Új privát üzeneted érkezett!

es akkor a babakocsi kep:
Kép
Chicco babakocsi

Kép
oroszlán

AVarkám: Dehogy nincs rá szükséged!!! Hogy hasson a met és 1 lépéssel közelebb legyél a babához!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Oroszlán: Nagyon jó ez a kocsi is!!!!! :)
4dre bejelentkezést nagyon ne halogasd már szerintem, mert utána már ahogy nő egyre kevésbé lehet jó szögben elkapni majd a kis Drágát, hogy jól lássátok még... :shock: :shock: :shock: (bár láttam én már nagyon élvezhető uhus 36. hetes képet is...)

Erre a fórumra amúgy Lányok Rajó mindig azt mondja.. hogy "A doktornők a konzíliumokkal...." .. és mindig kérdezi tőlem, hogy amúgy mikor műtjük már meg egymást.????.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Nemrég értem haza lányok, hulla vagyok. Azért rossz hogy nincs itt a párom, de marha sz..ul van, továbbra is láz, meg végtagfájdalom és társai. Tegnap, ma bevásároltam dolgokat, nem fogok éhenhalni, de még akarok főzőcskézni, nem tudom hogy fog menni. MÉg rendbe kell vágnom a lakást, hajat mosni...úhhhhhhh és legszívesebben már most ledőlnék pihizni. Na már alig várom a nagy semmittevést picurkókkal a pocakban. Na és most jutott eszembe, akartam eldobható tányérokat venni hogy ne kelljen annyit mosogatni. Hát nem elfelejtettem...
ann74

Ann:
Holnapra egy kalappal!!!!!! :D :D

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Andi: engem megműthettek!
Egy laparoszkópiat szeretnék kérni endometriózis gyanú miatt!
Legalább nem kéne beutaló után tepernem... :D :D :D

Kép
lujzici

Eszter,
millió drukk, hogy rendben legyetek, pihenj sokat!

Andikám,
köszi az Eszter híreket!

Oroszlán,
azt hiszem másfél hét múlva el kellene kezdenünk a szülésfelkészítőt nekünk is. 1 hét múlva megyünk Sz. ügynökhöz, akkor megbeszéljük vele.

Breki,
mi volt a dokinál? gratula a babakocsihoz.

Ann,
drukkolok holnapra!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Na csajok ma újfent a hírhozó szerepben vagyok megint... Béku most írt és kérte, hogy szóljak Nektek:

"Baba szíve zakatol, afp viszont nem tökéletes, úgyhogy csütörtökön genetikai tanácsadás és bízni kell benne, hogy csak a baba kora van elmérve."

Béku itt is mondom, amit Zoli is mondott nekem: az afp egy elavult vizsgálat... csomó helyen nem is csinálják már, csak itt Mo-n része még a kötelező protokollnak. Nézessetek egy 18-21. heti második genetikát vagy ahol mondják, vagy valami normálisabb helyen... Istenhegyi v. Bolgárkerék.... ahol azonnal megnyugtató és biztos választ kaphattok majd és nem csesznek fel úgy mint a múltkor azon a sotés (???) helyen..... :wink: :wink: :wink: :wink: De szeirntem full rendben lesztek!!!! :)
Örülök viszont, hogy hallhattad a kicsikétek szívét, hisz ezért is drukkoltál!! :)

andrea-1

Hát Lujzikám: ennek a területnek nem én vagyok a szakértője, de lenne itt a doktornők között biztos pár jelentkező.... ha kell én inszemet-lombikot vállalok, ill. endokrin tanácsadást :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Béku
Figyi, az AFP elég megbízhatatlan, barátnőmet is beparáztatták, volt hasszúráson is és már egy éves elmúlt a makk egészséges Lilije…

zsu
Jól van, akkor sétáltál is futásnál…

Andi
Pihenj, amennyit tudsz!
Ja igen, ezek a csajok jeeppel járnak!
Rendesek voltak a Brendonban, hogy bediktálásra elég volt a kártyaszám.
Hol van pontosan a felkészítő?

oroszlán
Szép a babakocsi, gratulálok!!!

Ann
Ó, sajnálom, lehet, hogy influenzás? A végtagfájdalom nem hangzik jól…
Remélem lesz majd azért, aki főz rád.
Nagyon drukkolok holnapra!!!

Kép Kép
estrella22

Lányok, jövök nyavajogni…
Kismamabajok, úgyhogy akit nem érint, lépje át nyugodtan…
A doki szerint is nagyobb az átlagnál a hasam, nem nyugodtam meg. Szerinte a vizesedés nem annyira durva még, csak korai, és nézzem a vérnyomásom, akkor van baj, ha magas.
Most nézték, normális.
Viszont a végén sokkolt! Június 28.-ra vagyok kiírva, ő meg 27.től szabira megy. Kérdeztem, hogy egy hétre? Nem, háromra!
Hát kész vagyok!!!
Amúgy is félek a szüléstől, fontos lett volna, hogy legyen mellettem egy doki, akiben megbízhatok. Azt mondta, átad valakinek, de ennyi erővel inkább bemegyek az ügyeleteshez, nem akarok olyannak fizetni, akit életemben először látok, ez így semmivel nem jobb, mint az ügyeletesnél.
Lehet, hogy kéne szülésznőt fogadni, és akkor lehetne az ügyeletes, de ha előbb jön a baba, jó kis kiadás a doki meg a szülésznő…
Tényleg, tudja valaki, mennyit kér a fogadott szülésznő? Nem állunk most túl jól anyagilag :(
Férj vígasztalt este, hogy ő mindenképpen velem lesz, de hát attól még kéne valaki, aki ért is hozzá. Meg hogy tuti olyanra bíz a doki, aki normális, de ez nem így működik! Jól letörtem :(

Kép Kép
estrella22

Jó estét mindenkinek!

