Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eclipse: Őszinte részvétem :( :( :( .

Rabbe: Tényleg köszi a helyszínt! Jó volt így nagyon!!!! Bár szerintem is rövid volt. Kb mentünk és jöttünk :(. (Mi kicsit nehezebben oldódunk fel :D).

Bedoha, nekem is küldd el légyszi a linket!!! :)

Szisszka: Sajnálom az OKJt :(. 3 pont tényleg bosszantó lehet!!!

Mike: Örülök, hogy Nálatok is használ a krém!!!! Nem tartozol semmivel!

Nekünk is csak 2 képünk lett jó.

Kép

Kép

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

Először is Eclipse! Fogadd őszinte részvétem! :(

A talin mi is nagyon jól éreztük magunkat, de dettó olyan érzés, mintha senkivel sem beszélgettem volna eleget, sőt szinte semmit :oops: :D
Én csak azt bánom, h. alig ettem :( se rétes, se csoki - csak egy kocka, amit Eta nyomott a kezembe :lol: ) Na mindegy, majd legközelebb...
A babák mind nagyon édesek, de hihetetlen mennyire különbőzőek! Ahogy elnéztem, egyikük sem produkálta annyira magát, mert meg volt szeppenve, ahogy Zorka is! :D Na persze Ő azért, ahogy fiúcska kerül a közelébe már vetkőzött is! :lol: :lol: :lol:

Jó számoltam, h. 6 kisfiú és 5 kislány volt, ugye?! Plusz Bogi és Szilárd!

Én is kérek szépen mindent:
navared@gmail.com

Dorka, remélem, nem bántottam meg Andrist, mert "lecigiszagúztam"?! :oops: nem állt szándékomban!
Figyu, elfelejtettem megkérdezni, h. neked megjött azóta a mensid? Nekem nem, szerencsére :wink:

Szissz, sajnálom a vizsgát... :(

Vikoo, nekünk is beszart a gépünk.. azaz a router, kellett venni újat! :roll:
Jobbulást Boldinak!!!

Na mennem kell, nyügi van!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest

Ami, de jó!!! :D
Nekünk is van ilyen képünk, majd felteszem én is a gépre amink van, de nem sok minden sikerült, mert vaku nélkül elmosódottak lettek :?

Kép
Kép
navared
Szfvár

Most nézem, olyan mintha kb. 140 cm lennék a közös fotón (mi vagyunk középen) :lol: Mivel mi álltunk a legtávolabb, azért tűnik úgy.. ennyire nem vagyok törpi :D

Kép
Kép
navared
Szfvár

Sziasztok!

Annyira jók lettek a képek! Akkor meglepibe megkapjuk jól értettem? :oops:

Hu, kezdem magam rosszul érezni, hogy nem ettetek-ittatok eleget :oops:
Esetleg aki tud és szeretne átjöhetne a héten a csokit nem faltuk fel, sör és üdítő is maradt (mi leginkább csak vizet iszunk :lol: ) szóval csinálhatunk mini talit is aki szeretné, jöhet újból :lol:
Jelentkező? csak nyugodtan-nyugodtan és akkor több idő lenne dumcsizni. Csinálhatok egy nagy tál spagettit azt hamiznánk....és ha kisütne a napocska is már végre akkor babakocsizhatnánk is itt a környéken.

Szóval nem ment el a kedvema vendéglátástól :lol: :lol: :lol: :lol: szeretem a mozgalmas napokat :lol:
A héten csütörtök vagy péntek megyek hordozós talira(először, még nem voltam) d e a többinap ráéerek :wink:

rabbe78

Hali!

Úgy látom mindenki próbálja utolérni magát a kimaradt szombat után: )
Vagy már csak a privik mennek?

Navi:
Ha tudtam volna, hogy nem ettél adtam volna grill pipit meg egy kis ezt azt még :lol:
Azt én is néztem milyen alacsonynak tűnsz a képen pedig nálam fél fejjel magasabb vagy! Apa meg jó magas! Ő volt a koris párod?

Ami: köszi a képet: ) Tök jó lett, és Gizus végre nem fejjel lefelé van! ÉS Éles! Ti csináltatok Össznépit?
Vicces ahogy Balázs Gizus fejét "simogatja" : )
Mennyit kicsinyítettél rajta?

