Navared
A tej első része, ami a szoptatás-fejés elején ürül, általában áttetszőbb, kékes színű. Lehet, hogy azt látod zöldesnek? Az teljesen normális. Megkérdeztem tapasztaltabb IBCLC tutoromat, hogy szerinte mitől lehet zöld. Amit jön a válasz, küldöm neked is.
Rabbe
Sajnálom én is, hogy ezt a lehetőséget elszalasztottuk. Próbálok így segíteni, ha nem megy akkor kitalálunk vmit.
A cuppogásra pár kérdés:
Mennyire van közel az orra a melledhez? Szinte belenyomódhat. Kap levegőt a kis turcsi orrocskáján.
Kifelé fordulnak az ajkai?
Rápödri a melledre a nyelvét?
Ha nagyon jön a tej, megpróbálhatod kicsit hátradőlve szoptatni, félig ülő helyzetben. Lehetőleg úgy legyen a fejecskéje a mellednél, hogy megemeli, nem leszegi. (Az álla távolabb legyen a nyakától.)
A rugkapálás, ficergés, nézelődés ennyi idősen már elég gyakori. Nagyon sok baba így szopizik. Esetleg, ha kicsit odahúzod magadhoz, megfogod a kis kezét, a másikat meg berakod a hátad felé, akkor nem annyira zavaró.
Én mind2 gyerkőcömet 6 hónapig kizárólag szoptattam, utána Bende másfél évesen választódott el, mikor már Bori pocakban volt. Egy kis ráhatással, mert nagyon érzékeny volt a mellbimbóm. Bori meg 2 éves koráig szopizott. Szeretett volna ő is még, de akkor megint nekem nem esett már jól. Volt jó darabig lelkiismeret furdalásom, de így utólag már feldolgoztam a történteket.
Hogy lesz vkiből szoptatási tanácsadó?
Hát úgy, hogy védőnőként dolgozom, és nap mint nap belefutok olyan helyzetekbe, amihez kevésnek érzem magam, ezért elkezdtem tanulni. Azt gondolom, a munkámnak a szoptatás támogatása az egyik legfontosabb része. Az IBCLC (nemzetközi laktációs szaktanácsadó)vizsga csak hab a tortán.
Sokat kell tanulnom még, meg tapasztalatot gyűjtenem. Ezért is van ez a fórumozós feladat.
Hálás vagyok Nektek, amiért ennyit segítetek nekem!
Így most már (szinte) mindent tudtok. Rólam.
Jó éjt!