Új privát üzeneted érkezett!

Eszter

Ma jelentkeztél be a Praxisba és csak majd' 1 hónap múlvára kaptál időpontot?!
De a hétvégi időpont miatt(mert 11.-e szombat) vagy egyébként se lett volna máskor hely?
Én eddig mindkétszer a tervezett UH előtt 1 héttel felhívtam őket, és mindig volt időpont. Mi alapból valamikor dec. második hete körül akartunk menni, mert akkor leszek a 32.hétben. De lehet, hogyha később hívnám őket, már csak jövőre kapnék időpontot?! Lehet, hogy én is bejelentkezem előreKép

Zsana
Zsömle és narancsléKép Még sose hallottam, de eddig ez hangzik a legjobbanKép
Jó neked, hogy nem idegeskedsz. Én minden hülyeséget elolvasok és megnézek, aztán meg itt aggodalmaskodom. A Szülőszobát gondolom láttátok egy páran. Hát most kivételesen én is elborzadtam, valami rettenet volt az a két köldökzsinóros rémtörténet.
És ezekután még képes voltam beleolvasni a Babanetes Rendelő oldalán a Gondok a köldökzsinórral című fejezetbe. Hát ott két igazi horrortörténetet olvastam. Le sem írom mit. Ezt tutira nem felejtem el, míg Kristóf a karomban nem lesz épen és egészségesen.
Tök hülye vagyok. Tiszta önkínzás, amit csinálok.
Bár ha ezt nem olvastam volna el és a műsort nem néztem volna meg, akkor találnék mást, amin aggódhatnék.

Én úgy irigylek mindenkit, aki nyugodtan és optimistán tudja megélni ezt a 9 hónapotKép
Én már februárt szeretnék és szülniKép De nagyonKépAz se érdekel, ha irdatlanul fáj, ha nagyon sokáig szenvedek, semmi, ami velem kapcsolatos, csak, hogy Kristóf egészséges legyenKép Majd utólag belegondolok, hogy milyen fájdalmas is volt ez az egész, de addig ez nem tud érdekelniKép

Babus(27+3)

Kép
babus2005

Zsana! Kép

Örülök, hogy a babáddal minden rendben van. Kép Azért kíváncsi vagyok, hogy 100%-osan is lány lesz-e. Kép
Igazad van, én megnyugszom a vizsgálatoktól. De nem azért mintha nagyon paráznék, és beképzelném a bajaimat. Sajnos a kisfiunk intenzívre került születése után 12 órával, vagy méhen belül fertőződött vagy szülés közben vagy utána, máig rejtély. A lényeg, hogy meggyógyult, és semmilyen károsodás nem történt a kis szervezetében. Kép Tudom, hogy sokmindent nem lehet vizsgálni, igazad van, sok mindenre még csak lehetőség sincs.
Nem idegeskedem, de azért nyugodtabb vagyok, ha időről-időre jók a leleteim. Kép
Vércukor vizsgálatnál valóban mázlista vagy! Kép Nekem legkésőbb jövő héten sort kell kerítenem a cukros löttyre, már előre rosszul vagyok az egésztől, de azzal "erősítem" magam, hogy a baba érdeke ez is. Kép

Beatrix
beatrix28

Zsana! Kép

A folytatásodhoz: nálunk is ez a helyzet, egy nagyon ritka, de nagyon súlyos rendellenesség a családban és ugyanezt mondták. Ehhez képest optimista vagyok, nagyon is! Kép
Klassz, hogy Te is így gondolod. Kép

Babus! Kép
Nehogy minden horrort magadra vegyél ám! Kép Csak nyugi, Te nagyon is vigyázol a babádra, minden rendben lesz és Kristófod egy csodaszép, egészséges kis bébike. Kép Gondolj mindig erre!!!

Borbolya! Kép
Nem láttam, de lehet, már nem is bánom. Kép

Beatrix
beatrix28

Beatrix

Örülj, hogy nem láttad a SzülőszobátKép
Ezt az egyet én is szívesen kihagytam volna.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Alexa előtt én is szívesen nézegettem a Szülőszobát (még az előző szériát), de most, amikor itt fickándozik a pocimban a kicsi lány, félnék megnézni. 2-t láttam, pont mázlim volt, szép szüléseket mutatott be. Első terhesként nem hiszem, hogy lenne bátorságom hozzá. Minden szülés más, de egy elsőterhes kismama elhisz mindent, amit lát, olvas, hall, így bátorságra vall nézni!

Babus, szerintem se parázz többet a kelleténél, Kristóf is érzi, és biztos nem örül neki. Észrevettem, hogy ha valamiért rosszkedvű vagyok, vagy ideges, Alexának sem tetszik, rugdos, feszíti magát, a hasam is húzódik.

Zsana, remélem, a 80% később 100% lesz! Van már nevetek? Kép

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Rég nem írtam, de olvasgattalak Titeket.

Megfogadtam, hogy Szülőszobát soha többé nem fogok nézni. Két hete a párommal néztük végig, akkor egész jó volt. A múlt héten már a férjecském szólt, hogy nem nézzük? átkapcsoltam egy pár percre, de nem bírtam nézni. Na akkor megfogadtam, hogy én nem fogom ilyen műsorral stresszelni magam.
Járok a kórházba szülés felkészítő tanfolyamora, így nagyjából képbe kerülök, hogy abban a kórházban mik a szokások, és nekem ez bőven elegendő. Voltunk már a szülőszobában is, és nagyon várom hogy éles helyzetbe visszatérjek oda.

Képzeljétek, vettem egy Mozart CD-t, és a amíg hallgattam a kiscsaj olyan aktív volt mint még soha. Tegnap a szülésfelkészítő tanfolyam után jött a Fellegi Ádám művészúr zongorázni azt is nagyon élvezte. Hallottam én már hogy a zene ilyen hatással van a gyerekekre, de Robbie Williamsre, U2-ra nem reagált ennyire intenzíven.
Párom szerint az tetszett neki, a komoly zenénél pedig jelzett, hogy ne kínozzuk ilyenekkel. Kép

Babakocsi ügyben én is tanácstalan vagyok még, akkora a választék, és a legjobbat, legpraktikusabbat szeretném. Szerencsések vagyunk, hogy földszinten lakunk, nem kell emeletre ciplelni, és remélem nyár elején költözünk majd kertes házba. Viszont ez a lakásunk nagyon kicsike, nem tudom hol fogom majd tárolni a kocsit.
Szerintetek az gáz, ha egy zárt udvaron, fedett helyen tárolom? (ellopni biztos nem fogják, a biciklim is megvan) Párom szerint, hideg lesz a kocsi. Én meg úgy gondolom, hogy séta előtt be lehet hozni a lakásba, hogy átmelegedjen egy kicsit, meg a gyerkőc is fel lesz öltöztetve rendesen.
Azt se tudom, hogy hová pakoljuk majd a gyerkőc dolgait. Főleg a fürdetés okoz majd gondot.
Azt javasolja mindenki, hogy a szobában elegendő a 20-22 fok, nem kell nagyon meleg legyen. Fürdetésnél viszont kell a 28 fok. Ez a fürdőszobában megoldható, de az olyan kicsi, hogy nincs hely a kádnak. Bele tudom tenni a nagy kádba, de ahhoz le kell hajolnom. Az szerintem kényelmetlen lenne. Fürdetés utáni tisztogatást, pelenkázást gondolom a meleg helyen kellene megoldani, nem a 22 fokban. De a mosógépen nem fog eélférni egy pelenkázó. Gondoltam arra, hogy elhívom a védőnőt, hogy találja ki, hogy lenne a legjobb a babának. Gyakorlott anyukák, tudtok nekem valamit javasolni?
Ez, szerencsére csak egy átmeneti állapot, remélem gyorsan be tudunk majd költözni a NAAAGY házba, és akkor nem leszünk helyszűkében.