Szisz:
Az atalanta nem ingyenes okj-s képzéseket szervez?
Sajnálom4 Három pont? azért lehettek volna egy kicsit megértőbbek!
Anno az én Okj-képzésemnél majdnemhogy megbeszéltük melyik tételt akarjuk kihúzni... Sajnálom hogy Te nem ilyet fogtál ki!
Az új lakást már belaktátok?

NA jó megyek mert én jócskán lemaradtam a kimaradt szombat miatt! Hála az égnek egy tökjó csapat ez!
Jóapámnak meséltem a találkozóról Erre azt mondta ok akkor nyáron várja szeretettel a bandát: )
De ez a nyár Lucuzsé, úgyhogy a jövőnyarat már be is terveztem
: ))

Ja Lucuzs:
Zolim nagyon rákapott a káposztásodra: ) én meg a csokimuffin fun-od vagyok úgyhogy recepteket lécci küldjél nekem.
És még valami: A nyári dátumot próbáljuk minél előbb kiderítenni majd mert lassan tervezgetem a hétvégéket, viszont mindenképp szeretnék ott lenni nálatok!

N apussz: Eta

Kép
Kép
eta

Sziasztok!

Eta,
Láttad Gizus, hogy befogta a fülét, hogy ne hallja Mátékámat (sírást) :?: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szegénykém, csúnya anya felkeltette

Az enyém fiam így élvezte a bulit. Köszi Rabbe még egyszer az ágyikót,nem volt rá panasz.

Kép

Kép
Kép
haynii

Helló!

Hajnii hát Máté sírt: ) de nem vettem észre a lányom védelmi reakcióját:)
Kössz hogy szóltál. Viccesnek látszik: )
Milyen volt a hazaút?

Kép
Kép
eta

hajni: jó látni, hogy valaki ilyen jót alszik ebben az ágyikóban :lol: ,

Eta: mi augusztusba megyünk sopronba de hogy pontosan mikor még nem tudjuk(egyenlőre mindegy, úgy foglalunk szállást)

Én is kérnék fotokat!!!!!please!!!!!! edit26@citromail.hu

rabbe78

Csajok, fantasztikus csapat vagytok!!!
Jó kis baráti társaság alakul köztetek! Csak így tovább!
Nagy segítség vagytok egymásnak!
Élmény volt Veletek találkozni! Tündériek a babácskák, és fantasztikusan lelkesek az apukák is!
A neveket-arcokat próbáltam memorizálni, de már este káosz volt a fejemben... jó lett volna a névkártya.

Köszönöm a köszöntéseket! Végül is vasárnap ünnepeltünk. Kis Sacher torta királylány marcipánnal, sok szép rajz a gyerkőceimtől, meg kisvirág, nagy ajándék.

Eclipse, részvétem nagyid miatt! Mollinak anyatej az orrába, és lehetőleg porszívós orrszívózás minél többször.

Igértem pár linket még olvasgatni:

www.babaszoba.hu

www.szoptatasportal.hu

Itt tölthető le a Meddig elég az anyatej? füzetke: http://szoptatasert.hu/

Jó olvasgatást!
Igyekszem mielőbb válaszolni a pü-kre, csak most pár dolog összejött munka meg suli ügyben.

Így nézett ki a farsangon az én kis Bacillusom és Fehérvérsejtem:

Kép

Üdv:
benbor

benbor

Kép
Kép
benbor
Érd

Jójeggelt! :)

Köszönöm a tapasztalatokat az elektromos orrszívóval kapcsolatban. Igy akkor nem költök el 8-10 ezret rá.

Amida
Jók a képek! :)

Lányok!
Aranyosak vagytok az OKJ-vel kapcsolatban, igazából csak magamat hibáztathatom, mert többet kellett volna tanulni :( de ezt így két gyerek mellett szerintem nem lehet kivitelezni... vagy csak én vagyok béna. :(
Ez most már modulos renszer, 3 nap folyamatos vizsga volt, reggel 8-tól délig, 1-ig kb. Egyik nap volt gazdálkodás utána pénzügy. Másik nap számvitel, harmadiknap elekrtonikus bevallások, utána számítógépes programcsomag használata (számítógépes könyvelés). Én már itt az írásbeliknél elvéreztem. Összesen kb. 20-an írásbeliztünk, ebből 4 embernek sikerült túljutni az írásbeliken, azatán mesélték, hogy a szóbelin is szivatás volt :S Én meg az írásbelik alatt is stresszeltem, hogy mi van otthon a gyerekekkel, apa hogy bír velük, Dani eszik e cumisüvegből, ilyenek...

