Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa!

Én választottam szülésznőt, őt is Zsuzsának hívják és szuper jó csaj. Igazándiból ő volt velem, csak a magzatburkot repesztette a prof és a végére jött be. Az Ikea szobában szerettem volna szülni, de a tolófájások közben gyengült Lili szívhangja, így át kellett gyalogolnom a hagyományos szülőszobára. Annak pedig az eredménye az lett, hogy 3 nyomásra megszültem. Szóval a prof segített kicsit Lilinek (nyomta a hasamat), de egyébként hagyta, hogy minden menjen a maga útján. A szülés előtt kicsit féltem, hogy milyen lesz, de 100 %-ig megbíztam benne. És vagy 50 percig varrt, amit a szülésznő meg is jegyzett, miszerint: "Hímez professzor úr?" Persze poénosan. Annyi érzéstelenítő injekciót adott, amennyit kértem, meg is jeygezte, amikor csak kértem-kértem, hogy addig is többet kaptam már míg mások. Kedvesen. És nagyon kedves volt a szülés után is, bár nem volt 2 percnél tovább soha a szobámban. Én 50000 Ft-ot adtam neki, elvileg nem kért semmit. De én nagyon-nagyon hálás voltam neki!!!! A köv. bébit is nála szülöm, az tuti és Zsuzsánál.

Szia:

Anikó
Gerianikó

SZiasztok!

Anikó: ezekszerint az átgyalogolás itt szokás Kép Én az ikea szobában szültem, és utána a varrásra át kellett mennem a másik szülõszobába, mert már jött a következõ ember az ikea-ba. Vicces volt!

cory
cory

Sziasztok Lányok!

Jó olvasni a lecsöndesedett hangnemű leveleket.
Anikó nagoyn köszi a szülés beszámolót, félelem nincs bennem, de azért izgulok, hogy minden jól menjen és én is a legjobbat tudjam majd kihozni magamból azokban az órákban.
A kérdésem még az lenne, hogy miként tud az ember igazán szülésznőt választani, ha éppen egyik nap csak úgy becsöppen a kórházba, mert bébike jövetelét jelzi...
Már látom lelki szemeimmel, hogy az én édes kisfiam épp karácsonykor vagy sziléveszter és újév első napját fogja preferálni, az én hőn vágyott szülésznőm, meg épp nem lesz ügyeletben.....szóval, hogy lehet ebben választani?

Cory kedves: ha tudsz légyszi írjál az első otthon töltött közös napok tapasztalatairól!
Hogy telnek éjszakáid ? Hogy megy a szoptatás?
Van segítséged? (mama, testvér vagy barátnő)

Köszönet minden sorért, éljen a péntek és a hétvége!

Zsuzsi
Névtelen

Csajok, írnátok az IKEA szobáról, én nem tudom elképzelni milyen, olyan mintha egy hálószobában szülnél, ez kicsit bizar nekem, mármint ahogy elképzelem.
léda (léda)

Léda!
Én néhány hozzászólással feljebb írtam róla!
Nagyon hasonló egy hálószobához, és nagyon nyugis közegben van itt az ember!
cory
cory

Zsuzsi!

Szülésznőt úgy választottam, hogy elmentem egy kismama klubba és ott a számomra szimpatikus szülésznőt: Fantha Zsuzsa megkértem, hogy legyen a szülésznőm. Felírta, hogy mikor fogok szülni és ennyi. Attól kezdve jött velem NST-re és ultrahangra is. Megjegyzem én már a 37. hétben voltam akkor, de a 36. hétig lehet szülésznőt választani. Mázli, hogy engem vállalt. nem kell ügyeltben lennie, bejön anélkül is, plána, ha megfogadod.

Anikó
Gerianikó

Szia Anikó!

Köszia asznos tippet, én aztán igazán időben vagyok akkor még mindenhez.
Októbertől el szeretnék menni egy pár előadásra, amlyek között van, ahol a szülésznőkkel is lehet találkozni.
Coryról a " friss kismamák" rovatban olvastam hírt, úgy látom, hogy jól vannak, de persze nincs sok ideje levelezgetni.
Pocaklakóm sokat mozgolódik az utóbbi napokban, nagyn rendezkedik odabent vagy csak élvezi a még tágas fészkét.
Méf három hét, hogy láthassam a utrahangon.
Légyszi írjatok arról, hogy miként lesz egyre több a vizsgálat az utolsó időszakban? Mikor saccolják meg a baba súlyát vagy a tényleges korát?
Korrigálják még szülés várható időpontját a vizsgálatok eredménye tudatában?

