Új privát üzeneted érkezett!

Az ikrek 3 hónappal idősebbek :) Nagyom cukkerek voltak a babák így együtt :)
szilvi35

Ezt nézzétek,rájuk se ismerni:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvi,mekkora Tivadar! Nem semmi!Látom volt játék bőven :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi: köszike, hogy ott lehettünk :) És bocsika, ha sokat hüppizett GErgő, de TE már csak tudod, ilyenek a Mimóza gyermekek :)

fülem majd szét robbant mire hazaértem, hő 37,7 volt, állkapocs-fül-fej minden fájt, majd bedobtam egy Cataflam-ot, sajna 1 óra volt míg hatott, addig totális szenvedés, rágni nem tudtam a virslit annyira fájt... közben Gergő rajtam lógott... szegényem, hozzá se tudtam szólni úgy fájt a fülem... most már jobb, Gergő aluszik, uram is lassan én is készülök...

Ircsi: grat hogy elvolt Clhoe

Clárika: ha uncsizol, és egy fél fülre süket társat és az hüppis majmocskáját szeretné társaságnak, csak szólj! :lol: ( holnap úgyis ismét megyek a fülészetre)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: hát igen, szépen növögetnek!

Tündi: Zoé aztán jól "rámászott" Gergőre :lol:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

kicsit nehezen érek erre :oops:

kép - anya barátnője is azt mondja rám hasonlít Petra, mikor kicsi voltam, de ez nem igaz sógornőmékre hasonlít mi szerintünk. Van egy képem a fiatalabb sógornőmről mikor 6 hónapos volt majd lefényképezem és fotómontázsom lássam jobban (melyik anyuka nem örülne ha a csemetéje rá hasonlítana :wink: )

Évi Tomika annyira édes. Lassan magától is fog ülni, mi is így kezdtük, majd vagy 5x felhúzta magát a lábam között volt fektetve + szopi párnából is felhúzta már magát.

Csillag sok sikert!

Woddy pucérkodás nálunk is nagyon bejön. Estére ha nyűgi leveszem a nadrágját és mintha kicserélték volna forog, játszik, magyaráz.

Ircsi nem semmi menyit megeszik Katus :shock: hova teszi? Ma délután alig ettük meg a 70 g rizspépet. Pedig meg akart halni éhen míg kifejtem a tejet a péphez. A végén meg már csak kacagott rám és itt-ott nyitotta a száját csak.
Gratula a 3 csokihoz!
Vissza mész dolgozni már?

Mares bátyád...sajnálom, de ne törődj vele ott van neked pici Gergőd, az ő mosolya mindent megszépít.

Claire jó nagy a különbség a két testvér között, gondolom szemmel is látható a súlykülönbség

Dia szép az új avatarod!

Kép
Kép
melisch

Sucer sajnálom a vérnyomás gondodat! ...szerintem nekem is lesz anyának+apának is van :cry:

Szilvás jaj tényleg nagyon sokat betegeskedtek, jöjjön már a tavasz!!!!! Hiányzol! Képet tehetsz blogba gyakrabban :wink: Problémáidat sajnálom, remélem lesz valami fejlemény.

Szilvi Tivadar milyen nagyot nőt!! Gondolom élvezte a játékot az ikrekkel!

Tina én is benéztem a bloggodba nem jött, hogy elhiggyem már túl vagy a félidőn :shock: :shock: Babaruhák annyira cukik!!!!

Sztrájkoló babák :lol: :lol: :lol: tegnap nálunk is volt nagy fintor és csukott száj :lol: Nem tudom miért de városba voltunk nem ettem, fáradt voltam és nem volt tejem mit kifejjek 4 óra után. Erre tejporral készítettem a pépet. Nem akarta megenni, ette de mindig volt savanyú pofa hozzá. Akkor inkább turmixoltam neki egy almát. Tettem pár kiskanállal a péphez, jobb volt de akkor sem kellett. Úgyhogy almát adtam neki, majd később szopizott. Gondolom lesz majd gond a hozzátáplálással, de lehet a zöldségekkel nem lesz gond.

Talis képek nagyon nagyon jók!!!!!

Kép
Kép
melisch

Nem akar hason az Istenért sem :x csak ülve de inkább állva. Azt profin csinálja ha a hóna alatt fogjuk már tesz is pár lépést (szerintem nem tudatosan). Állva mesél, dumál és nyúl a játékok után, persze hasra ereszkedik, engedem - kész a balhé.

Mikor felemeljük olyan mint Flinstonék jár a két lába - jó segédpilóta lenne Frédinek autó vezetni. Mondtam is az apjának ha ennek a segge alá járókát adnánk nem érném utol. Na de így sokat kell tartsam az ölembe. Nagyon rafinált :?

Kép
Kép
melisch

Tegnap láttam olyan profi kombinált játékot, mint Katusnak van amiben 360 fokban lehet forgolódni és különböző játékok vannak rajta. Örültem neki addig míg az árát nem láttam :cry: :oops: nagyon drága, pedig szívesen megvettem volna.

Megnéztem német oldalakon is de nem találtam ottani árat. Itt tiszta hülyék az emberek, megvesszük még a kutyagumit is 2x áron, mint külföldön..fizetés meg...nem is lehet összehasonlítani. Annyira bunkók vagyunk :oops: :oops: na nem kezdem, mert felmegy a cukrom.

Itt senki nem említette, én gondoltam megosztom ha valakit érdekelne. Egy babamagazinban láttam reklámozva bébiturmixgépet http://www.muszakibazar.eu/webaruhaz/ha ... k?vmcchk=1. Rákerestem a netten és van a Philipsnek is Kombinált pároló és turmixgép http://www.philips.hu/c/avent-baba-az-e ... 70_22/prd/ - nem olcsó de a párolt zöldség, hús a legegységesebb így vétettem egyet. A Philipsnek úgy olvastam nagyobb az edénye és egy hozzászólás szerint jobb a turmixoloja.

