Új privát üzeneted érkezett!

E-mail címem: endomed@axelero.hu
Telefonom: 06/30/9918484
Személyesen is szívesen válaszolok a kérdésekre a kórházban. (ha éppen nem olyan "dilis" nap van, mint amilyen a mai volt, bár a leírás szerint ma pont az UH ment zökkenőmentesen.)
Szülésfelkészítős prospektus a pulton még mindig, de kérni is lehet!
Üdv: Rákóczi Ági
rákóczi

Kedves Rákóczi Ági!

Köszönöm az elérhetőségeket.
Én pont tegnap voltam UH-n és írtam le a tapasztalataimat, de nem volt időm maradni és körbenézni ill. személyesen találkozni.... Mindenesetre amit a folyósóról láttam, az nagyon szimpatikus volt.
srain

Szia Srain!

Kép
babarozsa

Sziasztok
5 hetes korhazi piheno utan vagyok ujra, szerencsere minden oke csak sajna nem tudtam a seggemen ulniKép
Babarozsa en mar rajottem a titok nyitjara a dokinkkal kapcs kerdezni kell amit nem ertesz es elmagyaraz mindentKép Csak kisse szetszort mint minden nogyogyasz sztemKépVarja valaki a babajat apr 10-20 kozott?

Kép
vaktyuk

jo tudniKép
de ez az, honnet tudjam, hogy van-e valami amit nem tudok?Kép

Kép
babarozsa

Liv!

Írtam Neked mailt!

Mindenkinek jó babavárást, aki babázik, annak meg jó babázást kíván:
Annamária
(aki januárban szült a Kútvölgyiben egy kis babócát) és jó élményekkel távozott a kórházból....
penguin

Szia Babarózsa,

A dokinál való kérdezést én is tudom ajánlani, bármit kérdezhetsz Tőle, én előre összírom és akkor sorolom....

A diétás étrendről annyit (amit hallgatunk a tanfolyamon), hogy én az utóbbi időben egy kicsit odafigyeltem, hogy ne egyek annyi szénhidrátot, úgyhogy eddig minden hónapban + 2-kg-ot szedtem fel, most meg semmit. És azért közben nem vontam meg magamtól teljesen az édességet, csak kevesebbet ettem...
srain

De mit kerdezzek, meg sosem szultem?Kép
Na jo sarkitok, de a szulesrol hiaba kerdeztem, ej raerunk arra megKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Már régóta olvasom soraitokat, most rászántam magam, hogy írjak is.
Én most szept. végén szültem 2. babámat itt a Kútvölgyiben.(Az első is itt született.)Erről írnék 1-2 élményt.
Komplikáció nélküli sima szülés volt. egyből megkaptam a lányomat, pár percig ismerkedhettünk, majd elvitték fürdetni. Fürdés után az apuka hozhatta vissza, és onnantól kezdve 2 órán át velem maradhatott a pici. Egyből mellre tettük, ügyesen szopizott! Csak akkor vitték el, mikor már nekem is mennem kellett. Ahogy beértem a szobába egyből jött a csecsemős nővér és kérdezte, hogy behozza-e a kicsit, vagy pihenni szeretnék.Kérésemre kb. 2 óra mulva hozta be. Onnantól kezdve velem volt. Most már a csecsemővizitre sem vitték őket el, hanem az orvos ment körbe. Csak akkor került a baba a csecsemőszobára, ha bevittem. És ez egy teljesen mezei szobában volt így, nem kellett alapítványi szobára költenem, hogy az újszülött csecsemömmel lehessek.
A csecsemős nővéreket csak dícsérni tudom!(Legfőképp Ágit, ha majd szültök megtudjátok miért...Kép Mindenben segítettek, és egy csepp tápszert sem adtak csemetéinknek, pedig a szobatársam nem tudott 3 napig szoptatni. Kizárólag az ő kérésére adtak a 4. napon minimális tápot a babának.
Szóval ne aggódjatok!
keszõce

Keszőce, koszi a beszámolót!Kép

es ha nem viszem be, vegig velem van?
furdetni sem viszik el?
es tisztaba tenni te teszed a szobaban?