Lujzici, köszi. Most nem érek rá otthon pihizni, a főnököm kiadott egy 2hónapos melót. Az alap munkám alól fel leszek mentve.

Andi, a HSG-met nem vállalnád be. Ha te csinálnád nem félnék. :wink:

Ann, holnapra drukkjaim mennek.

Oroszlán, a kocsi nagyon szuper.

Estrella, vérnyomásod inkább mérd, abból baj nem lesz. Ha van rá keretetek akkor keres egy szülésznőt aki lesz akkor.

Béku Drága! A 4D-n Majácskának mindene rendben volt. A mi házunkban sok gyerkőcnek rossz lett az Afp-je mégis makkegészségesek. Istenhegyi jó hely, ha megszeretnéd nézetni. Hajdú Krisztinához kérj időpontot.

A hétvégi utazás lemondva, Gergőm beteg :( . Nem megyünk anyóshoz. :D tudom rossz vagyok....
franci

Lányok,köszi az aggódást,és a tippeket!

2 hely közül lehetett választani a genetikai tanácsadást illetően,az egyik a SOTE ( :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: ),úgyhogy inkább a másik,ami a Bajcsy,és eleve ezt ajánlotta volna az asszisztensnő, mert állítólag nagyon profik!

Jövő hét csütörtökön megyek oda,és épp aznap reggel lesz a genetikai UH is,és este,ha nem 21h-kor végzek (nagy esély van rá), akkor még a dokimhoz is fel kell csörtetnem az eredménnyel,vagy másnap,de csüt. legalább párom mellettem lesz,így inkább az legyen hosszú nap.......

Doki mondta,hogy mivel ez rajta van a leleten,ezért nem mehetünk el az eredmény mellett,de megnyugtatott,hogy talán csak a lombik miatt van,és nincs pontosan meghatározva a baba kora,és mivel a 16. héten ezt összesen 3 napon lehet pontosan mérni,ezért ha pár nappal idősebb vagy fiatalabb a baba,már nem lesz pontos.....

Állítólag nagyon profik a Bajcsyban,így egyelőre végigviszem ezt a kört,és nagyon imádkozzatok,hogy ott azonnal megnyugtató választ kapjak,mert sajnos az asszisztensnő nagyon érvelt az amnió mellett,amit NEM AKAROK!!!!!!!!!!!!
Vendég

Franci: hát végülis hsg ügyileg is otthon vagyunk lassan... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Béku: én nem ismerem a Bajcsy-s viszonyokat.....de Hajdú Krisztinát a legjobb szívvel tudnám ajnálnani az Istenhegyin.

Estrella: a Jancsiban a szülésznő fogadás úgy tudom 50 ropi.... :shock: :shock: :shock: :shock:
Gáz, hogy a dokid pont akkor megy szabira amikorra ki vagy írva... sajnálom! :? :? :? De ezt eddig nem tudta vaj'h???
A magzatvíz mennyiségére mit mondott a doki, az is több mint az átlag, vagy azt rendben találta???
Az én hasam is amúgy ma extra nagy és kőkemény, már Rajónak is feltűnik mikor ez van..... nyomatom a magnerotot persze, de emellett vannak napok, mikor látványosan nagyobb az egész berendezés... :shock: :shock: :shock:
A magas vérnyomásra az én figyelmem is felhívták, de a cukormérő mellett vérnyomásmértőt már nem szereztünk be... :shock:

andrea-1

Andi: sajnos egyelőre nincsenek választható körök,ide beutalót kaptam,muszáj menni,és végülis ez még nem para,mert többnyire csak UH,ami állítólag nagyon-nagyon alapos lesz,és bár csak fél5-ig vannak "nyitva",de nincs kizárva,hogy este 9-kor kerülök sorra, mondta az asszisztensnő,hogy erre készüljek,de ha időben bejelentkezek,addig maradnak ott,míg kell,és azt is mondta,hogy kismamák elbeszéléséből tudja,hogy még a késő esti időpontban is ugyanolyan kedvesek,előzékenyek mindenkivel.

Ezzel ellentétben a SOTE,amit ő se ajánl,mondta,hogy ott értenek még ehhez nagyon,de ott elég bunkók... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nagyon áradozott a Bajcsy-ról is,úgyhogy hiszek neki,meg az orvosomnak :)

Még nem írok végrendeletet,ahogy a dokim kérte viccesen (mármint hogy még azért ne tegyem ;) ).
Ott az UH-gal egyből látni fogják,hogy Majácska nem Down-kóros!!!!!!!