Előre is köszi, erőt az új hétkezdéshez!

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzsi: én úgy tudom, hogy a szülés idõpontját legbiztosabban a 8-12. hét közötti uh-on tudják megállapítani, úgyhogy szerintem a vége alapján már nem változtatnak rajta! Nekem egyébként is az uh szerint 2 héttel kisebb volt, de nem módosították az idõpontot!

cory
cory

Sziasztok!

Én most vagyok kilenc hetes, és Rákóczi profhoz járok. A kórházban még csak egyszer voltam, és elsô látásra nem volt túl bizalomgerjesztô, de pozitívumok, amit írtatok, egy kicsit megnyugtatott. Ez lesz az elsô babánk, és mivel csak két éve élek Pesten, nincs igazán tapasztalatom sem kórházat, sem orvosokat illetôen. Itt nagyon kevés anyukát ismerek, ezért még érdeklôsni sem nagyon tudtam. Kérlek írjatok minél többet a tapasztalatokról, tarifákról, tornákról, illetve a szülésre felkészítô foglalkozásról.

Elôre is mindent köszi.

Ficak
Ficak

Sziasztok lányok!

Cory kedves, köszi a válaszért.
Ficakot szeretettel üdvözlöm, a Prof páciensei között pedig külön.
A kismama torna témában én már július óta próbálkozoma védőnői szolgálat mellett, de az illetékes hölgy elolvad a kedvességtől, de vagy nincs bent vagy foglalt vagy hívjam vissza....a lényeg: a mai napig nem indult el. Elegem lett ezen a héten és nem várok az ingyen tornára, elmegyek a Főv. Művházba, mert ott sem egy óriási az ár, 2.600.-/hó, mellettünk van és hetente két alkalommal lesz. No de milyen lesz?
Ha fenti kérdéseimre valaki tudna nekem válaszolni, hálás lennék.

Szasztok: Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

A szülés felkészítés meg minden héten kedden van este 6-tól az F épületben. Szerintem érdemes eljárni. Bár én nem voltam mindegyiken!

cory
cory

Sziasztok lányok!

Egy éve szültem a fiamat a Szent Imrében. Mindennel nagyon meg voltam elégedve. A szülés gyorsan zajlott, így pozitív élményekkel hagytam el a kórházat. Ebben az orvosom, és egy nagyon lelkes, szimpatikus fiatal szülésznő, Viola is segített. Szívesen látnám ezt a párost második gyermekem születésénél is. A szoptatásnál volt egy kis gondom, de a csecsemősök türelmesen tanították meg a fortélyokat.
Ajánlom a szülésznőválasztást mindenkinek.
Második gyermekemnél már én is kihasználom, hogy van ilyen lehetőség.
Névtelen

Sziasztok lányok!

Egy éve szültem a fiamat a Szent Imrében. Mindennel nagyon meg voltam elégedve. A szülés gyorsan zajlott, így pozitív élményekkel hagytam el a kórházat. Ebben az orvosom, és egy nagyon lelkes, szimpatikus fiatal szülésznő, Viola is segített. Szívesen látnám ezt a párost második gyermekem születésénél is. A szoptatásnál volt egy kis gondom, de a csecsemősök türelmesen tanították meg a fortélyokat.
Ajánlom a szülésznőválasztást mindenkinek.
Második gyermekemnél már én is kihasználom, hogy van ilyen lehetőség.
Névtelen

Szia Névtelen!

Elárulod, hogy ki volt a dokid?

cory
cory

Sziasztok!

Regebben irtam mar, hogy mindket lanyomat a ebben a korhazban szultem.

Most varom a harmadik babat, de o Irorszagban fog megszuletni.

Annyira jo lenne pedig, ha otthon szulhetnek.

A korhaz uj szarnyarol csak toletek tudok, de biztosan jo lehet. Ideje volt mar megepulnie ennek az uj szuleszeti szarnynak!

Az osszes orvos atment az uj szarnyba? Ferjem reven sok orvost ismerek onnan, de egyikotok sem ir Dr. Holba Sandorrol. O meg ott van?

