Új privát üzeneted érkezett!

Babus!

Köszi az infókat!
További kellemes pocakosodást!

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Megjöttünk a Praxisból (tényleg szuper hely, és Győrffy Mátyás is nagyon kedves volt, mindent magyarázott) és örömmel tudatom, hogy egy egészséges KISLÁNY lakik a pocakomban, 35 dkg, mindene tökéletes. Kép Kép Kép Kép
Nadine, kérlek töröld a fiúnevet tőlünk, már biztos, hogy Alexandra lesz!! Kép A kiírás időpontja stimmel, a terhességi kor pedig 19+3. Köszi szépen!

Teszek fel a kiscsajról egy képet, olyan rajta, mintha mosolyogna, nem?

Zsu
Kép
tothzsuzsi

Zsu

Nagyon édi a kis AlexandraKép
Végre belehúztak a kiscsajok isKép

Babus

Kép
babus2005

SziasztokKép

Tegnap este szörnyen megijedtem. Felbuktam egy olyan lépcsőn, ahol már 2 éve nap mint nap járok(tiszta hülye vagyok), elbambultam és jól leléptem róla. Tiszta erőmből térdre és tenyérre vágódtam. Persze azonnal felugrottam. Iszonyúan megijedtem, egy órát biztos végigbőgtem a rémülettől. Pedig a pocim még csak a föld közelébe se ért. Leginkább a térdem sínylette meg, jól lehorzsoltam, vérzett is egy ideig és azóta is elég rendesen fáj. Bár ez érdekel a legkevésbé.
De ugye szerintetek is, ha a pocim egyáltalán nem ütődött meg, és soha egy pillanatra nem is fájt és Kristóf is mocorgott már azóta(noha kicsit kevesebbet, bár ezt a hodegfrontra fogom megintKép), akkor nincs nagy baj?! Csupán a térdem fáj, semmi más. És a nagy huppanás se viselhette meg, ugye? Végülis a magzatvíz elég sokat tompít, nem? Ugye ezt megúsztuk?!

Amúgy ma megkezdtük a 28.hetetKép és egyben a babavárás utolsó harmadátKép Kicsit rosszul kezdődött, de remélem februárban annál szebb lesz a befejezéseKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Nagyon aranyos a kis Alexandra. Már lassan mindenki megtudja a babája nemét rajtam kivül, pedig már a 26. hetet is elkezdtük. Tudna nekem valaki segiteni, hogy hogy kell képet feltenni úgy ,hogy itt az irásban jelenjen meg, mint a picilány uh -os képe?

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Zsu
Nagyon jól sikerült az a felvétel a kislányodról!
Az pedig külön jó, hogy a nemek aránya is kiegyenlítődik. Kép
Ákosnak mondtátok már? Mit szólt?

Babus
Szerintem ne aggódj, ha a pocid le sem ért, akkor bizos nincs gáz. Valószínű, hogy Kristóf nem is érzékelte az esést, inkább csak a rémületet és a sírást. Úgyhogy fel a fejjel és vigyázz magatokra! KépKépKép

Zsana (23+0)
zsana75

Búzaszem

Itt találod a lap alján a 'Melléklet feltöltésé'-t, rákattintasz, azon belül a 'Tallózás' címszó alatt kikeresed az általad feltenni akart képet, majd 'Feltöltés' és 'Bezárás'Kép

Zsana
Remélem igazad vanKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Alexa nevében is köszönöm a bókokat! Kép

Ákosnak már mondtuk pár hete, hogy lesz tesója, ő végig lányt jósolt Kép, és közölte, hogy csak ő tolhatja majd a babakocsiját, ő fogja fürdetni, pelenkázni, mellette fog aludni a kiságyban, és simogatja, meséli majd neki a 3 kismalacot. Ha csak megközelítőleg is ilyen pozitívan fog állni ténylegesen is a kislányhoz, nagyon boldogok leszünk. Mázlista lesz a kislányom, hogy ilyen fain bratyója lesz. Kép Kép

Babus, jó pár hete mi is hasonlóan jártunk, csak engem a buszvezető csukott be az ajtóba félig, figyelmetlenségből. Nekem nem esett bajom, "csak" megijedtem, hogy elejtem ÁKost, aki a kezemben volt leszálláskor, és hogy hasra esem. Dühömben jól beintettem a vezetőnek, miután kiszabadultam az ajtóból, ő pedig kb 150-szer kért bocsánatot, orvost akart hívni, mert az ijedtségtől én is elsírtam magam, ő pedig azt hitte, bajom esett.
Tényleg vigyáznunk kell magunkra, egyre könnyebben elesik a kismami, ahogy nő a pocak, ráadásul most jön a tél, hóval, faggyal... Éljen!

Puszi mindenkinek!

Zsu
19+4
tothzsuzsi

Sziasztok!

Nagyon megijedtem tegnap délután ,mert barnás pöttyöket vettem észre a t.betétemen,olyan 4-5 darabot.Utánna félóránként mentem megnézni azóta semmi.Fogalmam sincs mi lehetett,de nagyon beparáztam.Szerintetek?

Timurr 15+1
Vendég

Jimbone!
Köszönöm,remélem így lesz!
Vendég

Sziasztok!

Timurr, Babus, remélem semmi gond nem lesz, maximum csak egy kis ijedtség volt, de azért vigyázzatok magatokra!

Képzeljétek, most már nagyon valószínu, hogy mi is költözünk még a baba érkezése elôtt. Nem akarom elkiabálni, de nagyon úgy tunik, jövô héten szerzôdést kötünk, kopp-kopp! Persze költözni csak késôbb tudunk, hát csak remélem, hogy minél hamarabb!