Na most nagyon sokat írtam én is. Bocs, ha saját hülyeségemmel esetleg untattam másokat.

Ja, még egy kérdésem lenne: Ruzicsky! Voltál a másik 4D-s UH-on? Én is szeretnék elmenni majd egy-két hét múlva, de a közös Praxisos tapasztalat miatt lehet kipróbálnék egy másik helyet.

Timka
timka

Sziasztok!
Sajnos én is láttam az ominózus szülőszobát és szó mi szó nagyon ijesztő volt az egész..úgyhogy ez volt az utolsó rész, amit láttam. Alapvetően én is hajlamos vagyok minden miatt parázni, a legutóbbi alkalommal tekintélyes listával mentem a dokimhoz, hogy mi lesz akkor, ha...felvázolva egy rakás problémaforrást. 10 perc után megunta és villódzó szemekkel közölte velem, hogy tud még 626 dolgot mondani, ami miatt aggódhatok Kép. Elérte a megfelelelő hatást, mert miután 1 napig dühöngtem rá, hogy milyen bunkó volt, beláttam, hogy igaza van és így utólag végül is megnyugtató hatással volt rám, amit mondott Kép. Most éppen nem is izgatom magam különösebben (legalább még 15 percig Kép), de eléggé uncsi nap van ma ahhoz, hogy elkezdjen járni az ember agya minden hülyeségen. Viszont: ma anyukámmal ha minden jól megy, megnézzük a bridget jones2-t. Biztosan nem lesz olyan jó, mint az első, de azért a lehangolástól távol van Kép.
Franciska
Ui:A környezetemben lévő emberek szerint már látszik, hogy növekszik a pocakom! A párom is megállapította tegnap este, hogy ez már bizony gyerek-hasKép

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Timka! Kép
A babakocsi nem baj, ha kinn van, legfeljebb indulás előtt beleterítesz egy plédet, így a baba nem érzi, hogy "áthűlt" a kocsi. Bár a séta alatt is kihűl, ráadásul a babó fel is van öltöztetve, szerintem nem is érzi a kocsi hőmérsékletét.

A szoba hőmérséklete valóban elég 20-22 fokra, viszont én úgy tudom, hogy fürdéshez ennél "csak" 3-4 fokkal kell melegebb. Mi úgy oldottuk meg, hogy a gyerekszobában fürdettünk, ott pedig kis hősugárzóval fűtöttünk be fürdés előtt. Utána, amíg a mi szobánkban szopizott a bébi, addig Apa kiszellőztette a gyerekszobát, így nem is maradt meleg és friss is lett a levegő. Ezzel a szobában fürdetéssel megoldottuk a helyhiányt is, nekünk is nagyon kicsi volt a fürdőszoba. A kádhoz vettünk állványt, amit összecsukva kis helyen tudtunk tárolni, a pelenkázó pedig a kiságy tetejére került, ott tisztogattuk és öltöztettük a babát. Igaz így Apa cipelhette a fürdővizet be vödörrel, aztán ki a kádat, de csak így tudtuk megoldani. Kép

Reagálnék az otthonlét-unatkozás témára is:
Én szeptemberben volt 4 éve, hogy itthon vagyok, már az első terhességemmel 3 hónaposan eljöttem táppénzre. Előtte üzletkötő voltam, állandó pörgés, sok-sok emberi kapcsolat naponta. Mégsem hiányzik, és nem is unatkozom. Persze idő kellett ahhoz, hogy agyilag és szervezetileg is átálljak erre a nyugodtabb tempóra, de sikerült.
Most reggelente viszem Csabit az oviba, utána főzök, takarítok, pakolok és tanulok. Ebéd után megyek boltba, és ügyeket intézni, aztán 3-ra az oviba a gyerekért. És utána úgy elrepül a nap, hogy nincs időm unatkozni. Kép

Bocs, de lépnem kell a kajához.

Beatrix (25+6)
beatrix28

Sziasztok!

Jaj de jó, hogy megint elkezdtünk irogatni! Kép

A múlt heti Szülőszobáról annyit írtok (meg másik topikokban is), hogy gondolkodom rajta, mégiscsak meg kellene nézni. Lehet, hogy ettől még én is megijednék?

Igazság szerint én is parázok ám, de nem a szülés miatt és azt azt megelőző idő miatt. Én pont attól félek, hogy mi lesz az utána következő hónapokban, években, évtizedekben. Jó anya leszek-e, hogy fogom eldönteni, mi az amit még szabad és mi az amit már nem, stb.
Szerintem normális ember ezekre nem is gondol.

Zsu
Csak lány nevünk van (ezek szerint elég is): Sára. Azért eszembe szokott jutni, hogy lehet fiú is, akkor is nagyon örülnénk.

Timka
Én még sajnos nem találtam meg azt a zenét, ami tetszik neki, igaz, komoly zenével nem próbálkoztam.
A fürdetésről nekem az rémlik, hogy 24 foknak kell lenni. Nálunk fürdőszoba kilőve, mert kicsi is és fűtés sincs, úgyhogy marad a szobában fürdetés.
Babakocsit ha fel is tudom hozni, akkor is az erkélyre kerül, szerintem nem gáz, ha kinn van.
Mióta jársz szülés felkészítő tanfolyamra? Én úgy gondoltam, azt a vége felé "kell".

Franciska
Írd maj meg, milyen volt a Bridget Jones 2. Engem is érdekel, de jól lehúzták a kritikákban.
Egyébként a babók hogy bírják a mozit? Nem túl hangos?

Beatrix
Ez bíztató, hogy át lehet állni a nyugodtabb tempóra, remélem nekem is sikerülni fog minél hamarabb.
zsana75

Zsana
Szerintem tutira elborzadnál a Szülőszobán.
Én köztudottan nagyon bírom az ilyen dolgokat, élőben is láttam jópár szülést, de úgy telibe, ahogy jön ki a baba. Nagyon tetszett, abszolút nem rémisztett meg, sőt kedvet kaptam hozzá.
Én eddig minden Szülőszoba műsort is élveztem, nem rémisztett meg semmi.
De ez most, valami szörnyű volt. De nem maga a szülés miatt, azzal számomra semmi gond nem volt, hanem a komplikációk miatt, amiket jelen esetben szerencsésen megúsztak a babák. (elszakadt köldökzsinór az egyik esetben, valódi köldökzsinórcsomó a másikban, ami, ha még egy picit szorul, mondjuk a fájások hatására, vagy mert az anya pl. nincs kórházközelben, akkor a baba elhal)És ezt a két szörnyű esetet még egy műsorba is tették.
És a legjobb, hogy a doki ott ecsetelte, hogy ez előre nem felismerhető. Tehát bárkivel megtörténhet, akár az utolsó pillanatban is.
Ezekután is látni akarod?!?Kép
Én mondjuk tutira megnézem majd a többi műsort is, mert ettől eltekintve nagyon tetszik és bízok benne, hogy ennyire durva dolgok már nem lesznek benneKép

Timka
A fürdetéshez elég pár fokkal melegebb a szobában, mint ami alapból van.
A mi Kristófunk is a szobában fog pancsizniKép

Mi is december 11.-én megyünk a PraxisbaKép
Eszter, ti mikorra? Mi 11 óra 40-reKép Lehet, hogy találkozunk?Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Franciska
Mi tegnap láttuk a BJ2-t, és mindkettőnknek tetszett. Szerintem van olyan jó mint az első rész. A zenéket nagyon jól megválogatták. Viszont az utcsó előtti sorban ültünk és a hátunk mögött ülő nőszemélyek nagyon idegesítően élvezték a filmet. Olyan idegesítően röhögött a csaj. Csak nem szólhattam rá, szerencsétlen nem tehet róla, hogy olyan idétlenül nevet.