Eta
Az okj csak abban az esetben ingyenes, ha az első, az mindenkinek ingyenes. A pénzügyi-számviteli ügyintézőt csak most, miattunk csinálták meg estiseknek, csak a mi évfolyamunkon, egyébként távoktatásban van csak, az meg nem ingyenes. A pénzügyi-számvitelivel kapcsolatban kérdeztem, h lesz e valamiféle pótvizsga lehetőség, az estisek azt mondták, hogy biztos lesz, de azt már nem ők fogják szervezni, érdeklődjünk a távoktatásnál, hát érdeklődtem, náluk meg már 40.000-be kerül, mert nem iskolarendszerű a képzés :(
A banki szakügyintézős képzés még ingyenes nekem, és az okj is az lesz.

Hajni
Nagyon édes Máté a képen!!! :)

Benbor
De aranyosak a gyerkőcök, nagyon ötletes jelmezek! Én is alig várom hogy Marci ovis legyen és farsangolhassunk :) Még este elolvastam a gluténes összefoglalót, érdekes és taulságos, mert már én sem tudtam, hogy mi a helyzet! Marcinak a hozzátápit hivatalosan 5 hósan kezdtük, mert kíváncsi gyerkőc lévén állandóan rákapott az almámra :) szép sorban fokozatosan vezettük be az ételeket, persze mellette szopizott egészen 2,5 éves koráig.

szisszka

Hali!

Hát mi is farsangolnánk már az oviban!
Az én leggyorsabb jelmezem a % volt!
Azt sem tudtam mit jelent.. fekete ruci, meg két fekete karika!! 3. lettem. : )

Szissz:
Nekem nem volt ingyenes az első okj-s sem... vagy ez csak akkor van így ha gimi után csinálod? egyetem után nem?
Jól leredukálták a társaságot!

Ninin: ott vagy?

Gizusnak kijött valami hólyag a szája szélén: tipp?

pusza
E+G

Kép
Kép
eta

hát csajok! Most már el merem mondani, tegnap csendben voltam...én olyan irigy vagyok!!!!!!! :)
Remélem, csináltok még talit, mondjuk most tényleg még Pest messze lett volna, Sopron meg.....
Nagyon szívesen látunk titeket, Miskolcon, (mellett) de tudom, hogy az meg mindenkinek gáz...

Valami front van? Jankám 3 hét után most megint csak a kendőben tudott elaludni..vagy valamilyen fájhatott. Nem tudom, de olyan keservesen sírt, most meg itt durmol az ölemben.

Kép
ebba

Eta
De durva :O Nekem van olyan csoport társam, aki épp elvégezte az egyetemet, neki is ugyanúgy ingyen van az egész!!! :O Az nem mindegy, h estin vagy távoktatáson csinálod. A távoktatás fizetős, az esti nem.
Nem tudom, mi jöhetett ki Gizus szája szélén...

Farsang:
Jujj, de jó jelmez, % :D nekem ilyen nem is jutott az eszembe :D
Én az oviban voltam Törpilla, aztán általánosban, egyszer mókus, tavasz tündér, meg Minnie egér :D Anyuék tök jó sapit varrtak nekem fülekkel meg masnival :D a többire nem emlékszem :D

Ebba
Nekünk van miskolchoz kötődésünk családilag, csak sajna autónk nincs most...
Dani is nagyon nehezen aludt el este éjfél előtt 3 perccel. Aztán hajnalban kelt többször is, szopi után amikor be akartam tenni az ágyába mindig sírt, igy kivételesen nagyrészt mellettem aludt, de igy meg én nem aludtam :O

szisszka

Sziasztok! Olyan érzékeny vagyok ma. Pont egy éve teszteltem Balázzsal plusszosat!!!! :D Őrület, már 1 éve!!!!!!!! :lol: Most meg itt csücsül az ölemben és a kezemet figyeli, ahogy pötyögök. :lol: :lol: :lol:

tegnap befürödtem az email küldéssel. :evil: a freemail beszart nálam, a gmailon meg nem megy a fájlcsatolás. :evil:
ma ráuszítom apát!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Ebba! Valami lehet a levegőben, mert Balázs is 3x kelt az éjjel. :shock: :? Nem tagadom, hogy most elég fáradt vagyok.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok Lányok!
Tegnap felhívtam a doktornőt, h mi legyen Mollival, de szabadságon van. Felhívtam a védőnőt, megegyeztünk, h ne vigyem be betegrendelésre, mert garantáltan elkap valami súlyosabbat, inkább vigyem a tanácsadós rendelésre, ott úgysincs rendelés, és majd átmegy az éppen rendelő doktor, és megnézi.
Nagy baj nincs, orrspray kellett meg orrszívó porszívó, attól javul is.
Megbeszéltük a védőnővel meg a másik dokival, hogy semmi gond a fejlődésével, nem kell se tápszer se hozzátápi, mert 6 hónapos korára mindenféleképpen lazán duplázni fogja a születési súlyát, hálistennek.

