Margit.
De a 8-as pont nem biztos, hogy jó: vissza kellene államosítani azokat a kórházakat, amelyek ezen már túlestek?

Kismamanadrág: a méretet mi alapján állapítják meg? Has vagy kiindulóállapot szerinti nadrágméret?

Meglepibaba,
ha ez most neked XS-es, akkor a terhességed előtt hányas farmert hordtál? 26-ost?

Philissa,
minek a négymarkeres vizsgálat?

Bmárti,
nem a 12. kerületben van ez a bölcsi-ovi? Egy ismerősünk gyereke odajár és ugyanezeket mondta el.

Nikcsi,
amióta archiválták a táblázatot, elvesztettem a fonalat. Tedd fel újra légyszi.

Laga 16+0
laga

Laga
A Margitra már korábban is szívesen lecsaptak volna (néhány hete társalogtunk róla, sőt vki az Óbuda újságból be is emelte a legfrissebb fejleményeket), és ott még csak nem is lett volna szó privatizációról, és mi már azzal is nagyon rosszul jártunk volna (a III.ker gyakorlatilag általános kórház nélkül maradt volna).
Erről a költöztetéses megoldásról pedig még nem is hallottam! (AZért kíváncsi vagyok, hogyan lehet egy kórházat elköltöztetni...)
8-as pont: nemtom mennyire lehet komolyan venni ezt a nyilatkozatot (vagy csak kampányfogás volt). Az biztos, hogyha egy már privatizált intézmény mindenki számára kielégítőbben működik, mint állami korában, akkor nem kéne visszaállamosítani szerintem...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
a 8-as pontban igazad van!
A tegnapi Óbuda újságban az van, hogy a Margitban megmarad a szülészet-nőgyógyászat!

Laga
laga

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve lakhely Orvos
Zsuzsa99 35 2004.12.23. negyedik még nem tudjuk Piliscsaba Mestyán Rezső
Mzsx 27 2004.12.24. első lesz Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka v. Botond I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita
Cas 26 2005.03.25. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sárvári János
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp.
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László
</pre>

Ne haragudjatok nem volt időm írni, de remélem holnap lesz időm... Már a válaszokat elgondoltam!

Nikcsi 25+6 (Ma voltam 26. heti koktélozáson, és a vérnyomásom ma is 150/70 volt.. Kép)
nikcsi

Laga

A citromlé és az ecet azért kell, mert szerinte ha csak simán vízzel mossuk a zöldségeket-gyümölcsöket az nem elég steril... ha lenne rá lehetősége, szerintem oxigénsátorba költözne...
A nadrágméretem 36-os, és ezt kell kérnem kismamanadrágokból is. A gond az, hogy a lábaimon és a hátsó felemen iszonyúan lötyögnek, elég röhejesen nézek ki bennük. Lehet, hogy ha még nő a pocim majd jobban kitöltöm.
Pelenka-ügyben valószínűleg teljesen igazad van, nekem még nincs túl sok tapasztalatom ezen a téren. A napi 5 pelenka így hozzá nem értő fülekkel kevésnek tűnik. A popsikenőcsöt felírja a gyerekorvos mielőtt elhagyjuk a kórházat.

Cas

Az érv a tea mellett (az első pár napban) az volt, hogy eleinte nincs minden kismamának elegendő teje (vagy egyáltalán nincs), és a baba kiszáradhat. Táplálék nélkül csak-csak kibírja egy darabig, de folyadék nélkül nem. Ha nagyon kiszárad a baba akkor infúziót kötnek rá... úgy gondolom, hogy a tea még mindíg jobb. Nem tudom, hogy milyen teáról van szó a kórházban, de létezik tea babáknak amit a gyógyszertárakban lehet kapni.
meglepibaba

Zsuzsa99

De jó, hogy jelentkeztél. Ha nincs is erőd végigolvasni az aktualitásokat, csak egy szóra ugorj be, hogy hogyan vagytok. Kép

Boglárka
(14+6)
boglarka

Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket, csak nem nagyon volt időm írni.
Hétfőn voltunk Nikiékkel a kórházban...hááát, asszem a szülőszobától már nem félek. Én azt hittem, hogy sokkal kórháziasabb. De nem. Tök jó színe van a szobáknak (kék, rózsaszín), és a függönyök is jól nézneki ki. A kékben apró kék-fehér kockás, ui. drapériával. Szóval szerintem kifejezetten barátságos. Azért hozzá kell, hogy tegyem, nem nagyon tudom magamat elképzelni szülőágyon. Kép Na mindegy. Kép

Meglepibaba

Asszem tudom ki vagy, mert a Niki nagyon magyarázott valamit. Kép Azért jó, így arc szerint is látni titeket. Kép Az ismerősöd meg nem semmi azzal a gyümölcs mosogatással. Szerintem a jóból is megárt a sok. El sem tudom képzelni, hogyan fog a baba immunrendszere fejlődni, ha születése után is ezt fogja csinálni.