Itt olyan 180 euro körül van, németbe meg 115 euroért rendelte le az öcsém a bababoltban (a két márka között csak 10 euro volt az árkülőmbség). Nekem tetszett, Petrának lehet lesz kis tesója is, valamikor, úgyhogy talán csak kihasználjuk. Már alig várom küldje el az öcsém és akkor nem költök bébiételre hanem itthon főzök Petrának.

Kép
Kép
melisch

Jó reggelt

Megjött az első gyedem(és a csp.is) Tündi kereken ugyanannyi mint neked. Hahh,hát ez van.

Melish,Tomi sincs el hason,talán kisebb korában jobban kellett volna szoktatni,nem tudom.Ülve akar lenni egész nap!!(de így hogy fog mászni?)

evilany

sziasztok!

Évi nekem ebben a hónapban egy tízessel rövidebb lesz, mint amit mondtam, mert február 28 napos, és én a 30-31 napos hónapokról beszéltem :arrow: a következő hónapban Neked is több lesz!

Kép
gtunde75

SZiasztok!

CSajok, asszem a fájdalomküszöbömet elértem... Hát, az estét és az éjszakát nem kívánom senkinek. ESte 7-8ig hajnalban meg 1-2ig szó szerint majd megpusztultam, hogy hasson már a Cataflam, mert annyira fáj. Én mondom a szülés semmi ehhez képest... GErgővel is totál kóma voltam, mert ha fájt, akkor nem tudtam még megszólalni sem, uram még melózott, összeszorított szájjal vártam, hogy jobb legyen és végre fel tudjam venni a gyereket!!! Levontam a konzekvenciát ---> nem engedhetem meg magamnak az a luxust, hogy beteg legyek egy pici baba mellett

Tündi: van ilyen gyed számoló is neten?

Melisch: túúdom, ne foglalkozzak vele, de nagyon bánt :( HAson lét: hát igen, Gergő sem szereti, de én úgy hívom, hogy most tornázni kell babám, és bár nem szereted és sírsz néha meg kell csinálni... utána a hátán persze már rötyög :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Most csak gyorsan, bár látom Ircsi is tett már be dokimamis cikkeket :wink:, de itt van még 2 érdekes, ma reggel olvastam az e-maileim között:

http://felicitasz.blog.hu/2011/02/23/adjunk_e_kekszet_az_othonaposnak_avagy_hogyan_olvassunk_szakirodalmat_mar_megint#more2684234

Ebből ez a rész tetszik a legjobban:

"Hozzátáplálás ügyben én egyszerűen nem tudok újat mondani: ha te is akarod, meg a gyerek is, akkor el lehet kezdeni féléves kor előtt, bár nem kell. És ha akarsz gluténtartalmú élelmiszert, de nem tudod megfizetni a Kanadában protokollszerűen ajánlott, de otthon elég drága bio babamüzliket, akkor keverj egy fél mokkáskanál lisztet az épp aktuális alma- vagy sárgarépapürébe. Ha akarsz.

Te vagy a szülő, és te hozod a döntéseket."

http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20110228/veszelyesek_a_lazcsillapitok/

Babák gyönyörűek, ha később Bence elaludt, jövök és visszaolvasok rendesen, nem csak ilyen felületesen!

Tali: jún. 4-5. nekünk is jó! Nekem eddig Claire ötlete tetszik a legjobban! Máltais játszóház, mert van pelenkázó is, meg ingyen lehet parkolni és nem kell lefoglalni! Mi erre szavazunk!

Hétvégénk egy katasztrófa volt, alig vártam, hogy vége legyen... :( :cry:

Ha már nosztalgia :arrow: Tegnap volt 1 éve, hogy megtudtuk,kisfiúnk lesz! :wink: :roll:

Betegeknek jobbulást!

Évi! Én letettem a földre Bencét és eléraktam az ásványvizes üveget, tökéletes motiváló tárgy számára, tegnap 2 bekúszta a szobát!!!! :wink:

Megyek, mert Bence már a székem alá kúszik be lassan. :lol: :lol:

ui.: Képzeljétek, május 7-én megyünk esküvőre Siklósra, (Harkányban foglaltunk szállás péntektől vasárnapig), május 14-én meg Győrbe esküvőre szintén. 8) Pécsiek, ha Harkányban leszünk, onnan nincs messze Pécs, nem? 28 km a térkép szerint. Akár talizhatnánk is... :roll: :)

Kép

Kép
barbcsi

Tündim: neked esetleg megvan a gyed papír amit le kell adni? mert én netem találtam 3at de nem valami érthető a kitöltése...ha megvan el tudnád küldeni e-mail-ben? márt Dia-tól is kértem. A lényeg, hogy hamar le tudjam adni..... köce előre is

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Látom ismét jó volt a pécsi tali! :lol:
De hamarosan találkozunk mi is…. :wink:

Ircsi, Gratulálok a 3. kis csokitojáshoz!
Bölcsi? Milyen volt, Katus mit mesélt? (na jó az bölcsis nénik, mit mondtak nem sírt?)

Clárika, sajnálom hogy ilyen sokat leszel egyedül.

Sucer, sajnálom a vérnyomásod. De örülök, hogy kivizsgálod magad!

Szilvi, Tiva szép nagy baba!

Évi, nekem is itt a Gyed, hát jóval kevesebb, mint a Tgyás volt az tuti!

Melisch, igen kell hason lenni a babának. Mi régen úgy csináltuk, hogy minden nap több alkalommal egy kicsit raktam hasra és ott voltam vele játszottam. És fokozatosan megkedvelte, mivel így tud magában is játszani. Elgurulni, körbeforogni hason a játékokért.
Ezt a Dévényes mondta, hogy csináljam. Nekem bejött, és azóta így van, kézben csak ha már álmos v. nyűgi.
Igen mo-n is minden baba dolog drága. Én is kivagyok, hogy nővéreméknél kint minden olyan olcsó, ruha játék stb… Azért van, ha jönnek, akkor tuti hozatok valami dolgot, mivel fele v. harmad áron van ott kint.