Kép
babarozsa

BabarózsaKép

Igen, hanem viszed be végig veled lehet. Fürdetni elviszik, de akkor is mehetsz veleKép a szobában van pelenkázó, mindenki kap napi 5 pelust, úgyhogy azt is Te csinálhatodKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

hat megyek isKép
ha nem leszek hulla

5 eleg is nem? az elso idoben nem termelnek annyit

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:43-kor.
Vendég

Szia Lilluska!
A pelenkazast meg tudom, inkabb majd a tobbivel lesz esetleg gond, szopi pl.
Habar a koldokcsonkkal mondjuk nem tudom mi van, ha ala er a pelenka nem baj, de mi van, ha nagy ra?Kép

KOszonom jol vagyunk, februar 10. elvileg, de jovo heten megyek uhra, kivancsi vagyok mekkorara becsulik a sulyat, meg mekkorak a meretei.

Popsitorlo is van a szobakban?
Bocs, ha sokat kerdezek.

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:43-kor.
Vendég

a hazi is jo, nem?Kép
hat igaz, hogy nincs messze, de olyan lassan cammog az ido most, biztos mert tel van

mar varom azert nagyon, de tudom, hogy akkor mar semmire sem lesz idom, de ez ezzel jar

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Örömmel tudatom, hogy egy teljesen egészséges KISLÁNY lakik a pocakomban. Minden rendben van, a kezdeti riadalmak a méhlepény körül (elöl tapadt) már a múlt ködébe vesznek.
Mindenkinek jó pocakosodást!

Zsu és Alexandra
19+3
tothzsuzsi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:44-kor.
Vendég

Lilluska!

Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat!

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok,

most kapcsolódok az oldalhoz, eddig csak olvasgattam.
Meglepve nagyon vegyes infokat olvastam Szalay főorvosról. Én is hozzá járok terhesgondozásra, és eddig elégedett voltam.
Sőt a terhességem elején volt egy ijesztő görcsrohamom, amikor be kellett feküdnöm a Kútvölgyibe, akkor is nagyon figyelmes volt velem.

Kinek van friss infoja vele kapcsolatban?

üdv: Timcsi
timcsi8

Babarozsa
2,5 éve is volt pelus, popsitörlő (gézlapok valami löttbye áztatva), köldökcsonkhoz minden, popsikrém. textilpelust vigyél többet, mert jól jön a pelenkázón, büfiztetéskor, szoptatáskor a karodra teríteni, baba feje alá.
mondjuk a popsitörlő most nem tudom miylen, de anno elég gusztustalan volt, szerintem elfelejtettek cserelni, én mivel vittem sajatot, azt hasznaltam.

Pelusozas
Hát rácáfolnék, hogy később nem kell több, mert nekünk volt, hogy napi 6-8 is elfogyott (néha több), pedig nem vagyok egy mániákus pelenkázó.

A legkisebb pelus is bazi nagy az újszülöttekre Kép majdnem a hónaljáig felért a fiamnak. nincs semmi gond a csonkkal.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
koszi az infot!

ki jon 18an eloadasra? gyermekagy, szoptatas a tema

holnap megyek uhra!Kép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
1,5 éve és most is Jhonson's (asszem így írják, ha nem bocs) popótörlő volt, és naponta feltöltötték.
keszõce

Babarózsa

Hánykor lesz az előadás? Be kell jelentkezni valami telefonszámon, vagy csak odamenni? HOl tartják? Az 5. emeleten?

Várom válaszod
Zsu
tothzsuzsi

en nem szoktam bejelentkezni, tudom nem szep
elvileg be kellene a korhazban

17.30kor kezdodik, a foldszinten az eloado teremben van, elmesz a bufe mellett vegig, es balra lesz az immunologia, de oda nem mesz be, hanem tovabb a folyoson, es az utolso ajto jobbra

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Babarózsa!
A korhazi listan olvasom: az anya csaladi allasarol szolo nyilatkozat, de fogalmam sincs , hogy mi ez? Es hogy hol kell csinaltatni... Apasagink mar van, azt kozjegyzonel csinaltattuk. Mihez kell a masik nyilatkozat?
Mi az apaságit anyakönyvvezetőnél csináltattuk, ott kérték a családi állapotot igazoló papírt, amit a lakóhely szerinti önkörmányzatnál adtak ki a népességnyilvántartási osztályon. A születési anyakönyvi kivonat kiállításánál kérik a kórházban az adminisztrátorok az apaságival együtt.