Philissa

Ugye nincs semmi baj, hogy ilyen vizsgálatra mész. Én anno csináltattam egy integrál tesztet (a nagyi befizette leendő unokáját) Kép a Cz. Endrénél, és megnyugtatott, mert az AFP egy kicsit magasabb volt (bár, mint utólag kiderült azért, mert 1 héttel később vették le), de a 12. héten a tarkó redő is határon volt. Szóval én is láttam rémeket rendesen. Kép De végül szerencsére minden rendben van. Kép Kép Te se aggódj, gondolj arra, hogy tuti minden rendben lesz!!!!! Szorítok!!! Én pl. egy nagy parás vagyok, 2 hete voltam egy vérvizsgálaton az őssejthez (szintén nagyi állja) Kép, és ott volt AIDS teszt is. Hát mit mondjak, tisztára ideg voltam, hogy mi van akkor, ha kiderül, hogy AIDS-es vagyok...pedig nagyon kis kifinomult életet éltem, és élek most is...csak valahogy tartok ezektől a "valamitkideríthet vizsgálatoktól" Kép De szerencsére most is kiderült, hogy megmaradok. A férjem csak röhög rajtam, hogy milyen kis parás vagyok. Kép

Niki

Ez a vérnyomi azért elég gáz. Nem mondtak semmit a terhesgondozóban? Vagy ez még elmegy? Egy másik topicban van egy lány, ő pl. kapott otthonra is egy vérnyomás mérőt, mert az övé is ilyen nagyon magas.

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

A négymarkeresre a korom miatt van szükség, eddig az UH jó eredményt mutatott. A Schöfiben voltam genetikán és elég rossz élményként éltem meg. Az orvosommal egyetemben úgy dönöttünk ezt is megcsináltatom és ő elfogadja az eredményt. Szeretném elkerülni az amniot mindenképp, mivel nekünk mindkét baba igen nehezen sikerült, félek a vetéléstől. A mostani pocakról mi már le is tettünk!

Nikcsi!
A táblázathoz: orvosom Dr. Béres László

Lányok!
Jövő hét szerdán kell mennem AFP-re, akkor leszek 16+5 hetes. Szerintetek ez nem késő?

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Philissa,
megnyugtatasul, hogy ket gyerekkel is tulelheto a dolog, itt vagyok en bizonyiteknak. Kép Meg elunk...Kép Bar vannak napok, amikor alig. Kép
Nagy drukk a negymarkereshez! Es jobbulast! KépKépKép

Cas,
a tea a korhazban igazibol inkabb forralt viznek nez ki pici cukorral. Eleinte nagyon "tea" ellenes voltam, de amikor most NAndi megszuletett, es igen gyorsan megehezett a legenyke, nem kellett etlen-szomjan hagynom meg 2 napig orditani, amig belovellt a tejem. Mert bizony hiaba tettem mellre szinte folyamatosan, a kolosztrum nem volt neki eleg. Kép Es orditott, mint a sakal. Kép Az elso alkalommal, amikor teat adtam neki fel nap bombi utan, rogton bevagott fel decit. Es utana elegedetten elaludt. Kép

MZSX,
latom, kisfiad lesz. Kép Kerj majd kisfius kek szuloszobat! NEkem mindket fiam a kek szobaban szuletett, az mar be van jaratva. Kép A szuloagyon fekvest elore ugysem tudja az ember elkepzelni, eleg azt ott helyben atelni...Kép

Nikcsi,
a vernyomasodra vigyazz nagyon! VAn otthon vernyomasmerod? VAgy majd a vedonod nezegeti?

Azert neha olvasgatlak am Titeket, de a ket kis lurkoval nincs sok idom. Kép NAndi tegnap volt 4 hetes, ennek oromere 4500 gramnak mertuk (3450-nel szuletett es 3250-nel jottunk haza a korhazbol), ZSombi imadja ot, de nekem olyan lelkifurim van, mert ZSombival alig tudok foglalkozni az allando szopik miatt. Kép Azert remenykedem, gyorsan tulleszunk ezen az elso 2-3 honapos nehez idoszakon. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Gombóc

De jó hallani felőled! Kép Örülök, hogy a kis minike jól van, és szépen fejlődik. Biztos nagyon izgi lehet, újra egy pindurka a családban. Már nagyon irigyellek, de már engem is csak egy pár hét választ el. Kép A kék szülőszobáról csak annyit, hogy szerintem fogok én kéket-zöldet látni...gondolod van jelentősége? Kép Báááár, ha te mondod. Akkor kéket kérek. Kép Kép

Philissa

Milyen élményed volt a Schöfiben? Az AFP-ről csak annyit, hogy, mint írtam nekem pont azért, mert 1 héttel később vették le, kicsit magasabb lett. De szerintem nem lesz semmi baj. Azt a hasbaszúrkát meg próbáld meg elkerülni. Persze, csak, ha van rá mód. Remélem ez a teszt jól fog sikerülni!!!!!
Egyébként tudok egy dokit, akit a Cz. Endréék alkalmaznak...én már jártam nála, és ő is csinál genetikai UH-ot...10.000 Ft. Ha esetleg úgy gondolod, akkor meg tudom adni a számát. Engem nagyon megnyugtatott!

Puszi, Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Cas! Nem, a C&As kismamabugyik nem tartják a pocakot. Csak jó rugalmas meg laza az elejük, hogy ne vágja a pocit.
Kórházprivatizáció Kép grrr... Politika Kép Na, erről, majd külön... Kép

Laga! Én is csak néztem, mikor egyszer nem itt, hanem a Heim Pál-ban váltottunk ki egy babafürdetőt. Recept szerint ugyan az, valahogy mégis ég és föld...
Ez a bölcsi, ahová Lacika jár itt van, a III. kerületben, Békásmegyeren. Ez egy nagyon jó szisztéma, valószínű, hogy több helyen is így csinálják az ovik és bölcsik közötti "átjárást".