Mindket esetben o vegezte a terhesgondozasomat, megis csak a masodik lanyom szuletett nala. Nem tudom, az elsonel miert nem fogadtam meg.

Aki meg szules elott all, annak jo szulest kivanok. Aki meg mar rul van rajta, annak meg sok boldogsagot a babahoz!

Sziasztok

Margaret
Margaret

Maaaaargaret! Bujkálsz elõlem?
Írd egyszerûen meg, hogy nem társalgunk, és nem kereslek többet...
Azt hittem, fontos lett volna, hogy beszélj vkivel.

Edóka
Edóka

Szia Margaret !

Én 1999. decemberében Nála szültem !

Szilvy
Szilvy

Edoka!

Nem bujkalok! Ur isten! Ne hidd azt!

Egyszeruen nincs idom! Mert mire vegzek az emiljeimmel a yahoo-n, addigra mar nincs idom bejonni a babanetre. Ha meg itt vagyok, az csak ot perc!

Otthon este nem mukodik az internet, hiaba probalkozom. Olyan foglalt, hogy na!

Probaltam az emil cimedet kikutatni, de nem sikerult!

Ne haragudj!

Olyan sokat gondolok pedig rad! Es minden nap elhatarozom, hogy babaneten leszek, de nem megy!

Itt az en emil cimem: omargit@yahoo.co.uk

Irjal!

Valamikor csak osszetalakozunk!

Szia

Margaret
Margaret

Margaret!
Emil ment + levél az abortusz topikon.
Írhatsz bármikor.
Edóka
Edóka

Szia Dia!
Valahol olvastam az orvosodról, nagy nehezen kinyomoztam a magánrendelõjét, (BÁlint dr.) a Kismamában cikket is olvastam róla, és teljesen el vagyok keseredve, hogy nem fogad új pácienseket. Miért? Én februárban szülök, és ha nem sikerül Bálint dr.-hoz bejutnom, akkor fogalmam sincs kinél. Ha õ valóban nem fogad, akkor tudsz valakit aki hasonlóan vezeti le a szüléseket mint õ?
Elõre is köszi a segítséget.
Üdv.
Bea
beatrix (beatrix)

Bocs elfelejtettem ,hogy
Esetleg a válaszod az e-mail címemre is elküldhetnéd: aamiller@elender.hu, mert nagyon nehezen találok vissza a társalgó oldalaira.
Köszi Bea
beatrix (beatrix)

Bea!

Mél ment.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Ficak mizújs veled? És Zsuzsa veled? Én a Profnál szültem, ha vkinek kérdése van, szívesen válaszolok.

Puszi:

Anikó
Geri aki Anikó

Dia!
Válaszmail is ment.
Bea
beatrix (beatrix)

Sziasztok!

Cory és akik mostanában szültetek, a babának mit kellett a korházba vinnetek? Adnak mindent vagy vigyünk ruhácskát, pelenkát?

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Szia Kisbibe!

Ruhát, amiíg bent vagytok, kap. Pelus viszont kell. Asszem, minden más is van. Esetleg még popsitörlõ-kendõ elkelhet...

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Kisbibe: szerintem popsi törlõ kendõ is kell! Minden mást tényleg adnak. Body, rugdalózó, textilpelus stb. mind van!

cory
cory

Sziasztok!

Dia, Cory köszi a gyors válaszokat.
Ti ezeket a kezdö csomagba raktátok, vagy kedvesetek hozta be késöbb? Bocs, hogy ilyen hülyeségekkel zargatlak Benneteket, de most kezdtem összekészitgetni a cuccost és olyan soknak tünik, mintha egy honapra mennék nyaralni, nem pár napra a korházba.

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Kisbibe, én behozattam a párommal. De szerintem, fõleg, ha autóval mentek, nyugodtan viheted a kórházi cuccal együtt is.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Kisbibe: mivel én úgy mentem be a kórházba, hogy már 5 perces fájásaim voltak, tudtam, hogy még aznap meglesz a baba, tehát vittem be magammal.

cory
cory

Sziasztok Lányok!
Végre bebocsátást nyertem a babanet hasábjaira!
Én is a Szent Imrében szûltem, négy és fél hónapja. Az új részbe folyamatosan költöztünk át, így két éjszakát ott töltöttünk, azután engedtek haza. Kissé káosz volt az új rész körül, de nagyon gyönyörû és föképpen tiszta lett, ami a régi szárnyról nem mondható el...

