Új privát üzeneted érkezett!

Évi ez a játék is szuper! Hinta köszi és ezt rugós hintának hívják. Különbözik is a másik hintától?

Mares mi még mindig nem megyünk sehova d.e. Petra alszik, de még én is olyankor :lol: ezért várom a tavszt legyen hosszabb a délután több időnk marad bármire :lol:

Kép
Kép
melisch

Melisch,a másiktól mindenképp,amibe beleül és előre hátra megy,ebbe magát "ugráltatja" ajtófélfára van szerelve

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Melisch!....Osztom a nézeted, én is szeretném viszonylag egészséges életmódra nevelni. Tudom milyen elhízottnak lenni, és tényleg könnyebb megőrizni, mint fogyni. Én a csokinak nem tudok ellenállni :oops: viszont amúgy nem eszek cukrot, kenyérfélét meg csak reggel....oszt sajnos még is kövér vagyok. Úgyhogy arra én is figyelek, hogy a Berci ne legyen kövér kisgyerek....és majd sokat mozogjon.

Rugós hinta....én már le is tettem róla....csak a fürdő/wc ajtónál lenne helye, oda meg nem akarom. Van egy sima hintája, azt is szereti.

Mares!....Én lehet beleavatkozok Berci napirendjébe, mert minden program délelőtt van, és így mindenről lemaradunk.....csak én is szeretek sokáig aludni....és főleg hétvégén nem akarok korán kelni.....áááá nem tudom.
limo73

Kép

Sziasztok Nénik, Kishaverok és Kisricsajok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Megkaparintottam a billentyűzetet... most én írok nektek! :lol: :lol: :lol: :lol:
Puszi mindenkinek!

Chloe
lombikbaba

Kép

Áll :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Elhízás
Tapasztaltam, hogy milyen...
Viszont, ha az ember ésszel válogatja össze, hogy mit eszik, akkor belefér időnként egy-egy kis csokika is...
Szerintem, legyen rendes étkezés rendszeresen, az étkezések közötti nassolásokat kell elhagyni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Chloe :lol: :lol: :lol:

Clarika,naná Tomi fél 7-kor kelt és evett majdnem 7-ig :arrow: :arrow: :arrow: nem tudom,fog e enni 9-kor..(ha nem eszik,nem tudunk menni...) ááááá....majd írok(sms)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jó reggelt!

Chloe: áll a baba áll!!! :) hát nagyon édes!

Limo: hát ez az, ha bezavarok, 1.: szívok aznap, 2.: későn fekszik, és ha keltem korán akkor én sem pihenek... hát eeee van :)

Clárika: csütörtökön szerintem hozok majd vizet magamnak, nem merek nálad semmibe beleinni, mert csodás afta vagy mi jött a számra belül... senki után nem ittam, talán a fülészetes tortúra miatt... így meg félek nálad poharat használni, nehogy elkapd, vagy ezt nem lehet??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

TEgnapi tanácsadás: Gergő 64 cm és 7230 g....... :shock: 2 havi adagot hízott és nőtt! -----> jól behozta az augusztusi babákat! túl jól!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

7:37 és nyekereg a gyerek, én ezt nem értem!!!! múlt héten 9 előtt soha nem ébredt fel, de volt hogy 10ig is aludt, és a lefekvés ideje ugyanaz majdnem mindig....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Jó reggelt!

Mares!
Az aftát nem lehet elkapni!
És van amúgy mosogatószerem, s szoktam mosogatni is! :)

Ircsi
Chloe édes!
Ilyenkor meg tudom zabálni Rékust!
A legédesebbek ilyenkor!!!! ;)

Évi
Rékus is fél7kor kel általában, ma is.
Én mindig megetetem 9kor, és akkor onnan indul a 3 óra, hogy tudjak tervezni, mert amúgy káosz a nap.
Akkor írj, hogy hogy készüljek.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Én ilyen szinten nyúlok bele a napjába, mert változó mikor kel:
Van időszak amikor 8kor, van időszak, hogy hatkor, most kb 2 hete fél7kor.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika,ha ébren lesz,megetetem és mehetünk!Irok sms-t.

evilany

Clárika: jaj, nem azért mondtam, csak nálam család rámszól, hogy rendes pohárból ne igyak, nehogy ők elkapják, szívószállal lehet... ezért írtam csak... :cry: ... nehari..