Tali, nekem is jó! Én valami olyan helyre gondoltam ami fedett is, mivel elég fura idő van olyankor. Claire, hol van a máltais a neten?

És a nagylányom:
Kép

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Mares,sajnálom,jobbulást,ezt a konzekvenciát már én is levontam,mikor a fogam fájt,sajna a babának nem mondhatom,most hagyj mert odavagyok :? durva nem? Mik változnak az anyasággal!!

Woody,jajj,Lili nagyon édes!
Gyedem kb 20-al rövidebb mint a tgyás..(áhhh,el is vagyok kettyenve,életmódváltás jön...)

Barbcsi,jó ötlet! (tali) Visszatérünk rá.

Nekem is tetszik Claire ötlete,nem mintha tudnám mi az a máltai játszóház de ahogy egyre többet írtok róla egyre inkább tetszik.

evilany

Sziasztok!

Sucer sajnálom, hogy elírtam a nevet. :oops: Véletlen volt.
Napirend? Ne is kérdezd! Borul Bence miatt. Az alvás az amit nem tudunk tartani, a többi oké. Mert Áron a babakocsiban 30 percet alszik. Pontosan. Akármennyire fáradt is. Viszont annyira nem gáz, hogy nem alszik többet, de nyilván estére kifárad, ekkor nyűgi is szokott lenni.
Bencéért felváltva megyünk, ha Gábor itthon van akkor ő vagy épp anyósom vagy anyukám. De ha ilyen szép napsütéses idő van akkor Áronnal sétálok érte, így 2 legyet ütök egycsapásra.

Woody nagyon aranyos Lili. Mennyit nőtt!

Katus a bölcsiben :D

Mares átküldtem. Megkaptad? Jobbulást a fülednek. Tudom mit érzel. Nekem ősszel a fejem fájt napokig, de olyan szinten, hogy nem bírtam felkelni az ágyról.....Nekünk már a betegség is luxus....

Pécsi Tali: látom jól siekrült. Ezek a ygerekek annyira aranyosak. Jó látni ahogy felfedezik egymást. :D
A katasztrófaövezethez nekem elég a 2 gyerek itthon. Hát még ha az apjuk is hazaér...... :roll: :lol:

Gyed: nekem ez több, mint a tgyás :D Viszont el is megy a számlákra.... :twisted:
És most nagyon mérges vagyok, mert az állam azzal, hogy elvette a biztosítások után járó adóvissaztérítést, kivett a zsebünkből 60.000ft-ot. :twisted: S hiába a családi adókedvezmény..... :twisted: Ráadásul jött az elszámoló az Émásztól, rá kell fizetni 19.000ft-ot, kommunális és gépjárműadó, fűtés 30.000ft.....ehhh.....majd válogatok mit fizetek be..... :twisted: :twisted: :twisted:

királylány

Dia: köszike, megkaptam!!!! aranyos vagy!!! áááá ezek a számlák... az ember lassan ezekre keres :evil:

Évi: hát igen, jól megváltozott minden, mostantól csak akkor lehetek beteg, ha az uram szabin van :)

Barbcsi: igen, közel van Pécshez, szóval tali jöhet :) vagyis lehet :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: ha hétfőn csináltam GErgőnek céklát, és kettő adagot a sima hűtőbe tettem, amiből tegnap kapott egyet, akkor a másik még adható neki ma? Vagy az már nem jó mert a sima hűtő részben 2 nap alatt megromlik? nem kóstoltam, csak gondoltam rákérdezek, mert a mélyhűtőbe is tettem 4 adagot...akkor max azt veszem ki

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Woody: Lili milyen aranyos!!!! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

egy rövid válasz: ha beírod, h máltai játszóterek, akkor felad a google egy olyat, h máltai játzsótér-játszóház program. annak az alján fel vannak sorolva, amit én mondok, az LAJOS utcai néven fut. van telszám, meg játszótér vezető neve is, esetleg lehet vele beszélni, pol kinyitják-e a kedvünkért a játszóházat, mert az nyáron csak rossz időben van nyitva vagy foglalkozások alatt. Nézzétek meg4

Évi! Ircsi! csináltam pcasa albumot, de most meg béna vagyok, és nem tudom elérhetővé tenni :oops:
claire
claire

Mares szívesen, nekem is Csibuc küldte, mert olvasta, hogy nem találod :D

És szerintem semmi baja nem lett a céklának. Adhatod neki. :wink:

Számlák: ne is mondd, az agyamra megy, hogy egy 62m2-es panelnak 65.000ft a rezsije és akkor még nem beszéltem a biztosításokról és egyébb dolgokról. Ja és nem vettem kenyeret......komolyan elgondolkozom ilyenkor (évente 1x), hogy ki kellene adni a lakást, mi meg kimehetnénk anyósomékhoz a családiba....

királylány

Dia: köszike!!!

Csibuc: neked is!!!

mentem, uramnak kell a net!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Hű, megnéztem útvonaltervezővel a Lajos utcai játszót...Hát jól benn van a sűrűjébe.
Vasútállomás van a környéken?
Mert én 100% hogy nem jutnék oda kocsival....
:roll: :oops:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok!

Elnézést, hogy pár napig nem voltam, de Lili beteg. Nagyon megfázott, folyik az orra, úgyhogy megy a porszívózás ezerrel. Nyűgös is mostanában eléggé, csak akkor tudok tenni venni itthon, ha alszik.

Na vissza olvasok.
Vendég

[quote="evilany"]C írta:evilanylarika,kedden ha arrajárnánk,átvihetjük(Kocsival egyszerűbb,vinnénk a virusirtót is,összeeresztjük a lurkókat) :)

Természetesen! :wink:
A vírusírtót meg nagyon meg fogom köszönni! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Dia!
Mi van Csibucékkal?
Sokszor eszembe jutnak....