Benbor,
tündériek a gyerekeid! A linkek nagyon jók, hasznosak köszönjük!

Ebba,
ha megyünk Jósvafőre, egyszer elmegyünk hozzátok!

Szisszka,
sajnálom a vizsgát!

Eclipse
eclipse
Budapest

Esik, esett a hó. Ez a magyarázat mindenre! Ettől lehetnek nyűgösebbek az arra érzékenyek. :cry:

Szisszka
ügyes voltál Marcival! Remélhetőleg Danival is sikerül. :lol:

Érdemes lenne a 6 hónapot betartani kizárólag anyatejjel. Az almagerezd nyalogatása még nem számít hozzátáplálásnak.
Minden babánál eljön az az idő, amikor már kinézi az ember szájából az ennivalót, de kizárólag az még nem indokolja a hozzátáplálás elkezdését. A borospoharat is kinézik a kezünkből, mégsem kínáljuk meg belőle?! :lol:

Minket is letarolt a hasfájós vírus.
Megyek szórakoztatni a kis betegeket!
Nyugis napot mindenkinek!

benbor

benbor

Kép
Kép
benbor
Érd

Sziasztok,

én is remélem, h. "csak" front van, mert Zorka elég zizi és éjjel (tegnap is) 3x kelt... ergo hulla vagyok én is! :(

Lucuzs, nekem 3-án lesz egy éve a pozitív teszt! :D Olyan furi!

Benbor, egy kérdés: tegnap mivel be kellett adnoma K-vitamint, fejtem egy kis tejet, de csak pár cseppet és zöld színe volt :? Már máskor is láttam, h. az eleje fura színű, de végül is nem foglalkoztam vele, csak kíváncsi lennék, h. miért ilyen? Anyum aztmondta rá, olyan, mintha a savó lenne!

Ebba, hát igen, sajna azért Miskolc elég messze van, bár mi is utaztunk így másfél órát, mert Rabbeék eléggé "kint" laknak!

Eta, nem én koriztam... bár jó lett volna :D Az én koris tudásom megáll abban, hogy nem esem el :lol:
Gizus hólyag: nincs ötletem :( Nem sérthette fel valami?
Zorka meg folyton összekarmolássza magát... hiába vágom 3 naponta a körmét, sajnos sokszor karcol, úh. lehet kicsit reszelnem kellene? :roll:

Tényleg, ti már vágtátok a lábukon a körmöt? Én még nem :oops:

Na mennem kell, mert nagyon nyünyörög kicsi Zoo :(

Kép
Kép
navared
Szfvár

Sziasztok!

Köszi Eta a hiányolást, vagyok, de Olivér is nagyon nyünnyedt vasárnap óta! Éjjel is és nappal is sokat lóg a cicin. Nem tudom, mi lehet vele. De azért szerencsére még mindig álomba dünnyögi magát. Képzeljétek! Mikor leteszem a helyére, mindig úgy altatja el magát, hogy közben jajgat! :D Olyan aranyos! Már gondoltam, hogy felveszem, mert ezt hallani kell! Hólyag: passz. Sajnos semmi ötletem sincs, de remélem hamar elmúlik

Lucuzs: tegnap én sem tudtam bánni a freemaillel, ezek szerint ez általános probléma!

Csajok, arra gondoltam, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy e-mail fiókot, és oda mindenki elküldené a képeket?
Bocs, megjött a barátnőm, majd még később jövök!
Puszi

Kép
Lilypie Maternity tickers
ninin
Dorog

SZiasztok!

Tegnap voltam táncon :) Jó volt nagyon! Ma kicsit hulla vagyok :)
Tegnap este Bence is nehezebben aludt el a szokásos 3 mp-nél... :) :)

Olyan édes :) Tavaly vettem egy tankinit, malacrózsaszínű fekete mintával. Gondoltam kiteszem neki, hadd nézze - olyan jól elvan vele (jobban, mint a játékaival...) :) Fogdossa stb :) Cuki :)

Nézegetem egy ideje, de még nem nyitották meg a 2011 novemberiek a topikjukat. Pedig úgy várom :) Nagyon durva, hogy már egy éve kezdődött!!!!! :D :D :D Tényleg rohan az idő!!!!