Gabi
efgabi

Babarózsa!

Köszi szépen az infót! Ugye a kórház épületéről beszélünk, nem a rendelőintézetéről? Csak a félreértés elkerülése végett kérdezem.
Még1szer kösz
Zsu
tothzsuzsi

Gabi,
mi kozjegyzonel...nem kert semmit, csak szemelyi iratokat.
ugyhogy most mehetek az onkormanyzathoz??? Nem volt eleg bajom...
Es mi van , ha nincs?

Kép
babarozsa

Zsuzsi!
Igen, a korhaz!

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Talán hívd fel a kórházban az adminisztrátorokat, a csecsemősökkel szemben vannak, és kérdezd meg tőlük, hogy mi van, ha nincs ilyen papírod. Vagy a XII. kerületi önkormányzatot, ők állítják ki a születési anyakönyvi kivonatot.

Gabi
efgabi

Gabi, koszi!
Nem tudod veletlenul, hogy hol van? Boszormenyi ut?
Marmint az onkormanyzat.

Koszi, majd megkerdezem, nem szeretnek nagyon rohangalni sehova, most koltoztem, es ki kell jelentkeznem a regi cimemrol, es ezt meg elotte kene akkor intezni, ha kell.

Kép
babarozsa

az adminisztracio ahol a zarojelentest kiadjak?

huh, megneztem a kepeketKép hogy sikerultek az ikrek?Kép

Kép
babarozsa

Szia Babarózsa!
Autóval, vagy BKV-val szeretnéd megközelíteni.
Egyébként a Délitől nem messze van. Az Alkotás útról el kell menni az Istenhegyi úton, és arról nyílik a Böszörményi.
keszõce

Sziasztok!

Kb. 2 hónapja olvaslak benneteket. Mostanra sikerült végre átrágnom magam az egész archivon. Sajnos mivel nem sok időt tudam erre fordítani, egy kicsit lassan ment. Addig nem akartalak benneteket olyan kérdésekkel feltartani, amit már előttem 100-an megkérdeztek. Elmondhatom, hogy szinte minden eddigi kérdésemre megkaptam a választ, de mivel még csak ma kezdtem a 15. hetet biztos szükségem lehet azok tanácsára, akik már mindezen túl vannak. Ha addig minden simán megy, Május közepén lehet, hogy találkozom valakivel közületek. Ahogy látom főleg Ildibaba és Bedo időpontja van a legközelebb az enyémhez. De a + - 10 napba más is könnyen beleférhet!? Bocsi, ha egy kicsit hosszú voltam. Majd még jelentkezem, addig is olvaslak benneteket.

Mindenkinek jó babavárást, vagy babázást kívánok!

Epres
epres

na, megtudtam, bele kell iratni az apasagiba a kozjegyzovel, hogy hajadon vagyok, es kesz!

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Igen, az adminisztráción adják ki a zárójelentést is.
Az jó, hogy ilyen egyszerűen el lehet intézni a családi állapot igazolását, és nem kell rohangálnod.Kép

Gabi
efgabi

Babarózsa!
Az előbb nem írtam az ikrekről, ők teljesen spontán lettek, szerettünk volna Gergőnek egy hugicát.Kép Bence és Marci nem egypetéjűek, de kicsi korukban nagyon hasonlítottak egymásra, mert mindketten szőke, kék szeműek. Most derült ki (egy családról megjelent könyvből), hogy a szépapáméknak kétszer is ikrei születtek!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Bocsi, eddig nem engedte, az új hozzászólást, végre sikerült, erre új témaként jött létre az irományom.

A segítségeteket szeretném kérni. A novemberi szülés, együttszülés tanfolyamon részt vettünk mi is a párommal. A hölgy azt mondta, hogy lehet, hogy már elég egy 90 napos apasági nyilatkozatot magunkkal vinni, de nem igazán volt benne biztos. A kérdésem, hogy akkor most 30 vagy 90 napos kell?
Valakinek van információja az anyakönyveztetésről? Hogyan zajlik?

Köszi, előre is. Mindenkinek jó babavárást/babázást!
kiscicamuk

Szia Epres,

de örülök, hogy van valaki, aki szintén 15 hetes! Mi május 11, 15-16-ra vagyunk kiírva (UH-onként, illetve védőnő számítása szerint változik) :-)
Mesélj magadról, nagyon kiváncsi vagyok.