Clárika
Kép
clárika

Clarika jól vannak. Korinna nagyon aranyos, bájos kislány. Én is sajnálomn, hogy kilépett innen Csibuc. Viszonrt szoktunk telefonon beszélgetni meg találkozni is fogunk még. Korinna most nem nagyon hízik meg enni sem akar, de szerintem nincs gond. Jól néz ki a csajszi. Minden rendben volt vele a kontrollon is. :D

Nklari örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek és, hogy a gyermek is jól viselte az utat.

Emese Lilinek jobbulást. Áron is taknyi ismét :?

Clarika ennél a cégnél most kezdett Anti? Nem könnyű, főleg úgy, hogy nem nagyon számíthatsz a nagyszülőkre sem. Gábor 2 nap dolgozik, 2 nap szabad, de így is igénybe kell vegyem az egyik mamát reggelente (mikor apa dolgozik) hogy a kiscit ne kelljen magammal húzni az oviba. De ha jó idő lesz akkor megyünk babakocsival sétába. Úgyis folyamatosan emelik a benzint (rádióban hallottam, hogy akár 500ft-ig is felmehet az ára)....

királylány

Itt volt barátnőm a kislánnyal..huhh,az első 20 perc jó volt..utána hol az egyik sírt,vagy nyünnyögött hol a másik..nem kicsit...ez ilyen lesz 2 gyerekkel?...
(sokszor felmerül bennem a :?:ám)

Utánanéztek majd a máltai játszóháznak...de most ébred Tomi..mentem...

evilany

Évi attól függ mekkor a korkülönbség a két gyerek között. Egyébként mindig minden egyszerre kell.....nálunk is...... :wink:

királylány

Hát Tivadar ekkora. Nem sok beleszólásunk van a nyúlásába. Féltem is, hogy gond lesz a méretei miatt. Szerencsére egyelőre úgy tűnik a mozgásfejlődése normál ütemben történik.
Persze ebben a korban még nem játszanak együtt, de nagyon édesek és jó Őket nézni (de ezt tudjátok itt többen is). Tiva kúszott, tolatott, perdült-fordult, az ikrek jól odamásztak (sokkal ügyesebbek és gyorsabbak is) és próbáltak elszedni tőle dolgokat :) Volt amikor sikerült nekik és volt amikor TIva belekapaszkodott és nem adta. Az egyik képen Marci éppen keresztül mászik rajta :). Jól elvoltak, aranyosak voltak. Kikapcsolódtunk egy kicsit és persze én is.

Mindjárt teszek g-re egy újabb szavazós táblázatot a helyet illetően :) Írjátok be légyszi, hogy hová :) Pelenkázó, szoptató, játszóház .... van az Állatkertben is. És ha találok még egyéb helyet írjátok oda légyszi, csak az a fontos, hogy megfeleljen a hely az imént felsorolt opcióknak.

Aki vonattal jön Pécsről a Délibe érkezik. Metróval a Batthyányra és ott találkozhatunk. Onnan megtámadjuk a Lajos utcát vagy bármit, ahová megyünk.

Jó így?
szilvi35

Jó sokat termeltetek. :o

Először is, babák gyönyörűek. Tomi milyen ügyesen ül már. Lili rögtön eldöl. Pár napja elkezdett hátrafelé mászni, iszonyú gyorsan, de azóta nem csinálja. Ezt elmeséltem egy ismerősömnek, (közel egy idősek a babáink) aki azzal paráztat, hogy ez a diszlexia első jele. Ez komoly? Fiúk is így kezdék, mégsem diszlexiások. Nem tudom elhigyjem-e, lehet, hogy csak egyszerűen szurkálódik... :(

Cicc! Jót nevettem Bencus csínytevésein. :lol: stipi-stopi kisvejemnek. :wink:

Kajás weblap szuper. Lesz honnan ötleteket merítenem. Ha szabad, én is írok fel majd pár dolgot.

Gergő igazi Gabi hintőpor reklám arc. :lol:

Írcsi! Te hogy csinálod a körözöttet pontosan? Jól hangzik a kaja amit leírtál.

A fotó montázsok is szuperek. annyira ügyesek vagytok, hogy ilyeneket tudtok.

Tud valaki valami jó videó szerkesztő programot? Szeretnék ilyen klip félét csinálni Liliről, rajta lenne képekben az első lassan 7 hónap.

Az állatkert talán azért lehet jó ötlet, mert lehet adnának csoportos kedvezményt.

Mares! Nálunk hasonló a szitu. Mindig a párom húga a középpont. Én már rosszul vagyok az egész családtól. Konkrétan gyomor idegem van tőlük. Az ő kisfia 6 héttel kisebb mint a mi Lilink, de nem hogy összetartanánk, inkább fikázzák a lányomat. Szerintük dagadék, hörög, és fel van fújva tápszerrel. Úgy volt nem terveznek még egy évig gyereket, de mikor meghallották, hogy jön Lili, gyorsan ők is neki álltak. Nehogy már egyszer az életben ne róluk szóljon minden...

Bocs, hogy ez így kijött, de meg leírni is megkönnyebbülés.

Clarika! Sajnálom a mostani helyzetet. Nem könnyű, én már jártam hasonló cipőben...

Asszem ennyi amit akartam
Vendég

Clárika!
Akkor béna az útvonaltervező, ami nem ritka. Ha az Árpádhídon jössz át Pestről Budára, akkor bal kéz felé a templom mögött, a Duna part felé van, már a hídról kb látod. Ha Budán jössz, akkor a hév sín mentén az Árpádhíd előtti megállónál van, szintén látod az útról!
Aki nem autózik: Nyugati putól kihozza a 106os busz, Keletitől vagy metró :arrow: Batthyány tér :arrow: hév (Tímár u), Vagy: stadionokik metró, onnan 1es villamos Árpádhíd budai hídfő (Szent Lélek tér megálló). űDéli pu tól metró :arrow: Batthyány, és Hév, lásd fent!
Mindezzel együtt nem nyomatom, nekem jó a Margitsziget vagy az Állatkert is, csak szerintem pl az Állatkertben nagyon szétszéled a társaság, főként ha jönnek nagyobb tesók is, és mind máshova akar menni. Meg onnan ha kimész vmiért, nem tudsz visszajönni, itt meg mint a rendes játszón, akkor jössz-mész, amikor akarsz!
Mi itt tartottunk a máltain anno a nagyobb ikreimmel ikres topic talit, ott nem én vetettem föl, de szerintem jól működött, igaz, kisebb létszámú volt a társaság. Lehet, hogy ti pécsiek jobban meg tudjátok ítélni, ha beszorozzátok magatokat x-el, hogy mekkora hely az ideális.
Na, ezt jól megrágtam :lol:
Claire
claire