Navi: Én egyszer a nagylábujjáról vágtam, és folyton nézegetem, de nem nő....

Eclipse: Végre jó hír!!!!!

Benbor: Édesek a gyerkőcök!! A kis ijedt bacilus és a félelmetes fehérvérsejt :) :) Jó "szemléltető eszközök" :) :)

Kép

Kép
amidaalah

Eclipse! Örülök, hogy nincs nagyobb baj! Szuper, hogy végre megnyugtató választ kaptál Molli súlygyarapodásával kapcsolatban!!! :D

BENBOR!!!! HASFÁJÓS VÍRUS???? Boginak tegnap este nagyon fájt a hasa. :cry: De semmi más tünete nincs. Ennek a vírusnak van? És hogyan kúrálod őket?

Ja, és Nava! Már írni akartam, hogy 12 baba volt, a nemek szerinti elosztás asszem 7-5 a fiúk javára.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Amida! Én is minden nap lesem a 2011-es novemberieket, hátha megnyitják, olyan nosztalgikus hangulatom van. :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

HALI!

Navi:
Akkor egy napon teszteltünk pozitívat!!
Hú gyerekek olyan mintha tegnap lett volna! Fene gyorsan öregszünk!!

Ebba:
Tavasszal mi tuti megyünk arrafelé mert gyönyörű helyek vannak arrafelé! Lehet belesünk!
Ami sopront illeti Az nekünk is ottalvós terv!

Lucuzs ha tudsz ajánlani valami jó kis helyet ahol occsó a szállás akkor segíts ok? kis családi panzió vagy valami hasonló de ha az 5 csillagos olcsóbb akkor persze azt: )
előre is köszi

Ninin: nem mondod hogy jajjgat! Vegyük fel és hasonlítsuk össze!
Gizus is mintha azt mondaná "hajjajajj"

vicces: ))
na megyek mert leég a kaja!

Ui: Ki a korizós gyerekek? eltévelyedtem :oops:

Kép
Kép
eta

Ja ami!

Mit táncolsz?

Kép
Kép
eta

Eta: Úgy emlékszem Rabbe a koris!! Ja, Rabbe - TELI A POSTAFIÓKOD :D :D
Hastánc. :) Ééééés ha elindul a kurzus, akkor szerdán modern táncra is megyek. Az inkább edzésszerű, "alapozó".

Kép

Kép
amidaalah

Eta! Itt az egyik recept! A 2010 novemberi babák topikban találtam, augusztusban már leírta egy Lucuzs nevű csaj!:wink: :lol: :lol: :lol:

Csokis-meggyes muffin:

Hozzávalók:
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 ek. kakaópor
1 tk. sütőpor
1 tk fahéj
1 üveg magozott meggybefőtt
1 tábla étcsokoládé
3-4 ek. tej (szükség szerint)

A puha vajat a tojásokkal kikeverem. Jöhet bele a cukor, liszt, kakaó, sütőpor, fahéj és kevés tej, ha tűl sűrű lenne. Ha összekevertem, jöhet a lecsepegtetett meggy (nem kell tök szárazra, sőt néha a levéből is löttyintek bele, mert attól még finomabb). Aztán már csak az apróra vágott csoki hiányzik.
Egy muffintálcát kibélelek papírral, és 20 percre betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

okés, mindenkit szeretettel várunk, lehet nálunk aludni is:) Jó nagy a ház :)
Szóval sok baba nyűglődik, jött a védőnő, hogy megnézze, Janka hogy eszi az almát, erre a lányom ránézett, ordítani kezdett, nem tudtam megnyugtatni, csak mikor kitoltam a babakocsival a Napra. Azóta alszik, mondtam, hogy nem szokott ilyet, ill. soha nem csinált, de nem tudom, elhitte-e:)

Kép
ebba

Bocsánat, akkor 7 fiú, 5 lány :oops: :D

Eta, (már kérdeztem gémélben, h.) te hoztad a cikória kávét?
Ha nem, akkor ki? Olyan fini volt, szeretnék venni!!!! Köszike!

Na megyünk sétizni, bár ramaty idő van, de legalább nem esik semmi!

