Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, én holnap este nem biztos, hogy gépközelben leszek, utána meg pénteken elutazunk Ausztriába kikapcsolódni. MINDENKIRE NAGYON FOGOK GONDOLNI, remélem mire visszatérek, újszülöttekről fogok olvasni, akik egészségesek és akikre a szüleik nagyon büszkék!! Vigyázzatok Magatokra, ha elindul a nagy esemény, csak ügyesen, legközelebb 16-án jövök és olvasok.

Puszi Mindenkinek!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

Jó utat Nyuszi, lehet nagy változások lesznek mire visszajöttök:-)) Érezzétek jól magatokat!!!!!
csomix
Budapest XVII. kerület

Reggelt!

Megjártam a kórházat, a sietős doki hazavágta a világos ruhámat-annyira nyomta a vasat, hogy mindenem olyan lett...

Nyuszi, érezzétek jól magatokat :) Én is úgy mennék--de jó lenne még nálunk is kiszámítható lenne a hosszúhétvége.

Kalkuláltam azért fejben, ha megszületne ma holnap, hétvégén még hazajöhetnénk elvileg és akkor még együtt lehetne a család pár napig :P

Csomix, ez végülis jóhír--megvárja Kamilla anyudat :) Jól nevelt kis bébi.
Én is úgy vagyok mint Te, 1 éjjel alvás, másik éjjel nemalvás. Már egy ideje így megy. Végülis egész kiszámítható a dolog :)
Most magam miatt tudnék, a lánykám köhög újra....

Huuu, azért ez az outletes dolog vad lehetett :S Én kedd éjjel voltam így, hogy azt sem tudtam kiabáljak e Gábornak a wc-ről v. mit csináljak, mert azt hittem onnan már ketten jövünk ki :)

Zsu, nem ültettem végül-hát a hajolgatás már nem nagyon megy. Lemetszettem 1-2 növényt, aztán leültem és "napoztam". De nem sokat, mert zavart a szél.

Csigard, tudják ezek a babák hol a helyük :) Mikrobink is néha néha még "kijött" főleg éjjel (kb. 2 hónapja) éreztem, hogy majdhogynem keresztben van. Egyik oldalon a lába, másikon a keze volt látható :)
Mostanában már csak a jobb bordaívemet rugdossa előszeretettel. De mondjuk nem olyan vészes mint anno a fiam. Hát tőle felugrottam ültő helyemből-akkorát feszített.

Ma is szép idő ígérkezik--és hétvégére milyen szépet mondanak.

Kriszti
rozianyu

Zsu, jobb a hangulatod?
Séta megvolt?

Én mára tervezem, mert tegnap a fiam ment volna-de annyira fáradt voltam, csak feküdtem a kanapén és néztem a lánnyal a mesét. Meg félig aludtam.. De én nappal nem igen tudok aludni (éjjel meg nem lehet :D).

Holnap is korán kelek, megint megyünk. Hogy fog ez hiányozni :P 8)

Kriszti
rozianyu

Sziasztok!

Ma már jobb a kedvem!
Valószínű, hogy nagyjából jól aludtam. Ezek szerint ez ilyen a vége felé. Egyik nap alvás, másik nap nem alvás.

Hát gyerekek ma van március 10. Pár hónappal ezelőtt azt hittem már ilyenkor nem leszek hordóhas :) olyan aktív volt a gyerek, tuti biztos voltam benne, hogy már ilyenkor kint lesz.
De semmi. Örök terhes :D legalább majd benne leszek a Fókuszban :D
Ott úgyis ilyen eszement híreket szoktak leadni... 8)

Kriszti? Mit nyomott a doki? hova? :)

Nyuszinak jó utat, jó pihizést, bár ezt valószínű már nem olvassa :)

Csomix! múltkor mondtam a páromnak, menjünk el moziba. De aztán fél perc múlva meggondoltam magam, mi van, ha film közben rámjön a szülés. Így nem mentünk :P
Vezetni már végképp nem merek. Alig bírok így is beülni a kocsiba. Mondjuk, ha terepjárónk lenne könnyebb lenne a mocorgás, de hát nincs... :)

Csigard!
Nekem már a 28 hetes uhon koponyavégű volt a gyermek. Aztán amikor párszor pancsiztam a kádban(mostmár csak zuhnyozni merek a bacim miatt) jobb oldalon egy nagy dudor-popsi, bal oldalon egy kisebb dudor-fej?????-teljesen megrökönyödtem, hogy keresztbe fordult. Aztán amikor kiszálltam a kádból, akkor megnyugodtam, mert eltűnt a bal oldali dudor, és csak a jobb oldali volt a hasam közepén.
Aztán mondta a doki, hogy fizikai képtelenség, hogy visszaforduljon, mert fejnehezek a babák. De azért hozzátette, hogy, mondjuk volt a praxisában már rá példa :roll:
meg sztem ahol több a hely, és pici a baba, ott még korán elképzelhető...de a csuklás, amit lent éreztem, az mindig megnyugtatott...

Ma megyek a dokihoz este. NST, vizsgálat. Nagyon kíváncsi vagyok
mit mond, hol tartunk. Hűűű, kicsit dejavu-m van, mert kb 2 hete ugyanezt írtam :lol:

és ez így megy majd a végtelenségig.... :lol: :lol:
hemzsu
Budapest IX. kerület

Kriszti!