Alacsony AFP-nél erre következtetnek,magasnál meg az idegcsőzáródási rendellenességek kockázata nagy...
Vendég

Estrella: nagyon sajnálom a dokis ügyet :?
tudod az Uzsokiban úgy szokták csinálni (nem hivatalosan!!!!),hogy a szüléskor kérnek fel szülésznőt,mert ők úgyis eleve bent vannak,de ha akkor felfogadod,akkor bizony el se mozdul mellőled!!

Szóval hátha Neked se kéne jóelőre eldönteni!
Valahol valakinek a leírásában 60 körüli összeget láttam a szülésznőnek...
Vendég

béku
nem adtak időpontot Bajcsy-ba????
én is Hannával oda lettem beutalva mert ugye ő is lombik és első perctől kezdve kisebb volt uh-n mint pedig tudjuk mennyi idős is volt a drága, engem is riogattak azzal hogy down vagy valami más és beutaltak Bajcsyba,felhívtam h kérnék időpontot mire asszinsztens csaj mondja olvassam be az értékeket a papírról hány éves vagyok??? ja hogy lombik volt akkor ki se menjek, mert ugyanezt fogja a doktornő is elmondani és nem kell ott ülni egész nap, na mondom köszi nagy vígasz.
én egy újabb vv-n voltam a 8ker-ben egy dokinőnél magánban ahová
ŐK küldtek el, és utolsó napon azt hiszem 5e volt talán a vv, de délutánra email-ben megkaptam az eredményt, és persze mint látjuk Hannának semmi baja, bár a 18 hetes uh-ról is küldtek volna kombináltra mert beteg a baba---- kérdezi a férjem hogy a kombinált 100% eredmény ??? hát nem csak megközelítőleg.... mondta hogy akkor sehová úgy sem vetetném el 18 hetesen, akkor meg lesz ami lesz, hát szép és gyönyörű kislány lett...

szóval ne aggódj a lombik babáknál ez előfordul és persze a védőnő is azt mondta hogy ezt már el kellene törölni mert csak riogatják vele a mamákat :(

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Breki,
engem a háziorvos előre megnyugtatott, hogy el ne merjek kezdeni aggódni, ha nem lenne jó az afp, mert neki a lányánál határérték 2X-erese volt!!! és egészséges a kislánya!
nálad sem lesz, nem lehet semmi gond!
drukkolok!
Hajdú Krisztinának tőlünk is egy szavazat!

Estrella,
mérd szorgalmasan a vérnyomást, drukkolok hogy rendben legyetek!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Brekim,
integráltnál szépen kiderül hogy minden faca, aztán nyugi, mosoly, babamozgás figyelése :wink:
Engem is elküldött S integráltra, mert a kombi eredményem épp a határon volt az alacsony és a közepes kockázat között (na persze ha a koromat is hozzávesszük akkor már az is átlagon felüli jó volt), és én azt mondom, megérte azt a plusz időt és zsét, mert csúcsjó eredmény jött ki, mindenki megnyugodhatott.

Oroszlán,
klassz ez a kocsi :)

Estrella,
sajnálom vizesedés-mizériát! Próbálj a lehető legkevesebb sóval és fűszerrel enni (látens só is számít, tehát bolti májkrém, felvágott, ezek sokat tartalmaznak!), ééés rengeteg víz, víz, víz!
Ez furin hagzik, de ha keveset iszol, azt mind bent tartja a szervezeted és felhalmozza.
Ezeket anyósom mondta, ő védőnő, ráadásul nem is a legrosszabb, szóval hiszek neki!

Franci,
minden rosszban van valami jó :lol:
Gergőnek gyógysimik :arrow: :arrow: :arrow:

Avarka,
én nem vagyok jártas IR témában csak amit az elmúlt 1 évben olvastam itt a csajoktól, de tuti kell a fokozatos hozzászoktatás.

Ann,
talán már ott is vagy, így gyorspostával küldöm utánad a drukkokat és az első szállítmány ragacsot :arrow: :arrow: :arrow:

Kép
judit0713

Ann, csillagrombolónyi pozitív megy neked!Nemsokára kismami leszel!

Béku, én ebben nem vagyok kompetens, de szerintem is próbálj meg megnyugodni, és a legjobb helyre menni!