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Dehogy hari :) ;)

Clárika
Kép
clárika

Na megpróbálom letenni,és akkor még menthető lehet a program :D

evilany

http://hu.wikipedia.org/wiki/Afta

Kérdés:
Mi az az afta? Fertőző-e?

Válasz:
Az afta alapvetően a száj nyálkahártyájának sérülése. Ennek hátterében lehet mechanikus illetve fertőzéses eredet.
A mechanikus nem fertőz. A gyulladásos eredetű azonban igen, különösen ha több fekéllyel járó gyulladásos folyamat zajlik. :arrow:
Ez különösen kellemetlen, fájdalommal, lázzal, rossz közérzettel járó betegség, amely kontakt úton fertőzhet.
Dr. Péter György

Smacizni nem fogunk ;) De gondolom ha gyulladásos lenne, s lázad lenne nem jönnél... :)

Clárika
Kép
clárika

Rékus ruhástól szobamérlegen mérve: 6100 gramm :oops:

Clárika
Kép
clárika

Tomi énekelget a mózesben :roll: :roll: :roll: :roll: áááá....

evilany

[quote="evilany"]T írta:evilanyomi énekelget a mózesben :roll: :roll: :roll: :roll: áááá....

:)
Réka a hintába :)

Clárika
Kép
clárika

Mares!
Nonó 63 cm, és 6,4 kg kb :shock: pedig augusztusi. (Igaz "csak" egy "B" iker) :lol: .

Szia Chlo! és Ircsi! :D Nagyon szereti Joni is a billentyűzetet, csak a gonosz anyukája nem hagyja a laptopját!!!! Úgyhogy légyszi írj a gyámhatóságnak, hogy micsoda sorsom van :( .

Hú. Találtunk egy alkalmas járművet, lehet, hogy lecseréljük a kocsit, kicsit izgulok. Eléggé felemészti a taratlékokat, sőt, csinálunk némi adósságot, akkor legalább legyen jó, különben gáz van. Mi meg itt a hegyen 6 gyerekkel nehezen működünk autó nélkül.

Claire
claire

Évi
A beíratásos lesz csak ma.
A torna 2-án volt.... :(

Clárika
Kép
clárika

30-án lesz a bölcsis beiratás, az lehet érdekes.
A mai óvodai még ráér.....

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"] írta:clárikavi
A beíratásos lesz csak ma.
A torna 2-án volt.... :(

hűha
akkor hagyjuk sztem...?

evilany

Viszont van hétfőként 14:30-15:30ig a Budai Nagy Antal úti bölcsiban babamasszázs.
A mi gyerekeink még babák????? :oops:

Clárika
Kép
clárika

[quote="claire"]
írta:
claire,Nagyon szereti Joni is a billentyűzetet, csak a gonosz anyukája nem hagyja a laptopját!!!! Úgyhogy légyszi írj a gyámhatóságnak, hogy micsoda sorsom van :( .

itt kérem panaszra nincs ok

Kép

Clarika, a francccccba..akkor majd holnap..

evilany

[quote="clárika"]V írta:clárikaiszont van hétfőként 14:30-15:30ig a Budai Nagy Antal úti bölcsiban babamasszázs.
A mi gyerekeink még babák????? :oops:
az a védőnő tartja aki a terhestornát.azt hiszem mászó gyerekeknek már nemigen..
(mondjuk nálunk az alvásidő)

evilany

Clari,azért átjöhettek ám,vagy egy séta?

evilany

benne vok.
szólj h mikor mentek sétálni, aztán megyünk akkor...:)
(mondtad h délelött nyügibb)

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!!

