SZiasztok!
Itt van egy hűtleg, de készkáoszéletű fórumozó ismerősötök
És itt van egy négy napos ünnep, amikor sokat leszünk kint, de apa is itthon van, szóval lesz egy kis időm írni mindenkinek, aki megkeresett. Higgyétek el, olvastam mindet, csak még a válaszolás
De igyekszem
És elnézést azoktól, akikhez elterjedt a hír, hogy megírtam a szüléstörténetemet ( 3 hét alatt
és bambaságom miatt nekik nem küldtem el.
Légyszi ne haragudjon senki rám, itt olvashatjátok
http://www.okosanyu.hu/Gyerekszoba/Albert
Szóval, nem véletlen van ez a 6 hét kitalálva gyerekágyilag
Az első hét kb. arra ment el, hogy hazajöttünk
A másodikon már a szárnyacskáit nyitogatta. Hiszek benne, hogy a kórházból hazahozott kicsik, angyalok. Mert ugye ott nincs tutujgatás, ordítanak, aztán rájönnek, hogy ha nincs tele a pelus és nem üres a pocak, senki nem fogja őket felvenni. Így nem is sírnak. De aztán itthon újra kezdik. Persze én is elkövettem a hibát, hogy ha már nyünyizett, akkor kicsi ének, kicsi mesélés, kicsit kézbe... szóval, showműsor... A harmadik hétre értünk el oda, hogy akkor ezt már követelni kezdte és hopp, már két órákat hurcoltam kézben és énekeltem, és meséltem... Szóval, időben elkaptuk, most megy a szoktatás, hogy újra jó gyerek legyen. Most már kicsit jobb vagyunk cici témában is, de mindig van valami...
Volt egy jó kis fehéredett mellbimbó, amikor is eldugult a tejjárat és az egész cici begyulladt... De kaptam rá jó trükköt: meleg olivaolajas pakolás - és 5 óra alatt begyógyult! (mondjuk 10 órát szenvedtem, mire megkérdeztem a tanácsadót...) A szopis problémánk, hogy Albert nagyon mohós és úgy szorít, hogy konkrétan érszűkületet okoz a bimbiudvaron, amitől utána nagyon fáj a mellem. De maga a szopi már nem fáj!!!
Albertet 3,7-tel szültük, és tegnap 4,3-at mértünk! Annyi tejem van, hogy szopi előtt mellenként 60-70 ml-t tudok lefejni, úgy, hogy ugye aztán még ő is jól lakik.
De hol is jártam... Megvan. Szóval, a 3. hét arra ment el, hogy valamiféle napirendet beállítsunk, mert anyunak muszáj napközben aludnia valamikor. Albert meg sokat van fenn. Ezzel elment egy hét kb, mert sokmindent próbáltunk. Most vagyunk a 4. héten és mostanra értem már a sírási fázisait, megszoktam, hogy egy baba sír és ez természetes, nem én vagyok a rosszanya
Albert most így működik: este fürcsi után azonnal bealszik. kb. 8-kor. Éjjel 2-3 körül kel, aztán alszik is vissza azonnal, majd 6 körül és újra elalszik. (itt kicsit becsapjuk, mert lehúzzuk a nagy rolót, hogy azt higgye, éjszaka van még
9- kor kel, játék van fél 11-ig, aztán séta délig, majd megint szopi. Aztán itt jön a nyűgös nyunyis rész, mert itt kéne még aludnia, meg aztán 4-kor, de ő úgy dönt, hogy elég neki egy alvás is a kettő helyett. Viszont 3 óránként eszik (magától kéri így), és 1 órákat nem hajlandó aludni, viszont 3 óra játék már sok neki... így szuperül szoktunk 1-1 órákat nyűgösködni... Ilyenkor túlpörgi magát és mire végre bealudna, kel, mert letelt a 3 óra. De éjjel szuperül alszik és az a lényeg
Amúgy nagyon édes, hétvégén csinálunk kisvideót is.
Ha valaki szeretne látogatni, akkor a délelőtti órákra már lehet bejelentkezni, Albert imádja a látogatókat és eddig csak egészségügyi dolgozókkal és pár őrült nagyszülővel találkozott. Most hétvégén engedtem először barátnőket is
Kisbojsó-nak hívom, mert olyanra összetud gombolyodni. Imádom, annyira édes... de iszonyú fárasztó, nem gondoltam, hogy a hiperaktív anyját így le fogja kötni
Csajok, tudok ám híreket, meg szurkolok is innen a háttérből és mindenkinek nagy ölelés, akinek mostanában nem sikerült.
Higgyétek el, hogy hamarosan mindenki így fog otthon babázni!!! Csak ki kell várni... ami a legnehezebb...