Estrella...hú, ez mennyire bosszantó lehet...eléggé dühös lennék én is a helyedben a dokira...
Vendég

Jaj, Avarka, nem válaszoltam neked tegnap...
megmondom őszintén én nem fokozatoskodtam: durrbele este 2szem.
Mondjuk nekem T úr azt mondta, hogy ez a változat, az xr kicsit másabb összetételű, mint a sima merckformin, az esetek többségében maximum enyhe mellékhatás van(hasmenés).Úgyhogy én nem óvatoskodtam.
A barátnőm sima merckformint kapott, 1000es tabit, no attól állandóan rosszul van. És képzeljétek, október óta szedi, fogyott 10 kilót, mégis februárban a vérvételen rosszabb volt az inzulinja mint októberben...no ez hogy lehet? Járt így valaki?
Vendég

estrella: Sajnálom, hogy a dokid szabin lesz, ezt azért mondhatta volna hamarabb is. Egyébként én is ragaszkodtam a saját dokimhoz, de igazából ő csak a vizsgálatokkor jött, meg a szüléshez. De akkor már a sarki hentes is jó lett volna nekem, csak megszülessen ez a gyerek végre. :D Szóval szerintem az a fontos, hogy a párod legyen veled és esetleg hogy kifogj egy jó szülésznőt. Én most már végképp nem tudom, hogy akkor most fogadható-e vagy nem. Nálam nem lehetett, de nem is akartam. A másodikat viszont szeretném ugyanezzel a párossal szülni, nem tudom fog-e menni.

kahlan: Nekem is rosszabbak lettek az inzulin eredményeim az évekig tartó met szedése mellett. Nekem ezért is mondta a dokim, hogy ne is nézessek (én a MM-ben nézettem a másodikat) terhelt eredményeket, csak a hormonokat. Mert ha hónapokig szedi az ember a gyógyszert és aznap nem veszi be és terhelik, akkor mutathat rosszabbat, viszont a hormonok javulnak. Na én utána nem mentem többet. Viszont Barbus jött, úgyhogy biztos igaza volt.

Barbus tegnap elindult végre! Még csak pár lépést, de nagyon kis ügyes. Apától anyáig lépegetett és annyira tetszett neki, hogy teljesen kifáradt. Nagyon kis ügyes, bár még természetesen labilis.
vicky79
Budapest III. kerület

Aztaaa, Vicky, de jó lehetett!!!
Majd kérünk róla fotót, videót! Olyan édik ilyenkor, ahogy igyekeznek megmaradni talpon :D :D :D

Kép
judit0713

Sziasztok!

Béku, sajnálom azt a hülye AFP-t. És tényleg, akkor jó ha a 16. hét (betöltött) elején veszik le. Milyen jó, hogy Andival rábeszéltünk a kombináltra.
Az jó volt, tehát nem kell nagyon aggódni!!!!
Én tanácsom is az, hogy el kellene menni az Istenhegyi útra is Hajdú Krisztinához és kérni még egy integrált tesztet. Ha ő a legjobb uh-s azt mondja, hogy minden ok, akkor tuti az és nem is kell amino. (amit én sem ajánlok és csak nagyon végszükségben csináltatnám meg)
De pl. az én lelkemnek fontosabb lenne, ha többen is ránéznének, nyugodtabban tudnék aludni. Tehát persze el kell menni a Bajcsy-ba, de jó ha elmész máshova is….
Tudom drága z istenhegyi, de én azt mondom, hogy a baba minden pénzt megér. Én most is sokszor sajnos magánba megyek Lilivel, hiszen pl. a gasztros dokihoz 2 hónap múlva kaptam időpontot. Az ultrahangról ne is beszéljek, ott is 3 hét volt.

Estrella, sajnálom a dokit. Miért nem monda előbb, ezt nem is értem. Hiszen a dokik kb. 1 évre előre megtervezik a szabikat és szülésekhez kötik kb. van olyan aki el sem vállal, ha akkor lesz szabin és ez nyáron extra igaz. Vagy pl. nem utazik el csak a Balatonra, de onnan 2 óra alatt is ott lesz a szülőszobán….
De a lényeg a szülésznő 30-50 között mozog. És érdemes fogadni, hiszen eleve nyáron szülsz és lehet nagy tömeg is a szülészeten (frontok miatt). Így legalább nem te leszel az egy a sok szülő nő közül, törődni fognak veled.
A másik, hogy még most is lehetne keresni dokit, ha szeretnél még teljesen időben vagy és rákérdezel nála, hogy ő mikor megy szabira.
De nem szabad elkeseredni a baba tuti meg fog születni egészségesen!

Oroszlán, csini a kocsi. Akkor a tesódék a nyugai partnál laknak, az még távolabb van.
De drukkolok, hogy itthon legyenek Nóri születésénél.

Vicky, Gratulálok Barbus első lépéseihez!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!
Két doki között volt pár percem bekukkantani! :roll:

Béku!
Nyugi, minden rendben van Majával.
Nekem is végig azt mondogatták, hogy egy pocsék, elavult vizsgálat az AFP! A 80-as években számított korszerűnek, akkor is csak addig, míg be nem jött az UH!
Hajdu Krisztát ajánlom én is, ő nagyon jó, alapos, és tuti megnyugtatna a szuper babamozi is a végén :D
A SOTÉra genetikára csak Papp Csabához szabad menni, ő érti a dolgát! Nagyon profi! nekem is beszólt ma egy nagyon hasznosat reggel, de ezt majd a blogba, ha lesz kis időm otthon este :)
A Bajcsyt nem ismerem :(
Minden rendben lesz! TUDOM! :)

Estrella!
A Jánosban a 2010-es szülésznő ár 50,000.- volt.
Hmmm....doki!
Jó lenne ha éppen nem lenne szabin a szülésedkor.
Természetes szülésnél azt mondják, hogy az orvos "csak dísz" és ugrásra készen áll, ha baj lenne... és a szülésznő segít át a nagy részén!
Viszont ha fenn áll a császár esélye, akkor profi doki kell!!!!!