Emese,Lilinek jobbulást.
Ha KIMARAD a mászás,az áll.kapcsolatban van később a diszlexia gyakoribb kialakulásával,nem az ha hátrafelé megy.Sokan úgy kezdik,egyébként.
Tomi se ül meg ám,tegnap mikor jött Zoé,olyan szépen ültek egyébként egymással szemben Tomival,támaszték nélkül. percek óta úgy ült már Tomi,akartam egy fotót csinálni,addig Tünde figyelt rájuk míg elmentem a gépért - de mikor exponáltam volna,Tomi eldőlt és jól beverte a fejét,a habtapira esett mondjuk...olyan rossz volt,sírni kezdett,felkaptam,szerencsére semmi baja nem lett,csak megijedt,koppant a kis feje :((( (ilyenkor a legrosszabb anyának érzem magam,mindig velem történik ilyen,kirepülőzöm a gyerekből a kaját,otthagyom ülve és eldől,beverem a fejét az ajtófélfába - a karomon,stb...)

Szilvi,nem is azért írtam.nincs azzal baj,csak rácsodálkoztam.Biztos magas lesz!
Tominak a lába igen nagy,1 évesre való zselétalpú zoknikat hord,az stimmel méretben.

Mi amúgy biztosan kocsival megyünk majd.

Bekri?...

Dia,hát a korkülönbség elvileg cirka 2 év lenne...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2011.03.02 12:31-kor.

evilany

evilany

Sziasztok!

Bence már egy ideje alszik, közben vasaltam, teregettem, reggeliztem gyorsan, nem tudom mikor ébred. :roll:

Tali: Szerintem az állatkert környékén lehetetlenség parkolóhelyet találni, akárhányszor voltunk Pesten vagy állatkertben vagy a cirkuszban, mindig minimum félóránk erre ment el. :? Megnéztem: csoportos kedvezmény eseté 500 Ft-tal olcsóbb a belépő, így csak 1490 Ft/felnőtt, 2 év alatt ingyenes. DE: a játszóházba külön belépőt kell fizetni, és ráadásul csak 50 gyerek befogadására képes egyszerre, meg ha már ott lennénk, akkor úgyis mindenki körbesétálni akarna, s mindenki ezerféle irányba... Szerintem.
Mi a máltais játszóházra szavazunk, bár úgy gondolom, meg kellene érdeklődni, képesek-e ennyi ember fogadására. :roll:

Szilvi! Köszi az újabb táblát, amint kész, én töltöm is! :wink: És nagyon édes Tiva, tényleg jó nagy baba, indig csak ámulok és bámulok! :) Tetszenek a képek is, amit tettél róla!

NKlári! Örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek! Nagyon ügyes volt Boti! :) Most helyileg hol vagytok? És meddig maradtok?

Pécsi babák Öröm mindig együtt látni őket! :wink: Továbbra is sajnálom, hogy a közelemben senki nincs, akivel találkozhatnék! :( :cry: És igen, egyre jobban harciövezet lesz, és egyre jobabn figyelni kell rájuk! :D :lol:

No visszaolvasok még!

Kép

Kép
barbcsi

Köszi Évi! Remélem ez az utolsó megfázás a szezonban.

Lili is járt már így, jó nagyot koppant a feje a padlón. Ilyenkor én is magamat hibáztatom. Néha akkora szar vagyok...
Vendég

Köszi Évi! Remélem ez az utolsó megfázás a szezonban.

Lili is járt már így, jó nagyot koppant a feje a padlón. Ilyenkor én is magamat hibáztatom. Néha akkora szar vagyok...
Vendég

Csókolom!
Csibuc jelentkezik :D Eltelt több mint 2 hónap mióta töröltem a regemet, lehiggadtam. És hát hiányoztatok is :) Regeltem most ebéd után, jövök azért majd többször, de nem ígérem hogy nap mint nap.
Látom vannak új topiklakók is :)

Nickem új, avatarom Korinna babás lesz ha lesz időm a profilomat pöckölgetni. Egyébként minden OK velünk, gyermek nem viszi túlzásba az evést, most 6400 gr körüli a súlya, mérlegünk viszont eléggé gagyi :oops: pontosat nem tudunk soha mérni. Korinna jó magas csajszi lesz, most 69-70 cm, így eléggé vékonyka a kis tücsköm.

A talival kapcsolatban: Évi írta a maileket a fejleményekről meg olvastam is az itteni írásokat. Nekünk mindegy hogy hol lesz, Bp-en meg főleg, mert mobilisak vagyunk.
Azonban amit clárika írt a Lajos utcáról az jogos, eléggé bent van a sűrűjében, pláne ha valaki kocsival jön. M7-től odavergődni, főleg ha meleg lesz, hát... De a többség dönt.
A budai tömegközlekedést nem ismerem, de ha tényleg annyira egyszerű odajutni ahogy claire is írta, akkor nekem nincsen kifogásom a máltai játszó ellen.

Ircsi: Katus szép nagy lány lett, néztem a blogodat, tündéri ahogy ismételgette a CAT szót :D

clárika, tünde: csak néztem, hogy a csajok mennyire ügyesek, másznak, Zoé ül, Rékus feláll :shock: :shock:

Évi: Veled tartottuk a kapcsolatot mailben

Dia: :D :D :D Megismételjük a talit :D

cicc: Benci nagyon édes a képeken

sucer: vérnyomit sajnálom, szerintem is orvoshoz érdemes menni mielőbb

melisch: azt a játékot én is néztem, de ugyanúgy az ára miatt maradt a polcon a boltban :?