Meglepibaba! A kórházban emlékeim szerint úgy csinálják a teát a babáknak, hogy néhány morzsányi fekete teát tesznek egy nagy adag vízbe, és iszonyúan megcukrozzák. Kép A tea gyakorlatilag meg se látszik a víz színén, de végül is fekete teából tényleg minél kevesebb, annál jobb. Kép A témához kapcsolódik, hogy vigyél cumisüveget. Na, ezt érdemes komolyan venni, mert valami förtelmes boci-cumi a kórházi. Én vittem, és most is vinni fogok ici-pici lyukú újszülötteknek való (?) cumival cumisüveget, hogy legyen, de egyébként nem értek egyet a teáztatással. Minél többet lóg a baba a cicin, annál hamarabb, és annál több lesz a tej. Márpedig ugye minnél éhesebb, annál szorgalmasabb egy újszülött. Kép Szóval szerintem vésztartaléknak jó ha van kéznél cumisüveg meg tea, de tényleg csak végszükség esetére, mert nagyon könnyen el lehet rontani a kezdet kezdetén a baba szopizási kedvét és tudását.

Gombóc! Látom, tea ügyben nagyon különbözik a véleményünk. Kép Persze különböző tapasztalatokon is alapul. Kép

Mzsx! Az nem baj, ha magadat nem tudod elképzelni a szülőágyon, nem is fogod látni egy percig sem. KépKépKép

Philissa! A terhesgondozóban mindig betöltött hetekben gondolkoznak. Mi azt mondjuk, hogy 16+5 az a 17. hét, ők meg azt, hogy az a betöltött 16. Szóval ne aggódj, tuti ugyanazzal a szisztémával számolták ki, hogy mikor menj, mint azt, hogy mikor kell levenni az AFP-t. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Talán ma már sikerül válaszolgatni is, bár olvasni tudtam...

Laga
A Visegrádi u.-ba levő Mária nagyker pontos címét meg tudnád írni? Ja és a Bt. is jó? Mi kell a Bt.-ről elég csak a név, vagy adószám is kell?

Meglepibaba
Megértem, hogy nem jöttél tornára, de ma sem?

Orbis
Akkor jó volt a színház, remélem hétfőn is megyek, megyünk... Ja és találkozunk!

Cas
Megnéztem a profilodban levő képeket, nagyon jók! Még a főzésre visszatérve, egyszer elszántam magam kamasz koromban, na most megtanulom. Épp a rántás volt a "tantárgy", de ez maradt meg bennem: ne rakj annyit, keverd!, csomós lesz.... Szóval én is minden segítség nélkül tanultam meg főzni, persze vannak hiányosságaim, de most majd lesz időm ezt fejleszteni! Kép

Mucus
Tesók között semmi különbség? Ez igen! Kép Nem is gondolnám, hogy van ilyen, de törekedni fogok én is!

Bmárti
Persze tudom a dokid nevét, de nem járultál hozzá egyértelműen, de már beírtam!
Én is lehet, hogy csak addig dolgozom, amíg nem lesz otthon net.... Kép

Laga
Ti már megkaptátok a legújabb Óbuda újságot? Remélem akkor mi is kapunk hamarosan...

Mzsx-Zsófi
Vérnyomásommal kapcsolatban: azt mondják mérjem otthon, mert gyanítják nem ilyen magas, csak amikor bemegyek hozzájuk. Ha a per is 110 lennek, akkor lenne gond. Kitől kaphatnék vérnyomásmérőt? Hát valami tehetős ismerős kellene.... Kép

Gombóc
De jó hallani felőletek! Nem igazán van kedvem a védőnőhöz járni. Igazából nem hallottam túl jókat róla és eddig még nem is találkoztunk... Meg megmondom öszintén attól félek, hogy fel akarna jönni hozzánk megnézni, hova születik a picuri. Ezt pedig nagyon nem szeretném, mivel még nem költöztünk fel, nem a legmegfelelőbbek most a dolgok és nem vagyok egy idegen negatív véleményére kíváncsi. Tudom magamtól is.
Különben nem tudjátok mikor jön látogatóba?

Előadás
Ismétlés, többre járni: én pl. a múlt hétfőn voltam szülőszoba látogatáson, de nem volt ott a férjem. Most miatta újra mentünk, de hátul maradtam, mert voltam én már. Ehhez képest hallottam újdonságot, és már stílus, más engedékenység (pl.: töltetlen csokit lehet enni - picit).
Tea mellett még azért is érveltek (MB-t kieg.), mert az első napokban nem szükséges az energiatartalom, ezért elég a tea is. Szinte csak a színe miatt raknak bele nagyon kevés füvet, a cukor mennyiségét nem firtattuk, de majd rákérdezek!
Cumisüveg: azt ajánlották, hogy vigyünk, mert zongorázható különbség van a vásárolt és az ottani között. Az ottani kb. olyan, mintha a kerti csap slagjára tennénk a kis babákat. Dől belőle a lé!

Tegnap végre voltam a gyógynövényboltba (Flórián tér mögött). Tényleg nagyon kedvesek voltak, vettem is málnalevél teát. Aztán ajánlották a nem is tudom milyen nevű tejbelövést segítő teát, majd veszek is. Szülés után egyből iszogathatjuk. Ja és vettem fél kiló szölőcukrot, szóval kristálycuki helyett ezt használom!
Persze épp a boltba voltam, amikor anyám hívott: Hol vagy? Én: na úgy ezt mondom, köszönni kéne... És akkor jópofizva elköszönt, anya vagyok, szia! Kép

Nikcsi
nikcsi

Kórházprivatizáció témában inkább külön írok, hogy könnyű legyen átugrani annak, akit nem érdekel:

Cas! Szerintem éppen a 6. és 7. pontban vannak olyan demagóg, hangulatkeltő ködösítések, amiket olvasva akkor is felülvizsgálnám a nézeteimet, ha eddig elszánt privatizáció ellenes lettem volna. Tudom, én vagyok, aki mindig kötekedik, de egy két gondolatot ki kell emelnem:

"A valamennyiünk tulajdonát képező kórházak és rendelőintézeteknek nem szabad magánbefektetők kezébe kerülniük"
Na, ez jó duma a hangulatkeltéshez. Az emberek szeretnek birtokolni, még akkor is, ha nevetséges gondolat, hogy mondjuk egy fél tégla az enyém a kórházból. Akkor se adom, mert az ENYÉM! Kép Én a magam részéről szívesebben megyek be egy jól felszerelt, működő kórházba, ami kicsit sem az enyém, mint egy olyanba, aminek nem lehet becsukni az ablakait, és 6 fok van a zuhanyozóban. Sajnos nem emlékszem, melyik kórház ez, de itt van Bp.-en, a multkor volt egy riport róla az RTL Klub híradójában.