Én is a Violánál szûltem. Nagyon kedves volt!

Tölünk a pelust elfogadták, de popsitörlöt nem kértek.

Ronic
ronic (ronic)

Sziasztok!
Tudtok valamit a Vajda doktorról? Ha borzasztó, akkor még van idõm másik orvost keresni. Segítsetek információitokkal, ha tudtok. Köszönöm
Névtelen

nem hallottam róla rosszat. de amondó vagyok szülésznöt válassz ök teszik a legtöbbet. A Gabi, Viola, Irén nagyon kedvesek és segítökészek.
ronic (ronic)

Szia Ronic!
Köszönöm az információt. Mikor kell válsztani a szülésznõt és Õk mekkora "hálapénzre" tartanak igényt? Tudsz errõl nekem valami okosat írni?
Névtelen

SZia Névtelen!

Én úgy tudom, hogy legkésõbb a 36. hétig kell választani szülésznõt, mert utána már nem vállalnak el.
Árat nem tudok, mert nekem nem volt választott szülésznõm.

cory
cory

Névtelen!

Szülésznõt tényleg a 36. hétig választhatsz, utána már nem nagyon. Én Fantha Zsuzsát választottam és 1000 %-ig meg voltam elégedve vele. Szuper jó fej és a szülésnél is minden kérdésemre válaszolt. Õ azt mondta nem a pénzért csinálja, én magamtól adtam neki, de annyit amennyit gondoltam.

Anikó
Anikó

Sziasztok
Én 4 éve szültem a Tétényiben Dr. Barna Istánnál, akihez évekig jártam a terhességem elõtt.Hát mit mondjak, a szülésem óta a kórház és az orvos közelébe se akarok menni. Már a terhesgondozás alatt is felületesnek tûnt, mindig a kórházba hívott ahol viszont állandóan rengeteg dolga volt (operált fõleg nõgyógyászati mûtéteket csinált) ezért rendszereint sokat kellett rá várni. Ha kérdeztem tõle azt inkább macerának vette, mondván ne akarjam én jobban tudni. Mikor eljött a szülés ideje (elfolyt a magzatvíz), közölte velem, hogy biztos nem folyt el mást éreztem! Hogy lehet azt összetéveszteni nem tudom. ez reggel 8órakor volt, legközelebb délután 3kor nézett meg, amikor közölte ne akarjak már annyira szülni, még sehol se tartok. Mindha az ember befolyásolni tudná amit érez! Mivel egész nap operált s nem nézett felém se, a szülésznõk pedig ünnepeltek valamit (decemberben szültem) még a 3 perces fájásoknál sem mehettünk be a vajúdóba, vagy a szülõszobába, kint a váróban!!! kellett eltölteni az idõt. Nem kellemes dolog vadidegen emberek között vajudni, akik éppen látógatóba jöttek máshoz! Mikor már kellõképpen kivoltam, a doktorúr gondolta csinál is valamit elküldött NST-re, majd megint eltûnt. A vajúdásom utolsó 4 óráját (mivel alig tágultam) háton fekve az NST asztalon kellett töltenem, ahol még megmozdulni sem szabad, mert akkor a baba szívhangját nem lehet hallani. Szörnyû volt a kiszolgáltatottság. A férjemet be sem engedték hozzám, mert az Nst a 3ágyas szülõszobában volt. A tolófájásokkal viszont megérkezett Barna doktor is, amikor elkezdett kiabálni velem, miért nem tudom megfogni én a két lábamat (teljesen kivoltam már fizikailag), s ezért kénytelen volt beletenni a kengyelbe. Az sem tetsztett neki, hogy nyögtem a tolófájáok alatt (nem kiabáltam, nyögtem amit nagy különbség!)Hát bocsánat nem ment úgy hogy egy hang se jön ki a torkomon. 15 perc alatt megszületett a fiam számos fejlõdési rendellenességgel, amit mint azóta megtudtam ki lehet mutatni ultrahangon, s amit õ észre is vett de nem szólt !!! Ezt onnan tudom, hogy a kismama könyvembe a maga macskakaparásával beírta a kételyeit (azóta tudom mit jelentenek azok a latin szavak), csak nekem felejtett el szólni róla. Szülés után a kint várakozó családomnak annyit mondott, hogy ez egy nehéz szülés volt, ami 50.000 Ft-ba kerül. Mikor az apukám kiakadt ezen a stíluson, a doktorúr úgy megsértõdött, hogy a gátsebem varrásánál elfelejtett? érzéstelenítõt adni.
Hát ez az én történetem. Lehet hogy mással rendesen viselkedik, bár a kórteremben más kismama is panaszkodott rá a szülés alatti nem odafigyelésérõl. Szerintem már belefásult a szülésekbe és inkább nõgyógyászati mûtétek vonzzák. Csak azt nem értem, akkor mért vállal terheshondozást és szülést, ha már nem érdekli.
Most ismét babát várok, már a 7. hónapban vagyok, s a jelenlegi orvosommal nagyon megvagyok elégedve.
Dana
Névtelen