Ann!
Drukk hegyek mára!!!!!
Nagyon gondolok RÁTOK!!!! :)

Lányok,
Köszi a sok drukkot, rám gondolást, sms-t, privi üzit tegnapra is :D
Nagyon szívmelengető volt :)
A privikre sajna leghamarabb holnap tudok válaszolni, mert teljes rohanás a mai nap is!

puszi

eszter82
Budapest

kukk,

Estrella,
Lizával nem is tudom mikorra voltam kiírva talán aug 7., de tudom hogy már belecsúsztam volna dokim nyaralásába 1-2 nappal.
én mindenképpen vele akartam szülni így 4-én du bementem a kórházba.
szülésznőt én nem választottam, nem is akartam, nekem a doki volt a fontos.
drukkolok nagyon.

Eszter,
puszillak !

Liza fal mellett kapaszkodva jár, én a plafonon :roll: tudnám hova a kukimba siet ?

Lilypie Kids Birthday tickers

kubuspace

Lányok,köszi hogy nyugtatni próbáltok!!

Én hiszem,hogy Maja egészséges kis tündér,csak amiatt aggódok,hogy ezt kénytelen leszek amnióval is bizonyítani... :?
Ehhez semmi kedvem!!!

Az UH-on is láttuk,hogy tökéletesen jól van,mindene megvan,semmi Down-ra utaló jel nem volt.

A dokimnak nem dicsekdetem,hogy megcsináltattam tőle függetlenül a komináltat,mert este még nem tudtam ott,hogy MÉG MINDIG a Down-ról van szó!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

(Ha magasabb lenne az érték,akkor lehetne csak kockázatos az idegcsőzáródási r.,így alacsony érték miatt Down-tól félnek)

Vessetek meg emiatt,de bármit mondanak,nem vetetem el Maját!!
Én tudom,hogy semmi baja,és Őt kaptuk a Jóistentől,és egy hülye elavult teszt sem változtat az érzéseimen...!!

Csak nem akarom,hogy ragaszkodjanak az amnióhoz,mert azt nem tudom,hogy bokszolom le a dokikkal...
Nem akarok velük összetűzést,főleg a fogadott orvossal,szeretnék jó kapcsolatot fenntartani,mert jónak tartom,de ez a vizsgálat az,amivel totál nem értek egyet!!!!!

Az asszisztensnőnek említettem,pedig akkor még nem is sejtettem,hogy az alacsony AFP már megint a Down-t hozza terítékre,és ki lettem oktatva általa,hogy a több ezer amnióból összesen 5-6-ról tud,ami vetéléssel végződött,és inkább az emiatti idegesség,mint egy beteg baba..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
És hogy a párkapcsolatomnak is annyi lenne,meg az egészségemnek,stb... :shock: ???????

Lukácsné: nem kaptam semmilyen időpontot,csak egy beutalót,hogy aznap a genetikai UH után menjek oda,hogy még fél5-ig érjek oda,és akkor este 9-ig is talán ott kell ülni,de mindenki sorra kerül.

Ennyit tudok :?
Oda már viszem a kinyomtatott kombinált eredményt is,hátha érdekli őket,ha már tanácsadás...

Dokim is egyből mondta,hogy a lombik miatt is lehet az a pici eltérés,és még ne aggódjak,majd az a hosszas vizsgálat megnyugtat minket,hogy minden okés.

Mondtam neki,hogy én abszolút optimista vagyok,nekünk egészséges babánk van!!!!
Vendég

Kubu: hmmm,talán az anyukája a példaképe? :roll: :roll: ;) :D :D :D
Vendég

Lényeg a lényeg,megjárom a Bajcsy-t,megvárom mit mondanak,mert állítólag nagyon értenek hozzá,és majd velük egyezkedek a továbbiakról,ha nem hisznek nekem :D
Vendég

Kisbeeka,
nem kell azt csinálnod amit ők mondanak és ott, pl Istenhegyire elmentek izibe tudjátok is a megnyugtató választ vagy ahol Judit volt
és butaságokat ne is mondj !
a másik hogy a doki nem pusholhat sehova, az én dokim mindenben rám bízta a döntést elmondta a +/- dolgokat és én döntöttem.

menek aludni ma holnap suli
:twisted:

kubuspace

Kubu: tudom,hogy nem kell azt tennem,jogom van elutasítani az amniót,de elég gáz lesz utána a légkör attól tartok :?
sajnos nem tudok róla,hogy az én dokim is elavult hülyeségnek tartaná az AFP-t....