"Nem szeretnénk, hogyha az egészségügy kettészakadna, egy gazdag és egy szegény orvosi ellátásra"
Miért, most nem ez van?! Van egy alapellátás, mindig van ügyeletes nőgyógyász, de valahogy mégis mindenkinek van választott orvosa... Vagy éppen elmegy 4D UH-ra, aki megengedheti magának, aki meg nem, az örül, hogy a kórházi hagyományos ultrahangon láthatja a kicsikéjét. De ugyanez vonatkozik a kórházi egyágyas szobára, vagy ha kicsit eltávolodunk a szüléstől, akkor a minőségi szemüveg vásárlásáról és mondjuk a fogászatokon érvényben lévő rendszerről is beszélhetnénk.

"Nem szeretnénk, ... a szegények kiszoruljanak a minőségi betegellátásból."
A miből?! Röhögnöm kell... Mert ma Magyarországon minden téren minőségi a TB alapon nyújtott betegellátás?! Jó is lenne...

"azt javasoljuk, hogy az állam ne vonuljon ki a betegellátásból"
Hogyan is vonulhatna ki, amíg a TB-t beszedi az állampolgároktól?! Gondolom a privatizáció után is az állam szedné be a TB járulékokat, és az alapellátás költségét szépen kifizetné a kórházaknak.

"az egészség nem áru és az élet nem eladó"
Na, ez aztán szép, hangzatos nagy lózung... Kép Olyan igazi transzparensre való duma.

"hogyha kórházainkat privatizálnák, megnyílna az út a társadalombiztosítás egész rendszerének piacosítása előtt és az eddiginél lényegesen magasabb járulékot kellene fizetnünk"
Ez a testvére a miénk, tehát nem adjuk gondolatnak. Ki szeretne többet fizetni?! Ja, hogy csak feltételes módban hagzott el?! Persze, hiszen semmi tény-alapja nincs, kijelenteni nem lehet. De azért a hangulatot már a feltételezés is szépen befolyásolja. Én nem hiszem, hogy megdrágítaná az alap ellátást, ha léteznének extrák is. Különösen, hogy azoknak aztán jól meg lehet kérni az árát (pl. "luxi" szoba, 4D UH), és ez a bevétel szépen hozzá tudna járulni a kórház fenntartásához. Szerintem éppen hogy olcsóbbá tudná tenni az alapellátást, ezáltal javítani lehetne a minőségén, ha extra szolgáltatásokat kérhetnének azok, akik meg tudják fizetni, és őket ezért jól meg lehetne vágni. Ugyanakkor ez is egy alapvető (és a közvélemény manipulálásában remekül felhasználható) emberi tulajdonság, hogy sokaknak csípi a szemét, hogy vannak, akik többet, jobbat kapnak, mint ők. De ez az élet minden területén megjelenik, van, aki autóval jár, van, aki BKV-val, az egyik ember luxusvillában lakik, a másik meg a híd alatt, és még sorolhatnám.

Laga! Ez a kórház tovább üzemeltetés, de máshol, érdekes kérdés... Akkor a befektető monjuk lakóparkot vagy plázát építhet a frekventált, könnyen megközelíthető helyen, ahol eddig a kórház volt, és kiköltöztetheti a kórházat a világ végére?! Ha ez igaz, akkor ez az első számomra komolynak tűnő érv a kórházprivatizáció ellen.

Naná, hogy vissza kellene államosítani, amit már privatizáltak, ha a népszavazás úgy dönt, hogy a kórházak ne legyenek privatizálhatóak. Az is naná, hogy a visszaállamosítás sokkal többe kerülne, mint amennyi bevételt a privatizálás hozott. Ezzel is lenne, aki jól járna, de az megint nem az államkassza, vagy az átlagember lenne. Kép

Ahhoz, hogy "A tegnapi Óbuda újságban az van, hogy a Margitban megmarad a szülészet-nőgyógyászat!" egy rövid, ám annál cinikusabb kérdésem van csak: MEDDIG?! Kép Annyi hazugságot és mellébeszélést hallottam már politikusoktól, hogy meg se lepődnék, ha az Óbuda újság következő számában az ellenkezőjét nyilatkozná ugyanaz az illetékes, aki most ezt mondta. Ha meg számonkérnéd, azt felelné, hogy igen, a múlt héten még azt mondtam, és a múlt héten még működött is. Kép

Bocs, de vércinikus vagyok, ha politikáról hallok. Kép Egyébként abból, hogy szőröztem itt a kórházprivatizáció ellenes érveléssel, nehogy azt gondoljátok, hogy szerintem privatizálni kellene a kórházakat. Ha a másik oldal hasonló minőségű érvelését idézte volna itt valaki, akkor azzal kötekednék. Az a fő bajom ezzel (és a határon túli magyarok kérdésével is), hogy nincsenek rendesen kidolgozva a megvalósítás részletei. Megkérdezik a "nép"-et valamiről, úgy általánosságban, és mindenki a saját elképzelései szerinti megvalósításról szavaz. Meg lehetne valósítani a kórházprivatizációt úgy is, hogy jó legyen, és úgy is, hogy rossz. Ha én most igennel szavazok, felelős leszek azért, hogy utána mit fognak művelni a politikusok az én akaratomra hívatkozva?! Nos, az én véleményem az, hogy abból a tengersok pénzből, amibe a népszavazás és a reklámkampányok kerülnek, érdemesebb lett volna az ablakokat megcsináltatni azon a bizonyos kórházon. Kár, hogy arról nem lehetett szavazni, hogy legyen-e népszavaszás... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Szerintem lehetőség szerint érdemes elkerülni a teáztatást, nehogy megszokja a gyerek, hogy könnyen és gyorsan jön, mert akkor miért küzködne a szopizással.