Kedves Dana!
Szomorú, amit írtál...
Nekem is ajánlották ezt a dokit, de szerencsére nem döntöttem úgy, hogy hozzá megyek szülni.
Inkább dr. Balogh Tibort választottam, és nem kellett csalódnom.
Remélem mostmár sokkal jobb élményben lesz részed, jó szülést és gyönyörû egészséges kisbabát kívánok Neked!
Ági
Ági

Szia Cory! Szia Anikó!
Köszönöm a szülésznõre vonatkozó infókat, ezek szerint bõven van még idõm a választással.
Névtelen helyett
Angéla

Sziasztok!

Én 2000. november 18-én szültem a Szent Imrében, de soha többet nem fogom átlépni a kapuját vagy az akkori orvosom közelébe menni! Tudom, hogy már új rész van, de a személyzet nem változik!! Fogadott orvosom (dr. Lovas Péter) és szülésznõm (Nyulas Jolán) volt, de egy horror volt a szülésem és az ott töltött 4 nap is.

A szülõszoba bemutatásán biztosítottak arról, hogy itt mindenféle alternatív dolog rendelkezésre áll, majd ezek után háton fekve, kengyelben, NST-vel, oxytocin infúzióval, kézzel tágítva, a hasamba könyökölve kinyomták belõlem a gyerekemet. Akinek ettól a kis "segítségtõl" bevérzett a szeme fehérje. Errõl a csecsemõsök rögtön megállapították, hogy nehéz szülés volt.

48 órát vajúdtam, de ez senkit nem érdekelt, mivel éjszaka szültem kérésem ellenére sem adtak SEMMILYEN fájdalomcsillapítást (a halálomon voltam 2 nap vajúdás után), pedig a várandós könyvekben többféle módszerrõl is írnak. 20 percenként jöttek csak be megnézni, hogy mi van velem, gondolom azért mert a férjem velem volt. Semmit nem kérdeztek hogy akarok-e, látták, hogy már nem vagyok magamnál a szenvedéstõl, de teljesen szenvtelenül tették a dolgukat, egy bátorító szavuk nem volt, nem kérdezték, hogy nem akarok másként feküdni, állni, stb. Az utosló 3 órát az NST-n töltöttem fekve az 1 ágyas szobában. A szülésznõ semmit nem mondott, egyetlen szavára nem emlékszem, nem biztatott, nem segített, én a kis naiv azt hittem, hogy azért választok szülésznõt, hogy "nõ a nõvel" bánásmódot kapjak. Ebbõl semmi nem valósult meg. Egyedül a gátvédelem sikerült nagyjából (enyhe hámsérülések), de mint késõbb megtapasztalhattam, ennek köszönhetem a maradandó gáttáji gyengeséget, hogy erõsen túlnyúltak az izmok és a szövetek, ugyanis háton fekve nem szabad gátmetszés nélkül szülni!!! (Geréb Áginál olvastam mostanában, és bizonyíthatom, hogy rosszabbul jártam, mint a gátmetszésesek!!) Minderrõl ugyancsak elfelejtettek tájékoztatni.