Végül nem sétáltunk :) estére úgy lehűlt az idő, hogy a lakásban is fáztam. Úgyhogy csak zuhanyoztam jó meleg vízben, és bebugyoláltam magam. Éljen az aktív életmód :lol:

Ja meg vasaltam is egy kicsit, biztos, ami tuti... :lol: az is hőt áraszt :wink:
hemzsu
Budapest IX. kerület

Hát a vasat annyira nyomta, hogy nem a karomba-hanem a fehér felsőmre ment :shock:
Mert most nem infúzióban kaptam, csak úgy natur :D

Este gondoltam Rád, 10-e van ma - a nagy nap :)
Nagyon kíváncsi vagyok mit mond este a doki-ha lesz erőd, időd.. Írjál 1-2 sort. Izgulok én már mindenki helyett :) :P

Egyébként az aktív élet--én bevallom nem voltam túl mozgékony Mikivel. Márkommal anno mint a gép, megsem álltam (azt mondták könnyen szülök majd .... Hát nem lett igazuk.)
Rozival olyan közepesen voltam aktív-többet mozogtam mint most- hamarabb jött, igaz rásegítéssel.
Most ultra lusta vagyok :D ez a gyerek repüljön ki :D

Pihenj, ki tudja-mostmár tényleg bármikor jöhet. Oda és akkor kell az energia.

Kriszti
rozianyu

jaaaa, hirtelen nem tudtam milyen vasat :lol:

Mindenképpen értesítelek majd Titeket Marcika helyzetéről. Ma olyan megint mintha megittam volna egy vödör kvt, megettem volna egy láda csokit, és ittam volna rá egy kanna zöld teát. Fel van pörögve, és
ide oda nyomkorássza magát a pocimban :)

Kéne főzni...annyi főtt kaja volt itthon, hogy tegnapig volt elég :) titkon reménykedtem :) de megfogadom a tanácsod, és pihizek inkább, aztán majd összeütök valamit, ha már nagyon kopognak a szemeim...:)
hemzsu
Budapest IX. kerület

Nálunk is elfogyott a kaja amit a kedd éjszakai nagy riadalomra csináltam gyorsan :)
Én sem akartam ma főzni, tegnap du. óta vonz a kanapé. Csak fekszek rajta és nézek ki a fejemből :S

De aztán csináltam egy gyors sóskát.

Ha meg megyek be, majd rendel nekik az apjuk- v. csinál valamit. De inkább rendeljen :D Ne kelljen már takarítanom ha hazajöttem.
Már nem főzök előre - lehet ez olyan mint ha viszel ernyőt nem esik, ha nem viszel akkor rögtön rákezd.

Na, ma a kórházban megint láttam, hogy ott tologatják a folyosón a bébiket--anyuka tolta egyik végéből a másikba :O Hát ilyen az "én időmben'' :D nem volt.

Kriszti
rozianyu

Kedves Topiklakók!

A múlt heti kommentelők közül Nyuszifül16 nevét sorsoltuk ki, így ő nyerte a Figurka Design álommanóját. Gratulálunk!

A játék azonban még tart: aki március 15-ig kommentel a Babanet cikkeihez, az nyerhet egy családi belépőt a Millenáris Park 2011. április 9-i Baba-Napjára! Itt minden a picik és szüleik körül forog majd, kellemes és tartalmas kikapcsolódást jelent a család minden tagja számára!

Például kíváncsiak lennénk, Titeket mire nevelt a saját gyereketek? És milyen példát próbáltok mutatni neki?

Bakiparádé szülőknek: nincs fejlődés hiba nélkül! Ti milyen baklövést követtetek el a gyereknevelés során?

Vagy olvassátok el Zsuzsa történetét. Kisfia faros fekvése miatt végül programozott császárral adott életet neki, érdekes, milyen gondolatok kavarogtak a fejében.

És azt tudtátok, hogy a gyerek alvási és evési problémái összefügghetnek?

Egyébként ott vagyunk a Facebookon is, érdemes csatlakozni hozzánk, ha szeretnétek azonnal értesülni a legfrissebb cikkekről, vagy szeretitek a nyereményjátékokat.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Halihó Lányok!
Még mindannyian egyben, ezek szerint:-)
Annyira ég ma a gyomrom, hogy már 2 rennin is túl vagyok, de nem múlik:-((
Jön a tavasz, juhéjjjj, annyira örülök, hogy a gyerekek nem a nagy hidegben születnek, sokkal kellemesebb lesz így, a kabátomat meg már úgysem tudom összegombolni, legalább nem fagyok szét:-))
csomix
Budapest XVII. kerület

Én is nagyon örülök a tavasznak.
Bár nekem van ifa ponyva :shock: :D kabátom--mert tél közepén megadta magát a szépséges másik, igaz, azt már én sem tudnám összehúzni-- de nem bánnám ha nem kellene hordani, mert ronda :D

Szegényke :S Az nagyon rossz tud lenni. A dm-ben árulnak valami port, de elfelejtettem a nevét-állítólag jobb mint a rennie. Nem tudom akarsz e v. van e értelme ilyenre beruházni (már) arra a pár napra :P

Rajtam megint olyan idegesség van--engem ez fog a sírba tenni, előbb v. utóbb. Nem tesz jót, hogy minden nap a kórházba kell mennem :? Frusztrál :cry:

Kriszti
rozianyu

A vas miatt kell menned, ugye?
Ha nem jön meg a baba a kiírt időpontra, akkor tényleg minden nap kell majd menni NST-re?
Ez a kórházba járás a legmacerásabb, elhiszem, hogy ideges vagy tőle. Fel kell öltözni, el kell jutni, bááá, tortúra.

Gyomorégés nekem nem terhesen is sokszor van sajnos, de most hatványozottan jelentkezik. Sokáig nem mertem bevenni Rennit, aztán mondta a doki, hogy nyugodtan szedjem marékszámra. Éjszaka ha felkelek akkor meghúzom a tejes dobozt, meg bekapok 2 háztartási kekszet, igyekszem végszükség esetén rennihez nyúlni.