Egyébként nagyon beindult a pocim növekedése, de annyira, hogy reggelente megdöbbenek, mennyit nôtt az este óta!! Kép Úgy látszik, tényleg csak ki kellett várni! Kép

Ja, és ezt találtam a haskeményedésrôl:
"Egész terhesség alatt érezheted az úgynevezett Braxton Hicks contractio-t - ezek a méh rendszeresen jelentkező fájdalmatlan megkeményedései. Segítik a méh növekedését, vérkeringését. Ilyenkor keménynek, feszesnek érezheted a hasad 1-2 percig."
Nem túl részletes, de annyi kiderül belôle, hogy ezek a keményedések nem csak a terhesség vége felé jelentkeznek.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Köszi mindenkinek a megnyugtató szavakatKép
Úgy néz ki, hogy már kihevertükKép Kristófka újra eleven, ettől a mami jókedve is visszatértKép

Babus (27+1)

Kép
babus2005

BorbolyaKép
Örülök, hogy beindult a pocidKép

Mi pont ma csináltunk friss pocisképet rólamKép
A múltkori már nem volt aktuális, mert az még a 24.héten készültKép
De most dicsekszemKép, ilyenek vagyunk mi a 28.héten:

Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Babus
Jól néztek ki! Kép

Mi épp most mértük le a "kerületemet", ahol a legnagyobb (köldök alatt picivel), pont 100cm.
Tudom, ez önmagában nem sokat jelent, de majd mérem rendszeresen és akkor látom, hogy mennyit nőtt.

Zsana (23+0)
zsana75

Babus!!! KépKépKépKépKép Ez a nem semmi! Eszméletlen jól néztek ki!!! Kép

Zsana, ez a kerületmérés jó ötlet, már nekem is eszembe jutott, megyek is és lemérem magam! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus!

Ez hihetetlen! Mekkora lesz a pocid a végén, ha már most ilyen nagy???!!!Kép

De amúgy tök jól nézel ki!Ezen a képen nagyon úgy tűnik,hogy semmi plusz kiló nincs az egyéb testtájakon. Tök jó neked!!Kép

Jajj képzeljétek! Szombaton volt a névnapom, és a legszebb ajándék az volt, hogy akkor előszőr a Picikém úgy megrugdosta a kezem, hogy csudaKép Tökéletesen érezhető is, mind kívül, mind belül és látható is. És ráadásul egész nap totál aktív volt a Kicsi Husi, és Apának is megmutatta magát! A párom kezét is megrugta, és láthatta is. Úgy örültünk, majdnem sírtunk!

Muki(18+5)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki

Boldog névnapot!!!
Kép

Már 10kg plussz van rajtamKép De én se tudom hol, mert szerintem se látszik megKép Csak a pocimonKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

ÓÓÓ köszönöm szépen ezt a szép rózsát!Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Most volt itt nálunk a védőnő és a tanuló védőnő csajsziKép
Csípem a nőt, de azért nem örültem, hogy jön, hiszen már másodjára jár nálunk. De tök jól sikeredett a látogatásKép
Kíváncsiak voltak az eddigi 4D UH képekre is, úgyhogy itt nézegettük őket a számítógépen, meg a Gyermek születik című fantasztikus könyvemet is (teli valódi méhen belüli fotókkalKép).
Az egyébként nem túl barátságos kiskutyám kifeküdt itt nekik, itt simogattákKépMég én is csodálkoztam, ilyet nem szokott ám idegeneknekKép
A védőnő megigérte, hogy segít szerezni légzésfigyelőt, mert mondtam, hogy én nagyon szeretnék. Igaz, nem fordult elő a családban bölcsőhalál, de fő a biztonság. Munkahelyi ártalomKép
Szóval jól sült elKép

Babus

Kép
babus2005

Én meg itt unatkozom, és nem értem, hogy aki nem dolgozik, az mit tud otthon csinálni.

Kivettem három nap szabit, ez az első. Ablakpucolás kilőve a rossz idő miatt. Délelőtt főztem, már kétszer elmosogattam. Előbb lementem közértbe barna kenyérért. Persze az nem volt, de vettem egy csomó felesleges dolgot.
Amúgy egész nap itt ülök a gép előtt és kezdek megőrülni. Egész nap azon jár az eszem, hogy mit kellene enni, valami finomat. Persze éhes nem vagyok, csak úgy ennék.