De leginkább a csecsemõosztály miatt beszélnék le mindenkit errõl a helyrõl. Abszolót nem foglalkoznak a kismamákkal, nem segítenek a szoptatásban, nem kérdeznek semmit, hogy megy-e, nincs-e kérdés. Tulajdonképpen arra használják fel a rooming-in szobákat, hogy kiszórják a bébiket, és onnantól kezdve legalább róluk le van a gond. A nõvérek szó szerint 3 másodpercnél tovább nem tartózkodtak a szobában. Én amúgy is sokkos állapotban voltam, azt sem tudtam élek-e vagy meghaltam, úgyhogy nem volt energiám rávenni õket arra, hogy segítsenek. Többszöri kérésem ellenére sem fejtek meg (mindig másokat kértem meg, hátha valaki megszán, de nem), nem jött ki a tej a mellembõl és így hazaengedtek. Senkit nem érdekelt a dolog. A gyerek él, az anya él, a többi nem az õ dolguk. Nem is sikerült a szoptatás.

Nekem iszonyú érzés volt, hogy a férjem nem lehet velem az életemnek a legszebb de egyben legnehezebb idõszakában, és egyedül kell megbirkózni mindennel, segítség nélkül.

Én részemrõl mindekit eltanácsolnék a helytõl, mert nem igaz az az imidzs, amit mindekivel elhitetnek. Gondolom a felújítás után még többen bedõlnek majd. Csak sajnos a szülés után tudtam meg egy tapasztalt anyukától, hogy nem szülészetet, hanem csecsemõosztálz kell választani. A szülés olyan amilyen, úgysem igaz, amit elõre ígérnek (a fal színe engem nem foglalkoztatott vajúdás közben), a gyerek viszont mindenképpen meg fog születni, és az õ ellátása az egész életére kihat. Az IKEA szoba viszont nem. Ez pedig a csecsemõsökön múlik senki máson. Sajnos. A kislányomnak olyan mélyre adták a BCG-t, hogy késõbb begyulladt (nem szóltak!!), hónapokig gyûlt benne a "túró", majd kifakadt és egy 1,5 négyzetcentiméteres csúnya vörös heget hagyott a karján egész lent a könyök felé. Az én gyönyörû kislányomon!! A védõnõ csak annyit mondott hányavetien, hogy majd meg kell plasztikáztatni. Hát köszi, ettõl most sokkal jobb lett! És persze ezért senki nem felelõs.

Részemrõl kórházban csak akkor fogok legközelebb szülni, ha nagyon muszáj, egyébként kizárólag otthon. Én elhittem a maszlagot, hogy otthonszülés a kórházban, meg a kórház biztonságos, de sikerült kiábrándulnom a gépezetbõl. Sokkal rosszabbul jártam így. Egyébként rengeteget fizettünk mindenkinek, a férjem orvos, nem azért történtek ezek mert nem tudták, hogy kapni fognak-e valamit.

Nekem rögtön odaadták a kislányomat (merték volna nem odaadni!), a hasamra tették, de nagyon hamar elvitték fürdetni, stb. A két óra megfigyelés alatt az IKEA szobában voltunk a babával, de rám se néztek, nem tudom mi értelme volt. Utána (reggel 8-kor) sajnos elvitték a kislányomat, mert nem volt szabad baba-mama szoba, de a 10 órai szoptatásra már kihozták. Utána délután 3-tól átköltöztem és velem lehetett a kisbabám.

Nekem nem igazán a tárgyi feltételekkel voltak gondjaim, hanem az emberi hozzáállással. Pedig én ezt vártam volna el.

Egyébként a kórház ultrahangjára átlag 2,5 órákat kellett várnom. Az NST-s hölgy is borzalmasan kelletlen és a hely is kényelmetlen.

Köszönöm, hogy leírhattam a véleményem, szívesen válaszolok részletesebben is ha valakit érdekel.

Emesemama
emesemama (emesemama)

Sziasztok!

Húha, ezek a kemény vélemények. Hát nekem egész más volt az egész. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem hiszem el azt ami történt. Sõt.