Ildibaba
ildibaba

Sziasztok,

Ki egy jó doki a Kútvölgyiben? valamint mit lehet tudni a szülészetről? Éppen kórház választás elött állok. Valamint van-e konkrét tapasztalat Dr. Tóth Ferencről? Kérlek titeket segítsetek, mert lassan döntenem kell.....

Előre is köszi
Johanna

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:45-kor.
Vendég

Sziasztok !

Én is régóta olvasgatlak Benneteket, Srain, Babarózsa azt hiszem a diétás előadáson november
10-én az utólag olvasottak alapján be tudlak azonosítani Benneteket.Kép) Én a férjemmel voltam ott, jobb oldalon hátul ültünk.

Johanna1975, az én választott orvosom is Tóth doktor. Végtelenül nyugodt, minden kérdésre válaszoló orvos.
Bár a mai tapasztalatom, hogy 2 órát is kellett rá várni UH-ra.

Én április 13-15-re vagyok kiírva. Szívesen leveleznék bárkivel, aki szintén ebben a periódusban fog szülni.

Anny
anny

Szia Anny és Lilluska,

Köszi a válaszokat. Tehát akkor még az is lehet, hogy Őt választom... Milyen a szülészet? Van alternativ szülésre mód, vagy egyedül a szokásos fekvő pózban lehet szülni? Valamint, hogy mennyit foglalkozik veled a dokid meg ilyenek???

A két óra várakozás, nem is annyira borzalmas a szent imrében ez mindennapos állítólag...

Mit tudtok a többi dokiról?

Köszi Johanna

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:45-kor.
Vendég

Szia Ildibaba!

Az én időpontom Május 17. Ez az időpont minden szempontból teljesen pontos, ultrahang szerint is napra pontos, de szerintem még erre sem lehet adni. Tehát megvan rá az esély, hogy találkozunk.
Igaz, hogy végigolvastam az egész archivumot, de nem emlékszem mindenre. Te jársz már az előadásokra? Én még nem kezdtem el, mert főleg ilyenkor az elején - és még később is - annyi minden történhet, és nem akartam még nagyobbat csalódni. De egyszer ell kell kezdeni. Te mikor mész?
A profilomban egy-két dolgot megtalálsz rólam, most egészítettem ki egy kicsit. Ha van valami, amit szeretnél még tudni szivesen válaszolok.
epres

Én 2 és fél éve, még a régi szülőszobákban szültem, akkor is lehetett járkálni vajúdás alatt, állítható szülőágyon szültem, de van labda és patkó alakú szülőszék (ezt ki fogom próbálni legközelebb). a szülőágyat félülő/ülő helyzetbe állítottuk a vajúdás és a kitolás alatt is. nem volt lekötözve, kifeszítve a lábam, sőt a szülésznő és az orvos mondta, hogy nyugodtan támasszam a lábam beléjük (ebben nem volt hiba)nem nyomták a hasam egyáltalán, a méhlepény megszületését sem sürgették, mondjuk nem is kellett, mert kicsusszant belőlem fájás, minden nélkül.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Köszi megint a beszámolókat. Sokat segít...

Első babámat várom. Igy még nagyon sok a kérdésem és mindenben nagyon bizonytalan vagyok.. Tóth doktort ismerem, de nekem kicsit néha morci, amolyan morgós medve külsejű, néha még kérdezni sem merek....
De szimpatikus és tényleg alaposnak tűnt...De nekem a kútvölgyi mint kórház talán egy kicsit kiesik a szt. imre sokkal közelebb van, úgyhogy e kettő között vacillálok most már elárulhatom.. Nem tudom hogy döntsek, de két dokihoz mégsem járhatok párhuzamosan... Vagy mégis? több szem többet lát.. aztán majd eldöntöm?? Alapon... Nemtudom. segítsetek.....

Köszi Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Ó még valami. Papás szülés lehet ugye? Nekünk ez nagoyn fontos.. apa mindenképpen ott akar lenni, első pillanattól fogva...

J.

Kép
Kép
johanna1975

Szia Lilluska !

Írhatok Neked privátba?
Szeretnék egypár kérdést megkérdezni....

Megadnád az e-mail címed, ha OK. részedről?

Köszi
Anny
anny

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:46-kor.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?