Szoval őrület! Hogy más ezt hogy bírja???!!!
zsana75

Zsana

Én már július eleje óta csinálom eztKép
Mára már egész jól belejöttemKép
Én elég későn kelek, úgy 10 óra körül vagy még annál is később. Ezután jön a kutyaséta, majd reggeli, pakolászás, ágyazás és egyéb apróságok. Ekkorra már simán dél van. Utána fél 3-ig szinte csak netezekKép, tisztára Babanetfüggő lettemKép Utána ismét kutyaséta, majd késői ebéd, fürdés, 4 után hazaér apuci, dumcsizunk, megint kajálok egyet vele is, a konyhában elszöszmötölök még egy ideig, aztán fél 6 - 6 utántól egy kis tévézés(először a nap folyamán), 7-kor ismét kutyaséta anyummal együtt, vele is dumcsizunk. Utána pedig hol ezt, hol azt csinálok. Könyv, tévé, lustálkodás(számítógép ekkor már foglalt apuci miattKép)egészen kb. 11-ig. Akkor ágyazok, meg ezt-azt és éjfél mire lefekszem aludni. És egy már így megy szabályszerűen napról napra immár 5 hónapjaKép Egész megszoktam, olyan monotonKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Lehet, hogy nem is emlekeztek mar ram, olyan regen irtam. Ugy terveztem, hogy amig otthon leszunk Sopronban irok onnan is, aztan annyi minden mas dolgunk volt, hogy nem irtam megsem. Csak 3 1/2 hetet toltottunk otthon, abba kellett belesuriteni minden programot. A Bence is nagyon elvezte, hogy mindig tortenik valami, mindig mentunk valahova.
Szoval maga az utazas nagyon jo volt, ha valaki terhesen vallalkozik ilyen hosszu utra (12 ora) en ilyen 4-5-6 honapos kor korul javaslom, mert nem volt kenyelmetlen egyaltalan. Olyan helyen ultunk a gepen, hogy mar nem volt elottunk tobb sor, csak a fal. Igy tobb hely volt a labunknak es a Bence is le tudott fekudni a foldre, igy kenyelmesebben ment az alvas.
Pocilako is szepen mocorgott, szoval egyikunket sem viselt meg.
Azota ujra visszazokkentunk az itteni kerekvagasba, ami sokkal unalmasabb mint az otthoni.
Most mar kezdek azon parazni, hogy februarban majd hova tesszuk a Bencet a szules idejere, mert nincs senki akire szamithatnank. Senkit nem akarok zaklatni azzal, hogy mondjuk az ejszaka kozepen jojjon, ha kell. Azon tul, hogy a varos olyan nagy, hogy a legkozelebb lako ismeros is min. 20 perc vezetes. Vegulis masodjara mar lehet, hogy sokkal gyorsabban fog minden menni (a Bencevel 16 ora volt az egesz elejetol a vegeig), de ha most maskepp lesz, nincs idok, hogy elvigyuk valahova es meg a korhazba is beerjunk. Azon tul, hogy - mint mar mondtam - mi van, ha ejjel kell a segitseg? Meseljetek el, hogy ki hogy fogja csinalni akinek mar van otthon egy vagy tobb gyereke.
Jovo heten megyek majd a terheleses cukor vizsgalatra. Remelem minden ok lesz.
Olyan sokat irtatok az elmult idoben, hogy nem tudok mindent elolvasni, csak a mai irasokat futottam at. Babus mekkora a pocid! Tok jo! Kép Majd en is teszek fel pocis kepet, de csinaltatok egy frisset inkabb.
Mostantol majd igyekszem kovetni az esemenyeket, es gyakrabban jovok en is.

Agi

Kép
Kép
agi

Helló Lányok!

Segítsetek nekem. Akinek csináltak toxoplazma vizsgálatot,(vagy TORCH vizsálatot) milyen értékeket adtak meg és mi volt az eredmény, mert nem igazodok ki ezen a papíron és a dokimhoz csak később megyek, addig meg kétségek közt vergődök. Kép

R
ruzicsky

Ruzicsky
Én nem értek a toxoplazma vizsgálat értékeihez, de a téli babásoknál most olvasgattam, hogy erről is beszélgetnek, egy Katy nevű lány kifejezetten azt írta, hogy ő tájékozott e témában. Talán kérdezd meg ott, ők talán tudnak segíteniKép
Vagy a Jahn Ferenc Kórházas topikban a Gyuritól(ő valójában Csákány doktor), ő tutira tud majd segíteniKép

Babus

Kép
babus2005

Ági

Örülök, hogy újra itt vagyKép

Babus

Kép
babus2005

Ági!

Üdv újra ittKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Eléggé "ki vagyunk halva" ma!!!

Mi újság veletek!!Senki sincs itt???

Tegnap voltam a doki bácsinál. Vizságlat továbbra is nuku, de most kérdezgettem párat, pl mi az,hogy a köldököm körül néha olyan mintha tüvel szúrkálnák. Azt mondta,hogy az azért van,mert most ott van a méhem és hogy ott nincsen izomréteg és ezért fájdogál.

Arra ,hogy a baba néha a méhszájam környékét rugdossa azt mondta,hogy ez is természetes. Mondtam neki,hogy ilyenkor attól félek,hogy " mindjárt lesz egy lábacska" de erre csak annyit mondott,hogy esetleg kezecske vagy fejecske, mert hogy fejfekvéses a bébi. Aztán beszéltünk arról is,hogy nálla szeretnék szülni, azt mondta térjünk vissza majd késöbb is a dologra. Szóval most egész jól ment minden.

Sajnos a vizeletemben minden egyes alkalommal van 25-30 vörös vértest, erytrocyta ++, és nem tudjuk,hogy mitöl,mert nincsenek felfázásos tüneteim. Azt mondta,ha nem növöm ki akkor meg kell néznie egy urológusnak,meg azt is mondta,hogy mivel nem érzek semmi felfázásra utalót,így lehet,hogy hüvelyi eredetü. De én ott sem érzek semmit sem. Nem tudom mi lesz, remélem a babát nem érinti és nem érheti baj. Kép

Tegnap meglett a terheléses vércukrom is éhgyomorra 4.2 volt és tehelés után 5 azt mondták ez nagyon jó.

29-én megyünk a vérellátóba a férjem vérét is lecsapoltatni és gondolom az enyémet is,hogy megnézzék nincs e ellenanyag termelés,mert én RH - lettem és így lehet,hogy összeférhetelenek vagyunk. A férjem vércsoportját ugyan nem tudjuk még, de az rh- olyan ritka állítólag európában csak az emberek 15%-a ilyen ,így nagy az esély,hogy ö + lesz, és így a baba is.

Amitöl kicsit ki vagyok bukva az az,hogy csak a 32. héten lesz uh.én már nagyon szeretném látni babácskát, úgyhogy lehet,hogy jövö héten elmegyek egy uh-ra.

Na jó hosszúra sikeredtem, de unatkozom és ti sem írtok!! Kép

Timi 25+3
vargáné

Sziasztok Lányok!