Mindegy,Bajcsy után meglátjuk!
Vendég

Most csak gyrosan Békunak és Annak, mert indulásban vagyunk:

Ann: mára ezernyi-milliónyi tonnányit a beültidhez!!!! :wink: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Hát Béku, Zolit ugye ismered.... na Ő részletesen elmondta nekem, hogy az afp egy elavult vizsgálat, legszívesebben el se küldene rá, hisz ott a nagyon jó erdményekkel bíró Istenhegyis kombinált a kezünkben!!! De az országban érvényben levő kötelező protokoll része, ezért kell megjárni (kiválthattam volna az integrálttal, de azt nálam nem tartották indokoltnak megcsináltatni).... az afp-nek pont az elavultsága miatt Zoli nagyon nem is "figyelte" az eredményét, hogy őszinte legyek...
Vannak ennél már sokkal korszerűbb vizsgálatok is, ezzel a Te dokidnak is pontosan tisztába kell lennie!!!

Midnenesetre nekem kicsit furcsa - és akkor finoman fejezem ki magam - a dokid+asszisztens hozzáállása amnió ügyben... míg engem mindenhol (Zoli is, Istenhegyin is) arról biztosítottak, hogy az amió csak a legvégső megoldás, ne is gondoljak rá előre és ne ezen féljek és aggódjak addig is!!!....... Viszont nagyon úgy tűnik a soraidból, hogy mintha Téged meg kifejezetten "kapacitálnának" az amnióra már jó előre.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ahogy az is nagyon fura, hogy ..." ide kaptam beutalót... muszáj menni..."... Ha nálam merült volna fel a legkisebb esély is arra, hogy bármi gond van, gondolkodás nélkül a legjobb helyre mentem volna, bármi másra is kapacitált volna a Zoli, az biztos! ..... de ez persze az én véleményem... :roll: :roll: :roll: :roll: Max. ha úgy alakul akkor futsz két kört a bajcsy meg valamelyik másik jóhírű helyre is .... a lényeg, hogy az amnióba nem vagy köteles belemenni... :wink: :wink: :wink: :wink:

Ja és szeirntem nyugodtan megmondhattad volna a dokidnak, hogy voltál kombinálton... ha tudja annak az eredményét, lehet most nem kéne ezt a plusz kört megfutnod, hiszen a kombinált vizsgálat "magasabb rendűnek számít" az elavult afp-nél.... :shock: :shock: :shock: :shock:

andrea-1

Andi: mondom,fogalmam se volt,hogy Down-ra utal az AFP,csak annyit mondtak,hogy nem lett teljesen jó az eredmény,és emiatt el kell mennem genetikai tanácsadásra.

Ha mondják,hogy az a gáz,hogy talán Down,akkor elmondtam volna.
Az asszisztenssel csupán beszélgettünk mindenféléről,vizsgálatokról,és akkor NEKEM csúszott ki a számon,hogy ez az a vizsgálat,amitől én nagyon tartottam volna,de szerencsére nem kellett,és akkor nem velem kapcsolatban,csak amúgy adta elő a nő,hogy inkább attól rettegjek,minthogy beteg gyerek szülessen......

Szóval akkor rólam+amnióról szó se volt,doki száján az amnió ki se csúszott,csak az,mint amit Sz mondott Neked is,hogy mivel van egy eredmény,ami nem jó,nem szabad elmenni mellette.

Tudod,Őt vonnák felelősségre!!!

A dokim épphogy nyugtatni próbált,hogy ne féljek,simán lehet azért,mert más a baba kora,ahogy írtam Nektek,már a 13. hetin is nagyobb volt a baba,mint az "elvárt",már akkor 5 nappal csúszott volna a dátum,azaz lehet emiatt.

Doki annyit mondott még erről,hogy mivel ennyit vártunk a babára,ráadásul végigcsináltunk 2 lombikot,akkor már legyen egészséges az a baba!

De nem mondott semmi mást,amiből következtethetnék a hozzáállására,én csak az ottani asszisztens véleménye miatt tartok atótl,nehogy a doki is favorizálja az amniót!!!!!!!!

(Bár ezt a nőt még nem láttam,szerintem a múltkorit váltotta le,de állítólag már 25 éve ott dolgozik...)
Vendég

Csak annyira muszáj mennem,mint Neked arra a hülye diabetológiára.
Szóval van egy sz*r eredmény,így tovább KELL küldeniük.

Oda már viszem a kombinált eredményét,de úgy tudom nagyon alaposan megnézik a babát UH-gal,úgyhogy gyorsan kizárnak majd minden parát!

Tegnap végül nem volt UH,ahogy ezt sejtettem,de legalább a kicsi szívét meghallgathattam,így tudom,jól van :)
Ennyi elég! :D

Azt meg a 4D-n is mondta a nő,hogy minden tökéletesen rendben van,már a 4 kamrás szíve is látszott,meg a belső szervei,azokat is megnézte.
Nem hiszem,hogy baja lenne!!!!
Vendég

Ja,és mivel aznap megyek reggel a genetikai UH-ra is,ott már hamarabb megmondják,hogy ne aggódjak :D
Vendég

Vendég

Breki:
Sajnálom,hogy ilyen dolgokért kell most stresszelned magad,de minden rendben lesz Majával,mostanig is minden rendben volt és ezután is rendben lesz.Megfutod a kötelező köröket és kész.

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Zsuzska: köszönöm,aranyos vagy!
igyekszem pozitív maradni,dokinak is azt mondtam,hogy eddig olyan szépen ment minden,hogy nem lehet semmi baj....!!