Katus szia nagyon ügyi vagy ,és cuki pofi Lili is imádja a billentyüzetet meg a telefont meg a távirányítót.

Clarie sok sikert remélem sikerül az autó nélküle nekem is nehéz lenne hát akkor nektek!!

Clarika Lili sem nagy súlyú mondjuk már majdnem 7 kiló de a vele egykorú társa a kis barátnője már majdnem 8,5 szóval de nem bánom!!!

Mares külön pohár szerintem nem kell hisz el lehet mosni,család áhh :evil: napirend hát én csak olvasom ezeket sajnos nekünk nem volt vagy lehet nem sajnos,Lili reggel kell valamikor nem állandó,6-8-ig álltalában,egyedül az evést tartom be napirendnek kap 9 szopi most kap tizóraira egy kis gyümit majd 1 kor eszik bébiételt,meg majd 5 kor megint bébi étel és 8 kor gyümi és fürdés szopi 21-21:30 és alszik este kell mikor ő jónak látja :lol: alvás az nincs kialakulva mikor megyünk a kocsiban alszik rögtön ezért ha megetetem reggel szopi után bárhova elindulok vele hisz este 5 ig csak bébi kaját eszik azt bárhol oda tudom neki adni,és ő el üldögél a hordozóban ez szerencse mondjuk!!!Én belenyultam amugy most az evésébe mert 3 óránként kapott bébi ételt és nem nagyon fogadta el,úgy gondoltam ez sok neki és tömény így ezért kap 4 óránként plussz délelőtt,és este egy kis gyümit.És hála az égnek nem volt gond hogy most már 4 óránként eszik így az időnk is több mondjuk ha nem akarom utközben etetni.

Évi hinta jó én is szeretnék de már Lilinek annyi mindene van,nem fér pedig nem lakunk kicsi házban de nekünk is sok a bútor meg etető szék,hordozó,pihenő,hinta,nekünk sincs amugy nagy lehetőség ajtó félre fürdö vagy a mi szobánk,vagy a kamra :lol:

Kép
bévi

Clarika Évi én is mehetek sétálni???De jó is lenne,rossz itt egyedül nah de ez van,tegnap mi is voltunk kint Lili aludt kint 2 órát soha nem szokott ennyit aludni csak a autóban,jót tett neki a friss levegő én meg takarítottam addig!!!Ma is megyünk majd ki ebéd után szép időt mondanak mára is!

Kép
bévi

[quote="bévi"]C írta:bévilarika Évi én is mehetek sétálni???De jó is lenne,rossz itt egyedül nah de ez van,tegnap mi is voltunk kint Lili aludt kint 2 órát soha nem szokott ennyit aludni csak a autóban,jót tett neki a friss levegő én meg takarítottam addig!!!Ma is megyünk majd ki ebéd után szép időt mondanak mára is!

gyertek,megvárunk :)

Hát ha körülnézek a nappaliban,pihenőszék,zenélős játékállvány a szekrény tetején,egyik sarokban mózeskosár,bébifészek,az ajtón a hinta a szőnyegen meg a habtapi,hmmmm és akkor a gyerek szobájába még nem mentünk,de hét ez csak rosszabb lesz ahogy elkezd pakolni :) addig örülök míg ottmarad ahova rakom :)

Tomi MOST aludt el,kb 40 percet alszik,aztán sztem mehetünk majd.Csörgök.

evilany

Ok
Rékus játszk a nappaliban.
Hallom, hogy: ó....hooooo....ehooooo.... és a hasonló kombinációk :D

Clárika
Kép
clárika

Mecsek Fittnessben van zumba,lehet jövő hónaptól veszek oda bérletet...du.5-től,pont mire Miki hazaér...

evilany

Clárika:"Viszont van hétfőként 14:30-15:30ig a Budai Nagy Antal úti bölcsiban babamasszázs. " ---> én ehhez a hölgyhöz jártam szülésfelkészítőre!!! Nagyon aranyos, Veress-ben dolgozik, telon ott elérhető. hogy babák babák-e még?!én is néztem, h jót tenne talán Gergőnek!