Annyi mindent szeretnék még írni, reagálni, de ébredt a gyermek. Mentem a dolgomra.
bettinyo

Lehet bugyuta kérdés, de Nektek is angolul látszanak a feliratok a profilban meg az üzenetküldésnél :?:
Közben megtaláltam a beállításoknál a nyelvváltoztatás lehetőségét. Így most már (majdnem) minden a régi :D
bettinyo

Babakeksz, Évi! Nem vagytok rossz anyák!!! Ez bárkivel előfordulhat!!! hagy ne mondjam, sajnos velünk is hányszor történt ilyen az én figyelmetlenségemből... :( :( Ilyenkor én is nagyon rossz anyának érzem magam, pedig véletlen volt. :(

Évi! Szép súlya van Tominak! :wink: És nagyon ügyesen tud ülni! Gratula az átaludt éjszakához! :wink:

Ircsi! Gratulálok tesódnak a 3. csokibabához! :wink: Adatokat, esetleg képet mondjuk g-n kaphatunk? :roll:
Bölcsi: mióta szoktatod be Katust? Nagyon ügyes, hogy ennyi ideig elvolt.

Clárika! Sajnálom, hogy ilyen ritkán fogjátok látni a párod! Nagy nagy ölelés és kitartás!!! A mai világban sajnos nem válogathat az ember a munkahelyek között, örül, ha van. :?

Sucer! Sajnálom a magas vérnyomást! :( De jobb, hogy kiderült és kezelik!
Olivér: szerintem se erőltesd most, hagyj ki pár napot, aztán próbáld újra mással, amit Clárika is mondott, hátha Olivérnek az üveges bébiétel tetszik. Bencének egyszer jött vissza az alma, még a legelején, de azért, mert játszottunk, és a sok pörgés-forgást nem bírta.
Jók az új vonalzóid! :wink:

Csillag! Drukkolok!

Kaki Na most aztán jól rámhoztátok a frászt.... Bencére az alma nagyon rossz hatással van, 1 hétig nem kakilt tőle... Nem fájt a pocija, kedvét se rontotta el, no de azért mégis csak sok 1 hét... :? Most megint 3 napnál tartunk, nem tudom, mit adjak neki, hogy jobb legyen... Színre sötétebb volt, szagra is más. Most a héten kezdtünk pépeset enni, hétfőn almapép, kedden meggypép, ma alma-meggypép, és ebből maradt is, úgyhogy holnap is ez lesz.

Mares! Szerintem nyugodtan adhatod Gergőnek azt a céklát. Az üveges bébiételt is felbontás után hűtőben tárolva még 3 napig lehet adni, ha jól tudom, szerintem ettől sem lesz semmi baja.
Jobbulást!!! Mi is úgy éreztük Tomival a hétvégén, hogy megfáztunk, mondtam neki, nem rottyanhatunk le mindketten, mi lesz Bencével?! Max. felváltva, de azt se engedhetjük meg magunknak.
Öcséd: tudom, milyen bosszantó lehet és sajnálom! Nekem abból lett elegem, hogy mindig mindent úgy csináltam, ahogy apáék szerették volna, mindig jókislány voltam, húgom állandóan visszadumál, rosszul tanul, mégis mindent megkap, nekem meg teljesítenem kellett a suliban, ha valamit akartam. (csak 5öst vihettem haza pl). Ez nagyon bánt. :cry:

Hozátápi Mind írjátok, mennyit esznek a babáitok. Mi ettől fényévekre vagyunk! Csak ámulok! :shock: Egyik nap kb. 3 órával a tízórai előtt szopizott utoljára Bence, de még úgyis ugyanannyit volt hajlandó megenni, sőt vasárnap csak 4 kiskanállal fogadott el, nem sírt, csak összezárta a száját és elfordította a fejét, hogy köszöni szépen, neki nem kell több. Eddig neki a legtöbb, amit megevett 40 ml volt.... Ez gáz? Én nem érzem annak... :oops: Mellette ugyanannyit szopizik, mint eddig.

Képzeljétek, úgy látszik, kezd visszaállni a régi rend a nappali alvások terén, (kopp kopp kopp) Törpém alszik délután 1- 1,5 órát, bár néha elég nagy küzdelmek árán... Tegnap pl. 5-kor aludt el, és 6-kor kelt, így este fél 10-ig bírta. De ha nem aludt volna, akkor fél 6-kor fürödhettünk és altathattam volna... Most meg már 3 órája alszik :shock:, mi lesz így délután! :roll:

Woody! Tegnap Bence is kikúszott a küszöbig az ásványvizes palack után, állítom ha kigurult volna a folyosóra, oda is követi... Nekünk is gyerekbiztossá kell tennünk a lakást a közeljövőben, úgy érzem. Bencének egyáltalán nincs félelemérzete. Múltkor kikúszott a franciaágyunk szélére, és lefelé lógva nézte a mintáját, majd lekúszott az ölembe. Nem lehet egyedül hagyni! Hétvégén rájött, hogyan húzza ki a kiságya ágyneműtartóját! :D :D
Nagyon édes Lili!!! :wink:

Tündi! Gyöngyszemek gyerekektől :arrow: :lol: :lol: :D :D A receptes oldal nagyon jó ötlet, ha szabad, én is szívesen tölteném fel a kedvenceimet (pl. Tócsni), csak be kell gépelnem!

Dia! Nekem is nagyon tetszik az új avatarod! Valaki mondana olyan programot, amivel én is le tudom kicsinyíteni egy képem és tudok feltenni? :roll: Blogban olvastam, kíváncsi vagyok a többi fotós képre! :wink:
Számlák: :evil: :evil: :evil: Sajnálom! Nálunk is hasonló a helyzet! :( Ilyenkor arra gondolok, lesz-e valaha nekünk saját lakásunk,és elszomorodom, mert szeretnénk saját életet, de a mai világban szinte már elképzelhetetlen. :cry:

Szilvás! Jó, hogy jelentkeztél! Sajnálom a sok betegséget, gyógyuljatok meg gyorsan!