Zorka elalvás előtt elmélyülten szopizza vagy az ujját vagy engem, úgy értem a kezemet, karomat vagy amit ér :lol: de nem jajgat vagy ilyesmi...

Kép
Kép
navared
Szfvár

Lucuzs
Hasfájós vírustól csak fájdogált a hasunk + egy kis hányinger, étvágytalanság. Most diétázunk: kamilla tea, pirítós, háztartási keksz, ropi, almakompót. Nekem már múlóban a dolog, de fáj a fejem a kávémegvonás miatt. A gyerköcök is jól vannak, nem tűnnek nagy betegnek. Ja és probiotikumot szedünk. (Béres probio6 napi 3x).

Navared
Zöld anyatej? Előfordul, hogy vmi elszinezi a tejet, pl vitamin, gyógyszer. Akár kékes vagy narancssárga is lehet. Utánanézek, mitől lehet zöld. Elméletileg az elbomlófélben lévő vér színezheti zöldre, ha jól emlékszem. Nem fáj a szoptatás? Nem fejtél túl erősen?

Ami
A gyerkők köszönik a bókot! Okoztak egy kis fejfájást az ötletükkel, de mi kreatív szülők vagyunk F-fel.
Neked nagyon jól állhat a hastánc! Mikor megláttalak, egyből az ugrott be, hogy milyen szép hastáncos lehetnél! :)

benbor

Kép
Kép
benbor
Érd

Benbor! Remélem nálunk sem fordul komolyabbra a dolog! Lekopogom, tegnap óta semmi panasz.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs
Bízzunk benne! Hallottam magas lázas, hányós, hasmenős betegekről. Nekünk nem kell ilyen, úgy gondolom.

Csajok!
A káposztás pogit ki alkotta? Annak a receptjét is meg lehetne ismét osztani a közzel?

Én igértem valakiknek a mártogatósét:

tömlős sajt (füstölt karavánt szeretem)
tejföl (kb.3 dl tejfölhöz 1 sajt)
sok fokhagyma
só, szerecsendió, kicsi őrölt bors
izlés szerint zöldfűszerek: metélőhagyma, petr.zöld, medvehagyma stb.

benbor

Kép
Kép
benbor
Érd

Benbor! Köszi! Én kértem a tunki receptet!!! :lol: Már le is mentettem! :wink:
A káposztás pogácsa is az én "alkotásom". :lol: Hamarosan bepötyögöm azt is, csak még megnézem, nincs-e valahol már megírva, mert olyan hosszú begépelni...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Többiek??? Merre jár mindenki???

Rodina? Sophie? Tatjana? Kriszti?

Aranyoska? Mi hír a könyöködről?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Hali!

Benbor:
A tunki receptet szerintem többen is kértük: ) szóval én is köszi a receptet: )
Örülök hogy jobban vagytok!

Navi:
A cikoria kv-t én vittem igen.
lehet kapni sok helyen.
Sima instant kv és INKA néven piros alapon fehér betűkkel van.
én spec 290 ért veszem az eurósboltban, de van a tescoban is és a spárban is. csak drágább.

Lucuzs:
csokismuffin elmentve a lucusreceptek mappába: )
jöhet a képosztás infó: )))

Ebba:
vigyázz miket irsz,mert felhasználható ellened, aztán kora ősszel megszállnak a kirándulni vágyók: ))

szupi idő van! most jöttünk be:)
na kajcsira fel!!

pusza

Kép
Kép
eta

Navi: nálunk már megvolt a lábujjakon a körömvágás, mert már nagy volt neki. Megizzadtam rendesen, mire végeztem!

Eta: ha sikerült felvenni a jajgatást, akkor majd küldöm. Kiváncsi vagyok Gizusra is, úgyhogy majd próbáld meg Te is felvenni:)!

Na, ennyi volt az alvás! Kemény 20 perc!
Puszi

Kép
ninin
Dorog

Sziasztok!

Bendor,
tunkolós lementve, köszi!

Én 3-án teszteltem. :lol: De rég volt már. :D

Szeretnék trotil kapucnis kifogót venni, jó nagyot. Nem tudtok ajánlani valami jó boltot? Netes is jó. B....ott drágák :?: :!: :?: :!: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Kép
Kép
haynii

trotil=frottír :wink:
Szakmai ártalom! :wink:

Kép
Kép
haynii

Haynii!

Nem tudom ezek jó nagyok-e, illetve, hogy mennyire drágák:
http://www.scamp.hu/Webaruhaz/Termekek/ ... 18/oldal=0

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Eta, köszi! Akkor vadászok magamnak!