Claire: ne is mondd, Óriás szumós a fiam..... :(

Évi: "Tomi énekelget a mózesben" ---> most már biztos a csütörtöki énekverseny :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Az éjjel elment párom mamája.... :(

Clárika
Kép
clárika

Óóóóó clárika, részvétem :cry: :cry: :cry:
bettinyo

Clárika, részvétem!!!!

Napirend nekünk is van, de ma jól összekuszálja ez a csajszi :roll: :twisted: :twisted: már 2 órája alszik, máskor ilyenkor eszik és megy aludni. Persze ha éjjel nem alszik rendesen, megint 2x kelt, sírt, evett és végöl megint velünk aludt. Na ebből lassan bajok lesznek.

..és hipp hopp kibújt fent baloldalt a 3. fogacskája, tudtam, hogy fogzik annyira harapott mindent

Kép
Kép
melisch

Sziasztok!

Bocsi, hogy most nem olvasok vissza, nagyon megijedtem és kétségbe estem, tanácsra lenne szükségem! Bence tegnapelőtt és tegnap is almapürét kapott, ma pedig alma-meggy pürét. 3 napja kakilt utoljára, de ugye nála ez volt már 7 nap is, és akkor semmi gond nem volt se a széklete állagával, se színével, se szagával. Ma evés közben már láttam rajta, hogy erőlködik, nyomni próbál, majd evés után beletettem a hordozóba, míg elpakoltam, és láttam, hogy egyre jobban küzd :arrow: vörösödött a kis buksija és nagyon nyomni próbált, kicsit segítettem neki, megmasszíroztam a pociját és tornáztattam a lábát. Azt hittem, kakilt, bepelenkázom gyorsan, gondoltam, igen ám, de alig volt benne valami, és pelenkázás közben eszeveszetten elkezdett nyomni, akkor láttam, hogy bizony kemény a széklete, székrekedése van! Gyorsan felkaptam, alátettem egy pelust, ő a kezemben nyomott, és elkezdett nagyon sírni, láttam, hogy fáj neki és nehezen jön. Sikerült kettőt kinyomni nagy szenvedés közepette (színe zöld, szaga felnőtteshez hasonlít), aztán sírt nagyon, de nem jött több, szopiztunk és elaludt, ennek már fél órája.

Kérdés: mitől van székrekedése? Ha az almától, akkor eddig miért nem volt gond? Mit csináljak? Hogyan tudok segíteni neki? Ircsi! Nem tudom, számít-e, de gyerekkoromban én is nagyon székrekedéses voltam, most már valamivel jobb... Ezt lehet örökölni? A neten már utánaolvastam, nem valami biztatókat, ezért is kérdezem. Nyugtassatok meg, még mindig remegek, nagyon rossz volt látni szenvedni, és hogy alig tudok segíteni! :( :( :cry: :cry:

Súlygyarapodásával nincsen gond, tegnap voltunk a védőnőnél és 8280 g (420 g-ot hízott 1 hónap alatt) és 71 cm. (2 cm-t nőtt)

Ha lenyugodtam, és nem leszek már egyedül a Bencével, akkor írok. Igyekszem, ne haragudjatok, írtó fáradt vagyok. :( Tomi dolgozik tegnap óta, unokatesójával ház tetőjét csinálják, napi 5000 Ft-ot kap, kb. 2 hónapig csinálják, ez a pénz is jól jön, amíg nincs pályakezdő mérnök álláslehetőség.

Évi! Ez hétfőn (márc. 7.) történt, (kép) beírnád a táblába? :wink:

Kép

És azért egy mosolygós is:

Kép

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi sajnálom Bencét!!! Nem értek hozzá de pl felnőtteknek beválik a leves, bár még a hozzátáplálással nem állsz ott lehet érdemes lenni kis zöldség levét adjál neki. Egyéb gyümölcsök, nekünk a barack okozott hasmenést esetleg azt próbáld meg az is 4 hónapos kortól adható. A gabonapehely is segíti az ilyen gondokat. Miért nem hívod fel a védőnőt, szerintem volna valami hasznos ötlete. Kitartás!!!