Zsu remélem jól van, nagyon eltűnt:-) Csak nem? :-)
csomix
Budapest XVII. kerület

Igen, a vas miatt-egyedül vasárnap nem kell mennem.
Gondolták a 7. napon mindenki megpihen alapon?! :D

Nekem úgy rémlik Rozi idejéből, hogy a betöltött után miden nap menni kell :S
Mondjuk itt még a jobbik eset áll fenn, mert nst, és uhu van.
De van ahol 2 naponta nézik a magzatvizet is.

Szegényke-nem lehet egyszerű.
Nekem a rennietől hányingerem van, mondjuk már kétféle létezik-az egyiket meg tudom enni, csak most nem emlékszem melyik az (de azt hiszem nem a borsmentás).

Zsu dokizik, remélem ma még helyzetjelent. Aztán lehet már tényleg ketten jönnek :P

Kriszti
rozianyu

sziasztok!

Megjöttünk.
Sok hírrel nem tudok szolgálni :( A dokit nem láttam ma, csak az aszisztense intézkedett. NST, vizelet, vérnyomás. Mondjuk egész nap azt vártam, hogy majd a doki rámnéz, és mond valamit, de rám nem nézett, csak az nsts papírra, és azt üzente, hogy szombaton, hétfőn, kedden menjek a kórházba nstre, aztán ha addig semmi, akkor szerda reggel fél kilencre teljes menetfelszereléssel érkezzünk...Mondhatom nem vagyok feldobva.
Valószínű valamit félreérthettem, amikor múltkor azt mondták, hogy nst, aztán utána doki... na mindegy. Mindenesetre majd megkérem Nórit(sznő), hogy mondjon valamit, hogy pl nézik e magzatvizet.
Ma szerencsére sikerült a neten rémisztő dolgokat olvasnom a túlhordásról, és ezért bíztam benne, hogy a doki majd megnyugtat...így marad a másik verzió, kiköttetem a netet...:)
na mindegy is.
Amúgy minden ok, csak már nagyon nyűgös vagyok.
Vettünk ma tonikot :) hátha...

Móni!
Ha hiszel a homeopátiában, nekem ajánlottak bogyókat gyomorégésre, mert éjszakánként volt nekem is. Mostanra elmúlt, csak az maradt meg, hogy hajnalban farkas éhes vagyok :)

Kriszti!
Teljesen átérzem a helyzetedet. Most a nap végére eljutottam megint oda, hogy tiszta depi vagyok...na majd holnapra elmúlik! :)

Aludjatok jól!
hemzsu
Budapest IX. kerület

Lányok, gondoljatok Ránk-eljött az időnk :)

Elfolyt a magzatvíz, azaz egy része-fájás még csak meg sem közelít...
Szül.nő, anyám nem veszik fel :)

Ahogy hazaértem jelentkezek!

Kriszti
rozianyu

Kriszti!

Hajrááááááá, nagyon drukkolunk!
hemzsu
Budapest IX. kerület

Kriszti: Mire én olvasom a történéseket, addira lehet, hogy már ott tartod a kicsinyed a karodban...:D Kívánok nektek minden jót! És várjuk a beszámolót! :)

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

Na ná, hogy olvaslak még egy picit Benneteket két rohanás között (utolsó munkanapom), és látom, ATYA ÉG, Kriszti babája elindult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAGYON ÜGYESEN, mutasd meg mit kell csinálni!!!!!!!!!!!!!!!!

Hemzsu Drága, ne izgulj, szó szerint napok vannak hátra, és ha szugerálod, még magától is elindulhat a manó kifelé!!!!!!! Nagyon vigyázzatok Magatokra!

16-án jövök legközelebb, újabb puszi Nektek és szurkolok!!!!

nyuszika85

Húúú de izgi, lehet már meg is született Kriszti babája:-)
Zsuzsi szerintem Neked is max 2 napod van hátra, majd meglátod. Bújjatok össze apával, nekem is ezt javasolta a védőnő, attól tuti beindul:-))
Nekem a nyákdugó darabokban távozik, naponta 1-szer biztos jön valami zselés anyag. Azt olvastam ez normális, de már el sem tudom képzelni, mekkora darab lenne ha egyszerre jönne ki:-D
Nyuszi, jó utat!

Móni
csomix
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Holnap megyek a védőnőhöz nstre, aztán meglássuk mi lesz. Ma egész kifáradtam, mert nálunk voltak Tesómék a 3 hónapos babácskájukkal, úgyhogy most csak ilyen rövidet írok, megyek pihizni!

Sokszor gondolok Krisztiékre :)
Ha ismernénk egymást, akkor holnap be is tudnék kukkantani hozzájuk... :)

aludjatok jól!

Zsuzsi
hemzsu
Budapest IX. kerület

Megjöttünk:)

Nst mutatott összehúzódásokat, azt mondta Nóri, hogy nemsokára már fogom érezni is. Sajna volt egy időszak, amikor a szívhang nem nagyon tért ki, így délután vissza kell mennem, és csinálnak uhot, hogy megfelelő e a köldökzsinór áramlás.
Kértem, ha lehet nézzünk magzatvizet, tiszta e, de még zárva van a méhszáj, így nem lehet...:(
Mindenesetre mondta a Nóri, hogy vigyek cuccot, mert lehet bent kell maradnom.
Izgulok picit, drukkoljatok!