Zsana
KOmolyzenében ajánlom Mozartot, olvastam róla, hogy olyan dallama van, ami a babáknak nagyon bejön. Tapasztalatból mondom, hogy nálunk bevált.
Szülésfelkészítőre már 5 hete járok, minden kedden van 1/2 3-tól 4-ig. Utána van kéthetente komolyzene hallgatás és ez után kismama torna.
Általában majnem minden kórház szokott ilyen felkészítőt szervezni. Biztos abban a kórházban is van, ahol Te fogsz szülni.
Úgy tudom, hogy a kerületi vedőnők is szoktak ilyesmit szervezni. Én a VI. kerületire is el szoktam járni. Igaz VII. ker.-ben lakom, de ez közelebb van. Itt is lehet érdekes dolgokat hallani. Jövő héten például a zsebünket érintő témát (táppénz + egyéb juttatások) vesézik nekünk ki. A kórházban pedig légzéstechikát fognak tanítanak.

Nálunk sajnos csak egy szoba van + galéria. A pici valószínűleg lent lesz, mert ha lent elviselhető idő van, fönt nincs levegő.
A fürdőszobába be tudunk fűteni. Lehet hogy a kádba beleteszem majd az állványt, arra a kiskádat és így meg tudjuk oldani a fürdést.
Aztán odaviszem majd a pelenkázós cuccot és fürdetés után ott lesz rendbe rakva.
Nem tudjátok véletlenül, hogy az egyéb tisztábatételkor is 24 fok körül kell legyen vagy maradhat a 21 fok? és legfeljebb rakok rá egy törölközőt ha fázna...
Jajj, én is félek egy kicsit ettől a kezdeti idétlenkedéstől... a második gyereknél már biztos tapasztalabbak leszünk.

Timka
timka

Timka,

Te a szülésfelkészítô tanfolyamra hogyan kezdtél járni? Megérdeklôdted a kórházban, vagy esetleg a védônôd mondta?

Zsana,
én a hétvégén voltam moziban - azon ritka alkalmak egyikeként, amikor multiplexbe mentünk - és valóban idegesítôen hangos volt a film. De ami ennél is rosszabb, 3 olyan jelenet volt benne, amikor hirtelen és teljesen váratlanul, csak a sokkolás és rémisztgetés kedvéért iszonyú nagy "bummm" és hirtelen történések ijesztették meg a nézôket, engem legalábbis elég alaposan, de annyira, hogy még a szívem is gyorsabban kezdett dobogni. A harmadiknál már komolyan azt fontolgattam, hogy felállok és kimegyek, ennyit nem ér az egész. Szóval azt megfogadtam, hogy mostantól márciusig csakis szerelmi történetet vagy vígjátékot nézek meg. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Timka
Igen, nálunk is van a kórházban, de úgy rémlik, az utolsó egy-két hónapban szoktak oda járni a kismamák, én is január-februárra tervezem, akkor jobban rá is fogok érni.

Borbolya
Az igazság az, hogy én mostanában nem is bírok mást nézni, csak romantikus vagy vicces filmet. Pedig világ életemben utáltam a romantikusokat.
A multiplexeket én is utálom, mert túl hangos a film és utálom, hogy szürcsölik az üdítőt és zörögnek a popcornnal.
Apa viszont szereti, mert könnyen lehet parkolóhelyet találni.
A Bridget Jones-t játsszák a Puskinban is, asszem abban ki fogunk egyezni. (még meggondolom, hogy kibírom-e pisilés nélkül Kép)
zsana75

Ó, nekem mozi elôtt és után rohanás volt a mosdóba Kép, hát ez van. Legalább a filmet végigbírtam... Kép Egyébként a BJ-t én is a héten fogom megnézni. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok lányok!

Na mára jól beindultatok!!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. A védönö nekem is azt javasolta,hogy lehet,hogy vinnem kellene reggeli elsö vizeletet zuhi után és úgy,hogy az elejét kiengedem és csak a többit fogom fel és ez így lesz 4 hét múlva az tuti.

Hát a szülöszobáról inkább ne is beszéljünk, hál istennek az én drága férjem nem bírja és így nem engedte ,hogy nézzem!!

De a tegnapi vészhelyzet sem volt kutya, ha valaki látta gondolom egyet ért velem.

Csajok én semmi mástól nem félek,csak a koraszüléstöl,nemtudom miért ,de attól elborzadok és mindíg ezen jár az eszem, ugyanakkor azon is amit egy ismerösöm mondott aki ilyen agykontrollos és metafizikai iskolába jár stb. Szóval azt mondta,hogy ha sokat gondolunk valamire akkor beteljesíti azt a szervezetünk Kép De nekem mindíg ezen jár az agyam. Kép

Nektek szokott olyan érzésetek lenni sok séta , gyaloglás után,hogy feszül a hasatok alja. Nekem gyakran és ha ez a séta kicsit gyors, tehát sietek akkor még ráadásul van utánna némi fehér folyásom is. Ez vajon normális??

Nyitott,nyíló méhszáj??

Létezik az a bizonyos nyákdugónak nevezett sürü cuccc, ami a méhszájhoz van beékelQdve. Szerintetek,ha nyílik a méhszáj akkor az nem távozik onnan????? És a méhszáj nyílásának vannak e jelei, vagy csak vizsgálattal állapítható meg?? Nekem ez az állandó mumusom ,kikészítem saját magamat!!!! Kép

Hát nem vagyok normális az tutii!!

Írjatok!!

Timi 25+4
vargáné

Ja, és szerintem kituzhetnék a következô találka idôpontját, én benne vagyok, talán mások is szívesen jönnének. Én speciel legkésôbb a dec 4-i hétvégét javasolnám, annál késôbb már szerintem mindenki Karácsonyi ôrületben fog lebegni.

Szóval mindenki nyilatkozzon, kinek mi lenne jó! Kép

b

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Gyorsan átfutottalak titeket, de nem fogok tudni mindenkinek külön írni. Kép

Szóval én is megijedtem hétfőn, mert elkezdett göcsölgetni a vesémnél. De szerencsére elmúlt, a babó pedig annyira dorbézol , hogy rendesen kileng a hasam jobbra-balra.