Idén szültem március 14-én, a profnál és mint fentebb írtam Fantha Zsuzsa szülésznõnél. Azért fogadtam szülésznõt, mert én mindig tele vagyok kérdésekkel és szerettem volna, ha van egy ember, aki válaszolni tud ezekre vajúdás közben. Pl. meddig tart még a tágulás, vagy mennyire fog fájni a tolófájás vagy kell-e gátmetszés stb, stb... Kérdés volt rengeteg és válasz is, kedves válasz és nagyon jó volt, mert ott volt Zsuzsa mellettem. A prof kitûnõ szakember, aki mindig rohan. Nem egy bájolgós típus, de nem érdekelt, mert amit tudni akartam, azt Zsuzsától megkérdeztem, aki a 37. héttõl kísért NST-re és rengeteget beszélgettünk. Azt akartam tudni, hogy jó kezekben vagyok és a kórházban is abban leszek és a születendõ babám is. És abban is voltam. A szülésem napján 5-en vajúdtunk egyszerre, de mindenkinek volt egy kedves szava. Rövid szülésem volt (5 óra) de nagyon kemény. Az Ikea szobában vajúdtam, a vége felé szülõszéken, de mivel kakis lett a magzatvíz át kellett menni a hagyományos szülõszobába és ott fekve egy nyomásra megszülni. De akkor nem érdekelt, sõt jobban esett feküdni, mert már nagyon fáradt voltam. Nem volt kézzel tágítás, ha volt is esetleg nem éreztem és nem nyomátk ki belõlem Lilit. Szülés után 40 percig varrtak max. mennyiségû fájdalomcsillapítót kaptam és másnap vígan ültem a gátsbemen, míg mások alig tudtak menni vele. Az igaz, hogy a csecsemõsök nem sokat segítettek, de hálistennek nem is kellett, mert Lili profin szopizott az elsõ pillanattól kezdve. Mázlim volt azzal is, hogy egyágyas szobában lehettem és oda látógató is bejöhetett és a fürdõbe sem kellett kicaflatnom. Anyukámék és a párom sokat tudott segíteni így. Nem voltam rászorulva a nõvérekre és lehet, hogy ezért nem is éreztem igényét. Ez olyan anyukának biztos nehezebb, akinek nem volt ilyen háttere, hiszen a szobákba nem lehet bejönni látogatni.

Összességében pozitív élményem volt és én oda megyek szülni másodszorra is és remélem, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Hát igen, én is az egyágyas szobába akartam kerülni, pont a látogatások miatt, csakhogy ez nem kedv, hanem hely kérdése. Egy császáros anyuka volt benn, aki elõzõ nap szült, mint én, úgyhogy esély sem volt arra, hogy a szoba netán megüresedne, mert õket 7 napig tartják benn. Ha összejött volna az egyágyas, talán én is jobb emlékekkel távozok, bár ez a csecsemõsök pocsék hozzáállásán nem változtatott volna, és én leginkább ezért vagyok mérges a helyre.

Emese
emesemama (emesemama)

Sziasztok!

Emese: már 3 db egyágyas van, amik fizetõsek, tehát az van ott, aki akar. A császárosok 3 ágyasban vannak.

cory
cory

Sziasztok,

Cory
nem tudod véletlenül, mennyibe kerül az egyágyas szoba?

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Az új épületben két egyágyas szoba is van, külön fürdõszobával. NEM KELL ÉRTÜK FIZETNI SEMMIT! Az kerül be aki akar. Éva.
Névtelen

Sziasztok! Én még fizettem az egyágyasért 2000 októberében, ha jól emlékszem, napi 3500 volt.
Eryc@

Sziasztok! Igen napi 3500 Ft volt. Ha jól emlékszem.

Anikó
Gerianikó

én úgy tudom, hogy az egy ágyas szoba napi 3000+áfa
cory
cory

Az új épületben nincs fizetõs szoba. Érkezési sorrendben történik az elhelyezés, ha több hely van választási lehetõség van.Az info rossz, hogy fizetni kell.
névtelen

Sziasztok!

Szomoru, amit olvastam Emesemamatol. Nemsokara hazajon a parom, es elkezdhetunk akciozni, es ha osszejon a kicsi, en is ott szulok majd. Azert lepett meg ez a hozzaszolas, mert eddig csak pozitiv velemenyeket olvastam a dokikrol. A csecsemosoket mas is szidta, bar ha jol emlekszem, azt mondtak, hogy sajat joszantukbol nem surognek korulotted, de ha megkered oket, segitenek. Emesemama, te szoltal nekik? Erdekelne, hogy ennyire nem segitokeszek, vagy csak te nem kerdeztel toluk? Most, hogy ennyire kozel van (remelem) a terhesseg nalunk is, szeretnek biztosat errol a helyrol, es eddig olyan pozitiv benyomasom alakult ki rola. A dokinom annyira jo fej es normalis, nem szeretnek mast keresni a korhaz miatt.
Szidi
Szidonia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?