Kép
Kép
melisch

Melisch! Az a baj, hogy az új védőnőnek nem tudom még a számát, tegnap elfelejtettem elkérni, csak kedden van tanácsadás. :( Doktornő pedig már nem rendel, ha a mobilján is hívnám, nekem kéne bevinni a Bencét, de én nem tudok autót vezetni, és senki nincs itthon, hogy bevigyen Veszprémbe.

Még alszik, remélem ébredés után nem fogunk küzdeni.
Én is arra gondoltam, hogy székletlazító gyümit, zöldséget vezetek be ezután, hogy ne legyen gond, ezt tegnap meg is beszéltük, de akkor soha ne merjek neki adni önmagában székletfogó ételt, mert ez lesz akkor is a következmény? :roll: :( Azért sem értem, mert múlt héten semmi gond nem volt az almapüré utáni széklettel, most meg hirtelen...Ráadásul azt olvastam, hogy ha ilyen nehezen tud kakilni, akkor ez a későbbiekben visszatartja a kakilástól, hiába érzi az ingert, mert félni fog a vele járó fájdalomtól. Az lesz aztán a tényleg szuper helyzet! :cry:

Kép

Kép
barbcsi

Clarika sajnálom és részvétem nektek!!

Évi ne is mond ha elindul mi lesz atya ég!!!

Barbcsi mi is voltunk így és Lili is szenvedet de van egy kup az a neve Glicerines végbél kup én egy felet adok Lilinek ilyenkor ez viz állagú kup és segít neki zöld,szagos érthető napok óta nem kakátl nekünk is így volt,rendesen meg könnyebült mikor ezt a kúpot megkapta,nem szokott hozzá,csak néha adtam neki a 4 hónap alatt b 4 szer kellett.Főleg a hozátápi elején,nekünk a répa okozott ilyeneket,de mára már eléggé hozzá szokott a kis pocakja nagyon ritkán van székrekedés,eleinte sokszor volt!!!!

Kép
bévi

Barbcsi ne félj szerintem nem lesz gond nekünk is így volt az elején hidd el,ne gondolj semmi rosszra én nekem van itthon ez a kúp mindig nem egy nagy összeg 400 forint körül van és nem recept köteles,és ha Lilinek kell adom,ne szenvedjen,de jelzem mióta többet eszik már nem nagyon van gond ezzel,répa nekünk is fogja a hasát de figyelek rá ne legyen sok répa abban amit eszik,lehet nektek az alma lesz ilyen,de az is lehet később megszokja.

Kép
bévi

Barbcsi sms szívesen tuti segíteni fog!

Kép
bévi

Bévi! Köszi a segítséget itt is, azt hiszem veszünk ilyen kúpot! Pont most olvastam, hogy ilyen kúppal szabad segíteni, mert lágyít és síkosít, így nem okoz fájdalmat, de nem mindig, nehogy hozzászokjon, csak vészhelyzetben.

Itt a cikk:

http://babafalva.hu/szekrekedes-csecsemo-es-kisgyermekkorban/

Csak azért ijedtem meg, mert ez most fordult elő először, pedig az almát már több hete eszi, és eddig nem volt gond, nem értettem, miért pont most. Azt hiszem, amint lehet, veszünk kúpot is, meg bevezetem tényleg a székletlazító ételeket. Csak még mindig azt nem értem, hogy miért ennyi idő után először és ha székletfogót vezetek be később, akkor is így fog reagálni?

Ha Lilinek más székletfogó ételt adtál, akkor is volt székrekedése?

Kép

Kép
barbcsi

Clárika: sajnálom :(

Barbcsi: én mindig kutyulok és teszek őszi vagy sárgabarackot a kajába, mert akkor talán nem lesz baj... de amit mondanak a lányok, kúp, illetve én ha adtam inni Gergőnek, volt , hogy utána volt kaki szinte azonnal..