Remélem Nektek is sikerül meghozni a legjobb döntést,hogy mindennel időben legyetek,és ne kelljen semmiről se lemondani! :)
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Vendég

....
Vendég

Franci
Hát ez az, ha lenne keret, magánkórházban szülnék…
Gergő remélem nem lett nagyon beteg!

Béku
Én is a Bajcsyra mennék, ha ott nem megnyugtató, amit mondanak, akkor az Istenhegyire.
De én úgy voltam az AFP-vel, hogy nem foglalkozom vele, ha rossz az eredmény, elavult teljesen...
Fel a fejjel, nem lesz baj!!!
Köszi a tippet, hogy szülésnél kérjek fel szülésznőt, csak nem tudom, kivitelezhető-e, összesen ketten vannak bent...
Jó a hozzáállás, nem lesz semmi baj a picivel, látták volna uh-on, ha baj lenne! /Orrcsontból, stb.../ Az fontosabb, mint a hülye AFP!

Andi
50e a szülésznő??? Az szép! Akkor nem is gondolkodom rajta :(
Állítólag doki csak mostanra tudott egyeztetni a családdal, én meg pont örültem, hogy júniusban még tuti nem megy senki szabira. Hát megszívtam!
Nem uhuzott, így gőzöm sincs, mennyi a magzatvíz :(
Jót bőgtem otthon....
A keményedés nem gond nálad?
Elkértem anyu vérnyomásmérőét, így azt nem kellett venni.

Zsuzsó
Köszi a drukkokat!!!
Hogy bírod az inzulint?

Judit
Nem eszem cukrot, fehérlisztet, ha még a sót is ki kell iktatnom, táplálkozhatok fénnyel…
Inni iszom sokat.
De köszi!

Vicky
Férjem velem lesz, az biztos! Csak attól félek, ha valami gond van és nincs ott a fix orvosom, senki nem fog velem foglalkozni...
Barbus nagyon cuki lehetett, nemsokára futhatsz majd utána! :)

Woody
Állítólag nem tudta még, hogy mikor lesz szabin, de engem is mellbe vágott...
Hát nem tudom, mi lesz...

Eszter
Köszi neked is az árat!
Na igen, ki tudja előre, hogy lesz-e gond és kell-e császár...
Továbbra is mennek a drukkok neked, hihetetlen, mennyi energiátok van!!!

Kubu
És megindították a szülést? Én ettől picit félek, nem szeretném sürgetni a kissrácot :)
Liza milyen kis aktív!!!

Ann
Mennek mára a babaragacsok, nagyon-nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!

Ja, és azt mondta a doki, hogy a terhelésesre úgy menjek, hogy otthon megiszom a löttyöt és másfél órára rá érjek be... Ilyet hallott már valaki??? Csak a két órás érték számít?

Kép Kép
estrella22

Lányok, vajon miért nyom a jobb oldalam? Szerdán még nagyon fájt, akkor repedtünk, tegnap semmi, ma meg megint nyomást érzek reggel óta...ez mi lehet?Volt így valaki?
Vendég

Estrella,
öööööööööö, hát igen, ez így elég gáz lenne :shock:
Az a baj, hogy a sokféle ajánlott diéta közül már nem tudja az ember melyiket is kellene tartania...
Doki-téma: még most váltani esetleg, és akkor a másikkal lenne még idő összeszokni? Bár tudom, hogy ez is nehézkes, de nem az utolsó pillanatban lenne váratlan helyzet :roll:

Kahlan,
nem tudom, nekem inszem után nem volt soha fura érzésem...mondjuk nem is sikerültek :?
Szóval szerintem vegyük ezt a nyomást jó jelnek :wink:

Kép
judit0713

Estrella: olvass picit utána,hogy ahol szülsz,mik a lehetőségek ezügyben!

Elvileg nálunk is a 36. hétig kell jelezni,hogy kit kérnénk fel szülésznőnek,és még a kórházon belül is engedélyeztetni kell ezt,de olvastam róla,hogy sokan ott és akkor találtak szimpatikusnak valakit,megkérték,és ő velük maradt végig!

A szülésznő sokszor fontosabb,mint a fogadott doki,mert ő csak néha néz be,és csak a végét vezeti le,míg a szülésznő egy percre se hagy magadra,tanácsot ad,tartja Benned a lelket,stb.

Az tuti,hogy az U.-ban nagyon rendes szülésznők vannak!!!

én 60-at hallottam,ha fogadott,de ha nem fogadod fel,akkor is segítenek,bármit kérsz is,csak utána megnézik a többi kismamát is :)

Ne aggódj előre,mert tuti,hogy minden profi lesz,mikor szülsz majd,és nagyon fognak figyelni Rád! :)

Sajnos U.-ban mint kiderült,rengeteg szülés várható július-augusztusra,úgyhogy még nem tudom,hogy oldják majd meg a férőhelyet,stb.....
Olyan lánnyal ismerkedtem meg a rendelésen tegnap,akivel egy napra vagyunk kiírva egy dokihoz :D :D :D

végül emiatt a dokim csak aug. 23-tól megy szabira 3 hétre, így megnyugtatott,hogy vállalja a szülést :D
Vendég

Csak gyorsan Békunak.
A Bajcsyban olyan doki végzi a Genetikai uhukat aki a Scsöpf Méreiben volt doki. Mivel abban a kerületben lakom, sok szomszédom ott szült. És nagyon megvoltak vele elégedve.
Még mozizni is lehet, az ágy fölött is van monitor.