Ninin, hát valamikor én is ráveszem magam egy kis lábujjköröm vágásra :roll: :D na persze csak ha alszik!

Dorka mondta, h. ő ébrenléti állapotában vágja Luca körmét... :shock: Nem tudom, h. csinálja... Zorkának mélyalvásban kell lennie hozzá :D Rühelli, ha piszkáljuk, pedig én ilyen majom mama típus vagyok és imádok mindent szedegetni, kapirgálni, pisztergálni rajta! Sajna Zoli nem engedi meg, h. csesztessem, gondoltam, majd a gyerekkel csinálhatom :D

Benbor, köszi, de azért nem totál zöld, inkább áttetsző, de zöldes! Amúgy nem fáj a szoptatás és nem is fejtem erősen, épphogy csak meginduljon!
De érdekes amit írsz!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Nava: én is próbáltam álmában vágni Olivér körmeit, hát abból mindig az lett, hogy felébredt. Így megy mindig a harc. Ő kapálózik, én meg kergetem :D ! De a kezén elég jól hagyja, csak a lába volt nagyon gáz. De már ráfért a vágás, mert már majdnem lelógtak a kis lábujjairól a körmök :oops: :D !
Egyébként én is mindig szedegetek és kapirgálok :wink: :D ! Van mikor nem díjazza :lol: !

Kép
ninin
Dorog

Köszi Lucus, már meg is rendeltem. Jók az árak!

Kép
Kép
haynii

Jók lettek a talis képek!
Biztosan nagyon jó lehett...

Egy soproni találkozó szóbajöhet :wink:

Betegeknek jobbulást!

Szisszka
Sjnálom, hogy nem sikerült a vizsga :cry:
Vendég

Sziasztok!

Tunkis reci nekem is jól jött;-) bejött a családnak még anyum is kostolgatta a maradékot;-)

körömvágás: kézen kb 3 naponta lábon még csak a multhéten vágtam először d e pont ma jacvitottam(vagy megnőtt volna ilyen gyorsan?!) mert éjjeli szopinál szétvakargatja vele puha bőrkémet :lol:
Nem tudom miért csinálja mostanában d e ugy szopizik hogy közben jár kleze lába...még van hogy éjjel is :roll:
Ma férjuram feljebb tette a jároka alját igy nem kell padlóig behasalnom mikor beteszem:D

Etus: én koriztam :oops: miért kérdezted?

Ebba: mi mennénk hozzátok ha lehetne, szeretünk kirándulni, férjem már tervezi tapolcát meg füredet vagy mit :oops: szóval biztos jól meggondoltad a szállásadós kijelentésed? Most még visszavonhatod :wink:

Csajok: könyörgök sopron augusztusban legyen, mert mi akkor mennénk nyaralni és kétszer tuti nem engedhetjük meg az utazást magunknak.

Holnap megyünk 4 hós oltásra :cry: úgy utálom....

Benbor: nagyon jó jelmez!!!
Szerettem volna ha megnézed kis Patrikom szopizását, közben valahogy kimaradt :cry: pedig mindne szopizásnál eszembejutsz mikor cuppog... meg mitől van hogy rugkapál közben??? pedig jön a tejcsi...túl is eszi magát.
Az jutott eszembe, hogy te meddig szoptattál? és hogy lesz valakiből szopitanácsadó? és mit dolgozol?
:lol: :lol: -most jól kikérdezlek :lol: :lol:

Olvasom, hogy ti egy évvel ezelőtt teszteltetek...:D nos én április közepén tudtam meg hogy terhes vagyok :D

........csak nektek elárulom,, hogy mostanában egyre többet gondolok rá, hogy kellene majd nekem egy harmadik gyerkőc is, csak az anyagiak miatt a férjem nem akar... :roll: ....de ha jönne nem állnék útjába :wink:

rabbe78

Navared
A tej első része, ami a szoptatás-fejés elején ürül, általában áttetszőbb, kékes színű. Lehet, hogy azt látod zöldesnek? Az teljesen normális. Megkérdeztem tapasztaltabb IBCLC tutoromat, hogy szerinte mitől lehet zöld. Amit jön a válasz, küldöm neked is.