Németországban a tej beindításához pezsgő fogyasztását ajánlják az orvosok és szülészek. Ez nem vicc! Nővérem ott szült és másnap leküldték egy kis üveg pezsgőért, de nem csak őt, minden kismama ott állt a sorban.
jano74

Bmárti, Jano74

szeretném leírni tapasztalatomat és azt, hogy mit látok mostmár így két év távlatából. Remélem azért segíteni fog.

Sajnos Kép 2 évvel ezelőtti tapasztalatom azt mondja, hogy hiába viszel kislukú cumit, amikor oda kerül a sor, hogy a babádat az éjszakás nővér megeteti, akkor több mint valószínű, hogy bizony a bocicumival fogja megetenni, nem pedig a gyerek saját cumijával. Méghozzá azért mert elmondásuk szerint nincs arra idejük, hogy minden egyes gyereknél pici apró lukon kivárja amig kiszürcsöli a gyerek a cumit. Aztán az éjszakás nővér valószínű inkább csak teáztatni fogja, de előfordul, hogy ad majd neki tápot is.

A margitban minden reggel nézik a gyerek vércukor szintjét (sarkát minden reggel megszúrják tűvel, jobb ha nem nézed!). Ha nagyon alacsony a vércukor szintje akkor szólnak.

Azonban ha nincs elég tejcsi 1-2 nap után, ne felejtsetek el legalább egy kis teát adni a gyereknek napközben, hiszen napközben Te vagy vele és nem a nővér. Az ok az az, hogy 1. kiszárad, 2. a vércukor szintje lent lesz a béka feneke alatt és ez mégrosszabb a teáztatásnál.

Aztán, ne agódjátok agyon magatokat, hogy leszokik a ciciről a gyerek, meghogy agyonnyomják teával. Higgyétek el 3 éjszaka alatt nem fog leszokni a ciciről, főleg nem úgy, hogy napközben azért mégis Te vagy vele.

A tejcsi beindulása miatt ne görcsöljetek nagyon. Tudom elég rossz azt látni, mikor minden lány szinte kivétel nélkül azon erőlködik, hogy 5-10-20 ml tejcsit kifacsarjon magából. Én is ezt tettem.

De ne feledjétek, ez ez egy ördögi kör. Minél jobban látod, hogy mások fejnek és akarját, te is annál inkább akarni fogod. Csak józan paraszti ésszel csináljátok. Be fog indulni higgyétek el.

Nekem 1 hónapba telt mire lett annyi tejem (sok fejés+ciciretevés), hogy elég lett a picinek. Addig kapott tápot is mellé aminek az adagja napról-napra csak csökkent. 7 hónapig csak szopizott.

Emléxem volt egy lány a margitban. Mi ezerrel kínlódtunk, hogy legyen egy nyelet tejcsink ő meg csak ült és dumált. Rákérdeztünk miért nem fej. Erre azt mondta, vár 1-2 napot amig beindul a tejecske. Hát lehet, hogy igaza volt Kép

Mindenkinek sok sikert,
Pusszancska
MJ-Móni
5+6
mj__móni

Nikcsi

Ma sem tudok menni tornára mert tegnap este érkezett meg az apósom Budapestre. Elég ritkán látjuk a párom családját, ilyenkor körbeugráljuk őket.
A védőnőmhöz én akkor jelentkeztem be amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Csak úgy magától nem fog bejelentkezni hozzád látogatóba. Szerintem érdemes megpróbálni, az enyém nagyon segítőkész. Vérnyomást mér, vizeletet ellenőriz (hogy megvan-e minden vitamnin és ásványi anyag a szervezetedben ami kell), válaszol esetleges kérdésekre, stb. Egy órája van rám, amit elég hasznosan töltünk. Ha nem jössz ki a védőnővel akkor írásban lemondhatsz a szolgálatairól. De gondolj bele, szülés után minden segítség jól jön az első babánál... én is hallottam rémtörténeteket védőnőkről, de sose tudhatod, hogy hogyan jössz ki a tiéddel amíg ki nem próbálod. Ráadásul szívhangot is hallgathatsz vele.. (amit személy szerint imádok!)
Az én vérnyomásom nem is vérnyomás: apám szerint vérszívásom van...
Kép pont ma voltam a védőnőnél, 86 per valamennyit mért. Aggódva kérdezte, hogy jól érzem-e magam...