Mindenkinek minden jót, ha sokára találkoznánk :)

Zsuzsi
hemzsu
Budapest IX. kerület

Zsuzsi,
Mondtam, hogy 1-2 nap és szaglászhatod a picit:-) Drukkolok, hogy magától beinduljon a szülés, minden esetre az összehúzódások már jót jelentenek. Nálunk semmi, a mozgása eléggé lelassult, most már nem rukkapál annyira.
Viszont ez a nyákdugónak nevezhető átlátszó zselés cucc minden nap távozik egy kicsit. Ez normális, hogy már 5 napja jön belőlem?
Drukkolok a délutáni uhu miatt, biztos minden rendben lesz, ha hazaengednek azonnal írj! :-))

Móni
csomix
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Hát, nagyon drukkolok mindenkinek! Rozianyu már biztos szimatolja a picurt, amikor megláttam, hogy menniük kell, bizony elsírtam magam, úgy meghatódtam. Hiába, a hormonjaim továbbra is össze vissza variálják az érzelmeimet.
Hemzsu, szerintem nálatok is történés lesz hamarosan. Csomix, nektek sincs már sok hátra. Visszaszámlálás van.
Remélem, azért még vissza fogtok nézni a fórumra néha.
Hemzsu, Csomix legyetek nagyon ügyesek, várjuk a paramétereket. Aztán majd később a beszámolókat is persze.
Semmi izgulás, minden menni fog a maga természetes módján. Ez egy élettani folyamat, nem betegség, (bár kórházban történik), csak hagyatkozzatok az ösztöneitekre. Az szerintem mindennél többet ér.
Mi egy három órás kirándulást tettünk délelőtt, háááát, a picurit nagyon jól elringattam a hasamban, de a végére már éreztem, hogy fáj a derekam rendesen. Mondjuk addigra a két nagyfiam is úgy nyafogott, alig vártam, hogy hazaérjünk. De olyan szép az idő, hogy megérte elmenni.
csigard

csigard,
Köszi a bíztató szavakat:-) Ma mi is kimozdultunk, kimentünk a Noé állatotthonba kicsit sétálni, meg kutyázni. Igazán jó nap volt.
Neked mennyi van még hátra?
csomix
Budapest XVII. kerület

hellohello!

Örülök a jó híreknek, és hogy mindenki jól van.
Voltunk délután a kórházban, még egy nst, azt uh. Minden rendben hála Istennek!, az nst végén elaludt a Picuri, de az elején jó aktív volt.
Ferenczi doki megnézte a hasi illetve az agyi áramlást és ott is minden ok.
Így hazajöhettem. Gondoltuk elugrunk még egyet az ikeába, biztos ami biztos :) már útközben furán éreztem magam.
Kb egy órája 5 perces fájásaim vannak :) Most hívtam a Nórit, a szülésznőt. Mondta, hogy figyelgessem magam, és egy óra múlva beszéljünk :)
izgi :)
lehet megelégelte mai nyüstölést-aúúú :)-és elindul kifelé!
Drukkoljatok mindenképp!
Móni, én ezt a nyákdugó dolgot nem tudom sajnos, hátha Csigard tud benne segíteni.
Vigyázzatok Magatokra, aztán mindenképpen megírjuk a paramétereket.
És nem fogunk eltűnni ám, mert kiváncsi vagyok a részletekre!
legyetek jók!

Ja és ma van Apánk névnapja, hátha kap egy kis szuszogó csomagot ajándékba...:)

Zsuzsi
hemzsu
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Zsu, ha erre jársz-a B-ben vagyok :)
Nagyon szorítok Nektek-hogy ma még meglegyen a szimatolnivaló szuszogó csomag :)

Csak gyorsan.

Pénteken (11-én), reggel 9.18-kor megszületett kisfiúnk Deák Mike Robin, 3550 g-mal és 55 cm-el :)

4-re értünk a kórházba rendszertelen, sőt szinte semmi fájással (víz folyással-de olyan sok volt, hogy vízzel szültem Mikrobit). Fél 7 körül bekötötték az oxy-t--hiába emelték, ez sem igazán rendszerezte a dolgot.
Nem is fájásaim voltak csak keményedések-egész jól bírhatóak...
8 után kaptam edát-inkább fél 9-kor :) (kértem, mert nem tudtam meddig fog tartani--a doki mondta, hogy szte. nem kell...igaza lett :P ) De 9.10-kor már éreztem, hogy ennek hamar vége lesz. Az edának ideje nem volt hatni :)
Nem vágtak, és csak 2 öltésem lett belül.

Tudjátok az volt a legjobb, hogy minden keményedéssel jött egy kis víz-így nagyon hamar lejjebb jött a babus.

Szóval, azt mondhatom-könnyű volt és gyors. 4. nyomásra jött ki--mondjuk a nyomás volt a legrosszabb az egészben.

Majd jövök, reagálok, most megyek :)

Puszi

Kriszti
rozianyu

Váááá, micsoda hírek:-))))
Kriszti ezt a sikersztorit, én is így akarok szülni!!!! Gartulálok a kisfiatokhoz, nagyon szép nevet választottatok! Jó egészséget Nektek és majd írjál még mindenképpen, van e tejcsi, meg ilyesmi.
Zsuzsi, látod mondtam:-) Holnap reggelre anyuka leszel!!!! De izgi, nagyon szorítok Neked!
Hajrá lányok, szuperek vagytok!!!!

Móni
csomix
Budapest XVII. kerület

Hallihó!