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Barbcsi nem fogja minden de volt olyan hogy az almától is a répa az álltalában mindig keményit rajta de mióta többet eszik nincs ilyen gond,kúp ha ritkán adod nem tud hozzá szokni,nekünk volt úgy hogy egy héten 2 szer is adtam az elején.

Lilinek nem lett jó megint a véreredmény Cytomegalovírus ez emelkedett nála elegem van amagyar orovoskból elegem van ezekből mindenki csak találgat én nem tudom mi a fenének nem lehet normálisan elvégezni a dolgát ha ott ül és ezért pénzt kap meg még várja a plusszt is hogy nyomjad a zsebébe,most az volt a válasz mivel ugye telefonon keleltt érdeklődni röpke 9 óra óta eljutottunk most odáig ,hogy elküldi postán és majd leírja mikor kell vissza menni megint vér,meg stb minek kérdezem én mikor nem is szed rá semmit,majd magától meg gyógyul,jah és egy vérkidolgozás 2 hét és nem-e változott azóta valami azért veszünk másikat,fuuuuu mit tudnék már csinálni.

Ircsi ha tudsz jó hematológust debrecenben írd már meg nekem,ha magánrendelés az lenne a legjobb,inkább fizetek csak legyen már vége ennek az ördögi körnek kivagyok már idegileg!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Sziasztok!!!!

Életjel!!!! :)

Ne haragudjatok, de akaratomon kívül becsaptalak Benneteket, nem a múlt héten voltunk a Babavilágban, hanem most leszünk, márc. 12-én!!!! ez tuti, mert az előzetesben is benne vagyunk... :)

Woody!!!! De jó, akkor majd nagyon figyellek Benneteket!!!! :D
Nálatok is Hella és egy fiatal operatőr srác volt? Annyira aranyosak voltak, én nagyon élveztem a felvételt! :)

Clárika, nagyon sajnálom!!!! :(

Bocsánatot kérek lányok, hogy ritkán jelentkezem, de annyi dolgom (dolgunk) van, hogy nincs időm mindenre. Persze azért minden nap eszembe juttok, és most, hogy volt pár percem, azonnal jöttem is.De most is rohanok, megyünk Dunakeszire a Bátyámékhoz. Ja, ha minden igaz húsvétkor lesz a kisfiam keresztelője, a Bátyám lesz a keresztapa... :)

Képzeljétek, már hetek óta feltérdel a kismókusom, de ma FELÁLLT!!!!!!!! :)

Annyi mesélnivalóm van, de nincs időm!

Nagyon remélem, hogy ma még tudok jönni, ha visszaértünk és akkor tudok visszaolvasni is és reagálni az eddig történtekre is!

Addig is puszi Nektek!

Kép
napsugar1123

Clárika!.....Részvétem!

Bévi!.....Sajnálom a rossz eredményt...reméljük minden oké lesz, a témához absz. nem értek.

Barbcsi!.....Nálunk a kamillatea megoldja az ilyen gondokat. Mondjuk Bercinek mindig is szorulása volt az almától, és én már ilyen párosításban adom....ha alma a napi gyümi, akkor az itala kamillatea. Az egyik fogja, a másik hajt...így átlagban nem szokott gond lenni!

Viszont nekünk is borzalmas éjszakánk volt. Taknyos szegénykém....3/4 óránként ébredt, mert nem kapott levegőt....orrszívás, ordítás.....hajnalban már a porszívó bekapcsolására visszaaludt. Majdnem 10-ig aludt. Lementünk patikába, aludt a levegőn is egy jót....most meg az ördögfióka szedi fel a habitapit....arra persze nem taknyos. :twisted:
limo73

Napsi: felállás => gratula!!! Akkor majd most 7végén nézünk :)

Limo: :( szegény Berci!!! :( Talán a habtapi lesz a jó gyógyszer neki :twisted:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?