Bmárti

A cinizmusod a politikát illetően (sajnos) teljesen jogos. Arra kérnek, hogy szavazzunk, de nem is igazán értjük, hogy mire. Előttem sem a privatizáció sem a kettős állampolgárság kérdése sem tiszta. Minden politikus demagóg, üres szöveggel próbálja elérni a homályos céljait (pl. szegény és gazdag e.ü.). Az állampolgársággal kapcsolatban is csak ostobaságokat hall az ember (ha bárkiben van nemzeti érzés az "igen"-nel szavaz...) miközben egyik oldal sem képes felvázolni, hogy ez mennyibe fog nekünk kerülni. Van olyan politikus, aki szerint egyes dolgok nem lehetnek pénz függők... hát olyan jól áll az ország, hogy megengedhessünk magunknak olyan luxust, hogy pár millió extra állampolgárból és a költségeikből ne csináljunk pénzkérdést? Brávó! Akkor nem kell azért sem aggódnunk, hogy mekkora államadósságunk van, hogy mikorra ütjük majd meg ez euró-zóna gazdasági szintjét, stb. Inkább nem is folytatom, mert a végén még 100 fölé ugrik a vérnyomásom... Kép

Tea: én sem szeretném majd teával tömni a babát, de úgy gondolom, hogy jobb a tea (amíg nincs tej) mint a kiszáradás. Egyébként a gyrekorvos szerint nincs hatással a tea arra, hogy mennyire fog szopizni a baba.
meglepibaba

Teáztatás
Mostmár csak azt nem értem, hogy a cukros vízbe minek kell a tea? (Pláne feketetea?! Mert ha még gyógynövénytea volna...)

Nikcsi
Fôzés dettó! (Hasonló élménybôl kifolyólag évekig nem voltam vele tisztában, mi a különbség a habarás és a rántás között...) Amúgy egy jó receptbôl bármit meg lehet fôzni, nem egy nagy varázslat.
A gond akkor kezdôdik, amikor önállósítom magamat! Kép Szerencsére a Kedves nem egy finnyás típus, megeszik mindent, amit elé teszek, de volt már olyan, hogy szó nélkül lapátoltuk mindketten a môvemet, aztán egyszercsak ránéztem, és kitört belôlem a röhögés, hogy most minek szenvedünk, ez olyan rossz, hogy dobjuk ki a fenébe és együnk inkább vajaskenyeret! Kép
Véddônô: én már a harmadiknál tartok, mert akihez tartozom, az vmiért máshol dolgozott a nyáron, így volt egy helyettese, aztán amikor az elment nyaralni, annak is volt egy helyettese. Mind a hárommal kedélyesen elbeszélgettem, 2 eljött lakásnézôbe is, de minden hülyeséget el lehet engedni a füled mellett. Pl. az egyik megkérdezte, hogyha a mostani hálónk lesz majd a gyerekszoba (ovis korban - ha addig nem költözünk), akkor mi miért a szomszédos nappaliba akarunk kiköltözni a férjemmel, mé'nem a cselédszobába (ahová 3 helységen (nappali, elôszoba, konyha) kereszül lehet csak eljutni). Kicsit leesett az állam...
Amúgy nem is jársz hozzájuk a "rendelésükre" se? (Ezt viszont asszem meg kellene tenned. Pofavizit, nekik kötelességük tudniuk rólad. És ha nem akarod hogy meglátogasson szerintem vmi ügyes kifogással le lehet szerelni...)

Bmárti
Na pont ez nem tetszett a C&A-s bugyinál.
Nekem jólesik, ha tart egy kicsit (bár még nincs nagyon nagy pocim), csak az ilyen típusúak egy vagyonba kerülnek mindenhol... Kép
Hozzáteszem, vettem egy kismama harisnyanadrágot, hát az is egy vagyon volt... Kép
Politizálni pedig utálok, nem is fogok, úgyhogy részemrôl a téma lezárva. Amit összeollóztam, azt pusztán gondolatébresztônek (már nemtom ki kérdezett vmit ezzel kapcsolatban, úgyhogy vettem 5 percnyi fáradtságot, beírtam a gugliba és bemásoltam az elsô 8 link tartalmát ide), és nem vitaindítónak szántam (mert ide abszolút nem illik a politizáló fröcsögés - szerintem).

Kép
Kép
Kép
cas

Meglepibaba
Minden elismerésem a védônôdért! Az "enyém(ek)" max. a vérnyomásmérésig meg a mázsálásig jutottak el... Kép Nem is tudtam, hogy lehet szívhang-hallgatós kütyüjük...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Valahol olvastam a kifejezetten babáknak szánt teáról, utána nézek még egyszer.
a védőnőm nem is mázsál Kép, csak megkérdezi, hogy mit mértem reggel. A szívhang hallgatást pedig úgy élvezem! A baba már kevésbé... a kütyünek annyi élettani hatása van csupán, hogy egy kicsit felmelegíti a magzatvizet, de ez nagy ellenállást váltott ki a pici fiamból! Úgy mozgolódott, hogy még kivülről is láttuk! (Mi lesz velem két hónap múlva??? Az oldalamon fog kimászni ez a gyerek?!) Apropó! Van egy-két fiúnév a listánkon, de nehéz a döntés. Nem tudom, hogy magyarul hülyén hangzanak-e... az egyik a Maxime (nem túl furcsa az X miatt?) a másik az Antoine (Antoán). Szerinted melyik használhatóbb? (A páromnak a Rémy is tetszik, de szerintem olyan lányosan hangzik, ráadásul a Rémy Martin-t juttatja az eszembe.)
meglepibaba

Cas

A védőnőm engem nem is mázsál Kép, csak megkérdezi, hogy mennyit mértem reggel. A szívhang hallgatást annyira élvezem! A baba már kevésbé... a kütyünek annyi élettani hatása van csupán, hogy felmelegíti egy kicsit a magzatvizet. De ez is akkora ellenállást váltott ki az én pici fiamból, hogy kívülről is láttuk a mocorgását! (Mi lesz velem 2 hónap múlva??? Kimászik majd az oldalamon ez a gyerek?!)
Apropó "gyerek"! Van már egy-két név a listánkon, de nem tudom eldönteni, hogy hülyén hanzanak-e magyarul. Az egyik a Maxime (nem túl furcsa az X?) a másik pedig az Antoine (Antoán). Szerinted melyik hangzik jobban? (A páromnak a Rémy is tetszik, de szerintem túl lányos és ráadásul a Rémy Martin-t juttatja az eszembe...)
meglepibaba

Nagyszerű! Először nem jelent meg az üzenet (már előfordult, hogy törlődött a szöveg), ezért leírtam még egyszer! Tartoztam az ördögnek egy szövegírással! Kép
meglepibaba

Cas

Jut eszembe: tényleg, miért kell pont tea? És miért kell bele cukor? Ha csak folyadék biztosításról szól a dolog, akkor miért nem ihatnak monjuk vizet? (forralva, stb.)
meglepibaba

Sziasztok!