Rabbe
Sajnálom én is, hogy ezt a lehetőséget elszalasztottuk. Próbálok így segíteni, ha nem megy akkor kitalálunk vmit.
A cuppogásra pár kérdés:
Mennyire van közel az orra a melledhez? Szinte belenyomódhat. Kap levegőt a kis turcsi orrocskáján.
Kifelé fordulnak az ajkai?
Rápödri a melledre a nyelvét?
Ha nagyon jön a tej, megpróbálhatod kicsit hátradőlve szoptatni, félig ülő helyzetben. Lehetőleg úgy legyen a fejecskéje a mellednél, hogy megemeli, nem leszegi. (Az álla távolabb legyen a nyakától.)

A rugkapálás, ficergés, nézelődés ennyi idősen már elég gyakori. Nagyon sok baba így szopizik. Esetleg, ha kicsit odahúzod magadhoz, megfogod a kis kezét, a másikat meg berakod a hátad felé, akkor nem annyira zavaró.

Én mind2 gyerkőcömet 6 hónapig kizárólag szoptattam, utána Bende másfél évesen választódott el, mikor már Bori pocakban volt. Egy kis ráhatással, mert nagyon érzékeny volt a mellbimbóm. Bori meg 2 éves koráig szopizott. Szeretett volna ő is még, de akkor megint nekem nem esett már jól. Volt jó darabig lelkiismeret furdalásom, de így utólag már feldolgoztam a történteket.

Hogy lesz vkiből szoptatási tanácsadó?
Hát úgy, hogy védőnőként dolgozom, és nap mint nap belefutok olyan helyzetekbe, amihez kevésnek érzem magam, ezért elkezdtem tanulni. Azt gondolom, a munkámnak a szoptatás támogatása az egyik legfontosabb része. Az IBCLC (nemzetközi laktációs szaktanácsadó)vizsga csak hab a tortán. :lol:
Sokat kell tanulnom még, meg tapasztalatot gyűjtenem. Ezért is van ez a fórumozós feladat.
Hálás vagyok Nektek, amiért ennyit segítetek nekem!

Így most már (szinte) mindent tudtok. Rólam.

Jó éjt!

benbor

Kép
Kép
benbor
Érd

Benbor! Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen válaszoltál;-)

Szopizásnál probálom lefogni a kint levő kezét, de még így is kalimpál, d e mindegy nem annyira zavar csak kérdeztem. cuppogás: hát az ajkai azok amik nem tökéletesen illeszkedik szerintem. Már az elejétől fogva befelé forditja szopizásnál, kicsit javult 4 hónap alatt d e nem tökéletes.... nem igazán tudom mivel tudnám rávenni, hogy kifelé forditsa ? az elején még ráadásul nem is kapta be nagyon, mostmőár azzal nincs baj, az udvar nagyrésze bent van. egyébként fájni nekem nem fáj, csak mivel cupogást hallom, gondolom nem jól csináljuk és lehet azért is bukik olyan sokat. a nyelvét nem tudom hogy tartja, ha az ujjunkat tesszük be akkor általában rápödri...
orrocskáját majdnem mindig befurja amellembe(pedig nem hatalma sem az orra sem a mellem .D ) ezért még éjszaka is sokszor segitek neki eltartani. a fejemelésre meg majd figyelek, ez még nem jutott eszembe. Egyébkpént merre dolgozol? Esetleg megmutiznám ha egyszer arra járnék:D

rabbe78

Rabbe,
mi is holnap megyünk oltásra, ha a nátha mellett beadja a doki.
Drukk h könnyen vegye Patrik!

Eclipse
eclipse
Budapest

köszi eclips! én is drukk nektek!
Hogy vagy egyébként?(lelkecskéd?) puszi és ölelés neked!

benbor: köszi a privit! hát nagyon messze vagyunk :cry: , de ha megoldhatom, akkor majd hivlak, elmentettem a számod, köszi. jobbulást a gyerköcöknek!

rabbe78

Sziasztok Lányok!

Rabbe,
a lelkecském még egész jó a testünkhöz képest... Mollika is meg én is nyakig benne vagyunk :cry: :cry:
Cilamilám továbbra is csúnyán köhög, és hiába sprayzem, porszívózom az orrát, nem tisztul annyit amennyit kéne, és nem tud rendesen enni :cry: :cry: :cry: :cry: Remélem ma mégsem lesz oltás, ellenben kap valami rendes gyógyzsert...
Nekem szintén, hurutos köhögés, torokfájás, fülfájás, nátha :cry: Gyógyszertárban Tantum Verdét meg lidokainos fülcseppet adtak, tüneti kezelésként.

Eclipse
eclipse
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?