Én voltam a Lehel térnél abba a diszkontban, én ajánlani tudom, bár az eladók nem voltak szimpik. Vannak body-k, 2db egy ezres. Vettem egy egy kordbársony gatyát Gergőnek Kép nagyon vagány. Van kiságy pelenkázóval, lapra szerelve, matraccal, később átalakítható. Meg vettem bébi hajkefét fésűvel asszem 470-ért, meg 3db-ot szakállkát (vagy mi a neve) 400-ért. Én tuti visszamegyek még oda, nekem tetszenek az árak, bár egy kicsit zsűfolt a hely, nehezen lehet elférni Kép

A derekam egyre jobban fáj, beálltam a panaszkodós kismamik sorába Kép de már csak két napot dolgozok, és ez fellelkesít Kép

Ja, ma felveszem a kismamacsomagot, holnap leírom, hogy mi van benne, de nem számítok nagy dolgokra. Mielőtt elmennétek valahova beváltani a kupont, érdemes felhívni a helyet, mert nekem kb. a harmadik helyen mondták csak hogy mehetek, máshol kifogytak Kép

üdv. minden kismaminak, kitartás, már nincs is sok hátra Kép

cic
cicmerák

Timi

Nekem is mániám a méhszájkinyílásKép
Én ezért könyörgöm ki állandóan a belső vizsgálatot és ilyenkor egy kicsit megnyugszomKép

Borbolya
Én találkaügyben a múltkori véleményemen vagyok.
Nekünk menni kell Pestre dokihoz 30.-án (ez egy keddi nap), dec.11.-én a Praxis miatt(ez szombat), és majd még valamikor karácsony előtt megint a dokihoz, mert az lesz a 32.hét. Ennek pontos dátumát csak majd később tudom meg.
Szóval másfél-két hetente autókázunk fel Pestre. Ennek se örülök, dehát ez van. Vásárolgatni is majd ezeken a napokon megyünk el, hogy külön ezért ne kelljen fölmenni.
Szóval, ha véletlenül e napokra esik a találka, akkor én szívesen elmegyek(persze ne hozzám igazítsátok), de ezeken kívül én azt hiszem, már kihagynám az utazgatást. Ekkora pocival ez a 80km oda és ugyanennyi vissza, már nem túl jó és nem is igazán ajánlott.

Babus(27+4)

Kép
babus2005

Hát Babus!
Ezzel most nem nyugtattál meg!! Kép

A zenével kapcsolatosan jut eszembe. Vasárnap annyira untuk már a tv müsort,hogy a vivánál kötöttünk ki , ahol is apa kedven zenéi mentek, pl Tankcsapda, Scooter stb. Apa 30-as hangerön hallgatta a dolgokat, hát erre szegény gyerköc fogta magát, és szemmel láthatóan a pocimnak abba a zugába kucorodott,ahol a legmesszebb volt a tv-töl. Persze mivel én azt nézegettem,hogy ö hogy mozog a pocakom ki volt rakva, de mikor így reagált gyorsan ráhúztam a pulóvert és odatettem a kezemet, erre rögtön megnyugodott. Szóval nem bírja a kemény zenéket ez már biztos. De a többi jöhet!!!!

Timi 25+4
vargáné

Sziasztok!

Mennyit írtatok ma! Alig bírom elolvasni, én ma befejeztem az utolsó nagy munkámat a "pocakkal", sikeres konferenciát szerveztünk!

Zsana!

Az első két hónapban 2,5 kg-t fogytam, majd a 18. hétig semmi, utána fokozatosan jött vissza az a 2,5 és még 1 kg.

Babus!

Nem tudom, nekünk most csak a hétvége jöhetett szóba, mert a párom hétköznap külföldön dolgozik, de az 5-6-i hétvégére nem kaptam már helyet, eredetileg akkor akartunk menni, bár nálunk kikötés volt, hogy a Győrfyhez mehessünk, az első alkalommal is nála voltunk, és fantasztikus képeket és filmet csinált.
Mi 10.20-ra megyünk, most olvastam tovább amit írtál még!:-)) Szerintem akkor pont még hárman lesznek közöttünk!:-(((

Na most kicsit le kell feküdnöm kinyújtani a derekam, mert reggel fél 6-tól pörögtem, és holnap délben repülök apjuk után! Már nagyon várom, bár kicsit félek "Ubul" hogyan fogja bírni a repülést, nekem eddig semmi bajom nem volt tőle soha, de terhesen még nem repültem!

Na este még benézek egy kis erőt gyűjteni hozzátok, nagyon rossz minden nap egyedül már 5 hete és még 5 hét van karácsonyig, jó itt egy kicsit felüdülni!!!:-)

tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Timi! Kép
Én pont tegnap döbbentem rá, hogy ideje lenne lelassulnom. Én is csak mentem, mentem az utcán, olyan haladós tempóban, ahogy szoktam, és rájöttem, hogy ez már gyors. Nekem is keményedett, feszült a hasam. Viszont ahogy lelassítottam, helyre állt minden. A folyás lehet talán természetes is, hiszen ilyenkor (terhesség alatt) megnő a hüvelyváladék mennyisége és fizikai "megerőltetés" hatására lehet, hogy több "folyik ki". Ez persze nem biztos, csak logikusnak gondolom.
A nyákdugó, hát nem tudom, szerintem csak attól, hogy nyílik a méhszáj, nem távozik. És szerintem nem lehet észrevenni, ha nyílik. Nekem az első terhességem végén, persze normál időben kezdett nyílni a méhszáj, és megrövidülni a méhnyak, de semmit nem éreztem, csak a doki mondta a vizsgálatokkor.
A koraszüléstől ne parázz, biztos minden rendben lesz. Nem szabad a rossz dolgokra gondolni. Hallottam én is a magukat beteljesítő negatív gondolatokról, de nem akarok hinni benne. Én inkább úgy gondolom, hogy minden úgy történik, ahogy történnie kell. Mondjuk nagyon konzervatív a gondolkodásom, ezek a lelki és pszichés dolgok elég távol állnak tőlem. Vigyázok magamra, bízom az orvosomban és remélem, hogy minden jól alakul. Csakis jól alakulhat! Kép
Ha ennyire aggódsz, miért nem kéred meg a dokit kerek-perec, hogy vizsgáljon meg? Csak nem mondana nemet, ha bevallanád, hogy mennyire aggódsz.

Cic! Kép
Ne is számíts nagy dologra a csomaggal kapcsolatban. Olvastam valahol, hogy majdhogynem a fáradtságot sem éri meg, hogy utánajár az ember. Persze, ajándék lónak ne nézzük a fogát. Csak azt tartom szomorúnak, hogy ennek az egésznek nem az a lényege, hogy ADJANAK valamit, hanem, hogy reklámozzanak. De ez van. Kép

Tamesz! Kép
Remélem, a repüléssel minden rendben lesz, amiket olvastam, minden kismama és pocaklakó jól bírta. Kép Hát nem irígyellek, hogy távol van a Férjed... Vacak érzés lehet egyedül lenni.
Lehet, hogy írtad, bocs ha figyelmetlen voltam, de a Párod itthon lesz már mire születik a Babuci, vagy utána is külföldön dolgozik majd?
Vigyázz azzal a pörgéssel! Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!
Én nem tudom valakinek (rajtam kívül)van-e olyan problémája,hogy kiragyásodott.Szörnyű és nem akar elmúlani, a dekoltázsomon talán soha nem volt egy pattanás sem,most meg úgy néz ki,mintegy rémálom.Egyszerűen nem lehet vele mit kezdeni.Gondolom a hormonok hatása lehet, de most ismerek 3-4 kismamát és senkinek sem ilyen.És már a hátamon is van egypár.
Ti meddig tudtatok hason feküdni vagy egyáltalán meddig szabad?Én félig hason szoktam aludni,de néha úgyérzem nyomja a pocit és csak forgolódok.
Ez tényleg komoly hogyha valamire sokat gondolok bekövetkezhet?Én állandóan aggódok valamin.Szombaton volt az a pár barna pötty azóta nagyítóval nézem a bugyit.Azóta semmi hál istennek,de tegnap azt álmodtam,hogy véreztem.
Jövő héten AFP vizsgálat,mire annak megjön az eredménye!
18 hetes uh-án megtudják mondani a lurkó nemét?

Timurr15+4Kép
Vendég

Szia Beatrix!