Nem tudom, hogy álltok a baby-dolgok bevásárlásával kapcsolatban, de én az utóbbi időben izgatottan figyelem a kínálatot és egyre bizonytalanabb vagyok főként babkocsi ügyben. Eredetileg mi Graco kocsi megvételét terveztük, de erről kiderült, hogy nem lehet teljesen visszintesre dönteni a háttámláját, tehát újszülöttnek nem jó. Egy típus van ami így dönthető, de azt én nagyon keskenynek találom és egy eladó szerint könnyen törik a kereke és a váza is. A Peg-Pérego-ról azt hallottam, hogy strapabíró, viszont nagyon drágának találom és ez egyik fórumon olvastam olyan tapasztalatot, miszerint könnyen bolyhosodik a huzata és gyorsan kopik a színe. Nem tudom, ti hogy álltok babakocsi témával kapcsolatban, de ha valakinek van valamilye személyes tapasztalata vagy ismerősök körében bevált babakocsi-tipp, örülnék, ha megírná. Ehhez tudni kell még, hogy kis autónk van, kis csomagtartóval és 3. emeleten lakunk lift nélküli házban, tehát nem túl nagy kerekű, egy mozdulattal összecsukható kocsira lenne szükségünk.
Más: Volt már valamelyikőtök a Lehel úti (Bp.) babkocsi diszkontban? Mi végre most találtuk meg a honlapjukat, de szemályes tapasztalatról még nem olvastam. Nemcsak babkocsik, hanem ruhácskák és mindenféle más dolgok is vannak. A honlap alapján az árak kedvezőnek tűnnek, csak túl sok leírás nincs a termékekről.
http://www.babadiszkont.hu/cont.html (ha valakit még érdekel)
Egyébként hites uram Kép most telefonált, hogy elmehetünk most megnézni, így megosztom majd a tapasztalataimat.
Na, én is jó hosszúra sikeredtem Kép)).

Jó pocakosodást mindenkinek!

Eveka

Kép
eveka

Na, akkor jövök én is. Kép
Itt ülök ám a gép előtt és én is azon kesergek, hogy senki nem ír! Kép

Ági
Látod, nem felejtettünk el titeket!
Bár tanácsot adni nem tudok neked, de azért jó, hogy újra itt vagy!

Timi
Vajon hogy értette a dokid ezt az "térjünk vissza majd később" dolgot? Mondjuk a szülés előtt néhány órával? Kép
De legalább tudtál tőle kérdezni, már ez is fejlődés.

Én ma megyek dokihoz, de hogy őszinte legyek, már nem várom annyira, mint az első időkben.
Azért jó tudni, hogy ma is láthatom a babócámat UH-n, de mostmár egyébként is természetes, hogy van, mert rugdos aktívan.

Én is unatkozom ám, úgyhogy nem is szeretnék idén betegállományba menni.

Ma legalább néha kisüt a nap. Kép

Egyébként én a múltkor komolyan gondoltam, hogy találkozzunk megint (illetve tegyünk újra kisérletet Kép)
Nincs jelentkező?

Zsana (23+2)
zsana75

Timi

Nekem is volt a 20.hét körül ilyen köldök körüli szúrkálás, hetekig eltartott, aztán teljesen elmúlt.

Nem akartál kiharcolni egy méhszéjvizsgálatot? 26.héten azért már illendő lett volna egy vizsgálat, szerintem.
Én biztos nem bírta volna kiKép

Én is most hívtam a dokimat, hogy megbeszéljük a következő "randit". De pont ma ügyel(ez már késő), így legközelebb csak 30.-án este tudunk menni. Az még 2 hétKép
És akkor már elmegyünk vásárolgatni is sok mindentKép Az már a 30.hét leszKép

Eveka
Mi Pierre Cardin babakocsit vettünk. Tapasztalatom még nincs, ez volt szimpatikus, meg az ára isKép
A babadiszkontos infó érdekel majd, feltétlenül meséld majd elKép
És ha valakinek vannak még ötletei pesti babadiszkontok ügyében, szívesen várom a javaslatokatKépÉn egyet sem ismerek, de mindenképp Pesten szeretnénk bevásárolni, mert nálunk nagyon gyér a választékKép

Babus

Kép
babus2005

Eveka
Akkor én nyertem, mert mi negyediken lakunk!Kép
Először én is a Graco-t néztem (Ultima és még valami másik fajta), én aszittem, azok vízszintesig dönthetők. Azért mondtam le róla, mert azok is 9 kg körül vannak + baba + cucc, esélytelen felcipelni.

Nekem ajánlottak egy olyat, hogy Nania. Ez állítólag egy váz, rajta egy könnyen levehető hordozóval. Ez szimpatikusabban hangzik, de látni még nem láttam. Igazából nem nagyon lehet kapni.
A múltkor interneten láttam még egy olyat, hogy Maxi-cosy (valami ilyesmi), megtetszett, de az használtan volt 110 000 Ft, úgyhogy meg sem néztem alaposabban.

Én azt hiszem, indítunk valami használttal, aztán amint lehet, lecseréljük valami könnyebbre, ha már nem muszály vízszintben lennie a babónak.

A Lehel úti diszkontról szerintem a téli topikban írtak melltartó ügyben, de nem emlékszem, hogy pozitív volt-e a megjegyzés.
zsana75

Babus!

Célozgattam én arra,hogy esetleg nem e nyílhat a méhszáj,de nem volt más reakció, így kihagytam, az az igazság, hogy én nem kívánom annyira a matatást, mert amikor még a méhszájhoz ért a lepény akkor olvastam és mondták,hogy ekkor egy matatás is okozhat vérzést, és bármi rosszat, így most ódzkodok töle egy kicsit. Rá utaló jelet nem érzek, így várok még 4 hetet,de aztán muszáj lesz és akkor már ugye majdnem 30 hetes leszek és ha baj történik az is kisebb lesz,de ebbe inkább bele se gondolok.

Zsana!

A térjünk vissza késöbbet úgy értette,hogy mivel ö nem a klinikán orvos így minden évben szerzödést kell kötnie a kórházzal és mivel jövöre szülök így még arra az évre most fog szerzödni.

Eveka!