Melisch! Jó, hogy te is jöttél! Nekem botmixerem van Philips, aminek van habverője is, meg aprítója is, Bence kajájának a készítéséhez használom. Mindent itthon én magam csinálok neki. :wink: Én is gondolkodtam párolón, de majd csak ha lesz rá pénz... Addig meg megleszünk nélküle, meg amúgy is egyenlőre csak a gyüminél tartunk...
Bence régen utált hason lenni, mikor megtanult átfordulni, először nem tetszett neki, de körberaktam játékokkal, lehasaltam mellé, azóta szereti, de max. 1 óráig van így el ha extra jókedve van, utána ölben szeret lenni. Ha ott is sír, akkor azt jelzi, hogy most egy kicsit elég ebből, na akkor megint hasra teszem, estefelé ez már kb. 5-10 perces váltásban megy, de addig is pihen a kezem... :roll: Tegnap elé tettem az ásványvizes üveget, meg akarta fogni, de az elgurult, ment utána, én ezzel motiválom a mászásra, tetszik neki. 8)

GYED Mivel nem dolgoztam, így csak a csp-t+ gyest kapom, nem valami nagy összeg. :? Lassan a tartalékaink is elfogynak, májusban kell kezdeni Tomi diákhitelének a törlesztését, keres is állást bőszen, de hát nincs 1-3 év tapasztalata, legtöbb helyen meg az kell. :evil: Megsegíthetne a Jóisten minket egy jó állással! :roll: Gondolkodunk rajta, hogy Mercedes, Luk vagy Bosch lesz belőle... Kecskemét, Szombathely, Hatvan, Eger, Miskolc, messze van mind, de ha egyszer ott van jó állás... Mi megyünk Tomi után bárhová! Csak a család is értené ezt meg! :roll: Sógornőmnek van igaza: Megszokták, hogy mi mindig mindent úgy csinálunk, ahogyan a szüleink akarják, ha meg mégsem, akkor veszekedés és felháborodás van belőle...

Évi, Mares! Nagyon örülnék, ha májusban összejönne a tali, és megismerhetnénk Bencével, Tomival a pécsi kismamákat, kispapákat, babákat!

Mire leírtam, felébredt a Törpém 3,5 óra után. Jaj, mi lesz délután?

Kép

Kép
barbcsi

Csibuc vagyis Bettinyo! De jó, hogy újra jössz!!! :wink: Szoktam olvasni a blogod! :)
Mérleg: Bencét is lehetetlenség mérni, össze vissza mozog rajta, általában a kezébe adok egy játékot, aztán után azt lemérem és levonom.
Korinna súlya miatt ne aggódj! Én is mindig is vékonyka kislány voltam, felnőttnek is az maradtam, még szülés után is :oops:, aztán itt vagyok, virulok! :wink: Csak mondjuk én még alacsony is vagyok hozzá, bár megszoktam, hogy pöttöm vagyok! :roll:

Megyek én is, mert Bence lassan megeszi a laptopom. :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Bettinyó :wink: :wink: épp ideje volt

Barbcsi,meggyet honnan adod?Fagyasztottál le?

Mi ma is sziámik vagyunk ááááá a hó meg esik gőzerővel.

evilany

Évi! Fagyasztott meggyet vettünk az Intersparban, de direkt néztem, hogy magyar termék legyen. Fagyasztottunk le mi is sajátot, de egyrészt cukrozva volt, másrészt már elfogyott gyümölcslevesnek, de nyáron tervezek eltenni, cukor nélkül. :wink:

Itt szerencsére nem esik a hó, csak nagyon be van borulva és hideg van. :(

Bence is elég nyűgös, alig játszottunk a földön. :(

Kép

Kép
barbcsi

Bettinyó én is örülök h írtál, én blogokig nem jutok soha :oops:

Most is főzni kéne de semmi kedvem, Petra alszik

Évi dehogy vagy rossz anya, Mares te sem, bármilyen óvatosak vagyunk balesetek vannak. én mondjuk nem engedem egyedül ülni és sokszor csak az ágyon ültetem, mert hipp hopp lehajol egy játék után.

Egyik barátunk kisfia 1 1/5 éves volt mikor elesett a konyhában, a padlócsempébe beütötte a fogát és letört egy kis darab belőle. Pedig ott volt az anyukája, nagyija is mellette de ők sem értik, hogyan történt.

Babrcsi nekem kellett volna új botmixer is, mert ami van nem szétszedhető nehezen tisztítható és nincs pohárkája. Én is megkaptam a gyest (nem is számítottam rá, hogy kapok és így legalább a hitelt lesz miből törleszteni. 2 hónapot kaptam már egyben ebből futotta).

Nem akartam megírni mit is csinálok én, mert nem akarok vitát szítani sőt mi úgyis így csináljuk, de lehet megnyugtat téged. Mi sem táplálunk még hozzá. Bár amint írtam alma+rizspép marad, mert már kapta egy hónapja. A gyerekorvosnő megvizsgálta és azt mondta jó kondiban van. Inkább szoptassam még, az ebéd bevezetésével meg még várjak. Ráérek 8 hónapos korába elkezdeni zöldséget adni neki, meg husit is.
Felírt neki vasat és biztatott szoptassak még tovább ha van tejem. Olyan pépet ami gyümölcsöt tartalmaz nem ajánlott. Azt mondta maradjon a sima rizspép, lehet, mert magát a gyümölcsöt sem adom neki.
Gyümölcsre meg azt mondta csak szezongyümölcsöt adjak neki, nem lesz semmi baj ha nem ismeri meg addig az ízeket.
Tehát nem gond ha Bence nem akar egyebet is enni. Neked sok tejed volt mindig, jól fejlődött tőle a pici - nekünk gyenge volt, mert Petra nem hízott tőle - szoptass tovább míg Bence nem fogadja el az új ízeket.
Persze hallgass a dokira hiszen ő látja, ismeri a gyereket és jobban tud véleményt nyilvánítani és mindig a szoptatás pártján volt, na meg a te elveiddel is megegyezett a véleménye.