Na kicsit aludtam, most mennem kell szerződést aláírni, számlát leadni, sajnos fel kellett kelnem!:-(((
A párom elvileg Karácsonyig dolgozik kint, januárban már nem szeretném ha visszamenne, mert akkor már bármikor megérkezhet a Pocak, és együtt szeretnénk szülni! Hogy hosszú távon hol fog dolgozni, még nem tudjuk, várnák vissza, de abban megegyeztünk, hogy csak együtt tervezzük a jövőt valahol, mert nem szeretnénk, ha csak hétvégi apuka lenne, az sem neki, sem nekünk nem lenne jó. A szomszédokat jobban ismerné!:-))) Együtt vállaltuk a gyereket, együtt is akarjuk felnevelni. Megbeszéltük, hogy a fürdetés az ő esti programja lesz, addigra mindig haza kell érnie!:-)))
Majd meglátjuk, na most elrohanok, elintézem a dolgokat, majd este jövök!
Sziasztok, köszi a biztatást a repülésről!

Tamesz
26+5

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timurr

Én még csak pár hetes babás voltam és már akkor se esett jól hason aludnom. És féltettem is a babát, hátha nyomom. Úgyhogy én már hónapok óta csak a bal és jobb oldalamat váltogatom.

Én a babavárás előtt voltam iszonyú ragyás, meg a sok szétkapart pattanástól jó sebhelyes. Nekem szerencsére jót tett a babavárás, azóta csak 1-2 ragyám vanKép

És is állandóan aggódok. Nálam hülyébb tutira nincs, én 7 hónapja kivétel nélkül minden egyes WC-re menés után megnézem a WC papírtKép

Ha nem szégyenlős a lurkód, akkor nagy valószínűséggel meg tudják már mondani a nemétKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr! Kép

Ilyen gondom nekem is volt, így visszagondolva nem is tudom, mikor múlt el. Nekem a vállam, a dekoltázsom volt tele apró "pattanásokkal", de nem piszkáltam, csak tonikkal kenegettem naponta 3-szor. Most már szerencsére nincs ilyen problémám. Kép Viszont, ami sok kismamánál van, hogy teljesen megszépül a bőrük, hát az nálam nem igaz. Amúgy is problémás az arcbőröm, és most sincs semmi javulás, sajna. Kép De ez van, talán örök tini maradok. Kép
Én már rég nem fekszem hason, nem esett jól nekem. Szerintem Te is kezdheted az oldalfekvést, a babunak már biztos nem jó, ha nyomod hasonfekve.
Igaz, nekem így meg a csípőm fáj, az oldalfekvés miatt, forgolódok is egész éjszaka, de ez legyen a legnagyobb bajom. Kép
A baba nemét 18 hetesen éppen meg tudják mondani, de csak akkor, ha a Kicsikéd olyan kegyes Hozzátok, hogy megmutatja. Kép

Beatrix (25+6)
beatrix28

Babus
Eddig fél hason aludtam,de ezentúl még jobban figyelek,hogy ne "guruljak" a pocira.
Én is mindenkitől azt hallottam,olvastam,hogy megszépül a bőr.Erre az én szép bőrőm egy katasztrófa lett.A dokit megkérdeztem erről ,annyival el volt intézve,hogy terhesség alatt sok minden normális,hát ez is.Hát most már én is végig sasolom fogom a WC papírt.Kész idegbaj mire megjönnek az eredmények,már most bevagyaok tojva az AFP-től.
Egyik kismama társamnak a babáját alulról sikerült felvenni,olyan édi volt a kis popija.Rázta a kis fenekét és simán látszott,hogy nunusos.Remélem nekem is meg mutatja a drága.Te vásároltál már Kristófnak?

Timurr
Vendég

Beatrix
Bocs,hogy ezt mondom,de legalább tudom nem vagyok egyedül ,dettó nálam is ez van apró,ronda pöttyök,és hiába kenem semmi változás,de remélem nekem is elmúlik.Biztató,hogy neked elmúlott.
Mondjuk bosszantó,hogy a méreteim miatt elég jól nézne ki egy mellbedobós fölső,és nem lehet ,mert elájulnának az emberek,így is van egy jóindulatú kolléganőm aki naponta látványos elborzadást produkál,ha egy kicsit kilátszik.
A hasam elé rakok egy plüss macskát,hogy ne tudjak hasra fordulni,majd megszokom.
Te tudod,hogy fiú lesz vagy lány,

Timurr
Vendég

Borbolya, Zsana
Egyik alkalommal, amikor sokáig vártam az UH-ra beszélgettem kismamikkal és ők mondták, hogy van ilyen. Ők már nem jártak, mert utolsó hónapban voltak. Megadták a védőnő számát aki szervezi ezt a kórházban, felhívtam és mondta, hogy menjek bátran. De, így utólag már tudom, nem is kellett volna felhívni. Mehet bárki, lehet bármikor csatlakozni. Van egy program, ami szerint haladnak. Legközelebb január második hetében indul és mivel kb. 10 hetes én már tuti nem érnék a végére.
Ezért se halogattam. Mondjuk nekem van szadabdidőm (nem dolgozom) így el tudok menni. És lehet hogy az utolsó hónapban már nem lenne hozzá olyan kedvem, mert már türelmetlen lennék.
Meg aztán ki tudja, mikor hozza úgy az élet, hogy Fannika jönni akar?
Egyik barátnőm nov. 26-ra volt kiírva és már okt. elején megcsászározták, mert muszáj volt.

Egy kicsit én is félek ettől a koraszüléstől, de igyekszem elhessegetni a gondolatot.

Ma elég depis hangulatba kerültem és elmentem vásárolgatni pár apróságot a picurnak (textil pelenka, fültisztító, körömvágó olló)
MOst meg bele fogom vetni magam a babakocsi kitanulmányozásába, van egy-két tájékoztatóm már.

Nekem is fájdogál mostanában egy kicsit a hátam, de remélem semmi köze nincs a jóslófájásokhoz.

Babus! Én is minden áldott pisilés után megnézem a wc papírt, amióta tudom, hogy babát várok. Nem vagy egyedül.

Megyek, mert hazajött Apa...

Timka
timka

Timka
Ez megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ezzel a mániámmalKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr

Babaruhákat kaptunk egy párat, de még szeretnék majd venni.
Babakocsi már megvan, pelusból, popsitörlőből jól betáraztunk a Bababörzén.
Kiságy és szekrénysor rendelés alatt, elvileg már 1-2 héten belül meg kell érkezniük.
Eddig ennyink van, de most már a nagy decemberi Pestre járogatás alkalmával szeretnénk mindent megvenni. Januárra már szeretném ha kész lenne a szoba, teljesen berendezve, minden kis cuccával együttKépHisz rögtön február és itt van KristófKép Sőt, január utolsó két hete már a 37.-38.hét, tehát talán már akkor megérkezikKép Ennél korábban nincs engedélyezve nekiKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Láttam milyen bíztatóakat ítál Esztyxnek. Látod magadnak is ilyen pozitív dolgokat kellene mondogatni Kép.

Cic
Otthon mikor kötik be az internetet? Most átmenetileg nem fogsz jönni, vagy mi lesz?
Anyóssal ne törődj (bár én sem tudom le...ni az enyémet, mindig szörnyen felidegesít).
Szoval te decemberben kezdesz járni a kórházba tanfolyamra? Gondolkodom, hogy menjek-e veled. Milyen napokon és hánytól van?

Mostmár nem bírom név szerint követni, úgyhogy ömlesztve folytatom.

A koraszülés engem is nyugtalanít, márcsak azért is, mert a mi kórházunkban nincsen PIC, és ha elviszik a babát én meg maradok, az gáz.