Mi Pierre Cardin kocsit kaptunk és hát kibírt már egy babát+ az a baba közben felcseperedett már 3 éves, és míg ide nem adták néha még belemászott, szóval strapabíró az biztos, és a színe sincsen kifakulva, pedig észre lehetne venni,mert sötétkék, hán min nem látszana, ha ezen nem. De az az igazság,hogy attól is függ mennyire kíméljük. Keresztanyám nagyon kímélte, viszont vele egyszerre szült a barátnQje és ugyanakkor vettek ugyanolyat és annnak már kiesett a kereke stb.

De egyébként ez 3 éves modell és most kaptunk Pierre Cardin bébihordozót és szuper minöség az anyaga és az egész nagyon strapabírónak tünik.És az áraik sem vészesek szerintem.

Timi 25+3
vargáné

Ja ami kimaradt!!

Mit szóltok a vörös vértestjeimhez????? Van valakinek tapasztalata??

Babus!

A pociméreted egyenesen sokkol Kép,na de pozitívan, csak azon tünödöm közben,hogy nekem lehet ,hogy a 40. héten sem lesz ekkora. Ha lenne egy csentim megmérném a haskörfogatom ,de nincs Kép, de lehet mindjárt veszek egyet!!!!!!!!

Timi
vargáné

Sziasztok!

Én babakocsi ügyben nem vagyok még érintett, így ehhez nem tudok hozzászólni.
Amúgy meg pont most készültem írni, hogy ha így folytatjuk tovább, akkor ki fog halni a topic Kép

Mi történhetett, hogy így alábbhagyott a lelkesedés? Nem túl régen még alig győztem visszaolvasni, most meg....Kép

Holnap megyünk 4D-re, bibibí Kép
És a babám rugdosKép

Muki(18+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Babus

Én házilag 1 méternek mértem a pocimatKép Ez egyébként reális lehet, mert 2-3 hete a védőnő 95cm-nek mérteKép De majd hétfőn megyek hozzá, akkor megméri pontosanKép

Vörösvérsejt-ügyben nincs tapasztalatom. De jót semmiképp se jelenthet.

Babus

Kép
babus2005

Muki
Én egész nap Babanetezek, de mivel ide senki se írt, írogattam egy másik kedvenc topikomba.

De jó lesz neked holnapKép

Babus

Kép
babus2005

Timi
A vörös vértest dologhoz én egyszerűen hozzá sem tudok szólni! Kép
Hogy őszinte legyek, nekem augusztusban csináltak utoljára (és először) vizelet vizsgálatot. Akkor minden rendben volt.
Neked ezt mindig nézik?
zsana75

Sziasztok!

Tegnap voltam a dokinömnél, és meg tudom erösiteni, amit a múltkor nem írtam biztosra: most is teli hólyaggal mentem, és mutatta az UH-n, hogy milyen szépen látszik, hogy zárt a méhszáj. Úgyhogy LEHET LÁTNI. És így nekem is elmaradt a matatás, hálistennek. Babácska jól van, mocorgott ezerrel.
Ja, a hétvége óta érzem is a mocizást, annnnyira jó érzés!!! Furi, hogy teljesen más, mint Ankával volt. Talán, mert máshol tapad a méhlepény.

Babakocsi-téma:
mi annak idején pont a Lehel úti boltban vettük a babakocsinkat, egy Pierre Cardin-t. Viszonylag kicsi, nálunk alapvetö szempont volt, hogy a liftbe beférjen. (Egyébként abszolút bevált, most is ezt fogjuk használni.) Fontos még, hogy teljesen vízszintesre dönthetö legyen, ÉS az is nagyon fontos, erre figyeljetek, hogy a tolókarja átfordítható legyen, hogy pl. amikor tüz a nap, meg tudjátok forditani, és ne a szemecskéjébe süssön. Egyébként mindenki az egyéni igényeit vegye figyelembe, milyen utakon fogja tologatni, kell-e lépcsöt mászni vele, mekkora a kocsi csomagtartója, liftbe befér-e stb.
Még annyit tennék hozzá, hogy talán jó ötletnek tünik most olyan kocsit venni, ami majd esernyökocsinak is átalakítható lesz, de ezt nem javasolnám, mert ezek közül a fekvös kocsik közül a legkönnyebb is 7-8 kiló, plusz a baba, és mire a gyerek ül, meg néha gyalogol is melletted, szóval mikorra szükséged lenne az esernyökocsira, a gyerek már legalább 9-10 kiló lesz. Na, akkor szerintem ember legyen a talpán, aki felcipeli akár csak egy buszra is azt a 18-20 kilós csomagot. Szóval akkor érdemes venni egy kicsi, olcsó, 4-5 kilós babakocsit.

Timi,
vörös vérsejt-ügyben sajna nem vagyok okos... Kép Remélem, nem lesz semmi gond.

Franyó
franyo

Zsana!

Védőnőhöz se szoktál járni?
Elvileg neki kellene minden alkalommal néznie a vizeletet is, valami egyszerű teszttel, fehérje, cukor, vér ilyenek.
Bár... ahova én tartozom, ott még arra sincs mód, hogy a kicsi szívhangját megnézzék...........

Jajj, üdv ismét mindenkinek Kép
lirian

Lir
Nem mondanám, hogy szoktam járni, de pont múlt héten voltam védőnőnél. Nem vittem vizeletet, ő meg nem hiányolta.
Szívhangot sem nézett, nem tudom, van-e rá mód egyébként.
Na, most biztos gondoljátok, hogy milyen hanyag anya vagyok Kép, de valahogy nem hiányoznak nekem ezek a vizsgálatok.
Ja, a háziorvos akart nekem vizeletet vizsgálni, de aztán jól nem mentem vissza hozzá (mert a terheléses vércukrot is meg akarta csinálni, de szerintem csinálják csak inkább a kórházban!)