Én kicsit félek, hogy majd nem fog akarni egyebet enni ha addig várok, de remélem lassan megszokja és szeretni fog enni. Eddig sem válogatott.

Kép
Kép
melisch

Tomi válogat most,zöldséget köpi ki...paradicsom,brokkoli,krumpli...tejpéppel,Sinlaccal,anyatejjel sem. Csak gyümi,de az almát is tolta ma ki,pedig finom édes volt,és tejpép.Áhh.

evilany

Woddy igen igazságtalan, hogy máshol olcsóbbak a játékok, ti meg még kaptatok is a húgodtól. Öcséméknek nincs baba :lol:

Hason fekvés Barbcsi 1 óra :?: :?: :?: na nálunk pár perc. Minden nap hasaltatom. Igaz míg anyánál voltunk kicsit nehezebb volt. Panelben földszinten laktak, alul pince hideg a föld. Haptapit nem találtunk ott így csak a franciaágyon volt. Az meg kicsit puha volt és 2 matracból, középen így nem tudott jól ellenni. Aztán ott volt "találékony" tata - ha az unokájának nem tetszett tartani magát hát majd tata tartotta :lol: :lol: :lol: igy kényelmes, tata fogta a hasát neki keze lába az egekbe szabadon és tudott bármit megfogni de a saját súlyát nem kellett tartania. Itthon vettem haptapit és naponta játszunk a földön. Elvan keveset, de nagyon akaratos és ha nem sikerül 2x harmadjára már nem is próbálja hanem sírni kezd. Néha magától fordul hasra na akkor többet elvan. Semmivel nem tudom motiválni, pedig szépen tartja magát, himbálózik is és saját maga körül sikeresen forog.

Azt is sejtem, hogy kicsit ellustult. Hirtelen hízott 1 kg és ez meglátszott a mozgásán is. Egy ideig még oldalra sem sokat fordult, hasra meg hetekig nem pedig addig szinte 2 naponta elfordult. Nem aggódok csak az a gond, hogy ülni/állni akar ezek meg olyan mozdulatok amiket egyedül nem tud és ezért nem sokat van el egyedül.

Kép
Kép
melisch

sziasztok!

Mares nincs gyed nyomtatványom, mert nekem a MEP küldte a TGYS lejárat értesítővel postán, azt töltöttem ki és vittem vissza...

Woody Lilike gyönyörű

Dia számlák.. ne is mond! :evil: ha nem gáz a kapcsolat, én biztos költöznék a kertesbe!

Clárika nincs ott vasútállomás... lehet menni a délitől metróval, és még utána egyéb tömegközlekedéssel... 3 órás vonatozás után, ja és még vissza is kell jutni... sztem próbálj betársulni Éviékhez, bár úgy se lesz rövidebb az út, csak kényelmesebb...

Évi ha szigorúan vesszük, akkor a koppanás az én hibám, mert Te fényképeztél, én kellett volna, hogy figyeljek rá! de a tizedik ilyen után már nem fogod ilyen tragikusan megélni a dolgot! én is vertem oda ajtófélfához a gyereket... ez ilyen! nekünk is szokni kell a testünkről minden irányba lelógó tartozékot! :D
március 4??? hűha, holnapután évforduló!!!!

Keksz és Barbcsi nagyon örülnék a recepteknek!!! :D

:wink: :lol:

bettinyo jó, hogy jöttél! :wink:

na megyek, mert a gyerek leszedi a szárítóról a ruhákat!!! nesze neked mászás!!!! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Szilvi
Olyan a 3 gyerek, mintha hármasikrek lennének :lol: :wink:

Hason
Nekem a gyógytornász javasolta még anno, hogy igenis, kell hasrafordítani a gyereket, mert a hátizmait úgy tudja erősíteni...

Mares
Amíg problémás a füled, szedjél RENDSZERESEN fájdalomcsillapítót! Az általánosan használt fájdalomcsillapítóknak van valamennyi gyulladáscsökkentő hatásuk is...
Butaság mártírkodni, és csak akkor bevenni a gyógyszert, ha már nagyon szenvedsz!

Woody
Gondozó néni azt mondta, hogy sírt egy kicsit mikor otthagytam, de dajkálták, játszottak vele, és megnyugodott... mikor értementem, akkor nem sírt... :wink:
Gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol:

Babakeksz
Jobbulást Lilinek!
Videoszerkesztő: PICASA, vagy a WINDOWS MOVIE MAKER, vagy WINDOWS LIVE MAKER

Évi
Balesetek mindenhol vannak... ettől nem vagy rossz anya!
Szerinted, Chloe sose dőlt el, sose ütötte be a fejét? :roll:
Esni is meg kell tanulniuk! Nem tarthatod őket vatta között....
(egyébként az ilyen kicsi eséseknél, fejkoppanásoknál, leggyakrabban attól ijednek meg, hogy rajtad látja az ijedelmet...)

Bettinyo
Üdv itt :lol: :wink:
Puszi nektek! :lol: :lol: :lol:

Barbcsi
Bölcsibe szoktatás hétfő óta megy. De mi ugye, folyamatosan játszóházaztunk :wink:
Nem szabad hasonlítgatni a gyerekeket! Bence eszik mit eszik... az a lényeg, hogy fejlődik, hogy vidám kisbaba :lol:
Tomi állása: adjon be pályázatokat mindenhova!!!! Ne törődjetek senkivel! Ma az a lényeg, hogy normális állása legyen az embernek!

Melisch
Egyszer minden gyerek megtanul enni! Tudod, az érettségi banketten, a lagzijában már nem anyatej lesz a menű :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde
Zoé neked segít, azért szedi le a ruhákat... most már csak azt kell megtanítani, hogy mi a különbség a nedves és a száraz ruha között :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Nálunk a lakás az háborús övezetre hasonlít... mindenhol gyerekjáték, egyéb holmi, amit Chloe széthord... :lol: :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?