Köszönöm Gergő már alakul. Lehet csak lazítani akart egy kicsit. :wink:

Ann, nagyon drukkolok.
franci

Köszönöm mindenkinek a rámgondolást és drukkokat. most csak röviden, mindjárt lecsukódik a szemem és fekve írok..
mindkét picikénk felébredt egészségesen a téli álomból, nagyon boldog voltam mikor mondták. Itt csücsülnek pocimban. Azt mondta biológus T, hogy szépen látszik az idegrendszere. hát én nem láttam. S ma mindenkinek uh-kat osztogatott, amúgy nagyon kedves volt.
ann74

Ja, csajok tegnap de főleg ma én olyan forrónak érzem magam. ezen kívül semmi bajom. már 2szer mértem lázat és max 36,7. ki érti ezt....
ann74

Ann: nagyon sok babaragacsot küldök!!! :)
nekem is a babásodástól folyamatosan 36,8 körül volt a hőm,ez csak jót jelenthet!

Feljebb nem ment nekem sem 37-nél,alatta maradt,az már a terhességet jelezte nekem :)

Franci: köszi az infót!!!!! :)
míg nincs gáz,nem parázok,csak várom,hogy túl legyek rajta ;)
Vendég

2 napja nem eszem,este 1,5 db hotdog csúszott le (ikeás),most is inkább csicsis...
iszonyú fáradt vagyok.

csak egy csöpp házimunkára futotta,mostam,teregettem,és kádat/csapot sikáltam. :D

kifáradtam,semmi kedvem vagy erőm enni :?
Vendég

Sziasztok,

először is köszi a drukkokat Mindenkinek
másodszor, bocsánat, hogy kicsit eltüntem a beülti után, megfogadtam, hogy nem fogok a neten lógni főleg az elején a legfontosabb néhány napban ezért nem is kapcsoltam be a gépet a beültetés óta csak a babákra figyeltem :)
Jól vagyunk, minden rendben van, fekszem, iszom, eszem a túrót. A két kis drágánk mindkettő több mint 200 sejtes volt a beültetés napján és hárman mentek a fagyioviba. Nagyon reménykedünk.
18-án van eredményhírdetés.

Ann, sokat gondoltam ma Rátok, babaragacsok mennek Nektek

többieknek mindenkinek puszi
majd még jövök
pannik
Budapest

Pannik én is nagyon sokat gondoltam/gondolok rátok. nálunk 21én lesz eredményhirdetés, mint ahogy azt vártam is. ezúttal én is megfogadtam, nem nagyon fogok írkálni, keresek Karinthy írásokat, azokat fogom olvasgatni, meg vicces filmeket nézek majd, ez lesz a program.

Békus, ha nincs étvágyad, akkor is tömködj magadba vmi értelmes kaját időnként, mert kell enned!!!!!!!!!!!!!!!!!
ann74

kukk,

Ann, Pannik, Kahlan,
nagyon szorítunk nektek, milliónyi babaragacs !

Béku,
A hugimat sotén dokker úgy beparáztatta hogy nem jó afp és még valami másik érték, ami miatt 5 percen belül dönteni kellett magzatvízvételről. Én szinte üvöltöttem a hugival a telefonba, mondtam hogy adjon 5 percet hívom a dokimat és ma átmehet már hozzá (csak a hugim elég spec eset a vérzékenysége miatt és anyám pusholta a sotét) na lényeg h megcsinálták az amniot, majd elmondták hogy mit csináljon hogy tutira ne legyen baj a következő napokban, pihi ezerrel, de azért másnapra berendelték vérvételre mert elhagyták vagy összetört a korábban levett vv fiola !!!! jaaaa és kiderült h a két eredmény túlképp se külön se együtt nem indokolta volna a magzatvízvételt !
utána végül sikerült meggyőzni h váltson, igaz csak kórházon belül másik orvoshoz.
én azért nem kértem szülésznőt mert a dokim M-nél is L-nél is végig ott volt, nekem fontosabb volt ő, mint bárki más :-)

Estrella,
mindkettő indított, M azért mert 11 helyett 23-án se akart még kibújni, Liza pedig kiírt időpont előtt 2 nappal érkezett (én akartam a dokimnál szülni, én kértem).
nekem mindkét gyerkőccel az volt h otthon megittam zukkerot reggel 6-kor, 7.30-kor friss beutalóért dokival fél perc randi a folyosón, és mentem 8-ra vv-re.

megyek mert L ma 5 perc alvás után éppen zenére táncol egy párnának dőlve, nem bíííííííííííííííííííííírom :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2011.03.12 02:59-kor.

kubuspace

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?