Egyébként ez vicces, hogy mindenki lesben áll (ül) és azt várja, hogy valaki írjon már valamit!
zsana75

Ruzicsky!
Nekem a toxoplazma eredményem pozitív lett,ami azt jelenti,hogy találtak ellenanyagot.Meg kellett ismételni a vérvételt,hogy megnézzék emelkedett-e a mértéke.De szerencsére nem úgyhogy nekem valaha volt egy ilyen fertőzésem,és elvileg többé nekem nem lehet.Számszerűsítve értékeim: KKR:1:55 IgG:295 voltak.

Timurr 15+3
Vendég

Nekem nagyon megnyugtató, hogy a védőnő kb. havonta megnéz egy pár dolgot.
A szívhang egyértelműen megnyugtat(még a mocorgás ellenére is, hisz sok mindenre felhívhatja a figyelmet a szívhang romlása).
A vizeletvizsgálat szintén, hisz a terhesség végefelé a vizeletben megjelenő fehérje egy esetleges kezdődő toxémia tünete lehet. A múltkor nekem már minimális fehérje volt is benne, bár ez még jelentéktelen, de nem árt odafigyelni rá. Lehet, hogy csak az előző napokban sok fehérjét kajáltam.
A testsúlymérés(ami tudom, hogy otthon is elvégezhető), szintén mérvadó, hisz a hirtelen extrém testsúlyemelkedés szintén a toxémiát sejteti.
Haskörfogat, méh nagyságának tapintása(amit nálam a doki nem csinál) szintén fontos, szerintem, hisz azt mutatja, hogy rendesen nő a méhed, ezáltal a babád.(persze nem olyan mérvadó, mint az UH)
És még sok apró tanács, amire kezdő anyukaként esetleg nem tudnánk a választ és talán magunktól nem is gondolnánk, hogy baj.

Ezt nem okoskodásnak írtam, és igazándiból nem is nektek, hisz tudom, hogy egy genyó védőnőhöz senkinek sincs kedve, nekem szerencsém van az enyémmel, és minden védőnőnek ilyennek kéne lennie, azért, hogy a kismamáknak legyen kedvük hozzájuk fordulni, merthát sok hasznos dolgot tudnak ők is művelni. Persze csak ha olyanokKép
Engem nagyon megnyugtat, hogy bármikor fordulhatok hozzá, bármit megkérdezhetek, neki van ideje rám, ellenben a dokimmal, aki ugyan nagyon rendes, de mindig siet, alig lehet utolérni, stb.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Vizelet-ügyben: nekem is találtak mindenféle rosszaságokat benne, de még mielőtt antibiotikum-kúrára ítéltettem volna, a körzeti dokim csináltatott egy ismételt vizsgálatot az alábbi kitételekkel: reggel fürdés után vegyem a mintát egy olyan "edénybe", amit előzőleg kifertőtlenítettem (adtak fertőtlenítő tablettát is, de megteszi a domestos is). Az így nyert minta már okés volt. Szóval ezen is múlhat. Meg állítólag, ha sokáig tárolják a vizsgálat előtt, akkor is felszaporodhatnak benne a bacik.
Megmondom őszintén, hogy én sokszor azért nem írok, mert ez valahol kicsit egyoldalú...másképp megfogalmazva nem vagyok biztos abban, hogy mást érdekel az éppen aktuális hülyeségem. Jó, tudom, hogy végül is ez a cél, de alapvetően eléggé introvertált személyiség vagyok Kép
Más. Tegnap voltam először terhestornán és nagyon tetszett. Több, mint másfél órán át tartott, igaz ebben sok duma is volt. Jópofa a csaj is, aki tartja, szóval azt hiszem beiktatom heti egyszer. (A másik alkalom a meló miatt sehogy sem jó-merthogy elvileg 2x van egy héten itt minálunk) Ja, és ingyenes.
Ma egy kicsit fájdogál a pocim, de szinte alig, úgyhogy remélem ez nem jelent rosszat.
Terhesnaci: olyan nadrágot vettem, ami csípőgatya szabású farmer, csak éppen fölötte még van kb. 20-25 cm rugalmas pamut anyagrész, amibe nőhet a poci. Úgy megtetszett ez a stílus, hogy egy kedves ismerős varrónővel varratok hasonló kettőt (csak nem farmert). Így ráadásul csak a felébe is kerül (4500-5000).
Olyan a munkám, hogy néha gyerekekre kell felügyelnem, ma is. Általános iskola felsősök és ma szörnyen rosszak.Kép Ordibálnak, csúnyán beszélnek. Azt hiszem, el leszek fáradva rendesen, mire ennek a napnak vége. Még majdnem három óra ezekkel a rosszaságokkal...ez nem veszélyeztetett munkakör? Kép
Szóval, ha nem írtam túl sok hülyeséget megint...majd igyekszem többet írni ezentúl. Végül is én is minden hétköznap végignézem, hogy ki mit ír ide, egy rövid beírás is belefér az időmbe.
Úgyhogy holnapig üdv minden kedves kismamának (a nem kedveseknek is). És annak, aki unatkozik otthon: most éppen szívesen cserélnék veled..mindig csak a munka, hétvégén a család, a lakás meg fut...persze lehet, hogy két hét után megunnám, vagyis meg fogom unni, mert januártól valószínűleg én is otthon dekkolok, bár ez még nem 100%.
Szóval újra üdv, meg minden és most már tényleg elbúcsúzom.Kép
Franciska 16+3
Ui: én még nem érzem a ficánkolástKép, figyeljek jobban? 2-3 hét múlva már én is érzem majd, ugye?