Először is gratulálok a nagycsaládosoknak! Ügyesek vagytok, tényleg gyors volt a szülés. És valahogy nyoma sincs már a pár nappal ezelőtti Rozianyunak!!! Sok boldogságot a kiskrapekhoz. Remélem, tesók, apa odavannak érte.
Csomix nekem még sok van, 34-ik hetemet taposom. Harmadik fiúcskánk közeledik.
Hemzsu, nektek is eljött szerintem a nagy nap, lehet, mire ezt olvasod, már külön lesztek! Drukkolok nagyon.
Csomix sajnos nem tudok segíteni a nyákdugó dologban, nekem közvetlen a szülés előtt jött ki, még a kisebb fájások idején. De szerintem a doki, szülésznő már sok ilyennel találkozott, biztos el tudnak igazítani. Sokat ellenőriznek a végén, nem lesz gond, ne aggódj.
Nálunk a nagyfiú egyre bújósabb, ahogy telnek a hetek. Furi. A kisebb alapból bújós, nála nem látok változást. Nála inkább féltékenykedés van már most, ha arról beszélünk, hogy mocorog a kicsi, vagy nagyot rúgott. Remélem, azért enyhe féltékenységgel megússzuk.
Na jó éjt mindenkinek!
csigard

Sziasztok!

Zsuzsi, már nem jött olvasni - az azt jelenti, hogy Ő is itt van valahol :P Lehet megkeresem du. :)

Csiga, hát--elmúlt a "depi". A várakozás és bizonytalanság kimerítő volt-iszonyatosan.
Mostmár csak a holnapot várom megyünk haza. A lánykám nagyon rosszul tűri, hogy távol vagyok.
De nem akar itt aludni :S pedig lenne rá mód.

Ja, valaki kérdezte még múltkor a kádban szülést-lehet, nekem felajánlotta Magdi, de edat kértem így ez ugrott.

Rozi is féltékeny lesz sztem. Tegnap már mondta nekem-nem is hiányzom :O, meg, hogy te gyere haza Robit hagy itt :P
Édes kis cicám.
Egyébként míg vajúdtam végig rá gondoltam, iszonyat sok erőt adott--egyszerűen ahogy jött a "fájás" mindig az Ő illata jutott az eszembe... Lehet nem vagyok normális, de valamiért így alakult.

Na, nyákdugóban én sem tudok segíteni-Rozival a vízzel együtt jött. Most nem is találkoztam vele. Márknál is akkor jött mikor ömlött a víz.

Móni, most rajtad a világ szeme :) 3 a magyar igazság--márciusra legalábbis :) Aztán majd a többiek-szépen sorban.

Szorítok, hasonlóan gyors és könnyű szülésért!!!!!
Remélem Zsunak is hasonló jó élményei vannak.

Kriszti

Kriszti
rozianyu

Kriszti megtaláltad Zsuzsit? Olyan jópofa, hogy végül majdnem együtt szültetek:-)) Minden esetre a kórházban egyszerre vagytok:-)
Természetes, hogy Rozika féltékeny, majd megbékél és meglátod milyen jó segítséged lesz majd, ő is élvezni fogja, hogy gondoskodhat valakiről.
Olyan hiheteten, hogy Millike is hamarosan megszületik és többé nem 3-an (van egy kiskutyánk) leszünk itthon, hanem 4-en.
Meg tudnád írni, hogy mennyibe kerül az alapítványi szoba? Hogy tudsz netezni? Vittél be gépet?
Jók legyetek, Zsut is üdvözlöm, ha esetleg megtaláltad. Holnap jöhettek haza és még kedden is ünnep van, így apa is nyert két napot veletek:-))
csomix
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Micsoda hírek, gratulálok, azt hiszem már többeknek is, bár 13-a óta áll a fórum, de érhető!!! :)

Majd képeket is hozzatok, ha tudtok és részletes beszámolót. Mondjuk 4 fájás alatt szülni nem rossz :)

Mi pedig megérkeztünk Auszriából, mint látjátok Smile Nem teljesen sikerült jól az út, hiszem péntek este elmentünk szombattól már bújkált bennem valami, hétfőtől csúcsosodott.... Eddig úgy örültem, hogy megúsztam mindent, most meg?! És persze nem magamat féltem.... Van minden: hurutos köhögés, stabil hőemelkedés (37,6), emiatt min. napi 1 algopirin, ma éppen kettő, mert egy semmit nem segített. Aztán jön a para: a két rossz közül mit válasszak.... Mert a láz árt a babának, de az algo sem jó nagy mennyiségben..... Holnap elmegyek a házidokihoz, bár mára a köhögésem alább hagyott, most beindult az orrom úgy, hogy levegőt nem kapok... Nem hiányzott az egész, én túlélem a dolgokat, de Dórinak ne legyen baja... Nyomom a vitamint, fekszek, teázok, és remélem, holnap már nem lesz hőemelkedésem... Még jó, hogy lázba nem megy át... Bár a családban van orvos, szerinte a 37,6 is már határeset....

Ettől eltekintve a pár nap eltelt, a fiúk legalább jól elvoltak, én meg végül is a hazaútra lettem szarabbul. Most viszont jó itthon.

Péntek volt az utolsó munkanapom, mindenki elbúcsúztatott, most már nincsen más dolgom, mint magunkkal foglalkozni és készülni, mert a hivatalos kiírások szerint pontban 3 hónap múlva megszületik a kislányunk.

Szép álmokat Mindenkinek!

nyuszika85

Sziasztok!

Itthon vagyunk tegnap előtt óta :)
Csak káoszra jöttem haza, takarítás..... nem igen volt semmire időm.

Nyuszi, remélem már jobban vagy. Nagyon nem kell most ez a nyavalya Neked.
Én is szedtem algot Rozival és Márkkal is, ráadásul az első trimeszterben, mert mindkettővel 2 hétig volt majd 39 fokos lázam :S

Most meg a nyakam miatt kellett a második harmadban ...
Nem mondom, hogy jó--de a lázzal talán tényleg többet ártasz (nekem is ezt mondta a doki).