Hű, de sokat írtatok két nap alatt.
Röviden a saját tapasztalatom:
A teával kapcsolatosan: lehet kifejezetten újszülötteknek való teát kapni. Jót tesz a babáknak, mivel nem sárgulnak be és van benne valami, ami megnyugtatja pocakjukat, hogy ne fájjon. Én a lányommal éjszakákat töltöttem ébren mivel nagyon sok tejet szopizott nagyon rövid idő alatt. A kicsi pocakjuknak is kell 1-2 hét, amíg meg tudják emészteni a tejcsit.
Lehet kapni Herbáriás teát anyukáknak valót, ami elősegíti a tej megindulását. Napi 1-2 litert kell belőle meginni. Nálam tényleg bevált. A férjem hozta be kórházba elkészítve, csak meg kellett innom.
Az első napokban a szoptatással kapcsolatosan arra kell vigyázni, hogyha sokat teszed a cicire és csak nyálaskodik, akkor kisebesedik és nagyon tud fájni. Lehet kenegetni és utálni a szoptatást. Illetve nem szabad hagyni, hogy cicin aludjon a baba, mert nagyon hamar rá tud szokni a jóra és nem fog önállóan elaludni.
Lehet, hogy én szigorú anyuka vagyok, de amit átéltem az első 3-4 hónapban azt nem kívánom senkinek. Most másodszorra már tanultam az előző hibáimból.
A cumisüveggel kapcsolatosan pedig szerintem célszerű eleinte a picit kispohárból itatni teával. Nagyon ügyesen tudnak inni már az első perctől fogva és nem fognak rászokni a "cukros" cumira. Nálam bevált és nincs egyetlen rossz foga sem a lányomnak. A cumisüveget csak annyira használtuk amikor már nagyobb volt, hogy az esti kakaót, tejet abból megittta. Teát pohárból vagy szívószállal itta.

Ennyit az élményeiből, már így is elég sokat írtam.
hmmc

Sziasztok!

Móni! Abban nagyon igazad van, hogy az idegeskedés, meg a nagyon akarás csak árt a sikeres szoptatásnak. Kép Az nem semmi, ha el kellett kezdenetek a hozzátáplást, és fokozatosan le tudtatok állni vele. Óriási eredmény, őszintén gratulálok! Kép

Meglepibaba! Ezek szerint nagyon egyformán csömörösek vagyunk a politikától. KépKép
Hogy ne lenne már hatással a szopizásra, ha teát kap a baba?! Beteázik, nem éhes, és esze ágában sincs szopni. Kép A tejtermelést meg az az inger váltja ki, hogy szopizik a baba. Persze nem azt akarom mondani, hogy soha, semmilyen körülmények között nem adnék teát a kisbabámnak, csak azt, hogy óvatosan kell bánni vele.

Cas! Nem hiszem, hogy politizáltam, azt meg pláne nem, hogy fröcsögve politizáltam volna. Kép Csak leírtam a véleményemet az általad ideollózott "érvek"-ről. Mivel beírtál ide valamit, (ami ugyan meglehetősen OFF,) azt hittem, szeretnél beszélgetni róla. Ha nem, akkor teljesen fölöslegesen fáradtál, guglizni mindenki tud magának, arról, ami éppen érdekli. Kép

Hmmc! A cici kisebesedése is alkati kérdés. Az én kisfiam képes volt 1,5 órán át lógni a cicimen, utána 1,5 óra szünet, és újra előről. Soha nem sebesedett ki a cicim, és a hasfájósságot se ismertük hírből se. Az viszont tény, hogy vért izzadtam, mire leszoktattam a rajtam való elalvásról, és még most is vannak gondok az alvásával.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok,

Szerencsére még egyben vagyok.
Mint többgyerekes mutti szeretnék csak egy-két szót a teáztatásról. Nem jó dolog a cumisüveg semmilyen formában. A folyadékigényt totál kielégíti a szopizás. Én az első három hónapban semmilyen teát nem adtam a gyerekeknek és nem száradt ki egyik sem.
Szerintem is, ha mindenképpen teára van szükség pohárból adjátok vagy kiskanállal a cumizavar elkerülése végett.

Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok,
Nem akarok ebbe a teaztatas vitaba beszallni, csak meg egy utolso gondolat. Kép Szerintem olyan sokfele baba van es olyan sokfele szitu a szules utan, hoyg majd ugyis eldonti az elet, hoyg kell-e teaztatni a gyereket vagy sem.