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólást babkocsi-ügyben! Annak külön örülök, hogy a Pierre Cardin-ről jókat írtatok, mert nekem ár-minőség kategóriában ez tűnik a legjobbnak. A súlya már nem olyan könnyű (12-13 kg), de mivel az ár kedvező (kb. 33.000 Ft + 8.000 a mózeskosár + 14.000 az autós hordozó), így úgy döntöttem nyáron veszek majd egy olcsóbb esernyővé csukható babkocsit, akkor már az is elég (Pierre Cardin-ből ez 14.000 Ft körül van). Így még mindig nem tartok árban, mintha vennék mondjuk egy Graco-t vagy egy Peg-Péregot. A pierre Cardin-ekből elég nagy a színválaszték és egyik jobban tetszik, mint a másik. Ráadásul ennek a típusnak bolygósítható a kereke, de ehhez képest közepes méretű (mármint a kerék). Szóval ez most nagyon tetszett. Egyébként a Lehel úti Babakocsi diszkont is. Mindenféle kapható itt (ruhák, törölközők, baldachinos szettek stb.), kb. 10-20 %-kal olcsóbban, mint amennyiért a Brendonban, Megatoysban stb. láttam. Ha kedvet kaptok és elmentek a boltba, ne ítéljetek első látásra! Több kis helyiségből áll az üzlet viszonylag nagy árukészlettel,így elég nagy a zsúfoltság. Az eladó pasi viszont mérhetetlen türelemmel és számomra meggyőző hozzáértéssel mutatott meg minden babakocsit, ami érdekelt bennünket. A ruhák jó minőségűek. Egyszóval ajánlom nagyon!!!
Egy kérdés: más üzletekben nem tudjátok milyen hosszú a garanciális idő a Pierre Cardin babakocsikra? Itt 1/2 év.
Remélem másnak is hasznos lesz, amit leírtam!

Üdv mindenkinek!

Eveka (24 és fél)

Kép
eveka

Sziasztok!

De jó, hogy megint meglódult a topic! Kép

Timi! Kép
A vizeletemben már nekem is volt vörösvértest időnként, de semmi más érték nem volt rossz, így azt mondta a saját és a tanácsadó orvosom is, hogy nem gond. Azt viszont nem értem, ha a dokid szerint hüvelyi eredetű lehet a probléma, akkor miért nem vizsgál meg és vesz kenetet a hüvelyváladékból tenyésztésre? Vagyis sejtem miért. Sok orvos úgy van vele, hogy egyébként is egy csomó baktérium van bennünk, amit ha most ki is "írtanak", az vagy valami más szülésig úgyis visszatérhet, így a terhesség végén kezelik ki az ilyen eredetű dolgokat. Nekem egyszer volt ilyen tenyésztésem, de azt is kérnem kellett. A 36. héten viszont tutira lesz egy ilyen vizsgálat.

Eveka! Kép
Babakocsi ügyben én nem tudok tanácsot adni. Mi az első gyerkőc kocsiját használjuk majd, de az pont azon tulajdonságokkal nem bír, amikre Neked szükséged van. Nem könnyű összecsukni, nagy helyet foglal és nehéz. De mostmár ez nem gond, tavaly nyáron kertes házba költöztünk, előtte viszont liftesben laktunk a 6. emeleten. Nekünk ezek a szempontok pont nem voltak fontosak. Szerencsére, mert ahogy a mostani hatalmas kínálatot figyelem, baromi nehéz olyat választani, ami az ilyen összetett (és jogos!) igényeknek megfelel.

Babus! Kép
Én is 30-án este megyek legközelebb a dokimhoz. Nekem a doki mindig megnézi a méhem nagyságát. Ez jó, mert nálunk meg a védőnő nem teszi, sőt szívhangot sem tudunk nála hallgatni. Igazából nem is a védőnő állandó helyére járok, hanem nálunk van egy központi tanácsadó, ahol minden körzetnek megvan a rendelési ideje (állandó orvossal), és ott kell megjelenni 3-4 hetente kötelezően (?). Nekem muszáj, mert a táppénzes papíromat ők adják ki, igaz a fogadott orvosom javaslatára.
Szép nagy a pocid, és nagyon csinos kismama vagy!!! Kép Én most 95 cm-nél tartok, 73-ról indultam. Kép Párommal én is csináltattam pocis képet, de nem tetszik, majd újra megkérem, és akkor én is teszek fel egy-két fotót.

Zsana! Kép
Nálunk a tanácsadásra mindig úgy KELL menni, hogy friss vizelet leletünk legyen. Mindig előre kiadják a beutalót. Így 3-4 hetente van eredményünk. Engem megnyugtat ez a dolog. Igaz én minden tekintetben vizsgálat-párti vagyok. Sőt, mint Babus, ki is könyörgöm, ha nyugtalan vagyok. Kép

Franciska! Kép
Nálunk is azt javasolják, hogy reggeli fürdés után kell a vizeletet venni, hogy minnél kevesebb hüvelyváladék kerüljön bele.
Részvétem a rossz gyerkőcök miatt, nem irígyellek.
Hamarosan Te is élvezni fogod a bébid mocorgásait. Kép De jó Neked, hogy jársz terhestornára! Nálunk nem is tudom, van-e ilyen lehetőség. De az az igazság, hogy itt Szolnokon elég ínségesek a terheseknek a lehetőségek. Kismamaruha bolt is csak egy van, amelyik normális, csak ott meg kicsi a választék. Van egy másik, ott meg olyanok a ruhák, mintha 30 kismama agyonhordta volna. Kép A jobbikban ugyan tudtam venni egy-két dolgot, de mivel egyedülálló bolt Szolnokon, így az árak is igen magasak. Kép

Muki! Kép
Irígykedem az UH miatt. Nekem még kb. 4 hetet kell várnom a következő élményre. Majd írj, hogy milyen volt!

Bocs, mennem kell, nem tudom befejezni.

Beatrix (25+5)
beatrix28

Sziasztok!