Végül nem kerestem meg Zsuzsit, apa ott volt velünk, teljes két nap. Ott is aludt :P Kihasználtuk a fizetős szoba minden előnyét.
MÓNI a fizetős (most egy ágyasban voltam) 14 e ft/éj, a kétágyas 7/ éj.
Apa behozta a laposomat és a telefonomról tudtam belépni :)

Egy jótanács, kajával nagyon készüljetek--borzalmas, siralmas, szánalmas.. Nincs rá jobb szó :(
Hétfőn reggel egy pohár tejföl lett volna a reggeli :S
Két napig ugyan az a leves volt, harmadnap a levesből a zöldség rá volt dobálva a húsra valami borzalmas lében és rizsre tették (a hús nyers volt :shock: )
Tudom, hogy nem hízókúra... De aki szoptatni szeretne annak ez nudli.

Remélem már otthon és jól vannak Ők is! Tuti, hogy megvan a bébi. Ha mást nem azért mert ma indították volna neki ha nem jön addig.

Már akartam képet feltenni, de nem hagyta ez az átok oldal :S
V. valamit nagyon rosszul csináltam--de most újra megpróbálom.

Kép

Kriszti
rozianyu

Rozianyu Gratulálok a szép babához!
sziszi24

Szia Kriszti!! Gyönyörű a kisfiatok!!!!!! Annyit gondoltam rátok, gratulálok!! Nekem ma azt mondta a doki, hogy szerinte éjszaka még találkozunk, mert 2 újjnyira megnyílt a méhszáj.
Ha nagyon gáz szobatársakat kapok, akkor lehet befizetünk egy alapítványi szobára de 2 ágyasba, az is jobb a saját fürdő miatt. A kaját már hallottam, hogy szar, elég elkeserítő, hogy pont ott, ahol kéne az energy pocsék a kaja...
Nyuszi, remélem már jobban vagy és lement a hőemelekedésed.
Csajok olyan izgatott vagyok, ha éjszaka nem indul meg, akkor 7-re kell mennem NST-re a kórházba. De Szécslnyi doki elég meggyőző volt, hogy ma még találkozunk:-)
csomix
Budapest XVII. kerület

Köszi lányok :)

Huuuu, akkor nálatok is elkezdődött.
Nagyon, nagyon szorítok Nektek, megint izgalomba jöttem :P

Most sűrűn benézegetek-már ahogy Mikrobi engedi, meg a többiek...

Nem is tudom mit kívánjak.
Gyors és könnyű szülést-ma éjjelre!!!!! :)

Kriszti
rozianyu

Köszönöm!! Most is vannak nagyon enyhe fájások, de annyira enyhe hogy sokszor észre sem veszem. Azt sem tudom, hogy tágultam ki 2 újjnyira:-) Én esküszöm semmit nem éreztem.
A drága férjem nem izgul, annyit mondott szóljak ha bepisiltem:-DD
Doki azt mondta nagy baba lesz....
Szerinted be kell vinni a mellszívót a kórházba?
csomix
Budapest XVII. kerület

Na, volt pisi éjjel?! :P

Én is úgy tágultam, hogy azt sem tudtam mitől-a keményedésektől, ezek szerint :) De nem bánom. Rozinál 2 ujjnyira 2 napig tartó 10 percesektől sikerült.

Hát, én nem vittem. A második nap végére lett úgy ahogy tejem.
De tegnapra durrantak be a melleim igazán :shock: De úgy, hogy eláztattam az ágyat, meg húzom magam után a kondenzcsíkot :P
Mostmár nekem is kell fejni, mert eléggé húznak, fájnak-aaa.
Pedig nem akartam még azzal is bajlódni. Azt hittem majd megleszünk anélkül-nem. Mindegy, a fagyóba talán befér. Mondjuk szeretném ha legalább fél éves koráig húznánk a szopit, eddig sosem sikerült :(
Igyekszünk.

Rásegítésnek vihetsz, talán hamarabb megjön a kedve a termelődéshez.

Kriszti
rozianyu

Kriszti, valami tünemény a Kisfiatok! Szívből gratulálok Hozzá!!!!! Legyetek egészségesek, legyen sok tejecskéd (mint látom van :) ), vigyázzatok egymásra!!!! Az édesanyám is hüledezett az imént a telefonban nekem, milyen szép baba Mikrobi :lol:

Csomix, mi van Veletek?! Bár lehet, már Te is csak babafotóval jössz vissza?!?! :)

Köszönöm a kérdést, még nem vagyok toppon, de napról napra jobb. Napközben már nincsen hőemelkedés, viszont estére tegnap is felment 37,7-re, nem vártam tovább, algot ettem és aludtam, így jól kiizadtam magam. Ma voltam védőnéninél, jót beszélgettünk, pont a mellszívó, szoptatás volt a téma :) Remélem a héten elmúlik ez a nyavaja, de azt kell mondanom, ha már elkaptam, ennél nagyobb bajom/bajunk ne legyen!!!

Kriszti, tényleg siralmas ez a kaja kérdés... De ezt tudtuk előre. Mindegy, nekem biztosan hasznos tanács, bár az is tuti, hogy a család majd eláraszt minden földi jó hamival.
Aztán, ha van időd, tessék jönni képekkel, storykkal. Lassan már csak Szamival ketten maradunk, akik készülünk a szülésre. Mondjuk, egy pár alvás és eljutunk az esemény kapujába, hihetetlen, hogy ma már 27 hetesek vagyunk!!!!! :shock:

nyuszika85

Sziasztok!
Én is itt vagyok még. Csak valahogy nem történik semmi velünk.
Rozianyu, gyönyörű a kisfiatok, most irigykedem, hogy te már foghatod a kezedben. De már nekem sincs sok annyira.
Picurink egyre konkrétabban rugdos, már érzem a kis talpacskáját, meg a tesókkal sem szűkölködik, ha ráteszik a kezüket, bőszen megrugdossa. Jó fej. Akkor nem annyira, amikor feszegeti a medencecsontomat, van, hogy egészen ijesztő fájdalmat tud okozni. Csinálja magának a helyet.
Én már mosom a ruhácskákat, ettől még türelmetlenebb vagyok.
Hemzsu, várjuk a fejleményeket, Csomix szintén. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy volt, mint volt.
Nyuszika, igyál rengeteget, az nem árthat, sok sok alma, az ki is viszi a vizet, így nem lesz gond. Nálunk a mézes hársfatea, bodzatea, kamillatea mindig beválik, de nem csak úgy ímmel ámmal, egy-két bögre, hanem egy nap 2-3 liter belőle. Az tényleg kimos minden betegséget, és a lázat is kiviszi. De nem kell erősre főzni.
Hát ez a kórházi koszt siralom, nálunk sajnos nekem kell gondoskodnom előre a kajáimról, a babaruhák után a mélyhűtő feltöltése lesz, csinálni kell kisadagot, amit behoznak melegen, meg nagyadagot, ami nekik lesz itthon. És legalább 4-5 féle kaját kéne kitalálni. El is kezdem összeírni az ötleteket, hogy mik azok, amik bírják a mélyhűtést. Ötletek jöhetnek. Rizs, csirkepörkölt eddig az ötletbörzém, ez egy nap. Ajjaj.
Rozianyu: a picuri végig veled volt a szobában? Fürdetni be kellett adni? Neonatológus milyen gyakran nézett rá? Amíg nem volt tejed, mit adtál neki? Én sem vagyok a szoptatás nagymestere, bánkódtam is miatta jó sokat, az elsőnél alig alig volt, két hónapig kínlódtunk szopi + tápszerrel, aztán csak tápszer. A másodiknál négy hónapig szopizott, de nem volt elég neki, le is soványodott, így átálltunk a tápszerre. Most már harmadjára úgy állok hozzá, hogy hát ez van, ilyen vagyok, ilyenek a körülmények, jön a tápszer, és kész. De lehet, hogy pont ettől a "könnyed" hozzáállástól jön meg rendesen majd a tejem. Jó is lenne. Majd meglátjuk.
Amúgy meg ronda egy idő van. :-)
csigard

Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Megzavart a kép-hirtelen azt hittem Zsu jött, hogy örüljünk együtt.

Kriszti
rozianyu

Csiga, végig velem volt igen-fürdeni elvitték, egy nap nem,mert csinálták a rendszert és nem volt túl biztonságos használni a meleg vizet, forrázás miatt.
Egy nap egyszer megnézték--ennyi volt :) Az utolsó nap vizsgálták meg alaposan--azaz aznap mikor eljöttünk. Meg kapott bcg oltást, meg még vért vettek tőle mert elkezdett besárgulni.
De egyébként orvost nem igen láttam, csak vizitkor. Meg a sajátom nézett be és Magdi, ha tudott Ő jött (hozta a kaját....).

Viszont hajnali 1-kor vízvezeték szerelőket igen :s Még jó, hogy ébren voltam mert nem aludt Mikrobi, pont tisztába tettem.

Kaja, fagyasztható főzelékek pl. (par.káposzta-igaz ez nem neked).
Fasírt, rántott, sült hús-ezeket fagyasztani sem kell. Tészta szósz, pl. bolognai, csak tésztát főz apátok hozzá és jó.
Nálunk apa egyik nap sajtos-tejfölös tésztát csinált. Másik nap előre fagyasztott rántott sajtot és húst tett a sütőbe. A krumplipüré port nem találta :S így csinált rizst.
Nem igen eszünk ilyeneket, de pont úgy voltam vele, hogy nem főzőcskézek-úgysem történik semmi :D Hát történ.

Most meg egy ideig rendelgetem a kaját, van itt egy kis kajálda-meglepetésemre elég finoman főznek. Arra már nem igen van kapacitásom.

Lányom lebetegedett mára (láz, köhögés), párom elkapta a hasmarsos vírust....
Csoda egy éjszakánk volt :(

Kriszti
rozianyu

Sziaaaaasssszzzztooook!

huhh, most egy kis levegőhöz jutottam:)

Március 13án 7:45 kor megszületett édesbogár Marcell kisfiúnk.
3260 g, 54 centis kispasi :) gyönyörű, imádnivaló szuszogó kis csomag.

A mi sikersztorink kicsit hosszabb volt, mint Krisztié, de legalább kipróbáltam mindent: labda, kád, séta, apamasszír, később burokrepesztés, oxitocin, epidurál, gátmetszés...13 óra volt, és jópár fájás...nem számoltam :wink:
első baba, megküzdött, mire kiért, de a lényeg, hogy kint van.

Sajna nincs nagyon időm írni, mert szopi-fejés-alvás a napirendem, de megpróbálok egyszer-egyszer benézni.
Még gyakorlatlanul elég nehéz, de majd belejövünk, és remélem a tejcimet is hamarosan kondenzcsíkként húzhatom magam után!!!

végezetül jöjjön egy kép: itt két órás a gyermek, a doki azt mondta filozófus:))

Kriszti!GYÖNYÖRŰ a kis Mikrobi! A többieknek kitartást, nemsoká! tényleg!
Móni! Mindent bele :)

Kép
hemzsu
Budapest IX. kerület

Hát lányok, gratulálok a szép babókhoz :) Irigykedve nézem őket, de ahogy Nyuszi írta már csak 12 hét :) és mi is egy szuszogit tarthatunk karunkban.
Bár én mostanában mindig azt álmodom, hogy megyek szülni, vagy hogy a karomban pihen a kis Luca. Maga a szülés kimarad ;)
Addig is várunk vissza benneteket, ha időtök engedi, hogy élménybeszámoljatok.