A hason fekvésről nagyon nehezen szoktam le. Nekem akkor még nem jelentett gondot, csak időben akartam elkezdeni a leszokást. Rövid ideig most is szoktam hasra fordulni, de nem érzem kényelmetlennek. Igaz, a kezeimet ilyenkor magam alá teszem, tehát kétoldalon ki vagyok támasztva, kevésbé ér le a pocakom.

Ragya nekem nincs több, mint előtte. Talán picit kevesebb, de szép nem lett a bőröm.
Nekem a hasam szőrösödött be, hát elég gáz. Kép
Mondjuk már legyantáztam, de a tudat azért megmaradt.
A "jóindulatú" koleganők meg elmehetnek a...

Talival kapcsolatban nekem változatlanul a hétvégék a jobbak. Tényleg jó lenne minél előbb, mert már most látom, hogy az ajándék-vásárlás nálam is a végére marad.
Szerintem aki jönne, de valamelyik időpont nem jó neki, az szóljon és akkor kizárásos alapon eldőlhet az időpont.

Na, holnap már dolgozom Kép, bár kicsit morcos vagyok, mert az egyik koleganő a helyemre akarja hozni az ismerősét, ezért most nem tisztességes eszközökkel rá akar venni, hogy menjek betegállományba. Kép

És baromira irigylem azokat, akiknek apa már hazaért! (én még várhatok legalább egy órát, de inkább kettőt)
zsana75

Babus!

A WC papír nézés akkor nem egyedi, én is állandóan nézem!:-))))

A koraszülés nekem is megfordult már az agyamban, én mostanában egyre többször úgy érzem, hogy január végén meglesz már Ubulka, nem tudom honnan, csak úgy érzem.

Annak idején én egy hónappal érkeztem korábban 2,10 Kg-val, majd sikeresen lefogyasztottak 1,75-re, de egy hónap után hazaengedtek, bár akkor még a mamákat hazaküldték, nem is szoptathatott, a kórházban rögtön tépszereztek, így egy percet sem szopiztam. De semmi bajom nem lett, kamaszkoromra utólértem a többieket a méretekben.

Szóval mindig azzal nyugtatgatom magam, hogy ha a 32 évvel ezelőtti körülmények között én megmaradtam, akkor most, amikor sokkal fejlettebb már ez az ellátás, akkor bízni kell benne, hogy minden rendben lesz! A védőnő szerint hajlamom lehet a koraszülésre, de pozitívan állok a dologhoz, a gyerkőc fogja tudni, hogy mikor kell jönnie!!!

Zsana, ne hagyd magad, az a Te helyed, várja ki az ismerős amíg elmész, ez nagyon tetűűűű dolog!

Sajnos én is nagyon hasonalvó voltam, de már jóideje csak oldalt megy, de egyre kevesebb esik jól, reggel alig várom, hogy felkeljek, mert már fáj a derekam a fekvéstől is, már sehogy sem jó!!!

Bevallom, mi már kicsit rendezgettük a pocak szobáját, jó kis színes, vidám lesz, sőt összeraktuk a pelenkázót és a kiságyat is, amit öcséméktől örököltünk, de megvan minden csavar hozzájuk. Minden este kicsit beülök oda, és beszélgetek a pocakkal, hogy mennyire várjuk, ez lesz az ő helye, remélem majd tetszeni fog neki, meg ilyeneket, teljesen bolond vagyok???!!! lehet:-(((

Ti vásároltatok már cumisüvegeket? mellszívót? sterilizátort meg ilyeneket? Nekünk még ezek hiányznak, na meg egy csomo pipere cucc, pelus, kisolló, ..... Szóval milyet érdemes venni? mennyit?

Köszi a tanácsokat előre is!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsana

Az a baj, hogy másokat könnyű nyugtatni, de attól én még a saját kisbabám miatt parázok elegetKép

Tamesz
Még egy WC papír nézegetősKép Ez jóKép Én meg sokáig le sem mertem írni, nehogy gyagyásnak nézzetekKép De most már megnyugodtam, nem vagyok egyedülKép

Koraszülésről: én mindig új célidőpontot tűzök kiKép
Eleinte úgy voltam vele, hogy a 24.hetet érjük el, mert onnantól számít koraszülöttnek.
Most úgy vagyok vele, hogy a 30.héttől már jelentősen javulnak a baba életkilátásai.
DE a 33.hétre született babák már többségében jól vannak. Persze kell egy kis inkubátor, meg ilyesmi, de alapjában véve jól vannakKép
DE a 35.hét megint nagy fordulópont, ezek a babák akár már inkubátor nélkül is jól elvannak.
DE a 36.hét után már semmi rossz nem történhetKép
DE a 37.hét után akár már szabad utat is engedhetnék Kristófnak, hisz az már tök jó időnek számítKép
DE a legjobb a 38.hét és utánaKép

Úgyhogy mindig becélzom a következő időpontotKép

Egyébként én is úgy érzem, hogy nem húzzuk ki február 20.-ig, hisz akkor már a 42.hetet kezdenénk.
Márpedig a Clostylbegyt miatt tuti a ciklus félidejében fogant meg Kristófom, tehát ekkora csúszás nem lehet. Február 12.-én már a 40.hetet töltöm be, de szerintem már február első napjaiban meglesz a srácKép

Babus+KristófKép

Kép
babus2005

Sziasztok!
Én már úgy rendezném be azt a kisszobát,teljesen fel lesz újítva,én januárba esetleg februárban még dolgozni szeretnék,aztán csak a babyvel akarok foglalkozni,rendezgetni a szobáját,meg a kisruháit.Mi öröklünk babakocsit (nem a legmodernebb,de amíg nem ül jó lesz ,aztán veszünk neki valami klassz sportkocsit),kiságyat,ruhákat,de így is majd egy csomó mindent kell venni.
Nálunk a mi szobánkban lesz a kiságy egy ideig,fürdetés,pelenkázó az ő szobájába.
Nem tudom mi a jobb,ha egyből másik szobába alszik,vagy ha az elején velünk van.
Én is állandóan aggódok és várom a hetek múlását,legyen meg a 12 aztán a 16 -18-27,addigra kiderül ok-e minden!Aztán 32,talán akkor majd megnyugszom,vagy mégsem?
Nem fordultam egyszer sem hasra és elég jól aludtam.Haladás!
Ma meglepem magam egy vastagabb nadrággal,meg esetleg egy felsővel.Egy használható nadrágom van.
Menjenek a fenébe ezek a rossz indulatú kolléganők!
Anyóson én is látom,hogy néha gondolja magába a szépeket, de nem igazán érdekel ,ha sok már kiakadok,amúgy meg ráhagyom.
Vigyázzatok magatokra és a bébikre!

Timurr 15+5
Vendég

Helló Lányok!

Már lehet, hogy írtam, de én olvastam valami kismama magazinban, egy bőrgyógyász írta, hogy ez nem teljesen úgy van, hogy a terhesség alatt megszépül a bőr. Van akinek igen, de aki hajlamos volt a ragyára, annak általában rosszabbodni szokott a terhesség alatt a hormonok miatt. Túl sokat nem lehet tenni ellene. Kép Az én bőrőm is ilyen, és nekem is szőrös lett a hasam, ez tök furi, bár annyira nem vészes, de mindenesetre meglepődtem. Kép

Én azt álmodtam éjjel, hogy tüdőbajos vagyok. Na ezt adjátok össze. Kép

Meg én is láttam a vészhelyzetet, hát elég rossz élményem maradt róla, ez a rész ez most nem volt kismamáknak való..

r
ruzicsky

Sziasztok!

WC papír!!Hát az nekem is mindíg meg van nézegetve alaposan, sött néha egy fél tekercset elhasználok,hogy tuti nem véres stb.