Nekünk 4 hetente kell a dokihoz menni és a védőnő is szeret látni havonta. A doki mindig ellenőrzi a méhszájat, az asszitensnője vérnyomást és súlyt mér, vizeletet ellenőriz, és a doki is megnézi a pocaklakót uh-on. Pénteken voltam , a fejátmérője 7 cm volt, a hossza kb 31-32 cm és már 1 kg körül van, na és továbbra is fiú. A laborom is rendben volt, nem kell plussz vasat sem szednem, és az ellenanyag-termelésem is negatív lett, ami az "RH-"-oknál nagyon fontos!
Mivel a párom most külföldön dolgozik nagyon rendes volt az orvosom, mert csinált neki két képet a babócáról, ha már nem lehet ott velem. Ja és a lényeg, hogy kaptam engedélyt a repülésre, így csütörtökön megyünk apjuk után öt pár napra!

A védőnőnél is voltam a múlt héten, ő is súlyt mér, meg vérnyomást, vizeletet vizsgál kis tesztcsíkkal, és ellát csupa hasznos tanáccsal, kiadványokkal, már kaptam babakelengye listákat is tőle, szoptatási kiskönyvet, beszéltünk gyerekorvos választásról, gyógyszertári babacuccokról, hogy azt majd felírják szívesen, szóval szerintem hasznos.
Ja egyébként a kezdősúlyomhoz képest 1 kg plussz van rajtam, mert az első három hónapban csak fogytam, ugyanis nekem végig figyelnem kellett a szénhidrát bevitelre, a vércukrom miatt, viszont még mindig könnyen mozgom, csak a pocakom nől!!!

Babakocsi ügyben, mi nagyon szerencsések voltunk, mert a nagyszülök összedobták, és öcsémék meghozták franciaországból fele áron, mint amennyibe itthon kerülne (bebeconfort), nagyon profi, de mivel nálunk nincs járda, és az út sem járható normálisan, (két hete letörött a lengéscsillapítóm) így csak nagykerekű, strapabíró jöhetett szóba.

Ma bejelentkeztem a praxisba Győrfyhez, de már csak december 11-re volt időpontjuk, úgy látom igen nagy a kereslet rájuk, de már alig várjuk, hogy megnézhessük "Ubulkát", akkor elvileg már 31. hetet fogjuk taposni, remélem már az arcát is láthatjuk, ha jó kedvében lesz és megmutatja. Egyébként rengeteget mozog mostanában, olyan jó érzés, bár néha már tud dúrva is lenni!:-)))
Bocsánat nagyon hosszú lettem, én is igyekszem minden nap elolvasni a hozzászólásokat, de valahogy nem mindig van bátorságom írni!
Holnapra is szép napos, melegf időt Nektek!

eszter
26+4

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,

Csak beköszönök, nehogy elfelejtsetek Kép Két vizsga között próbállak olvasni titeket. Sajnos a munkahelyemen is elhalmoznak minden jóval Kép

Angéla
23+5
angéla

Na, voltunk dokinál.
Gyermek szépen növekszik, doki szerint 80%, hogy lány.
3 hét múlva kell mennem a vércukros balhéra és akkor néznek vizeletet is (nem én kértem Kép).
Csak hogy megint különbözzem a többiektől: asszem én jártam a legjobban, ugyanis nekem nem cukros lötyi lesz, hanem zsemle, de nem tejjel, hanem narancslével. Kép
Tehát vérvétel, kaja, egy óra múlva újra vérvétel.

Eveka
Meg is vetted a babakocsit, vagy csak kinézted? Közben megnéztem a Brumi-Maci honlapját, ahol megtaláltam azt a babakocsit, amiről én beszéltem. Azon kívül van még egy-két fajta, ami nem márkás darab, de paraktikusnak tűnik így képen legalábbis.
Ja, és egész baráti árak vannak.

Babus és Beatrix (+ a többi vizsgálatpárti Kép)
Úgy tűnik, ti vagytok az egyik véglet, én meg a másik.
Titeket megnyugtatnak a vizsgálatok, én meg csak azon paráznék, hogy biztos találnak valamit, vagy tényleg jó lett-e az adott eredmény, stb.
Amúgy meg tudlak érteni titeket, alapból én is mindennek a negatív oldalát (is) nézem. Most viszont a terhességgel kapcsolatban olyan optimista vagyok, mint még soha. Bízom abban, hogy ha gond van, azt a szervezetem úgyis jelzi, egyébként meg próbálok nem idegeskedni, hogy kiegyensúlyozott legyen a baba. Kép
És sajnos nagyon sok lényeges dolgot nem vizsgálnak, mert nincs is rá lehetőség.

Otthon befejezem, most mennem kell.
zsana75

Itt vagyok, csak doki után be kellett még ugrani a munkahelyre, ott kezdtem el, aztán szólt apa, hogy megyünk. Tehát ott tartottam, hogy:

Nálunk van a családban elég súlyos, genetikai eredetű probléma. Ezt el is mondtuk a genetikai tanácsadóban, ahol azt mondták, hogy ki tudják számolni, hogy mekkora az esély, hogy a probléma fennáll a mi gyermekünknél is, de ténylegesen vizsgálni nem fogják. Kép
Ennyit a vizsgálatokról.

Tamesz
Azért ez az 1 kg plussz mindenképpen becsülendő. Mennyit fogytál az elején?

Jóéjt mindenkinek!
zsana75

Látta valaki a múlt heti szülôszobát? Én tegnap néztem vissza videóról, és nagyon megijesztett az a köldökzsinórcsomó!!! Pláne amit a végén mondott a doki, hogy még csak diagnosztizálni sem lehet, és ha valakinél ez elôfordul, még a legrosszabb is bekövetkezhet. Tiszta para... Kép Kép Kép

Borbolya
21+0 (asszem visszatérek az eredeti számoláshoz, mert mindig ide-oda változtatják, szóval most ez van Kép )

KépKép

Kép
borbolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?