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

Hemzsu, GYÖNYÖRŰ Marcell kisfiatok!!!!! Gratulálunk a büszke szülőknek és a kisembernek :) Ahhoz képest, hogy két órás a képen, nem is nyúzott :) Tünemény.

Érthető, ha már nem jöttök olyan tempóba, de örömmel vesszük a történeteket, Szamival nekünk is jól jönnek az ötletek! :)

Én tegnap voltam védőnőnél, minden ok, csak ez a fránya betegség..... Javulok, meg nem is... Mindig is olyan csaj voltam, aki tele volt energiával, most meg.... Nem vagyok toppon, persze ennek oka, hogy levegőt sem kapok még mindig rendesen.... :( Na, de remélem napokon belül visszajön az energiám és el kezdhetem élvezni a munkamentes napokat :)

Szami, Veletek mi újság? 4D? Védőnő, doki? 30 hetes UH-ra Te is a Bajcsyba jössz?

nyuszika85

Védőben a hónap elején voltam, és pont ma gondolkodtam rajta, hogy most nem hangsúlyozta, hogy egy hónap múlva találkozunk, hogy csak akkor megyek, ha már itthon leszek, vagyis május elején.
Dokihoz jövő héten megyek, vagyis pont egy hét múlva :). 4d is lesz két hét múlva szeretnénk menni. Még időpont nincs, de remélem holnap az is lesz. A doki nekem saját rendelőjében szokta csinálni az uh-t. Szerintem most is ott fogja.
A tanácsok, ötletek valóban jól jönnek :) Néha parázom, hogy hogy fogok tudni én mindennel megbirkózni :)

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

Szami!

Menni fog ne izgulj!

Bele gondolok, hogy a kórházban még elig mertem megfogni a gyereket, néztem: veszi e a levegőt :), meg jajj, miért öklendezik ( a nyelt magzatvíz jött ki csak), most meg már föl alá járkálok a lakásban vele, és én tanítom apát mit hogy csináljon...egyszóval, ne izgulj, ösztönös dolgok ezek!!!

legyetek jók
Zsuzsi
hemzsu
Budapest IX. kerület

hahóóó!
hol vagytok?
:)
hemzsu
Budapest IX. kerület

Sziasztok Lányok!
Itthon vagyunk. Megszületett Kamilla lányunk március 17.-én 02:40-kor 3570 gr-al és 53 cm-el. Maga a szülés nagyon gyorsan zajlott igazi fájásaim az oxi után jöttek 11-kor, és 2:40-re már ki is bújt a kisasszony. Még aznap 16.-án este elkezdtem érzni valamit, ami 5 percenként jött, de egyáltalán nem fájt annyira, minden esetre visszahítam a dokit, hogy lehet, hogy igaza van és még aznap éjszaka szülünk. De azt is mondtam neki, hogy bocsi ha vaklárma:-)) Bementünk, NST, enyhe fájások, doki 10 perc múlva ott volt, megvizsgált, bő 2 újjnyira voltam, burkot repesztett. Utána séta, séta és semmi.....se fájás, se nem jött lejjebb a baba. 11-kor megkaptam az oxit, hogy jöjjön lejjebb a feje, na arra aztán beindultak a fájások tisztességesen, nem gondoltam volna, hogy ennyire tud fájni, sugárzott a derekamba. Szépen lassan lejjebb jött és 2 körül elkezdtük kitolni. Viszonylag hamar meg is érkezett:-) Napra pontosan 40. hétre jött, de furcsa volt hogy nagyon magzatmázas a gyerek, így mondták, hogy kb. 2-3 héttel korábban jött, de mivel a szülei is elég magasak így valószínűleg már a legelső UH-nál elszámolták a korát. (mensiből nem tudták megállapítani, mert kimaradt egy ciklusom). Olyan gyorsan született meg, hogy rengeteg magzatvizet meg vért nyelt a kitolás közben, aminek a hatására elég ramatyul volt és a köldökzsinór is 2-szer a nyaka körül volt. Elvitték inkkubátorba....senkinek nem kívánom azokat a hosszú órákat, amíg a főorvosnő 9-kor megvizsgálta, hogy mi baja van, mert az ügyeletes gyerekorvos el akarta szállítatni, mert fogalma sem volt mi baja a gyereknek. Hosszú várakozás, inkubátor mellett sírás után végre megjött a gyerekorvos. megvizsgálta. Addigra már többször hányt véres trutyit így kiderült legalább mi baja. Nehezen aklimatizálódott a csöppség, így 24 órás monitorozás, inkubátor, oxigén, félelem.... Aztán másnap reggel (pénteken) vizit után megkaptam a kislányomat. Utána már vissza sem adtam, csak amikor vérvételre vitték el, meg megvizsgálták.
Most már jól vagyunk, sokat alszik még mindig, úgy kell felkeltenem, hogy szopizzon, viszont utána meg nem akar visszaaludni. Az első éjszakánt nem is volt olyan rossz itthon, éjfélig sírt, majd 4-kor felkeltettem, hogy egyen, 5-kor elaludt és fél 9-ig aludtunk apával.
A férjem is borzasztó boldog, nem gondoltam volna róla, hogy ilyen érzéseket vált ki belőle az apaság.:-)

Gyönyörűek a fiúk, sok örömöt és boldogságot kívánok hozzájuk!!
Nyuszi, remélem már meggyógyultál teljesen.

Képet teszek fel, csak a laptopomon nincs kép csak az asztali gépen, de töltök fel hamarosan a hercegnőről. :-)

Móni
csomix
Budapest XVII. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?