Lehet,hogy rájöttem mitöl van vörösvértest a vizeletembe. Szóval a nagydolgokkor és mivel mondom egy fél tekercs papírt is képes vagyok elhasználni így azok egy kicsit kisúrolták a dolgaimat ott lent és az néha vérzik egy picit,mert nem nagyon van ideje teljesen begyógyulni és lehet,hogy onnan kerül oda a vvt.

Alvás, hát én is néha félhason ébredek,de nem igazán okoz gondot, de aztén olyankor nem vagyok elragadtatva magamtól.

Nektek volt már olyan érzésetek, mintha izomláza lenne a hasatoknak, szó szerint izomláz érzésem van,ha sokat állok!!Ez vajon mi lehet. Én azt szoktam rá mondani,hogy biztosan hasnövésem van, de hát a fene tudja. Remélem semmi roszz!!!

Timi 25+5
vargáné

Sziasztok!

Úgy tervezem, hogy első dolgok egyike lesz amikor megszületik a nagylány, hogy hasrafordulok és alszom egy nagyot. Persze ez csak terv, nagy alvásról lehet szó se lesz, és lehet nem is bírok majd hasra fordulni. DE NEKEM ANNIYRA HIÁNYZIK A HASON ALVÁS!

Ma el fogok menni a védőnőhöz. Kiváncsi vagyok mivel fog riogatni? Ez az utolsó esélye, hogy bevágódjon nálam.

KÉpzeljétek mióta egy hete rámijjesztett a doki a hízással nagyon odafigyelek a kajára, sok almát eszem, az ebédem általában saláta csirkehusival, nem nassolok és NEM HÍZOK!!!
Ahhoz képest, hogy az elején 1 hónap alatt 4 kg ugrott rám, most 2 hónap alatt értem el ugyanezt, és ebből csak az utolsó egy hétben figyeltem a kajálásra. Nem akarok hízott bálna lenni!
Irígylem azokat akik meg tudják tartani azt az ideálisan előírt súlytöbletet!

Timka
timka

Timka

Szerintem a legelső dolgok egyike ne legyen a hasrafekvés, mert szülés után még egy pár napig akkora lesz a pocid , mintha egy fél gyerek bent maradt volna mégKép De tényleg, simán pocakod lesz, amíg a méhed vissza nem húzódikKép

Timi
Elképzelhető, hogy így kerül oda a vér.

Babus(27+5)

Kép
babus2005

Sziasztok Pocakosok!

Jelentem összecsomagoltam, házat rendberaktam, már csak egy óra és jön a minibusz értünk, repülünk apjukhoz. Legyetek jók, majd jövő szerdán megpróbálok elolvasni mindent amit írtok!

Stockholmban ma reggel óta esik a hó, eddig 30 cm esett, és marha hideg van. De állítólag a hétvégén már Ti is kaphattok némi havat, vigyázzatok magatokra meg a pocaklakókra!:-))))

Szorítsatok, hogy ubulka jól viselje a repülést!!!

Sziasztok
Tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Jó utat, vigyázz Magatokra! És várunk vissza!

KépKépKép

Beatrix
beatrix28

Szisztok Lányok!

Na ezt nevezem! Ez már aztán tényleg termésKép

Tegnap megjártuk Kecskemétet (4d). Egy kis nunusos lakik a pocakombanKép Lizi baba (Aliz)Kép
Mindene megvan, minden rendben, csak kisebbnek tűnik egy kicsivel, mint a számolt kor szerint lennie kéne. Valszeg picit fiatalabb. Bár szerintem ez az 5 nap minusz nem jelent semmit, ugye?
Ja és nekünk valamiért elmaradt az a hagyományos mozizás, és fénykép sincs, csak 2D-s kinézetű, de ez lehet, hogy azért van így, mert jövőhéten úgyis vissza kell menni, mivel nem akar a doki olyan papírt írni, hogy 19 hetesen a szív rendben, ha egyszer még nincs annyi idős a baba. Na majd akkor rákérdezek a képre, mert azt nagyon szeretnénk kapni!

Zsana, Ruzicsky!

Tök jó, hogy nektek is szőrös lett a hasatokKép Mármint csak azért mert nekem is és azt hittem ez csak nekem járt ki. Szoktunk is a párommal röhögni, amikor is mondom,hogy nyilván nekem is lesz középen sötét csík a hasamon, csak éppen szőrből leszKép

Timurr!
Nekem is sokáig tök ragya volt, főleg a homlokom, meg a mellkasomon is keletkezett néhány szépség(pedig előtte itt soha nem volt), de mostanra normalizálódni látszik a helyzet.

Muki
(17+6) vagy (18+3) vagy (19+1)
vagy most már aztán tényleg nem tudom mennyiKép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Még egy pár gondolat:

Tegnap az is kiderült, hogy a méhlepényem hátsó falon tapad, mélyen, tehát egész leig elterül. Úgyhogy tök jó, hogy így már majdnem megközelítve a félidőt megtudhatom, hogy igazából kímélő üzemmódben kell működnöm. Ezen felbuzdulva hétfőtől táppénz. Azért is döntöttem így, mert az is eszembe jutott, hogy lehet a Picim annyi idős amennyinek számolva volt eredetileg is, csak mondjuk a stressz miatt nem tudott rendes ütemben nőni. De ezt csak az én fejem adta ki, nem tudom ilyen lehetséges-e. Valamint az is kérdés bennem, hogy mikortól figyelhető meg a babák eltérő növekedése, amit az öröklődés is befolyásolhat(én is elég kicsi voltam).

Sajna eztán ritkábban tudlak olvasni titeket, mert otthon nincs net, de majd időnként leballagok a közeli netezőbe és figyelemmel kísérlek benneteket!Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Tamesz

Jó utatKép
De jó nektekKép Mentek a nagy hóbaKép Én is havat akarokKép Bár kicsit most félek is tőle, nehogy elessek majdKép Ha már múltkor száraz úton elvágódtam, akkor mi lesz velem havas, jeges úton?!

Muki
Mondtam én, belehúztak a kiscsajokKép

Jó lenne már egy táblázat, pontosítva a neveket, kinek lesz kisfiú, kinek kislány. És kik azok, akik egyáltalán még megfordulnak a topikbanKép
Nem??
Nadine, ugye nem haragszol megKép De nem lehet, hogy valaki olyannak át kellene venni a táblázatot, aki gyakrabban tud jönni netközelbe?(nem magamra gondoltamKép)

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Timka! Kép
A hasonfekvés szülés után is gáz lesz, csak akkor a melleid miatt. Kép És először persze a poci miatt, ahogy Babus írta. Ha minden jól megy, és tudsz szoptatni, akkor a tejjel telt cici miatt igen kellemetlen lesz hason feküdni. Amúgy én is hasonfekvős voltam, 4 évvel ezelőttig. Aztán a két terhesség között nem szoktam vissza rá, megszokottá vált az oldaltfekvés.

WC papír: én is lesem ám!!! Kép

Timi! Kép
Én is hasonlóan jártam, mint Te a nagydolgos törléssel. De vettem nedves (kamillás) toalett kendőt, azóta nincs ilyen problémám. Kép Próbáld ki!
A vvt a vizeletben: szerintem nem kell rajta parázni, az orvosaim szerint nem gond, persze ha ki van zárva a húgyúti fertőzés.

