Sziasztok!
Rég nem írtam, de olvasgattalak Titeket.
Megfogadtam, hogy Szülőszobát soha többé nem fogok nézni. Két hete a párommal néztük végig, akkor egész jó volt. A múlt héten már a férjecském szólt, hogy nem nézzük? átkapcsoltam egy pár percre, de nem bírtam nézni. Na akkor megfogadtam, hogy én nem fogom ilyen műsorral stresszelni magam.
Járok a kórházba szülés felkészítő tanfolyamora, így nagyjából képbe kerülök, hogy abban a kórházban mik a szokások, és nekem ez bőven elegendő. Voltunk már a szülőszobában is, és nagyon várom hogy éles helyzetbe visszatérjek oda.
Képzeljétek, vettem egy Mozart CD-t, és a amíg hallgattam a kiscsaj olyan aktív volt mint még soha. Tegnap a szülésfelkészítő tanfolyam után jött a Fellegi Ádám művészúr zongorázni azt is nagyon élvezte. Hallottam én már hogy a zene ilyen hatással van a gyerekekre, de Robbie Williamsre, U2-ra nem reagált ennyire intenzíven.
Párom szerint az tetszett neki, a komoly zenénél pedig jelzett, hogy ne kínozzuk ilyenekkel.
Babakocsi ügyben én is tanácstalan vagyok még, akkora a választék, és a legjobbat, legpraktikusabbat szeretném. Szerencsések vagyunk, hogy földszinten lakunk, nem kell emeletre ciplelni, és remélem nyár elején költözünk majd kertes házba. Viszont ez a lakásunk nagyon kicsike, nem tudom hol fogom majd tárolni a kocsit.
Szerintetek az gáz, ha egy zárt udvaron, fedett helyen tárolom? (ellopni biztos nem fogják, a biciklim is megvan) Párom szerint, hideg lesz a kocsi. Én meg úgy gondolom, hogy séta előtt be lehet hozni a lakásba, hogy átmelegedjen egy kicsit, meg a gyerkőc is fel lesz öltöztetve rendesen.
Azt se tudom, hogy hová pakoljuk majd a gyerkőc dolgait. Főleg a fürdetés okoz majd gondot.
Azt javasolja mindenki, hogy a szobában elegendő a 20-22 fok, nem kell nagyon meleg legyen. Fürdetésnél viszont kell a 28 fok. Ez a fürdőszobában megoldható, de az olyan kicsi, hogy nincs hely a kádnak. Bele tudom tenni a nagy kádba, de ahhoz le kell hajolnom. Az szerintem kényelmetlen lenne. Fürdetés utáni tisztogatást, pelenkázást gondolom a meleg helyen kellene megoldani, nem a 22 fokban. De a mosógépen nem fog eélférni egy pelenkázó. Gondoltam arra, hogy elhívom a védőnőt, hogy találja ki, hogy lenne a legjobb a babának. Gyakorlott anyukák, tudtok nekem valamit javasolni?
Ez, szerencsére csak egy átmeneti állapot, remélem gyorsan be tudunk majd költözni a NAAAGY házba, és akkor nem leszünk helyszűkében.
Na most nagyon sokat írtam én is. Bocs, ha saját hülyeségemmel esetleg untattam másokat.
Ja, még egy kérdésem lenne: Ruzicsky! Voltál a másik 4D-s UH-on? Én is szeretnék elmenni majd egy-két hét múlva, de a közös Praxisos tapasztalat miatt lehet kipróbálnék egy másik helyet.
Timka