Volt olyan anyuka, akinek a gyereke 3 napig csak aludt, es eleg volt neki a kolosztrum, volt, akinek a masodik napon mar orditott a gyereke az ehesegtol, es ezen a tea segitett. Volt anyuka, akinek mar a 3. napon beindult a teje es volt, akinek csak a 4-5. napon. Volt, akinek mar a 3. napon veres volt a mellbimboja es volt, akinek nem. Volt, akinek a gyereket tapszerezni kellett, vagy epp az intenzivre vinni, es szerencsere a nagy tobbsegnek nem. Szoval ezt elore ugysem lehet tudni. Kép

Az biztos, hogy ha rooming-ban vagy, celszeru 3 orankent mellre tenni a babat (az idotartamon viszont mar kulonboznek a velemenyek), es erdemes vinni kisluku cumisuveget a teanak. HA tudsz fejni, es megkered a novereket, hoyg azt adjak a gyereknek ejszaka, akkor bocicumibol adjak oda (a sterilizalt korhazi cumisuvegbol), mert a nover szerint az ANTSZ nem engedi, hogy sajat cumisuveg keruljon a hutobe lefejt tejjel.

Szerintem elsobabasoknak erdemes a csecsemosnoverek nyakara jarni, es akar minden nap rakerdezni erre is, meg a sulyvesztesre is, mert tenyleg eleg kiborito azt hallani, hoyg a gyereket az intenzivre kell vinni, mert kiszaradt es tul nagy a sulyvesztese (tudom, mert az elso gyereknel ezzel jott a nover, es mindezt azert, mert tartottam magam az elveimhez, csak ezt a gyerek nem toleralta Kép).

Es mindenki hallgasson az osztoneire, es NYUGI! Ez a legfontosabb! KépKépKépKép

Pussz,
Gombóc

ui. Bonuszkent felteszem ide a kedvenc fotomat, ket napja keszult: KépKépKépKép

Kép
gombóc

Sziasztok

Mivel ebben a cumi témában már nekem is van némi tapasztalatom, így megosztom veletek. Én nem tartom jó dolognak a teáztatást, a kiszáradás ellen elég, ha forralt vizet kap a baba. Ha annyira szomjas, azt is elfogja fogadni. Én a kórházban a 2-3. napon kezdtem el "gyötörni" magam a fejéssel, amikor azt kezdtem érezni, hogy feszül a mellem. Ekkeor, minden etetés előtt 10 percel átmaszíroztam, és a 3. napon 40-et később már 60-akat szopizott a babám, és éjszakára mindíg tudtam neki még egy evésre valót lefejni, azt adták oda a nővérek. Itthon szintén csak vizet kapott a szopi melett, és egy évig volt szerencsém Őt szoptatni. Cumisüveget a mai napig nem vesz a szájába, soha nem is volt. Nem felejtettem el a homeos bogyókat, azt hiszem elveszett a papírom, majd szerzek egy másikat. Erre vonatkozóan is van többféle szer, amit lehet szedni.
A lényeg, hogy a szoptatáshoz pozitívan kell hozzáállni, mert az sokat segít. Bízni kell benne, hogy menni fog. Itt nincs helye a parázásnak, mert azzal sokat ártasz a tej beindulásán. A babák meg mindent tuidnak, csak rájuk kell bízni a dolgot.
Nekem sok okból kifolyólag lehetett volna aggódnom, de ezzel csak hátráltattam volna a dolgot (a babám besárgult, fertőzés, és elég gyengus volt, de nagyon ügyesen tudta a dolgát).

Gombóc
Tündéri a két gyerkőc, igaz a pincurból nem sok látszik.

Üdv

mucus
Tm

Meglepibaba
Mocorgás: néha én is elcsodálkozom, mekkorákat tud püfölni ez a csöppség! Persze a párom legnagyobb örömére, mert így ő is egyre jobban érzi. Kép
Én a Maxime-ra szavazok! (Maxim formában magyarul is gond nélkül anyakönyveztethető.)
Az Antoine ebben a formában szerintem nagyon idegenül hangzik, és előfordulhat, hogy Anti vagy Tóni lesz belőle - persze ha tetszenek ezek a becenevek akkor nincs gond. Kép Ja, és a Ti gyereketek... Kép
(A Rémy Martin az egy konyak?)
Tea: én is pont ide jutottam, hogy miért nem víz, ha csak a folyadékpótlásra? Persze az nem javít a vércukor szinten, tehát lehet, hogy ezért kell a cukor... De a fekete tea?

Bmárti
Na pont ezért utálom a politikát, mert seperc alatt össze tud ugrasztani embereket! NEM AKARTALAK MEGBÁNTANI, NE HARAGUDJ! A fröcsögést nem Neked szántam, nem rád gondoltam, csak nagyon rossz élményeim vannak máshonnan (sajnos az ismeretségi körben van pár ember, aki habzó szájjal tud vitázni, és a gyomrom fordul fel tőle...), valszeg innen jött ez a nem túl szerencsés kifejezés. Szóval mégegyszer bocsánat. Tisztelem, ha valakinek van határozott véleménye.
A témát egyébként nem én hoztam fel, guglizással pedig nagyon sok időt el lehet tölteni, nem mindenkinek van korlátlan hozzáférése, az összeollózással a modemeseknek szerettem volna időt (és pénzt) spórolni. No meg jómagamnak sem ártott, hogy utánanéztem a kérdésnek kicsit.

Gombóc
Kép Kép Kép
!!!
(Szavakat nem találok...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Hát igen, a Tónit én is szeretném kihagyni a fiam életéből. Franciahonban ezt rövid O-val, Tony-nak ejtenék. Úgy már nem olyan rossz... az Anti még csak fel sem merült bennem. Kép Kép
A Rémy Martin egy konyak, igen. Valahogy nem vonz a Rémy név...
Utánanéztem a babateáknak, sok helyen emlegetik az ánizsos és az édeskömény teákat mert segítenek a pocifájáson.

Gombóc

Szebb mint egy képeslap! Gratulálok, csak irigykedni tudok... Kép
meglepibaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?