Muki! Kép
Úgy tudom, hogy a 16. hétig "kell" a babáknak előírás szerint nőni, utána már előjönnek az egyéni sajátosságok. Előző terhességemnél amikor a kórházi UH vizsgálatok voltak, a leleten mindig rajta volt a referenciaérték is, és elég nagy eltérés volt a min-max között. Szerintem ne okold magad, a baba a saját ütemében fejlődik, lehet, hogy a következő alkalommal meg nagyobb lesz, mint a kora, nem egyforma a fejlődési ütem. Erre mondja a dokim, hogy az ember nem kaptafára "készül". Születésük után sem egyformán fejlődnek a bébik. Kép
Tesómnál mindkét gyerek mindig kisebb volt az előírtnál, kisebb súllyal is születtek (az egyik 2550 g, a másik 2750 g), és most egészséges, "normál méretű" gyerkőcök. A szopival gyorsan behozták a "lemaradásukat". Kép
Azért majd sűrűn sétálj a közeli netező felé... Kép

Nem is mondtam, hétvégén volt egy hasmenéses napom, be is voltam gyulladva rendesen, de szerencsére átment rajtam és gyorsan elmúlt. Kép

Beatrix (26+0)
beatrix28

Az én Kristófom is az első hetekben mindig kisebb volt a koránál, aztán a 13.hétre jól belehúzott, akkor már nagyobb volt 1 héttelKép, aztán belassított és a 20.hétre megint kisebb 1 héttelKép Kíváncsi vagyok a következő UH mit fog mutatniKép Lehet, hogy ő is pici baba lesz? De akkor mitől ilyen nagy a pocim?!

Babus

Kép
babus2005

Köszi Csajok!
Azért megnyugtat amit írtokKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Lányok!

Hasszörösödés és pattanások!!!Nekem is van mindkettöböl. Az egyik ismerösöm aki az egészségügyben jártas azt mondta,hogy azért,mert fiam lesz és a férfihormonok teszik.No de itt lányos anyukák is küszködnek hasonló problémával, ha nem tévedek!!És még egy dolog amit én észrevettem ezzel kapcsolatosan,hogy a pattanások leginkább akkor jönnek ki mielQtt megjönne, ha nem várnék babát,csak az a baj,hogy mire elmúlnak ismét itt a következö ilyen idöszak!!

Babus!!

Nagy has kontra kis has és baba méretei. Szerintem alkati kérdés is a has, de ez már közhely tudom. Viszont a tapasztalatom az,hogy babácskám az eddigi 3 uh szerint (ahol már mérhetö volt) mindíg az általam számított idöponttal volt egy idös és a megadott referencia tartományoknak mindíg a közepén volt minden érték, tehát nem volt sem kicsi sem nagy, viszont a pocim a tiedhez képest katasztrofális. Nincsen centim,hogy megmérjem,de nagyon kicsike a tiedhez képest az tuti. Söt láttam már 16-18 hetes kismamát olyan pocival,hogy még nagyobb volt mint az enyém 25 hetesen,de nem aggódom éppen az uh letetek "jósága" miatt. Igaz már nem láttam a drágámat 7 hete,de most meg éppen mocizik amit tegnap és tegnapelQtt nem nagyon tett,így ismét nyugodt vagyok.

Egyébként én is 3 kg alatt születtem, anyukám pocija kb olyan volt, mint másnak 6-7 hónaposan, szóval erröl ennyit.Nállunk ez családi hagyomány,mint ahogyan az is,hogy pontban a kiírás napján születünk,úgyhogy remélem ,hogy 26-án szombaton fogunk születni, persze majd csak februárban. Kép

Más!

Ti még nem éreztetek olyat,hogy alig esztek valamit ( föleg vacsira) és úgy érzitek szétpukkantok és mintha nem lenne elég hely a pociban. Én ilyenkor alig bírok felegyenesedni,csak görnyedve bírok elmászni az ágyig, ott meg lassan megszünik. Nem is lenne ezzel baj,ha evés közben észrevenném,de csak felálláskor érzékelem, akkor meg már nincs mit tenni, állva meg csak nem ehetek!! Kép

Timi
vargáné

Sziasztok!

Tegnap este óta iszonyúan fáj a hasam, ne nézzetek hülyének, de nem tudom, pontosan melyik része. Én gyomorra tippelek, de amióta van baba, kicsit átrendezôdtek a dolgok. Szóval ô mocizik továbbra is, és nem érzem, hgoy vele lenne baj, de a gyomorszájam környéke egész éjjel iszonyúan görcsölt, volt, hogy meg sem tudtam mozdulni!! Szerencsére már picit jobb, de étvágyam azóta se nagyon van, és már jó lenne, ha elmúlna...

Akkor én vagyok az a kivétel, akinek tényleg jobb lett az arcbôre a terhességtôl, nekem elôtte volt elég ragyás, havonta látogattam a kozmetikust, most meg tök normális. A hason fekvés nekem is "fájó" pont, én is imádtam hason feküdni, de már jópár hete nem esik jól, meg én sem akarom agyonnyomni a Manót. A hátonfekvéstôl viszont pillanatokon belül megfájdul a gerincem, így én is a kétféle oldalfekvést tudom variálni. Kép

Timi, az evéssel kapcsolatban nekem ugyanez a problémám! Ráadásul az idegesít, hogy ha észre is veszem, hogy na most vagyok tele, tudom, hogy olyan keveset ettem, hogy 2 óra múlva ismét megéhezem, és egészen egyszeruen nincs kedvem két óránként enni, így még befejezem legalább azt, amit kiszedtem, na és akkor már én is csak vánszorgok utána. Na ezt nagyon utálom, de tényleg nehéz pontosan kiszámolni, mennyi az annyi.

Ja, és a wc-papír problémaköre általános ezek szerint, én is szoktam figyelni... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus, szerintem a dec 11-et is meg lehetne esetleg beszélni, az mégiscsak hétvége, tehát valószínuleg többeknek jó. Zsanán kívül mást SENKIT nem hoz lázba a randi? Naaa, csajok, tessék nyilatkozni a témában!

Képzeljétek, vettem egy nagyon durván élénk (sütôtök Kép) színu kismamanacit, ma már hordtam is, és odakint - ha lehet - még élénkebb a színe! Na ebben tuti megismernétek a talin! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,
Olvastalak ám titeket csak időm nem volt írni.
Rám tört a fészekrakás.Takarítottam,párommal kitisztíttattam a szőnyegeket,hétvégén függönyt mosok.Ja és Dini minden 56-62es ruháját előszedtem,átválogattam,kivasaltam stb.Sajna minden nem lesz jó mivel dini nyári baba és így mindene elég vékony dehát vmi csak jó lesz belőle.Persze így is veszünk meg kapunk egy jó pár lányosabb rugit.Már kezdem rózsaszínbem látni a dolgokat.Kép
Alvás:Még éjjel is pörgök,az eleje óta nem aludtam egy igazán jót.Bezzeg Dinimmel...olyan jókat aludtam.Hát nem tudom ez jelent e vmit.
Bőr:Most ragyás,Dinivel megszépültem.Azt mondják a lány terhesség van ilyen hatással.Hát nem tudom,mindenesetre nálunk bejött.
Has:nekem már megjelent a barna csík.Ez jelent vmit?
A koraszüléstől én is félek,mert mi lesz Dinivel,hogy lesz megszervezve a bölcsi,apa mit fog csinálni stb...??Ezért is tört rám szerintem ez a fene nagy pakolás mert január-februárra már csak az apróságokat akarom hagyni,főleg ha akkora már akkora leszek mint egy bálna elég lesz Dinivel foglalkozni.Sajna most úgy tűnik benáthásodott így az itthoni pakolási roham tolódik,helyette játszunk és Némót nézünk(most ez a sláger nála).
Bocs ha hosszú lettem,sziasztok.
nyetus76

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?